abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67268492
Nou ja, ik heb deel V gesloten dus ik moet deel VI openen, maar ik maak helemaal nooit zelf sushi.





pi_67268921
Heb laatst voor het eerst eens sushi gemaakt, met augurk en komkommer (ben niet echt een grote visliefhebber helaas). Nadeel was dat het best een duur kitje was, iets van 7 euro bij de AH.
Maar je bent ff bezig en tis leuk om vegetarische vullingen te maken enzow...

Binnenkort maar weer es naar Shabu-Shabu ^^
pi_67268998
quote:
Binnenkort maar weer es naar Shabu-Shabu ^^
  Moderator zaterdag 21 maart 2009 @ 15:10:56 #4
155227 crew  Guppy
dus
pi_67269289
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 21 maart 2009 @ 16:57:15 #5
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_67271485
Even een kleine terugvind sushi-post. Wordt trouwens weer eens tijd om zelf te gaan maken
Iemand trouwens enig idee of je ook sushi met zilvervlies rijst kunt maken en of dat een beetje smaakt? (kwam een paar keer wat receptjes tegen)
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_67271515
Net sushi besteld. 17 stuks.
pi_67277746
Ik heb vorige maand mijn vent eindelijk zover gekregen dat hij sushi proefde, en hij vond het (zoals verwacht ) 'wel binnen te houden'. Zou ik het dan eindelijk eens een keer zelf gaan proberen?
  maandag 23 maart 2009 @ 09:39:07 #8
241000 BuupWerk
hAsTaLaPaStA
pi_67315561
tvp !!

ik had een hele OP gemaakt in het vorige deel...moest nog wel ff gepimp worden misschien ideetje ??
pi_67764984
Ik ben terug uit japan. De sushi bij die vismarkt was weer fantastisch, precies zoals vorig jaar. Fatty tuna . Dat wordt weer teren op herinneringen.

MAAR ik heb natuurlijk wel wat inkopen gedaan om mijn l337 epic fail sushi talent hier te verbeteren:

Een vierkant tamago yaki (japans gezoet omelet) pannetje, vierkant en geschikt voor inductie.


En een cadeau voor mezelf in Kyoto gehaald bij Aritsugu:


Een prachtig lichtgewicht mes, met mijn eigen achternaam er in gezet (niet op foto ) :


Alleen al dat mes kopen is een belevenis, echt alles wordt uitgelegd, alsof ze hun kind verkopen.
Hoe te behandelen, te scherpen etc. De volgende sushi zal in ieder geval weer een belevenis worden, maar dit keer door het gebruikte gerei. De vis daarintegen zal tegen vallen, maar de vorige keer heb ik dat ook overleefd

Maar deze week zal ik dat nog niet doen, niet na de laatste dag fatty tuna en andere lekkere verse vis als ontbijt en avondeten te hebben genoten. De klap zou te groot zijn
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_67777962
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:

[ link | afbeelding ]
Is dat pakketje wat?
Ik zag volgens mij dezelfde liggen bij de Xenos
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 06:34:55 #11
155227 crew  Guppy
dus
pi_67782352
quote:
Op maandag 6 april 2009 22:46 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Is dat pakketje wat?
Ik zag volgens mij dezelfde liggen bij de Xenos
ik moet t nog proberen maar ik houd je op de hoogte!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_67783494
Elk startpakketje is in het begin handig omdat daar de benodigdheden om sushi te rollen al in zitten. Tenminste, anders is het een slecht starterspakket

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt stap je er weer van af
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 7 april 2009 @ 09:08:33 #13
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_67783920
Pheno, ziet er geweldig uit en klinkt ook fantastisch! Heb je nog mooie foto's van je reis?
En laat zeker even weten hoe het was om met die mooie spulletjes sushi te maken
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_67875105
Hoi,

Naast Tonijn en Zalm zijn er nog vele soorten vis.
Welke zijn nu lekker en makkelijk in het bereiden ?


En welke sojasaus is lekker?
pi_67875492
Paling op nigiri-sushi vind ik zelf altijd erg lekker. Grote garnalen kunnen ook op nigiri.
Iets goedkoper: tonijn uit blik goed uit laten lekken en met mayo een rol maken.
Kleine garnaaltjes kunnen ook wel gerold worden.
Ik heb eens tilapia geprobeerd, maar het is zo saai smakende vis...

Het probleem is de versheid en diversiteit hier in Nederland, dat heb ik weer mogen zien in Japan.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_67876370
quote:
Op donderdag 9 april 2009 20:24 schreef Pheno het volgende:
Paling op nigiri-sushi vind ik zelf altijd erg lekker. Grote garnalen kunnen ook op nigiri.
Iets goedkoper: tonijn uit blik goed uit laten lekken en met mayo een rol maken.
Kleine garnaaltjes kunnen ook wel gerold worden.
Ik heb eens tilapia geprobeerd, maar het is zo saai smakende vis...

