Neen, ik bak ze op de barbecue op een pizzasteen. Maar ik ben nog erg aan het zoeken naar de ideale manier.quote:[b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/1442879/6/50#84306370]
@Drossie, zien er lekker uit, maar wel een beetje bleek nog aan de bovenkant, maar dat zal wel komen door het bakken op de BBQ? Of staat die BBQ voor de show op de foto ?
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizzaquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:20 schreef motorbloempje het volgende:
Sarabi:
heb je hem op het rekje gebakken? of op de plaat?
Voor een eerste keer zeker niet slecht, maar probeer dit eens:
deeg maken, pizzabodem maken en even kort voorbakken (3 a 4 minuten op 170 graden)
daarna beleggen:
NIET TEVEEL SAUS! Daar wordt de bodem echt zompig van, en als je een saus maakt met redelijk geconcentreerd tomatenspullie (gezeefde tomaten bijvoorbeeld), dan zit er al snel genoeg saus op voor genoeg smaak
niet teveel beleggen! Zoals hierboven al iemand zei: 'less is more', niet alleen voor de smaak, maar zeker ook voor de kwaliteit van je pizza. Ook zeker niet teveel kaas
Daarna in de oven. Beide keren de plaat alvast meeverwarmen, da's goed voor de bodem
En dan 8 - 10 minuten op 270 graden, of 15 minuten op 240 ofzo
quote:Op woensdag 21 juli 2010 11:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizza
ik vind die 2e pizza van haar juist eruit zien. veel vette dingen en veel kaas
mozzarella is heerlijk op pizza maar wil dan liever de pizza bijna volledig met mozza hebben. een punt snijden zonder kaas is niksquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als je er teveel 'goudse kaas' ofzo op gooit, dan wordtie ook weer zompiger
hier gaat er altijd alleen wat mozarella en grana padano op verder niet teveel kaas, veel te vet. Juist een vetarme pizza vind ik héérlijk, vooral met nog wat rauwe ham erop ofzo! Less is more
quote:Op woensdag 21 juli 2010 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, dat is toch een kwestie van uitproberen, hoeveel kaas/vocht je er op kan doen zonder dat de pizza mislukt. Ik rol de mozzarella zelf altijd eerst in keukenpapier, dan droogt ie iets uit, en scheur er stukjes vanaf die ik op de pizza doe.
En waar kan ik die winkel precies vinden?quote:Op woensdag 21 juli 2010 14:11 schreef motorbloempje het volgende:
als je nog 's in Nijmegen bent: hier kun je bij een Italiaanse delicatessenwinkel voor 1.90 een kilo tipo 00 bloem halen
Molto gentile!quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er iemand in geinteresseerd zijn; Heb mn huidige werkwijze even gedocumenteerd. Het is dus een combinatie van het recept van Peter Reinhart, met de wet-kneading techniek van Varasano, met een gewone mixer.
PDFje
Overigens, volgens mij is deze site al eerder genoemd in deze topicreeks, maar dit is wat mij betreft een must-read voor iedere pizza-enthousiast:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Met een mozzerellasnijder?quote:Op donderdag 22 juli 2010 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Iemand nog tips om de mozzarella een beetje fatsoenlijk in dunne plakjes te krijgen?
Hm, ik heb geen oventhermometer. En het is echt een heel oud beestje. Ik weet wel dat opgegeven baktijden zo'n beetje altijd kloppenquote:Op donderdag 22 juli 2010 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik reageer maar weer even , ben nogal een fanatieke pizzabakker geworden .
Je kan waarschijnlijk prima een pizza in bakken hoor, perfect zal ie idd niet worden, maar je kan de perfectie natuurlijk altijd benaderen.
De vraag is natuurlijk alleen of je combi-oven ook echt 250 graden C wordt. Wat voor merk/soort oven is het? Want ik had vroeger ook zo'n combi-oventje, maar die werd echt totaal niet warm.
Oh, en kan idd op de plaat, zou er wel bakpapier onder doen dan. Of in een pizzavorm. Of op een pizzasteen.
Of een eiersnijder (is hetzelfde idee, voor als je geen mozzarellasnijder hebt)quote:
Caputo schijnt erg goed te zijn.quote:Op zondag 25 juli 2010 19:13 schreef diedlaughing het volgende:
Een collega van mij is op dit moment in Italie, weet iemand een merk bloem dat hij mee terug kan nemen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |