abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69225934
Nou ja, ik had problemen met het niet te vochtig krijgen van de korrel. Nigiris die uit elkaar vallen en zo Qua rollen viel het wel mee

Morgen ga ik zelf weer wat doen, ik denk nigiris een japans omelet, garnalen en wat rollen met mango/mint en die gerookte zalm met kruidenkaas.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 20 mei 2009 @ 14:25:36 #102
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69226141
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:20 schreef Pheno het volgende:
Nou ja, ik had problemen met het niet te vochtig krijgen van de korrel. Nigiris die uit elkaar vallen en zo Qua rollen viel het wel mee

Morgen ga ik zelf weer wat doen, ik denk nigiris een japans omelet, garnalen en wat rollen met mango/mint en die gerookte zalm met kruidenkaas.
mjum! Klinkt erg goed allemaal!
Ik wilde ook weer gaan rollen, al is het nog niet zo lang geleden... Denk dat het of vrijdag of van het weekend wordt
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69226197
Laatste keer was twee weekenden geleden. Er is geen "te vaak sushi".
Ik probeer wel af te wisselen, maar soms wil je gewoon lekker simpel en niet duur (dus verse visloos). Genoeg dingen die er ook op/in kunnen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69226331
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:27 schreef Pheno het volgende:
Er is geen "te vaak sushi".

Toch wel..
Life is too short not to have fun
pi_69226578
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:32 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Toch wel..
Dan moet je geen kwik rollen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  woensdag 20 mei 2009 @ 14:51:30 #106
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69226911
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:32 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Toch wel..
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69537709
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  vrijdag 29 mei 2009 @ 21:26:35 #108
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_69538381
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
Staat er niets op de verpakking? Mijn rijst die ik gebruik heeft de verhouding 1/3 rijst 2/3 water en kookt ongeveer 20 minuten. Maar ik meet het water nooit af (maar gewoon een schatting) en zet nooit een kookwekker, let gewoon goed op wanneer ie droog gekookt is
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_69547219
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:07 schreef _aurum_ het volgende:
Wij gaan morgen voor 't eerst sushi maken, ik heb de basis dingen in huis gehaald. Alleen de vis moet morgenochtend nog ff gekocht worden.

Wat ik mij net bedenk; wat zijn de verhoudingen rijst/water om te koken? Hoelang kook ik de rijst?
De rijst moet net onder water liggen, even zorgen dat het water kookt en dan heel zacht doorkoken, zo'n 20 minuten. Vooral zacht, anders mag je je pan gaan bewerken met een schuurspons Ik laat het daarna nog 10~15 minuten nagaren.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69548407
ook sushi gaat voor volgende week op 't whiteboard zaterdag denk ik, want dan is er markt en kunnen we daar 's vis halen
Ja doei.
pi_69550358
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
Life is too short not to have fun
  zaterdag 30 mei 2009 @ 12:31:30 #112
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69550384
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
ik laat sushi na het rollen even in de koelkast liggen, dan is het ook makkelijker en netter te snijden, ne lekkerder natuurlijk, sushi moet niet nog half warm zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69555002
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:30 schreef vaagsel het volgende:
De vorige keer (de eerste keer dus) dat ik het maakte vond ik de rijst nog wat te warm. Is het normaal dat sushi op kamertemperatuur wordt gegeten, of leg je de gerolde sushi eerst nog even in de koelkast?
Het moet op kamertemp worden gegeten, dus goed afgekoeld. Half warm is dat nog niet Meestal wapper je voor je gaat rollen het koel, al ben ik lui en laat het gewoonweg afkoelen en gooi de rijst af en toe om. En eigenlijk niet in de koelkast doen, ik vind het zelf niet lekker worden. Dat het niet goed zou snijden op kamertemperatuur merk ik niet, maar ik heb dan ook echt een l33t gosu ZOMG mes gekocht in Japan, dat ding kunnen ze gebruiken aan een operatietafel in een ziekenhuis

Maar ik ga nu maar eens BBQ'en, nu bedenk ik me pas dat ik ook yakatori had kunnen doen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69555156
koelkast doe ik nooit, vind ik 't ook niet lekkerder op worden laat de rijst gewoon lang genoeg afkoelen tot kamertemp en zorg dan ook altijd dat we sushi eten als we de hele dag de tijd hebben voor dat soort dingen, dus niet meteen na het koken van de rijst het liefst willen rollen omdat je honger hebt en de hele dag hebt gewerkt ofzo
Ja doei.
  zaterdag 30 mei 2009 @ 19:59:24 #115
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_69559580
Ik vind halfwarme sushi het allerlekkerst
Ook: *ongeduldig*
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 31 mei 2009 @ 11:40:52 #116
122997 zquing
Drama Junk
pi_69570693
is de vis van de supermarkt een beetje te doen? Was gisteren vergeten vis te halen.......... en wil morgen sushi maken.....
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_69570988
Uh, nee. De zalm gaat nog wel (vind ik dan), maar de rest....
Weet iemand een goede viszaak in omgeving nijmegen trouwens?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_69572032
zalm is te doen als je spontaan besluit sushi temaken maar de rest..

Pheno: Gamba is wel goed, al is het filiaal in Arnhem beter, vind ik.

ga tevens even op de markt proberen, vrijdag of zaterdag
Ja doei.
pi_69579531
het is gelukt!! Samen met manvriend rollen gedraaid. Die rijst plakt wel als een malle

En natuurlijk krijg je jeuk aan je neus als je beide met je handen in de rijst zit

Zeker voor herhaling vatbaar
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_69581140
als je aan het rollen gaat een bakje met water en 4 eetlepels Su (azijn) naast je zetten dan kleeft 't niet zo
Ja doei.
pi_70047475
gisteren voor het eerst sushi gemaakt, is niet eens zo lastig als ik dacht. alleen was het uit een kant en klaar set vd AH, in het vervolg wil ik gewoon zelf losse ingredienten kopen. wat voor rijst kan ik het beste halen? voor de vis zal ik eens bij de hanos gaan kijken, en de azijn kan ik denk ik wel bij de aziatische supermarkt halen. maar de rijst dus he...
pi_70047507
Tjah als je dan toch bij de Aziatische supermarkt bent kan je net zo goed wat rijst meenemen. Ik heb het laatst ook bij de toko gekocht, maar nog niet gebruikt.
Life is too short not to have fun
pi_70047549
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 00:23 schreef vaagsel het volgende:
Tjah als je dan toch bij de Aziatische supermarkt bent kan je net zo goed wat rijst meenemen. Ik heb het laatst ook bij de toko gekocht, maar nog niet gebruikt.
heet dat dan gewoon sushi rijst?
  Moderator dinsdag 16 juni 2009 @ 06:40:01 #124
155227 crew  Guppy
dus
pi_70049477
bij mijn Xenos hadden ze laatst ook sushi rijst misschien dat je daar ook eens moet kijken
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 16 juni 2009 @ 07:07:36 #125
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_70049539
quote:
Op dinsdag 16 juni 2009 00:25 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

heet dat dan gewoon sushi rijst?
Het staat vaak wel op de verpakking dat het daar voor geschikt is. Vaak ligt het bij alle rijstsoorten en dan in de "Japanse hoek"
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_70102963
quote:
Op maandag 11 mei 2009 13:03 schreef Bijsluiter het volgende:
ik ben van plan binnekort met een date naar een sushi-bar in amsterdam te gaan.. Aangezien ik een arme student ben hoeft het niet de beste sushi van Nederland te zijn, maar iemand suggesties voor een barretje waar je lekker kan zitte, goede sushi is en de prijzen betaalbaar?
Bij Tokio Cafe op het spui, wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.
Dit is vanwege het feit dat ze bijna altijd vol zitten.
life is like a present you never know what is in it
pi_70795719
Oh ja, deze was er ook nog. Zondag voor 10 man sushi maken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70796328
één van die tien meldt zich!
pi_70800994
Prachtig Topic. Is al weer een paar jaartjes oud. Heb ze allemaal doorgelezen, zaten leuke dingen bij.

Zelf ben ik ook al een tijdje aan het prutsen en ik moet zeggen; het gaat steeds beter.

Wil me een beetje toeleggen op een beperkt aantal sushi's die ik dan ook zo goed mogelijk wil kunnen maken op termijn.

Heb vorige week Temaki gemaakt in de kleine en grote uitvoering en dat is ook goed bevallen. Heb daarbij ook Tobikko Orange (vliegende viskuit) uit een glazen potje met schroefdop gebruikt. M'n eerste vraag is of iemand weet hoe lang dat spul in een potje goed blijft nadat je het eenmaal hebt geopend?

Weet iemand een goede winkel waar je echt mooi Japans servies kunt kopen of iets wat daar op mee overeen komt? Plaats maakt me niet uit. Wil het ook zo mooi mogelijk kunnen presenteren na een middag hard werken om de sushi zo goed mogelijk klaar te maken.

Ik hoop hier nog veel te kunnen posten want ik heb nog vragen bij de vleet en misschien kan ik ook iemand anders wel helpen met zaken waar ik al een beetje ervaring mee heb, al dan niet door schade of schande
  donderdag 9 juli 2009 @ 07:18:28 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70802343
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:Heb daarbij ook Tobikko Orange (vliegende viskuit) uit een glazen potje met schroefdop gebruikt. M'n eerste vraag is of iemand weet hoe lang dat spul in een potje goed blijft nadat je het eenmaal hebt geopend?
Ik zou zeggen 1-2 dagen hooguit.
  donderdag 9 juli 2009 @ 09:42:04 #131
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70804135
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 01:13 schreef AllRight het volgende:

Weet iemand een goede winkel waar je echt mooi Japans servies kunt kopen of iets wat daar op mee overeen komt? Plaats maakt me niet uit. Wil het ook zo mooi mogelijk kunnen presenteren na een middag hard werken om de sushi zo goed mogelijk klaar te maken.

Ik hoop hier nog veel te kunnen posten want ik heb nog vragen bij de vleet en misschien kan ik ook iemand anders wel helpen met zaken waar ik al een beetje ervaring mee heb, al dan niet door schade of schande
Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.
Ik heb ook nog borden met sushi voorbeelden erop. Maarja, die komen ergens uit Belgie.

En verder: vraag! En vooral: help!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70805244
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 07:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou zeggen 1-2 dagen hooguit.
Oeps da's wel heel snel....
Ook als je het potje weer goed afsluit en in de koelkast bewaart?
pi_70805310
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 09:42 schreef mmascha het volgende:

[..]

Ik heb mooie rechthoekige borden van Ikea. Niet echt japans maar ik vind het mooier staan dan op een rond bord.
Ik heb ook nog borden met sushi voorbeelden erop. Maarja, die komen ergens uit Belgie.

En verder: vraag! En vooral: help!
Zien er leuk uit. Zoiets moet het wel worden.

Moet zeggen dat ik op zwart servies de sushi wel heel mooi vind uitkomen.

Ga op m'n gemak eens goed rondkijken want ik wil ook een echt goed mes aanschaffen en zo'n vierkant omelet pannetje.

Heb er al verschillende gezien maar allemaal ongeschikt voor inductie. Of moet ik er speciaal voor naar Japan
zoals Pheno? Wat een gaaf mes is dat trouwens
pi_70805388
We hadden laatst een sushi party. en toen kwam iemand aan met het onderstaande gerechtje
Was echt super lekker...jammie

http://thetasteoflife.co.za/recepten/recept/105356/tonijnsashimi/
Youre the chocolate at the end of my cornetto
  donderdag 9 juli 2009 @ 10:55:37 #135
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70805822
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 10:33 schreef AllRight het volgende:

[..]

Moet zeggen dat ik op zwart servies de sushi wel heel mooi vind uitkomen.

Helemaal mee eens!(Die serie is er trouwens ook in zart zie ik nu) Ik heb dit ook nog:
(Beetje slechte foto misschien, bordje rechtsachter en helemaal links gaat het om)



Zal je ook nooit in een sushibar tegenkomen

Leuk je eigen foto's bekijken, kom je nog een wat tegen:
Ikea heeft ook een zwart sushisetje! Langwerpig bordje met een bijpassende bakje voor de saus(nu zal ik stoppen met de reclame)



[ Bericht 11% gewijzigd door mmascha op 09-07-2009 11:04:51 ]
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70808496
Bedankt voor de Ikea-tip.

Dat gerecht op de onderste foto had ik al eerder opgeslagen.
Wil het een keer proberen omdat het me ook lekker lijkt; warme sushi!
pi_70808542
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 10:37 schreef K-Girly het volgende:
We hadden laatst een sushi party. en toen kwam iemand aan met het onderstaande gerechtje
Was echt super lekker...jammie

http://thetasteoflife.co.za/recepten/recept/105356/tonijnsashimi/
Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
pi_70809253
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:

[..]

Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terug
Youre the chocolate at the end of my cornetto
pi_70810019
ik ga binnenkort ook Sushi maken voor de eerste keer die foto's hier zien er echt goed uit, krijg meteen trek
pi_70819660
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:42 schreef K-Girly het volgende:

[..]

Zal ik even aan me schoonbroer vragen wat hij had gebruikt, kom er zker op terug
Heel fijn, ben benieuwd!
pi_70821590
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 12:19 schreef AllRight het volgende:

[..]

Ga ik zeker eens proberen, erg duidelijk uitgelegd trouwens met dat filmpje; top

Wat voor boter kan je het beste gebruiken bij de bereiding van de saus en wat is een goede witte wijn voor zoiets?
Iemand een idee?
Voor gerechten met boter zorg ik voor ongezouten boter. Gewoon, iets gezonder en verneukt de smaak niet. Maar misschien is dat bij dit recept anders Ik eet nu toevallig tonijn in "wasabisaus", maar dan dus met ongezouten roomboter.

Mja, uqa sushischaaltjes e.d. is Japan natuurlijk Mekka, je hebt daar zoveel keus. Ik heb het bij mes en japans omeletpannetje (vierkant, geschikt voor inductie ) gehouden, mijn vrouw bij bentospullen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Pheno op 09-07-2009 18:33:53 ]
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70857172
Vandaag ff bij de Ikea naar dat zwarte servies gekeken en wat aangeschaft.
Thuis ff snel op de tafel gedrapeerd en het staat wel gezellig.
Hier een plaatje. Kleuren en de indeling klopt nog niks van maar gaat ff om het idee.

Nog bedankt voor de tip Mmascha!

[/URL]
  zaterdag 11 juli 2009 @ 11:32:43 #143
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70872004
Keurig servies hoor! Staat heel netjes. Nu wil ik het natuurlijk wel gevuld zien met sushi hoor!
Die geweldige schaal in het midden komt niet van de Ikea gok ik. Anders ga ik daar vandaag direct heen
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70884436
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.


pi_70885069
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 11:32 schreef mmascha het volgende:
Keurig servies hoor! Staat heel netjes. Nu wil ik het natuurlijk wel gevuld zien met sushi hoor!
Die geweldige schaal in het midden komt niet van de Ikea gok ik. Anders ga ik daar vandaag direct heen
Ja dat heb je goed gezien van die schaal.
Cadeautje van een Japanse relatie met nog 4 kleinere schalen in hetzelfde design.
Helaas is hij een sushi-eter en geen sushi-weter m.a.w. ik kan helaas niks van hem leren wat het bereiden betreft.

Woensdag a.s. ga ik voor 4 man sushi (proberen) te maken. Maak er wel wat plaatjes van als het klaar is.
pi_70885513
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.


Anthony
Nou ja, ik houd het toch bij het goedkopere sushi bij de tsjukiji markt. Dat is beter voor mijn budget. En qua verse vis zit je daar 101% zeker goed. Hadden we dat hier maar Die tonijn, smelt op je tong. He verdomme, nou ga ik weer naar goedkope tickets zoeken om eens een weekje weer naar Tokio te gaan
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70885558
Anthony Bourdain is
pi_70890150
Wat een wereldprogramma is dat idd, kijk het elke zaterdagmiddag op Discovery.

Gister pas ook ontdekt dat hele afleveringen op youtube staan
pi_70894978
Op travelchannel (digitale tv) is hij ook erg vaak te zien (geweest).
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70909231
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 23:40 schreef TN-FR het volgende:
Wat een wereldprogramma is dat idd, kijk het elke zaterdagmiddag op Discovery.

Gister pas ook ontdekt dat hele afleveringen op youtube staan
Is dat elke zaterdagmiddag?? ik heb het pas allemaal gedownload.

Hoelaat is dat op discovery?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')