bedoel je honing in het deeg of los erop?quote:Op donderdag 15 april 2010 19:46 schreef Buschetta het volgende:
Ik mis toch echt het allerbelangrijkste aspect van een goede pizza (Italiaanse)
Het draaien en gooien van de pizza.
Ook honing, melk en zeezout en olijfolie zijn onontbeerlijk.
deegquote:Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
bedoel je honing in het deeg of los erop?
En waarom is dat? Buiten het feit om dat het een mooie show is. Wat doet dat met het deeg? Kun je dat goed uitleggen, en ik ben overtuigd.quote:Op donderdag 15 april 2010 19:46 schreef Buschetta het volgende:
Ik mis toch echt het allerbelangrijkste aspect van een goede pizza (Italiaanse)
Het draaien en gooien van de pizza.
Ook honing, melk en zeezout en olijfolie zijn onontbeerlijk.
Doordat het deeg als het ware in een golfbeweging naar de buitenste rand wordt "gestuwd" blijven de luchtbellen bewaart in het deeg en krijg je een rijzende bodem ongeacht hoe dun je hem maakt.quote:Op donderdag 15 april 2010 22:09 schreef Yvesss het volgende:
[..]
En waarom is dat? Buiten het feit om dat het een mooie show is. Wat doet dat met het deeg? Kun je dat goed uitleggen, en ik ben overtuigd.
Dat klinkt zeer plausibel. Dan ga ik daar maar eens mee oefenen, binnenkort. Gewoon wat extra deeg maken. Daar loop je financieel niet echt op leeg.quote:Op donderdag 15 april 2010 22:35 schreef Buschetta het volgende:
[..]
Doordat het deeg als het ware in een golfbeweging naar de buitenste rand wordt "gestuwd" blijven de luchtbellen bewaart in het deeg en krijg je een rijzende bodem ongeacht hoe dun je hem maakt.
Je hoeft dan ook geen opstaande rand te "boetseren" omdat die al "natuurlijk" gevormd wordt.
Kan je letterlijk deeg krijgen waar je doorheen kan kijken en nog steeds na het afbakken een 0.4 mm krokante bodem hebt
Een beetje suiker is goed voor de gist. Maar je zou het niet echt moeten proeven.quote:Op vrijdag 16 april 2010 11:28 schreef Pikkebaas het volgende:
Waarom honing in het deeg ?? Het is me nooit opgevallen dat een pizzabodem zoet smaakt...
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantiequote:Op vrijdag 16 april 2010 13:06 schreef NutKees het volgende:
Ik heb ze (nog) niet bij de blokker zien liggen. Is er geen kook- of italiaans winkeltje bij je in de buurt? Daar heb ik de mijne vandaan in ieder geval. Kostte 5 of 6 tientjes en is het geld echt waard!
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijkquote:Op vrijdag 16 april 2010 13:36 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantie
En verder in de stad kon ik ook niks vinden, dus ga het toch maar gewoon op een bakplaat doen. Misschien iets minder lekker, maar heb alle ingrediėnten verder al in huis.
dat. wilde eerst een steen halen, maar dat doe ik nu lekker niet meer! zo gaat 't ook prima !quote:Op vrijdag 16 april 2010 13:39 schreef The_Hives het volgende:
[..]
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijk
Ik geloof heus wel dat zo'n steen of een bistron-oven goed is voor een lekkere pizza maar van de bakplaat smaakt echt niet veel minder hoor
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaarquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:18 schreef Sylvana het volgende:
Mijne gaat ook tot 270 ongeveer, dus dan dus op 270 voorverwarmen en dan met pizza erin terugdraaien naar 200-220 ongeveer? Anders brand het beleg aan denk ik?
Ik ga er 1 maken met salami en rucola en 1 met paprika, champignons en ui. En natuurlijk tomatensaus en geraspte kaas, maar dat spreekt voor zich
Ben nu ook muffins aan het bakken
Oke thnxquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaar
Hier zie je dus wat er gebeurt als je met een deegroller aan de gang gaat en niet het deeg draait. De randen zijn niet gaar geworden en waarschijnlijk hard en droog. Ook is de binnenkant niet gaar.quote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zal niet liegen. De tips die ik hierboven noem lukken mij eigenlijk ook zelden. Ondanks dat mensen altijd heel lovend zijn over de smaak ben ik eigenlijk zelf maar 2 keer tevreden geweest over mijn eigen pizza's. (van de 10 tallen) Ik bak elke maand denk ik soms meer, soms minder.quote:Op zaterdag 17 april 2010 10:08 schreef Redcoon het volgende:
Begin nu wel een beetje benieuwd te worden naar jouw pizza's, Buschetta.
Ziet er goed uit !! Erg lekkerquote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
dat werkt ook goed inderdaad.quote:Op zaterdag 17 april 2010 11:14 schreef motorbloempje het volgende:
wat ik doe is bolletje maken, platdrukken met mijn hand en daarna uit laten 'hangen' in een rondje zeg maar, dus niet met de deegroller, maar ook niet draaien, dat durf ik nog niet aan..
dus zeg maar aan de rand vastpakken en dan verticaal 'ronddraaien', levert best goed resultaat
quote:1 ui (fijngesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 halve theelepel suiker 4 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak) 1 halve theelepel Italiaanse kruiden / oregano 1 halve theelepel zout
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui.
Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
Wel regelmatig even doorroeren!
Na ca. 20 minuten is de pizzasaus klaar voor gebruik.
quote:Op maandag 19 april 2010 11:35 schreef motorbloempje het volgende:
deeg invriezen... is dat dan
deeg maken
rijzen
platstampen en bolletjes maken
invriezen
Ehm, ik heb 'm eerst een minuut of twee in een hete pizzapan gebakken en daarna een paar minuten in een hete oven (250 graden) onder de grill. Het deeg zelf kwam uit de diepvries en had daarvoor 24 in de koelkast staan rijzen.quote:
Nou ja, extreeeem lekker.. hij smaakte gewoon heel goed, en naar mijn mening was de bodem net zo goed als bij de pizzeria. Het buitenste laagje knapperig en de rest zacht (en dat voor een mega dunne bodem). Veel beter heb ik nog niet gehad iig.quote:Op maandag 19 april 2010 18:18 schreef Yvesss het volgende:
Waarmee iig nu wel duidelijk is dat er met deeg uit de vriezer niets mis is. Het echte geheim van de pizza ken ik nog niet. Ze zijn altijd wel lekker, maar af en toe passeert er één die extreem lekker is. Wat ik dan precies anders doe, weet ik zelf niet. Het is zaak daarachter te komen.
Copy pastequote:Op zaterdag 17 april 2010 23:47 schreef Redcoon het volgende:
Ooit eens van internet geplukt, ben er best tevreden over! Dit is ongeveer genoeg voor twee pizza's en goed in te vriezen.
[..]
hi!quote:Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
Iemand tips?
Stug door blijven kneden en je niet af laten schrikken door de kliederboel!quote:Op dinsdag 20 april 2010 14:21 schreef robuust89 het volgende:
[..]
hi!
ik heb het wel eens hiermee gemaakt, goed te doen ("harde" tarwesoorten zijn goed, toch? )
trouwens, help! als ik het recept volg uit de OP voor deeg, dan wordt het ECHT een kleverige smeerboel die ik onmogelijk kan kneden, hoe doen jullie dat? of zijn dat bepaalde kneedskills?
ook maar eens zelf saus maken, me dunkt
Is toch niets mis met inspiratie halen van 't internet? Ik heb het zelfs nog aangepast met wat verse kruiden.quote:
Heb je deze ook bij jouw AH?quote:Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
Iemand tips?
Helemaal niets mis met jouw recept hem nog tomaten liggen dus donderdag incm lasagne maak ik ook je saus even.quote:Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Heb je deze ook bij jouw AH?
[ afbeelding ]
Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Thanks moet ook nog steeds naar de toko maar moet er maar eens een dag voor vrijmakenquote:Op dinsdag 20 april 2010 17:18 schreef Redcoon het volgende:
In Rotterdam, in de buurt van de pannekoekenstraat en de Groene Passage (Blaak) zit "Little Italy". Daar hebben ze vast ook nog wat Tenero tipo 00 liggen. Als het niet op voorraad is hebben ze in ieder geval nog een lekkere punt pizza voor je.
Sowieso is dat stukje Rotterdam de moeite waard om te bezoeken, vooral tijdens de markt op zaterdag.
Little Italy
Hanos is alleen voor ondernemers toch?quote:Op donderdag 22 april 2010 09:37 schreef KrnKje het volgende:
Ik koop al een tijdje mijn Tip00 meel bij de Hanos, 1,70 voor n kilo volgens mij.
Helaas is m'n voorraadje weer op, dus binnenkort weer een aantal kilo inslaan.
Maar dan kun je toch net zo goed gewoon een diepvries pizza kopen?quote:Op donderdag 22 april 2010 11:04 schreef Apekoek het volgende:
Ziet er allemaal goed uit!
Is het een zonde als je een kant en klare pizza bodem gebruikt met pasta saus? Alles zelf maken is misschien veel lekkerder? Wat vinden jullie?
Mwa die zijn nog meer gestandaardiseerd Ik koop wel eens een pizza bodem + tomaten saus, saus over de bodem gooien + ingrediėnten er op doen die ik lekker vind zoals groente, vis en kazen. In principe heb je dan ook zelf een pizza gemaakt, In elk geval beter dan een standaard diepvries unit dus.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:08 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Maar dan kun je toch net zo goed gewoon een diepvries pizza kopen?
Nou ja, als je dat echt lekker vindt, moet je het vooral zo doen. Maar het leuke en lekkere aan een zelfgemaakte pizza is juist de zelfgemaakte bodem & saus.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:12 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Mwa die zijn nog meer gestandaardiseerd Ik koop wel eens een pizza bodem + tomaten saus, saus over de bodem gooien + ingrediėnten er op doen die ik lekker vind zoals groente, vis en kazen. In principe heb je dan ook zelf een pizza gemaakt, In elk geval beter dan een standaard diepvries unit dus.
Nouja ik vind het wel lekker, maar ik geef toe dat het me ook wel lekkerder lijkt om echt alles zelf te maken. Maar ik neem daar nooit de tijd voor, misschien eens een keer doen.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Nou ja, als je dat echt lekker vindt, moet je het vooral zo doen. Maar het leuke en lekkere aan een zelfgemaakte pizza is juist de zelfgemaakte bodem & saus.
Je moet gewoon een keer heel veel saus en deeg maken en die vervolgens invriezen. Zo hoeft het (de volgende keer) helemaal niet lang te duren.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:19 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Nouja ik vind het wel lekker, maar ik geef toe dat het me ook wel lekkerder lijkt om echt alles zelf te maken. Maar ik neem daar nooit de tijd voor, misschien eens een keer doen.
Klopt, met luchtbellen enzo. Ik was ook erg tevreden.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:20 schreef Yvesss het volgende:
@Bortecinem: je pizza heeft een erg fraai randje.
Vooral dat eerste, een bodem is zo gemaakt.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:04 schreef Apekoek het volgende:
Ziet er allemaal goed uit!
Is het een zonde als je een kant en klare pizza bodem gebruikt met pasta saus? Alles zelf maken is misschien veel lekkerder? Wat vinden jullie?
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?quote:Op donderdag 22 april 2010 11:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vooral dat eerste, een bodem is zo gemaakt.
Dan krijg je waarschijnlijk wel een lekkere pizza. Maar naar mijn mening kun je dan gewoon een pizza bestellen.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
quote:Op donderdag 22 april 2010 12:39 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Dan krijg je waarschijnlijk wel een lekkere pizza. Maar naar mijn mening kun je dan gewoon een pizza bestellen.
Het is meer moeite om zo'n specialiteitenwinkel op te zoeken en te bezoeken dan om even wat deeg in elkaar te gooien.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
Dan ben je langer onderweg dan dat je in de keuken bezig bent.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
Dat is dus niet waar! Ik woon boven zo'n winkeltje! Het is dus maar net waar je woont.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan ben je langer onderweg dan dat je in de keuken bezig bent.
En het is natuurlijk veel goedkoper. Ik heb dan wel weer het voordeel van een broodbakmachine met deegmaakfunctie, je plempt de ingrediėnten erin, drukt op Start en na een half uurtje is je deeg klaar.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Dat is dus niet waar! Ik woon boven zo'n winkeltje! Het is dus maar net waar je woont.
Dat lijkt me ook wel hendig! Misschien daar ook maar eens naar kijken.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En het is natuurlijk veel goedkoper. Ik heb dan wel weer het voordeel van een broodbakmachine met deegmaakfunctie, je plempt de ingrediėnten erin, drukt op Start en na een half uurtje is je deeg klaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |