quote:Net gegeten:
Neem 1 ui en 1 tomaat, snij ze allebei in schijfjes.
Neem 3 eieren en klop die op in een beker.
Strooi het ei in de pan en als het bijna klaar is 2 grote plakken kaas erop.
Voor het maken van het ei de uitjes in een beetje olie bakken.
Dan als het ei bijna klaar is doe je er:
Peper
Paprika kruiden
Zout
Arromat (geen id hoe het precies heet)
Overheen maar niet al teveel van alles.
Doe 4 sneetjes brood in de toaster zodat ze getoast worden.
Doe het ei eroverheen, vouw de zijkanten goed op zodat het op 2 sneetjes past (onderkant)
Doe er Mayo overheen (NIET al teveel)
Dan de gebakken uien en vervolgens paar plakjes tomaat en dan de bovenkant.
Snij de broodjes tot 4 stukken.
Eet smakelijk!
quote:De perfecte tostie,
Wit brood (Liefst tijger)
Goudse Extra belegen kaas (Lekker veel)
Uien Tomaten
Paprikapoeder
Peper (Witte)
Chilisaus (Eagel)
Boter
Ok,
Beleg de witte tijgerboterham met een ruime hoeveelheid Goudse Extra Belegen kaas
Strooi er ruim paprikapoeder op en ook peper (Witte)
Smeer de boterhammen in met bleu band (Buitenkant he is voor het bakken)
Bak de uien en de tomaten even aan in de braadpan.
Gooi de geboterde tosti erbij en laat deze 3 minuten fikken, dan omkeren en weer 3 minuten fikken .
Nog 1 keer omdraaien chlisaus erover gooien en 2 minuten fikken.
Nu de tostie op een (warm) bord serveren en de uien en tomaten over de tostie leggen
De ideale tostiquote:Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
Ik mis wat pesto...quote:Op donderdag 2 juli 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.
Italiaanse tosti
Ingrediënten
* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)
Bereiden
Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.
Bron Allerhande.
Dat dus. Netjes op elkaar, geen grote hopen maar ingetogen en mooi.quote:Op donderdag 2 juli 2009 17:23 schreef krioro het volgende:
[..]
Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
Ik mis nog steeds die pesto...quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Of.. Smeerkaas als boter, en dan alsnog de kaas eropquote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Pesto op een tosti?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:36 schreef JoeThePlumber het volgende:
[..]
Ik mis nog steeds die pesto...
Waar is je pesto in dit verhaal ?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:28 schreef JoeThePlumber het volgende:
Nog een lekker recept..
Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook
De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...
Eet smakelijk...
eten met 20+ kaas zoals een tosti of bij ovenschotels ed wordt vrij smakeloos (vind ik persoonlijk). Ik heb het wel eens bij iemand op een ovenschotel gehad en ze had er net zo goed geen kaas op kunnen doen wat je proefde het toch amper. Hetzelfde in een tosti.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Is dat niet ook gewoon een tosti?quote:Op zondag 12 juli 2009 10:34 schreef Barbie het volgende:
Hoewel ik best van tosti's hou, blijft gebakken brood met kaas toch mijn favoriet.
Wit brood
Kaas
(Ham)
Boter/margarine
Verwarm een koekenpan goed heet op het gasfornuis
Besmeer 2 witte boterhammen aan de buitenkant met boter
Beleg een sneetje brood met kaas (en eventueel een plak ham)
Leg het andere sneetje er op met de boter aan de buitenkant
Minibeetje olie in de al hete koekenpan verhitten
Brood erin, niet te hoog vuur
Deksel op de pan en na een paar minuutjes omkeren
Als de buitenkant lekker bruin is en de kaas gesmolten is je gebakken brood met kaas klaar.
Dat is een pan tosti.quote:Op maandag 20 juli 2009 15:17 schreef Flappekz het volgende:
[..]
Is dat niet ook gewoon een tosti?
Zo heb ze nog nooit klaargemaakt...maar eens een keertje doen
Heb er net dus voor het eerst eentje gemaakt. Lekker hoor!! En mn keuken stond heul niet blauwquote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
We hebben je anders nog nooit in het Tilburg topic gezienquote:Op vrijdag 24 juli 2009 17:08 schreef Markeerstift het volgende:
Bij café Brandpunt in Tilburg maken ze wat mij betreft de lekkerste. Dat is volgens mij gewoon een pan tosti en dan met een extra plak gesmolten kaas boven op
Als je dan een Hawaii eet zit de ananas ook zo bovenop, meegesmolten met de kaas
.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 15:29 schreef The_Hives het volgende:
jeetje, die is wel erg gewaagd. Laat me weten of hij lekker was.
Ja... en toen deed ik er bij de kaas nog wat mespuntjes gorgonzola op.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 11:56 schreef casper019 het volgende:
een tosti met
boter-brood-ketchup-ham-brood-boter
schijnt ook lekker te zijn
ga er zo miss 1 proberen..
iemand welis geprobeerd??
Ik bak tosti's op mijn fry-top, het beste tosti-ijzer dat ik ooit gehad heb. (en het duurste )quote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Ook lekker ja, maar helaasch heb ik die nu nog niet in huis!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
voor het eerst Je hebt wat gemist... Inhalen!!!quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |