Om 10 uur (na sluiting van de Amerikaanse beurs) begint het feest.quote:
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?quote:Op zaterdag 10 april 2010 15:40 schreef LXIV het volgende:
In ieder geval: niet shorten in een uptrend. Eigenlijk helemaal niet shorten, of je moet wel héél zeker zijn van je zaak. Op de lange termijn wordt iedere shorter uitgerookt.
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten); zo heel raar is het niet als je uitgerookt wordt.quote:Op maandag 12 april 2010 22:57 schreef Wombcat het volgende:
[..]
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?
Ik heb ook wel eens kritiek op hem gehad, maar het is jammer dat hij helemaal verdwenen is.quote:Op maandag 12 april 2010 22:57 schreef Wombcat het volgende:
[..]
VDG zal wel volledig in rook zijn opgegaan inmiddels. Die is al heel lang niet meer langsgeweest, toch?
Het is niet hoeveel % winst je voor ogen houdt maar hoeveel risico je wilt nemen om je winst te verliezen. Daar is het hele principe van moneymanagement op gebaseerd. De mate van herbeleggingen (optimum-f) is gewoon een berekening op basis van je maximum drawdown. Als je eenmaal een statistische edge hebt dan is geluk de factor die bepaalt hoeveel winst je maakt tenzij je met heel grote aantallen trade, dan werkt de wet van grote getallen in je voordeel.quote:Op maandag 12 april 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Het ligt er gewoon aan op welke manier je trade (met een echte edge? en een goed money-management?) en vooral welk % winst je voor ogen hebt aangezien je daarop je beleggingsbeslissingen baseerd. Is kapitaalbehoud (+rendement, maakt niet uit hoeveel) de basis van je beleggingsbeslissingen of heb je een echte edge is het niet moeilijk om structureel winst te maken. In de overige gevallen word je bijna altijd uitgerookt (ooit), al bestaan er incidentiele gelukspikken waarbij het goed blijft gaan.
Hardcore dus!quote:Op maandag 12 april 2010 23:38 schreef Mendeljev het volgende:
Ik keek net ff in de posthistory van piepeloi. Alleen maar AEX!
Ok, gaat nergens over
Voor de overige zaken heb ik een normaal levenquote:Op maandag 12 april 2010 23:38 schreef Mendeljev het volgende:
Ik keek net ff in de posthistory van piepeloi. Alleen maar AEX!
Ok, gaat nergens over
.. En wat wil je daarmee zeggen?quote:Op maandag 12 april 2010 23:13 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten)
Ik heb mijn strategie vaak moeten uitleggen aan anderen. Maar continu verklaarden ze me voor gek. Verschrikkelijk hoge leverages, vaak wisselen van strategie, lange uren maken en op bizarre korte termijn spelen, de verwachtte rendementen die ik uitspreek zijn ook altijd verre van realistisch. Zo vaak moeten horen dat je je zelf keihard en gegarandeerd gaat opblazen. Je als je zo door gaat het loodje legt op jonge leeftijd. (hart problemen)quote:Op maandag 12 april 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Het ligt er gewoon aan op welke manier je trade (met een echte edge? en een goed money-management?) en vooral welk % winst je voor ogen hebt aangezien je daarop je beleggingsbeslissingen baseerd. Is kapitaalbehoud (+rendement, maakt niet uit hoeveel) de basis van je beleggingsbeslissingen of heb je een echte edge is het niet moeilijk om structureel winst te maken.
Represent!quote:In de overige gevallen word je bijna altijd uitgerookt (ooit), al bestaan er incidentiele gelukspikken waarbij het goed blijft gaan.
Mooi verhaal trouwensquote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
Represent!Maar even serieus. Ik vind persoonlijk als je doorhebt dat je vaak geluk hebt en dat je op een gegeven moment kunt stoppen op je hoogtepunt. Dat dat eigenlijk niks meer met geluk te maken heeft. Of in ieder geval heel weinig
Dat je een topgozer bent!quote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
.. En wat wil je daarmee zeggen?![]()
Het is niet zo dat de trades die ik uitvoer nul edge hebben. Ze hebben wel degelijk een bewezen edge (op korte termijn). Het houdt alleen nooit lang stand en ik moet vaak kleine veranderingen maken. (wat een andere manier is om te zeggen dat de strategie niet werktquote:Op dinsdag 13 april 2010 00:23 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Mooi verhaal trouwens. Je zal best een redelijk goede visie hebben, maar je geeft al zelf aan zonder echte strategy of bewijsbare edge te werken. In feite kun je structureel winst blijven maken, maar de statistiek van dergeljke traders die overleven op termijn wijst anders uit. Misschien ben jij dan net de uitzondering die de regel gaat bevestigen, laten we het hopen in elk geval.
Ik heb bewondering voor het feit dat je ondanks alle negatieve feedback aan je tactiek vasthoudt! Het is weliswaar gekkenwerk, maar het is beredeneerd gekkenwerk en vooralsnog zeer lucratief gekkenwerk, en je weegt de risico's goed af. Het argument dat je je die risico's nu beter kunt veroorloven dan later snijdt veel hout, en bovendien maak je gebruik van unieke marktomstandigheden die waarschijnlijk nooit meer zullen terugkomen. Het lijkt me ook erg leerzaam, want als je zelfs in de spanning van die ultrakorte trades rationeel blijft handelen, doe je daarmee waardevolle vaardigheid en zelfkennis op.quote:Op dinsdag 13 april 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
En you know what, wie weet gaat dat ook wel gebeuren. Maak ik straks een flinke vergissing en ga ik keihard op mn bek. So what? Een beetje risico loop ik niet van weg.
Ik denk dat je nu een verkeerde conclusie trekt. Als je het Fok! AEX forum leest, merk je dat relatief veel deelnemers bearish zijn. Veel beleggers zitten daarom in cash, obligaties of deposito's, omdat ze een tweede dip of zelfs crash verwachten. Over dergelijke beleggingen valt niet zoveel te posten, hetgeen de relatieve stilte verklaart.quote:Op maandag 12 april 2010 23:13 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Van alle traders die ik voorbij heb zien komen in dit topic maakt alleen elfing nog deel uit van de winnaars (of tenminste, diegenen die nog actief posten); zo heel raar is het niet als je uitgerookt wordt.
Wat is WOS in dit verband ?quote:Ik denk zelfs dat er meer winnaars zitten in de WOS reeks gezien het feit dat sommige users structureel winst behalen
Long of short? #11?quote:Op dinsdag 13 april 2010 10:56 schreef tony_clifton- het volgende:
Heb een turbo gekocht op suiker en ben bezig met een poging een put BG mei te schrijven, fwiw.
Ik had het meer over de 'traders'. De mensen die ongeacht het sentiment in de markt zitten en handelen volgens het mantra: 'the trend is your friend'. Het merendeel van de posters hier zou ik dan ook scharen onder de noemer belegger alhoewel ik soms daar ook aan twijfelquote:Op dinsdag 13 april 2010 09:40 schreef jaco het volgende:
Ik denk dat je nu een verkeerde conclusie trekt. Als je het Fok! AEX forum leest, merk je dat relatief veel deelnemers bearish zijn. Veel beleggers zitten daarom in cash, obligaties of deposito's, omdat ze een tweede dip of zelfs crash verwachten. Over dergelijke beleggingen valt niet zoveel te posten, hetgeen de relatieve stilte verklaart.
Wedden op sport. Het is overigens totaal niet mijn ding verder maar soms neus ik daar wel eens rond om te kijken met welke systematiek er gewed wordt maar ook daar blijken de roekeloze wedders snel uitgerookt te worden en de survivors doen allemaal aan moneymanagement (bankrollmanagement). Wedden en lukraak traden hebben veel parallelen en ik denk zelfs dat wedders meer kans hebben om een edge te vinden bij genoeg inspanning. Traders hebben dan weer het voordeel van efficiente markten en liquide marktenquote:Wat is WOS in dit verband ?
Ja? Volgens mij is het merendeel speculant. Belegger ben je pas als je een beleggingshorizon hebt van tientallen jaren en je met een gerust hart 10 jaar geen beurskoersen volgt.quote:Op dinsdag 13 april 2010 11:53 schreef Mendeljev het volgende:
Het merendeel van de posters hier zou ik dan ook scharen onder de noemer belegger
Ik zie het anders. Beleggers baseren hun beslissingen op yield/risico en speculanten op kennisvoordeel of de theorie van efficiente markten (markets gonna go uuuuup!)quote:Op dinsdag 13 april 2010 11:57 schreef Arcee het volgende:
Ja? Volgens mij is het merendeel speculant. Belegger ben je pas als je een beleggingshorizon hebt van tientallen jaren en je met een gerust hart 10 jaar geen beurskoersen volgt.Onder die definitie is denk ik alleen SeLang een belegger.
Auwquote:Op dinsdag 13 april 2010 12:17 schreef tony_clifton- het volgende:
Woops!
http://www.tijd.be/nieuws(...)kort.8902930-433.art
Ik moet wel zeggen dat als ik niet in deze omgeving had gezeten ik er niks (of veel minder) van gebakken had. Het is ook niet zo dat dit soort zaken in de koude kleren gaat zitten. Ik heb vorige zomer lang genoeg last gehad van hartkloppingen nadat ik een poos stopte met traden. En slapen gaat ook niet altijd even lekkerquote:Op dinsdag 13 april 2010 03:48 schreef dvr het volgende:
[..]
Ik heb bewondering voor het feit dat je ondanks alle negatieve feedback aan je tactiek vasthoudt! Het is weliswaar gekkenwerk, maar het is beredeneerd gekkenwerk en vooralsnog zeer lucratief gekkenwerk, en je weegt de risico's goed af. Het argument dat je je die risico's nu beter kunt veroorloven dan later snijdt veel hout, en bovendien maak je gebruik van unieke marktomstandigheden die waarschijnlijk nooit meer zullen terugkomen. Het lijkt me ook erg leerzaam, want als je zelfs in de spanning van die ultrakorte trades rationeel blijft handelen, doe je daarmee waardevolle vaardigheid en zelfkennis op.
Maar er zijn wel meer dingen niet verstandig in het leven. Ik zoek natuurlijk wel iets op waar de kans groter is dan 50%. En op het moment dat de zomer begint zal ik 100% cash zitten. Vergeet niet dat ik straks geen vast salaris krijg!quote:Dat gezegd hebbende, weet ik niet of zo'n alles-of-niets trade nou verstandig is.
Maar dat is toch ook logisch? Als je 10 jaar lang werkt, van 8 tot 5. En dan al dat spaar geld van 10 jaar lang stopt in 1 zware leverage trade waarmee je dat hele kapitaal in luttele minuten weg kunt vegen ga je wel even achter de oren krabben of dit nou zo verstandig is. Je kunt je het immers niet veroorloven om die 10 jaar aan spaargeld zo maar te verliezen! Ik denk ook dat door 'echt' werk te doen je veel meer waarde hecht aan je verdiende geld. Trader of financieel analist vind ik persoonlijk niet echt werkquote:Maar ik heb zelf erg hard voor mijn geld moeten werken en ben er daarom veel conservatiever mee. Ik zou eigenlijk eens 10K opzij moeten zetten om gekke dingen mee te doen, maar zelfs daar kan ik mezelf niet toe zetten. Mijn wildste beleggingen waren een turbo met een ruime stop-loss en een scheeps-CV met gegarandeerd rendement
Ik zit al lichtjes short. Maar ik vrees dat er misschien nog wat kleine oplevingen komen deze week. In ieder geval fingers crossed over de cijfers van Intel vandaagquote:Op dinsdag 13 april 2010 13:34 schreef edwinh het volgende:
zit al enkele weken bijna 100% cash, overweeg toch een lichte short positie te nemen binnen enkele dagen.
En JPMorgan 2morrow rond 1. Hopen dat dat ook niet goed valtquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:36 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
We trekken rood weg. Alvast een voornemen voor de cijfers van Intel?
Je zit short?quote:Op dinsdag 13 april 2010 16:46 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En JPMorgan 2morrow rond 1. Hopen dat dat ook niet goed valt
Ik denk dat de cijfers van de techsector over het algemeen goed zullen zijn. Die van de grote industrials en banken daarentegen..quote:Op dinsdag 13 april 2010 16:36 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
We trekken rood weg. Alvast een voornemen voor de cijfers van Intel?