Het probleem is de versheid en diversiteit hier in Nederland, dat heb ik weer mogen zien in Japan.
Echt vet om Japan een keer te bezoeken

Thanks voor de vistips
pi_67877005
1 keer? Nah, ik ben nu twee keer geweest en alleen al voor de vis daar zou ik nog wel een keer gaan

Je ziet wel wat dingen dat je denkt: kan ik ook proberen, maar dat is meer aan de niet-viskant. Veel verse vis is hier in NL niet echt te krijgen. Voor een land aan zee wel erg vreemd

Ik moet zelf eens kijken wanneer ik weer ga rollen, nu even niet, ik zou teveel heimwee krijgen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 17 april 2009 @ 12:34:04 #18
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68103938
Bestaat er een roll die onder de grill moet?
(Niet lachen:) Ik heb een spel op mijn ds: Sushi Academy. Hierin maak je allerlei soorten sushi. Ik dacht: misschien doe ik nog ideeen op. Daarin moet je een binnenstebuiten rol maken en dan beleggen met zalm en dan even onder de grill. Klinkt goed! Recept? Niet (op internet) te vinden.
Is dit bedacht door het spel of bestaat dit echt?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68116057
terugvindpost! ik MOET binnenkort ook weer
Ja doei.
pi_68133519
quote:
Op vrijdag 17 april 2009 12:34 schreef mmascha het volgende:
Bestaat er een roll die onder de grill moet?
(Niet lachen:) Ik heb een spel op mijn ds: Sushi Academy. Hierin maak je allerlei soorten sushi. Ik dacht: misschien doe ik nog ideeen op. Daarin moet je een binnenstebuiten rol maken en dan beleggen met zalm en dan even onder de grill. Klinkt goed! Recept? Niet (op internet) te vinden.
Is dit bedacht door het spel of bestaat dit echt?
Het leuke is dat sushi zo heerlijk uit te proberen is. Dus gewoon proberen. Vandaag ga ik denk ik eens naar de toko voor wat sushi rijst, want dat was na wat ge-bento op
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 18 april 2009 @ 10:12:02 #21
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68134171
Ja daar heb je gelijk in: ik ga het gewoon proberen!
Ik kwam ook een rol tegen met garnalen met tempura. Klinkt ook lekker. Maar dat zal vast slap worden. Ook proberen!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68135849
Tempura is lastig, maar niet te. Zorgen dat er geen vocht in zit voordat je het besalg er op doet. Dus bv een gaatje bij het staartje maken, want daar zit meestal het meest.

Het beslag zet ik altijd in een kom, met daarom weer een kom met ijswater.
Om te gebruiken zul je het daarna nog goed moeten nadeppen, zodat het vet er af is. Anders wordt de sushi idd wel erg slap.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 18 april 2009 @ 14:19:46 #23
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68139475
Ik bedoelde tempura in een rol. Dat door de rijst de tempura slap wordt.
Tempura zelf lukt wel goed. Blijft wel gokken om het niet te dik/dun te krijgen.
Mango in tempura! Jumjum! Ik hou van zoet met hartig!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68149310
Deze,



"Philadelphia Roll shushi's (zalm, philadelphia smeerkaas)"

Kwam ik tegen in het ontbijt topic.

Heeft iemand dat wel eens geprobeerd?

* en dan gaat het me vooral om de combinatie kaas zalm (of andere vis) en rijst
pi_68160403
Dat heb ik wel eens gedaan. Erg lekker, al neem ik dan gerookte zalm met paturain. Mango met mint is ook zo'n erg lekkere combi.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 19 april 2009 @ 17:16:17 #26
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174274
Foto's! Altijd leuk!

Alles klaarzetten


Snijden, rijst en tempura garnalen erbij


Rollen rollen, klaar!


Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien )
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia


Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)


[ Bericht 13% gewijzigd door mmascha op 19-04-2009 17:29:04 ]
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68174396
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!

Alles klaarzetten
http://94.100.115.37/552650001-552700000/552650801

Rijst en tempura garnalen erbij
http://94.100.113.37/552650001-552700000/552653201-

Rollen rollen, klaar!
http://94.100.114.117/552650001-552700000/552654101-

Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien )
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia
http://94.100.114.130/552650001-552700000/552654901-

Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)
http://94.100.116.77/552650001-552700000/552655701-
Linkjes doen het niet...
  zondag 19 april 2009 @ 17:20:17 #28
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174443
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68174496
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:20 schreef mmascha het volgende:
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Geen probleem
  zondag 19 april 2009 @ 17:31:19 #30
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174925
Zo. Gelukt. Zal wel eens wat vaker oefenen. Wat een administratie zo'n berichtje.
Doe mij maar sushi rollen, daar ben ik beter in
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68179048
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?

Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.
Iemand gouden tips??
  zondag 19 april 2009 @ 20:26:13 #32
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68181755
Die laatste is met avocado, komkommer en surimi en een beetje mayo erover. Aan de buitenkant een beetje sesamzaadjes en bovenop plakjes zalm en dan even 3 minuten onder de grill. En dan warm opeten!

Dat binnenstebuiten: het hele vel nori bedekken met rijst. Dan plastic folie eroverheen en omdraaien.
Blijft een beetje gedoe.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68193349
quote:
Op zondag 19 april 2009 19:14 schreef Sunnythesun het volgende:
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?

Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.
Iemand gouden tips??
Kleinere builtjes maken, waarschijnlijk. Het is overigens nigiri
Ik maak een kommetje in mijn hand, doe er maar een beetje rijst in, even goed knijpen, dan wordt het een (te) dun builtje, die weer even aan beide zijde samenduwen en dat ding valt niet meer uit elkaar. Daarna vis/ei whatever er op en als het kan een strikje nori er om heen.

Genoeg om een echte sushichef te laten gruwen denk ik zo
Er zijn anders ook vormpjes, maar zonder lukt ook met een beetje oefening. Inside out is altijd wat lastig met de folie, als de rijst daar aan gaat plakken, tenminste. Dat gebeurt alleen maar als je rijst wat te droog is. En dat heeft weer met het koken van de rijst te maken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  maandag 20 april 2009 @ 19:21:18 #34
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68212310
Laat een sushichef maar niet horen hoe ik nigiri maak dan:
stukje plasticfolie neerleggen, plakje zalm oid erop, beetje wasabi smeren, rond bolletje rijst erop en dan het folie eromheen vouwen en strak opdraaien.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68226854
Eigenlijk lijkt me dat lastiger. We hebben in Japan ook een onigirivormpje gehaald, maar een nigiri vormpje vond ik zelf overbodig.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  Moderator dinsdag 21 april 2009 @ 10:06:29 #36
155227 crew  Guppy
dus
pi_68229261
kan je in NL trouwens ook ergens onigiri vormpjes krijgen?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68229913
Vast wel. In tokos zag ik laatst een starterskit met nigirivormpjes, maar onigiri heb ik ooit in een grote in Hilversum gezien.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68322702
Vandaag even bij de toko geweest



Nog wat extra spul* erbij kopen en ik kan aan de slag

Vis
Sakè
Groenten
Gember op zuur
Fruit
Ei
Philadelphia kaas
--> En vast nog wel iets wat ik nu effe niet weet
Misschien zelfs wat (wagyu) Beef

[ Bericht 15% gewijzigd door allsystemshalt op 23-04-2009 23:31:45 ]
pi_68323235
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:

[ link | afbeelding ]
Die heb ik ook

Heb je 'm al geprobeerd?
  Moderator vrijdag 24 april 2009 @ 06:37:59 #41
155227 crew  Guppy
dus
pi_68326051
quote:
Op donderdag 23 april 2009 23:43 schreef allsystemshalt het volgende:

[..]

Die heb ik ook

Heb je 'm al geprobeerd?
nee joh, nog steeds niet en ik wil het zo graag proberen!! maar er komt elke week iets tussen, het schiet maar niet op maar ik doe m best!

wel tof dat jij m ook hebt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68374795
Zoals beloofd de pic's

Voorbereidingen


Wasabi!!!!! --> zat in poedervorm in de kit water erbij even roeren en echt lekker sterk


Sesamzaad lalala Sesamzaad


Een borrel moet er natuurlijk wel bij


Bevroren vis dat snijdt veel makkelijker


Gesneden vis


Poging tot rollen


Zijaanzicht rol


Eindresultaat


En het smaakt echt lekker
Wel een hoop gedoe maar dat is het zeker waard ook omdat het best gezellig prutsen is in de keuken

Wel een beetje veel voor twee personen maar geen paniek het komt echt wel op hoor
pi_68375723
zuuuushi
Jusqu'ici tout va bien...
  zondag 26 april 2009 @ 10:20:19 #45
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68385170
En nog een fotoverslag! Leuk!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68385236
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
  † In Memoriam † zondag 26 april 2009 @ 11:18:21 #47
34726 Fratz
Max
pi_68385974
ik zet hier maar een tvptje om me er aan te herinneren dat ik ook eens sushi moet proberen te maken
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_68386096
quote:
Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
Het smaakte prima hoor
pi_68389714
Maar dat betekent niet dat de kwaliteit minder is. Nu vind ik die bij zalm nog meestal wel meevallen overigens, die is in NL toch al redelijk vernaggeld (best knap om dat te doen) maar tonijn uit (bv de iglo) diepvries is echt ernstig slecht tov tonijn van de visboer.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68439936
Damn net sushi gemaakt en geen foto's.. wel weer wat ideetje (sesamzaad ).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')