abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69225934
Nou ja, ik had problemen met het niet te vochtig krijgen van de korrel. Nigiris die uit elkaar vallen en zo Qua rollen viel het wel mee

Morgen ga ik zelf weer wat doen, ik denk nigiris een japans omelet, garnalen en wat rollen met mango/mint en die gerookte zalm met kruidenkaas.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 20 mei 2009 @ 14:25:36 #102
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69226141
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:20 schreef Pheno het volgende:
Nou ja, ik had problemen met het niet te vochtig krijgen van de korrel. Nigiris die uit elkaar vallen en zo Qua rollen viel het wel mee

Morgen ga ik zelf weer wat doen, ik denk nigiris een japans omelet, garnalen en wat rollen met mango/mint en die gerookte zalm met kruidenkaas.
mjum! Klinkt erg goed allemaal!
Ik wilde ook weer gaan rollen, al is het nog niet zo lang geleden... Denk dat het of vrijdag of van het weekend wordt
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69226197
Laatste keer was twee weekenden geleden. Er is geen "te vaak sushi".
Ik probeer wel af te wisselen, maar soms wil je gewoon lekker simpel en niet duur (dus verse visloos). Genoeg dingen die er ook op/in kunnen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69226331
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:27 schreef Pheno het volgende:
Er is geen "te vaak sushi".

Toch wel..
Life is too short not to have fun
pi_69226578
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:32 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Toch wel..
Dan moet je geen kwik rollen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 20 mei 2009 @ 14:51:30 #106
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69226911
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:32 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Toch wel..
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69537709
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  vrijdag 29 mei 2009 @ 21:26:35 #108
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69538381
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
Staat er niets op de verpakking? Mijn rijst die ik gebruik heeft de verhouding 1/3 rijst 2/3 water en kookt ongeveer 20 minuten. Maar ik meet het water nooit af (maar gewoon een schatting) en zet nooit een kookwekker, let gewoon goed op wanneer ie droog gekookt is
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69547219
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
De rijst moet net onder water liggen, even zorgen dat het water kookt en dan heel zacht doorkoken, zo'n 20 minuten. Vooral zacht, anders mag je je pan gaan bewerken met een schuurspons Ik laat het daarna nog 10~15 minuten nagaren.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69548407
ook sushi gaat voor volgende week op 't whiteboard zaterdag denk ik, want dan is er markt en kunnen we daar 's vis halen
Ja doei.
pi_69550358
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
Life is too short not to have fun
  zaterdag 30 mei 2009 @ 12:31:30 #112
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69550384
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
ik laat sushi na het rollen even in de koelkast liggen, dan is het ook makkelijker en netter te snijden, ne lekkerder natuurlijk, sushi moet niet nog half warm zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69555002
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
Het moet op kamertemp worden gegeten, dus goed afgekoeld. Half warm is dat nog niet Meestal wapper je voor je gaat rollen het koel, al ben ik lui en laat het gewoonweg afkoelen en gooi de rijst af en toe om. En eigenlijk niet in de koelkast doen, ik vind het zelf niet lekker worden. Dat het niet goed zou snijden op kamertemperatuur merk ik niet, maar ik heb dan ook echt een l33t gosu ZOMG mes gekocht in Japan, dat ding kunnen ze gebruiken aan een operatietafel in een ziekenhuis

Maar ik ga nu maar eens BBQ'en, nu bedenk ik me pas dat ik ook yakatori had kunnen doen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69555156
koelkast doe ik nooit, vind ik 't ook niet lekkerder op worden laat de rijst gewoon lang genoeg afkoelen tot kamertemp en zorg dan ook altijd dat we sushi eten als we de hele dag de tijd hebben voor dat soort dingen, dus niet meteen na het koken van de rijst het liefst willen rollen omdat je honger hebt en de hele dag hebt gewerkt ofzo
Ja doei.
  zaterdag 30 mei 2009 @ 19:59:24 #115
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_69559580
Ik vind halfwarme sushi het allerlekkerst
Ook: *ongeduldig*
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 31 mei 2009 @ 11:40:52 #116
122997 zquing
Drama Junk
pi_69570693
is de vis van de supermarkt een beetje te doen? Was gisteren vergeten vis te halen.......... en wil morgen sushi maken.....
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_69570988
Uh, nee. De zalm gaat nog wel (vind ik dan), maar de rest....
Weet iemand een goede viszaak in omgeving nijmegen trouwens?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69572032
zalm is te doen als je spontaan besluit sushi temaken maar de rest..

Pheno: Gamba is wel goed, al is het filiaal in Arnhem beter, vind ik.

ga tevens even op de markt proberen, vrijdag of zaterdag
Ja doei.
pi_69579531
het is gelukt!! Samen met manvriend rollen gedraaid. Die rijst plakt wel als een malle

En natuurlijk krijg je jeuk aan je neus als je beide met je handen in de rijst zit

Zeker voor herhaling vatbaar
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_69581140
als je aan het rollen gaat een bakje met water en 4 eetlepels Su (azijn) naast je zetten dan kleeft 't niet zo
Ja doei.
pi_70047475
gisteren voor het eerst sushi gemaakt, is niet eens zo lastig als ik dacht. alleen was het uit een kant en klaar set vd AH, in het vervolg wil ik gewoon zelf losse ingredienten kopen. wat voor rijst kan ik het beste halen? voor de vis zal ik eens bij de hanos gaan kijken, en de azijn kan ik denk ik wel bij de aziatische supermarkt halen. maar de rijst dus he...
pi_70047507
Tjah als je dan toch bij de Aziatische supermarkt bent kan je net zo goed wat rijst meenemen. Ik heb het laatst ook bij de toko gekocht, maar nog niet gebruikt.
Life is too short not to have fun
pi_70047549
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 00:23 schreef vaagsel het volgende:
Tjah als je dan toch bij de Aziatische supermarkt bent kan je net zo goed wat rijst meenemen. Ik heb het laatst ook bij de toko gekocht, maar nog niet gebruikt.
heet dat dan gewoon sushi rijst?
  Moderator dinsdag 16 juni 2009 @ 06:40:01 #124
155227 crew  Guppy
dus
pi_70049477
bij mijn Xenos hadden ze laatst ook sushi rijst misschien dat je daar ook eens moet kijken
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 16 juni 2009 @ 07:07:36 #125
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_70049539
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 00:25 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

heet dat dan gewoon sushi rijst?
Het staat vaak wel op de verpakking dat het daar voor geschikt is. Vaak ligt het bij alle rijstsoorten en dan in de "Japanse hoek"
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_70102963
quote:
Op maandag 11 mei 2009 13:03 schreef Bijsluiter het volgende:
ik ben van plan binnekort met een date naar een sushi-bar in amsterdam te gaan.. Aangezien ik een arme student ben hoeft het niet de beste sushi van Nederland te zijn, maar iemand suggesties voor een barretje waar je lekker kan zitte, goede sushi is en de prijzen betaalbaar?
Bij Tokio Cafe op het spui, wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.
Dit is vanwege het feit dat ze bijna altijd vol zitten.
life is like a present you never know what is in it
pi_70795719
Oh ja, deze was er ook nog. Zondag voor 10 man sushi maken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70796328
één van die tien meldt zich!
pi_70800994
Prachtig Topic. Is al weer een paar jaartjes oud. Heb ze allemaal doorgelezen, zaten leuke dingen bij.

Zelf ben ik ook al een tijdje aan het prutsen en ik moet zeggen; het gaat steeds beter.

Wil me een beetje toeleggen op een beperkt aantal sushi's die ik dan ook zo goed mogelijk wil kunnen maken op termijn.

Heb vorige week Temaki gemaakt in de kleine en grote uitvoering en dat is ook goed bevallen. Heb daarbij ook Tobikko Orange (vliegende viskuit) uit een glazen potje met schroefdop gebruikt. M'n eerste vraag is of iemand weet hoe lang dat spul in een potje goed blijft nadat je het eenmaal hebt geopend?

Weet iemand een goede winkel waar je echt mooi Japans servies kunt kopen of iets wat daar op mee overeen komt? Plaats maakt me niet uit. Wil het ook zo mooi mogelijk kunnen presenteren na een middag hard werken om de sushi zo goed mogelijk klaar te maken.

Ik hoop hier nog veel te kunnen posten want ik heb nog vragen bij de vleet en misschien kan ik ook iemand anders wel helpen met zaken waar ik al een beetje ervaring mee heb, al dan niet door schade of schande
  donderdag 9 juli 2009 @ 07:18:28 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70802343
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:Heb daarbij ook Tobikko Orange (vliegende viskuit) uit een glazen potje met schroefdop gebruikt. M'n eerste vraag is of iemand weet hoe lang dat spul in een potje goed blijft nadat je het eenmaal hebt geopend?
Ik zou zeggen 1-2 dagen hooguit.
  donderdag 9 juli 2009 @ 09:42:04 #131
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70804135
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:

Weet iemand een goede winkel waar je echt mooi Japans servies kunt kopen of iets wat daar op mee overeen komt? Plaats maakt me niet uit. Wil het ook zo mooi mogelijk kunnen presenteren na een middag hard werken om de sushi zo goed mogelijk klaar te maken.

Ik hoop hier nog veel te kunnen posten want ik heb nog vragen bij de vleet en misschien kan ik ook iemand anders wel helpen met zaken waar ik al een beetje ervaring mee heb, al dan niet door schade of schande
Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.
Ik heb ook nog borden met sushi voorbeelden erop. Maarja, die komen ergens uit Belgie.

En verder: vraag! En vooral: help!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70805244
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 07:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou zeggen 1-2 dagen hooguit.
Oeps da's wel heel snel....
Ook als je het potje weer goed afsluit en in de koelkast bewaart?
pi_70805310
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 09:42 schreef mmascha het volgende:

[..]

Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.
Ik heb ook nog borden met sushi voorbeelden erop. Maarja, die komen ergens uit Belgie.

En verder: vraag! En vooral: help!
Zien er leuk uit. Zoiets moet het wel worden.

Moet zeggen dat ik op zwart servies de sushi wel heel mooi vind uitkomen.

Ga op m'n gemak eens goed rondkijken want ik wil ook een echt goed mes aanschaffen en zo'n vierkant omelet pannetje.

Heb er al verschillende gezien maar allemaal ongeschikt voor inductie. Of moet ik er speciaal voor naar Japan
zoals Pheno? Wat een gaaf mes is dat trouwens
pi_70805388
We hadden laatst een sushi party. en toen kwam iemand aan met het onderstaande gerechtje
Was echt super lekker...jammie

http://thetasteoflife.co.za/recepten/recept/105356/tonijnsashimi/
Youre the chocolate at the end of my cornetto
  donderdag 9 juli 2009 @ 10:55:37 #135
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70805822
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 10:33 schreef AllRight het volgende:

[..]

Moet zeggen dat ik op zwart servies de sushi wel heel mooi vind uitkomen.

Helemaal mee eens!(Die serie is er trouwens ook in zart zie ik nu) Ik heb dit ook nog:
(Beetje slechte foto misschien, bordje rechtsachter en helemaal links gaat het om)



Zal je ook nooit in een sushibar tegenkomen

Leuk je eigen foto's bekijken, kom je nog een wat tegen:
Ikea heeft ook een zwart sushisetje! Langwerpig bordje met een bijpassende bakje voor de saus(nu zal ik stoppen met de reclame)



[ Bericht 11% gewijzigd door mmascha op 09-07-2009 11:04:51 ]
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70808496
Bedankt voor de Ikea-tip.

Dat gerecht op de onderste foto had ik al eerder opgeslagen.
Wil het een keer proberen omdat het me ook lekker lijkt; warme sushi!
pi_70808542
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 10:37 schreef K-Girly het volgende:
We hadden laatst een sushi party. en toen kwam iemand aan met het onderstaande gerechtje
Was echt super lekker...jammie

http://thetasteoflife.co.za/recepten/recept/105356/tonijnsashimi/
Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
pi_70809253
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:

[..]

Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terug
Youre the chocolate at the end of my cornetto
pi_70810019
ik ga binnenkort ook Sushi maken voor de eerste keer die foto's hier zien er echt goed uit, krijg meteen trek
pi_70819660
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:42 schreef K-Girly het volgende:

[..]

Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terug
Heel fijn, ben benieuwd!
pi_70821590
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:

[..]

Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Voor gerechten met boter zorg ik voor ongezouten boter. Gewoon, iets gezonder en verneukt de smaak niet. Maar misschien is dat bij dit recept anders Ik eet nu toevallig tonijn in "wasabisaus", maar dan dus met ongezouten roomboter.

Mja, uqa sushischaaltjes e.d. is Japan natuurlijk Mekka, je hebt daar zoveel keus. Ik heb het bij mes en japans omeletpannetje (vierkant, geschikt voor inductie ) gehouden, mijn vrouw bij bentospullen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Pheno op 09-07-2009 18:33:53 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70857172
Vandaag ff bij de Ikea naar dat zwarte servies gekeken en wat aangeschaft.
Thuis ff snel op de tafel gedrapeerd en het staat wel gezellig.
Hier een plaatje. Kleuren en de indeling klopt nog niks van maar gaat ff om het idee.

Nog bedankt voor de tip Mmascha!

[/URL]
  zaterdag 11 juli 2009 @ 11:32:43 #143
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70872004
Keurig servies hoor! Staat heel netjes. Nu wil ik het natuurlijk wel gevuld zien met sushi hoor!
Die geweldige schaal in het midden komt niet van de Ikea gok ik. Anders ga ik daar vandaag direct heen
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70884436
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.


pi_70885069
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 11:32 schreef mmascha het volgende:
Keurig servies hoor! Staat heel netjes. Nu wil ik het natuurlijk wel gevuld zien met sushi hoor!
Die geweldige schaal in het midden komt niet van de Ikea gok ik. Anders ga ik daar vandaag direct heen
Ja dat heb je goed gezien van die schaal.
Cadeautje van een Japanse relatie met nog 4 kleinere schalen in hetzelfde design.
Helaas is hij een sushi-eter en geen sushi-weter m.a.w. ik kan helaas niks van hem leren wat het bereiden betreft.

Woensdag a.s. ga ik voor 4 man sushi (proberen) te maken. Maak er wel wat plaatjes van als het klaar is.
pi_70885513
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.


Anthony
Nou ja, ik houd het toch bij het goedkopere sushi bij de tsjukiji markt. Dat is beter voor mijn budget. En qua verse vis zit je daar 101% zeker goed. Hadden we dat hier maar Die tonijn, smelt op je tong. He verdomme, nou ga ik weer naar goedkope tickets zoeken om eens een weekje weer naar Tokio te gaan
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70885558
Anthony Bourdain is
pi_70890150
Wat een wereldprogramma is dat idd, kijk het elke zaterdagmiddag op Discovery.

Gister pas ook ontdekt dat hele afleveringen op youtube staan
pi_70894978
Op travelchannel (digitale tv) is hij ook erg vaak te zien (geweest).
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70909231
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 23:40 schreef TN-FR het volgende:
Wat een wereldprogramma is dat idd, kijk het elke zaterdagmiddag op Discovery.

Gister pas ook ontdekt dat hele afleveringen op youtube staan
Is dat elke zaterdagmiddag?? ik heb het pas allemaal gedownload.

Hoelaat is dat op discovery?
pi_70909423
Rond half 2.
pi_70914785
De sushi viel weer in goede aarde. Het is op.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70915468
Foto's??
pi_70915714
Geen foto's, omdat ik zo vers mogelijk wil werken heb ik op zondagochtend de rijst gewassen en gekookt. Daarna gerold, maar zonder te snijden nog. Gerold meegenomen en vergeten om een camera en mijn mes mee te nemen. Nigiri sushi met een klein beetje philedelpia kruidengedoe er op, peterselie en gerookte zalm. Daarnaast een paar simpele komkommer/surimi en avocado/surimi en zo'n restjes rol (komkommer en avo over ). Het was voor een moeilijk publiek, gezien ze niet zo voor rauwe vis zijn

Ik dek dat ik deze week nog wel een keer wat maak, dan thuis. Dan maak ik wel weer een keer foto's
Ik ben nog wat speciaals van plan, dat gaat ook visueel erg tof worden.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70920435
Leuk vind het altijd interessant om dat soort plaatjes te bekijken.

Voor woensdag ga ik ook advokado gebruiken maar ik heb weinig ervaring met die vrucht. Hoe rijp kan je ze het beste nemen. Ik heb het nu 2 x gebruikt maar de ene was te zacht en de volgende te hard. Of voeg je iets toe om ze goed te krijgen. Ik heb ooit eens iets gelezen over citroensap?

En oh ja echte krab hoe kan je die het beste kopen? Ik wil het eens proberen om er zelf een soort salade van te maken voor een Californian Roll. Heb je daar ervaring mee?
pi_70924304
Citroensap gebruik je om als je ze gepeld hebt om de kleur nog even goed te houden. Dat maakt ze niet harder of zachter. Enige tip die ik kan geven: koop ze laat. Ik knijp ze als ikz e koop (zachtjes, als je pech hebt zou je namelijk een nogal smeerboel maken in de winkel ). Je hebt enorm groene avocados, dat is een bepaalde soort die zacht is. De andere (kleinere peervormige) moeten wat bruiner zijn. Niet te, want dan zijn ze alleen goed voor de mexicaanse dipsaus

Met krab kan ik je niet tippen, geen ervaring mee. Ik doe er surimi in, prima spul en een stuk goedkoper
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70925818
pi_70930977
Als hij te hard is nog even wegleggen in een zak met een banaan.
pi_70933574
quote:
Op maandag 13 juli 2009 12:58 schreef TN-FR het volgende:
Als hij te hard is nog even wegleggen in een zak met een banaan.
Grapje zeker
pi_70934017
que?
pi_70934413
Is dat echt zo of een grap van die banaan?
pi_70935554
quote:
Op maandag 13 juli 2009 14:57 schreef AllRight het volgende:
Is dat echt zo of een grap van die banaan?
Is geen grap. Werkt prima.
pi_70936949
O.K. thanks!
pi_70936969
Da's met een appel, toch?
pi_70937114
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:15 schreef ColdFeet het volgende:
Da's met een appel, toch?
Misschien óók, ik ken alleen de banaanvariant.
pi_70937249
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:15 schreef ColdFeet het volgende:
Da's met een appel, toch?
En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70937274
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:24 schreef Pheno het volgende:

[..]

En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?
Dat moet je nooit doen. Die eten elkaar op.
  dinsdag 14 juli 2009 @ 12:29:49 #168
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70962731
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.



Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?
Het ziet er te licht uit voor soyasaus.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70963783
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 12:29 schreef mmascha het volgende:

[..]

Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?
Het ziet er te licht uit voor soyasaus.
Wat ik uit de comments kan opmaken http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/nikirisauce
pi_71018501
Men neme:
Bockworst, Komkommer, Augurkjes

Tonijn met mayonaise, en wederom augurk en komkommer



Was weer een middagje creatief met rijst, nori en vulling uit een sushikit van de AH (5,25¤). En dit keer heeft mn ma ook meegedaan


Vleessushi's met soya saus:


Tonijnsushi's met wasabi en gember:
pi_71026275
Gisteren enthousiaste eters gehad. Zelf sushi en temaki gemaakt

Smaakte heerlijk

We zijn op de goede weg! Veel oefenen en veel eten dan komt het wel goed

[/URL]
  donderdag 16 juli 2009 @ 10:34:40 #172
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_71026494
Wat voor zalm gebruiken jullie? Ik heb zelf namelijk sushi gemaakt met zowel gerookte zalm als een verse zalm van de visboer. Alleen het klopt beide eigenlijk niet echt, gerookte zalm wordt officieel niet gebruikt voor sushi en is eigenlijk te zout en zalm van de vis boer was nogal wat hard om te eten. Je had dan echt minder malse stukjes waar je enorm aan moest trekken met je tanden om het te kunnen scheuren, niet echt de bedoeling dus. Altijd als we sushi gaan eten buiten de deur is de zalm altijd enorm mals maar niet zo zout als gerookte zalm.....waar dit vandaan te halen?
pi_71026952
Ikzelf hou het lekker simpel en ga gewoon mijn eigen gang.
Kijk niet meer zo precies wat nou wel en niet mag maar meer of de smaak erg goed is en de ingredienten bij elkaar passen

Deze keer heb ik wilde gerookte zalm gebruikt. Verder gerookte forel, ook hartstikke lekker en gerookte makreel en krab.

Misschien niet precies volgens de Japanse rituelen maar wel verrekte lekker. Als toevoegingen; advokado (was nu eindelijk precies goed) lenteuitjes, komkommer, kuit van vliegende vis (groen met wasabi-extract) omelet, soyasaus, wasabi, zoetzure gember.

En in de Temaki een heel klein beetje echt goede krabsalade.
  donderdag 16 juli 2009 @ 10:58:40 #174
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_71027226
En hoe bewaren jullie de sushi? Als je nog overhoud na het eten? Zowel vriezer als koelkast vind ik vaak geen succes.
  donderdag 16 juli 2009 @ 11:04:23 #175
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71027420
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?
Ziet er wel goed uit allebei!

Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)

AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  donderdag 16 juli 2009 @ 11:07:23 #176
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_71027523
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?
Ziet er wel goed uit allebei!

Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)

AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Bockworst Nee dat zou ik nooit doen. Maar ik heb het hier niet over welke zalm wel of niet mag, maar mijn vraag is welke zalm de sushi tent gebruikt, dat vind ik namelijk verreweg het lekkerst.
pi_71030582
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?
Ziet er wel goed uit allebei!

Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)

AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Wasabi tobiko heb ik als ik me niet vergis ook bij de AH XL gezien. Verder hebben ze het ook bij de Sligro en bij House of Caviar in de Bijenkorf (iig in Rotterdam).
pi_71030806
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:07 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Bockworst Nee dat zou ik nooit doen. Maar ik heb het hier niet over welke zalm wel of niet mag, maar mijn vraag is welke zalm de sushi tent gebruikt, dat vind ik namelijk verreweg het lekkerst.
Wat wel en niet mag is sowieso hopeloos. Je hebt ook amerikaanse sushi etc. Oorspronkelijk hoort alles rauw te zijn, omdat het rollen van vis in rijst bedoeld was als opslag en goed houden van vis. later zijn ze de rijst erbij gaan eten.

Je kunt beter vragen welk gedeelte van de zalm ze gebruiken. Ik vraag bij de visboer altijd om sashimi kwaliteit. Maar ook de diepvrieszalm werkt prima.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  donderdag 16 juli 2009 @ 13:36:10 #179
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71032008
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 12:58 schreef Pheno het volgende:

[..]

Wat wel en niet mag is sowieso hopeloos. Je hebt ook amerikaanse sushi etc. Oorspronkelijk hoort alles rauw te zijn, omdat het rollen van vis in rijst bedoeld was als opslag en goed houden van vis. later zijn ze de rijst erbij gaan eten.
Was een beetje verkeerd geformuleerd: wat wel en niet hoort is het idd.
Alles kan en alles mag wat mij betreft! Van alles proberen is het leukst en vaak het lekkerst!
Ik heb een keer met mijn schoonzus sushi gemaakt. Ik deed zalm vaak met hartige ingredienten zoals roomkaas enzo. Zij stopte er mango bij. Dat is nu mijn favoriete combinatie:zalm met mango. Mmm!

En over het bewaren: ik rol de niet aangesneden rollen altijd strak in huishoudfolie en dan in de koelkast. Maarja, vers blijft het allerlekkerste!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_71036426
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:04 schreef mmascha het volgende:
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?
Ziet er wel goed uit allebei!

Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)

AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Die witte bakjes inderdaad Tobikko groen en dat andere bakje had ik wasabi dipsaus ingedaan maar dat was geen succes. Het lekkerste is nog steeds soyasaus met wat wasabi er doorheen vind ik.

Die Tobikko had ik ook in orange en gekocht bij de Makro net als de rest van de vis. Er lag ook rauwe wilde zalm uit Alaska en die zag er echt super uit.

Ik wil ook eens experimenteren met vlees van de Schotse Hooglander.(super zuiver vlees is dat) Daar eerst een stoofpotje van maken en dan als een soort van Lumper maar dan Sushi. M'n gevoel zegt dat dat heerlijk moet zijn, maar moet het eerst maar eens proberen.

Voorlopig veel experimenteren, dat bevalt goed zo.
pi_71036718
Let er op dat je moet oppassen dat het niet te nattig wordt met zo'n stoofpotje? Ik ben ooit vergeten wat uit te lekken en je hele rol dondert in elkaar
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71048219
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:28 schreef AllRight het volgende:
Gisteren enthousiaste eters gehad. Zelf sushi en temaki gemaakt

Smaakte heerlijk

We zijn op de goede weg! Veel oefenen en veel eten dan komt het wel goed

[ afbeelding ][/URL]
wow, goed bezig

als je nog een keer testers nodig hebt

ik heb vandaag alle benodigde spullen gekocht, alleen nog goede vis nodig. zaterdag maar eens even richting Hanos, misschien dat ze me daar kunnen helpen.
pi_71049880
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 15:53 schreef Pheno het volgende:
Let er op dat je moet oppassen dat het niet te nattig wordt met zo'n stoofpotje? Ik ben ooit vergeten wat uit te lekken en je hele rol dondert in elkaar
En hoe was de smaak desondanks?

En Byte me helaas vrijwillegers c.q. "proefdieren" genoeg
pi_71136213
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:07 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Bockworst Nee dat zou ik nooit doen. Maar ik heb het hier niet over welke zalm wel of niet mag, maar mijn vraag is welke zalm de sushi tent gebruikt, dat vind ik namelijk verreweg het lekkerst.
Ik zou dan weer geen zalm doen, heb het niet zo op vis. Maar hou wel van sushi, en dan wordt het veel expirimenteren met vlees. Enkel bockworst of knakworst zou ik nooit doen, denk dat dat niet zo lekker is. MAar wilde de combinatie met augurk en komkommer wel eens proberen, wan daar had ik al eens sushi's mee gemaakt.

Misschien trouwens iemand nog tips over welke vlees een beetje te doen is in sushi? En ja, ook al is het voornamelijk vis wat er in een sushi zit, maar who cares...
pi_71140883
"Sashimi" onder de rundvlees. Ik zou zeggen, haal een rundercarpaccio
Prima te gebruiken op de nigiri sushi.

Voor de rest moet ik ook even denken...Vlees heeft het probleem nogal te aanwezig te zijn als smaak.

Ik ben nog wat gaan zoeken: ham met daikon (of asperge, lijkt me ook wel wat eigenlijk).

En tartaar (duh). Prim in gunkan makai. (zeg maar de bootsushi stijl

[ Bericht 27% gewijzigd door Pheno op 20-07-2009 09:17:18 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71452921
Hier ook een sushi liefhebber

Nu enkele malen zelf geprobeerd en het gaat steeds beter. Ik heb de meeste moeite met het vinden van de goede bereidingswijze van de rijst.
Rijst haal ik bij de toko, net zoals de azijn en de nori vellen. Het liefst maak ik maki rolletjes. Vis haal ik bij de visboer, ik hem hem zelfs zover gekregen dat ik binnenkort wat sushi voor hun maak in ruil voor een mooi stuk tonijn of zalm
Hier nog een foto van wat sushi die ik laatst gemaakt had, niet heel duidelijk maar het kan ermee door.

Als saus gebruik ik vaak gezeefde chilisaus (dus zonder die chiliflakes, gewoon even door de zeef halen), Soja van kikkoman, wasabi en wat suiker. Heerlijk!

Op de foto zie je wellicht dat de rijst heel los en korrelig is. De andere keer is hij weer lekker vochtig... het blijft moeilijk die rijst!
pi_71506243
De sushi's zijn in ieder geval al mooi rond gerold! Bij mij zijn ze me nog te vierkant. Ja en de rijst is gewoon een kwestie van veel doen. Op een gegeven ogenblik krijg je dat steeds beter onder de knie. Maar dan moet je wel bijhouden hoe je het hebt gedaan. Anders ben je het de volgende keer weer kwijt. Tenminste bij mij.

Krijg altijd trek bij sushi-plaatjes
pi_71511215
quote:
Op zaterdag 1 augustus 2009 00:32 schreef AllRight het volgende:
De sushi's zijn in ieder geval al mooi rond gerold! Bij mij zijn ze me nog te vierkant. Ja en de rijst is gewoon een kwestie van veel doen. Op een gegeven ogenblik krijg je dat steeds beter onder de knie. Maar dan moet je wel bijhouden hoe je het hebt gedaan. Anders ben je het de volgende keer weer kwijt. Tenminste bij mij.

Krijg altijd trek bij sushi-plaatjes
Volgens mij hoort maki sushi juist een wat vierkante vorm te hebben. Zie bijv. dit filmpje

Ik moet ook snel weer eens sushi maken, ik krijg ook behoorlijk trek na het kijken in dit topic.
pi_71517435
De rijst was op. Dus ik moest wel nieuwe halen, zeker als ik morgen weer ga rollen, kneden en eten ga.

Ik denk dat ik er na deze aankoop weer tegen kan, het scheelde ook erg veel t.o.v. een halve/hele kilo
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71517450
ja, wij moeten ook weer eens hier.. het is echt máánden geleden

krijg hier wel weer trek van
Ja doei.
pi_71545004
Wat nigirisushi, met tijgergarnaal in een pijnlijke split:


Om daarna een experimentje te proberen:


En dit gaat binnen nu en slapen op:
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71549949
Prachtig gemaakt hoor! Zeer verzorgd!

Ziet er ook erg lekker uit, ook die garnalen mmmm....

Hoe heb je die rijst zo mooi gekleurd? En smaakte die grootverpakking rijst goed?
pi_71549989
wat mooi!

Wij gaan zaterdag weer
Ja doei.
pi_71551500
Niets meer dan kleurstof en wat "sigarettensushi" gerold en die weer in een grote rol gelegd.
De grootverpakking had ik ik nog niet nodig, ik had nog wat gevonden. Al verwacht ik niet dat die anders smaakt, wel dat ie langer meegaat
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71552231
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 23:19 schreef allsystemshalt het volgende:
Hoe kan je het beste ei voorbereiden voor gebruik in sushi?
Van zijn schaal ontdoen

Voor de rest, je bedoelt, hoe maak ik Tamago yaki ?
En een hoop geduld, de eerste keer ging het bij mij (per ongeluk) goed, de tweede keer was het janken met een pet op. Ik heb nu zo'n pannetje in Japan gekocht, maar voorgaand ekeren was het een normaal omelet/pannenkoekenpannetje, rond dus, dan moet je hem alleen wat afsnijden als het klaar is om het rechthoekig te krijgen.

Ik heb ook eens omelet gemaakt om als "nori" te dienen, ook erg "anders".
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_71552475
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 23:25 schreef Pheno het volgende:

[..]

Van zijn schaal ontdoen

Voor de rest, je bedoelt, hoe maak ik Tamago yaki ?
En een hoop geduld, de eerste keer ging het bij mij (per ongeluk) goed, de tweede keer was het janken met een pet op. Ik heb nu zo'n pannetje in Japan gekocht, maar voorgaand ekeren was het een normaal omelet/pannenkoekenpannetje, rond dus, dan moet je hem alleen wat afsnijden als het klaar is om het rechthoekig te krijgen.

Ik heb ook eens omelet gemaakt om als "nori" te dienen, ook erg "anders".
Thanks !! ik ga het de volgende keer zeker proberen
  zondag 2 augustus 2009 @ 23:45:00 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71552888
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 23:25 schreef Pheno het volgende:
de eerste keer ging het bij mij (per ongeluk) goed, de tweede keer was het janken met een pet op.
Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.



Volgende keer zal ik zeker eerst nog weer eens even een filmpje bekijken vlak voor ik eraan begin. Volgens mij scheelt dat ernom.
pi_71553036
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.

[ afbeelding ]

Volgende keer zal ik zeker eerst nog weer eens even een filmpje bekijken vlak voor ik eraan begin. Volgens mij scheelt dat ernom.
youtube is idd de redding van menig culinair treffen geweest
pi_71555786
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat had ik nou ook. Eerste keer even tussendoor "om te proberen" en dat ging prima en had spijt dat ik niet nog iets beter mijn best had gedaan om het netjes te krijgen. Keer daarop, toen ik het "voor echtus" wilde maken sloeg het helemaal nergens op.

[ afbeelding ]

Volgende keer zal ik zeker eerst nog weer eens even een filmpje bekijken vlak voor ik eraan begin. Volgens mij scheelt dat ernom.
Oefening baart kunst. Geduld hebben is echt een vereiste, en dat had ik de tweede keer niet echt.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')