Niks wat creatief boekhouden niet kan oplossenquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:50 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik denk dat de cijfers van de techsector over het algemeen goed zullen zijn. Die van de grote industrials en banken daarentegen..
Ik zit lichtjes short op de NL index sinds maandag. Tot dusver geen stuiver winst/verlies. Komende dagen worden echt erg interessant voor de intraday equity traders. Bijna elke dag komt er wel een groot bedrijf uit met cijfersquote:
http://www.tijd.be/nieuws(...)ties.8903103-433.artquote:Op dinsdag 13 april 2010 16:59 schreef Perrin het volgende:
[..]
Niks wat creatief boekhouden niet kan oplossen
Ahold revisited.quote:Op dinsdag 13 april 2010 17:52 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
http://www.tijd.be/nieuws(...)ties.8903103-433.art
De FDIC, die zich natuurlijk indringend over de boekhouding van gefailleerde banken buigt, constateert in bijna alle gevallen dat banken hun assets met 20-40% te hoog gewaardeerd hebben. Het is schering en inslag. En dan vraag ik me af of off-balance constructies daarin überhaupt meegeteld zijn. In de NY Times vandaag een artikel over een andere Lehman-truc om verliezen off-balance te verdoezelen.quote:Op dinsdag 13 april 2010 20:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Hier in de locale financiele pers stond nog iets veel verontrustender. Namelijk dat alle grote Amerikaanse banken gebruik maken van repo trades, waarmee ze hun schulden voor tientallen miljarden understaten.
De tijden voor charts aanpassen kan toch wel? En de trailing stops zijn niet helemaal wat ik er van verwacht had.quote:Op dinsdag 13 april 2010 23:58 schreef flyguy het volgende:
Wat een kl*te gaps (voor zover je daarvan mag spreken bij <0,1% verschil) trouwens de laatste 3 handelsdagen op de Amerikaanse beurzen zeg. Hopelijk morgen eens weer een iets groter verschil.
En S_E: Trailling stops heb je wel bij IG. Moet je even naar je voorkeuren gaan en dan kan je het zo aanvinken. De tijden voor de charts aanpassen dan weer niet... :S
quote:By choosing to activate our Trailing Stop function, you
acknowledge the following:Trailing Stops are an automated tool that must be
used with caution and supervision by you; and (ii) we do not guarantee to operate
our Trailing stop system on a continuous basis so there may be instances in which
your stop level might not in fact move with our current quote for the relevant
Instrument, for example: where our Trailing Stop function (i.e. the systems and
technology that operate our Trailing Stops) is inactive; or where our current quote
for the relevant Instrument is Manifestly Erroneous; or where there has been a
large, short term price movement in our quote for the relevant Instrument that is
unrepresentative of current Underlying Market conditions
Nou dan moet ik nog even zoeken daarvoorquote:Op woensdag 14 april 2010 12:56 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
De tijden voor charts aanpassen kan toch wel? En de trailing stops zijn niet helemaal wat ik er van verwacht had.
[..]
Op dit moment? Nauwelijks omhoog nu, toch?quote:Op woensdag 14 april 2010 13:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Best enge zaak dat er zo'n euforie heerst omtrent de cijfers.
Toepasselijke avatarquote:Op woensdag 14 april 2010 13:40 schreef piepeloi55 het volgende:
Lol, wat heb je aan een trailing stop die niet te geranderen is (in een liquide markt), kun je beter gewoon een stoploss instellen. Zo'n traling stop is net om het niet constant in de gaten te hoeven houden om je winst (proberen) te maximaliseren en je verlies vanaf de top te beperken.
De bubble blaast zich maar verder en verder op, het lijkt er in mijn ogen steeds meer op dat we werkelijk bezig zijn aan die blow-off fase.
Ik weet het even niet meer. De waarderingen zijn absurd hoog (op diverse fora van DOW-aandelen vallen redeneringen te lezen ala: op 40 keer de winst is CAT goedkoop want over 3 jaar maken ze meer winst en dan doen ze nog maar 20 keer de winstquote:Op woensdag 14 april 2010 13:18 schreef sitting_elfling het volgende:
JPM toch nog steeds verlies op retail banking en creditcards. ( No wonder ... want de consumenten hebben nog steeds geen baan of hebben nog steeds problemen met lonen)
Best enge zaak dat er zo'n euforie heerst omtrent de cijfers. Ze hebben de top en bottom line te pakken en maar liefst 25 analisten hebben een BUY op JPMorgan. Dat is meer dan 80%! .. Kopen kopen kopen!![]()
Kan je nagaan als de 'lagging consumers' waar continu wordt over gesproken straks ook nog gaan aantrekken!![]()
Dan gaan de aandelen nog veel meer omhoog
Waar denk je dat we in de cyclus zitten?quote:Toch maar kopen en hopen dat de bubbel niet al te snel barst?
Relief.quote:Op woensdag 14 april 2010 13:52 schreef Perrin het volgende:
Waar denk je dat we in de cyclus zitten?
[ afbeelding ]
Dan zou je eerder zeggen dat we nog onder Optimism zitten, toch?quote:Op woensdag 14 april 2010 14:06 schreef Goverman het volgende:
ik denk ergens tussen excitement en euphoria... Belangrijke indicaties:
- rente nog steeds (bijna) nul: de liquiditeiten moeten ergens heen... totdat die liquiditeiten aanhouden duurder wordt
- de schuldenberg van alles en iedereen is niet / nauwelijks geslonken (wel verplaatst naar belastingbetalers)
Voor mijn gevoel dansen we al op de top van de vulkaan (euphoria), maar het zal ergens tussen Thrill & Euphoria zitten.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:02 schreef piepeloi55 het volgende:
Deze keer verloopt het toch iets anders, onderliggend blifjt er namelijk angst en paniek. Als ik dan toch een fase moet aangeven denk ik dat we op de excitement fase zijn beland of al voorbij zijn, maar nog (net) niet in de fase van de thrill zitten. Wat denk je zelf eigenlijk?
Waarom zou je dat zeggen?quote:Op woensdag 14 april 2010 14:09 schreef Arcee het volgende:
[..]
Dan zou je eerder zeggen dat we nog onder Optimism zitten, toch?
quote:
Dat klopt, er is onder de oppervlakte nog steeds een hoop niet op orde, maar aan de oppervlakte roept iedereen dat de recessie voorbij is. De beleggers op de beurzen denken dit ook: een soort van heerlijk optimistisch / euforische stemming. Maar... omdat de onderliggende problemen onherroepelijk een keertje terugkomen, komt de neergang ook nog een keer terug.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:20 schreef Arcee het volgende:
[..]
Op basis van de negativiteit die Goverman noemt.
Er is imo wel degelijk sprake van "new era" denken. Het "new era" element is de overtuiging dat wat er ook gebeurt de FED/ ECB/ overheid toch wel weer een bailout verstrekt. Daarom zit er ook nauwelijks meer risicopremie in aandelen. Iedereen verwacht dat de authoriteiten de beurs nooit significant zullen laten dalen, op straffe van meer QE e.d.quote:Op woensdag 14 april 2010 14:40 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik denk dan ook niet dat we in deze rally zullen meemaken dat vrijwel iedereen positief is en men spreekt over een soort van new era of een new economy of iets dergelijks, omdat de onder de oppervlakte we allemaal aanvoelen dat het niet klopt.
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderdquote:Op woensdag 14 april 2010 15:19 schreef Lemans24 het volgende:
Het kan toch nog spannend worden met obligaties: ze gaan door het plafond!
Yup! En zet daar de Shiller P/E even onderquote:Op woensdag 14 april 2010 15:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderd
[ afbeelding ]
Het is inderdaad echt niet te geloven.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:27 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik wist het! Er zit nu iemand op BB TV te vertellen dat (commercial) real estate een zeer goede potentiële kandidaat is om het risico pakket te vergroten van JPM. Alles wat nu in de problemen zit lekker opkopen en dan straks flink cashen.
Whehehe
Je grafiekjes hebben een update gekregenquote:Op woensdag 14 april 2010 15:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Yup! En zet daar de Shiller P/E even onder
[ afbeelding ]
Inderdaad we zijn maar ~40% overgewaardeerd. Wat mij betreft blijft dat nog minstens 10 jaar op dit niveau tot ik echt cash heb om op een juist moment te kopen!quote:Op woensdag 14 april 2010 15:30 schreef sitting_elfling het volgende:
Als ik zo ook weer naar de grafiek kijk is de stijging die we tot dusver hebben gehad nog niks vergeleken met de stijging van in de jaren voor de grote depressie & internet crisis.
Yup, 1202.79 as we speak.quote:
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:32 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Inderdaad we zijn maar ~40% overgewaardeerd. Wat mij betreft blijft dat nog minstens 10 jaar op dit niveau tot ik echt cash heb om op een juist moment te kopen!
Behalve voor de mensen die op 666 zijn ingestapt. Die doen nu de macarena...quote:Op woensdag 14 april 2010 15:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.
Als 666 een screaming buy was, dan is 1200 een screaming sell.
En daarom zit ik nu licht shortquote:
Als ik dit vergelijk met aantal (insiders die) buy & sells in de markt komt het wel overeen.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:11 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is imo wel degelijk sprake van "new era" denken. Het "new era" element is de overtuiging dat wat er ook gebeurt de FED/ ECB/ overheid toch wel weer een bailout verstrekt. Daarom zit er ook nauwelijks meer risicopremie in aandelen. Iedereen verwacht dat de authoriteiten de beurs nooit significant zullen laten dalen, op straffe van meer QE e.d.
Aan de andere kant zie je inderdaad niet een massale participatie van retailklanten. Sterker nog, er is eerder sprake van uitstroom van kapitaal. Met name de laatste maanden zie je dat stijgingen steeds met dalend volume gaan terwijl tijdens dalingen het volume juist toeneemt. Toch gaan we per saldo omhoog. Dit is een heel raar onnatuurlijk patroon dat imo aangeeft dat de rally niet wordt gedreven door echte (fundamentele) vraag.
Zero Hedge had een aardig plaatje van SPY (het grootste S&P500 index tracker ETF) dat ook aangeeft dat er per saldo al maandenlang gewoon geld uitvloeit. Nu is dit maar één ETF (zij het dan mega groot) edit:alle ETFs, maar je zou verwachten dat dat de totale markt spiegelt.
[ afbeelding ]
Maar heel even ging het na open omlaag. Toch de positie met verlies moeten sluiten.quote:Op woensdag 14 april 2010 15:50 schreef flyguy het volgende:
[..]
En daarom zit ik nu licht shortEven wachten tot Bernanke gaat lullen en dat gaat het wel weer omlaag
Slechte dag voor jou dus vandaag?quote:
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect. Wat we mogelijk wel gaan krijgen is een fikse correctie. Maar daar anticiperen er zoveel op, dat die wel eens zou kunnen uitblijvenquote:Op woensdag 14 april 2010 15:35 schreef SeLang het volgende:
[..]
De overwaardering nu is ook groter dan de onderwaardering op 666.
Als 666 een screaming buy was, dan is 1200 een screaming sell.
En dat plaatje laat dus zien dat ze nog helemaal niet duur zijn?quote:Op woensdag 14 april 2010 15:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien wel grappig om te vermelden dat de 10-year treasury exact gelijk staat aan zijn mediaan vanaf 1881. Intraday koersschommelingen uitgezonderd
De kans op deflatie is op dit moment anders dichter bij dan inflatie... als je de cijfers van vanmiddag bekijkt ..quote:Op woensdag 14 april 2010 22:35 schreef Emu het volgende:
[..]
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect. Wat we mogelijk wel gaan krijgen is een fikse correctie. Maar daar anticiperen er zoveel op, dat die wel eens zou kunnen uitblijven
De Shiller P/E is inflatie gecorrigeerd.quote:Op woensdag 14 april 2010 22:35 schreef Emu het volgende:
[..]
Waarom? Als de economie nu de komende jaren netjes (en traag) herstelt, dan is deze waardering redelijk correct volgens mij, zeker met de te verwachte inflatie opstoot (niet gelijk aan die hyperinflatie onzin) die we mogelijk de komende jaren gaan kennen, lijkt deze waardering mij niet per se incorrect.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |