abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 23 april 2010 @ 01:47:47 #101
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_80620458
edit.

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 23-04-2010 19:03:59 ]
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:06 #102
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80621970
Toe maar... Vannacht een halfdronken poging gewaagd om deeg te maken?
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:35 #103
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
  vrijdag 23 april 2010 @ 16:58:18 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_80638771
Al vijf pagina's zonder een terugvindpizza van mij! Ai!

Volgende week weer eens een op het Australische Crust geinspireerde pizza maken. Ik denk de Sheperds Pie ("Slow Cooked Lamb, Potato Puree, garnished with Parmesan & Fresh Herbs"). Of de Saffron Chicken ("Vegetable Chickpea Salsa, Chicken Breast Fillets, Shallots, topped with Saffron Aioli").
Let me see you stripped down to the bone
pi_80670873
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Heb je deze ook bij jouw AH?

[ afbeelding ]

Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
pi_80677321
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 17:21 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
Ik was vandaag ook bij de Xenos en wou precies hetzelfde schrijven.
  zondag 25 april 2010 @ 11:15:23 #107
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80689042
Ah tof! Zal binnenkort eens even kijken, scheelt toch weer zo'n twintig cent


Gisteren weer even een pizza gemaakt. Deze keer viel de pizza een beetje tegen. Ik had nogal haast, dus ik heb een gedeelte van het deeg met een deegroller platgewalst. Resultaat: geen mooi luchtige randen.
pi_80930959
Gisteren bij de jumbo bloem van di cecco gekocht. Speciaal voor pizza's. Ook nog even gist. Nu dinsdag nog even de rest halen en dan woensdag lekker zelf pizza maken.
pi_80961870
Onze favoriete pizza van de laatste tijd:

Ik gebruik min of meer het recept van de OP maar in iets grotere hoeveelheden omdat ik 2½ pizza maak, 2x35 cm en 1x 15 cm.

Als basis gebruik ik meestal een pakje gepureerde tomaat van AH met daarin een mengsel van olijfolie, kruiden, rodewijnazijn en voor de liefhebbers wat sambal (zoetpittige).
Dan een flinke laag geraspte jonge kaas erover, een blikje tonijn in water uitgelekt, een halve in ringen gesneden spaanse ui en daarna royaal zoete chilisaus (ik gebruik die van de Lidl, volgens de fles is het surinaamse saus voor kip). Vervolgens oregano en basilicum (gedroogd) erover en 12 minuten in de combioven. Heerlijk

Ik rol de bodem gewoon uit met een grote deegrol (esenhout, 45 lang, 8 doorsnede zonder handvatten) en snijd weg wat buiten de vorm steekt. De bodem rijst heel iets maar blijft wel lekker dun.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 3 mei 2010 @ 14:12:22 #110
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80967907
Laatst van mijn moeder een pizzasteen gekregen en het werkt echt geniaal! Afgelopen weekend op een feestje bij mij thuis veel mensen aangenaam verrast met een aantal "ambachtelijk" bereide pizza's!

Ik behaalde al redelijke goede resultaten met het lang opwarmen van een reguliere ovenplaat + bakpapier, maar de steen zorgt zeker voor de overtreffende trap! De korst is nu overheerlijk, flinterdun maar niet week en je knijpt er ook niet zo 123 doorheen.
pi_80968202
Mijn eerste probeersel, als oefening voor vanavond. Erg lekker! Vanavond zal ik de randjes insmeren met olijfolie, dan worden ze vast knapperiger. Voor herhaling vatbaar, nu al.

pi_81049496
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Sweet and innocent...
  woensdag 5 mei 2010 @ 15:52:44 #113
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81051857
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?
pi_81052403
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
hoe maak je je pizza's? Met een roller of anders?

Roller zou ik afraden, maar het gewoon 'rondhangen' zeg maar zal eens kijken of mijn er de volgende keer foto's van kan maken
Ja doei.
  woensdag 5 mei 2010 @ 17:37:08 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_81054790
Dit weekend nog een plaat pizza gemaakt met tonijn en ansjovis.

Als topping hadden we de saus van Gran Italia en die was goed te doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_81054912
Heb van 't weekend pizza gemaakt met 00 meel, da's zoveel lekkerder dan gewoon deeg Die houden we er dus in
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_81055025
ja, gofte, nu wil ik ook pizza
Ja doei.
pi_81058499
de mr heeft weer eens pizza gemaakt vandaag

voor hem: verschillende soorten kaas, zonder tomaat.


Voor mij, met tomaat. Buffelmozzarella, cherrytomaatjes, parmezaanse kaas, wat pizzakaas en basilicum
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:12:07 #119
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81065246
Zien er heerlijk uit
pi_81067580
Inderdaad.Vooral de tweede pizza ziet er verrukkelijk uit.Ik snap niet waarom mijn pizzas ondanks mijn pizzaoven niet zo eruitzien.Zijn er hier nog meer mensen met de Alfredo van Bestron?

[ Bericht 1% gewijzigd door Terpentin07 op 05-05-2010 23:46:18 ]
pi_81068215
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
De Mr van DarkElf is blijkbaar bedreven in deze kunst, hij moet hier maar wat posten. Iets terug las ik wat over zeer elastisch deeg, ik ken het probleem. Maar met name met het deeg op koelkasttemperatuur, zelfs een stoomwals biedt dan geen soelaas. Positief is dan wel weer dat je zeker weet dat je een glutenrijk deeg hebt, deze eiwitstrengen veroorzaken het postbode-elastiek gedrag. Ik laat de deegbol meestal opwarmen tot kamertemperatuur, dan gaat het veel makkelijker. Hangt een beetje af van de bloem, de gist, en de hoeveelheid gebruikte water. Maar heb je zo'n super-elastische lap, dan is hij waarschijnlijk vrij koud.
Daar kun je met een deegroller met je volle gewicht op rollen, het lukt niet. Ja, na enige tijd, door de ontwikkelde warmte van het rollen. Hoef je gelijk niet meer naar de sportschool.
pi_81069918
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 23:12 schreef Yvesss het volgende:
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
Oh, even aangepast.Op welke stand maak jij meestal de pizza.Ik laat hem eerst voorverwarmen en dan gaat die op de hoogste stand (3).Heb meestal het probleem dat de bovenkomt nog niet klaar is maar de onderkant al donker.
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:42:45 #123
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_81102779
Deeg op koelkast-temperatuur?

Ik heb geen zin om het hele topic door te lezen, maar deeg op koelkasttemperatuur lijkt me heel vreemd. Het hele idee is juist het deeg, dat met (lauw)warm water gemaakt is, langdurig te laten rijzen op een "warme" plaats, dus lekker behaaglijke kamertemperatuur, zonder tocht.

Uitrollen met deegroller doe ik ook altijd, met wisselende resultaten in de uiteindelijke vorm, maar meestal wel soort van rond

Voor wat betreft de bovenstaande vraag naar het beleggen:

Mrs. DE heeft d'r pizza zelf belegd, ben ik helemaal niet verantwoordelijk mee. DE belegt d'r pizza's over het algemeen tot erg dicht bij de rand, hetgeen resulteert in overvloedige overhang en overlopen van de pizza. Da's met kaas best lekker

Zelf hou ik over het algemeen een rand vrij, zodat deze nog wat kan opbollen en krokant wordt. Mijn pizza's hebben geen tomaat, maar als basis een laag geraspte kaas, vind ik lekkerder. Moeilijk hierbij is om niet te dik te strooien. Dikke kaaslaag maakt slappe pizza
Bovenstaande was vrij goed gelukt, maar had nog een iets krokantere bodem mogen hebben.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:36:50 #124
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81461970
bij de Xenos hebben ze ook typo 00 pastameel in de aanbieding (69 of 70 cent). Waarschijnlijk ivm datum die tot half juni is.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 15 mei 2010 @ 19:10:31 #125
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_81464992
Morgen weer pizza tijd! De tips van de oven heb ik al opgevolgd (werkte goed;)) nu nog een tip voor een dunne bodem mijne is idd ook nog elastisch. Maar ik gebruik deeg uit een pakje(A) van kookmans
~ Bonito La Risa ~
pi_81465876
dat deeg van koopmans is echt zo slecht één keer gebruikt, want zat in mijn kerstpakket, wat een ramp en wat een ranzige smaak vond ik dat er aan zat zeg.....


wij hebben donderdag pizza gemaakt, de saus was te waterig, waardoor er weinig smaak aan zat. Had geen gezeefde tomaten meer, kwam ik achter toen alles al klaar stond, en het was hemelvaart, dus kon niet nog even naar de winkel was niet héél vies, maar had liever anders gezien
Ja doei.
pi_81466640
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
pi_81467176
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 20:00 schreef Yvesss het volgende:
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
ja, dat doe ik normaal ook ik dacht dat ik nog 2 pakken had staan en ging weer een grote pan maken maar had me dus vergist in de voorraadkastinventaris
Ja doei.
pi_81485552
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 15:52 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?

Gewoon gezeefde bloem, gist, water en wat olie en dan laten rijzen. Weet niet precies wat en hoeveel ik doe.
Daar zal het dan vast ook wel aan liggen, maar hoopte dat iemand me zo kon vertellen van welk bestanddeel ik wat meer of minder moest gebruiken in het vervolg.

Zal eens kijken of het aan de temperatuur ligt
Sweet and innocent...
pi_81574568
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.



[ Bericht 10% gewijzigd door motorbloempje op 19-05-2010 16:13:00 (even geresized ;)) ]
pi_81580591
Mooie pizza! Zag je met melk geen verschil in de kleur van het deeg? Bij mij lijkt het altijd alsof het dan iets bruinachtiger wordt als ik het deeg met melk maak ipv water. Mss oxidatie ofzo.... net als bij aardappels.

Binnenkort weer een keer pizza maken met echte pizzabloem
pi_81614565
Bedenk me opeens dat ik inderdaad ook met melk doe, daar laat ik de gist in oplossen.
Sweet and innocent...
pi_81628990
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
pi_81630073
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:49 schreef LieLie het volgende:
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81630172
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 16:10 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
We waren in de auto
  donderdag 20 mei 2010 @ 07:15:07 #136
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_81660729
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 12:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 23 mei 2010 @ 07:27:09 #137
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81782088
vroeg wakker, dus alvast wat deeg maken, heeft het goed de tijd om te rusten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_82080000
edit: spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 84% gewijzigd door Mirjam op 29-05-2010 22:57:50 ]
pi_82111060
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
pi_82111279
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:11 schreef McGilles het volgende:
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
pi_82111532
quote:
Op zondag 30 mei 2010 19:16 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
Dan nog even een nachtje over slapen en wellicht morgen bestellen. M'n huidige oven heeft de power niet om een lekkere pizza te bakken, wat toch wel heel jammer is
pi_82156621
pizza tijd! Deeg van bruin meel, bbq saus, gegrilde kip/paprika, champignons, courgette, mozzarella en olijven. (ronde pizza is saai )





  maandag 31 mei 2010 @ 19:28:41 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82157523
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 31 mei 2010 @ 19:30:35 #144
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82157623
quote:
Op maandag 31 mei 2010 19:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
ik ook. Een idee om ipv te lezen gewoon te doen?
  maandag 31 mei 2010 @ 19:42:23 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_82158276
Onze oven is nog niet aangesloten, dus dan wordt het een pan-pizza.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 juni 2010 @ 07:02:24 #146
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_82176755
hij is goed luchtig kan ik nog wat van leren
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 2 juni 2010 @ 17:00:54 #147
296595 foodlover
live and learn
pi_82242960
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
pi_82244120
de randen kun je sowieso wel insmeren met olijfolie, evt met knoflook om de korst een lekker smaakje te geven.

de onderkant wordt alleen donker als je de pizza er lang genoeg in laat of als de oven goed heet kan (350gr)
pi_82266738
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 17:00 schreef foodlover het volgende:
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???

Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
Heb je een heteluchtstand icm ondergrill in jouw oven? Veel ovens hebben deze optie en deze zorgt ervoor dat de steen zo heet word dat de pizza binnen 3 minuutjes al lekker krokant is. Mijn laatste pizza was eerder te knapperig dan te slap, doet wonderen die optie.

Randen waren ook heerlijk perfecte kleur zoals het bij een pizza hoort.
pi_82283211
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.

Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.

Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
pi_82308370
quote:
Op donderdag 3 juni 2010 14:36 schreef DrukVout het volgende:
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.

Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.

Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
Waarmee dek je de bal deeg af? Ik doe een vochtige doek waardoor het deeg totaal niet uitdroogt.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 14:43:39 #152
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82329408
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wél kan vinden.

Heeft iemand die (of een bestron op voorraad )
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82330655
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 14:43 schreef Floria het volgende:
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wél kan vinden.

Heeft iemand die (of een bestron op voorraad )
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.

Dit dus of 6 weken wachten
  vrijdag 4 juni 2010 @ 15:38:58 #154
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82331813
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 15:11 schreef McGilles het volgende:

[..]

Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.

Dit dus of 6 weken wachten
Precies Ik ga voor de Ferrari dan denk ik. 6 wk wachten is way te lang. Zal hem dit weekend gaan bestellen.
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82379434
Mijn pizzadeeg is tot zo ver goed gelukt
Heb bloem uit Italië gebruikt, en ook biergist uit Italië die ook in het vorige deel stond.

Morgen lekker pizza
pi_82405873
Hij is goed gelukt!

De bodem was bij één pizza in het midden een beetje te dun en iets te enthousiast belegd, maar de rand daarentegen was deze keer top!

Heb het idee dat dat gist goed werkt!

pi_82428021
Goedzo, LieLie! Ja, die gist is zeker anders. Het deeg rijst veel langzamer.
  maandag 7 juni 2010 @ 15:38:18 #158
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_82445630
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Tics van je petten.
  maandag 7 juni 2010 @ 17:31:01 #159
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_82451832
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Saus ?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 7 juni 2010 @ 17:33:01 #160
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_82451932
quote:
Op maandag 7 juni 2010 17:31 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Saus ?
Tomaten uiteraard, nog op voorraad.
Tics van je petten.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 09:08:21 #161
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82481957
tvp want ik wil ook zelf pizza maken
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82482582
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
  dinsdag 8 juni 2010 @ 09:35:16 #163
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82482706
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 09:31 schreef McGilles het volgende:

[..]

Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82483205
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 09:35 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
Je hebt niet perse een steen nodig hoor. Kan ook goed zonder.
  dinsdag 8 juni 2010 @ 10:14:00 #165
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82484095
Nou als ik de posts van Buschetta lees is het zelf maken van deeg een verre van gemakkelijke klus .
Nou hoeft het niet meteen pro te worden natuurlijk , maar is "mislukt" zelfgemaakt deeg dan echt zoveel beter dan zo'n kant en klare basis bodem ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82484260
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
pi_82507016
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:19 schreef LieLie het volgende:
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
hier idem.
Ik zie het verband ook niet tussen pizzasteen en deeg maken hoor.
Wij eten deze avond ook zelf gemaakte pizza.
Deeg is nu aan het rijzen.
Voor mij eentje met: tomatensaus, ui, mozarella, chorizo, tomaten, champignons en evt artisjokharten
voor mijn vriendin: tomatensaus, ui mozarella, champignons, paprika en evt artisjokharten
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82512686
Zo makkelijk, deeg maken, maar het blijft een barrière voor velen.
Vandaag had ik een pizzaslice uit een karretje, ik vond het niks.
Bodem veel te dik, echt zompig brood-achtig.
Dan kom ik bij het volgende punt, ik wil mijn bodems flinterdun, dus 2 millimeter, liever 1.
Dat kun je nooit kant en klaar aanbieden. Dus behalve dat ik kant en klaar bodems hoogstwaarschijnlijk
niet lekker vind, zijn ze veel te dik. Wil ik toch die kant op, dan experimenteer ik liever met een gehalveerd Turks brood.
pi_82512752
Oeh, dit topic was ik kwijt! Binnenkort weer eens een pizza maken
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 18:32:39 #170
91830 MaximusTG
pi_82895361
Van de week al eerder pizza gemaakt, maar vandaag weer eens wat met het recept geexperimenteerd. Ben op zoek geweest naar andere/betere soorten bloem/meel. Helaas is de Farina di grano tenero hier in de buurt niet te krijgen (alleen met gist erdoor). Normaal gesproken gebruik ik dan ook gewone tarwebloem van de supermarkt, het resultaat is dan alsnog overheerlijk, maar denk dat ik binnenkort maar eens een flinke zak goede bloem bestel op internet. Ondertussen had ik bij de toko wel een zak semolina van harde tarwe gevonden; harde tarwe griesmeel dus. In sommige pizzarecepten wordt een deel van de bloem dan vervangen door dit griesmeel. Dit heb ik dus geprobeerd vandaag.

Gisteravond het deeg gekneden, en een nacht in de koelkast laten liggen. Vanmiddag rond 4 uur eruit gehaald en licht platgeslagen 2 uur op een met semolina bestrooid aanrecht laten liggen. De bovenkant wordt ook bestrooid en bedekt met folie.
Zo ziet het er na twee uur uit:



Vervolgens legde ik wat meer semolina neer, en begon de pizza te vormen. Dit doe ik door het deeg eerst wat platter te drukken, er een rand in de vormen met mn vingers/knokkels, en het deeg daarna op mn handen te leggen en langzaam uit te rekken.







Nu nog de saus erop en beleggen; mn saus is heel simpel, de tomaten uit een blik gepelde tomaten (dus niet het sap) pureren, en er een beetje gekneusde oregano door doen.





De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:



pi_82895441
heeeerlijk!
het lekkerste vind ik toch geen grote lege randen, maar overal beleg
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 16 juni 2010 @ 19:01:13 #172
296595 foodlover
live and learn
pi_82896692
quote:
[b]
De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
pi_82901191
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !

Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?

Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Geraspte kaas
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella

En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
quote:
Op maandag 19 april 2010 13:22 schreef Redcoon het volgende:
Is er een groot smaakverschil tussen vers en ingevroren?


[ Bericht 31% gewijzigd door Renderclippur op 16-06-2010 20:50:09 ]
pi_82968713
vanavond weer
Ja doei.
pi_82969239
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 20:31 schreef Renderclippur het volgende:
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
[..]

Geraspte kaas
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella

En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
[..]


Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
pi_82969308
hier gaan vanavond mozarella, grana padano en gorgonzola op de pizza
Ja doei.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 11:46:20 #177
186094 Floria
Ghost of shark
pi_82971162
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_82971191
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 11:46 schreef Floria het volgende:
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Foto's!
  zaterdag 19 juni 2010 @ 17:43:39 #179
186094 Floria
Ghost of shark
pi_83026157
Die komen, die komen. Niet nu echter

Vraag: de handleiding is er niet duidelijk over en mijn man en ik verschillen van mening. Moet er bij een pizza oven ook bloem op de steen? Ik denk van niet omdat de steen zo heet is dat het niet nodig is maar hij denkt van wel (en bakt de pizza's).

Wie weet het?
Do you feel helpless, anxxious, malcontent, pissed off at the government, antisocial, anarchistic and seriously fatalisitic?
pi_83031117
Nee, er hoeft zeker geen bloem op de steen. Die komt er toch wel op van de pizza zelf en verbrandt lekker zwart. Om die reden borstel ik de steen na afkoeling elke keer af.
  zondag 20 juni 2010 @ 11:22:48 #181
296595 foodlover
live and learn
pi_83048025
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 19:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
Gisteren uitgeprobeerd! Werkte perfect, bodem kleurde veel beter en lekkere krokante randen.
  zondag 20 juni 2010 @ 15:17:24 #182
270030 Supperboeren
Rock is On!!!
pi_83056071
Ik heb net Pizza gemaakt
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
  zondag 20 juni 2010 @ 15:32:39 #183
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83056605
quote:
Op zondag 20 juni 2010 15:17 schreef Supperboeren het volgende:
Ik heb net Pizza gemaakt
Ok.


pi_83074186
Weer tijd voor een fotootje. Niet zo'n beste foto en niet helemaal wat ik wilde. Mijn Bestron heeft wat kuren.
Desondanks nog steeds zeer smakelijk, hoor.
pi_83076043
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 10:59 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
Op een standaard pizza hoort nu eenmaal mozzarella, of je het lekker vind of niet
pi_83076503
In Napels moet het zelfs. Daar geldt een soort reinheitsgebot net als bij bier in Duitsland. Ik mix graag een beetje. Mozzarella voor het uitsmelten, andere kazen voor de smaak. De mozzarella die je hier koopt smaakt toch naar niets, inclusief de dure bolletjes buffelmozzarella uit de supermarkt. Echt jonge Gouda smelt trouwens ook lekker uit. Ik ga denk ik eens een pizza maken met een deel geraspte Friese nagelkaas.
  † In Memoriam † zondag 20 juni 2010 @ 22:39:33 #187
91830 MaximusTG
pi_83077669
Jep, 'La vera pizza napoletana' mag alleen zo genoemd worden als ie volgens deze regels gemaakt is:

http://www.fornobravo.com/vera_pizza_napoletana/VPN_spec.html (in het Engels, leuk om te lezen!)
pi_83078397
Inderdaad leuk om de lezen, The True Pizza. Gaat behoorlijk ver, maar dat proef je.
Ik heb niet de intentie daaraan te willen tippen, al mocht je willen, in geen 1000 jaar.
Het lijkt zo simpel, pizza, maar schijn bedriegt. Er zit een hele wetenschap achter en zeer veel ervaring.
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 11:06:45 #189
91830 MaximusTG
pi_83090647
Klopt, het is echt een uitdaging om zo dicht mogelijk tegen de 'echte' pizza aan te zitten. Maar met een paar simpele aanpassingen in menig recept kan je al snel heel dicht komen.
Niet moeilijk gaan liggen doen met pizza sauzen met allerlei ingredienten die je moet inkoken, gewoon goede gepeld tomaten met wat kruiden.
Maak je pizzadeeg niet te droog, en vorm het met de hand, en niet met een deegroller.
En ook belangrijk met het beleggen: less is more. Als je af en toe ziet hoe pizza's overbeladen worden.. Dungesneden, en weinig toppings is het geheim.
En dan is het de kunst je pizza zo heet mogelijk te bakken.
pi_83092143
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
pi_83097812
quote:
Op maandag 21 juni 2010 11:52 schreef NutKees het volgende:
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
Dat is misschien wel het grootste probleem hier in Nederland. Je zult niet tot bijna geen tomaten vinden die een goede smaak hebben om voor pizzasaus te kunnen gebruiken
  † In Memoriam † maandag 21 juni 2010 @ 14:39:47 #192
91830 MaximusTG
pi_83098112
Klopt, de meeste tomaten in blik zijn niet al te geweldig.

Deze man, Jeff Varasanos heeft een geweldig pizza recept ontwikkeld. Het is niet zo zeer een recept, als een verslag van een ontdekkingstocht naar de geheimen van een lekkere pizza.
Zie hier voor dat verslag:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Het is een lang stuk, dus zoek op '8 - Sauce: For years I was so focused on the dough that I let the sauce lapse. ' voor zijn stuk over de 'saus'.
pi_83104466
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
pi_83182293
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
pi_83182334
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 10:09 schreef Yvesss het volgende:
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
[ afbeelding ]
ziet er goed uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83279263


Net deze home made pizza als lunch gehad.
pi_83279494
Ik vind het deeg nooit zout genoeg als ik het recept aanhou..
  vrijdag 25 juni 2010 @ 12:35:46 #198
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_83280723
Dan doe je er meer zout in.
pi_83281273
Dan gaat mijn familia weer klagen
pi_83281431
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!

En dit is ook altijd goed:







Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')