quote:Net gegeten:
Neem 1 ui en 1 tomaat, snij ze allebei in schijfjes.
Neem 3 eieren en klop die op in een beker.
Strooi het ei in de pan en als het bijna klaar is 2 grote plakken kaas erop.
Voor het maken van het ei de uitjes in een beetje olie bakken.
Dan als het ei bijna klaar is doe je er:
Peper
Paprika kruiden
Zout
Arromat (geen id hoe het precies heet)
Overheen maar niet al teveel van alles.
Doe 4 sneetjes brood in de toaster zodat ze getoast worden.
Doe het ei eroverheen, vouw de zijkanten goed op zodat het op 2 sneetjes past (onderkant)
Doe er Mayo overheen (NIET al teveel)
Dan de gebakken uien en vervolgens paar plakjes tomaat en dan de bovenkant.
Snij de broodjes tot 4 stukken.
Eet smakelijk!
quote:De perfecte tostie,
Wit brood (Liefst tijger)
Goudse Extra belegen kaas (Lekker veel)
Uien Tomaten
Paprikapoeder
Peper (Witte)
Chilisaus (Eagel)
Boter
Ok,
Beleg de witte tijgerboterham met een ruime hoeveelheid Goudse Extra Belegen kaas
Strooi er ruim paprikapoeder op en ook peper (Witte)
Smeer de boterhammen in met bleu band (Buitenkant he is voor het bakken)
Bak de uien en de tomaten even aan in de braadpan.
Gooi de geboterde tosti erbij en laat deze 3 minuten fikken, dan omkeren en weer 3 minuten fikken .
Nog 1 keer omdraaien chlisaus erover gooien en 2 minuten fikken.
Nu de tostie op een (warm) bord serveren en de uien en tomaten over de tostie leggen
De ideale tostiquote:Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
Ik mis wat pesto...quote:Op donderdag 2 juli 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.
Italiaanse tosti
Ingrediënten
* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)
Bereiden
Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.
Bron Allerhande.
Dat dus. Netjes op elkaar, geen grote hopen maar ingetogen en mooi.quote:Op donderdag 2 juli 2009 17:23 schreef krioro het volgende:
[..]
Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
Ik mis nog steeds die pesto...quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Of.. Smeerkaas als boter, en dan alsnog de kaas eropquote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Pesto op een tosti?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:36 schreef JoeThePlumber het volgende:
[..]
Ik mis nog steeds die pesto...
Waar is je pesto in dit verhaal ?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:28 schreef JoeThePlumber het volgende:
Nog een lekker recept..
Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook
De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...
Eet smakelijk...
eten met 20+ kaas zoals een tosti of bij ovenschotels ed wordt vrij smakeloos (vind ik persoonlijk). Ik heb het wel eens bij iemand op een ovenschotel gehad en ze had er net zo goed geen kaas op kunnen doen wat je proefde het toch amper. Hetzelfde in een tosti.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Is dat niet ook gewoon een tosti?quote:Op zondag 12 juli 2009 10:34 schreef Barbie het volgende:
Hoewel ik best van tosti's hou, blijft gebakken brood met kaas toch mijn favoriet.
Wit brood
Kaas
(Ham)
Boter/margarine
Verwarm een koekenpan goed heet op het gasfornuis
Besmeer 2 witte boterhammen aan de buitenkant met boter
Beleg een sneetje brood met kaas (en eventueel een plak ham)
Leg het andere sneetje er op met de boter aan de buitenkant
Minibeetje olie in de al hete koekenpan verhitten
Brood erin, niet te hoog vuur
Deksel op de pan en na een paar minuutjes omkeren
Als de buitenkant lekker bruin is en de kaas gesmolten is je gebakken brood met kaas klaar.
Dat is een pan tosti.quote:Op maandag 20 juli 2009 15:17 schreef Flappekz het volgende:
[..]
Is dat niet ook gewoon een tosti?
Zo heb ze nog nooit klaargemaakt...maar eens een keertje doen
Heb er net dus voor het eerst eentje gemaakt. Lekker hoor!! En mn keuken stond heul niet blauwquote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
We hebben je anders nog nooit in het Tilburg topic gezienquote:Op vrijdag 24 juli 2009 17:08 schreef Markeerstift het volgende:
Bij café Brandpunt in Tilburg maken ze wat mij betreft de lekkerste. Dat is volgens mij gewoon een pan tosti en dan met een extra plak gesmolten kaas boven op
Als je dan een Hawaii eet zit de ananas ook zo bovenop, meegesmolten met de kaas
.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 15:29 schreef The_Hives het volgende:
jeetje, die is wel erg gewaagd. Laat me weten of hij lekker was.
Ja... en toen deed ik er bij de kaas nog wat mespuntjes gorgonzola op.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 11:56 schreef casper019 het volgende:
een tosti met
boter-brood-ketchup-ham-brood-boter
schijnt ook lekker te zijn
ga er zo miss 1 proberen..
iemand welis geprobeerd??
Ik bak tosti's op mijn fry-top, het beste tosti-ijzer dat ik ooit gehad heb. (en het duurste )quote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Ook lekker ja, maar helaasch heb ik die nu nog niet in huis!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
voor het eerst Je hebt wat gemist... Inhalen!!!quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:06 schreef casper019 het volgende:
oude kaas + ham en wat curry erbij!
duurt wel langer voordat ie klaar is, maar hijs wel lekker wat pittiger dan!
heeft iemand welis met slankie smeerkaas 20+ sambal ofzo of slankie 20+ normale smeerkaas een tosti gemaakt?
Of met la vache qui rit 20+ smeerkaas
Weet iemand of dat een beetje lekker is?
quote:Op maandag 10 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
een smeerkaas/ham tosti is niet zo lekker als een echte tosti maar toch best lekker!!
Iemand anders diedit ook welis maakt?
The_Hives bedoeld dat je eerst hebt gepost dat je een smeerkaas/ham tosti niet lekker vind en na 6 dagen vraag je of die tosti-combinatie lekker is?quote:Op zondag 16 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
tja als niemand antwoord......
ik wacht nog steeds op reviews/reacties
van wie ben jij een kloon?quote:Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....
is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
?????? Je had het al met 20+ (la vache quirit) geprobeerd dacht ik uit je posts te lezen..... en dat vond je niet lekker...quote:Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....
is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
Geweldige tip, van dat brood beetje natmaken! Echt waar!quote:Op maandag 17 augustus 2009 20:22 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ali B houdt ook van tosti's
de Ali Halali Tosti:
Je vergeet de pesto!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
Mijn Italiaanse pan tosti: 2 boterhammenquote:
In plaats van brie, geitenkaas....quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 13:48 schreef NomiS-Photographica het volgende:
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)
dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood
blegh, lijkt me helemaal niks; kaas met chocolaquote:Op woensdag 28 oktober 2009 17:11 schreef casper019 het volgende:
zou je met hagelslag ofzo ook een lekkere tosti kunnen maken??
Als dessert ja, maar op een tosti?quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:30 schreef evo87 het volgende:
Blauwschimmelkaas + chocolade schijnt extreem lekker te zijn... keertje proberen
Die gietijzeren koekenpan, is die alleen voor het gewicht, of maak je die van te voren ook eerst warm/heet?quote:Op zaterdag 19 september 2009 20:04 schreef Thorical het volgende:
Ik ben weer terug naar af.
Ik gebruik weer een grillpan die ik rustig warm stook en bovenop de tostie een gietijzeren koekenpan.
Nu heb ik weer heerlijk stroperige kaas en mooie patroontjes.
Ik ben trouwens een liefhebber van wat oudere kaas in mijn tosti.
Maar extra boter is voor mij een no-no er zit al genoeg vet in de kaas.
Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:12 schreef Breathtaking het volgende:
Is een tosti met ham, kaas en een ei erin gebakken al genoemd ? Recept van een vriendin van me!
je kan ook gewoon in de koekenpan een tosti maken, dan zijn ze wel iets vetter omdat je dequote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:49 schreef ElBandito het volgende:
Maar mensen, is het verantwoord om normale tomaten in een tosti ijzer te gooien?
Of krijg je dan kortsluiting?
Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:19 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...
Klinkt als een soort uitgebreide versie van egg in the basketquote:Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.
Dan heb je toch gewoon 1 broodje met ei en 1 broodje met ham & kaas (tosti)?quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !
Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.
En dan is ie al klaar !
Het knopje helemaal rechts in de taakbalk boven een bericht. Volgens mij zij het aanhalingstekens zie ik nu...quote:Op maandag 21 februari 2011 15:11 schreef anita82 het volgende:
Ja hoor, kijk maar eens naar de voedingswaarde op een blikje ragout als je de juiste kiest zit er niet zoveel in. en je grillt het en frituurt het niet dus dat scheelt ook nog.
Kan iemand mij vertellen hoe ik moet quoten want ik an het niet vinden.
thanx
Wat is marmite?quote:Op maandag 21 februari 2011 15:17 schreef ColdFeet het volgende:
Ik las laatst ergens dat een tosti met een klein likje marmite, ringetjes ui en cheddar lekker zou zijn. Binnenkort eens proberen
Hmmz.. zegt me nog niet veel.. Maar wie weet kom ik t een x in de supermarkt tegenquote:Op maandag 21 februari 2011 15:33 schreef ColdFeet het volgende:
Brits smeerseltje op basis van gistextract.
Sop abusing the source of usspost.com ofwel.. footootje werkt nietquote:Op maandag 21 februari 2011 15:37 schreef ColdFeet het volgende:
[ afbeelding ]
Zo dan. Geel deksel, ze verkopen het bij de AH wel, denk ik. Je moet het wel lekker vinden, het heeft een vrij... aparte smaak
Dat ga ik een keer proberenquote:Op dinsdag 10 november 2009 22:50 schreef minilot het volgende:
Boterham + belegen geitenkaas + katenspek + honing + tijm + boterham.
Daar kan ik er wel honderd van op!
variatie hierop is geitenkaas en walnoten met honing :pquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 13:48 schreef NomiS-Photographica het volgende:
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)
dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood
Misschien een hele stomme vraag maar wat zijn dat en waar haal je die?quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
voor het eerst Je hebt wat gemist... Inhalen!!!
tosti's met kaas en gehakt (gemengd met sambal). Kun je verkrijgen in sommige cafe's, sportkantines of een doos kopen bij de Sligro/Makro.quote:Op zondag 4 maart 2012 08:51 schreef anita82 het volgende:
[..]
Misschien een hele stomme vraag maar wat zijn dat en waar haal je die?
Zoveel kazen zoveel varianten, misschien is het nog lekkerder met een goeie chorizo.quote:Op zondag 4 maart 2012 08:45 schreef anita82 het volgende:
Wie weet hebben er weer mensen zin in lekkere tosti ideeën.
Ik in ieder geval wel.
Hier 3 van mijn favoriete smaken:
1) turks brood met kaas en turkse knoflookworst
2) ragout en mosterd
3) kaas met gerookte zalm
Weet niet of ze al genoemt zijn maar ze zijn heerlijk.
Wie heeft er nog meer lekkere varianten?
*ril* toch wel een van de goorste dingen die ik ooit heb geproefd.quote:
Dan heb je vast niet veel geproefd in je leven.quote:Op zondag 4 maart 2012 20:08 schreef tech4u het volgende:
[..]
*ril* toch wel een van de goorste dingen die ik ooit heb geproefd.
Ik ben best wat gewend, maar van een vingertopje marmite ging ik bijna over mn nek. Niet voor niks ook dat hun slogan "you either love it or hate it"is.quote:Op maandag 5 maart 2012 10:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan heb je vast niet veel geproefd in je leven.
Marmite moet je ook niet zo eten maar als smaakmakerquote:Op maandag 5 maart 2012 11:12 schreef tech4u het volgende:
[..]
Ik ben best wat gewend, maar van een vingertopje marmite ging ik bijna over mn nek. Niet voor niks ook dat hun slogan "you either love it or hate it"is.
Done! En hij was magnifiekquote:Op woensdag 9 mei 2012 04:45 schreef theKiD het volgende:
Kreeg vandeweek in een blad een goede tip die ik ga uitproberen..
Het ging met pita, geraspte kaas, provencaalse kruiden, gerookte makreelfilet, geraspte kaas
Klinkt gewoon al goed
Die hebben we sinds kort op het werk ook... erg lekker. Tosties zijn dat sowieso al, dus heb ik vandaag een contactgrill gekocht. Die zijn beter, zowel in gebruik als in onderhoud dan tosti apparaten en je kan er ook eens een lapje vlees op klaarmaken of op gourmetten/barbecuen.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
Mja, voor je standaard dunnere tosties vind ik een tosti-ijzer wel fijn maar ik denk dat ik m ook nooit meer zal gebruiken als er hier ooit een panini grill in huis kom.quote:Op maandag 7 januari 2013 20:14 schreef Dagoduck het volgende:
Het tosti-ijzer hier was stuk en dus weggegooid, afgelopen zaterdag een tosti met belegen kaas en gegrilde ham in de oven gemaakt, lekker krokant veel beter dan die tosti-ijzer bende..
Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzerquote:Op maandag 7 januari 2013 20:17 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Mja, voor je standaard dunnere tosties vind ik een tosti-ijzer wel fijn maar ik denk dat ik m ook nooit meer zal gebruiken als er hier ooit een panini grill in huis kom.
Mooi wel, dat er op tosti-bak-technisch gebied nog wat te groeien valt. Ik kan me nog levendig de tijd voor de geest halen dat ik als klein Tcm-etje bij mijn ouders de hele keuken onder de kaas smeerde omdat ik de altijd tosties in hun broodrooster maaktequote:Op maandag 7 januari 2013 20:19 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzer
Ik heb het idee dat tosti-apparaten (met die vormen erin) gewoon bagger zijn. Je moet er je brood voor op maat snijden en ze zijn vaak slechter in onderhoud.quote:Op maandag 7 januari 2013 20:19 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzer
Eens!quote:Op maandag 7 januari 2013 21:11 schreef DemonRage het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat tosti-apparaten (met die vormen erin) gewoon bagger zijn. Je moet er je brood voor op maat snijden en ze zijn vaak slechter in onderhoud.
Mijn ervaring met de contactgrill is dat je gewoon een groot oppervlak hebt (niets meer op maat snijden dus!) en ook de zijkanten van de tosti dichtgeschroeid worden (het zaakje blijft stevig op elkaar iig). De anti-aanbaklaag van een contactgrill is ook veel beter dan dat van een tosti-apparaat en vaak zijn de platen te verwijderen om de boel gemakkelijker af te wassen.
Ik heb deze btw:
[ afbeelding ]
Wist niet dat dit kon met Turks brood, morgen eens proberen. Heerlijk.quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Nee dan komen er allerlei biochemische reacties op gang, is niet gezondquote:Op vrijdag 11 januari 2013 00:11 schreef fb12fb12 het volgende:
Kan je trouwens inplaats van ham ook kipfilet op de tosti doen?
Turks brood en grill zijn voor elkaar gemaakt. Ik leg ook wel eens wat turks brood met olijfolie onder de grill, dan verbazen mijn gasten zich ook altijd weer over hoe lekker ze brood eigenlijk vinden.quote:Op vrijdag 11 januari 2013 00:13 schreef Mignon het volgende:
[..]
Wist niet dat dit kon met Turks brood, morgen eens proberen. Heerlijk.
Als ik weer een tosti-apparatus heb zal ik foto's makenquote:Op donderdag 21 augustus 2014 18:58 schreef Myraela het volgende:
Goede kick wel. Al moet dit topic wel meer foto's hebben. Vooral foto's van de tosti's van RobinOok. Haar tosti foto's zijn legendarisch. Beetje jammer dat bij Google afbeeldingen alleen maar van die saaie droge tosti's bovenaan staan.
Klinkt goed!quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Oh wow, ik zat je hele Flickr eerst door te scrollen, ook geen straf overigens. Maar dit is wel geniaal.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : https://www.flickr.com/ph(...)57626153283919/show/ )
Ziet er heerlijk uit! Je gebruikt ook wel genoeg kaas zie ikquote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )
Ja, ik wilde het net gaan typenquote:Op donderdag 21 augustus 2014 20:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil zo graag nu een Robin-tosti met heeeel veel gesmolten kaas, chorizo en sambal!
Ik viel flauw.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )
quote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )
Doet me denken aan de film Chefquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Of een tostitruck, ja, lijkt me wel wat.
Dit.. Ik heb een tosti-ijzer nog ouder dan dat ik ben en werkt nog steeds als een tierelierquote:Op donderdag 10 januari 2013 23:57 schreef Ooku het volgende:
Brood afsnijden voor het tosti ijzer
Gewoon dat ding zo hard dicht rammen dan het brood eruit puilt. Zo is ie het lekkerst
Grilled Cheese trucks in de VSquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Of een tostitruck, ja, lijkt me wel wat.
Verdorie Robin Dat ziet er TE lekker uitquote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )
Ik ben saaier Kaas, ham, sambalquote:Op vrijdag 29 augustus 2014 10:38 schreef ChildoftheStars het volgende:
Leuk dit, tosti's zijn heilig
Toch ben ik saai en ga ik het liefste voor geitenkaas met honing
Of brie met dadels en ruccola
Dat eet ik ook vaak hoor! Alleen minus de ham omdat ik zo'n moeilijke planteneter benquote:
Dat zijn geen tosti's maar verdomme pure kunstquote:Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919
(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )
Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezichtquote:Op donderdag 27 november 2014 20:36 schreef Rust_Cohle het volgende:
Ik ben niet zo'n camera man, maar deze was ook prima:
[ afbeelding ]
Spelt brood, buffelmozzarella, romatomaat, basilicum en pesto. En natuurlijk een dot heinz ketchup
Die paar broodkruimels? Jeetje, drama.quote:Op donderdag 27 november 2014 21:07 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezicht
Dus met in het midden een kleffe boterham? Dat is toch niet lekker.quote:Op donderdag 27 november 2014 20:39 schreef GekkePoes het volgende:
Ik doe dan 2 plakken kaas, tussen 3 plakken brood, en een paar hele dunne plakjes tomaat .
Soort van dubbele tosti.
Valt erg mee, ik druk de tosti een beetje samen. word niet minder lekker van.quote:Op donderdag 27 november 2014 22:02 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dus met in het midden een kleffe boterham? Dat is toch niet lekker.
ik heb nu 3 x gekeken maar de tosti ziet er nog steeds fucking aantrekkelijk uitquote:Op donderdag 27 november 2014 21:07 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezicht
TostiMeisterquote:Op vrijdag 28 november 2014 10:41 schreef HostiMeister het volgende:
Vanmiddag waarschijnlijk weer wat tosti's maken op de zaak, kijken of ik ook een foto'tje kan maken
Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's'quote:
Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezetquote:Op vrijdag 28 november 2014 10:51 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's'
Saaie dominee. Ik neem altijd mijn eigen bakje salsadip mee voor de hosti's. Aanrader.quote:Op vrijdag 28 november 2014 11:17 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezet
Klinkt lekker hoor!quote:Op donderdag 27 november 2014 20:36 schreef Rust_Cohle het volgende:
Ik ben niet zo'n camera man, maar deze was ook prima:
[ afbeelding ]
Spelt brood, buffelmozzarella, romatomaat, basilicum en pesto. En natuurlijk een dot heinz ketchup
quote:
quote:Op vrijdag 28 november 2014 10:51 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's'
quote:Op vrijdag 28 november 2014 11:17 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezet
quote:Op vrijdag 28 november 2014 11:18 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Saaie dominee. Ik neem altijd mijn eigen bakje salsadip mee voor de hosti's. Aanrader.
Moet dat perse op gewoon brood dan?quote:Op zaterdag 29 november 2014 03:02 schreef RobinOok het volgende:
Maar het heeft niks met een tosti te maken.
quote:Op zaterdag 29 november 2014 13:41 schreef Rust_Cohle het volgende:
Vandaag was het brood met old amsterdam, sambal badjak en rode ui.
[ afbeelding ]
Zonder smerige gootsteen deze keer
tuurlijk. ik zou zelf voor een echte oude kaas gaan maar old amsterdammer zal prima smaken op een tosti lijkt me zoquote:Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
Ja, dat wil prima! Juist omdat Old Amsterdam geen echte, oude kaas is.quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:22 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Moet dat perse op gewoon brood dan?
't smaakt prima in elk geval
Een quesadilla is met een tortillaquote:Op zaterdag 29 november 2014 18:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.
Wat jij maakte, heet dat niet quesadilla?
(Ook lekker. Absoluut. Maar geen tosti)
Hmm ja.. daar komt het wel dichter in de buurt.quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.
Wat jij maakte, heet dat niet quesadilla?
(Ook lekker. Absoluut. Maar geen tosti)
Ja, okay, maar toch lijken mij een dürüm en tortilla beter vergelijkbaar met elkaar dan een dürüm met een boterham.quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:56 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Een quesadilla is met een tortilla
Truequote:Op zaterdag 29 november 2014 19:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, okay, maar toch lijken mij een dürüm en tortilla beter vergelijkbaar met elkaar dan een dürüm met een boterham.
Van wiki: De "dürüm" is qua vorm gelijk aan de zachte Mexicaanse tortilla maar is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel."
Ja, die ze bij de AH hebben (diverse merken) vind ik allemaal vrij waardeloos. Zijn ook erg dik. Maar dat zijn ook allemaal van die lang houdbare dingen. Lijkt me wel een verschil met vers, ook met dit soort dingen.quote:Op zaterdag 29 november 2014 19:23 schreef SiGNe het volgende:
In elk geval lekkerder dan wat je in de supermarkt kan kopen qua wraps en tortilla's, die smaken best chemisch en niet naar brood.
Het type meel maakt mijzelf niet zoveel uit.
Die uit een pakje van de Knorr vervang ik ook altijd voor zo'n Hudabread of Arab bread, veel smaakvoller.quote:Op zaterdag 29 november 2014 20:51 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Ja, die ze bij de AH hebben (diverse merken) vind ik allemaal vrij waardeloos. Zijn ook erg dik. Maar dat zijn ook allemaal van die lang houdbare dingen. Lijkt me wel een verschil met vers, ook met dit soort dingen.
Als je de moeite neemt om de wraps te vervangen zou ik ook gewoon zelf je eten kruiden.quote:Op zaterdag 29 november 2014 21:48 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die uit een pakje van de Knorr vervang ik ook altijd voor zo'n Hudabread of Arab bread, veel smaakvoller.
Die dingen zijn ook maar een week houdbaar en niet maandenlang.
Doe ik ook wel vaak maar soms is het makkelijk of gebruik je het weer als inspiratie.quote:Op zaterdag 29 november 2014 22:21 schreef Myraela het volgende:
[..]
Als je de moeite neemt om de wraps te vervangen zou ik ook gewoon zelf je eten kruiden.
Old Amsterdam met tomatentapenade toasten isquote:Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?quote:Op zaterdag 29 november 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat wil prima! Juist omdat Old Amsterdam geen echte, oude kaas is.
Old Amsterdam smelt perfect.
Plastic kaas.quote:Op zondag 3 mei 2015 10:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?
Dank u.quote:Op zondag 3 mei 2015 10:26 schreef quirina het volgende:
[..]
Plastic kaas.
Nee het is geen echte oude brokkeltjeskaas
Kijk hier
http://www.volkskrant.nl/oken-en-eten/marketingkaas~a982974/
Als je kaas koopt op een versafdeling (toonbank) in de supermarkt en het laat snijden kan je echt wel zien of het goed is.quote:Op zondag 3 mei 2015 10:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dank u.
Marketingkaas . Ik neem vaak de oeroude Beemsterkaas. Hoop dat die wel echt is.
Ik weet overigens ook wel dat je het beter niet in de supermarkt kunt halen maar het one stop shopping concept is wel makkelijk.
Normaal gesproken geldt :quote:Op zondag 3 mei 2015 10:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?
Het marketingverhaaltje is natuurlijk fake, en het is gewoon niet zo'n denderende kaas.quote:Op zondag 3 mei 2015 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Verder niks fakes aan, het is gewoon kaas, maar niet echt oud. En daardoor eigenlijk zijn prijs ook niet waard.
Maar op een tosti is old Amsterdam nomnomnom.quote:Op zondag 3 mei 2015 13:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het marketingverhaaltje is natuurlijk fake, en het is gewoon niet zo'n denderende kaas.
Maar met een "echte" misschien nog beter? Of is het dat die niet goed smelt?quote:Op zondag 3 mei 2015 16:12 schreef quirina het volgende:
[..]
Maar op een tosti is old Amsterdam nomnomnom.
Reepjes paprika of pepertjes erop en hij is compleet!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 06:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Mijn ideale tosti is met:
- Kruidenboter
- Kaas
- Ham
- Tomaat
- lente ui
En chilisaus
Zeker! Dat mag er zeker bij.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 07:13 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Reepjes paprika of pepertjes erop en hij is compleet!
Helemaal volspuiten met sriracha-saus en mijn zegen heb jequote:Op zaterdag 28 mei 2016 06:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Mijn ideale tosti is met:
- Kruidenboter
- Kaas
- Ham
- Tomaat
- lente ui
En chilisaus
Begrijpelijk. Classicquote:Op donderdag 2 maart 2017 11:28 schreef Dagoduck het volgende:
Ik eet tegenwoordig vaak de gewone ham/kaas tosti zonder saus, blijft lekker.
quote:
Waar is die tosti opde derde foto mee belegd?quote:Op vrijdag 13 juli 2018 06:30 schreef Dagoduck het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vraag me af of het niet gewoon fotosoep is, maar ik zou zeggen chocolade(pasta)?quote:Op vrijdag 27 juli 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Waar is die tosti opde derde foto mee belegd?
Ja, dat dacht ik ook. Tosti chocoladepasta-banaan is een variant die men erg aanprijst. Ik heb het zelf nooit gemaakt.quote:Op vrijdag 27 juli 2018 00:58 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ik vraag me af of het niet gewoon fotosoep is, maar ik zou zeggen chocolade(pasta)?
Heb laatst bij gebrek aan ham, knakworsten gebruikt. Smaakte best goed.quote:Op vrijdag 7 december 2018 10:01 schreef Lange_Lans het volgende:
Brie honing en walnoten. Of kaas mosterd en een knakworst. Beiden goed te nassen.
Maar het lekkerste vind ik eigenlijk gewoon een simpele tosti ham/kaas ZONDER BOTER gemaakt tussen mijn George Foreman grill.
het is nog lekker ookquote:Op zaterdag 15 december 2018 16:34 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Haha, krijg nu helemaal zin in zo'n tosti. Gauw eens proberen. Laat ik eens gek doen.
Wat is het verschil?quote:Op woensdag 6 februari 2019 15:50 schreef quirina het volgende:
Wel uit een tosti-ijzer!
( tosti’s uit apparaten zijn namelijk niet te vreten)
Zo'n ijzer wat je tosti helemaal fijnknijpt zodat je van die veel te harde droge randjes krijgt?quote:Op woensdag 6 februari 2019 15:50 schreef quirina het volgende:
Net een klassieke ham/kaas tosti gegeten. Mmmmm lekker hoor!
Wel uit een tosti-ijzer!
( tosti’s uit apparaten zijn namelijk niet te vreten)
Gadver.quote:Op woensdag 6 februari 2019 16:36 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zo'n ijzer wat je tosti helemaal fijnknijpt zodat je van die veel te harde droge randjes krijgt?
Maar dan blijven er ook maar 2 happen met zo'n buideltje kaas over. De rest is allemaal droog.quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:35 schreef realAIVD het volgende:
Ik hou daar juist wel van, omdat de kaas die er in zit er dan niet uit kan lopen.
In een pan denk ik dan altijd maar. Alsnog het beste, heeft wat tijd nodig maar als je gewoon goed oplet krijg je het beste resultaatquote:Op woensdag 6 februari 2019 17:38 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar dan blijven er ook maar 2 happen met zo'n buideltje kaas over. De rest is allemaal droog.
Kijk!quote:Op woensdag 6 februari 2019 17:35 schreef realAIVD het volgende:
Ik hou daar juist wel van, omdat de kaas die er in zit er dan niet uit kan lopen.
Overigens moet ik ook eens serieus tosti's gaan bouwen, op dit moment eet ik alleen tosti's op zaterdag, zonder boter en alleen wat kaas, en dat dan dippen in de ketchup.
Lekkerder dan een gewone boterham met kaas, maar dat kan qua tosti natuurlijk veel beter!
Oh shit niet gezien deze! Dank!quote:Op vrijdag 15 mei 2020 18:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het topic van @:naardegallemiezen is samengevoegd met deze
Tosti's
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |