abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71556526
Zaterdag naar een vrij grote toko in Aken / Aachen in Duitsland geweest. Enorm aanbod aan Oosterse producten.
Eens een ander merk sushi rijst meegenomen, deze bleek bij het wassen niet echt schoon te zijn, veel donkere stukjes en vliesjes er in...

Wat dingetjes meegenomen, literflesje Kikkoman sojasaus



M'n favoriete rijstazijn

Iemand nog tips voor lekkerdere?

Vulling gesneden, helaas was de advocade net iets te hard. Was wel nog te eten.


Het Resultaat
pi_71588334
Ik was gisteren ook even bij een toko bij mij in de buurt. En daar hebben ze ook vanalles liggen voor sushi. Misschien toch maar een keer proberen. Maar kun je goede zalm en tonijn gewoon in kleine stukken bij de visboer halen?
pi_71589890
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik was gisteren ook even bij een toko bij mij in de buurt. En daar hebben ze ook vanalles liggen voor sushi. Misschien toch maar een keer proberen. Maar kun je goede zalm en tonijn gewoon in kleine stukken bij de visboer halen?
Je kan ook gewoon een stuk halen en deze zelf in stukjes snijden.
pi_71590882
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik was gisteren ook even bij een toko bij mij in de buurt. En daar hebben ze ook vanalles liggen voor sushi. Misschien toch maar een keer proberen. Maar kun je goede zalm en tonijn gewoon in kleine stukken bij de visboer halen?
Nee. Het moet zo vers mogelijk zijn, dus ik zou het niet in stukjes kopen. Gewoon een moot, dan kun je zelf snijden.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71590962
geen zalm moot! Daar kun je nauwelijks mooie stukken van snijden. Gewoon een stuk zalm.
pi_71591026
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 12:57 schreef pjaminon het volgende:
geen zalm moot! Daar kun je nauwelijks mooie stukken van snijden. Gewoon een stuk zalm.
Ik ken maar twee zalm: zalm in zijn geheel (nog te fileren) en zalmmoot. Al gefileerd dus. En daar kun je prima in snijden hoor. Ik weet niet welke jij bedoeld hebt?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 13:14:45 #207
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71591469
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 12:57 schreef pjaminon het volgende:
geen zalm moot! Daar kun je nauwelijks mooie stukken van snijden. Gewoon een stuk zalm.
Ik denk dit:


Ziet er trouwens niet smaakvol uit op de blauw.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_71591550
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 13:14 schreef mmascha het volgende:

[..]

Ik denk dit:
[ afbeelding ]

Ziet er trouwens niet smaakvol uit op de blauw.
Oh, die. Nee, bedankt. Dat is niet veel meer. Nigiri kan nog, maar is zonde omdat je veel voor de vissoep of een zalmsalade moet gaan gebruiken. Ik heb het over een flinke homp vis in de lengte.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71660351
tvp, straks even op mijn gemak alles lezen!
Gisteren hadden we nog sushi gemaakt, volgende keer zal k een foto maken en posten!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_71675573
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 13:14 schreef mmascha het volgende:

[..]

Ik denk dit:
[ afbeelding ]

Ziet er trouwens niet smaakvol uit op de blauw.
Dat werkt meestal niet lekker inderaad. Gewoon een zalmzijde kopen en zelf nog even de huid eraf fileren of de visboer dat laten doen
pi_71675614
morgen weer

we hebben diepvrieszalmstukken (anders wordt het zo duur ) maar gaan wel verse tonijn halen bij de visboer en ik maak tonijn'salade' om eens uit te proberen.

Heeft iemand daar nog lekkere tips voor?
Ja doei.
pi_71677363
Sushi

Ik hoop dat vriendlief zaterdag zin heeft in sushi, dan ga ik me er ook eens aan wagen om het zelf te maken

Toch maar eens zo'n starterskit kopen...
  vrijdag 7 augustus 2009 @ 14:46:00 #213
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_71682820
tvp
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  vrijdag 7 augustus 2009 @ 17:15:02 #214
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_71687262
ik heb een royale hoeveelheid gemaakt met verse zalm en komkommer
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 14:52:55 #215
228569 feelsgoodman
esse est percipi
pi_71980348
Okay.

Heeft iemand hier toevallig een Sushi 101 linkje? Zijn er ook Amsterdammers aanwezig die weten waar ik de beste nori kan kopen, en overige Sushi aangelegenheden.
pi_72000558
Beste nori? Gewoon, naar een toko en haal wat. Het is allemaal een kwestie van smaak, dus er is geen "beste" nori
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 19 augustus 2009 @ 08:08:00 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  woensdag 19 augustus 2009 @ 14:05:39 #218
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_72009444
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 07:18 schreef Pheno het volgende:
Beste nori? Gewoon, naar een toko en haal wat. Het is allemaal een kwestie van smaak, dus er is geen "beste" nori
Donkere=knapperiger=betere. Toch? Ik ben een beetje aan het afwisselen met verschillende merken. Er is er 1 heel taai! Maar ik weet nu niet meer welke.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  woensdag 19 augustus 2009 @ 14:15:56 #219
228569 feelsgoodman
esse est percipi
pi_72009734
Dank u zeer. Zo even langs het waterlooplein om al de benodigdheden in te slaan!
pi_72593333
Morgen maar weer eens sushi maken
Lekkere verse zalm en verder nog even kijken wat ik er nog meer in ga doen
pi_72605001
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 14:05 schreef mmascha het volgende:

[..]

Donkere=knapperiger=betere. Toch? Ik ben een beetje aan het afwisselen met verschillende merken. Er is er 1 heel taai! Maar ik weet nu niet meer welke.
Je kunt ze altijd even roosteren om het knapperig te maken. Wel aan 1 kant Volgens mij zijn de norivellen die je koopt in de toko al geroosterd. Ik ben er bijna los van, zag ik. Binnenkort maar weer een stuk of 5 pakken kopen, want de Xenos had ze al een tijd niet meer in de aanbieding.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_72614751
Foto's van mijn sushi avontuur vandaag














Lekkere combinatie
  donderdag 10 september 2009 @ 16:12:04 #223
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_72614933
Ziet er goed uit Sarabi!

Bedankt voor de tip Pheno! Dat ga ik zeker binnenkort eens proberen.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 11 september 2009 @ 18:50:29 #224
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_72652110
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 18:55 schreef Pheno het volgende:
Om daarna een experimentje te proberen:
[ afbeelding ]
Die met kleurtjes zien er goed uit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_72652319
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 18:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Die met kleurtjes zien er goed uit
Ik moet nog eens uitzoeken of ik er nog iets tussen krijg, om er meer smaak aan te krijgen Maar het rollen van die dingen is een bitch al zonder iets. Maar dat doe ik wel volgend weekend denk ik, deze week weinig tijd

Eens kijken of ik er andere figuren in krijg
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 11 september 2009 @ 19:05:44 #226
228569 feelsgoodman
esse est percipi
pi_72652659


Mijn eerste poging.
pi_72652682
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 19:05 schreef feelsgoodman het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn eerste poging.

Mooie kleurtjes!
  vrijdag 11 september 2009 @ 19:08:10 #228
228569 feelsgoodman
esse est percipi
pi_72652742
En ook nog eens lekker. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de rijst wat aan de kleverige kant was, misschien toch maar een rijst koker kopen.
pi_72655429
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 19:05 schreef feelsgoodman het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn eerste poging.
Leuke contrast!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_72655470
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 19:08 schreef feelsgoodman het volgende:
En ook nog eens lekker. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de rijst wat aan de kleverige kant was, misschien toch maar een rijst koker kopen.
Sushi rijst en risottorijst horen kleverig te zijn. Of wilde je lijm gebruiken?
Al zul je vast nog wel een beetje proberen met de rijst. We hebben ook wel een rijstkoker voor de bento sushi, maar voor het echte werk doe ik het wat uitgebreider.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 11 september 2009 @ 20:26:43 #231
228569 feelsgoodman
esse est percipi
pi_72655581
Heh, dat weet ik. Maar het was gewoon té kleverig. Zo een rijstkoker lijkt mij wel ideaal, niet?
pi_72655654
Ik vind het voor risotto niets, sushi gaat wel, maar zelf vind ik het leuker om het in een pannetje te maken.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 12 september 2009 @ 11:48:02 #233
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_72669021


Mijn eerste poging, met gerookte kip en lente-uitjes. Was lekker , alleen het rollen is wat lastig.
Living and loving in the moment.
pi_72759895
Zometeen maar weer eens de AH binnenlopen
Morgen neem ik lekker sushi mee naar de uni
  woensdag 16 september 2009 @ 13:00:59 #235
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_72799754
Ik ga dit weekend maar weer eens knutselen. Eens even teruglezen of er nog leuke probeersels voorbij zijn gekomen. Meestal kom ik toch weer uit op mijn standaard rollen. Zalm met mango en tempura-garnalen enzo. Die blijven favoriet.

En ik wil een nieuw dipsausje maken. Ik ben alleen sojasaus een beetje zat. Vorige keer sojasaus met een beetje chilisaus(Go-Tan) en gembersap/siroop gemaakt. Dat was erg lekker!
Ik heb Thaise vissaus in huis. Eens kijken wat ik daar nog mee kan. Maar volgens mij is dat meer om mee te koken.

Iemand dip-tips?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  woensdag 16 september 2009 @ 13:10:18 #236
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_72800049
soja-saus mengen met droge sherry en limoensap.
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_72801004
In een restaurant kreeg ik bij een dragon roll als dip tonkatsu saus met japanse mayonaise. Niet mijn favoriet, maar is weer eens wat anders. Tonkatsu saus vind ik qua smaak lijken op HP brown sauce.
pi_72803496
quote:
Op donderdag 10 september 2009 16:05 schreef Sarabi het volgende:
Foto's van mijn sushi avontuur vandaag
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Lekkere combinatie
Paar vraagjes over jou heerlijke combinatie:

1 aangezien je philedelfia gebruikt, heb je ook rijst azijn gebruikt?
2 eet je dit ook met soya saus en wasabi? of past dat dan weer niet bij de smeerkaas?
3 welke zalm koop je? voor gesneden of van een moot?
pi_72803613
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 10:58 schreef Sarabi het volgende:
Zometeen maar weer eens de AH binnenlopen
Morgen neem ik lekker sushi mee naar de uni
ga naar de toko man!

AH is echt mega duur!
Ja doei.
  woensdag 16 september 2009 @ 16:07:03 #240
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_72806152
quote:
Op woensdag 16 september 2009 13:10 schreef misterddude het volgende:
soja-saus mengen met droge sherry en limoensap.
Ik heb het al wel met Sake geprobeerd. Dat is ook lekker!
Eens kijken wat de limoensap doet.

Dankjewel!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_72806372
quote:
Op woensdag 16 september 2009 14:59 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ga naar de toko man!

AH is echt mega duur!
Geld is niet echt het probleem
En daarbij als ik naar de dichtsbijzijnde toko moet rijden ben ik meer kwijt dan ik er mee zou 'verdienen'

Maar de sushi hapjes waren lekker tijdens college mijn vriendinnen hebben lekker meegegeten
  woensdag 16 september 2009 @ 16:14:45 #242
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_72806496
quote:
Op woensdag 16 september 2009 13:39 schreef n0a het volgende:
In een restaurant kreeg ik bij een dragon roll als dip tonkatsu saus met japanse mayonaise. Niet mijn favoriet, maar is weer eens wat anders. Tonkatsu saus vind ik qua smaak lijken op HP brown sauce.
Ketchup, Worstershiresaus, soja saus en sake. Klinkt ook goed!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73206019
quote:
Op woensdag 16 september 2009 14:59 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ga naar de toko man!

AH is echt mega duur!
Om maar niet te spreken over de versheid
Dit weekend maar weer eens aan de gang, maar zaterdag eerst naar de toko. Rijst genoeg, maar mijn voorraad nori is tot het minimum geslonken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_73207312
los van of je het geld hebt, zou ik nooit bij de AH die spullen kopen heb 't toen één keer gedaan, zo'n sushikit omdat we een kortingsbon hadden, en daarna alleen maar bij de toko gehaald. Veel meer keus, veel betere producten en idd verser..

volgende week maar weer eens eten
Ja doei.
pi_73216387
Ruim een half jaar geleden (als het niet meer is) een keertje sushi gemaakt met een huisgenoot. Hij wist wat-ie deed. Ondertussen is die kerel vertrokken en vervangen door iemand die niet van sushi houd . Sushi blijft veel te lekker en telkens bestellen is ook zo zwaar voor je bankrekening .

Enfin, morgen ben ik van plan wat in elkaar te draaien (letterlijk, ik hou het bij maki's). Maarrr zit wel met wat vraagjes:

  • Hoe zit het met de houdbaarheid? Ik wil ergens in de middag de sushi maken en deze later op de dag opeten (aangezien ik aan het eind van de middag nog college heb). In de koelkast leggen is niet echt bevorderlijk voor de rijst, maar kan ik ze gewoon 3~4 uurtjes ergens koel laten liggen (ondanks de vis enzo).

  • Welke toko in Groningen heeft een assortiment voor sushi? Ik heb helemaal niets meer liggen (op sojasaus, wasabi en bamboe matje na), dus geen nori, rijst en rijstazijn enzo... Eventueel nog tips over welke producten bij die toko _niet_ te kopen zijn ook welkom .

  • Erg veel vis wil ik er niet in rammen - ik maak het enkel voor mezelf en vis maakt de sushi direct zo duur. Mijn plan is de vis te halen bij de Jumbo (Euroborg) die wat vis op ijs hebben liggen (en naar ik mag aannemen dus vers), goed plan?

    Verderrrr:

    Waarom heeft de eerste post geen mooi lijstje met lekkere combo's? Of is er wellicht een website met wat combo's? Vooralsnog ben ik op de volgende combinaties uitgekomen (waarbij ik misschien hier-en-daar wat weg laat) - zijn er nog niet-te-vergeten toevoegingen?

  • philadelphia + (gerookte) zalm + komkommer (die philadelphia klinkt goed!)
  • komkommer + surimi
  • avocado + surimi
  • augurk + komkommer (ben ik benieuwd naar - augurk heeft een behoorlijke smaak)
  • tonijn + komkommer

    Alvast bedankt voor de antwoorden . Uiteraard zal ik m'n best doen dit topic te verblijden met wat foto's, morgen.
  • Activ8
    pi_73217466
    Tja, hoe verser hoe beter, maar koel bewaren gaat prima. In Japan ligt het ook in de supermarkt, ook maar een dag, in de avond kun je ze met korting kopen. Belangrijk is wel dat de rijst niet "uitdroogt", dus goed afsluiten mocht je het in de koelkast zetten.

    Groningen? Even naar een toko gzocht: http://www.amazingoriental.com/node/60

    Ik ken d evis van de Jumbo niet. Of het vers is, is te zien aan de kieuwen en te voelen aan de vis.
    Als je er in duwt moet het eigenlijk meteen terugveren, dan is het vers. Doe dat wel met een plastic handschoentje als je dat wilt, wel zo fris

    Er is nooit een super OP gemaakt, de ideeen komen hier wel langs in het topic:
    mango + munt mis ik nog, ook al zo enorm lekker.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73217644
    quote:
    Op dinsdag 29 september 2009 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
    los van of je het geld hebt, zou ik nooit bij de AH die spullen kopen heb 't toen één keer gedaan, zo'n sushikit omdat we een kortingsbon hadden, en daarna alleen maar bij de toko gehaald. Veel meer keus, veel betere producten en idd verser..

    volgende week maar weer eens eten
    Ik heb een keer als cadeau spullen uit de toko gehad en eigenlijk vond niemand dat in huis hier lekker....
    Misschien was het gewoon pech maar het was bijna niet te eten.
    Maar ben erg tevreden met mijn AH spul afgelopen maand 3 keer sushi gegeten
      donderdag 1 oktober 2009 @ 20:14:07 #248
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_73284905
    quote:
    Op woensdag 16 september 2009 13:10 schreef misterddude het volgende:
    soja-saus mengen met droge sherry en limoensap.
    Welke verhoudingen?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 1 oktober 2009 @ 20:50:43 #249
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73286381
    quote:
    Op donderdag 1 oktober 2009 20:14 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Welke verhoudingen?
    Ik ken het met sake: 3/4 sojasaus, 1/4 sake en een drupje limoensap op een eierdopje.
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73300125
    Iemand tips voor een goede rijstkoker?
    pi_73300260
    Een pan.
    Voor de rest kan ik me niet veel verschil voorstellen bij de gangbare risjtkokermerken in de winkel .
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      vrijdag 2 oktober 2009 @ 11:39:41 #252
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73300731
    Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73301180
    Nog nooit meegemaakt
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73305078
    quote:
    Op vrijdag 2 oktober 2009 11:39 schreef mmascha het volgende:
    Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
    dat zou de chef weleens kunnen zijn>?
    pi_73520140
    Hey Hallo,
    Net Nieuw hier op het forum, en ik heb vandaag voor het eerst Sushi gemaakt
    Ook net voor het eerst geproeft, en had het heel anders verwacht, omdat de geur van het zeewier me niet aanstond.
    Ik vind het zelfs lekker!

    Ik had zeewier bij de Plus supermarkt gevonden,wel kei duur, voor 10 velletjes betaalde ik ¤ 4,19!
    Rijst heb ik surinaamse rijst (had ik nog in huis) en verders heb ik er Surimisticks in gedaan, komkommer en gerookte zalm.
    Hieronder mijn foto's van mijn zelfgemaakte Sushi, (zonder starterskit)

    De rijst gekookt:

    De Komkommer gesneden:

    De zalm en de Krab uitgepakt en klaargelegt:




    Het bamboematje met het zeewier:

    Overzicht:


    stap1: de rijst erop:


    stap 2: de gerookte zalm erop:


    stap 3: de komkommer en de surimisticks erop:


    Stap 4: oprollen maar!:


    stap 5: snijden met een nat mes en klaar!



    Mijn resultaat:



    Wat vinden jullie ervan??

    Groetjes Kitty
    pi_73520287
    Geef je adres maar, ik help wel mee om het op te maken

    Tip:
    Ik heb bv 50 vellen nori voor 3 euro nog wat, hersluitbare zak. Tokos zijn echt de moeite waard om eens door heen te lopen, supermarkten willen namelijk grof verdienen met die producten.

    En je hebt nog meer keus ook nog
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73520426
    Ooch bedankt zeg! hier in het dorp zit geen toko, daarvoor moet ik naar de stad, is beetje ver weg met de fiets en 2 kids.

    maarre kom maar hoor, heb genoeg, anders moet ik alles alleen op eten hihihi (vind ik niet erg hoor)

    Groetjes Kitty
    pi_73520641
    morgen weer
    Ja doei.
    pi_73521050
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 14:45 schreef motorbloempje het volgende:
    morgen weer
    Wij ook , mag ook wel voor onze x jaar trouwdag
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      vrijdag 9 oktober 2009 @ 14:58:49 #260
    82546 Apekoek
    terrorhenk
    pi_73521099
    Tip advocado incombinatie met tonijn(uitblik) + mayo als vulling. ook erg goed.
    pi_73521200
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 14:57 schreef Pheno het volgende:

    [..]

    Wij ook , mag ook wel voor onze x jaar trouwdag
    whehe.

    Weet jij trouwens of Weuro omeletpannetjes verkoopt?
    Ja doei.
    pi_73521253
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 15:02 schreef motorbloempje het volgende:

    [..]

    whehe.

    Weet jij trouwens of Weuro omeletpannetjes verkoopt?
    Ik heb het meegenomen uit japan Een vierkante voor inductie
    Geen idee, ik ehb ze zo 1 2 3 niet zien liggen. Daarvoor deed ik het in een ronde, ook wel te doen, al blijft een tamago lastig.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73521397
    ik heb een te grote koekenpan het lukt altijd wel met wat moeite, maar een omeletpannetje zou wel echt zijn..

    ik ga morgen wel even kijken en anders koop ik gewoon een klein koekenpannetje
    Ja doei.
    pi_73521687
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 15:09 schreef motorbloempje het volgende:
    ik heb een te grote koekenpan het lukt altijd wel met wat moeite, maar een omeletpannetje zou wel echt zijn..

    ik ga morgen wel even kijken en anders koop ik gewoon een klein koekenpannetje
    Ik had het daarvoor in zo'n pannenkoekenpannetje van de tefal. Ook klein genoeg. De vierkante is wel wat handiger, maar die kon ik nergens vinden. En dan loop je in Tokio en denk je: ja, die moet ik hebben Hup de tas in
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73521842
    hm.. die omelet vind ik zo lekker echt, ik zou hem gewoon zo op kunnen eten, helemaal
    Ja doei.
    pi_73521895
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 15:23 schreef motorbloempje het volgende:
    hm.. die omelet vind ik zo lekker echt, ik zou hem gewoon zo op kunnen eten, helemaal
    Meestal doen we dat ook 4 op een nigiri sushi en de rest gesneden op een schaaltje
    Misschien morgen ook maar weer eens maken. Of zoals ik een paar topics geleden al gedaan had: sushi in een "omelet" ipv nori.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      Moderator vrijdag 9 oktober 2009 @ 15:27:12 #267
    155227 crew  Guppy
    dus
    pi_73521933
    Kitty, als je eens in een stad of dorp bent waar geen toko zit, zit er misschien nog wel een Xenos. Die hebben af en toe ook wel eens Nori liggen (de zeewier velletjes). Maar het ziet er goed uit hoor!!
    [b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
    pi_73521947
    omdat hij zo groot is in de koekenpan kan ik het altijd mooi afsnijden en de rest 'moet dan maar gewoon zo opgegeten worden'

    We gaan morgen naar Gamba in de stad om vis te halen. Wat haal jij meestal? Ik wil eens wat anders doen dan alleen zalm en tonijn.


    Overigens had ik vorige keer tonijnsalade gemaakt, met wat mayo en ui, was ook erg lekker vond ik zelf. Maar ik wil nog wel eens wat andere combinaties gebruiken. We houden het iig morgen even bij alleen maki
    Ja doei.
    pi_73522031
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 15:27 schreef Guppyfriend het volgende:
    Kitty, als je eens in een stad of dorp bent waar geen toko zit, zit er misschien nog wel een Xenos. Die hebben af en toe ook wel eens Nori liggen (de zeewier velletjes). Maar het ziet er goed uit hoor!!
    Dat klopt, de Xenos koopt ook af en toe in. Al heb ik nu wel even genoeg met 50 vellen... Maar vaak haalden we daar ook wat nori (3~4 pakjes).

    @moblo: tonijn is toch wle favoriet. Zalm soms, maar gerookte zalm met kruidenkaas is ook al zo Ik zit zelf nu te denken aan 1 palinkje, voor een paar nigiri. Te lekker.
    Surimi mij de Linders is een beetje lekkerder, daar zit al wat mirin bij, dus dat is zoeter.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73522077
    Linders? Waar zit die?

    gerookte met kruidenkaas jum..

    vanavond eens een boodschappenlijstje maken.. en morgen niet teveel eten wij maken (en eten) altijd echt te veel
    Ja doei.
    pi_73523046
    De Xenos zit ook in die zelfde stad, we gaan daar wel zowat wekelijks onze boodschappen doen en komen in de buurt van de xenos of toko, dus geef het een blik waard om even wat Nori te halen.
    Ik woon in het dorpje Beek en Donk waar dus niks te verkrijgen is, of alleen veelste duur.
    Ik heb mijn vader wat sushi's gegeven, die gaat ze vanaaf proberen

    Groetjes Kitty
    pi_73523087
    quote:
    Op vrijdag 9 oktober 2009 15:31 schreef motorbloempje het volgende:
    Linders? Waar zit die?

    gerookte met kruidenkaas jum..

    vanavond eens een boodschappenlijstje maken.. en morgen niet teveel eten wij maken (en eten) altijd echt te veel
    Jan Linders. De supermarkt. Nou ja, bij ons in het dorp o.a.. Vast ook wel ergens in Nijmegen
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73548924
    Zow, net tonijn op de markt gehaald. Als dat bevalt dan is dat iig een stukkie goedkoper. Zag er iig wel redelijk mooi uit

    we hebben 200 gram tonijn, gerookte zalm, pakje surimi, bosui voor de bite, omelet en tonijnsalade gaat wel goedkomen
    Ja doei.
    pi_73550755
    Tonijn, paling, surimi (met mirin dus), gerookte zalm met kruidenkaas. Ook hier gaat het wel goed komen. De rijst is net schoongemaakt, ik laat die nu even drogen. En dan het pannetje in met daishi
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73550852
    Mr.Mo is nu toch nog extra ei aan het halen we hadden niet genoeg...

    net tonijnsalade gemaakt (lekker simpel, met tonijn uit blik, rode ui, peper en een klein beetje mayo en wasabi
    Ja doei.
      zaterdag 10 oktober 2009 @ 18:38:03 #276
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73553627
    Klinkt goed allebei. Eet smakelijk alvast!
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73553712
    Oh, en de garnalen zijn klaar
    Pics komen denk ik later wel. Als het niet eerder op is
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73556901

    *burp*
    Ja doei.
    pi_73559194



    Burp 2
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      zondag 11 oktober 2009 @ 11:39:35 #280
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73569278
    Dat ziet er goed uit allebei!

    Pheno: hoe krijg je garnalen zo netjes plat?
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73569362
    Moker!
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      zondag 11 oktober 2009 @ 14:14:00 #282
    206768 Plane_mad
    Works with 'busses
    pi_73573903
    Goedemiddag allemaal!

    Ik heb net 2 bakjes met kant en klaar sushi gekocht bij de AH (dont kill me, please? ) om te testen of ik er tegen kan, ik ben namelijk allergisch voor gebakken vis maar nu blijkt dus ook voor rauwe vis.. (ik hou zo van vis ), nu was mijn vraag, kan je ook sushi maken met paprika, komkommer, rundvlees ed? Want ik vind sushi zelf wel erg leuk, maarja.. alleen die vis he..

    PS. Het ziet er echt fantastisch lekker uit wat jullie maken
    pi_73574169
    Ja, dat kan prima. Genoeg vega recepten te vinden.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
    pi_73574212
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 14:14 schreef Plane_mad het volgende:
    Goedemiddag allemaal!

    Ik heb net 2 bakjes met kant en klaar sushi gekocht bij de AH (dont kill me, please? ) om te testen of ik er tegen kan, ik ben namelijk allergisch voor gebakken vis maar nu blijkt dus ook voor rauwe vis.. (ik hou zo van vis ), nu was mijn vraag, kan je ook sushi maken met paprika, komkommer, rundvlees ed? Want ik vind sushi zelf wel erg leuk, maarja.. alleen die vis he..

    PS. Het ziet er echt fantastisch lekker uit wat jullie maken
    Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.

    Gerookte vis, gaat dat wel goed? Anders is gerookte zalm ook nog een optie.

    Je kunt ook een Japanse omelet maken en die erin doen.
      zondag 11 oktober 2009 @ 14:32:19 #285
    206768 Plane_mad
    Works with 'busses
    pi_73574511
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 14:22 schreef _Arual_ het volgende:

    [..]

    Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.

    Gerookte vis, gaat dat wel goed? Anders is gerookte zalm ook nog een optie.

    Je kunt ook een Japanse omelet maken en die erin doen.
    Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!
    Omelet klinkt wel erg goed! Ik begin al te water tanden bij het idee...

    Pheno, thanks! Ik zal straks een zoek actie op touw zetten en kijken of ik van de week wat kan maken
    pi_73574596
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 14:32 schreef Plane_mad het volgende:

    [..]

    Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!
    Omelet klinkt wel erg goed! Ik begin al te water tanden bij het idee...
    4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.
    Dit mengen met 1 theelepel sojasaus, 2,5 eetlepel suiker en een snuf zout.

    In een kleine koekenpan of speciale omeletpan een dun laagje gooien en bakken op matig vuur. Als het enigszins solide is dubbel vouwen in 2 of 3 stappen. vervolgens weer wat in de pan gooien en ook onder het al gebakken en dubbelgeslagen deel laten lopen (even optillen met spatel). En weer dit herhalen. Dan krijg je een mooie dikke omelet. Je kunt ook natuurlijk meerdere dunne omeletjes maken.

    erg lekker
    Ja doei.
      zondag 11 oktober 2009 @ 14:43:31 #287
    206768 Plane_mad
    Works with 'busses
    pi_73574861
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 14:34 schreef motorbloempje het volgende:

    [..]

    4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.
    Dit mengen met 1 theelepel sojasaus, 2,5 eetlepel suiker en een snuf zout.

    In een kleine koekenpan of speciale omeletpan een dun laagje gooien en bakken op matig vuur. Als het enigszins solide is dubbel vouwen in 2 of 3 stappen. vervolgens weer wat in de pan gooien en ook onder het al gebakken en dubbelgeslagen deel laten lopen (even optillen met spatel). En weer dit herhalen. Dan krijg je een mooie dikke omelet. Je kunt ook natuurlijk meerdere dunne omeletjes maken.

    erg lekker
    Klinkt echt heerlijk, ik ga het opslaan en van de week uitproberen thanks
    pi_73582575
    teeveepee voor wanneer ik zelf voor de eerste keer sushi ga maken

    Iemand nog tips voor een Toko in Amsterdam? Liefst in Amsterdam-Noord, maar een andere is ook goed. Ik weet maar één toko en die zit vlakbij de Overtoom, iets dichterbij kan geen kwaad
      zondag 11 oktober 2009 @ 19:06:33 #289
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73582870
    Ik ga volgend weekend maar weer eens wat maken. Of erwtensoep, daar twijfel ik nog een beetje tussen.
    Ik heb dat ei al eens geprobeerd maar was niet erg enthousiast. (Ik dacht ook dat er minrin in het mengel ging maar ik zal het recept van hierboven eens proberen.) Wat is dan een lekkere combinatie? Of stoppen jullie alleen omelet in een rol? En wat doe je er in als je omelet ipv nori gebruikt?

    Ik heb wel eens van paling Unagi gemaakt. In de oven en af en toe een lepeltje saus er overheen. Was heerlijk! Maar er blijft zo weinig paling over. Dat vind ik dan weer zonde.

    Owja, ik heb al een tijdje umeboshi in huis. Maar ik weet niet goed waarmee ik dat kan combineren.
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
      zondag 11 oktober 2009 @ 19:29:56 #290
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_73583764
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 18:57 schreef Daph_ het volgende:
    teeveepee voor wanneer ik zelf voor de eerste keer sushi ga maken

    Iemand nog tips voor een Toko in Amsterdam? Liefst in Amsterdam-Noord, maar een andere is ook goed. Ik weet maar één toko en die zit vlakbij de Overtoom, iets dichterbij kan geen kwaad
    er zit sowieso een toko op de zeedijk, en op de nieuwmarkt
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_73584528
    In het eimengsel kan ook mirin ja. Dat maakt het ook zoeter. Ik stop het eigenlijk nooit in een rol, maar snij het in rechte plakken en bind ze met nroi om de nigiri sushi.

    Omelet als nori gebruiken is wat lastig, belangrijkst is dat het dun is. Maar dan weer niet te dun, want dan breekt het weer. Ook niet teveel vet gebruiken, anders is de sushi imho niet lekker.
    Ik zal het weer eens opzoeken, want het is een tijd geleden

    Umeboshi is ongelooflijk zuur. "Zuurpruim" moet de juiste omschrijving zijn
    Ik zou het niet in de sushi doen, maar Japanners gebruiken het meestal als bijgerecht, die zijn er gek op.
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      zondag 11 oktober 2009 @ 20:27:17 #292
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73586148
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
    In het eimengsel kan ook mirin ja. Dat maakt het ook zoeter. Ik stop het eigenlijk nooit in een rol, maar snij het in rechte plakken en bind ze met nroi om de nigiri sushi.

    Omelet als nori gebruiken is wat lastig, belangrijkst is dat het dun is. Maar dan weer niet te dun, want dan breekt het weer. Ook niet teveel vet gebruiken, anders is de sushi imho niet lekker.
    Ik zal het weer eens opzoeken, want het is een tijd geleden
    Dan kan je er ook lekkere dikke plakken erop leggen. Dan ga ik dat maar doen.
    quote:
    Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
    Umeboshi is ongelooflijk zuur. "Zuurpruim" moet de juiste omschrijving zijn
    Ik zou het niet in de sushi doen, maar Japanners gebruiken het meestal als bijgerecht, die zijn er gek op.
    Zuur? Ow! Ik dacht juist heel zoet
    Eens even denken wat ik daarmee ga doen dan.
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73586332
    Zuur, en zoutig. Zo gooien het overal bij, ontbijt was altijd even slikken
    Het heeft te maken met het feit dat Japan weinig tot geen groente of fruit telen. Dat moeten ze dus importeren en lang houdbaar maken Sushi komt oorspronkelijk ook van het houdbaar maken van vis etc
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      maandag 12 oktober 2009 @ 17:56:36 #294
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73617283
    Ik heb vanmiddag een proef-omelet gebakken. Ik wilde toch gebakken ei op brood. Beetje suiker en soja erdoor. Ik vond het nog niet bijzonder(anders dan een gewone omelet dan).
    Ik heb het in een flensjespan gebakken. Beetje boter in de pan. Toen ie bijna droog was aan de bovenkant netjes opgerold. Dat ging nog best goed eigenlijk. Maar hij blijft niet aan elkaar plakken. Het wordt geen massief pakket. Daar moet ik nog even op oefenen. Toch eerder oprollen denk ik.
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73619544
    zonnebloemolie gebruiken, héél weinig.

    hij mag best wat nattig zijn aan de bovenkant nog.. genoeg dat hij plakt, maar niet zodat hij druipt zeg maar.. hij moet net niet meer druipen als je hem omdraait
    Ja doei.
    pi_73650922
    Klinkt me dat even erg lekker
    pi_73660830
    Hey allemaal, Ik lees al een tijdje hier mee en toch besloten een accountje te maken.

    Ik heb nu al best vaak zelf sushi gemaakt, maar ik ben maar niet tevreden over de rijst, deze is veel te plakkerig dat je er eigenlijk weinig mee kunt. Je kunt het rollen en soms nigiri mee maken, maar inside out rolls lukt echt voor geen meter en die vind ik juist zo mooi! De rijst is dus niet echt te kneden/vormen

    Ik gebruik een rijstkoker voor de sushirijst, en soms is de onderkant wat aangekoekt en dat haal ik er dan uit.
    Heeft iemand misschien een recept met de juiste verhoudingen voor mij? Hoe ik de rijst precies moet wassen en dergelijke.

    alvast heel erg bedankt.. jullie sushi ziet er heel lekker uit en ik krijg er altijd honger van!
      dinsdag 13 oktober 2009 @ 21:15:27 #298
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73660991
    quote:
    Op vrijdag 2 oktober 2009 11:39 schreef mmascha het volgende:
    Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
    Ik had gelijk! Het chinees/japans restaurant heeft een sushi restaurant in het centrum! Daar kwam het dus vandaan.

    Ik zocht naar een ander restaurant met sushi in de buurt. Ik ging even prijzen vergelijken: prijzen en samenstelling van setjes zijn exact gelijk! Zelfs de plaatjes zijn hetzelfde!
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    pi_73661503
    De rijst in een rijstkoker ben ik zelf niet zo fan van, maar dat komt omdat ik ruzie heb met dat ding (het aankoeken komt me bekend voor zeg maar, niet alleen bij sushirijst ).

    Voor 10 rollen of een mix van nigiri/rollen pak ik 500 gram rijst,.

    Schoonmaken: rijst in een vergiet/zeef wassen, daar heb ik een zeef voor, dat is wat makkelijker dan de IKEA vergiet die we hebben en waar die korrels in blijven hangen
    Gewoon in een bak met water dompelen en maar laten stromen en af en toe overgieten van zeef naar bak en andersom Daarna even drogen.

    Koken: ik kook eerst 500ml water met wat dashipoeder in een pannetje. Als het water kookt doe ik de rijst er in. Als het goed is ligt alle rijst net onder het water. Deksel erop en een minuut even aan de kook brengen. Niet laten overkoken, merk je dat het kookt, gas/inductie/whatever terug.
    Daarna 19 minuten rustig pruttelen. Om een indicatie te geven, Van de 9 standen gebruik ik 7~9 voor het 1 minuut koken, 1~2 voor de 19 minuten. Deksel nooit oplichten.

    Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.

    Als de rijst klaar is, dan overgooien in een ruime kom. De dressing erbij gooien en goed mengen. Dan mag het gaan afkoelen, dat kan met wat wapperen, maar ik ben lui en laat het een half uurtje staan. En natuurlijk soms even omscheppen.

    Een wat lange bereidingsmanier dan de rijstkoker, maar zo heb ik het me laten leren door een sushiworkshop en wat zelf experimenteren met de dressing En het gaat eigenlijk altijd goed.
    En door de dashi ruikt het zo lekker
    Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
    PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
      woensdag 14 oktober 2009 @ 09:23:57 #300
    73348 mmascha
    Restaurant Odell
    pi_73672321
    quote:
    Op dinsdag 13 oktober 2009 21:28 schreef Pheno het volgende:
    Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.
    Mengseltje in de magnetron om op te lossen! Wat een goeie! Ik roer altijd een kwartier en dan is de suiker nog niet opgelost.
    Bij Hoevelaken rechtsaf.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')