Idd, al dan niet in combinatie met wat MA strategien.quote:
bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)t_om.8900564-442.artquote:De koperprijs bijvoorbeeld staat voor het eerst sinds augustus 2008 boven 8.000 dollar per ounce.
quote:Op dinsdag 6 april 2010 15:29 schreef Crazy Harry het volgende:
Ik weet niet waar De Tijd hun koper koopt, maar ik zou het graag aan ze verkopen, heb nog wel wat liggen in de schuur.
[..]
bron: http://www.tijd.be/nieuws(...)t_om.8900564-442.art
Het is natuurlijk ook de keiharde waarheidquote:Op dinsdag 6 april 2010 14:01 schreef AQuila360 het volgende:
Die spreuk uit de TT klinkt altijd wel grappig.
Het ziet er allemaal leuk en aardig uit maar erg diep gaan ze niet in op hun 'heldere strategie'quote:Op dinsdag 6 april 2010 13:10 schreef richbitch het volgende:
@Selang;S_E
Kunnen jullie dit niet namaken met jullie skills?![]()
http://weekendbeleggers.nl/index.php?menu_id=196
Of zit er een addertje onder het gras?
Het kenmerkende aan de meeste rallys is vaak dat het laatste stukje omhoog het steilst gaat zonder echte correcties, door een boost aan optimisme en niemand die de boot wil missen. In dat opzicht lijkt het erop dat we nu bezig zijn aan die blow off fase, waarna we pas echte correcties gaan zien. Of we in zo'n blow off fase zijn beland en hoelang die duurt, weten we pas achteraf. Maar het lijkt in ieder geval verdacht veel erop.quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:44 schreef sitting_elfling het volgende:
Alle aandelen (met name Chinese commodity/construction (bamboo)/auto industrie en wat Amerikaanse aandelen) de deur uitgegooid. Ook de ETF's (op constructie & financials china), CFD op de Chinese property price index en nog een REIT die de real estate sector in Hongkong en China volgde.
Heb nog 2 aandeeltjes over. Is natuurlijk niet erg lastig raden welke 2 dat zijnZit nu dus ongeveer voor 93% cash. Ook al mijn cfd longs van paar dagen geleden zijn ook weg heb alleen de long posities van vandaag nog. Werd wel bijna gekielhaald door die 2e longsqueeze een paar uur geleden.
De trend is mij veels te positief. Ik zie geen reden om verder naar beneden te gaan maar de huidige stijging die we sinds februari kennen is vrij fors, zelfs als je de stijging vanaf maart vorig jaar meeneemt. Wat heet, in de laatste 2 maanden hebben we bijv. op de FTSE als meest rode dag een miniem verlies van slechts -0.83%! geleden zoals op de grafiek te zien is. Zelfs in alle kleine opwaartse trendjes sinds maart hebben we wel ergens zware rode candles gezien om even wat gas af te tappen maar dat is in de laatste trend niet het geval geweest. De trein dendert maar door. Het is bizar dat winstnemingen zelfs wordt weggedrukt door koopgedrag.
Al mijn TA en eigen indicators zwaaien dan ook continu rode waardes uit. Ik verwacht vrij spoedig een 1 a 2 tal knalrode dagen en misschien zelfs een kleine dip ten tijde van de kwartaal cijfers die volgende week met Alcoa weer beginnen.
[ afbeelding ]
Ik ben toevallig bekend met de tradingstrategie van een grote assetmanager in Nederland maar die halen hun winsten ook maar uit een paar trades hoor (staan wel hitrates van >75% tegenover). Gemiddelde aantal trades is ongeveer 1.5 per jaar.quote:Op dinsdag 6 april 2010 17:05 schreef sitting_elfling het volgende:
zie je dat meer dan de helft van de winst met name is gehaald uit 3 trades. Een strategie die leunt naar bepaalde optimalisatie en daardoor goed weet te pieken hou ik niet zo van voor een lange termijn strategie.
Wat een gayshit. Ze hebben gewoon een triple MA als uitgangspunt genomen en onder praktijkvoorbeeld staat een andere indicator gewoon beschreven. En dan denk ik met 80% zekerheid dat het de TRIX-indicator is omdat ik er laatst ook mee gekloot heb en het er verdacht veel op lijkt. Ik geloof niet dat mensen hiervoor betalenquote:Op dinsdag 6 april 2010 13:10 schreef richbitch het volgende:
@Selang;S_E
Kunnen jullie dit niet namaken met jullie skills?![]()
http://weekendbeleggers.nl/index.php?menu_id=196
Of zit er een addertje onder het gras?
Daar gaat het in dit geval niet om. Ik hou persoonlijk gewoon niet van strategieën waar relatief een klein percentage van de trades de grootste winsten uithaalt. En als je dan op de curve gaat kijken zie je dat dat vaak precies voor zo''n flink opwaartse of neergaande kanaal zo'n koop/verkoop signaal wordt ontwikkeld. Omdat je meerdere trades die periode doet vraag ik me af of het dus puur door random geluk er zo'n koop/verkoop moment wordt gecreëerd net voor een flinke bear/bullmarkt. Dat er toevallig in die 20 jaar net voor de momenten zo'n signaal kwam maar het maar de vraag is of in de toekomst wordt herhaald.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:06 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik ben toevallig bekend met de tradingstrategie van een grote assetmanager in Nederland maar die halen hun winsten ook maar uit een paar trades hoor (staan wel hitrates van >75% tegenover). Gemiddelde aantal trades is ongeveer 1.5 per jaar.
Uiteraard zelf ook gebacktest maar niet heel indrukwekkend ofzo
Ik ben het met je eens hoor. Een laag aantal succesvolle trades is op zijn minst geen bewijs voor een succesvolle tradingstrategie, ergo een waarschijnlijke curvefit. Ik heb liever een systeem dat 1000 trades per jaar genereert met 8% equitystijging dan een systeem met 20 trades en 20% winst.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daar gaat het in dit geval niet om. Ik hou persoonlijk gewoon niet van strategieën waar relatief een klein percentage van de trades de grootste winsten uithaalt. En als je dan op de curve gaat kijken zie je dat dat vaak precies voor zo''n flink opwaartse of neergaande kanaal zo'n koop/verkoop signaal wordt ontwikkeld. Omdat je meerdere trades die periode doet vraag ik me af of het dus puur door random geluk er zo'n koop/verkoop moment wordt gecreëerd net voor een flinke bear/bullmarkt. Dat er toevallig in die 20 jaar net voor de momenten zo'n signaal kwam maar het maar de vraag is of in de toekomst wordt herhaald.
Wat voor prijs had je in gedachten? En waarom zou je een ultra defensief aandeel shorten? Het aandeel beweegt nauwelijks en wil je daar al een degelijke winst uit halen zul je toch een dikke hefboom moeten kiezen?quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:52 schreef Zure_Pruim het volgende:
Morgen als ik een aantrekkelijk prijs krijg, KPN bescheiden shorten.
John Arnold van Centaurus Energy haalt ook de winst op een paar trades/swings per jaar.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:06 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik ben toevallig bekend met de tradingstrategie van een grote assetmanager in Nederland maar die halen hun winsten ook maar uit een paar trades hoor (staan wel hitrates van >75% tegenover). Gemiddelde aantal trades is ongeveer 1.5 per jaar.
Uiteraard zelf ook gebacktest maar niet heel indrukwekkend ofzo
Maar ja, wat als je een keer goed verkeerd zit, zoals een eerder 'slachtoffer'quote:His Houston-based hedge fund, Centaurus Energy, which manages more than $5 billion in assets, has never returned less than 50% in seven years of business.
Verkoop orders moet je altijd instellen (dan heb je ook minder last van tentamen stress en dergelijke). Gaat nog wel leuk worden. Wij hebben 1 examen dat grofweg voor zo'n 75% bestaat uit het fundamenteel & technisch analyseren van 2 aandelen. (voor een 2e jaars universiteit vak). De andere 25% is wat definitie werk.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:14 schreef AQuila360 het volgende:
Ik twijfel of ik een stop-loss instel
Heb tentamens de rest van de week
Het was in ieder geval in R&P, misschien daar zoeken op beleggen oidquote:Op dinsdag 6 april 2010 19:25 schreef AQuila360 het volgende:
Elfling heb jij toevallig nog een linkje naar dat ene topic wat over zo'n gast ging die ook met beleggen was begonnen n.a.v. dit topic en toen veel verloor enzo? Of onder welke term zoek ik het op.
Wil dat even aan iemand geven.
Inderdaad. Het nut van KNP shorten ontgaat me ook. Gaat het goed op de beurs, dan kwakkelt KPN wat, gaat het slecht dan blijft het aardig stand houden. De prijs van de short zal hier ook wel op berekend zijn, maar ja, een geweldige shortkandidaat vind ik het nu ook weer niet.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat voor prijs had je in gedachten? En waarom zou je een ultra defensief aandeel shorten? Het aandeel beweegt nauwelijks en wil je daar al een degelijke winst uit halen zul je toch een dikke hefboom moeten kiezen?
Liefst boven 11.7. Vanwege die ruige reactie vorige maand (veel volume). Dat opgevolgd werd door een zielige reactie met weinig volume. Vandaag ging het naar beneden met hoger volume. Ik kijk dus puur technisch. Het steeg ook niet toen de andere indices + andere telecommunicatie bedrijven stegen, maar bleef gewoon zweven op hetzelfde prijs.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat voor prijs had je in gedachten? En waarom zou je een ultra defensief aandeel shorten? Het aandeel beweegt nauwelijks en wil je daar al een degelijke winst uit halen zul je toch een dikke hefboom moeten kiezen?
De enige reden dat KNP een klein beetje verliest op dagen als vandaag is dat mensen switchen naar andere aandelen die in een ralley meer opleveren. Verder niks. Ik zou het iig niet shorten, niet nu en eigenlijk nooit.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:40 schreef Zure_Pruim het volgende:
[..]
Liefst boven 11.7. Vanwege die ruige reactie vorige maand (veel volume). Dat opgevolgd werd door een zielige reactie met weinig volume. Vandaag ging het naar beneden met hoger volume. Ik kijk dus puur technisch. Het steeg ook niet toen de andere indices + andere telecommunicatie bedrijven stegen, maar bleef gewoon zweven op hetzelfde prijs.
Interessant!quote:Op dinsdag 6 april 2010 16:44 schreef sitting_elfling het volgende:
Alle aandelen (met name Chinese commodity/construction (bamboo)/auto industrie en wat Amerikaanse aandelen) de deur uitgegooid. Ook de ETF's (op constructie & financials china), CFD op de Chinese property price index en nog een REIT die de real estate sector in Hongkong en China volgde.
Heb nog 2 aandeeltjes over.
Dit valt vrij simpel te testen maar ik heb de data op dit moment daarvoor niet in huis. Wel het test systeem. Op zich is de gedachte erachter natuurlijk wel logisch. Een beetje bull markt duurt langer dan 52 week en daardoor zal je winst nog wel even oplopen als je een breed pakketje aan (grote) aandelen hebt. Ik denk wel dat het beter is dat je grote markt. cap bedrijven voor dit soort dingen uitzoekt. En dan heb je nog de hoeveelheid false confirmatives. Stel dat KPN een inverted stock split doet en het aandeel naar 14 euro gaat. Dan heb je opeens een 9 jaar high! Maar of dat nu opeens ook de fundamentele kracht van het aandeel moet ondersteunen. Ik betwijfel het. KPN is gewoon defensieve troep die leuk past in een portfolio met 30 aandelen die net ff wat te risico vol zijn.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:52 schreef Mendeljev het volgende:
Ik wil eigenlijk een discussiepuntje opgooien. In Siegel's boek wordt een mogelijk succesvolle strategie genoemd waar veel particuliere beleggers onbedacht aan meedoen. 'Buy high, sell higher' met als insteek dat aandelen kopen op hun 52-week high een goed moment is om het vervolgens pak'm beet 10% hoger te verkopen. Hoe denken jullie hier over aangezien ik de tools niet heb om dit te controleren over een breed scala?
Novo Nordisk & Geely, de 2 troetelaandeeltjesquote:Op dinsdag 6 april 2010 19:44 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Interessant!
Ik heb een verkoop voor bamboo op 38 btw. Ik heb 't allemaal niet zo heel erg diep gevolgd, welke heb je nog gehouden dan?
Volatiliteit van een aandeel is altijd erg belangrijk. Als een TA indicator aantoont van KPN dat je long of short moet gaat is dat in 99 van de 100 gevallen gewoon een false confirmative omdat er teveel ruis is. Als iets een bevestiging geeft voor een positie is het altijd handig om te kijken wat je potentieel is. Bij KPN is het potentieel omhoog en omlaag zo goed als niks. Ik zou er dus van afblijven.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:40 schreef Zure_Pruim het volgende:
[..]
Liefst boven 11.7. Vanwege die ruige reactie vorige maand (veel volume). Dat opgevolgd werd door een zielige reactie met weinig volume. Vandaag ging het naar beneden met hoger volume. Ik kijk dus puur technisch. Het steeg ook niet toen de andere indices + andere telecommunicatie bedrijven stegen, maar bleef gewoon zweven op hetzelfde prijs.
Mja ik heb er nog wel meerdere gehad. Ik zat vrij diep in de Chinese automarkt qua aandelen. Dongfeng, Great Wall etc. Overal een ruime winst op maar fundamenteel heb ik het meest vertrouwen in Geely & Novo (volledig andere sector) vandaar. Wat betreft 5AB, dat is echt gedoemd om te mislukken op een gegeven momentquote:Op dinsdag 6 april 2010 20:00 schreef tony_clifton- het volgende:
Ah toch Geely dan, omdat er ook autobouwers tussen stond.
Geen idee wat je nog gehad hebt maar wat je nog over hebt lijkt mij alleszinds niet slecht.
Potentieel is afhankelijk van het gekozen hefboomquote:Op dinsdag 6 april 2010 20:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Volatiliteit van een aandeel is altijd erg belangrijk. Als een TA indicator aantoont van KPN dat je long of short moet gaat is dat in 99 van de 100 gevallen gewoon een false confirmative omdat er teveel ruis is. Als iets een bevestiging geeft voor een positie is het altijd handig om te kijken wat je potentieel is. Bij KPN is het potentieel omhoog en omlaag zo goed als niks. Ik zou er dus van afblijven.
quote:WASHINGTON (Marketwatch) -- Federal Reserve officials do not believe their "extended period" pledge can be translated into six-months or any other amount of time, according to the minutes of the central bank's March meeting, released on Tuesday. Officials said the expectation is contingent on the evolution of the economy "rather than on the passage of any fixed amount of calendar time," officials said. Fed watchers have informally translated the "extended period" to mean six months. But Fed officials said pledge would not tie their hands, the minutes said. A few FOMC members warned against an early start to rate hikes, the minutes said. At the meeting, Fed officials noted the economy was strengthening while core inflation readings were weaker than expected. There was little new about the ultimate exit strategy. According to the minutes, there was a discussion of formulating and communicating the exit strategy, but no decisions were made.
quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:43 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
WASHINGTON (Marketwatch) -- Federal Reserve officials do not believe their "extended period" pledge can be translated into six-months or any other amount of time, according to the minutes of the central bank's March meeting, released on Tuesday. Officials said the expectation is contingent on the evolution of the economy "rather than on the passage of any fixed amount of calendar time," officials said. Fed watchers have informally translated the "extended period" to mean six months. But Fed officials said pledge would not tie their hands, the minutes said. A few FOMC members warned against an early start to rate hikes, the minutes said. At the meeting, Fed officials noted the economy was strengthening while core inflation readings were weaker than expected. There was little new about the ultimate exit strategy. According to the minutes, there was a discussion of formulating and communicating the exit strategy, but no decisions were made.
Mja je hebt natuurlijk wel makkelijk praten met een long portfolio. Die heeft de afgelopen 2 maand lekker rendement lopen vangen. Elke dag even kijken en elke dag hogere groene waardes zien. Dat kan haast(!) niet beterquote:
Ik niet, doe mij maar:quote:
Ik niet!quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja je hebt natuurlijk wel makkelijk praten met een long portfolio. Die heeft de afgelopen 2 maand lekker rendement lopen vangen. Elke dag even kijken en elke dag hogere groene waardes zien. Dat kan haast(!) niet beter
Tot dusver hebben ongeveer 20 users in het topic gepost maar al meer dan 600+ views. Wie loopt hier zo te F5'en?
quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:57 schreef sitting_elfling het volgende:
Tot dusver hebben ongeveer 20 users in het topic gepost maar al meer dan 600+ views. Wie loopt hier zo te F5'en?
Waarschijnlijk dus geen renteverhoging de 28ste. Australië heeft hem geloof ik vandaag wel wat omhoog geschroefd.quote:
Waar wil je hem hebben? Zo rond de 200? Dan kun je echt nog wel meer dan een jaar gaan wachten. Dat gebeurt pas als er fundamenteel iets over de kop gaat. China gaat barsten maar dat gaat nog wel even duren. Investeerders kunnen weer wat vrees krijgen voor de kredietwaardigheid van landen. Sinds die toch al fucked up zijn het de vraag wanneer het dus te laat is. Al die ruis op de lijn zoals wazige acties van kredietinstellingen zoals Fitch wordt je ook niet vrolijker van. Het gaat pas hard naar beneden als de overheid of landen een bepaalde instelling (of land) laten vallen. Dipjes zoals dat gezeik met Dubai levert misschien een -10/20% correctie op. Zelfde geld voor het kwartaal seizoen wat er straks aankomt. Ben wel benieuwd wat voor fantasie resultaten we nu weer krijgen en dat we daar weer lekker ignorant op gaan reageren zou me niks verbazen. Ik ga in die periode in ieder geval een paar afgestrafte aandelen oppakken.quote:
Daar had ik het ook overquote:Op woensdag 7 april 2010 12:39 schreef Rejected het volgende:
Ik doel op de dip die voortkomt uit de overheidssteun/tekorten.
Ik weet niet hoeveel kapitaal je er in hebt zitten maar om ze nu weg te doen lijkt me ook onverstandig. 25 euro verlies is in wezen niks. En ik denk niet dat het aandeel veel gaat doen komende tijd. Mocht het spoedig boven de 12 komen wordt het pas weer interessant. Onder de 11 zou ik het dumpen. Mocht je een ander interessant aandeel vinden zou ik het direct dumpen.quote:Op woensdag 7 april 2010 13:13 schreef Lemans24 het volgende:
Het gaat vandaag eens wat beter met Galapagos.
Tsja, en wat nu te doen...? Verkopen met 25 euro verlies (incl. transactiekosten) of hopen op een hervatting van de stijgende lijn?
Je hebt ze aangeschaft?quote:
Dat sowieso.quote:Op woensdag 7 april 2010 16:08 schreef LXIV het volgende:
Aegon gaat gewoon zeker en vast naar de 7 euro!
als ze een reverse stock split doen welquote:Op woensdag 7 april 2010 16:08 schreef LXIV het volgende:
Aegon gaat gewoon zeker en vast naar de 7 euro!
Ik had er al maar geen meer bij gekocht. Maar hij had bijna die stop-loss geraaktquote:Op woensdag 7 april 2010 16:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je hebt ze aangeschaft?
[..]
Dat sowieso.
Voor de rest is het toch wel weer een fantastische dag![]()
Ken er verder ook niet heel veel. Mocht je er 1 vinden laat even weten in dit topic. Die landbouw gedrevenheid van je staat me wel aan en het zal niet heel lang duren voordat ik weer in aandelen spring.quote:Op woensdag 7 april 2010 17:56 schreef tony_clifton- het volgende:
Zijn er nog grote ETF aanbieders in Europa btw? Ik ken enkel iShares, en dan heb je ook nog Invesco PowerShares in de US. Ik zou graag een ETF rond landbouwchemicals vinden, maar die van iShares zegt mij niets qua samenstelling (in feite hebben ze er geen echte).
PAGG van PowerShares is een optie, maar ik zou ook liever winstnemen op de dollar eigenlijk...
Hij is helaas in dollars genoteerd, maar het fonds met de leukste fondscode ("MOO"), Van Eck Global's Agribusiness ETF, zit voor de helft in o.a. Monsanto, Syngenta en Potash.quote:Op woensdag 7 april 2010 17:56 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik zou graag een ETF rond landbouwchemicals vinden,
De case voor aandelen bestaat m.i. op dit moment maar uit twee factoren:quote:Op woensdag 7 april 2010 12:22 schreef sitting_elfling het volgende:
Waar wil je hem [de double dip - dvr] hebben? Zo rond de 200? Dan kun je echt nog wel meer dan een jaar gaan wachten. Dat gebeurt pas als er fundamenteel iets over de kop gaat. China gaat barsten maar dat gaat nog wel even duren. Investeerders kunnen weer wat vrees krijgen voor de kredietwaardigheid van landen. [..]. Het gaat pas hard naar beneden als de overheid of landen een bepaalde instelling (of land) laten vallen.
Zoals elke markt schommelt het altijd wel een beetje, het is nog te vroeg conclusies hierover te trekken na een paar tiende % stijging in de rente. Vandaag is nog een 10-jaarse lening flink overschreven, dus vertrouwen is er wel degelijk. Zelf denk ik ook dat de lange rente ook gaat stijgen, door de stortvloed aan nieuw uit te geven obligaties/herfinancieringen en toenemende risicoperceptie in de toekomst.quote:Op woensdag 7 april 2010 20:42 schreef dvr het volgende:
- De Bond market. Stijgende rente betekent afnemende waarde van obligatieportfolio's. Als de 10-jaars rente nog een beetje stijgt is de kans op een exodus uit de lange bonds waarschijnlijk (nu al moet de Amerikaanse overheid meer rente betalen dan sommige bedrijven!). Veel van dat geld zal naar de aandelenmarkten gaan, zolang daar geen ongelukken gebeuren.
Het is een krankzinnige situatie dat aandelen die toch al overgewaardeerd zijn zo blijven stijgen, terwijl er nauwelijks economische groei is, laat staan bestendige groei. Het is meer een anti-investering omdat men in andere vermogensklassen nog minder vertrouwen heeft. Ik had deze beweging zelf pas verwacht in een scenario van hyperinflatie, waarin alleen aandelen en grondstoffen nog iets waard zijn. Het is nogal ontmoedigend dat dit nu al gebeurt - de hoop van inflationisten is immers dat ze dadelijk de hele beurs voor een appel en een ei kunnen opkopen. Maar dan moet dat kreng wel instorten!
Normaal is dat omgekeerde natuurlijk ook het geval, maar door de twijfel aan de kredietwaardigheid van overheden schijnt dat nu te verschuiven. En omdat er de afgelopen twee jaar extra veel geld uit aandelen naar treasuries gevlucht was, zou de vlucht terug uit treasuries nu voor een boost in de aandelenmarkt kunnen zorgen. Het sentiment lijkt zich steeds meer tegen staatsobligaties te keren. Zie bv:quote:Op woensdag 7 april 2010 22:08 schreef LXIV het volgende:
@Dvri:
Ik snap niet waarom een stijgende rente nu juist de aandelen zou moeten stuwen. Ik denk juist dat het andersom is.
Zolang de rente en de inflatieverwachting stijgen blijven die obligaties (ook nieuw aangeschafte) in waarde dalen. Je kunt hooguit steeds kortere kopen, maar de rente daarop blijft erg laag. Hoe dan ook wordt het effectieve rendement op obligaties twijfelachtiger.quote:Natuurlijk worden bestaande obligaties minder waard als de rente stijgt. Maar de nieuw uit te geven obligaties krijgen toch een hoger rendement? Je hoeft dan juist niet in aandelen te zitten om toch nog wat rendement te behalen!
Je bedoelt dus dat het vertrouwen in (staats)obligaties afneemt, dat mensen daardoor ri aandelen vluchten en dat als gevolg daarvan de yield op obligaties (dus de rente) omhoog gaat.quote:Op woensdag 7 april 2010 22:34 schreef dvr het volgende:
[..]
Normaal is dat omgekeerde natuurlijk ook het geval, maar door de twijfel aan de kredietwaardigheid van overheden schijnt dat nu te verschuiven. En omdat er de afgelopen twee jaar extra veel geld uit aandelen naar treasuries gevlucht was, zou de vlucht terug uit treasuries nu voor een boost in de aandelenmarkt kunnen zorgen. Het sentiment lijkt zich steeds meer tegen staatsobligaties te keren. Zie bv:
http://moneywatch.bnet.co(...)25/?tag=content;col1
http://online.wsj.com/art(...)132223471859504.html
[..]
Zolang de rente en de inflatieverwachting stijgen blijven die obligaties (ook nieuw aangeschafte) in waarde dalen. Je kunt hooguit steeds kortere kopen, maar de rente daarop blijft erg laag. Hoe dan ook wordt het effectieve rendement op obligaties twijfelachtiger.
Zie ook het Moneywatch-linkje dat ik net gaf - een paar weken geleden bleven 10-yrs treasuries deels onverkocht, en de huidige yield op staatsobligaties ligt hoger dan die op obligaties van bedrijven als Proctor & Gamble en Berkshire. Dat zijn toch tekenen van verminderd vertrouwen.quote:Op woensdag 7 april 2010 22:03 schreef piepeloi55 het volgende:
Zoals elke markt schommelt het altijd wel een beetje, het is nog te vroeg conclusies hierover te trekken na een paar tiende % stijging in de rente. Vandaag is nog een 10-jaarse lening flink overschreven, dus vertrouwen is er wel degelijk.
In het huidige klimaat met minimale spaarrentes en sterk stijgende aandelenkoersen denk ik van wel.quote:Of je redenatie echter opgaat dat er dan een vlucht uit obligaties naar aandelen (en commoditys) ontstaat betwijfel ik ten zeerste.
Ik hoop het!quote:Als obligaties ook niet veilig blijken te zijn (zoiets gaat gegarandeerd gepaard met een ineenstorting van aandelen/commoditys) gaat een beleggingscategorie aan terrein winnen: CASH. Vooral in het licht van de deflatie.
Thanks!quote:Op woensdag 7 april 2010 20:07 schreef dvr het volgende:
[..]
Hij is helaas in dollars genoteerd, maar het fonds met de leukste fondscode ("MOO"), Van Eck Global's Agribusiness ETF, zit voor de helft in o.a. Monsanto, Syngenta en Potash.
Ik ben het ook met je eens dat de rente gaat stijgen, dat is onoverkomenlijk. Echter, dit kan een langdurig proces zijn: http://www.rtl.nl/(/finan(...)staatsobligaties.xmlquote:Op woensdag 7 april 2010 22:43 schreef dvr het volgende:
Zie ook het Moneywatch-linkje dat ik net gaf - een paar weken geleden bleven 10-yrs treasuries deels onverkocht, en de huidige yield op staatsobligaties ligt hoger dan die op obligaties van bedrijven als Proctor & Gamble en Berkshire. Dat zijn toch tekenen van verminderd vertrouwen.
Het gaat om de risicoperceptie, als er paniek in zowel de aandelen als de obligatiemark is zal je liever cash willen hebben. Natuurlijk zal er in dergelijke tijden een vlucht zijn naar veilige obligaties zijn, die samen met cash de betere belegingen blijken te zijn. Daarbijkomende is de staat tegenwoordig het bankenstelsel, dus blijft het risico gelijk.quote:Op woensdag 7 april 2010 23:23 schreef LXIV het volgende:
Waarom zou je cash prefereren boven een goede (Duitse) staatsobligatie? Daar krijg je rente op en je bent verzekerd tot boven de 100K. Het bankgarantiesysteem NL vind ik minder betrouwbaar dan de Duitse staat.
Neem aan dat je doelt op POT, MOS, Yara etc?quote:Op woensdag 7 april 2010 17:56 schreef tony_clifton- het volgende:
Zijn er nog grote ETF aanbieders in Europa btw? Ik ken enkel iShares, en dan heb je ook nog Invesco PowerShares in de US. Ik zou graag een ETF rond landbouwchemicals vinden, maar die van iShares zegt mij niets qua samenstelling (in feite hebben ze er geen echte).
PAGG van PowerShares is een optie, maar ik zou ook liever winstnemen op de dollar eigenlijk...
Ze zullen wel moeten, anders leent niemand ze meer geld om hun begrotingstekorten te financieren.quote:Op woensdag 7 april 2010 23:49 schreef LXIV het volgende:
Wat zou trouwens een reden kunnen zijn voor de staat om de rente op te schroeven? Een voordeel bedoel ik.
Een sterkere munt?quote:Op woensdag 7 april 2010 23:49 schreef LXIV het volgende:
Wat zou trouwens een reden kunnen zijn voor de staat om de rente op te schroeven? Een voordeel bedoel ik.
Uhu. Ik had gewoon gedacht om een eigen landbouwfonds te maken (stuk of 6-8 bedrijven), en dan nog zo'n ETF met hetzelfde gewicht als één overig bedrijf, gewoon vanwege spreiding en om er naast de favorieten nog wat smallcaps bij te hebben.quote:Op woensdag 7 april 2010 23:48 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Neem aan dat je doelt op POT, MOS, Yara etc?
Volgens mij ontlopen die elkaar maar nauwelijk qua FA (en koersverloop hoewel MOS een flinke dreun heeft opgelopen) dus eigenlijk heeft een ETF dan alleen toegevoegde waarde als je de kans reel acht dat er eentje over de kop gaat.
Ik ben zelf ook een grote fan van die sector. Ik denk echter dat ze allemaal nog stukken lager kunnen. Ik heb ook het idee dat ze vooruitlopen op de markt: hun lows werden bereikt in december 2008 niet in maart 2009 zoals de rest van de markt. Nu staan MOS en POT op ongeveer 10-15% van hun 56 week high.
Monsanto staat trouwens nabij de 56 low![]()
http://finance.yahoo.com/q?s=mon
Maar staan er boven.quote:Op donderdag 8 april 2010 11:02 schreef Lemans24 het volgende:
We zijn vastgelopen op 350,00...
Je krijgt de aandelen enkel wanneer de strike hoger is dan de marktprijs, en in mijn geval zou dat no way 't geval zijn geweest. Oftewel, 't resultaat was realistisch gezien hoogstwaarschijnlijk 10 dollar, min 20 dollar kostenquote:
Amerikaans waarschijnlijk?quote:• Amerikaanse stijl
Opties met een Amerikaanse stijl mag je uitoefenen tot en met de afloopdatum van de optie.
• Europese stijl
Opties met een Europese stijl kun je alleen uitoefenen óp de afloopdatum
De extra flexibiliteit maken Amerikaanse stijl opties ook duurder dan Eurosese stijl opties. Denk ik. Dus het maakt voor de layman niet echt veel uit.quote:Op donderdag 8 april 2010 18:09 schreef tony_clifton- het volgende:
Hmm, wat heeft jullie voorkeur?
[..]
Amerikaans waarschijnlijk?
Je hebt er toch niet echt de keuze in?quote:Op donderdag 8 april 2010 18:18 schreef Zure_Pruim het volgende:
[..]
De extra flexibiliteit maken Amerikaanse stijl opties ook duurder dan Eurosese stijl opties. Denk ik. Dus het maakt voor de layman niet echt veel uit.
Wat zijn de scenarios waarin het loont om ze eerder te laten expireren?quote:Op donderdag 8 april 2010 19:18 schreef LXIV het volgende:
Je hebt niks te kiezen.
Maar heb het tot zover pas één keer meegemaakt dat een optie voor einde looptijd werd uitgeoefend.
Maar dan kun je net zo goed de optie verkopen. Zit immers altijd ook verwachtingswaarde in. Of is die in dit geval negatief?quote:Op donderdag 8 april 2010 19:51 schreef ujjain het volgende:
Mij lijkt.
Jij hebt optie put 300 gekocht, toen de AEX op 310 stond.
AEX daalt na 280, maar jij verwacht dat de AEX stijgt op het moment dat deze expireert.
In principe nooit. Want naast de intrinsieke waarde heeft een optie eigenlijk altijd ook nog een verwachtingswaarde.quote:Op donderdag 8 april 2010 19:40 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wat zijn de scenarios waarin het loont om ze eerder te laten expireren?
quote:22.50-23.00 Ned 3.
- Kleine handelaren niet enthousiast over supersnelle beurscomputers
Volgens mij klopt dit gewoon hoor? Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is aanschaf + rest delen door 2? Wat studeer je? Volgens mij kregen we dit op de middelbare school tijdens M&O. Horrorvakquote:Op donderdag 8 april 2010 22:10 schreef AQuila360 het volgende:
Ik heb misschien een beetje een domme vraag![]()
Ik ben ff in de war hoe je het gemiddeld geinvesteerd vermogen in bijvoorbeeld een machine berekend.
Is dat gewoon Aanschafwaarde + Restwaarde / 2
Ik hoop het niet. Ook al zitten er veel mensen long. Ik stel dat we even een weekje zijwaarts gaan tot de kwartaal resultaten. Of dat alleen de aandelen in je porto omhoog gaanquote:Op donderdag 8 april 2010 22:32 schreef LXIV het volgende:
Mooi herstel op WS. Morgen de weg omhoog weer hervatten!
Duitsland mag dan wel de sterkste economie in Europa zijn. Ik vrees dat zij de grootste netto betaler zullen worden van al het gezeik van de landen die hun zaakjes niet op orde kunnen krijgen. De volatiliteit in de CDS markt van Duitsland staat me echt niet aan. Maarja.. zijn er betere opties?quote:Op woensdag 7 april 2010 23:23 schreef LXIV het volgende:
Waarom zou je cash prefereren boven een goede (Duitse) staatsobligatie? Daar krijg je rente op en je bent verzekerd tot boven de 100K. Het bankgarantiesysteem NL vind ik minder betrouwbaar dan de Duitse staat.
Het was wel een heel erg kort item.quote:Op donderdag 8 april 2010 22:14 schreef Arcee het volgende:
Straks een kort item in Journaal op 3 over high frequency trading:
[..]
Is het nog ergens terug te zien?quote:Op donderdag 8 april 2010 22:57 schreef Knallert het volgende:
[..]
Het was wel een heel erg kort item.
Ja, en ik schakelde nog te laat in ook.:')quote:
Dat had ik toch niet verwacht van iemand die zo van de statistiek isquote:Op donderdag 8 april 2010 23:34 schreef Arcee het volgende:
[..]
Ja, en ik schakelde nog te laat in ook.:')
Zo zie je maar weer, zelfs iemand die zo van de statistiek is is niet te voorspellen.quote:Op donderdag 8 april 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Dat had ik toch niet verwacht van iemand die zo van de statistiek is
Ik zie dat eerder als glitch in het systeemquote:Op donderdag 8 april 2010 23:38 schreef Arcee het volgende:
[..]
Zo zie je maar weer, zelfs iemand die zo van de statistiek is is niet te voorspellen.
Het duurde gewoon te kort.quote:Op donderdag 8 april 2010 23:44 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zie dat eerder als glitch in het systeemWaarschijnlijk was je gewoon te lui of had je te weinig zin om het echt te zien
![]()
Nee, maar de Black & Scholes is een goede benadering voor Europese stijl opties. Als je deze formule gebruikt voor Amerikaanse stijl opties, dan klopt er geen bout van.quote:Op donderdag 8 april 2010 19:15 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Je hebt er toch niet echt de keuze in?
Althans, ik dacht altijd dat aandeelopties -> Amerikaans, indexopties -> Europees was. Of wordt daar van af geweken?
http://static.nos.nl/journaalop3/quote:Op donderdag 8 april 2010 23:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Is het nog ergens terug te zien?
Dank!quote:Op vrijdag 9 april 2010 00:26 schreef Arcee het volgende:
[..]
http://static.nos.nl/journaalop3/(4:35)
Heb een keer een proef gedraaid met dat systeem van hun, maar dat vond ik al niet echt prettigquote:Op donderdag 8 april 2010 23:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Over billen knijpen gesproken eerder deze ochtend..
[ afbeelding ]
(long positie op de index waar dus geen verkoop order op stond)
Zitten er hier op dit forum trouwens nog meer mensen bij Saxo? Ben tot dusverre namelijk alles behalve tevreden en zit er over na te denken die broker te dumpen.
IG werkt toch prima ?quote:Op donderdag 8 april 2010 23:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Over billen knijpen gesproken eerder deze ochtend..
[ afbeelding ]
(long positie op de index waar dus geen verkoop order op stond)
Zitten er hier op dit forum trouwens nog meer mensen bij Saxo? Ben tot dusverre namelijk alles behalve tevreden en zit er over na te denken die broker te dumpen.
Ik zit bij Zecco in de VS, en dat is gewoon super. 10 gratis aan- en verkopen per maand. Duidelijke interface. Ik weet niet of die lui ondertussen ook in Nederland handelen. Het zou wel mooi zijn als ze ook een kantoor hier in Japan openden.quote:Op donderdag 8 april 2010 23:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Zitten er hier op dit forum trouwens nog meer mensen bij Saxo? Ben tot dusverre namelijk alles behalve tevreden en zit er over na te denken die broker te dumpen.
Zo'n 250 biljard procent, dat is 250.000.000.000.000.000%.quote:Op vrijdag 9 april 2010 09:29 schreef ujjain het volgende:
1,2% omhoog in 30 minuten? (AEX)
Hoeveel procent stijging is dat, als dat zich door gaat zetten tot 31-12-2010?
8% voor amg erbijquote:Op vrijdag 9 april 2010 10:11 schreef Arcee het volgende:
[..]
Zo'n 250 biljard procent, dat is 250.000.000.000.000.000%.
Diezelfde long positiequote:Op donderdag 8 april 2010 23:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Over billen knijpen gesproken eerder deze ochtend..
[ afbeelding ]
(long positie op de index waar dus geen verkoop order op stond)
Nog meer kassaquote:Op vrijdag 9 april 2010 00:51 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Zit voor morgen in een 3 dubbele constructie. 93% margin op long op 2 indices omdat de individuele leverage niet hoger kan. Mochten die omtrent de nacht omkeren naar een short (vanwege Azie) wordt de positie automatisch verkocht op 15/30 indexpunten lager (FTSE/DJ30). Tijdens het verkopen wordt er een automatisch short signaal gegenereerd. Mocht dat ook weer gebroken worden (15/30) wordt er weer een long positie ingenomen. Die laatste wordt verkocht op 5/5. Met als worst case scenario dat morgen ochtend de portfolio leeg staat maar dat zie ik niet gebeuren.
Mja. Ik word echt gaar van die interface. Maar persoonlijk vind ik geen enkele CFD broker een goede interface hebben. Die van CMC is in die zin nog het 'mooiste'. Maar zoals Teringhenkie hier al wel eens zij het lijken allemaal op gokkasten in het casino. Veel kleurtjes en veel gebliepquote:Op vrijdag 9 april 2010 01:16 schreef flyguy het volgende:
[..]
Heb een keer een proef gedraaid met dat systeem van hun, maar dat vond ik al niet echt prettigDus ben er ook maar nooit aan begonnen.
Edit: Had vandaag voor de statistiek even gekeken naar de markt reactie op het rentebesluit van de BoE. Maar dat leek bijna niemand echt wat te interesserenSlechts hele kleine reacties op de FTSE en de belangrijkste paartjes met de Stirling.
IG werkt aardig. Maar is mijn inziens niet de beste CFD broker. Ik denk dat CMC het beste is, op plek 2 die van RBS & IG. En dan een flinke middenmoot van crap en dan ergens onderaan Saxo voor z'n maffe interface.quote:
Ik heb het even door gekeken. Alleen de 10 gratis transacties per maand is een groot voordeel (en de lage transactie kosten). Voor de rest denk ik dat ik met Interactive Brokers toch een vollediger broker heb. Het gaat mij natuurlijk ook om de transactie kosten per product en de hoeveelheid markten en producten dat ze aanbieden. Via IB kan ik bijvoorbeeld goedkoper iets buiten Euronext aanschaffen dan Binck. Maar met binck zijn de aandelen via Euronext weer goedkoper. Wil ik een sprinter/turbo, leverage product op een aandeel kan ik dat via Binck doen. Maar ook via de CFD brokers. En je zoekt natuurlijk altijd naar de laagste spread. Biedt binck gare volumes aan of lage spread is het kijken bij de andere brokers.quote:Op vrijdag 9 april 2010 06:52 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik zit bij Zecco in de VS, en dat is gewoon super. 10 gratis aan- en verkopen per maand. Duidelijke interface. Ik weet niet of die lui ondertussen ook in Nederland handelen. Het zou wel mooi zijn als ze ook een kantoor hier in Japan openden.
Kan je nagaan wat een kleine beweging naar beneden al voor invloed kan hebben op de prijs.quote:
Teringquote:Op vrijdag 9 april 2010 10:56 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Diezelfde long positie
[ afbeelding ]
![]()
[..]
Nog meer kassaDe 1e positie is nooit verkocht.
Helemaal mis? Reken maar uit. 1050 per indexpunt. Je gaat een dag op vakantie, je bent vergeten een automatische order in te stellen. De index daalt 2.5%. 2.5% van 5700 is ruwweg 140 punten. 140 maal 1050 is dan je verlies. Maarja, dit zijn puur utopie verhalen om dat je voor zulke verliezen minstens een 7 cijferig bedrag op je rekening moet hebben. Je wordt gewoon uitgestopt door de broker op het moment dat je geen $ meer hebt. Die snappen natuurlijk ook wel dat op het moment dat je dik in het rood staat ze naar dat geld kunnen fluiten.quote:Op vrijdag 9 april 2010 15:08 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Tering![]()
Maar hoeveel zou je hiermee verliezen mocht het helemaal mis gaan?
Voor zover ik weet accepteren de meeste brokers dat maar 1x keer. Daarna kun je oprotten als klant. Er wordt verwacht dat je zelf je positie in de gaten houdt en marge bijstort wanneer nodig.quote:Op vrijdag 9 april 2010 15:23 schreef sitting_elfling het volgende:
Je wordt gewoon uitgestopt door de broker op het moment dat je geen $ meer hebt. Die snappen natuurlijk ook wel dat op het moment dat je dik in het rood staat ze naar dat geld kunnen fluiten.
Bij de (engelse) CFD brokers wordt er anders erg strikt op je account mee gekeken. Die houden je dus ook in de gaten en je kunt op random momenten een telefoontje verwachten. Hoe gaat het? Enige ongemakken? Etc.quote:Op vrijdag 9 april 2010 16:48 schreef SeLang het volgende:
[..]
Voor zover ik weet accepteren de meeste brokers dat maar 1x keer. Daarna kun je oprotten als klant. Er wordt verwacht dat je zelf je positie in de gaten houdt en marge bijstort wanneer nodig.
Ik heb zo'n vaag vermoeden dat bij een bepaald verlies je account gewoon (automatisch) wordt stopgezet. Het kan dus nooit echt extreem uit de hand lopen. En mits ik continu achter de knoppen zit, het een niet bepaald interessante dag is (geen nieuws etc.) durf ik het wel aan om met een zonder 'gegarandeerde' verkoop order te werken. Het scheelt immers spread. (ook al is dat heel weinig)quote:Btw: een 2,5% gap kan zo gebeuren, ook intraday, als er weer eens een vliegtuig een wolkenkrabber binnenvliegt en het hele orderboek binnen een milliseconde vacuum wordt getrokken. Heb je een ton schuld aan je broek hangen.
Dat wil ik ook zeker doen! Maar de markt reageert me gewoon wat te positief op het moment. En heb erg mijn twijfels over de kwartaal resultaten. Ik zal daar sowieso een paar aandelen oppikken maar tot die tijd houd ik slechts 2 aandelen in de portefeuille. Ik kan gewoon niet vol instappen in de aandelen op dit moment zonder daar slechte gevoelens aan over te houden. Ik stap waarschijnlijk dan ook weer een 10 - 15% in de aandelen over een aantal week.quote:Op vrijdag 9 april 2010 17:08 schreef LXIV het volgende:
Ik zou in ieder geval een normale portefeuille ernaast opbouwen. Gewoon ouderwetse aandelen, bluechips zonder enige leverage. Zie dat dan als je spaarpotje.
Net zoals ik dan weer een echte spaarrekening heb als spaarpotje. Gaat de AEX naar nul en tegelijkertijd mijn auto kapot dan kan ik tenminste nog een nieuwe kopen.
Bron? Kon het zo nergens vinden.quote:Op vrijdag 9 april 2010 17:44 schreef piepeloi55 het volgende:
Schijnt dat UBS zijn zakelijke klanten gewaarschuwd hebben voor een interventie van de EU bij de problemen in Griekenland, ben benieuwd...
http://www.rtl.nl/compone(...)2_slot.avi_plain.xml onderin naar de uitzending van 15:00 krijg de exacte link niet gekopieerd. Het verklaart in ieder geval wel waarom europese belangrijke personen vandaag massaal verklaren dat de EU klaar is hulp te bieden.quote:Op vrijdag 9 april 2010 17:49 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Bron? Kon het zo nergens vinden.
En nog eenzelfde bericht die de roddel ondersteund (van betrouwbaardere media), maar te lang voor te posten:quote:EU’s Bailout Deal a Token Proposal?
By John Rowa, Marketing & Sales Coordinator | Friday, April 9th, 2010 20:48 UTC
ShareTwo sources inside the European Union have confirmed the EU’s rescue plan for Greece includes a 6% interest rate over the first 3 years and up to 7% if longer. To put that into perspective, the IMF charges 3.6% for loans over 300% in quota, which Greece is.
So, the question is: How does the EU expect Greece to cover a 6% bailout rate? Increasingly likely is they don’t and they are just trying to buy time.
Voor het hele artikel:quote:Reuters, quoting an unidentified person, reported that the agreement would require Greece to pay a relatively high rate of 6 percent interest on aid from other European Union countries. The rate would be even higher for loans longer than three years, Reuters reported.
Members of the 16 countries could announce the terms next Friday, Reuters reported, and earlier if needed.
Dit is een veelgemaakte fout. Bedragen van aandelen op de FTSE zijn in pennies! Niet in ponden.quote:Op zaterdag 10 april 2010 00:37 schreef deenigeechteTS het volgende:
Waarom zijn aandelen op de FTSE zo duur?! Meer dan honderden tot duizenden ponden voor één aandeel, het is niet normaal!![]()
Grappigquote:Op zaterdag 10 april 2010 00:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dit is een veelgemaakte fout. Bedragen van aandelen op de FTSE zijn in pennies! Niet in ponden.
'Never catch an upgoing knife', of iets dergelijks.quote:Op zaterdag 10 april 2010 15:16 schreef Zure_Pruim het volgende:
Phew. KPN ging hard omhoog en kan nog hoger.
Blij dat ik niet geshort had.
Moest 't niet in Engeland noteren had ik Xstrata gekocht. Maar idd, pond + taks maakt Londen zeer onaantrekkelijk. Voor mij toch alleszinds...quote:Op zaterdag 10 april 2010 12:37 schreef Mendeljev het volgende:
Een ander onvoorzien punt is dat je 0.5% stamp duty betaalt bij aankoop van aandelen in England.
Dat is echt belachelijk veel. Vanuit dat opzicht loont het ook om een turbotijger te worden
quote:Op zaterdag 10 april 2010 19:23 schreef tony_clifton- het volgende:
Maar idd, waarom niet gewoon saai veilig spelen. Uiteindelijk heb ik op die manier toch een paar percentjes extra op 't spaarboekje gevangen...
Waar volg jij de koersen? Ik haal ze af en toe van rtfx.com maar die is nog dicht.quote:Op zondag 11 april 2010 23:10 schreef flyguy het volgende:
Forexmarkt weer open en de euro klimt al weer.
De euro/dollar heb ik in een widget op me bureaubladquote:Op zondag 11 april 2010 23:18 schreef dvr het volgende:
[..]
Waar volg jij de koersen? Ik haal ze af en toe van rtfx.com maar die is nog dicht.
onderaan kitco.com staat ook een live koers, iemand trouwens een site waar ik de futures/indexen van azie live kan volgen (dadelijk)?quote:Op zondag 11 april 2010 23:18 schreef dvr het volgende:
[..]
Waar volg jij de koersen? Ik haal ze af en toe van rtfx.com maar die is nog dicht.
Een demo account is binnen een minuut opgezet? Ik zie het probleem nietquote:Op zondag 11 april 2010 23:37 schreef piepeloi55 het volgende:
Gelijk heb je. Ik maak er normaal geen gebruik van en als je de live koersen dan wel eens wilt weten zit je met een probleem.
En het is ook goed voor je sociale contacten want je wordt gegarandeerd binnen een week gebeld of het bevaltquote:Op zondag 11 april 2010 23:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een demo account is binnen een minuut opgezet? Ik zie het probleem niet. Dan heb je ten minste altijd beter overzicht en 100% garantie dat het klopt. Niet gaat vastlopen etcetera in plaats van te kijken op andere websites.
Moet zeggen dat ik altijd wel vriendelijk geholpen ben door die brokers.quote:Op zondag 11 april 2010 23:47 schreef flyguy het volgende:
[..]
En het is ook goed voor je sociale contacten want je wordt gegarandeerd binnen een week gebeld of het bevalt
Dank, maar voor mij wat te omslachtig.quote:Op zondag 11 april 2010 23:27 schreef sitting_elfling het volgende:
Mensen, voor al die 'live data' requests (Aziatische futures/forex etc) kun je je ook gewoon registreren voor demo's bij verschillende brokers. Zo heb je continu ook de data beschikbaar + grafiekjes etc. erbij.
De FX via mijn broker is geopend van 23.00 NL tijd zondag tot vrijdag 22.15 NL tijd. Dat heeft toch weinig met de Aziatische markten te maken?quote:Op maandag 12 april 2010 00:10 schreef dvr het volgende:
[..]
Dank, maar voor mij wat te omslachtig.
Voor currencies kun je live data krijgen via http://www.realtimeforex.com/forex-live-currency-table.htm
Ik heb aan de hand van hun code-voorbeeld een lokaal html-documentje gemaakt, waarmee ik alle voor mij belangrijke currencyparen krijg (EUR tegen USD, GBP, CHF, JPY). Alleen baseert die zich waarschijnlijk op Amerikaanse beursdata, want er zit nu op zondagavond nog geen leven in. Als iemand een linkje heeft dat Aziatische markten meeneemt hou ik me nog steeds aanbevolen. Kitco is goed om te weten maar ik heb liever een klein framepje met alleen de benodigde data.
Ik heb een minieme long positie op de FTSE + de 2 aandelen. Morgen ook weer gesprek met het studentenfonds waar Cisco wordt gepresenteerd. Vroeg me af of mensen dat hier in de portefeuille hebben of wilden hebben? Blijkbaar staat het aandeel er vrij gewild voor en bijna alle analisten geven een buy af. Morgen in ieder geval de beslissing of het aandeel in de porto komt.quote:Op maandag 12 april 2010 00:12 schreef flyguy het volgende:
Geen posities hier. Voor het slapen gaan de markt op is niet echt mijn dingS_E, jijzelf nog een plekje op de markt bemachtigd?
Of ik begrijp het hele Forex-gebeuren niet, wat heel goed mogelijk is want ik ben nog van voor de eerste maanlandingquote:Op maandag 12 april 2010 00:39 schreef sitting_elfling het volgende:
De FX via mijn broker is geopend van 23.00 NL tijd zondag tot vrijdag 22.15 NL tijd. Dat heeft toch weinig met de Aziatische markten te maken?Het is niet dat die opdezelfde moment open gaan ofzo. Forex eerst open, een uur later de futures van de markt zelf. Maar volgens mij begrijp ik je gewoon even niet
Er is geen Aziatische Forex-beurs. Wel Aziatische/Europese etc. beurzen voor aandelen.quote:Op maandag 12 april 2010 01:46 schreef dvr het volgende:
[..]
Of ik begrijp het hele Forex-gebeuren niet, wat heel goed mogelijk is want ik ben nog van voor de eerste maanlanding [ afbeelding ]
Maar wat ik bedoel is dat ik koersen zoek die tot stand zijn gekomen op een grote beurs. Een echte beurs, in Shanghai, Frankfurt of NY bijvoorbeeld. Want ik stel me zo voor dat als een online broker buiten de internationale handelstijden zijn klanten toch laat handelen, ze in feite alleen maar tegen elkaar zitten te bieden. Dan krijg je een EUR/USD die door een paar beleggingsfreaks uit Omsk, Littletown en Jipsingboermussel bij elkaar geknutseld is. Of zie ik dat helemaal verkeerd?
Toch niet.quote:
Ik wou dat mijn broker dat ondersteundequote:Op maandag 12 april 2010 10:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Traling stop allang geraakt, toch een mooie winst gemaakt maar had meer verwacht. Ik moet me ook niet laten verleiden door de waan van de dag
Bijna elke broker die ik ken ondersteunt trailing stops? Toevallig dat je er net 1 hebt die het niet heeft. Ik weet alleen dat IG het niet doet.quote:Op maandag 12 april 2010 13:16 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ik wou dat mijn broker dat ondersteunde.
Moet handig zijn voor turbo's enz...
Dat is knap lastig. Waarom zit je dan nog bij hun?quote:Op maandag 12 april 2010 13:21 schreef tony_clifton- het volgende:
Keytrade ook niet.
Zullen ws op hun centen zitten. Je kan geen orders wijzigen, enkel deleten/herinvoeren, en elke invoer voor particulieren kost de broker geld, dusja...
Mijn theorie natuurlijk hé.
Alex ook niet als we het over sprinters hebben.quote:Op maandag 12 april 2010 13:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Bijna elke broker die ik ken ondersteunt trailing stops? Toevallig dat je er net 1 hebt die het niet heeft. Ik weet alleen dat IG het niet doet.
Ik denk dat het sowieso een goede keus is dat een gedeelte van 5AB door de plee gespoeld hebtquote:Op maandag 12 april 2010 13:28 schreef tony_clifton- het volgende:
Goh, banken zijn niet echt als hotmailaccounts, niet?
Voor de rest zijn ze wel oké, je krijgt een inlogtoken, de site is nog nooit offline geweest de laatste jaren, en de prijzen zijn wel oké denk ik.
Natuurlijk zijn er nog wel ergernissen, heb bv. een aandeel gedeeltelijk verkocht (5AB), en het systeem laat volledige de winst erin staan om een of andere vage reden (handig voor traders ofzo), waardoor mijn BEP van 19 naar 5 is teruggevallen. Rendement ook keihard in de hoogte. I wish!
Valuta worden niet verhandeld op een beurs maar rechtstreeks tussen (centrale) banken en brokers tegen onderling bepaalde koersen. De handel vindt 24 uur per dag, 7 dagen per week plaats. Geen openingstijden dus.quote:Op maandag 12 april 2010 01:46 schreef dvr het volgende:
Maar wat ik bedoel is dat ik koersen zoek die tot stand zijn gekomen op een grote beurs. Een echte beurs, in Shanghai, Frankfurt of NY bijvoorbeeld. Want ik stel me zo voor dat als een online broker buiten de internationale handelstijden zijn klanten toch laat handelen, ze in feite alleen maar tegen elkaar zitten te bieden. Dan krijg je een EUR/USD die door een paar beleggingsfreaks uit Omsk, Littletown en Jipsingboermussel bij elkaar geknutseld is. Of zie ik dat helemaal verkeerd?
quote:Op maandag 12 april 2010 08:16 schreef caroline88 het volgende:
Er is geen Aziatische Forex-beurs. Wel Aziatische/Europese etc. beurzen voor aandelen.
1 Forex voor iedereen (wel meer brokers natuurlijk). Merkwaardige openingstijden als door Sitting_Elfling genoemd om alle markten tijdens normale ma-vr kantooruren te bedienen.
Nou nee, het zit iets anders. Er zijn wel degelijk grote centra van valutahandel, zoals Tokyo, Hong-Kong, NY en vooral Londen. En in het weekend (vrijdag 22:00-zondag 20:15 Engelse tijd) wordt er niet gehandeld, want dan hebben de bankiers wereldwijd vrij.quote:Op maandag 12 april 2010 14:02 schreef Mendeljev het volgende:
Valuta worden niet verhandeld op een beurs maar rechtstreeks tussen (centrale) banken en brokers tegen onderling bepaalde koersen. De handel vindt 24 uur per dag, 7 dagen per week plaats. Geen openingstijden dus.
Dat bankiers vrij zijn betekent niet dat de dealingroom sluit.quote:Op maandag 12 april 2010 19:23 schreef dvr het volgende:
Nou nee, het zit iets anders. Er zijn wel degelijk grote centra van valutahandel, zoals Tokyo, Hong-Kong, NY en vooral Londen. En in het weekend (vrijdag 22:00-zondag 20:15 Engelse tijd) wordt er niet gehandeld, want dan hebben de bankiers wereldwijd vrij.
Om 10 uur (na sluiting van de Amerikaanse beurs) begint het feest.quote:
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?quote:Op zaterdag 10 april 2010 15:40 schreef LXIV het volgende:
In ieder geval: niet shorten in een uptrend. Eigenlijk helemaal niet shorten, of je moet wel héél zeker zijn van je zaak. Op de lange termijn wordt iedere shorter uitgerookt.
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten); zo heel raar is het niet als je uitgerookt wordt.quote:Op maandag 12 april 2010 22:57 schreef Wombcat het volgende:
[..]
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?
Ik heb ook wel eens kritiek op hem gehad, maar het is jammer dat hij helemaal verdwenen is.quote:Op maandag 12 april 2010 22:57 schreef Wombcat het volgende:
[..]
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?
Het is niet hoeveel % winst je voor ogen houdt maar hoeveel risico je wilt nemen om je winst te verliezen. Daar is het hele principe van moneymanagement op gebaseerd. De mate van herbeleggingen (optimum-f) is gewoon een berekening op basis van je maximum drawdown. Als je eenmaal een statistische edge hebt dan is geluk de factor die bepaalt hoeveel winst je maakt tenzij je met heel grote aantallen trade, dan werkt de wet van grote getallen in je voordeel.quote:Op maandag 12 april 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Het ligt er gewoon aan op welke manier je trade (met een echte edge? en een goed money-management?) en vooral welk % winst je voor ogen hebt aangezien je daarop je beleggingsbeslissingen baseerd. Is kapitaalbehoud (+rendement, maakt niet uit hoeveel) de basis van je beleggingsbeslissingen of heb je een echte edge is het niet moeilijk om structureel winst te maken. In de overige gevallen word je bijna altijd uitgerookt (ooit), al bestaan er incidentiele gelukspikken waarbij het goed blijft gaan.
Hardcore dus!quote:Op maandag 12 april 2010 23:38 schreef Mendeljev het volgende:
Ik keek net ff in de posthistory van piepeloi. Alleen maar AEX!
Ok, gaat nergens over
Voor de overige zaken heb ik een normaal levenquote:Op maandag 12 april 2010 23:38 schreef Mendeljev het volgende:
Ik keek net ff in de posthistory van piepeloi. Alleen maar AEX!
Ok, gaat nergens over
.. En wat wil je daarmee zeggen?quote:Op maandag 12 april 2010 23:13 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten)
Ik heb mijn strategie vaak moeten uitleggen aan anderen. Maar continu verklaarden ze me voor gek. Verschrikkelijk hoge leverages, vaak wisselen van strategie, lange uren maken en op bizarre korte termijn spelen, de verwachtte rendementen die ik uitspreek zijn ook altijd verre van realistisch. Zo vaak moeten horen dat je je zelf keihard en gegarandeerd gaat opblazen. Je als je zo door gaat het loodje legt op jonge leeftijd. (hart problemen)quote:Op maandag 12 april 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Het ligt er gewoon aan op welke manier je trade (met een echte edge? en een goed money-management?) en vooral welk % winst je voor ogen hebt aangezien je daarop je beleggingsbeslissingen baseerd. Is kapitaalbehoud (+rendement, maakt niet uit hoeveel) de basis van je beleggingsbeslissingen of heb je een echte edge is het niet moeilijk om structureel winst te maken.
Represent!quote:In de overige gevallen word je bijna altijd uitgerookt (ooit), al bestaan er incidentiele gelukspikken waarbij het goed blijft gaan.
Mooi verhaal trouwensquote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
Represent!Maar even serieus. Ik vind persoonlijk als je doorhebt dat je vaak geluk hebt en dat je op een gegeven moment kunt stoppen op je hoogtepunt. Dat dat eigenlijk niks meer met geluk te maken heeft. Of in ieder geval heel weinig
Dat je een topgozer bent!quote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
.. En wat wil je daarmee zeggen?![]()
Het is niet zo dat de trades die ik uitvoer nul edge hebben. Ze hebben wel degelijk een bewezen edge (op korte termijn). Het houdt alleen nooit lang stand en ik moet vaak kleine veranderingen maken. (wat een andere manier is om te zeggen dat de strategie niet werktquote:Op dinsdag 13 april 2010 00:23 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Mooi verhaal trouwens. Je zal best een redelijk goede visie hebben, maar je geeft al zelf aan zonder echte strategy of bewijsbare edge te werken. In feite kun je structureel winst blijven maken, maar de statistiek van dergeljke traders die overleven op termijn wijst anders uit. Misschien ben jij dan net de uitzondering die de regel gaat bevestigen, laten we het hopen in elk geval.
Ik heb bewondering voor het feit dat je ondanks alle negatieve feedback aan je tactiek vasthoudt! Het is weliswaar gekkenwerk, maar het is beredeneerd gekkenwerk en vooralsnog zeer lucratief gekkenwerk, en je weegt de risico's goed af. Het argument dat je je die risico's nu beter kunt veroorloven dan later snijdt veel hout, en bovendien maak je gebruik van unieke marktomstandigheden die waarschijnlijk nooit meer zullen terugkomen. Het lijkt me ook erg leerzaam, want als je zelfs in de spanning van die ultrakorte trades rationeel blijft handelen, doe je daarmee waardevolle vaardigheid en zelfkennis op.quote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
En you know what, wie weet gaat dat ook wel gebeuren. Maak ik straks een flinke vergissing en ga ik keihard op mn bek. So what? Een beetje risico loop ik niet van weg.
Ik denk dat je nu een verkeerde conclusie trekt. Als je het Fok! AEX forum leest, merk je dat relatief veel deelnemers bearish zijn. Veel beleggers zitten daarom in cash, obligaties of deposito's, omdat ze een tweede dip of zelfs crash verwachten. Over dergelijke beleggingen valt niet zoveel te posten, hetgeen de relatieve stilte verklaart.quote:Op maandag 12 april 2010 23:13 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten); zo heel raar is het niet als je uitgerookt wordt.
Wat is WOS in dit verband ?quote:Ik denk zelfs dat er meer winnaars zitten in de WOS reeks gezien het feit dat sommige users structureel winst behalen
Long of short? #11?quote:Op dinsdag 13 april 2010 10:56 schreef tony_clifton- het volgende:
Heb een turbo gekocht op suiker en ben bezig met een poging een put BG mei te schrijven, fwiw.
Ik had het meer over de 'traders'. De mensen die ongeacht het sentiment in de markt zitten en handelen volgens het mantra: 'the trend is your friend'. Het merendeel van de posters hier zou ik dan ook scharen onder de noemer belegger alhoewel ik soms daar ook aan twijfelquote:Op dinsdag 13 april 2010 09:40 schreef jaco het volgende:
Ik denk dat je nu een verkeerde conclusie trekt. Als je het Fok! AEX forum leest, merk je dat relatief veel deelnemers bearish zijn. Veel beleggers zitten daarom in cash, obligaties of deposito's, omdat ze een tweede dip of zelfs crash verwachten. Over dergelijke beleggingen valt niet zoveel te posten, hetgeen de relatieve stilte verklaart.
Wedden op sport. Het is overigens totaal niet mijn ding verder maar soms neus ik daar wel eens rond om te kijken met welke systematiek er gewed wordt maar ook daar blijken de roekeloze wedders snel uitgerookt te worden en de survivors doen allemaal aan moneymanagement (bankrollmanagement). Wedden en lukraak traden hebben veel parallelen en ik denk zelfs dat wedders meer kans hebben om een edge te vinden bij genoeg inspanning. Traders hebben dan weer het voordeel van efficiente markten en liquide marktenquote:Wat is WOS in dit verband ?
Ja? Volgens mij is het merendeel speculant. Belegger ben je pas als je een beleggingshorizon hebt van tientallen jaren en je met een gerust hart 10 jaar geen beurskoersen volgt.quote:Op dinsdag 13 april 2010 11:53 schreef Mendeljev het volgende:
Het merendeel van de posters hier zou ik dan ook scharen onder de noemer belegger
Ik zie het anders. Beleggers baseren hun beslissingen op yield/risico en speculanten op kennisvoordeel of de theorie van efficiente markten (markets gonna go uuuuup!)quote:Op dinsdag 13 april 2010 11:57 schreef Arcee het volgende:
Ja? Volgens mij is het merendeel speculant. Belegger ben je pas als je een beleggingshorizon hebt van tientallen jaren en je met een gerust hart 10 jaar geen beurskoersen volgt.Onder die definitie is denk ik alleen SeLang een belegger.
Auwquote:Op dinsdag 13 april 2010 12:17 schreef tony_clifton- het volgende:
Woops!
http://www.tijd.be/nieuws(...)kort.8902930-433.art
Ik moet wel zeggen dat als ik niet in deze omgeving had gezeten ik er niks (of veel minder) van gebakken had. Het is ook niet zo dat dit soort zaken in de koude kleren gaat zitten. Ik heb vorige zomer lang genoeg last gehad van hartkloppingen nadat ik een poos stopte met traden. En slapen gaat ook niet altijd even lekkerquote:Op dinsdag 13 april 2010 03:48 schreef dvr het volgende:
[..]
Ik heb bewondering voor het feit dat je ondanks alle negatieve feedback aan je tactiek vasthoudt! Het is weliswaar gekkenwerk, maar het is beredeneerd gekkenwerk en vooralsnog zeer lucratief gekkenwerk, en je weegt de risico's goed af. Het argument dat je je die risico's nu beter kunt veroorloven dan later snijdt veel hout, en bovendien maak je gebruik van unieke marktomstandigheden die waarschijnlijk nooit meer zullen terugkomen. Het lijkt me ook erg leerzaam, want als je zelfs in de spanning van die ultrakorte trades rationeel blijft handelen, doe je daarmee waardevolle vaardigheid en zelfkennis op.
Maar er zijn wel meer dingen niet verstandig in het leven. Ik zoek natuurlijk wel iets op waar de kans groter is dan 50%. En op het moment dat de zomer begint zal ik 100% cash zitten. Vergeet niet dat ik straks geen vast salaris krijg!quote:Dat gezegd hebbende, weet ik niet of zo'n alles-of-niets trade nou verstandig is.
Maar dat is toch ook logisch? Als je 10 jaar lang werkt, van 8 tot 5. En dan al dat spaar geld van 10 jaar lang stopt in 1 zware leverage trade waarmee je dat hele kapitaal in luttele minuten weg kunt vegen ga je wel even achter de oren krabben of dit nou zo verstandig is. Je kunt je het immers niet veroorloven om die 10 jaar aan spaargeld zo maar te verliezen! Ik denk ook dat door 'echt' werk te doen je veel meer waarde hecht aan je verdiende geld. Trader of financieel analist vind ik persoonlijk niet echt werkquote:Maar ik heb zelf erg hard voor mijn geld moeten werken en ben er daarom veel conservatiever mee. Ik zou eigenlijk eens 10K opzij moeten zetten om gekke dingen mee te doen, maar zelfs daar kan ik mezelf niet toe zetten. Mijn wildste beleggingen waren een turbo met een ruime stop-loss en een scheeps-CV met gegarandeerd rendement
Ik zit al lichtjes short. Maar ik vrees dat er misschien nog wat kleine oplevingen komen deze week. In ieder geval fingers crossed over de cijfers van Intel vandaagquote:Op dinsdag 13 april 2010 13:34 schreef edwinh het volgende:
zit al enkele weken bijna 100% cash, overweeg toch een lichte short positie te nemen binnen enkele dagen.
En JPMorgan 2morrow rond 1. Hopen dat dat ook niet goed valtquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:36 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
We trekken rood weg. Alvast een voornemen voor de cijfers van Intel?
Je zit short?quote:Op dinsdag 13 april 2010 16:46 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En JPMorgan 2morrow rond 1. Hopen dat dat ook niet goed valt
Ik denk dat de cijfers van de techsector over het algemeen goed zullen zijn. Die van de grote industrials en banken daarentegen..quote:Op dinsdag 13 april 2010 16:36 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
We trekken rood weg. Alvast een voornemen voor de cijfers van Intel?
Niks wat creatief boekhouden niet kan oplossenquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:50 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik denk dat de cijfers van de techsector over het algemeen goed zullen zijn. Die van de grote industrials en banken daarentegen..
Ik zit lichtjes short op de NL index sinds maandag. Tot dusver geen stuiver winst/verlies. Komende dagen worden echt erg interessant voor de intraday equity traders. Bijna elke dag komt er wel een groot bedrijf uit met cijfersquote:
http://www.tijd.be/nieuws(...)ties.8903103-433.artquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:59 schreef Perrin het volgende:
[..]
Niks wat creatief boekhouden niet kan oplossen
Ahold revisited.quote:Op dinsdag 13 april 2010 17:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
http://www.tijd.be/nieuws(...)ties.8903103-433.art
De FDIC, die zich natuurlijk indringend over de boekhouding van gefailleerde banken buigt, constateert in bijna alle gevallen dat banken hun assets met 20-40% te hoog gewaardeerd hebben. Het is schering en inslag. En dan vraag ik me af of off-balance constructies daarin überhaupt meegeteld zijn. In de NY Times vandaag een artikel over een andere Lehman-truc om verliezen off-balance te verdoezelen.quote:Op dinsdag 13 april 2010 20:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Hier in de locale financiele pers stond nog iets veel verontrustender. Namelijk dat alle grote Amerikaanse banken gebruik maken van repo trades, waarmee ze hun schulden voor tientallen miljarden understaten.
De tijden voor charts aanpassen kan toch wel? En de trailing stops zijn niet helemaal wat ik er van verwacht had.quote:Op dinsdag 13 april 2010 23:58 schreef flyguy het volgende:
Wat een kl*te gaps (voor zover je daarvan mag spreken bij <0,1% verschil) trouwens de laatste 3 handelsdagen op de Amerikaanse beurzen zeg. Hopelijk morgen eens weer een iets groter verschil.
En S_E: Trailling stops heb je wel bij IG. Moet je even naar je voorkeuren gaan en dan kan je het zo aanvinken. De tijden voor de charts aanpassen dan weer niet... :S
quote:By choosing to activate our Trailing Stop function, you
acknowledge the following:Trailing Stops are an automated tool that must be
used with caution and supervision by you; and (ii) we do not guarantee to operate
our Trailing stop system on a continuous basis so there may be instances in which
your stop level might not in fact move with our current quote for the relevant
Instrument, for example: where our Trailing Stop function (i.e. the systems and
technology that operate our Trailing Stops) is inactive; or where our current quote
for the relevant Instrument is Manifestly Erroneous; or where there has been a
large, short term price movement in our quote for the relevant Instrument that is
unrepresentative of current Underlying Market conditions
Nou dan moet ik nog even zoeken daarvoorquote:Op woensdag 14 april 2010 12:56 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
De tijden voor charts aanpassen kan toch wel? En de trailing stops zijn niet helemaal wat ik er van verwacht had.
[..]
Op dit moment? Nauwelijks omhoog nu, toch?quote:Op woensdag 14 april 2010 13:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Best enge zaak dat er zo'n euforie heerst omtrent de cijfers.
Toepasselijke avatarquote:Op woensdag 14 april 2010 13:40 schreef piepeloi55 het volgende:
Lol, wat heb je aan een trailing stop die niet te geranderen is (in een liquide markt), kun je beter gewoon een stoploss instellen. Zo'n traling stop is net om het niet constant in de gaten te hoeven houden om je winst (proberen) te maximaliseren en je verlies vanaf de top te beperken.
De bubble blaast zich maar verder en verder op, het lijkt er in mijn ogen steeds meer op dat we werkelijk bezig zijn aan die blow-off fase.
Ik weet het even niet meer. De waarderingen zijn absurd hoog (op diverse fora van DOW-aandelen vallen redeneringen te lezen ala: op 40 keer de winst is CAT goedkoop want over 3 jaar maken ze meer winst en dan doen ze nog maar 20 keer de winstquote:Op woensdag 14 april 2010 13:18 schreef sitting_elfling het volgende:
JPM toch nog steeds verlies op retail banking en creditcards. ( No wonder ... want de consumenten hebben nog steeds geen baan of hebben nog steeds problemen met lonen)
Best enge zaak dat er zo'n euforie heerst omtrent de cijfers. Ze hebben de top en bottom line te pakken en maar liefst 25 analisten hebben een BUY op JPMorgan. Dat is meer dan 80%! .. Kopen kopen kopen!![]()
Kan je nagaan als de 'lagging consumers' waar continu wordt over gesproken straks ook nog gaan aantrekken!![]()
Dan gaan de aandelen nog veel meer omhoog
Waar denk je dat we in de cyclus zitten?quote:Toch maar kopen en hopen dat de bubbel niet al te snel barst?
Relief.quote:Op woensdag 14 april 2010 13:52 schreef Perrin het volgende:
Waar denk je dat we in de cyclus zitten?
[ afbeelding ]
Dan zou je eerder zeggen dat we nog onder Optimism zitten, toch?quote:Op woensdag 14 april 2010 14:06 schreef Goverman het volgende:
ik denk ergens tussen excitement en euphoria... Belangrijke indicaties:
- rente nog steeds (bijna) nul: de liquiditeiten moeten ergens heen... totdat die liquiditeiten aanhouden duurder wordt
- de schuldenberg van alles en iedereen is niet / nauwelijks geslonken (wel verplaatst naar belastingbetalers)
Voor mijn gevoel dansen we al op de top van de vulkaan (euphoria), maar het zal ergens tussen Thrill & Euphoria zitten.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:02 schreef piepeloi55 het volgende:
Deze keer verloopt het toch iets anders, onderliggend blifjt er namelijk angst en paniek. Als ik dan toch een fase moet aangeven denk ik dat we op de excitement fase zijn beland of al voorbij zijn, maar nog (net) niet in de fase van de thrill zitten. Wat denk je zelf eigenlijk?
Waarom zou je dat zeggen?quote:Op woensdag 14 april 2010 14:09 schreef Arcee het volgende:
[..]
Dan zou je eerder zeggen dat we nog onder Optimism zitten, toch?
quote:
Dat klopt, er is onder de oppervlakte nog steeds een hoop niet op orde, maar aan de oppervlakte roept iedereen dat de recessie voorbij is. De beleggers op de beurzen denken dit ook: een soort van heerlijk optimistisch / euforische stemming. Maar... omdat de onderliggende problemen onherroepelijk een keertje terugkomen, komt de neergang ook nog een keer terug.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:20 schreef Arcee het volgende:
[..]
Op basis van de negativiteit die Goverman noemt.
Er is imo wel degelijk sprake van "new era" denken. Het "new era" element is de overtuiging dat wat er ook gebeurt de FED/ ECB/ overheid toch wel weer een bailout verstrekt. Daarom zit er ook nauwelijks meer risicopremie in aandelen. Iedereen verwacht dat de authoriteiten de beurs nooit significant zullen laten dalen, op straffe van meer QE e.d.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:40 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik denk dan ook niet dat we in deze rally zullen meemaken dat vrijwel iedereen positief is en men spreekt over een soort van new era of een new economy of iets dergelijks, omdat de onder de oppervlakte we allemaal aanvoelen dat het niet klopt.
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderdquote:Op woensdag 14 april 2010 15:19 schreef Lemans24 het volgende:
Het kan toch nog spannend worden met obligaties: ze gaan door het plafond!
Yup! En zet daar de Shiller P/E even onderquote:Op woensdag 14 april 2010 15:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderd
[ afbeelding ]
Het is inderdaad echt niet te geloven.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:27 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik wist het! Er zit nu iemand op BB TV te vertellen dat (commercial) real estate een zeer goede potentiële kandidaat is om het risico pakket te vergroten van JPM. Alles wat nu in de problemen zit lekker opkopen en dan straks flink cashen.
Whehehe
Je grafiekjes hebben een update gekregenquote:Op woensdag 14 april 2010 15:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Yup! En zet daar de Shiller P/E even onder
[ afbeelding ]
Inderdaad we zijn maar ~40% overgewaardeerd. Wat mij betreft blijft dat nog minstens 10 jaar op dit niveau tot ik echt cash heb om op een juist moment te kopen!quote:Op woensdag 14 april 2010 15:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Als ik zo ook weer naar de grafiek kijk is de stijging die we tot dusver hebben gehad nog niks vergeleken met de stijging van in de jaren voor de grote depressie & internet crisis.
Yup, 1202.79 as we speak.quote:
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:32 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Inderdaad we zijn maar ~40% overgewaardeerd. Wat mij betreft blijft dat nog minstens 10 jaar op dit niveau tot ik echt cash heb om op een juist moment te kopen!
Behalve voor de mensen die op 666 zijn ingestapt. Die doen nu de macarena...quote:Op woensdag 14 april 2010 15:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.
Als 666 een screaming buy was, dan is 1200 een screaming sell.
En daarom zit ik nu licht shortquote:
Als ik dit vergelijk met aantal (insiders die) buy & sells in de markt komt het wel overeen.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:11 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is imo wel degelijk sprake van "new era" denken. Het "new era" element is de overtuiging dat wat er ook gebeurt de FED/ ECB/ overheid toch wel weer een bailout verstrekt. Daarom zit er ook nauwelijks meer risicopremie in aandelen. Iedereen verwacht dat de authoriteiten de beurs nooit significant zullen laten dalen, op straffe van meer QE e.d.
Aan de andere kant zie je inderdaad niet een massale participatie van retailklanten. Sterker nog, er is eerder sprake van uitstroom van kapitaal. Met name de laatste maanden zie je dat stijgingen steeds met dalend volume gaan terwijl tijdens dalingen het volume juist toeneemt. Toch gaan we per saldo omhoog. Dit is een heel raar onnatuurlijk patroon dat imo aangeeft dat de rally niet wordt gedreven door echte (fundamentele) vraag.
Zero Hedge had een aardig plaatje van SPY (het grootste S&P500 index tracker ETF) dat ook aangeeft dat er per saldo al maandenlang gewoon geld uitvloeit. Nu is dit maar één ETF (zij het dan mega groot) edit:alle ETFs, maar je zou verwachten dat dat de totale markt spiegelt.
[ afbeelding ]
Maar heel even ging het na open omlaag. Toch de positie met verlies moeten sluiten.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:50 schreef flyguy het volgende:
[..]
En daarom zit ik nu licht shortEven wachten tot Bernanke gaat lullen en dat gaat het wel weer omlaag
Slechte dag voor jou dus vandaag?quote:
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect. Wat we mogelijk wel gaan krijgen is een fikse correctie. Maar daar anticiperen er zoveel op, dat die wel eens zou kunnen uitblijvenquote:Op woensdag 14 april 2010 15:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.
Als 666 een screaming buy was, dan is 1200 een screaming sell.
En dat plaatje laat dus zien dat ze nog helemaal niet duur zijn?quote:Op woensdag 14 april 2010 15:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderd
De kans op deflatie is op dit moment anders dichter bij dan inflatie... als je de cijfers van vanmiddag bekijkt ..quote:Op woensdag 14 april 2010 22:35 schreef Emu het volgende:
[..]
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect. Wat we mogelijk wel gaan krijgen is een fikse correctie. Maar daar anticiperen er zoveel op, dat die wel eens zou kunnen uitblijven
De Shiller P/E is inflatie gecorrigeerd.quote:Op woensdag 14 april 2010 22:35 schreef Emu het volgende:
[..]
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |