abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_82308370
quote:
Op donderdag 3 juni 2010 14:36 schreef DrukVout het volgende:
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.

Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.

Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
Waarmee dek je de bal deeg af? Ik doe een vochtige doek waardoor het deeg totaal niet uitdroogt.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 14:43:39 #152
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82329408
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wl kan vinden.

Heeft iemand die (of een bestron op voorraad )
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82330655
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 14:43 schreef Floria het volgende:
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wl kan vinden.

Heeft iemand die (of een bestron op voorraad )
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.

Dit dus of 6 weken wachten
  vrijdag 4 juni 2010 @ 15:38:58 #154
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82331813
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 15:11 schreef McGilles het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.

Dit dus of 6 weken wachten
Precies Ik ga voor de Ferrari dan denk ik. 6 wk wachten is way te lang. Zal hem dit weekend gaan bestellen.
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82379434
Mijn pizzadeeg is tot zo ver goed gelukt
Heb bloem uit Itali gebruikt, en ook biergist uit Itali die ook in het vorige deel stond.

Morgen lekker pizza
pi_82405873
Hij is goed gelukt!

De bodem was bij n pizza in het midden een beetje te dun en iets te enthousiast belegd, maar de rand daarentegen was deze keer top!

Heb het idee dat dat gist goed werkt!

pi_82428021
Goedzo, LieLie! Ja, die gist is zeker anders. Het deeg rijst veel langzamer.
  maandag 7 juni 2010 @ 15:38:18 #158
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_82445630
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Tics van je petten.
  maandag 7 juni 2010 @ 17:31:01 #159
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_82451832
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Saus ?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 7 juni 2010 @ 17:33:01 #160
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_82451932
quote:
Op maandag 7 juni 2010 17:31 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Saus ?
Tomaten uiteraard, nog op voorraad.
Tics van je petten.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 09:08:21 #161
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82481957
tvp want ik wil ook zelf pizza maken
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82482582
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
  dinsdag 8 juni 2010 @ 09:35:16 #163
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82482706
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 09:31 schreef McGilles het volgende:

[..]

Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82483205
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 09:35 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
Je hebt niet perse een steen nodig hoor. Kan ook goed zonder.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 10:14:00 #165
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82484095
Nou als ik de posts van Buschetta lees is het zelf maken van deeg een verre van gemakkelijke klus .
Nou hoeft het niet meteen pro te worden natuurlijk , maar is "mislukt" zelfgemaakt deeg dan echt zoveel beter dan zo'n kant en klare basis bodem ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82484260
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
pi_82507016
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:19 schreef LieLie het volgende:
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
hier idem.
Ik zie het verband ook niet tussen pizzasteen en deeg maken hoor.
Wij eten deze avond ook zelf gemaakte pizza.
Deeg is nu aan het rijzen.
Voor mij eentje met: tomatensaus, ui, mozarella, chorizo, tomaten, champignons en evt artisjokharten
voor mijn vriendin: tomatensaus, ui mozarella, champignons, paprika en evt artisjokharten
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82512686
Zo makkelijk, deeg maken, maar het blijft een barrire voor velen.
Vandaag had ik een pizzaslice uit een karretje, ik vond het niks.
Bodem veel te dik, echt zompig brood-achtig.
Dan kom ik bij het volgende punt, ik wil mijn bodems flinterdun, dus 2 millimeter, liever 1.
Dat kun je nooit kant en klaar aanbieden. Dus behalve dat ik kant en klaar bodems hoogstwaarschijnlijk
niet lekker vind, zijn ze veel te dik. Wil ik toch die kant op, dan experimenteer ik liever met een gehalveerd Turks brood.
pi_82512752
Oeh, dit topic was ik kwijt! Binnenkort weer eens een pizza maken
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 18:32:39 #170
91830 MaximusTG
pi_82895361
Van de week al eerder pizza gemaakt, maar vandaag weer eens wat met het recept geexperimenteerd. Ben op zoek geweest naar andere/betere soorten bloem/meel. Helaas is de Farina di grano tenero hier in de buurt niet te krijgen (alleen met gist erdoor). Normaal gesproken gebruik ik dan ook gewone tarwebloem van de supermarkt, het resultaat is dan alsnog overheerlijk, maar denk dat ik binnenkort maar eens een flinke zak goede bloem bestel op internet. Ondertussen had ik bij de toko wel een zak semolina van harde tarwe gevonden; harde tarwe griesmeel dus. In sommige pizzarecepten wordt een deel van de bloem dan vervangen door dit griesmeel. Dit heb ik dus geprobeerd vandaag.

Gisteravond het deeg gekneden, en een nacht in de koelkast laten liggen. Vanmiddag rond 4 uur eruit gehaald en licht platgeslagen 2 uur op een met semolina bestrooid aanrecht laten liggen. De bovenkant wordt ook bestrooid en bedekt met folie.
Zo ziet het er na twee uur uit:



Vervolgens legde ik wat meer semolina neer, en begon de pizza te vormen. Dit doe ik door het deeg eerst wat platter te drukken, er een rand in de vormen met mn vingers/knokkels, en het deeg daarna op mn handen te leggen en langzaam uit te rekken.







Nu nog de saus erop en beleggen; mn saus is heel simpel, de tomaten uit een blik gepelde tomaten (dus niet het sap) pureren, en er een beetje gekneusde oregano door doen.





De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:



pi_82895441
heeeerlijk!
het lekkerste vind ik toch geen grote lege randen, maar overal beleg
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 16 juni 2010 @ 19:01:13 #172
296595 foodlover
live and learn
pi_82896692
quote:
[b]
De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
pi_82901191
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Geraspte kaas
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella

En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
quote:
Op maandag 19 april 2010 13:22 schreef Redcoon het volgende:
Is er een groot smaakverschil tussen vers en ingevroren?


[ Bericht 31% gewijzigd door Renderclippur op 16-06-2010 20:50:09 ]
pi_82968713
vanavond weer
Ja doei.
pi_82969239
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 20:31 schreef Renderclippur het volgende:
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
[..]

Geraspte kaas
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella

En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
[..]


Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
pi_82969308
hier gaan vanavond mozarella, grana padano en gorgonzola op de pizza
Ja doei.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 11:46:20 #177
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82971162
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82971191
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 11:46 schreef Floria het volgende:
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Foto's!
  zaterdag 19 juni 2010 @ 17:43:39 #179
186094 Floria
Ghost of shark
pi_83026157
Die komen, die komen. Niet nu echter

Vraag: de handleiding is er niet duidelijk over en mijn man en ik verschillen van mening. Moet er bij een pizza oven ook bloem op de steen? Ik denk van niet omdat de steen zo heet is dat het niet nodig is maar hij denkt van wel (en bakt de pizza's).

Wie weet het?
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_83031117
Nee, er hoeft zeker geen bloem op de steen. Die komt er toch wel op van de pizza zelf en verbrandt lekker zwart. Om die reden borstel ik de steen na afkoeling elke keer af.
  zondag 20 juni 2010 @ 11:22:48 #181
296595 foodlover
live and learn
pi_83048025
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
Gisteren uitgeprobeerd! Werkte perfect, bodem kleurde veel beter en lekkere krokante randen.
  zondag 20 juni 2010 @ 15:17:24 #182
270030 Supperboeren
Rock is On!!!
pi_83056071
Ik heb net Pizza gemaakt
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
  zondag 20 juni 2010 @ 15:32:39 #183
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83056605
quote:
Op zondag 20 juni 2010 15:17 schreef Supperboeren het volgende:
Ik heb net Pizza gemaakt
Ok.


pi_83074186
Weer tijd voor een fotootje. Niet zo'n beste foto en niet helemaal wat ik wilde. Mijn Bestron heeft wat kuren.
Desondanks nog steeds zeer smakelijk, hoor.
pi_83076043
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 10:59 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
Op een standaard pizza hoort nu eenmaal mozzarella, of je het lekker vind of niet
pi_83076503
In Napels moet het zelfs. Daar geldt een soort reinheitsgebot net als bij bier in Duitsland. Ik mix graag een beetje. Mozzarella voor het uitsmelten, andere kazen voor de smaak. De mozzarella die je hier koopt smaakt toch naar niets, inclusief de dure bolletjes buffelmozzarella uit de supermarkt. Echt jonge Gouda smelt trouwens ook lekker uit. Ik ga denk ik eens een pizza maken met een deel geraspte Friese nagelkaas.
  † In Memoriam † zondag 20 juni 2010 @ 22:39:33 #187
91830 MaximusTG
pi_83077669
Jep, 'La vera pizza napoletana' mag alleen zo genoemd worden als ie volgens deze regels gemaakt is:

http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html (in het Engels, leuk om te lezen!)
pi_83078397
Inderdaad leuk om de lezen, The True Pizza. Gaat behoorlijk ver, maar dat proef je.
Ik heb niet de intentie daaraan te willen tippen, al mocht je willen, in geen 1000 jaar.
Het lijkt zo simpel, pizza, maar schijn bedriegt. Er zit een hele wetenschap achter en zeer veel ervaring.
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 11:06:45 #189
91830 MaximusTG
pi_83090647
Klopt, het is echt een uitdaging om zo dicht mogelijk tegen de 'echte' pizza aan te zitten. Maar met een paar simpele aanpassingen in menig recept kan je al snel heel dicht komen.
Niet moeilijk gaan liggen doen met pizza sauzen met allerlei ingredienten die je moet inkoken, gewoon goede gepeld tomaten met wat kruiden.
Maak je pizzadeeg niet te droog, en vorm het met de hand, en niet met een deegroller.
En ook belangrijk met het beleggen: less is more. Als je af en toe ziet hoe pizza's overbeladen worden.. Dungesneden, en weinig toppings is het geheim.
En dan is het de kunst je pizza zo heet mogelijk te bakken.
pi_83092143
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
pi_83097812
quote:
Op maandag 21 juni 2010 11:52 schreef NutKees het volgende:
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
Dat is misschien wel het grootste probleem hier in Nederland. Je zult niet tot bijna geen tomaten vinden die een goede smaak hebben om voor pizzasaus te kunnen gebruiken
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 14:39:47 #192
91830 MaximusTG
pi_83098112
Klopt, de meeste tomaten in blik zijn niet al te geweldig.

Deze man, Jeff Varasanos heeft een geweldig pizza recept ontwikkeld. Het is niet zo zeer een recept, als een verslag van een ontdekkingstocht naar de geheimen van een lekkere pizza.
Zie hier voor dat verslag:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Het is een lang stuk, dus zoek op '8 - Sauce: For years I was so focused on the dough that I let the sauce lapse. ' voor zijn stuk over de 'saus'.
pi_83104466
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
pi_83182293
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
pi_83182334
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 10:09 schreef Yvesss het volgende:
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
[ afbeelding ]
ziet er goed uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83279263


Net deze home made pizza als lunch gehad.
pi_83279494
Ik vind het deeg nooit zout genoeg als ik het recept aanhou..
  vrijdag 25 juni 2010 @ 12:35:46 #198
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83280723
Dan doe je er meer zout in.
pi_83281273
Dan gaat mijn familia weer klagen
pi_83281431
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!

En dit is ook altijd goed:







Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')