abonnement Unibet Coolblue
pi_83281507
De saus vind ik wel lastig, mijn mutti neemt altijd tomaten puree + tomaten uit blik maar dan heb je dus enorme brokken in je tomatensaus En de smaak is zo-zo.
pi_83281510
quote:
Op maandag 21 juni 2010 16:37 schreef NutKees het volgende:
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
ga gewoon naar de markt en ga op zoek naar trostomaten of vleestomaten. Zorg dat ze dieprood en zacht zijn als je ze indrukt, dan zijn ze overrijp en prima om er een pruttelsausje van te maken.

Bij dat soort tomaten zit er ook nog meer dan genoeg smaak aan
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_83282800
Mijn tomatensaus is alles behalve traditioneel, maar zo vind ik het eigenlijk wel het lekkerst
Ik meng een potje tomatenpuree met een flinke scheut ketchup en wat italiaanse kruiden of bruchettakruiden.

Klaar!

Wel heiligschennis waarschijnlijk, maar smaakt prima
  vrijdag 25 juni 2010 @ 13:39:56 #204
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_83283578
Gisteren de laatste bolletjes deeg uit de vriezer opgemaakt, met daarop tonijn, rode ui, kappertjes, cherrytomaatjes, verse basilicum, mozzarella en geraspte kaas. Op naar een nieuwe vooraad deeg!
pi_83328783
Mijn (hetelucht) oventje kan helaas maar tot 200 graden: kan ik dan het beste eerst de bodem even bakken en er daarna rotzooi om doen om vervolgens verder te bakken? Of gewoon direct erop plempen en in een keer wat langer laten bakken?

Ik heb ook nog een grill (aan de bovenkant). Kan ik die op het einde best ff gebruiken he?
pi_83328885
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Ja doei.
pi_83330037
Dit is absurd! Is m'n bodem net klaar (dankjewel voor de tip motorbloempje), wil ik m'n salami openmaken, zie ik: "houdbaar tot 09-06-2010"... 9 juni is ruim 2 weken geleden! En ik heb het vanmiddag gekocht!

Zometeen maar even terug. Klote hoogvliet
  maandag 28 juni 2010 @ 22:31:14 #208
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_83422018
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Doe ik ook dat voorbakken, mijn oven kan helaas ook maar tot 250 euro. Werkt wel super gelukkig dat voorbakken.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 15:50:51 #209
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83446488
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 12:53 schreef P.F het volgende:
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!

En dit is ook altijd goed:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
Gaaf, zo'n oven thuis! Hoeveel moeite (lees: duur) is het eigenlijk om zoiets in je tuin te plaatsen?
  donderdag 1 juli 2010 @ 16:10:58 #210
267741 SeeNoEvil
Never Give Up, Never Back Down
pi_83536380
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.

Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.

Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.

Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
What get us into trouble is not what we don't know.
Its what we know for sure that just ain't so.
pi_83537175
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 16:10 schreef SeeNoEvil het volgende:
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.

Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.

Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.

Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
  donderdag 1 juli 2010 @ 18:33:10 #212
267741 SeeNoEvil
Never Give Up, Never Back Down
pi_83540772
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 16:30 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
oh, my bad. Ik voeg het nog toe inderdaad.
What get us into trouble is not what we don't know.
Its what we know for sure that just ain't so.
pi_83564717
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.







Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.

Krokante bodem!

Het is een G3 ferrari
pi_83565028
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
Ja doei.
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:00:36 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83565300
Ohhh ik wil ook zo'n oventje!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:02:26 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83565359
Op eBay staat 'ie voor 84 dollar, dat valt toch best mee?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_83565455
oh, dacht dat ze net zo duur waren als de bestrons

maargoed, aangezie mn oven echt prima resultaat geeft, ga ik er óók geen 80 euro aan uitgeven

wil later net als (de ouders van) P.F. een 'echte' in de tuin
Ja doei.
pi_83565587
Vanavond maak ik voor het eerst pizza op mijn Weber barbecue.
Ik kocht gisteren een pizzasteen voor de barbecue. Mensen die tips hebben?

Om te beginnen ga ik de toppings simpel houden: een aardappelpizza, champignonpizza en pizza hawai.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  vrijdag 2 juli 2010 @ 12:21:28 #219
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_83566074
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_83574584
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 12:21 schreef Isegrim het volgende:
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Lijkt mij sowieso geen goed idee ivm vieze aanslag dr op. Krijg je dat later weer in de oven enzo...
pi_83574615
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 11:46 schreef Nytro het volgende:
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.

[ afbeelding ]


[ afbeelding ]


Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.

Krokante bodem!

Het is een G3 ferrari
Zet je altijd foto's van samen anderhalf MB in een topic?
pi_83577888
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83588893
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 17:14 schreef Drossie het volgende:
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Met alleen champignons kan wel, met kastanje champignons, dun snijden, ongeveer een halve bak, niet nat schoonmaken.
Gewoon rauw erop dus.
pi_83591841
quote:
Op vrijdag 2 juli 2010 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
Duur is relatief, ik d8 ook dat m'n standaard oven wel redelijke pizza's maakte maar dit is toch wel wel ff een stuk beter.
pi_83592184
met als verschil dat ik onze pizza's niet redelijk maar gewoon geweldig vind 270 werkt prrrrima morgen misschien maar weer, even mn moeder kennis laten maken met dit wonder
Ja doei.
pi_83602752
Gisteren voor het eerst pizza gebakken op mijn nieuwe pizzasteen op mijn Weber barbecue.
Om een of andere reden kreeg ik de temperatuur niet boven de 200°C.
De steen werd wel gloeiend heet en al vrij snel was de bodem mooi krokant, maar de topping nog helemaal niet gaar/gesmolten. resultaat: bodem gedeeltelijk verbrand toen topping eindelijk gaar was.
Ik denk dat het een beetje mijn eigen schuld was: ik had enorme honger en wou het onweer voor zijn, waardoor ik de starter al omkeerde zonder dat de bovenste briketten aan het branden waren. Bij de 2e pizza begon de temperatuur eindelijk richting 250°C te gaan.
Volgende keer meer geduld hebben is de boodschap denk ik.
Ik bakte ook een pizza Hawaï, maar daar vergat ik foto's van te nemen.

Voor het bakken:


Na het bakken


Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83602810
spullies in huis, straks maar's de saus op zetten
Ja doei.
pi_83795282
Vanavond weer pizza bakken op mijn barbecue.
Is er iemand die al eens getest heeft wat het verschil is tussen melk en water in je deeg?
Ik doe altijd water, maar veel mensen gebruiken blijkbaar melk.
Enige waar ik aan kan denken is dat het deeg met melk donkerder zal worden dan met water...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83796718
het deeg wordt naar mijn idee ook donkerder als je melk gebruikt. qua smaak is er geen verschil
pi_83798275
Ik vind pizza's van de pizzeria nog steeds beterr, maar dat komt denk ik door de saus etc.
pi_83840707
Gisteren 2e poging gedaan om goede pizza's te bakken met de pizzasteen, maar helaas was het resultaat weer niet wat het moest zijn.
De temperatuur was al hoger dan de vorige keer (260°C), maar opnieuw was de bodem gedeeltelijk verbrand en de topping nog niet gesmolten.

Volgende keer de kolen eens in een ring leggen ipv via directe warmte.







Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83840777
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_83841430
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:53 schreef Ml-etje het volgende:
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
De ene helft is ietsje anders dan de andere.

Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 20:20:21 #234
296595 foodlover
live and learn
pi_83892294
zo te zien op bovenstaande pizza's te veel beleg (ligt er denk ik te dik op). Waarom probeer je niet eerst een Margherita (meest lekkere pizza trouwens ) om zo de tijd in te schatten???
pi_83926419
Vandaag m'n beste Margherita tot nu toe gemaakt







Ik heb er wel wat zout overheen gestrooit, hij was me net iets te flauw.

Kwa looks en smaak ben ik er erg tevreden over. Er had wel iets meer mozzerela overheen gemogen.
pi_83927333
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 11:07 schreef Drossie het volgende:

[..]

De ene helft is ietsje anders dan de andere.

Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.


zoete paprika vandaar dat ik dacht wat een kleine ringetjes
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_83940195
Haaj iedereen.

Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?

Groetjes,
Nizzie
pi_83958685
quote:
Op maandag 12 juli 2010 00:37 schreef Nizzie het volgende:
Haaj iedereen.

Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?

Groetjes,
Nizzie
Ik fruit wat knoflook in olijfolie en doe daar een blik tomatenblokjes bij.
Daarbij wat basilicum, oregano en soms ook nog wat tijm en marjolein.
Dit laat ik wat pruttelen op een laag vuurtje gedurende een kwartiertje.
Dan mix ik alles en breng ik de saus op smaak met peper en zout en evt een heel klein beetje suiker.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83959458
Ik ga vanavond weer pizza's maken, alleen dan gewoon met een bodem van maaltijdpita's, ook erg lekker
pi_83967649
Pizza 1 met tomatensaus, snijworst, cherrytomaatjes, brie en rucola



Pizza 2 met tomatensaus, katenspek, cherrytomaatjes, brie, Italiaanse kruiden en rucola

pi_84018903
Ziet er wel apart uit, Sylvana. Kan best lekker zijn, de foto's zijn wat flets. Dat hoeft voor je pizza niet op te gaan. Ik heb zelf vorige week nog 3 pizza's gemaakt, ze zijn niet al te fotogeniek. Je wilt vlug iets eten, dus smijt je er maar het eea op, waaronder ananas. Volgens mij is dat fout, ik vond het wel lekker.


  † In Memoriam † maandag 19 juli 2010 @ 09:37:37 #242
91830 MaximusTG
pi_84224428
Zaterdag kreeg ik mn pizza/broodbaksteen, dus moest ik zo snel mogelijk weer pizza gaan bakken!
Dus zondagmiddag een lunchpizzaatje op . Had alleen nog gepelde tomaten, kruiden, salami, ham en ui in huis, dus het werd wel een simpele.











Pizzasteen komt van http://pizzastein.com/
pi_84226162
Jij kunt bijna wel workshops gaan geven in het maken van pizza's. Het is een plaatje.
  maandag 19 juli 2010 @ 11:01:36 #244
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84226470
Ziet er inderdaad prachtig uit!

Zal vanavond ook weer een paar foto's plaatsen die ik nog op mijn camera heb staan. Helaas geen totaalbeeld, mijn ega had teveel honger/haast. Maar wel een foto van een bodem van 1 a 2 mm
  † In Memoriam † maandag 19 juli 2010 @ 17:57:24 #245
91830 MaximusTG
pi_84242426
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .

Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .

Wat voor recepten gebruiken jullie?
pi_84244912
quote:
Op maandag 19 juli 2010 17:57 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .

Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .

Wat voor recepten gebruiken jullie?
600g bloem
300ml water
30g verse gist
zout
olijfolie
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_84246395
160gr typo 00 bloem
100ml water
1 TL gedroogde gist
1 TL zout
1 TL suiker
2 EL olie

Lekker stevig maar toch ook soepel deeg. Meestal maak ik het voor 2 pizza's. Valt me wel altijd op dat ik niet al het water gebruik. En gooien lukt me niet echt. Zo soepel is het nou ook weer niet.
  dinsdag 20 juli 2010 @ 07:38:22 #248
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84262242
Zo, de foto dan maar. Een simpel pizzatje gemaakt met wat ik in huis had; ham, puntpaprika, champignon en geraspte kaas.

pi_84281259
Vandaag ook maar eens proberen, de 1e keer met eigengemaakte bodem
pi_84283492
Net even een pizza quattro formaggi gemaakt, smaakte weer heerlijk! Bodem lekker dun en lekker goed belegd met mozarella, gorgonzola, geraspte kaas en camembert! Hieronder de foto's!





abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')