abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_81465876
dat deeg van koopmans is echt zo slecht één keer gebruikt, want zat in mijn kerstpakket, wat een ramp en wat een ranzige smaak vond ik dat er aan zat zeg.....


wij hebben donderdag pizza gemaakt, de saus was te waterig, waardoor er weinig smaak aan zat. Had geen gezeefde tomaten meer, kwam ik achter toen alles al klaar stond, en het was hemelvaart, dus kon niet nog even naar de winkel was niet héél vies, maar had liever anders gezien
Ja doei.
pi_81466640
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
pi_81467176
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 20:00 schreef Yvesss het volgende:
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
ja, dat doe ik normaal ook ik dacht dat ik nog 2 pakken had staan en ging weer een grote pan maken maar had me dus vergist in de voorraadkastinventaris
Ja doei.
pi_81485552
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 15:52 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?

Gewoon gezeefde bloem, gist, water en wat olie en dan laten rijzen. Weet niet precies wat en hoeveel ik doe.
Daar zal het dan vast ook wel aan liggen, maar hoopte dat iemand me zo kon vertellen van welk bestanddeel ik wat meer of minder moest gebruiken in het vervolg.

Zal eens kijken of het aan de temperatuur ligt
Sweet and innocent...
pi_81574568
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.



[ Bericht 10% gewijzigd door motorbloempje op 19-05-2010 16:13:00 (even geresized ;)) ]
pi_81580591
Mooie pizza! Zag je met melk geen verschil in de kleur van het deeg? Bij mij lijkt het altijd alsof het dan iets bruinachtiger wordt als ik het deeg met melk maak ipv water. Mss oxidatie ofzo.... net als bij aardappels.

Binnenkort weer een keer pizza maken met echte pizzabloem
pi_81614565
Bedenk me opeens dat ik inderdaad ook met melk doe, daar laat ik de gist in oplossen.
Sweet and innocent...
pi_81628990
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
pi_81630073
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:49 schreef LieLie het volgende:
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81630172
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 16:10 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
We waren in de auto
  donderdag 20 mei 2010 @ 07:15:07 #136
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_81660729
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 12:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 23 mei 2010 @ 07:27:09 #137
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81782088
vroeg wakker, dus alvast wat deeg maken, heeft het goed de tijd om te rusten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_82080000
edit: spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 84% gewijzigd door Mirjam op 29-05-2010 22:57:50 ]
pi_82111060
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
pi_82111279
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:11 schreef McGilles het volgende:
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
pi_82111532
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:16 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
Dan nog even een nachtje over slapen en wellicht morgen bestellen. M'n huidige oven heeft de power niet om een lekkere pizza te bakken, wat toch wel heel jammer is
pi_82156621
pizza tijd! Deeg van bruin meel, bbq saus, gegrilde kip/paprika, champignons, courgette, mozzarella en olijven. (ronde pizza is saai )





  maandag 31 mei 2010 @ 19:28:41 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82157523
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 31 mei 2010 @ 19:30:35 #144
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82157623
quote:
Op maandag 31 mei 2010 19:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
ik ook. Een idee om ipv te lezen gewoon te doen?
  maandag 31 mei 2010 @ 19:42:23 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82158276
Onze oven is nog niet aangesloten, dus dan wordt het een pan-pizza.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 juni 2010 @ 07:02:24 #146
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_82176755
hij is goed luchtig kan ik nog wat van leren
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 2 juni 2010 @ 17:00:54 #147
296595 foodlover
live and learn
pi_82242960
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
pi_82244120
de randen kun je sowieso wel insmeren met olijfolie, evt met knoflook om de korst een lekker smaakje te geven.

de onderkant wordt alleen donker als je de pizza er lang genoeg in laat of als de oven goed heet kan (350gr)
pi_82266738
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 17:00 schreef foodlover het volgende:
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
Heb je een heteluchtstand icm ondergrill in jouw oven? Veel ovens hebben deze optie en deze zorgt ervoor dat de steen zo heet word dat de pizza binnen 3 minuutjes al lekker krokant is. Mijn laatste pizza was eerder te knapperig dan te slap, doet wonderen die optie.

Randen waren ook heerlijk perfecte kleur zoals het bij een pizza hoort.
pi_82283211
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.

Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.

Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')