ga gewoon naar de markt en ga op zoek naar trostomaten of vleestomaten. Zorg dat ze dieprood en zacht zijn als je ze indrukt, dan zijn ze overrijp en prima om er een pruttelsausje van te maken.quote:Op maandag 21 juni 2010 16:37 schreef NutKees het volgende:
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
Doe ik ook dat voorbakken, mijn oven kan helaas ook maar tot 250 euro. Werkt wel super gelukkig dat voorbakken.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Gaaf, zo'n oven thuis! Hoeveel moeite (lees: duur) is het eigenlijk om zoiets in je tuin te plaatsen?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 12:53 schreef P.F het volgende:
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!
En dit is ook altijd goed:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:10 schreef SeeNoEvil het volgende:
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.
Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.
Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.
Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
oh, my bad. Ik voeg het nog toe inderdaad.quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:30 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
Lijkt mij sowieso geen goed idee ivm vieze aanslag dr op. Krijg je dat later weer in de oven enzo...quote:Op vrijdag 2 juli 2010 12:21 schreef Isegrim het volgende:
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Zet je altijd foto's van samen anderhalf MB in een topic?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:46 schreef Nytro het volgende:
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.
Krokante bodem!
Het is een G3 ferrari
Met alleen champignons kan wel, met kastanje champignons, dun snijden, ongeveer een halve bak, niet nat schoonmaken.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 17:14 schreef Drossie het volgende:
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Duur is relatief, ik d8 ook dat m'n standaard oven wel redelijke pizza's maakte maar dit is toch wel wel ff een stuk beter.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
De ene helft is ietsje anders dan de andere.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 10:53 schreef Ml-etje het volgende:
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
quote:Op vrijdag 9 juli 2010 11:07 schreef Drossie het volgende:
[..]
De ene helft is ietsje anders dan de andere.
Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.
Ik fruit wat knoflook in olijfolie en doe daar een blik tomatenblokjes bij.quote:Op maandag 12 juli 2010 00:37 schreef Nizzie het volgende:
Haaj iedereen.
Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?
Groetjes,
Nizzie
600g bloemquote:Op maandag 19 juli 2010 17:57 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .
Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .
Wat voor recepten gebruiken jullie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |