Is dat pakketje wat?quote:Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:
[ link | afbeelding ]
ik moet t nog proberenquote:Op maandag 6 april 2009 22:46 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Is dat pakketje wat?
Ik zag volgens mij dezelfde liggen bij de Xenos
Echt vet om Japan een keer te bezoekenquote:Op donderdag 9 april 2009 20:24 schreef Pheno het volgende:
Paling op nigiri-sushi vind ik zelf altijd erg lekker. Grote garnalen kunnen ook op nigiri.
Iets goedkoper: tonijn uit blik goed uit laten lekken en met mayo een rol maken.
Kleine garnaaltjes kunnen ook wel gerold worden.
Ik heb eens tilapia geprobeerd, maar het is zo saai smakende vis...
Het probleem is de versheid en diversiteit hier in Nederland, dat heb ik weer mogen zien in Japan.
Het leuke is dat sushi zo heerlijk uit te proberen is. Dus gewoon proberen. Vandaag ga ik denk ik eens naar de toko voor wat sushi rijst, want dat was na wat ge-bento opquote:Op vrijdag 17 april 2009 12:34 schreef mmascha het volgende:
Bestaat er een roll die onder de grill moet?
(Niet lachen:) Ik heb een spel op mijn ds: Sushi Academy. Hierin maak je allerlei soorten sushi. Ik dacht: misschien doe ik nog ideeen op. Daarin moet je een binnenstebuiten rol maken en dan beleggen met zalm en dan even onder de grill. Klinkt goed! Recept? Niet (op internet) te vinden.
Is dit bedacht door het spel of bestaat dit echt?
Linkjes doen het niet...quote:Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!
Alles klaarzetten
http://94.100.115.37/552650001-552700000/552650801
Rijst en tempura garnalen erbij
http://94.100.113.37/552650001-552700000/552653201-
Rollen rollen, klaar!
http://94.100.114.117/552650001-552700000/552654101-
Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien)
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia
http://94.100.114.130/552650001-552700000/552654901-
Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)
http://94.100.116.77/552650001-552700000/552655701-
Geen probleemquote:Op zondag 19 april 2009 17:20 schreef mmascha het volgende:
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Kleinere builtjes maken, waarschijnlijk. Het is overigens nigiriquote:Op zondag 19 april 2009 19:14 schreef Sunnythesun het volgende:
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?
Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.![]()
Iemand gouden tips??
quote:Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!
quote:Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:
[ link | afbeelding ]
nee joh, nog steeds nietquote:Op donderdag 23 april 2009 23:43 schreef allsystemshalt het volgende:
[..]
Die heb ik ook
![]()
Heb je 'm al geprobeerd?
Het smaakte prima hoorquote:Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
Ik vind de namaak krab erger. Dat is iets voor kinderen. Ik heb nog nooit Sushi zelf gemaakt, ik ga er wel aan beginnen. Ik heb een japans kookboek in bestelling staanquote:Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
eensch.. ik zou 't zelf niet eten zo...quote:Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
In theorie wel, alleen zal je wel qua smaak in moeten leveren.quote:Op dinsdag 28 april 2009 12:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik vroeg me eigenijk het volgende af: kun je zelfgemaakte sushi invriezen? Ik maak namelijk vaak een eigen lunchpakketje en zou daar graag ens sushi in meenemen ... maar om dat nou 's morgens te gaan maken gaat me net te ver![]()
Iemand die het weet?
Wordt de nori dan niet te slap?quote:Op dinsdag 28 april 2009 21:56 schreef mmascha het volgende:
Ik rol de sushi nog wel eens in huishoudfolie. Niet aan stukjes snijden maar de hele rol omwikkelen. En dan in de koelkast. Dan is het de volgende dag nog redelijk te eten. Doet denken aan de sushi van de vorige dag, dat helpt vast![]()
Vers is nl het allerlekkerste! Vooral als de rijst nog lauwwarm is. Jumjum.
Het principe is toch een beetje hetzelfde als de Sushi van Tiny Tokyo en zo?quote:Op dinsdag 28 april 2009 21:56 schreef mmascha het volgende:
Ik rol de sushi nog wel eens in huishoudfolie. Niet aan stukjes snijden maar de hele rol omwikkelen. En dan in de koelkast. Dan is het de volgende dag nog redelijk te eten. Doet denken aan de sushi van de vorige dag, dat helpt vast![]()
Vers is nl het allerlekkerste! Vooral als de rijst nog lauwwarm is. Jumjum.
Ik vind dat nori altijd wel snel niet meer krokant is. Misschien maak ik de rijst dan toch te nat?quote:
Kweenie. Ik heb wel eens besteld maar dan krijg je zo'n bakje als die bij de AH staan.quote:Op woensdag 29 april 2009 08:54 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Het principe is toch een beetje hetzelfde als de Sushi van Tiny Tokyo en zo?
klopt. ik haal wel eens een bakje op het station als ik mn trein mis. moet zeggen dat ik het nog best te eten vindquote:Op donderdag 30 april 2009 16:29 schreef mmascha het volgende:
Kweenie. Ik heb wel eens besteld maar dan krijg je zo'n bakje als die bij de AH staan.
Japanse omelet wordt veel gebruikt in sushiquote:Op zondag 3 mei 2009 16:08 schreef Guppyfriend het volgende:
Maar ik ga ook dan gewoon weer creatief aan de slag om toch ook nog vega-sushi rol te maken voor vriendlief. Die vindt sushi ook zo leuk eruit zien, maar vindt vis niet zo lekker. Dus verzin ik gewoon vega-sushi's![]()
Mango doe ik altijd met wat mint: heaven.quote:Op zondag 3 mei 2009 17:51 schreef mmascha het volgende:
Leuke en lekkere foto's Guppyfriend!
Eiersalade met komkommer klinkt heerlijk!
Voor veag-sushi is mango erg lekker! Dat zoete bij de rijst! Jumjum!
Echt zonde van de norivellen, hier had je slechts de helft van nodig! Je hoeft alleen maar bovenin 1 reepje over te houden waar je géén rijst erop hoeft te leggen. En nog een tip: doe iets minder rijst in je rol, smaakt naar mijn mening toch wat beter anders zit je alleen maar rijst te happen :pquote:
Eensch.quote:Op maandag 11 mei 2009 23:50 schreef Rapaille het volgende:
En waarom gebruik je een kartelmes om je sushi te snijden? Een gladmes geeft toch een veel nettere resultaat?
ach het gaat als massa naar binnen en aangezien we beide sporters zijn en een tikkie lomp maakt het ons niet heel erg veel uitquote:Op maandag 11 mei 2009 23:50 schreef Rapaille het volgende:
En waarom gebruik je een kartelmes om je sushi te snijden? Een gladmes geeft toch een veel nettere resultaat?
Je kunt ook maar over ongeveer de helft van het borivel rijst doen, dan heb je een dubbel randje bij het rollen, maar dat ziet toch niemand.quote:Op woensdag 20 mei 2009 13:45 schreef vaagsel het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf sushi gemaakt. Helaas was het pakket wat ik hiervoor ooit gekregen had allang over tijd, dus heb maar nieuwe rijst en norivellen gekocht. Wasabipasta en azijn had ik vorige week al goedkoop bij de xenos op de kop getikt.
Het rollen van de sushi ging eigenlijk best goed. Als vulling had ik verse zalm en verse tonijn, met advocado en komkommer. Ik gebruikte echter het hele norivel, dus de sushi was best dik. Volgende keer ook 1 of 2 vellen een beetje afknippen zodat het wat "hapbaarder" is. Wat mij ook opviel is de lange tijd die nodig is om de rijst te maken. Vooral het feit dat het nog moet afkoelen (waar ik geen rekening mee had gehouden, heel stom) maakt dat je hier toch een uur voor moet uittrekken.
Verder had ik nog de volgende vragen. Ik heb nu sushirijst en norivellen bij de jumbo gekocht. Norivellen waren 4 euro voor 10 vellen, de sushi rijst 2,30 voor 500 gram. Waar kan ik dit goedkoper krijgen? Ook heb ik nog een aantal norivellen over. Heb dit in plastic folie verpakt en weer in de kast gelegd, blijft dit lang houdbaar?
Daarnaast moest volgens de verpakking de rijst eerst 20 minuten geweekt worden, dan 10 minuten gekookt en dan pas de azijn + suiker toevoegen. Kan ik die niet eerder toevoegen?
Al met al was het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!
Kijk dan meteen even naar rijst, dat kan namelijk wel degelijk goedkoperquote:Op woensdag 20 mei 2009 14:01 schreef vaagsel het volgende:
Akkoord, als ik weer langs een toko kom zal ik uitkijken naar norivellen. Had het idee dat je suiker + azijn eerder moest toevoegen maar blijkt dus niet zo te zijn. Zal het dus ook niet doen.
Verder vond ik het echt leuk om te maken, het smaakte heerlijk en je oogst er ook nog eens bewondering mee als het lukt. Volgende keer zal ik foto's posten!
Ik zal eens met de rijst experimenteren, ik heb ooit goedkopere rijst gehad die ik maar niet goed kreeg....quote:Op woensdag 20 mei 2009 14:03 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Kijk dan meteen even naar rijst, dat kan namelijk wel degelijk goedkoper
En leuk, ben benieuwd naar je foto's!
Mijn toko verkoopt 2 of 3 verschillende soorten, variërend van 1.95 tot iets van 3.95 per kg. Ik neem altijd de goedkoopste (is een geel/groene verpakking) en die doet het primaquote:Op woensdag 20 mei 2009 14:08 schreef Pheno het volgende:
[..]
Ik zal eens met de rijst experimenteren, ik heb ooit goedkopere rijst gehad die ik maar niet goed kreeg....
quote:Op woensdag 20 mei 2009 14:20 schreef Pheno het volgende:
Nou ja, ik had problemen met het niet te vochtig krijgen van de korrel. Nigiris die uit elkaar vallen en zoQua rollen viel het wel mee
Morgen ga ik zelf weer wat doen, ik denk nigiris een japans omelet, garnalen en wat rollen met mango/mint en die gerookte zalm met kruidenkaas.
Dan moet je geen kwik rollenquote:
quote:
Staat er niets op de verpakking? Mijn rijst die ik gebruik heeft de verhouding 1/3 rijst 2/3 water en kookt ongeveer 20 minuten. Maar ik meet het water nooit af (maar gewoon een schatting) en zet nooit een kookwekker, let gewoon goed op wanneer ie droog gekookt isquote:Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.
Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
De rijst moet net onder water liggen, even zorgen dat het water kookt en dan heel zacht doorkoken, zo'n 20 minuten. Vooral zacht, anders mag je je pan gaan bewerken met een schuursponsquote:Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.
Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
ik laat sushi na het rollen even in de koelkast liggen, dan is het ook makkelijker en netter te snijden, ne lekkerder natuurlijk, sushi moet niet nog half warm zijnquote:Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
Het moet op kamertemp worden gegeten, dus goed afgekoeld. Half warm is dat nog nietquote:Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
heet dat dan gewoon sushi rijst?quote:Op dinsdag 16 juni 2009 00:23 schreef vaagsel het volgende:
Tjah als je dan toch bij de Aziatische supermarkt bent kan je net zo goed wat rijst meenemen. Ik heb het laatst ook bij de toko gekocht, maar nog niet gebruikt.
Het staat vaak wel op de verpakking dat het daar voor geschikt is. Vaak ligt het bij alle rijstsoorten en dan in de "Japanse hoek"quote:
Bij Tokio Cafe op het spui, wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.quote:Op maandag 11 mei 2009 13:03 schreef Bijsluiter het volgende:
ik ben van plan binnekort met een date naar een sushi-bar in amsterdam te gaan.. Aangezien ik een arme student ben hoeft het niet de beste sushi van Nederland te zijn, maar iemand suggesties voor een barretje waar je lekker kan zitte, goede sushi is en de prijzen betaalbaar?
Ik zou zeggen 1-2 dagen hooguit.quote:Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:Heb daarbij ook Tobikko Orange (vliegende viskuit) uit een glazen potje met schroefdop gebruikt. M'n eerste vraag is of iemand weet hoe lang dat spul in een potje goed blijft nadat je het eenmaal hebt geopend?
Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.quote:Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:
Weet iemand een goede winkel waar je echt mooi Japans servies kunt kopen of iets wat daar op mee overeen komt? Plaats maakt me niet uit. Wil het ook zo mooi mogelijk kunnen presenteren na een middag hard werken om de sushi zo goed mogelijk klaar te maken.![]()
Ik hoop hier nog veel te kunnen posten want ik heb nog vragen bij de vleet en misschien kan ik ook iemand anders wel helpen met zaken waar ik al een beetje ervaring mee heb, al dan niet door schade of schande
Zien er leuk uit. Zoiets moet het wel worden.quote:Op donderdag 9 juli 2009 09:42 schreef mmascha het volgende:
[..]
Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.
Ik heb ook nog borden met sushi voorbeelden erop. Maarja, die komen ergens uit Belgie.
En verder: vraag! En vooral: help!
Helemaal mee eens!(Die serie is er trouwens ook in zart zie ik nu) Ik heb dit ook nog:quote:Op donderdag 9 juli 2009 10:33 schreef AllRight het volgende:
[..]
Moet zeggen dat ik op zwart servies de sushi wel heel mooi vind uitkomen.
Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; topquote:Op donderdag 9 juli 2009 10:37 schreef K-Girly het volgende:
We hadden laatst een sushi party. en toen kwam iemand aan met het onderstaande gerechtje
Was echt super lekker...jammie
http://thetasteoflife.co.za/recepten/recept/105356/tonijnsashimi/
Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terugquote:Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:
[..]
Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top
Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Heel fijn, ben benieuwd!quote:Op donderdag 9 juli 2009 12:42 schreef K-Girly het volgende:
[..]
Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terug
Voor gerechten met boter zorg ik voor ongezouten boter. Gewoon, iets gezonder en verneukt de smaak niet. Maar misschien is dat bij dit recept andersquote:Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:
[..]
Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top
Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Ja dat heb je goed gezien van die schaal.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 11:32 schreef mmascha het volgende:
Keurig servies hoor! Staat heel netjes. Nu wil ik het natuurlijk wel gevuld zien met sushi hoor!
Die geweldige schaal in het midden komt niet van de Ikea gok ik. Anders ga ik daar vandaag direct heen
Anthonyquote:Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.
Is dat elke zaterdagmiddag?? ik heb het pas allemaal gedownload.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 23:40 schreef TN-FR het volgende:
Wat een wereldprogramma is dat idd, kijk het elke zaterdagmiddag op Discovery.
Gister pas ook ontdekt dat hele afleveringen op youtube staan
Grapje zekerquote:Op maandag 13 juli 2009 12:58 schreef TN-FR het volgende:
Als hij te hard is nog even wegleggen in een zak met een banaan.
Is geen grap. Werkt prima.quote:Op maandag 13 juli 2009 14:57 schreef AllRight het volgende:
Is dat echt zo of een grap van die banaan?
En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?quote:
Dat moet je nooit doen. Die eten elkaar op.quote:Op maandag 13 juli 2009 16:24 schreef Pheno het volgende:
[..]
En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?
Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.
Wat ik uit de comments kan opmaken http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/nikirisaucequote:Op dinsdag 14 juli 2009 12:29 schreef mmascha het volgende:
[..]
Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?
Het ziet er te licht uit voor soyasaus.
Bockworstquote:Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?![]()
Ziet er wel goed uit allebei!
Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)
AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Wasabi tobiko heb ik als ik me niet vergis ook bij de AH XL gezien. Verder hebben ze het ook bij de Sligro en bij House of Caviar in de Bijenkorf (iig in Rotterdam).quote:Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?![]()
Ziet er wel goed uit allebei!
Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)
AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Wat wel en niet mag is sowieso hopeloos. Je hebt ook amerikaanse sushi etc. Oorspronkelijk hoort alles rauw te zijn, omdat het rollen van vis in rijst bedoeld was als opslag en goed houden van vis. later zijn ze de rijst erbij gaan eten.quote:Op donderdag 16 juli 2009 11:07 schreef Apekoek het volgende:
[..]
BockworstNee dat zou ik nooit doen. Maar ik heb het hier niet over welke zalm wel of niet mag, maar mijn vraag is welke zalm de sushi tent gebruikt, dat vind ik namelijk verreweg het lekkerst.
Was een beetje verkeerd geformuleerd: wat wel en niet hoort is het idd.quote:Op donderdag 16 juli 2009 12:58 schreef Pheno het volgende:
[..]
Wat wel en niet mag is sowieso hopeloos. Je hebt ook amerikaanse sushi etc. Oorspronkelijk hoort alles rauw te zijn, omdat het rollen van vis in rijst bedoeld was als opslag en goed houden van vis. later zijn ze de rijst erbij gaan eten.
Die witte bakjes inderdaad Tobikko groen en dat andere bakje had ik wasabi dipsaus ingedaan maar dat was geen succes. Het lekkerste is nog steeds soyasaus met wat wasabi er doorheen vind ik.quote:Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?![]()
Ziet er wel goed uit allebei!
Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)
AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
wow, goed bezigquote:Op donderdag 16 juli 2009 10:28 schreef AllRight het volgende:
Gisteren enthousiaste eters gehad. Zelf sushi en temaki gemaakt
Smaakte heerlijk![]()
We zijn op de goede weg! Veel oefenen en veel eten dan komt het wel goed![]()
[ afbeelding ][/URL]
En hoe was de smaak desondanks?quote:Op donderdag 16 juli 2009 15:53 schreef Pheno het volgende:
Let er op dat je moet oppassen dat het niet te nattig wordt met zo'n stoofpotje? Ik ben ooit vergeten wat uit te lekken en je hele rol dondert in elkaar
Ik zou dan weer geen zalm doen, heb het niet zo op vis. Maar hou wel van sushi, en dan wordt het veel expirimenteren met vlees. Enkel bockworst of knakworst zou ik nooit doen, denk dat dat niet zo lekker is. MAar wilde de combinatie met augurk en komkommer wel eens proberen, wan daar had ik al eens sushi's mee gemaakt.quote:Op donderdag 16 juli 2009 11:07 schreef Apekoek het volgende:
[..]
BockworstNee dat zou ik nooit doen. Maar ik heb het hier niet over welke zalm wel of niet mag, maar mijn vraag is welke zalm de sushi tent gebruikt, dat vind ik namelijk verreweg het lekkerst.
Volgens mij hoort maki sushi juist een wat vierkante vorm te hebben. Zie bijv. dit filmpjequote:Op zaterdag 1 augustus 2009 00:32 schreef AllRight het volgende:
De sushi's zijn in ieder geval al mooi rond gerold! Bij mij zijn ze me nog te vierkant. Ja en de rijst is gewoon een kwestie van veel doen. Op een gegeven ogenblik krijg je dat steeds beter onder de knie. Maar dan moet je wel bijhouden hoe je het hebt gedaan. Anders ben je het de volgende keer weer kwijt. Tenminste bij mij.
Krijg altijd trek bij sushi-plaatjes![]()
Van zijn schaal ontdoenquote:Op zondag 2 augustus 2009 23:19 schreef allsystemshalt het volgende:
Hoe kan je het beste ei voorbereiden voor gebruik in sushi?
quote:Op zondag 2 augustus 2009 23:25 schreef Pheno het volgende:
[..]
Van zijn schaal ontdoen
Voor de rest, je bedoelt, hoe maak ik Tamago yaki ?
En een hoop geduld, de eerste keer ging het bij mij (per ongeluk) goed, de tweede keer was het janken met een pet op. Ik heb nu zo'n pannetje in Japan gekocht, maar voorgaand ekeren was het een normaal omelet/pannenkoekenpannetje, rond dus, dan moet je hem alleen wat afsnijden als het klaar is om het rechthoekig te krijgen.
Ik heb ook eens omelet gemaakt om als "nori" te dienen, ook erg "anders".
Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.quote:Op zondag 2 augustus 2009 23:25 schreef Pheno het volgende:
de eerste keer ging het bij mij (per ongeluk) goed, de tweede keer was het janken met een pet op.
youtube is idd de redding van menig culinair treffen geweestquote:Op zondag 2 augustus 2009 23:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.
[ afbeelding ]
Volgende keer zal ik zeker eerst nog weer eens even een filmpje bekijken vlak voor ik eraan begin. Volgens mij scheelt dat ernom.
Oefening baart kunst. Geduld hebben is echt een vereiste, en dat had ik de tweede keer niet echt.quote:Op zondag 2 augustus 2009 23:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.
[ afbeelding ]
Volgende keer zal ik zeker eerst nog weer eens even een filmpje bekijken vlak voor ik eraan begin. Volgens mij scheelt dat ernom.
Je kan ook gewoon een stuk halen en deze zelf in stukjes snijden.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik was gisteren ook even bij een toko bij mij in de buurt. En daar hebben ze ook vanalles liggen voor sushi. Misschien toch maar een keer proberen. Maar kun je goede zalm en tonijn gewoon in kleine stukken bij de visboer halen?
Nee. Het moet zo vers mogelijk zijn, dus ik zou het niet in stukjes kopen. Gewoon een moot, dan kun je zelf snijden.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik was gisteren ook even bij een toko bij mij in de buurt. En daar hebben ze ook vanalles liggen voor sushi. Misschien toch maar een keer proberen. Maar kun je goede zalm en tonijn gewoon in kleine stukken bij de visboer halen?
Ik ken maar twee zalm: zalm in zijn geheel (nog te fileren) en zalmmoot. Al gefileerd dus. En daar kun je prima in snijden hoor. Ik weet niet welke jij bedoeld hebt?quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 12:57 schreef pjaminon het volgende:
geen zalm moot! Daar kun je nauwelijks mooie stukken van snijden. Gewoon een stuk zalm.
Ik denk dit:quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 12:57 schreef pjaminon het volgende:
geen zalm moot! Daar kun je nauwelijks mooie stukken van snijden. Gewoon een stuk zalm.
Oh, die. Nee, bedankt. Dat is niet veel meer. Nigiri kan nog, maar is zonde omdat je veel voor de vissoep of een zalmsalade moet gaan gebruiken. Ik heb het over een flinke homp vis in de lengte.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:14 schreef mmascha het volgende:
[..]
Ik denk dit:
[ afbeelding ]
Ziet er trouwens niet smaakvol uit op de blauw.
Dat werkt meestal niet lekker inderaad. Gewoon een zalmzijde kopen en zelf nog even de huid eraf fileren of de visboer dat laten doenquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:14 schreef mmascha het volgende:
[..]
Ik denk dit:
[ afbeelding ]
Ziet er trouwens niet smaakvol uit op de blauw.
Donkere=knapperiger=betere. Toch? Ik ben een beetje aan het afwisselen met verschillende merken. Er is er 1 heel taai! Maar ik weet nu niet meer welke.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 07:18 schreef Pheno het volgende:
Beste nori? Gewoon, naar een toko en haal wat. Het is allemaal een kwestie van smaak, dus er is geen "beste" nori
Je kunt ze altijd even roosteren om het knapperig te maken. Wel aan 1 kantquote:Op woensdag 19 augustus 2009 14:05 schreef mmascha het volgende:
[..]
Donkere=knapperiger=betere. Toch? Ik ben een beetje aan het afwisselen met verschillende merken. Er is er 1 heel taai! Maar ik weet nu niet meer welke.
Die met kleurtjes zien er goed uitquote:Op zondag 2 augustus 2009 18:55 schreef Pheno het volgende:
Om daarna een experimentje te proberen:
[ afbeelding ]
Ik moet nog eens uitzoeken of ik er nog iets tussen krijg, om er meer smaak aan te krijgenquote:Op vrijdag 11 september 2009 18:50 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Die met kleurtjes zien er goed uit
quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:05 schreef feelsgoodman het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste poging.
Leuke contrast!quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:05 schreef feelsgoodman het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste poging.
Sushi rijst en risottorijst horen kleverig te zijn. Of wilde je lijm gebruiken?quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:08 schreef feelsgoodman het volgende:
En ook nog eens lekker.Ik moet wel eerlijk zeggen dat de rijst wat aan de kleverige kant was, misschien toch maar een rijst koker kopen.
Paar vraagjes over jou heerlijke combinatie:quote:Op donderdag 10 september 2009 16:05 schreef Sarabi het volgende:
Foto's van mijn sushi avontuur vandaag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lekkere combinatie
ga naar de toko man!quote:Op dinsdag 15 september 2009 10:58 schreef Sarabi het volgende:
Zometeen maar weer eens de AH binnenlopen
Morgen neem ik lekker sushi mee naar de uni
Ik heb het al wel met Sake geprobeerd. Dat is ook lekker!quote:Op woensdag 16 september 2009 13:10 schreef misterddude het volgende:
soja-saus mengen met droge sherry en limoensap.
Geld is niet echt het probleemquote:Op woensdag 16 september 2009 14:59 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ga naar de toko man!
AH is echt mega duur!
Ketchup, Worstershiresaus, soja saus en sake. Klinkt ook goed!quote:Op woensdag 16 september 2009 13:39 schreef n0a het volgende:
In een restaurant kreeg ik bij een dragon roll als dip tonkatsu saus met japanse mayonaise. Niet mijn favoriet, maar is weer eens wat anders. Tonkatsu saus vind ik qua smaak lijken op HP brown sauce.
Om maar niet te spreken over de versheidquote:Op woensdag 16 september 2009 14:59 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ga naar de toko man!
AH is echt mega duur!
Ik heb een keer als cadeau spullen uit de toko gehad en eigenlijk vond niemand dat in huis hier lekker....quote:Op dinsdag 29 september 2009 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
los van of je het geld hebt, zou ik nooit bij de AH die spullen kopenheb 't toen één keer gedaan, zo'n sushikit omdat we een kortingsbon hadden, en daarna alleen maar bij de toko gehaald. Veel meer keus, veel betere producten en idd verser..
volgende week maar weer eens eten![]()
Welke verhoudingen?quote:Op woensdag 16 september 2009 13:10 schreef misterddude het volgende:
soja-saus mengen met droge sherry en limoensap.
Ik ken het met sake: 3/4 sojasaus, 1/4 sake en een drupje limoensap op een eierdopje.quote:
dat zou de chef weleens kunnen zijn>?quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 11:39 schreef mmascha het volgende:
Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
Wij ookquote:
whehe.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 14:57 schreef Pheno het volgende:
[..]
Wij ook, mag ook wel voor onze x jaar trouwdag
Ik heb het meegenomen uit japanquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 15:02 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
whehe.
Weet jij trouwens of Weuro omeletpannetjes verkoopt?
Ik had het daarvoor in zo'n pannenkoekenpannetje van de tefal. Ook klein genoeg. De vierkante is wel wat handiger, maar die kon ik nergens vinden. En dan loop je in Tokio en denk je: ja, die moet ik hebbenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 15:09 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb een te grote koekenpanhet lukt altijd wel met wat moeite, maar een omeletpannetje zou wel echt
zijn..
ik ga morgen wel even kijken en anders koop ik gewoon een klein koekenpannetje
Meestal doen we dat ookquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 15:23 schreef motorbloempje het volgende:
hm.. die omelet vind ik zo lekker![]()
echt, ik zou hem gewoon zo op kunnen eten, helemaal
![]()
Dat klopt, de Xenos koopt ook af en toe in. Al heb ik nu wel even genoeg met 50 vellen... Maar vaak haalden we daar ook wat nori (3~4 pakjes).quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 15:27 schreef Guppyfriend het volgende:
Kitty, als je eens in een stad of dorp bent waar geen toko zit, zit er misschien nog wel een Xenos. Die hebben af en toe ook wel eens Nori liggen (de zeewier velletjes). Maar het ziet er goed uit hoor!!
Jan Linders. De supermarkt. Nou ja, bij ons in het dorp o.a.. Vast ook wel ergens in Nijmegenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 15:31 schreef motorbloempje het volgende:
Linders? Waar zit die?
gerookte met kruidenkaasjum..
vanavond eens een boodschappenlijstje maken.. en morgen niet teveel etenwij maken (en eten) altijd echt te veel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.quote:Op zondag 11 oktober 2009 14:14 schreef Plane_mad het volgende:
Goedemiddag allemaal!
Ik heb net 2 bakjes met kant en klaar sushi gekocht bij de AH (dont kill me, please?) om te testen of ik er tegen kan, ik ben namelijk allergisch voor gebakken vis maar nu blijkt dus ook voor rauwe vis.. (ik hou zo van vis
), nu was mijn vraag, kan je ook sushi maken met paprika, komkommer, rundvlees ed? Want ik vind sushi zelf wel erg leuk, maarja.. alleen die vis he..
PS. Het ziet er echt fantastisch lekker uit wat jullie maken![]()
![]()
Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!quote:Op zondag 11 oktober 2009 14:22 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.
Gerookte vis, gaat dat wel goed? Anders is gerookte zalm ook nog een optie.
Je kunt ook een Japanse omelet maken en die erin doen.
4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.quote:Op zondag 11 oktober 2009 14:32 schreef Plane_mad het volgende:
[..]
Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!
Omelet klinkt wel erg goed! Ik begin al te water tanden bij het idee...
Klinkt echt heerlijk, ik ga het opslaan en van de week uitproberen thanksquote:Op zondag 11 oktober 2009 14:34 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.
Dit mengen met 1 theelepel sojasaus, 2,5 eetlepel suiker en een snuf zout.
In een kleine koekenpan of speciale omeletpan een dun laagje gooien en bakken op matig vuur. Als het enigszins solide is dubbel vouwen in 2 of 3 stappen. vervolgens weer wat in de pan gooien en ook onder het al gebakken en dubbelgeslagen deel laten lopen (even optillen met spatel). En weer dit herhalen. Dan krijg je een mooie dikke omelet. Je kunt ook natuurlijk meerdere dunne omeletjes maken.erg lekker
er zit sowieso een toko op de zeedijk, en op de nieuwmarktquote:Op zondag 11 oktober 2009 18:57 schreef Daph_ het volgende:
teeveepee voor wanneer ik zelf voor de eerste keer sushi ga maken
Iemand nog tips voor een Toko in Amsterdam? Liefst in Amsterdam-Noord, maar een andere is ook goed. Ik weet maar één toko en die zit vlakbij de Overtoom, iets dichterbij kan geen kwaad
Dan kan je er ook lekkere dikke plakken erop leggen. Dan ga ik dat maar doen.quote:Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
In het eimengsel kan ook mirin ja. Dat maakt het ook zoeter. Ik stop het eigenlijk nooit in een rol, maar snij het in rechte plakken en bind ze met nroi om de nigiri sushi.
Omelet als nori gebruiken is wat lastig, belangrijkst is dat het dun is. Maar dan weer niet te dun, want dan breekt het weer. Ook niet teveel vet gebruiken, anders is de sushi imho niet lekker.
Ik zal het weer eens opzoeken, want het is een tijd geleden
Zuur? Ow! Ik dacht juist heel zoetquote:Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
Umeboshi is ongelooflijk zuur. "Zuurpruim" moet de juiste omschrijving zijn
Ik zou het niet in de sushi doen, maar Japanners gebruiken het meestal als bijgerecht, die zijn er gek op.
Ik had gelijk! Het chinees/japans restaurant heeft een sushi restaurant in het centrum! Daar kwam het dus vandaan.quote:Op vrijdag 2 oktober 2009 11:39 schreef mmascha het volgende:
Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
Mengseltje in de magnetron om op te lossen! Wat een goeie! Ik roer altijd een kwartier en dan is de suiker nog niet opgelost.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 21:28 schreef Pheno het volgende:
Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |