Waarmee dek je de bal deeg af? Ik doe een vochtige doek waardoor het deeg totaal niet uitdroogt.quote:Op donderdag 3 juni 2010 14:36 schreef DrukVout het volgende:
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.
Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.
Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 14:43 schreef Floria het volgende:
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden![]()
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wél kan vinden.
Heeft iemand die (of een bestron op voorraad)
Preciesquote:Op vrijdag 4 juni 2010 15:11 schreef McGilles het volgende:
[..]
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.
Dit dus of 6 weken wachten
Saus ?quote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken!
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties?
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijkquote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken!
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties?
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 09:31 schreef McGilles het volgende:
[..]
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
Je hebt niet perse een steen nodig hoor. Kan ook goed zonder.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 09:35 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
hier idem.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 10:19 schreef LieLie het volgende:
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!quote:[b]
De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:
Geraspte kaasquote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken!
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties?
quote:Op maandag 19 april 2010 13:22 schreef Redcoon het volgende:
Is er een groot smaakverschil tussen vers en ingevroren?
Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.quote:Op woensdag 16 juni 2010 20:31 schreef Renderclippur het volgende:
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
[..]
Geraspte kaas![]()
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella
En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
[..]
![]()
Foto's!quote:Op vrijdag 18 juni 2010 11:46 schreef Floria het volgende:
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Gisteren uitgeprobeerd! Werkte perfect, bodem kleurde veel beter en lekkere krokante randen.quote:Op woensdag 16 juni 2010 19:01 schreef foodlover het volgende:
[..]
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
Op een standaard pizza hoort nu eenmaal mozzarella, of je het lekker vind of nietquote:Op vrijdag 18 juni 2010 10:59 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.![]()
Dat is misschien wel het grootste probleem hier in Nederland. Je zult niet tot bijna geen tomaten vinden die een goede smaak hebben om voor pizzasaus te kunnen gebruikenquote:Op maandag 21 juni 2010 11:52 schreef NutKees het volgende:
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
ziet er goed uit!quote:Op woensdag 23 juni 2010 10:09 schreef Yvesss het volgende:
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |