abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 10 oktober 2009 @ 18:38:03 #276
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73553627
Klinkt goed allebei. Eet smakelijk alvast!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73553712
Oh, en de garnalen zijn klaar
Pics komen denk ik later wel. Als het niet eerder op is
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_73556901

*burp*
Ja doei.
pi_73559194



Burp 2
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 11 oktober 2009 @ 11:39:35 #280
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73569278
Dat ziet er goed uit allebei!

Pheno: hoe krijg je garnalen zo netjes plat?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73569362
Moker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 11 oktober 2009 @ 14:14:00 #282
206768 Plane_mad
Works with 'busses
pi_73573903
Goedemiddag allemaal!

Ik heb net 2 bakjes met kant en klaar sushi gekocht bij de AH (dont kill me, please? ) om te testen of ik er tegen kan, ik ben namelijk allergisch voor gebakken vis maar nu blijkt dus ook voor rauwe vis.. (ik hou zo van vis ), nu was mijn vraag, kan je ook sushi maken met paprika, komkommer, rundvlees ed? Want ik vind sushi zelf wel erg leuk, maarja.. alleen die vis he..

PS. Het ziet er echt fantastisch lekker uit wat jullie maken
pi_73574169
Ja, dat kan prima. Genoeg vega recepten te vinden.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_73574212
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 14:14 schreef Plane_mad het volgende:
Goedemiddag allemaal!

Ik heb net 2 bakjes met kant en klaar sushi gekocht bij de AH (dont kill me, please? ) om te testen of ik er tegen kan, ik ben namelijk allergisch voor gebakken vis maar nu blijkt dus ook voor rauwe vis.. (ik hou zo van vis ), nu was mijn vraag, kan je ook sushi maken met paprika, komkommer, rundvlees ed? Want ik vind sushi zelf wel erg leuk, maarja.. alleen die vis he..

PS. Het ziet er echt fantastisch lekker uit wat jullie maken
Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.

Gerookte vis, gaat dat wel goed? Anders is gerookte zalm ook nog een optie.

Je kunt ook een Japanse omelet maken en die erin doen.
  zondag 11 oktober 2009 @ 14:32:19 #285
206768 Plane_mad
Works with 'busses
pi_73574511
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 14:22 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ja hoor. Komkommer gaat sowieso goed. En vergeet avocado en mango niet.

Gerookte vis, gaat dat wel goed? Anders is gerookte zalm ook nog een optie.

Je kunt ook een Japanse omelet maken en die erin doen.
Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!
Omelet klinkt wel erg goed! Ik begin al te water tanden bij het idee...

Pheno, thanks! Ik zal straks een zoek actie op touw zetten en kijken of ik van de week wat kan maken
pi_73574596
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 14:32 schreef Plane_mad het volgende:

[..]

Ik denk dat dat ook niet gaat helaas, maar mango en avocado kan ik zeker wel proberen!
Omelet klinkt wel erg goed! Ik begin al te water tanden bij het idee...
4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.
Dit mengen met 1 theelepel sojasaus, 2,5 eetlepel suiker en een snuf zout.

In een kleine koekenpan of speciale omeletpan een dun laagje gooien en bakken op matig vuur. Als het enigszins solide is dubbel vouwen in 2 of 3 stappen. vervolgens weer wat in de pan gooien en ook onder het al gebakken en dubbelgeslagen deel laten lopen (even optillen met spatel). En weer dit herhalen. Dan krijg je een mooie dikke omelet. Je kunt ook natuurlijk meerdere dunne omeletjes maken.

erg lekker
Ja doei.
  zondag 11 oktober 2009 @ 14:43:31 #287
206768 Plane_mad
Works with 'busses
pi_73574861
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 14:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

4 eieren en 1 eierdooier klutsen en door een zeefje in een kom laten lopen.
Dit mengen met 1 theelepel sojasaus, 2,5 eetlepel suiker en een snuf zout.

In een kleine koekenpan of speciale omeletpan een dun laagje gooien en bakken op matig vuur. Als het enigszins solide is dubbel vouwen in 2 of 3 stappen. vervolgens weer wat in de pan gooien en ook onder het al gebakken en dubbelgeslagen deel laten lopen (even optillen met spatel). En weer dit herhalen. Dan krijg je een mooie dikke omelet. Je kunt ook natuurlijk meerdere dunne omeletjes maken.

erg lekker
Klinkt echt heerlijk, ik ga het opslaan en van de week uitproberen thanks
pi_73582575
teeveepee voor wanneer ik zelf voor de eerste keer sushi ga maken

Iemand nog tips voor een Toko in Amsterdam? Liefst in Amsterdam-Noord, maar een andere is ook goed. Ik weet maar één toko en die zit vlakbij de Overtoom, iets dichterbij kan geen kwaad
  zondag 11 oktober 2009 @ 19:06:33 #289
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73582870
Ik ga volgend weekend maar weer eens wat maken. Of erwtensoep, daar twijfel ik nog een beetje tussen.
Ik heb dat ei al eens geprobeerd maar was niet erg enthousiast. (Ik dacht ook dat er minrin in het mengel ging maar ik zal het recept van hierboven eens proberen.) Wat is dan een lekkere combinatie? Of stoppen jullie alleen omelet in een rol? En wat doe je er in als je omelet ipv nori gebruikt?

Ik heb wel eens van paling Unagi gemaakt. In de oven en af en toe een lepeltje saus er overheen. Was heerlijk! Maar er blijft zo weinig paling over. Dat vind ik dan weer zonde.

Owja, ik heb al een tijdje umeboshi in huis. Maar ik weet niet goed waarmee ik dat kan combineren.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 11 oktober 2009 @ 19:29:56 #290
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_73583764
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 18:57 schreef Daph_ het volgende:
teeveepee voor wanneer ik zelf voor de eerste keer sushi ga maken

Iemand nog tips voor een Toko in Amsterdam? Liefst in Amsterdam-Noord, maar een andere is ook goed. Ik weet maar één toko en die zit vlakbij de Overtoom, iets dichterbij kan geen kwaad
er zit sowieso een toko op de zeedijk, en op de nieuwmarkt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_73584528
In het eimengsel kan ook mirin ja. Dat maakt het ook zoeter. Ik stop het eigenlijk nooit in een rol, maar snij het in rechte plakken en bind ze met nroi om de nigiri sushi.

Omelet als nori gebruiken is wat lastig, belangrijkst is dat het dun is. Maar dan weer niet te dun, want dan breekt het weer. Ook niet teveel vet gebruiken, anders is de sushi imho niet lekker.
Ik zal het weer eens opzoeken, want het is een tijd geleden

Umeboshi is ongelooflijk zuur. "Zuurpruim" moet de juiste omschrijving zijn
Ik zou het niet in de sushi doen, maar Japanners gebruiken het meestal als bijgerecht, die zijn er gek op.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 11 oktober 2009 @ 20:27:17 #292
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73586148
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
In het eimengsel kan ook mirin ja. Dat maakt het ook zoeter. Ik stop het eigenlijk nooit in een rol, maar snij het in rechte plakken en bind ze met nroi om de nigiri sushi.

Omelet als nori gebruiken is wat lastig, belangrijkst is dat het dun is. Maar dan weer niet te dun, want dan breekt het weer. Ook niet teveel vet gebruiken, anders is de sushi imho niet lekker.
Ik zal het weer eens opzoeken, want het is een tijd geleden
Dan kan je er ook lekkere dikke plakken erop leggen. Dan ga ik dat maar doen.
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 19:51 schreef Pheno het volgende:
Umeboshi is ongelooflijk zuur. "Zuurpruim" moet de juiste omschrijving zijn
Ik zou het niet in de sushi doen, maar Japanners gebruiken het meestal als bijgerecht, die zijn er gek op.
Zuur? Ow! Ik dacht juist heel zoet
Eens even denken wat ik daarmee ga doen dan.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73586332
Zuur, en zoutig. Zo gooien het overal bij, ontbijt was altijd even slikken
Het heeft te maken met het feit dat Japan weinig tot geen groente of fruit telen. Dat moeten ze dus importeren en lang houdbaar maken Sushi komt oorspronkelijk ook van het houdbaar maken van vis etc
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  maandag 12 oktober 2009 @ 17:56:36 #294
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73617283
Ik heb vanmiddag een proef-omelet gebakken. Ik wilde toch gebakken ei op brood. Beetje suiker en soja erdoor. Ik vond het nog niet bijzonder(anders dan een gewone omelet dan).
Ik heb het in een flensjespan gebakken. Beetje boter in de pan. Toen ie bijna droog was aan de bovenkant netjes opgerold. Dat ging nog best goed eigenlijk. Maar hij blijft niet aan elkaar plakken. Het wordt geen massief pakket. Daar moet ik nog even op oefenen. Toch eerder oprollen denk ik.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73619544
zonnebloemolie gebruiken, héél weinig.

hij mag best wat nattig zijn aan de bovenkant nog.. genoeg dat hij plakt, maar niet zodat hij druipt zeg maar.. hij moet net niet meer druipen als je hem omdraait
Ja doei.
pi_73650922
Klinkt me dat even erg lekker
pi_73660830
Hey allemaal, Ik lees al een tijdje hier mee en toch besloten een accountje te maken.

Ik heb nu al best vaak zelf sushi gemaakt, maar ik ben maar niet tevreden over de rijst, deze is veel te plakkerig dat je er eigenlijk weinig mee kunt. Je kunt het rollen en soms nigiri mee maken, maar inside out rolls lukt echt voor geen meter en die vind ik juist zo mooi! De rijst is dus niet echt te kneden/vormen

Ik gebruik een rijstkoker voor de sushirijst, en soms is de onderkant wat aangekoekt en dat haal ik er dan uit.
Heeft iemand misschien een recept met de juiste verhoudingen voor mij? Hoe ik de rijst precies moet wassen en dergelijke.

alvast heel erg bedankt.. jullie sushi ziet er heel lekker uit en ik krijg er altijd honger van!
  dinsdag 13 oktober 2009 @ 21:15:27 #298
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73660991
quote:
Op vrijdag 2 oktober 2009 11:39 schreef mmascha het volgende:
Als ik bij een Japans(/Chinees)restaurant sushi haal en er komt een man met zijn jas aan naar mij toegelopen en geeft mij de sushi dan is dat niet zo'n goed teken he?!
Ik had gelijk! Het chinees/japans restaurant heeft een sushi restaurant in het centrum! Daar kwam het dus vandaan.

Ik zocht naar een ander restaurant met sushi in de buurt. Ik ging even prijzen vergelijken: prijzen en samenstelling van setjes zijn exact gelijk! Zelfs de plaatjes zijn hetzelfde!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_73661503
De rijst in een rijstkoker ben ik zelf niet zo fan van, maar dat komt omdat ik ruzie heb met dat ding (het aankoeken komt me bekend voor zeg maar, niet alleen bij sushirijst ).

Voor 10 rollen of een mix van nigiri/rollen pak ik 500 gram rijst,.

Schoonmaken: rijst in een vergiet/zeef wassen, daar heb ik een zeef voor, dat is wat makkelijker dan de IKEA vergiet die we hebben en waar die korrels in blijven hangen
Gewoon in een bak met water dompelen en maar laten stromen en af en toe overgieten van zeef naar bak en andersom Daarna even drogen.

Koken: ik kook eerst 500ml water met wat dashipoeder in een pannetje. Als het water kookt doe ik de rijst er in. Als het goed is ligt alle rijst net onder het water. Deksel erop en een minuut even aan de kook brengen. Niet laten overkoken, merk je dat het kookt, gas/inductie/whatever terug.
Daarna 19 minuten rustig pruttelen. Om een indicatie te geven, Van de 9 standen gebruik ik 7~9 voor het 1 minuut koken, 1~2 voor de 19 minuten. Deksel nooit oplichten.

Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.

Als de rijst klaar is, dan overgooien in een ruime kom. De dressing erbij gooien en goed mengen. Dan mag het gaan afkoelen, dat kan met wat wapperen, maar ik ben lui en laat het een half uurtje staan. En natuurlijk soms even omscheppen.

Een wat lange bereidingsmanier dan de rijstkoker, maar zo heb ik het me laten leren door een sushiworkshop en wat zelf experimenteren met de dressing En het gaat eigenlijk altijd goed.
En door de dashi ruikt het zo lekker
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 14 oktober 2009 @ 09:23:57 #300
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_73672321
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 21:28 schreef Pheno het volgende:
Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.
Mengseltje in de magnetron om op te lossen! Wat een goeie! Ik roer altijd een kwartier en dan is de suiker nog niet opgelost.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')