abonnement Unibet Coolblue
pi_82969308
hier gaan vanavond mozarella, grana padano en gorgonzola op de pizza
Ja doei.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 11:46:20 #177
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82971162
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82971191
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 11:46 schreef Floria het volgende:
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Foto's!
  zaterdag 19 juni 2010 @ 17:43:39 #179
186094 Floria
Ghost of shark
pi_83026157
Die komen, die komen. Niet nu echter

Vraag: de handleiding is er niet duidelijk over en mijn man en ik verschillen van mening. Moet er bij een pizza oven ook bloem op de steen? Ik denk van niet omdat de steen zo heet is dat het niet nodig is maar hij denkt van wel (en bakt de pizza's).

Wie weet het?
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_83031117
Nee, er hoeft zeker geen bloem op de steen. Die komt er toch wel op van de pizza zelf en verbrandt lekker zwart. Om die reden borstel ik de steen na afkoeling elke keer af.
  zondag 20 juni 2010 @ 11:22:48 #181
296595 foodlover
live and learn
pi_83048025
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
Gisteren uitgeprobeerd! Werkte perfect, bodem kleurde veel beter en lekkere krokante randen.
  zondag 20 juni 2010 @ 15:17:24 #182
270030 Supperboeren
Rock is On!!!
pi_83056071
Ik heb net Pizza gemaakt
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
  zondag 20 juni 2010 @ 15:32:39 #183
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83056605
quote:
Op zondag 20 juni 2010 15:17 schreef Supperboeren het volgende:
Ik heb net Pizza gemaakt
Ok.


pi_83074186
Weer tijd voor een fotootje. Niet zo'n beste foto en niet helemaal wat ik wilde. Mijn Bestron heeft wat kuren.
Desondanks nog steeds zeer smakelijk, hoor.
pi_83076043
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 10:59 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
Op een standaard pizza hoort nu eenmaal mozzarella, of je het lekker vind of niet
pi_83076503
In Napels moet het zelfs. Daar geldt een soort reinheitsgebot net als bij bier in Duitsland. Ik mix graag een beetje. Mozzarella voor het uitsmelten, andere kazen voor de smaak. De mozzarella die je hier koopt smaakt toch naar niets, inclusief de dure bolletjes buffelmozzarella uit de supermarkt. Echt jonge Gouda smelt trouwens ook lekker uit. Ik ga denk ik eens een pizza maken met een deel geraspte Friese nagelkaas.
  † In Memoriam † zondag 20 juni 2010 @ 22:39:33 #187
91830 MaximusTG
pi_83077669
Jep, 'La vera pizza napoletana' mag alleen zo genoemd worden als ie volgens deze regels gemaakt is:

http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html (in het Engels, leuk om te lezen!)
pi_83078397
Inderdaad leuk om de lezen, The True Pizza. Gaat behoorlijk ver, maar dat proef je.
Ik heb niet de intentie daaraan te willen tippen, al mocht je willen, in geen 1000 jaar.
Het lijkt zo simpel, pizza, maar schijn bedriegt. Er zit een hele wetenschap achter en zeer veel ervaring.
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 11:06:45 #189
91830 MaximusTG
pi_83090647
Klopt, het is echt een uitdaging om zo dicht mogelijk tegen de 'echte' pizza aan te zitten. Maar met een paar simpele aanpassingen in menig recept kan je al snel heel dicht komen.
Niet moeilijk gaan liggen doen met pizza sauzen met allerlei ingredienten die je moet inkoken, gewoon goede gepeld tomaten met wat kruiden.
Maak je pizzadeeg niet te droog, en vorm het met de hand, en niet met een deegroller.
En ook belangrijk met het beleggen: less is more. Als je af en toe ziet hoe pizza's overbeladen worden.. Dungesneden, en weinig toppings is het geheim.
En dan is het de kunst je pizza zo heet mogelijk te bakken.
pi_83092143
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
pi_83097812
quote:
Op maandag 21 juni 2010 11:52 schreef NutKees het volgende:
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
Dat is misschien wel het grootste probleem hier in Nederland. Je zult niet tot bijna geen tomaten vinden die een goede smaak hebben om voor pizzasaus te kunnen gebruiken
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 14:39:47 #192
91830 MaximusTG
pi_83098112
Klopt, de meeste tomaten in blik zijn niet al te geweldig.

Deze man, Jeff Varasanos heeft een geweldig pizza recept ontwikkeld. Het is niet zo zeer een recept, als een verslag van een ontdekkingstocht naar de geheimen van een lekkere pizza.
Zie hier voor dat verslag:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Het is een lang stuk, dus zoek op '8 - Sauce: For years I was so focused on the dough that I let the sauce lapse. ' voor zijn stuk over de 'saus'.
pi_83104466
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
pi_83182293
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
pi_83182334
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 10:09 schreef Yvesss het volgende:
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
[ afbeelding ]
ziet er goed uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83279263


Net deze home made pizza als lunch gehad.
pi_83279494
Ik vind het deeg nooit zout genoeg als ik het recept aanhou..
  vrijdag 25 juni 2010 @ 12:35:46 #198
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83280723
Dan doe je er meer zout in.
pi_83281273
Dan gaat mijn familia weer klagen
pi_83281431
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!

En dit is ook altijd goed:







Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')