Is dat pakketje wat?quote:Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:
[ link | afbeelding ]
ik moet t nog proberenquote:Op maandag 6 april 2009 22:46 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Is dat pakketje wat?
Ik zag volgens mij dezelfde liggen bij de Xenos
Echt vet om Japan een keer te bezoekenquote:Op donderdag 9 april 2009 20:24 schreef Pheno het volgende:
Paling op nigiri-sushi vind ik zelf altijd erg lekker. Grote garnalen kunnen ook op nigiri.
Iets goedkoper: tonijn uit blik goed uit laten lekken en met mayo een rol maken.
Kleine garnaaltjes kunnen ook wel gerold worden.
Ik heb eens tilapia geprobeerd, maar het is zo saai smakende vis...
Het probleem is de versheid en diversiteit hier in Nederland, dat heb ik weer mogen zien in Japan.
Het leuke is dat sushi zo heerlijk uit te proberen is. Dus gewoon proberen. Vandaag ga ik denk ik eens naar de toko voor wat sushi rijst, want dat was na wat ge-bento opquote:Op vrijdag 17 april 2009 12:34 schreef mmascha het volgende:
Bestaat er een roll die onder de grill moet?
(Niet lachen:) Ik heb een spel op mijn ds: Sushi Academy. Hierin maak je allerlei soorten sushi. Ik dacht: misschien doe ik nog ideeen op. Daarin moet je een binnenstebuiten rol maken en dan beleggen met zalm en dan even onder de grill. Klinkt goed! Recept? Niet (op internet) te vinden.
Is dit bedacht door het spel of bestaat dit echt?
Linkjes doen het niet...quote:Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!
Alles klaarzetten
http://94.100.115.37/552650001-552700000/552650801
Rijst en tempura garnalen erbij
http://94.100.113.37/552650001-552700000/552653201-
Rollen rollen, klaar!
http://94.100.114.117/552650001-552700000/552654101-
Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien)
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia
http://94.100.114.130/552650001-552700000/552654901-
Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)
http://94.100.116.77/552650001-552700000/552655701-
Geen probleemquote:Op zondag 19 april 2009 17:20 schreef mmascha het volgende:
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Kleinere builtjes maken, waarschijnlijk. Het is overigens nigiriquote:Op zondag 19 april 2009 19:14 schreef Sunnythesun het volgende:
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?
Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.![]()
Iemand gouden tips??
quote:Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!
quote:Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:
[ link | afbeelding ]
nee joh, nog steeds nietquote:Op donderdag 23 april 2009 23:43 schreef allsystemshalt het volgende:
[..]
Die heb ik ook
![]()
Heb je 'm al geprobeerd?
Het smaakte prima hoorquote:Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |