abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 23 april 2010 @ 01:47:47 #101
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_80620458
edit.

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 23-04-2010 19:03:59 ]
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:06 #102
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80621970
Toe maar... Vannacht een halfdronken poging gewaagd om deeg te maken?
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:35 #103
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
  vrijdag 23 april 2010 @ 16:58:18 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_80638771
Al vijf pagina's zonder een terugvindpizza van mij! Ai!

Volgende week weer eens een op het Australische Crust geinspireerde pizza maken. Ik denk de Sheperds Pie ("Slow Cooked Lamb, Potato Puree, garnished with Parmesan & Fresh Herbs"). Of de Saffron Chicken ("Vegetable Chickpea Salsa, Chicken Breast Fillets, Shallots, topped with Saffron Aioli").
Let me see you stripped down to the bone
pi_80670873
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Heb je deze ook bij jouw AH?

[ afbeelding ]

Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
pi_80677321
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 17:21 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
Ik was vandaag ook bij de Xenos en wou precies hetzelfde schrijven.
  zondag 25 april 2010 @ 11:15:23 #107
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80689042
Ah tof! Zal binnenkort eens even kijken, scheelt toch weer zo'n twintig cent


Gisteren weer even een pizza gemaakt. Deze keer viel de pizza een beetje tegen. Ik had nogal haast, dus ik heb een gedeelte van het deeg met een deegroller platgewalst. Resultaat: geen mooi luchtige randen.
pi_80930959
Gisteren bij de jumbo bloem van di cecco gekocht. Speciaal voor pizza's. Ook nog even gist. Nu dinsdag nog even de rest halen en dan woensdag lekker zelf pizza maken.
pi_80961870
Onze favoriete pizza van de laatste tijd:

Ik gebruik min of meer het recept van de OP maar in iets grotere hoeveelheden omdat ik 2½ pizza maak, 2x35 cm en 1x 15 cm.

Als basis gebruik ik meestal een pakje gepureerde tomaat van AH met daarin een mengsel van olijfolie, kruiden, rodewijnazijn en voor de liefhebbers wat sambal (zoetpittige).
Dan een flinke laag geraspte jonge kaas erover, een blikje tonijn in water uitgelekt, een halve in ringen gesneden spaanse ui en daarna royaal zoete chilisaus (ik gebruik die van de Lidl, volgens de fles is het surinaamse saus voor kip). Vervolgens oregano en basilicum (gedroogd) erover en 12 minuten in de combioven. Heerlijk

Ik rol de bodem gewoon uit met een grote deegrol (esenhout, 45 lang, 8 doorsnede zonder handvatten) en snijd weg wat buiten de vorm steekt. De bodem rijst heel iets maar blijft wel lekker dun.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 3 mei 2010 @ 14:12:22 #110
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80967907
Laatst van mijn moeder een pizzasteen gekregen en het werkt echt geniaal! Afgelopen weekend op een feestje bij mij thuis veel mensen aangenaam verrast met een aantal "ambachtelijk" bereide pizza's!

Ik behaalde al redelijke goede resultaten met het lang opwarmen van een reguliere ovenplaat + bakpapier, maar de steen zorgt zeker voor de overtreffende trap! De korst is nu overheerlijk, flinterdun maar niet week en je knijpt er ook niet zo 123 doorheen.
pi_80968202
Mijn eerste probeersel, als oefening voor vanavond. Erg lekker! Vanavond zal ik de randjes insmeren met olijfolie, dan worden ze vast knapperiger. Voor herhaling vatbaar, nu al.

pi_81049496
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Sweet and innocent...
  woensdag 5 mei 2010 @ 15:52:44 #113
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81051857
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?
pi_81052403
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
hoe maak je je pizza's? Met een roller of anders?

Roller zou ik afraden, maar het gewoon 'rondhangen' zeg maar zal eens kijken of mijn er de volgende keer foto's van kan maken
Ja doei.
  woensdag 5 mei 2010 @ 17:37:08 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_81054790
Dit weekend nog een plaat pizza gemaakt met tonijn en ansjovis.

Als topping hadden we de saus van Gran Italia en die was goed te doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_81054912
Heb van 't weekend pizza gemaakt met 00 meel, da's zoveel lekkerder dan gewoon deeg Die houden we er dus in
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_81055025
ja, gofte, nu wil ik ook pizza
Ja doei.
pi_81058499
de mr heeft weer eens pizza gemaakt vandaag

voor hem: verschillende soorten kaas, zonder tomaat.


Voor mij, met tomaat. Buffelmozzarella, cherrytomaatjes, parmezaanse kaas, wat pizzakaas en basilicum
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:12:07 #119
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81065246
Zien er heerlijk uit
pi_81067580
Inderdaad.Vooral de tweede pizza ziet er verrukkelijk uit.Ik snap niet waarom mijn pizzas ondanks mijn pizzaoven niet zo eruitzien.Zijn er hier nog meer mensen met de Alfredo van Bestron?

[ Bericht 1% gewijzigd door Terpentin07 op 05-05-2010 23:46:18 ]
pi_81068215
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
De Mr van DarkElf is blijkbaar bedreven in deze kunst, hij moet hier maar wat posten. Iets terug las ik wat over zeer elastisch deeg, ik ken het probleem. Maar met name met het deeg op koelkasttemperatuur, zelfs een stoomwals biedt dan geen soelaas. Positief is dan wel weer dat je zeker weet dat je een glutenrijk deeg hebt, deze eiwitstrengen veroorzaken het postbode-elastiek gedrag. Ik laat de deegbol meestal opwarmen tot kamertemperatuur, dan gaat het veel makkelijker. Hangt een beetje af van de bloem, de gist, en de hoeveelheid gebruikte water. Maar heb je zo'n super-elastische lap, dan is hij waarschijnlijk vrij koud.
Daar kun je met een deegroller met je volle gewicht op rollen, het lukt niet. Ja, na enige tijd, door de ontwikkelde warmte van het rollen. Hoef je gelijk niet meer naar de sportschool.
pi_81069918
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 23:12 schreef Yvesss het volgende:
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
Oh, even aangepast.Op welke stand maak jij meestal de pizza.Ik laat hem eerst voorverwarmen en dan gaat die op de hoogste stand (3).Heb meestal het probleem dat de bovenkomt nog niet klaar is maar de onderkant al donker.
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:42:45 #123
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_81102779
Deeg op koelkast-temperatuur?

Ik heb geen zin om het hele topic door te lezen, maar deeg op koelkasttemperatuur lijkt me heel vreemd. Het hele idee is juist het deeg, dat met (lauw)warm water gemaakt is, langdurig te laten rijzen op een "warme" plaats, dus lekker behaaglijke kamertemperatuur, zonder tocht.

Uitrollen met deegroller doe ik ook altijd, met wisselende resultaten in de uiteindelijke vorm, maar meestal wel soort van rond

Voor wat betreft de bovenstaande vraag naar het beleggen:

Mrs. DE heeft d'r pizza zelf belegd, ben ik helemaal niet verantwoordelijk mee. DE belegt d'r pizza's over het algemeen tot erg dicht bij de rand, hetgeen resulteert in overvloedige overhang en overlopen van de pizza. Da's met kaas best lekker

Zelf hou ik over het algemeen een rand vrij, zodat deze nog wat kan opbollen en krokant wordt. Mijn pizza's hebben geen tomaat, maar als basis een laag geraspte kaas, vind ik lekkerder. Moeilijk hierbij is om niet te dik te strooien. Dikke kaaslaag maakt slappe pizza
Bovenstaande was vrij goed gelukt, maar had nog een iets krokantere bodem mogen hebben.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:36:50 #124
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81461970
bij de Xenos hebben ze ook typo 00 pastameel in de aanbieding (69 of 70 cent). Waarschijnlijk ivm datum die tot half juni is.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 15 mei 2010 @ 19:10:31 #125
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_81464992
Morgen weer pizza tijd! De tips van de oven heb ik al opgevolgd (werkte goed;)) nu nog een tip voor een dunne bodem mijne is idd ook nog elastisch. Maar ik gebruik deeg uit een pakje(A) van kookmans
~ Bonito La Risa ~
pi_81465876
dat deeg van koopmans is echt zo slecht één keer gebruikt, want zat in mijn kerstpakket, wat een ramp en wat een ranzige smaak vond ik dat er aan zat zeg.....


wij hebben donderdag pizza gemaakt, de saus was te waterig, waardoor er weinig smaak aan zat. Had geen gezeefde tomaten meer, kwam ik achter toen alles al klaar stond, en het was hemelvaart, dus kon niet nog even naar de winkel was niet héél vies, maar had liever anders gezien
Ja doei.
pi_81466640
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
pi_81467176
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 20:00 schreef Yvesss het volgende:
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
ja, dat doe ik normaal ook ik dacht dat ik nog 2 pakken had staan en ging weer een grote pan maken maar had me dus vergist in de voorraadkastinventaris
Ja doei.
pi_81485552
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 15:52 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?

Gewoon gezeefde bloem, gist, water en wat olie en dan laten rijzen. Weet niet precies wat en hoeveel ik doe.
Daar zal het dan vast ook wel aan liggen, maar hoopte dat iemand me zo kon vertellen van welk bestanddeel ik wat meer of minder moest gebruiken in het vervolg.

Zal eens kijken of het aan de temperatuur ligt
Sweet and innocent...
pi_81574568
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.



[ Bericht 10% gewijzigd door motorbloempje op 19-05-2010 16:13:00 (even geresized ;)) ]
pi_81580591
Mooie pizza! Zag je met melk geen verschil in de kleur van het deeg? Bij mij lijkt het altijd alsof het dan iets bruinachtiger wordt als ik het deeg met melk maak ipv water. Mss oxidatie ofzo.... net als bij aardappels.

Binnenkort weer een keer pizza maken met echte pizzabloem
pi_81614565
Bedenk me opeens dat ik inderdaad ook met melk doe, daar laat ik de gist in oplossen.
Sweet and innocent...
pi_81628990
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
pi_81630073
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:49 schreef LieLie het volgende:
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81630172
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 16:10 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
We waren in de auto
  donderdag 20 mei 2010 @ 07:15:07 #136
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_81660729
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 12:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 23 mei 2010 @ 07:27:09 #137
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81782088
vroeg wakker, dus alvast wat deeg maken, heeft het goed de tijd om te rusten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_82080000
edit: spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 84% gewijzigd door Mirjam op 29-05-2010 22:57:50 ]
pi_82111060
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
pi_82111279
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:11 schreef McGilles het volgende:
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
pi_82111532
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:16 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
Dan nog even een nachtje over slapen en wellicht morgen bestellen. M'n huidige oven heeft de power niet om een lekkere pizza te bakken, wat toch wel heel jammer is
pi_82156621
pizza tijd! Deeg van bruin meel, bbq saus, gegrilde kip/paprika, champignons, courgette, mozzarella en olijven. (ronde pizza is saai )





  maandag 31 mei 2010 @ 19:28:41 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82157523
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 31 mei 2010 @ 19:30:35 #144
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82157623
quote:
Op maandag 31 mei 2010 19:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
ik ook. Een idee om ipv te lezen gewoon te doen?
  maandag 31 mei 2010 @ 19:42:23 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82158276
Onze oven is nog niet aangesloten, dus dan wordt het een pan-pizza.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 juni 2010 @ 07:02:24 #146
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_82176755
hij is goed luchtig kan ik nog wat van leren
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 2 juni 2010 @ 17:00:54 #147
296595 foodlover
live and learn
pi_82242960
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
pi_82244120
de randen kun je sowieso wel insmeren met olijfolie, evt met knoflook om de korst een lekker smaakje te geven.

de onderkant wordt alleen donker als je de pizza er lang genoeg in laat of als de oven goed heet kan (350gr)
pi_82266738
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 17:00 schreef foodlover het volgende:
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
Heb je een heteluchtstand icm ondergrill in jouw oven? Veel ovens hebben deze optie en deze zorgt ervoor dat de steen zo heet word dat de pizza binnen 3 minuutjes al lekker krokant is. Mijn laatste pizza was eerder te knapperig dan te slap, doet wonderen die optie.

Randen waren ook heerlijk perfecte kleur zoals het bij een pizza hoort.
pi_82283211
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.

Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.

Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')