abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70909423
Rond half 2.
pi_70914785
De sushi viel weer in goede aarde. Het is op.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70915468
Foto's??
pi_70915714
Geen foto's, omdat ik zo vers mogelijk wil werken heb ik op zondagochtend de rijst gewassen en gekookt. Daarna gerold, maar zonder te snijden nog. Gerold meegenomen en vergeten om een camera en mijn mes mee te nemen. Nigiri sushi met een klein beetje philedelpia kruidengedoe er op, peterselie en gerookte zalm. Daarnaast een paar simpele komkommer/surimi en avocado/surimi en zo'n restjes rol (komkommer en avo over ). Het was voor een moeilijk publiek, gezien ze niet zo voor rauwe vis zijn

Ik dek dat ik deze week nog wel een keer wat maak, dan thuis. Dan maak ik wel weer een keer foto's
Ik ben nog wat speciaals van plan, dat gaat ook visueel erg tof worden.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70920435
Leuk vind het altijd interessant om dat soort plaatjes te bekijken.

Voor woensdag ga ik ook advokado gebruiken maar ik heb weinig ervaring met die vrucht. Hoe rijp kan je ze het beste nemen. Ik heb het nu 2 x gebruikt maar de ene was te zacht en de volgende te hard. Of voeg je iets toe om ze goed te krijgen. Ik heb ooit eens iets gelezen over citroensap?

En oh ja echte krab hoe kan je die het beste kopen? Ik wil het eens proberen om er zelf een soort salade van te maken voor een Californian Roll. Heb je daar ervaring mee?
pi_70924304
Citroensap gebruik je om als je ze gepeld hebt om de kleur nog even goed te houden. Dat maakt ze niet harder of zachter. Enige tip die ik kan geven: koop ze laat. Ik knijp ze als ikz e koop (zachtjes, als je pech hebt zou je namelijk een nogal smeerboel maken in de winkel ). Je hebt enorm groene avocados, dat is een bepaalde soort die zacht is. De andere (kleinere peervormige) moeten wat bruiner zijn. Niet te, want dan zijn ze alleen goed voor de mexicaanse dipsaus

Met krab kan ik je niet tippen, geen ervaring mee. Ik doe er surimi in, prima spul en een stuk goedkoper
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70925818
pi_70930977
Als hij te hard is nog even wegleggen in een zak met een banaan.
pi_70933574
quote:
Op maandag 13 juli 2009 12:58 schreef TN-FR het volgende:
Als hij te hard is nog even wegleggen in een zak met een banaan.
Grapje zeker
pi_70934017
que?
pi_70934413
Is dat echt zo of een grap van die banaan?
pi_70935554
quote:
Op maandag 13 juli 2009 14:57 schreef AllRight het volgende:
Is dat echt zo of een grap van die banaan?
Is geen grap. Werkt prima.
pi_70936949
O.K. thanks!
pi_70936969
Da's met een appel, toch?
pi_70937114
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:15 schreef ColdFeet het volgende:
Da's met een appel, toch?
Misschien óók, ik ken alleen de banaanvariant.
pi_70937249
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:15 schreef ColdFeet het volgende:
Da's met een appel, toch?
En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70937274
quote:
Op maandag 13 juli 2009 16:24 schreef Pheno het volgende:

[..]

En wat dan als je een banaan en een appel bij elkaar legt?
Dat moet je nooit doen. Die eten elkaar op.
  dinsdag 14 juli 2009 @ 12:29:49 #168
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_70962731
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 20:04 schreef Stansfield het volgende:
Volgens velen de beste sushi ter wererld.
Vanaf 8 minuten ofzo.



Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?
Het ziet er te licht uit voor soyasaus.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_70963783
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 12:29 schreef mmascha het volgende:

[..]

Wat smeert hij nou met een kwastje op de nigiri?
Het ziet er te licht uit voor soyasaus.
Wat ik uit de comments kan opmaken http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/nikirisauce
pi_71018501
Men neme:
Bockworst, Komkommer, Augurkjes

Tonijn met mayonaise, en wederom augurk en komkommer



Was weer een middagje creatief met rijst, nori en vulling uit een sushikit van de AH (5,25¤). En dit keer heeft mn ma ook meegedaan


Vleessushi's met soya saus:


Tonijnsushi's met wasabi en gember:
pi_71026275
Gisteren enthousiaste eters gehad. Zelf sushi en temaki gemaakt

Smaakte heerlijk

We zijn op de goede weg! Veel oefenen en veel eten dan komt het wel goed

[/URL]
  donderdag 16 juli 2009 @ 10:34:40 #172
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_71026494
Wat voor zalm gebruiken jullie? Ik heb zelf namelijk sushi gemaakt met zowel gerookte zalm als een verse zalm van de visboer. Alleen het klopt beide eigenlijk niet echt, gerookte zalm wordt officieel niet gebruikt voor sushi en is eigenlijk te zout en zalm van de vis boer was nogal wat hard om te eten. Je had dan echt minder malse stukjes waar je enorm aan moest trekken met je tanden om het te kunnen scheuren, niet echt de bedoeling dus. Altijd als we sushi gaan eten buiten de deur is de zalm altijd enorm mals maar niet zo zout als gerookte zalm.....waar dit vandaan te halen?
pi_71026952
Ikzelf hou het lekker simpel en ga gewoon mijn eigen gang.
Kijk niet meer zo precies wat nou wel en niet mag maar meer of de smaak erg goed is en de ingredienten bij elkaar passen

Deze keer heb ik wilde gerookte zalm gebruikt. Verder gerookte forel, ook hartstikke lekker en gerookte makreel en krab.

Misschien niet precies volgens de Japanse rituelen maar wel verrekte lekker. Als toevoegingen; advokado (was nu eindelijk precies goed) lenteuitjes, komkommer, kuit van vliegende vis (groen met wasabi-extract) omelet, soyasaus, wasabi, zoetzure gember.

En in de Temaki een heel klein beetje echt goede krabsalade.
  donderdag 16 juli 2009 @ 10:58:40 #174
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_71027226
En hoe bewaren jullie de sushi? Als je nog overhoud na het eten? Zowel vriezer als koelkast vind ik vaak geen succes.
  donderdag 16 juli 2009 @ 11:04:23 #175
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_71027420
Na Bockworst en augurk voeren we een discussie of gerookte zalm wel mag?
Ziet er wel goed uit allebei!

Ik moet het ook maar weer eens maken, veel te lang geleden. Zag gister dat ik niet eens rijst in huis heb. Moet mijn standaardvoorraad maar weer eens aanvullen. (En de nigiri saus van n0a maken!)

AllRight: was zit er in die witte bakjes onderaan? De ene is viskuis met wasabi. (Waar koop je dat?) En die andere?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')