abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 april 2010 @ 23:47:39 #51
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80433792
Ooit eens van internet geplukt, ben er best tevreden over! Dit is ongeveer genoeg voor twee pizza's en goed in te vriezen.
quote:
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 halve theelepel suiker
  • 4 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak)
  • 1 halve theelepel Italiaanse kruiden / oregano
  • 1 halve theelepel zout

    Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui.
    Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
    Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
    Wel regelmatig even doorroeren!

    Na ca. 20 minuten is de pizzasaus klaar voor gebruik.
  • pi_80433834
    zoiets heb ik de vorige keer ook gebruikt nog wat opgeleukt met wat kruiden enzo Lekker!

    heb 'm ook wel eens helemaal zelf gemaakt, met verse tomaten, ook érg lekker, maar veel meer tijd
    Ja doei.
      zaterdag 17 april 2010 @ 23:50:57 #53
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80433887
    Is inderdaad leuk om te doen op een luie zondag. Ik heb trouwens wel een berg verse basilicum toegevoegd.
      zondag 18 april 2010 @ 12:15:22 #54
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_80441482
    Straks weer een krappe 2 kg deeg maken om in te vriezen in perfecte bolletjes
    ('s ochtend eruit in de koelkast, bij thuiskomst eruit en dan voor bakken uitrollen

    Wat overigens ook goed werkt om basilicum te bewaren is het fijnhakken en in een potje met olie in de vriezer bewaren. De olie bevriest net niet en de basilicum wel. Je hebt geen echte verse blaadjes meer, maar de smaak en geur is nog fantastisch.
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      maandag 19 april 2010 @ 11:26:27 #55
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80474548
    Klinkt goed! Bespaart me weer de moeite om telkens zo'n Basilicumplant van de AH te kopen. Die dingen zijn binnen no-time morsdood.
    pi_80474917
    deeg invriezen... is dat dan

    deeg maken
    rijzen
    platstampen en bolletjes maken
    invriezen

    Ja doei.
    pi_80475187
    quote:
    Op maandag 19 april 2010 11:35 schreef motorbloempje het volgende:
    deeg invriezen... is dat dan

    deeg maken
    rijzen
    platstampen en bolletjes maken
    invriezen


      maandag 19 april 2010 @ 13:22:09 #58
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80478856
    Is er een groot smaakverschil tussen vers en ingevroren?
    pi_80478906
    Ja, in plaats van uitrollen de je de bolletjes in een diepvrieszakje. Eerst deed ik dat met wat olie, tegenwoordig met wat losse bloem. Ik heb er altijd minimaal 4 in de vriezer liggen, vaak meer. Ik heb geen zin om op dezelfde dag deeg te maken en ook nog pizza's. Op deze manier is het voor je gevoel veel minder werk. Met als gevolg dat je vaker pizza eet.
    Smaakverschil? Vanuit mijn beleving niet.

    [ Bericht 6% gewijzigd door Yvesss op 19-04-2010 14:16:28 ]
      maandag 19 april 2010 @ 14:19:40 #60
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_80480968
    Ik merk totaal geen smaakverschil, het deeg is volgens mij juist door alle tijd die het krijg een stuk soepeler en makkelijker uit te rollen/draaien.
    De randen zijn zoals ze bij een pizzaria ook zijn; met van die luchtbellen.

    Gemakt dient de mens in deze kwestie; heb nu voor 9 pizza's deeg in de vriezer liggen, 170 gram per bol.

    Edit: overigens wel zorgen dat je het luchtdicht verpakt, anders krijg je uitgedroogde plekken en die zijn dan wel weer vervelend. Ik rol het altijd in keukenfolie.
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      maandag 19 april 2010 @ 15:23:10 #61
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80483425
    Klinkt heel erg goed, ik wil binnenkort een paar pizza's maken op mijn vriendin haar verjaardagsfeestje. Scheelt me een hoop gedoe als ik het deeg nu al kan maken.
      maandag 19 april 2010 @ 17:37:51 #62
    296595 foodlover
    live and learn
    pi_80488415
    Van het weekend heb ik weer pizza gemaakt, ditmaal het ik het deeg getosst, zoals in dit filmpje:

    [url=http://www.youtube.com/watch?v=72oe_j-0gwE&feature=related]

    Werkte prima en merkte echt het verschil, meer luchtbellen!!!!

    Voor mij geen deegroller meer!
    pi_80489424
    Omg, ik heb net de beste zelfgemaakte pizza ooit gegeten! Echt een super dunne knapperige bodem, maar toch flexibel genoeg zodat je hem gewoon kon oprollen. De smaak was ook super.

    Ik bestel nooit meer een pizza.
    pi_80489508
    Heb je iets speciaals gedaan dan?
    pi_80489571
    quote:
    Op maandag 19 april 2010 18:09 schreef Yvesss het volgende:
    Heb je iets speciaals gedaan dan?
    Ehm, ik heb 'm eerst een minuut of twee in een hete pizzapan gebakken en daarna een paar minuten in een hete oven (250 graden) onder de grill. Het deeg zelf kwam uit de diepvries en had daarvoor 24 in de koelkast staan rijzen.
    pi_80489818
    Waarmee iig nu wel duidelijk is dat er met deeg uit de vriezer niets mis is. Het echte geheim van de pizza ken ik nog niet. Ze zijn altijd wel lekker, maar af en toe passeert er één die extreem lekker is. Wat ik dan precies anders doe, weet ik zelf niet. Het is zaak daarachter te komen.
    pi_80491467
    quote:
    Op maandag 19 april 2010 18:18 schreef Yvesss het volgende:
    Waarmee iig nu wel duidelijk is dat er met deeg uit de vriezer niets mis is. Het echte geheim van de pizza ken ik nog niet. Ze zijn altijd wel lekker, maar af en toe passeert er één die extreem lekker is. Wat ik dan precies anders doe, weet ik zelf niet. Het is zaak daarachter te komen.
    Nou ja, extreeeem lekker.. hij smaakte gewoon heel goed, en naar mijn mening was de bodem net zo goed als bij de pizzeria. Het buitenste laagje knapperig en de rest zacht (en dat voor een mega dunne bodem). Veel beter heb ik nog niet gehad iig.
    pi_80508213
    quote:
    Op zaterdag 17 april 2010 23:47 schreef Redcoon het volgende:
    Ooit eens van internet geplukt, ben er best tevreden over! Dit is ongeveer genoeg voor twee pizza's en goed in te vriezen.
    [..]


    Copy paste
    Balorig, niet te verwarren met ballorig!
    Assumption is the mother of all mistakes....
    pi_80508249
    Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
    Iemand tips?
    Balorig, niet te verwarren met ballorig!
    Assumption is the mother of all mistakes....
    pi_80520170
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
    Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
    Iemand tips?
    hi!

    ik heb het wel eens hiermee gemaakt, goed te doen ("harde" tarwesoorten zijn goed, toch? )

    trouwens, help! als ik het recept volg uit de OP voor deeg, dan wordt het ECHT een kleverige smeerboel die ik onmogelijk kan kneden, hoe doen jullie dat? of zijn dat bepaalde kneedskills?

    ook maar eens zelf saus maken, me dunkt
    Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
      dinsdag 20 april 2010 @ 14:50:47 #71
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80521232
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2010 14:21 schreef robuust89 het volgende:

    [..]

    hi!

    ik heb het wel eens hiermee gemaakt, goed te doen ("harde" tarwesoorten zijn goed, toch? )

    trouwens, help! als ik het recept volg uit de OP voor deeg, dan wordt het ECHT een kleverige smeerboel die ik onmogelijk kan kneden, hoe doen jullie dat? of zijn dat bepaalde kneedskills?

    ook maar eens zelf saus maken, me dunkt
    Stug door blijven kneden en je niet af laten schrikken door de kliederboel!
    Anders wat extra bloem erbij.
      dinsdag 20 april 2010 @ 14:52:04 #72
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80521281
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2010 07:46 schreef Ml-etje het volgende:

    [..]

    Copy paste
    Is toch niets mis met inspiratie halen van 't internet? Ik heb het zelfs nog aangepast met wat verse kruiden.
      dinsdag 20 april 2010 @ 15:12:11 #73
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80522069
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
    Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
    Iemand tips?
    Heb je deze ook bij jouw AH?



    Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
    pi_80526400
    quote:
    Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:

    [..]

    Heb je deze ook bij jouw AH?

    [ afbeelding ]

    Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
    Helemaal niets mis met jouw recept hem nog tomaten liggen dus donderdag incm lasagne maak ik ook je saus even.
    Nee wij hebben de variant met het pizzaatje.
    Moet eigenlijk een winkel omg R'dan hebben of een webshop.
    Balorig, niet te verwarren met ballorig!
    Assumption is the mother of all mistakes....
      dinsdag 20 april 2010 @ 17:18:07 #75
    173997 Redcoon
    Verdomd heet!
    pi_80527253
    In Rotterdam, in de buurt van de pannekoekenstraat en de Groene Passage (Blaak) zit "Little Italy". Daar hebben ze vast ook nog wat Tenero tipo 00 liggen. Als het niet op voorraad is hebben ze in ieder geval nog een lekkere punt pizza voor je.

    Sowieso is dat stukje Rotterdam de moeite waard om te bezoeken, vooral tijdens de markt op zaterdag.


    Little Italy
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')