120.000 jezusquote:Op maandag 16 februari 2009 14:13 schreef M.Melandri het volgende:
olifantje staat klaar om op 3,70 te kopen bij aegon(120.000 bied)
Selloff?quote:Op maandag 16 februari 2009 17:00 schreef M.Melandri het volgende:
mooie sell off op et eind, lonkt nu wel om ff long te gaan voor hogere opening morgenvroeg
Zat nog net op tijd klein beetje longquote:Op maandag 16 februari 2009 17:28 schreef ijsblokjes het volgende:
Te lang gewacht... Nu gaat die alweer een aardig stuk omhoog, waarschijnlijk waren er meer mensen met het idee
Als de beurs één ding niet heeft gedaan is het zich veel van het nieuws aantrekkenquote:Op maandag 16 februari 2009 16:59 schreef Demophon het volgende:
Hm, okee.... ik ben geen beurseconoom, maar volgens mij is dit best wel slecht nieuws
Vind ik ook wel jammer, anders hadden we mss een x echt een eigen weg kunnen kiezen...quote:Op maandag 16 februari 2009 18:19 schreef pberends het volgende:
Eigenlijk is het gay dat de futures wel open zijn, de AEX volgde de futures toch gewoon?
quote:AFM overweegt opheffen verbod short-selling
Uitgegeven: 16 februari 2009 22:01
Laatst gewijzigd: 16 februari 2009 22:01
AMSTERDAM - De beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) overweegt om het verbod op het zogenoemde short-selling, waarbij gespeculeerd wordt met ongedekte aandelen, af te schaffen. Dat heeft de AFM maandag bekendgemaakt.
De reden is dat de omstandigheden op de financiële markten ''minder extreem zijn'' dan toen deze maatregel werd genomen.
Vorige maand maakte de toezichthouder bekend dat het verbod tot 28 februari verlengd zou worden. De AFM neemt binnenkort een besluit over de tijdelijke regeling.
Ah, kunnen we eindelijk lekker short op INGquote:Op maandag 16 februari 2009 23:03 schreef pberends het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)d-short-selling.html
[..]
quote:Op maandag 16 februari 2009 23:25 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Ah, kunnen we eindelijk lekker short op ING
Ik snap het toch niet helemaal. Hoe kun je aandelen verkopen zonder ze te kunnen leveren?quote:...
Het verkopen van aandelen zónder deze te kunnen leveren heet "ongedekt" of "naked" short gaan, en werd in 1609 voor het eerst gedaan met aandelen van de Vereenigde Oostindische Compagnie door de koopman Isaac le Maire[1]. Omtrent het short gaan zonder de aandelen te kunnen leveren ontstaat veel discussie en regelgeving om misbruik tegen te gaan. Voor particuliere beleggers is naked short gaan niet mogelijk. Ook voor professionele partijen is dit inmiddels aan banden gelegd.
...
Je moet het moment van verkoop van het aandeel en de aflevering van het aandeel als twee verschillende gebeurtenissen zien. Bij gewone short selling (gedekt) zijn de aandelen al geleend en kan dus het moment van verkoop en het moment van afleveren van de aandelen op hetzelfde tijdstip plaats vinden of aflevering vind niet op hetzelfde moment plaats maar de aandelen zijn op het moment van verkoop wel in bezit van de verkoper.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:11 schreef Zero2Nine het volgende:
Even van de wiki http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan:
[..]
Ik snap het toch niet helemaal. Hoe kun je aandelen verkopen zonder ze te kunnen leveren?
Het is dus eigenlijk vergelijkbaar met het ongedekt schrijven van calls, als je niet kan leveren vindt er gewoon een margin-call plaatsquote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:24 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je moet het moment van verkoop van het aandeel en de aflevering van het aandeel als twee verschillende gebeurtenissen zien. Bij gewone short selling (gedekt) zijn de aandelen al geleend en kan dus het moment van verkoop en het moment van afleveren van de aandelen op hetzelfde tijdstip plaats vinden of aflevering vind niet op hetzelfde moment plaats maar de aandelen zijn op het moment van verkoop wel in bezit van de verkoper.
Bij naked short selling zijn de aandelen nog niet in bezit en wordt de verkoop toch al gesloten, de levering vind plaats op een veel later moment. Vergelijkbaar dus met de post 'Nog Te Leveren Goederen' in de boekhouding van een handelsfirma, de verkoop is al gesloten maar de aandelen moeten nog geleverd worden.
Wikipedia zit dus ook fout, want niemand gaat aandelen kopen die niet geleverd kunnen worden. Ze kunnen wel geleverd worden maar nog niet op het moment van verkoop.
En die mag je mij weer even uitleggen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:39 schreef TeringHenkie het volgende:
Het is dus eigenlijk vergelijkbaar met het ongedekt schrijven van calls, als je niet kan leveren vindt er gewoon een margin-call plaats
Een margin-call is het verzoek van je broker om je geldrekening aan te vullen wanneer je met van je broker geleend geld aan het beleggen bent. Als jij een calloptie ongedekt schrijft eist je broker van jou dat je een bepaald percentage van het onderliggende aandeel in cash aanhoudt (bijv. 30%). Mocht de optie geëxercised worden dan worden dus de aandelen gekocht tegen de huidige koers, en verkocht tegen de strike price. Jij wordt hierdoor die overige 70% armer op je effectenrekening. Mocht je dan alsnog rood komen te staan dan moet je binnen x dagen dit aanvullen of gaat je broker zelf actie ondernemen en effecten verkopen om alsnog aan het geld te komen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
En die mag je mij weer even uitleggen.Wat is een margin-call, ik neem aan dat je call-opties doelt?
Flink in de - , had je gister nog Aegon gekocht?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 08:41 schreef M.Melandri het volgende:
zal mij benieuwen wat de opening van aegon is, alleen heeft euronext iets verandert aan het orderboek waardoor je openingskoers en slotveiling totaal niet meer kunt volgen![]()
same here...schade blijft natuurlijk beperkt.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:11 schreef edwinh het volgende:
CEo aegon we hebben een sterke kapitaal positie, yeah right.
ik heb btw vandaag verkeerd gegokt, had 250 SL242 gister om 17.28 a 1.10 gekocht. Ze zijn nog net niet door stoploss heen maar komt vandaag denk ik.
nee. handel alleen in financials voor daytrading en zou ze ook zeker niet meenemen richting cijfers...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:02 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Flink in de - , had je gister nog Aegon gekocht?
quote:HBOS kost Lloyds beurscrash
HBOS incasseerde een catastrofaal verlies voor belastingen van 8,5 miljard pond of 9,5 miljard euro. De afwaardering van de rommelkredieten bleek veel hoger te liggen dan tot nog toe was gezegd. In november had HBOS het over 3,3 miljard pond rommelkredieten. Gisteren bleek het over 7 miljard pond te gaan. 'Zo'n communicatie wordt niet geapprecieerd', was te horen in analistenkringen.
Het moederbedrijf Lloyds Banking verklaarde dat het 2008 zelf toch nog kan afsluiten met een winst van 1,3 miljard pond of 1,45 miljard euro. Dat kon het ongenoegen van de beleggers niet temperen. Het aandeel van Lloyds Banking verloor in een dag 35 procent van zijn beurswaarde. De slotkoers bedroeg 61 pence. Gedurende de beursuren viel het aandeel zelfs even terug tot 54,9 pence. Het miljardenverlies bij HBOS voedde alweer de vrees dat de banken voor nog meer onheil zullen zorgen. Het duwde de koersen van de bankaandelen in Europa en de Verenigde Staten fors lager. HBOS werd in september 2008 overgenomen door Lloyds. Dat werd toen al bestempeld als een reddingsoperatie. (reuters)
Valt me inderdaad ook nog mee.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:39 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
de -3,75% van 2010 is de totale krimp tov 2008. Valt mij dus nog mee... Vooralsnog
Welke krant?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:21 schreef appelsientje het volgende:
Als ik de krant mag geloven gaan we deze weken richting de 200
Sinds wanneer reageert de beurs op Nederlandse cijfers...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:35 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
CPB: -3.5% dit jaar, -3.75% volgend jaar....
Laat de beurs maar naar de 150 gaat
we zullen tot vanmiddag moeten wachten op een beetje actie.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:47 schreef pberends het volgende:
[..]
Sinds wanneer reageert de beurs op Nederlandse cijfers....
ik zie de futs op WS al wegzakken na dit berichtquote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:47 schreef pberends het volgende:
[..]
Sinds wanneer reageert de beurs op Nederlandse cijfers....
http://www.marktgevoel.nl(...)lette-op-het-damrak/quote:Op dinsdag 17 februari 2009 08:41 schreef M.Melandri het volgende:
zal mij benieuwen wat de opening van aegon is, alleen heeft euronext iets verandert aan het orderboek waardoor je openingskoers en slotveiling totaal niet meer kunt volgen![]()
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:50 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
ik zie de futs op WS al wegzakken na dit bericht
Zilver stijgt zelfs nog snellerquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:04 schreef pberends het volgende:
[..].
S&P alweer op bijna 800 punten met de futures. Goud stijgt als ene tierelier. ING weer bijna bij het dieptepunt.
Nyrstar -9%, ik zei toch dat Nyrstar niet meer koopwaardig was.
straks valt er niks meer te shorten op INGquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:04 schreef pberends het volgende:
[..].
S&P alweer op bijna 800 punten met de futures. Goud stijgt als ene tierelier. ING weer bijna bij het dieptepunt.
Nyrstar -9%, ik zei toch dat Nyrstar niet meer koopwaardig was.
Zilver is inderdaad interessant op het moment, die is relatief achtergebleven bij goud. Niet dat ik er iets mee doe overigens.quote:
NRC next (er staat niet dat we op 200 uitkomen, maar ze vertellen dat de beurs nog verder gaat dalen en daar trek ik de conclusie uit dat de 200 in de buurt komt:)quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:46 schreef pberends het volgende:
[..]
Welke krant?
De BEL20 staat overigens weer op haar dieptepunt van de afgelopen jaren.
Onder de 2,50, alhoewel ik 1 euro voor Nyrstar zeker niet uitsluit dit jaarquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:09 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
straks valt er niks meer te shorten op INGGeef je ook ff aan wanneer ze weer koopwaardig zijn?
200 punten is inderdaad de 2e grens waar iedereen naar kijkt; dat is de top uit '94 geloof ikquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:12 schreef appelsientje het volgende:
[..]
NRC next (er staat niet dat we op 200 uitkomen, maar ze vertellen dat de beurs nog verder gaat dalen en daar trek ik de conclusie uit dat de 200 in de buurt komt:)
Als je winst hebt zou ik gewoon een stoploss invoeren, en afwachten of het verder zakt.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:19 schreef lammegiraf het volgende:
wat denken jullie? shorts eruit nu of gaan we nog verder wegzakken?
zou gewoon vasthouden tot minimaal 235quote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:19 schreef lammegiraf het volgende:
wat denken jullie? shorts eruit nu of gaan we nog verder wegzakken?
SL242quote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:19 schreef lammegiraf het volgende:
wat denken jullie? shorts eruit nu of gaan we nog verder wegzakken?
Dat doe ik op dit moment ook, heb atm rond de 45% winst op de turbo'squote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:43 schreef edwinh het volgende:
[..]
SL242Ik hou mijn shorts van afgelopen week gewoon, ik denk dat we de bodem weer gaan bezoeken komende week 220.
quote:Euronext Brussel: KBC krijgt opnieuw dreun van 10 procent
17-02-2009 10:41:13
Brussel (tijd) - De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers geopend. Zwakke bedrijfsresultaten van onder meer L'Oréal en de Nederlandse verzekeraar Aegon zetten het sentiment onder druk. In Brussel krijgt KBC opnieuw een dreun van 10 procent. Ook Nyrstar staat in de onderste regionen.
De EuroStoxx50 verliest 1,9 procent, de Stoxx50 gaat 1,3 procent lager. De voornaamste nationale indices gaan ruim een procent lager. De Bel20 laat 1,7 procent liggen op 1.792,25 punten. KBC, maar ook Delhaize trekken de sterindex fors lager. Umicore verliest 4,6 procent, Agfa-Gevaert duikt 4,4 procent lager. Slechts twee waarden blijven uit de rode cijfers, de holding Ackermans & van Haaren (+0%) en de Halse retailer Colruyt (+0,05%).
KBC zakt 10,2 procent tot 9,97 euro. De monoholding KBC Ancora glijdt 18,7 procent weg. Ook gisteren kreeg de bank-verzekeraar een klap van 12 procent. Een rapport van Moody's stelt dat West-Europese banken met activiteiten in Ierland voor een nieuwe ronde van ratingverlagingen staan. Goody Stockbrokers verwacht dan weer dat zes Ierse banken de komende drie jaar een verlies van 27,7 miljard euro kunnen optekenen door verliezen in de kredietactiviteiten. KBC is in Ierland actief onder eigen naam en met het filiaal IIB Bank.
Net als de andere Europese financiële instellingen die actief zijn in Centraal- en Oost-Europa heeft KBC mogelijk nog te lijden onder het slechte economische nieuws uit de regio. André Bergen, de gedelegeerd bestuurder van KBC, had er vorige week nog op gewezen nog steeds een positieve economische groei te verwachten voor de belangrijkste Oost-Europese markten van de groep, met uitzondering van Hongarije. Fortis verliest 2,9 procent, Dexia zakt 2,2 procent.
Uit de financiële hoek kwam deze ochtend nog weinig opbeurend nieuws. De Nederlandse verzekeraar Aegon verwacht in het vierde kwartaal een verlies te lijden van ongeveer 1,2 miljard euro. Het negatieve resultaat is vooral het gevolg van koersdalingen op de aandelenmarkten en afboekingen op investeringen. Het verlies is bijna dubbel zo zwaar dan verwacht. Analisten hadden gerekend op een verlies van ongeveer 800 miljoen euro.
Ook Nyrstar (-9,7% tot 2,84 euro) geeft fors terrein prijs. De zinkgroep meldde maandagavond dat Paul Fowler opstapt als gedelegeerd bestuurder om persoonlijke redenen. Hij zal opgevolgd worden door de Luxemburger Roland Junck, die al bestuurder was bij Nyrstar. Junck is de vroegere gedelegeerd bestuurder van de staalgroep ArcelorMittal.
Op de brede markt wint Van de Velde 0,2 procent tot 24,8 euro bij een volume van 10 stuks. De lingerieproducent heeft in het boekjaar 2008 een winst per aandeel geboekt van 2,13 euro, licht onder de analistenverwachting van 2,31 euro. Het resultaat werd echter negatief beïnvloed door een minwaarde van 2,25 miljoen euro op een pakket cdo's. Voor 2009 verwacht Van de Velde een gelijke omzet te realiseren.
dan moeten we nu dus nog massaal shorts bijkopen! ghequote:Op dinsdag 17 februari 2009 11:27 schreef edwinh het volgende:
ben benieuwd vanmiddag dit kan wel eens een -5% worden vandaag gezien de futs in america
kan alleen ik zit al goed short en ben vanmorgen weer 110 euro kwijt gespeeld dus ik doe effe niks.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 11:38 schreef lammegiraf het volgende:
[..]
dan moeten we nu dus nog massaal shorts bijkopen! ghe
Veel risico neem je dan. Ik denk niet dat de AEX naar -5% gaat. Waarschijnlijker -3%quote:Op dinsdag 17 februari 2009 11:38 schreef lammegiraf het volgende:
[..]
dan moeten we nu dus nog massaal shorts bijkopen! ghe
Joh!quote:Op dinsdag 17 februari 2009 12:46 schreef appelsientje het volgende:
de beurs is aardig aan het inzakken..
ik brand me er niet aan. zeker niet met aandelen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:01 schreef pberends het volgende:
ING nieuw dieptepunt op 5,20 wie durft?
paar week terug op 4,95 ofzo toch al?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:01 schreef pberends het volgende:
ING nieuw dieptepunt op 5,20 wie durft?
Lama, heb de persconferentie al gevonden. Zal zo eens kijken.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:01 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
Wat heeft Balkie gezegd vanmorgen?
Financials zijn sowieso een no-go area de komende jarenquote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:03 schreef edwinh het volgende:
[..]
ik brand me er niet aan. zeker niet met aandelen.
Achteraf gelul is altijd makkelijk. Voorhetzelfde geld had je min 30 procent en was je blij dat je maar 100 euro erin had gestopt.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:15 schreef ijsblokjes het volgende:
11% rendement in 2 uur met sprinter short aex, toch jammer dat ik het niet helemaal vertrouwde en er maar 100 euro in stopte
Hans de Geus is scherp bezig vandaag, ook over dat veilige bankenplan. Hoe doe je dat trouwens, linken naar filmpjes van RTL-Z? ik kan de URL van die filmpjes nergens vinden.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:13 schreef pberends het volgende:
11:00 Kapitaalinjectie overheid in Aegon is in 1 kwartaal opgesoupeerd
http://www.rtl.nl/compone(...)s_hans.avi_plain.xml
[ afbeelding ]
Geniaal commentaar van Hans de Geus!
Nog even en Aegon is failliet.
Alleen die berekening van het EV van hem klopt van geen kant volgens mij. Hij zegt als er nog een paar dagen zoals vandaag komen is het EV bijna helemaal weg, slaat natuurlijk nergens op..quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:13 schreef pberends het volgende:
11:00 Kapitaalinjectie overheid in Aegon is in 1 kwartaal opgesoupeerd
http://www.rtl.nl/compone(...)s_hans.avi_plain.xml
[ afbeelding ]
Geniaal commentaar van Hans de Geus!
Nog even en Aegon is failliet.
quote:MARKET COMMENT:AEX vergroot risico op daling onder 220 punten
17-02-2009 13:18:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Een slot van de AEX onder de 240 punten impliceert volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Wholesale Banking een groter risico voor de index op een daling onder de 220 punten. Dinsdag rondde de index met een daling onder 244 punten een kopschoudertoppatroon in de uurgrafiek af. "Dit betekent dat de koersen in de komende dagen het dieptepunt van 23 januari van 227 punten kunnen gaan testen", aldus Van den Akker. Na een slot onder de 240 punten is het eerstvolgende richtpunt de zone van 227 tot 220 punten. De AEX noteert dinsdag rond 13.15 uur 2,7% lager op 240,57 punten. (ANS)
TA loopt altijd achter de feiten aanquote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:34 schreef Lemans24 het volgende:
Roelof-Jan doet weer aan implicaties... Boven de 257 zou toch ook een stijging tot 272 betekenen?
Viel mij ook op. Goede cijfers en dan toch in de -quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:21 schreef M.Melandri het volgende:
Imtech enig lichtpuntje vandaag, en dan 2% onderuit![]()
Met dank aan Middelkoopquote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:15 schreef Mendeljev het volgende:
Ohja, merk even op dat de goudprijs bijna op $1000 is. De handel in baartjes zal wel weer binnenkort tot recordhoogte komen.
Dat mag misschien wel zo zijn, ik gebruik het wel bijna elke dag voor mijn eigen berekening om long / short te gaan in de indexen en grondstoffen. En het is me vrij valuable gebleken tot dusver.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:40 schreef pberends het volgende:
[..]
TA loopt altijd achter de feiten aan.
Ik kijk er meer naar in de zin of er een overdreven stijging of daling is.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:30 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat mag misschien wel zo zijn, ik gebruik het wel bijna elke dag voor mijn eigen berekening om long / short te gaan in de indexen en grondstoffen. En het is me vrij valuable gebleken tot dusver.
Dump die financials, beleg in Nyrstar en Arcelor. Die hebben tenminste nog toekomst. Financials niet.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:17 schreef LXIV het volgende:
Eind van de week stap ik wel weer in hoor! Heb nu 40% verkocht, en ga einde van de week weer 120% long. Na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.
http://www.telegraph.co.u(...)ldwide-meltdown.htmlquote:HET DRAMA OOST EUROPA
Oost Europese economieën zitten in een schuldencrisis die zomaar kan overslaan naar West Europa.
Ambrose Evans-Pritchard kopte vandaag in :The Telegraph "Failure to save East Europe will lead to worldwide meltdown". In dit artikel een samenvatting van zijn bevindingen.
De minister van financiën van Oostenrijk, Josef Pröll, heeft afgelopen week een reddingspakket van zo'n ¤150 miljard proberen te bewerkstelligen om de ex-Sovjet landen van de ondergang te redden. Hij moest ook wel: Oostenrijkse banken hebben ruim ¤230 miljard aan die regio geleend, ongeveer 70% van het bruto nationaal product van het land. Wanneer 10% van die schulden niet terugbetaald kunnen worden dan kan dat zomaar leiden tot de ineenstorting van de Oostenrijkse financiële sector, aldus de Weense Der Standard.
Helaas staat dat ook te gebeuren. De Europese Bank voor Reconstructie en Ontwikkeling (EBRD) schat in dat slechte schulden zullen oplopen tot tien, wellicht zelfs twintig procent. De kranten in Wenen speculeren dan ook dat Bank Austria en haar Italiaanse eigenaar Unicredit een 'monetair Stalingrad' in het Oosten te wachten staat.
Morgan Stanley's Stephen Jen schat dat Oost Europa ongeveer $1700 miljard van het buitenland heeft geleend, waarvan het merendeel leningen met korte looptijden betreft. Dit jaar zal Oost Europa $400 miljard aan schulden moeten doorrollen, ongeveer een derde van het bruto nationaal product van de regio. Dat lijkt onmogelijk nu de kredietmarkten nog steeds op slot zitten.
Rusland heeft problemen om haar $500 miljard aan dollarschulden af te betalen en is al ruim 35% van haar buitenlandse deviezenreserves kwijt sinds augustus in een poging de roebel te verdedigen. In Polen zijn 60% van de hypotheken gedenomineerd in Zwitserse francs. De zloty is zojuist gehalveerd ten opzichte van de franc. Hongarije, de Balkan, de Baltische staten en de Ukraïne zitten in een soortgelijk schuitje. Het lijkt op het Amerikaanse subprime debacle. Er is echter een cruciaal verschil: Europese banken worden op beide gebieden geraakt, de Amerikaanse banken alleen op het thuisfront.
Bijna alle leningen van Oost Europa zijn verschuldigd aan West Europa. Vooral aan Oostenrijkse, Zweedse, Griekse en Belgische banken. Europese banken zijn goed voor 74% van de totale $4900 miljard portefeuille van leningen aan emerging markets. Volgens het IMF hebben zij vijf keer meer exposure dan Amerikaanse of Japanse banken en zijn bovendien 50% meer geleveraged. Spanje zit tot over de oren in Latijns Amerika. Engeland en Zwitserland in Azië.
De hoeveelheid geld die nodig is om deze banken uit het slop te trekken gaat zelfs het IMF te boven. Het IMF heeft immers al reddingspoging gedaan in Hongarije, de Ukraïne, Letland, IJsland en Pakistan en haar $200 miljard aan reserves verdwijnt als sneeuw voor de zon. We komen dichtbij het punt waarop het IMF geld voor de wereld zal moeten gaan bijdrukken in de vorm van Special Drawing Rights.
Lars Christensen van Danske Bank: "Deze crisis is veel erger dan de Aziëcrisis van 1998. Er zijn verschillende ongelukken te verwachten in de regio, maar de Europese Unie heeft geen raamwerk om daarmee om te gaan. De dag dat ze besluiten om een van deze landen om te laten vallen, zal het beginpunt markeren van een grote crisis waardoor de rest van de EU zal worden besmet".
West Europa ligt er zelf ook niet bepaald florissant bij. De contractie in Duitsland bedroeg in het vierde kwartaal 8.4% op jaarbasis en volgens Deutsche Bank zal de economie voor het eind van dit jaar met 9% inkrimpen. De implicaties zijn voor de hand liggend: Berlijn gaat de PIGS (Portugal, Ierland, Griekenland en Spanje) niet redden en ook Oostenrijk heeft in dat opzicht weinig te verwachten. Dit natuurlijk nog afgezien van het feit dat de EU tot nu toe effectiever is gebleken in vergaderen dan in het ondernemen van actie.
Tel daarbij op dat ook Engeland en de Verenigde Staten in zeer zwaar weer verkeren en het is moeilijk om te zien wie zich als 'reddende engel' zal opwerpen. Vooralsnog lijkt het credo: 'Ieder voor zich en God voor ons allen'.
interessant gegeven. Ben benieuwd in welke sectoren je vooral wil gaan investeren.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:17 schreef LXIV het volgende:
Eind van de week stap ik wel weer in hoor! Heb nu 40% verkocht, en ga einde van de week weer 120% long. Na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.
Ik stap weer terug in in ING, PHI, ORD, en AEG.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
interessant gegeven. Ben benieuwd in welke sectoren je vooral wil gaan investeren.
Haha, TG gaf ook het koopadvies voor ING op 28euquote:'Aegon opent hoger ondanks zwaar verlies'
17 februari 2009, 8:54 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Aegon zal hoger openen op de beurs in Amsterdam ondanks het zwaarder uitgevallen verlies in het vierde kwartaal. Dat verwacht analist Paul Beijsens van Theodoor Gilissen
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:09 schreef BlaZ het volgende:
Dollar op 1,259
Euro zakt vandaag echt snel weg.
Minder handel cq minder Amerikaanse handelstekorten zorgt voor minder liquidity in het wereldsysteem, wat op zijn beurt zorgt voor een sterkere dollar.quote:The main provider of global liquidity was the U.S. current account deficit, which increased at a fast pace over the past 10 years, but this will no longer be the case.
"Next year, if the economy in the U.S. is as weak as I think it would be, the trade and the current account deficit will continue to contract," Faber said. "When global liquidity contracts, it's not a good time for financial assets."
Ik heb nog steeds geen idee waarom je in ING en Aegon zou willen beleggen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik stap weer terug in in ING, PHI, ORD, en AEG.
Ja, de vakbonden schijnen echt in een soort parallel universum te vertoeven, ondernemers hebben helemaal geen geld om te investeren anders hadden ze dat wel gedaan.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:15 schreef edwinh het volgende:
kerel van cnb op rtlz zegt tegen ondernemers,:kortom ga investeren en help mensen aan het werk, yeah right
Die financials zijn ook zeer volatiel. Bovendien is de berichtgeving en het sentiment wel zo dramatisch slecht daar, dat het haast niet erger kan. Ik beleg in principe altijd contrair.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:18 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik heb nog steeds geen idee waarom je in ING en Aegon zou willen beleggen.
Beleg dan in de mijnbouw, daar komt het vanzelf wel goed. Van die financials kan je dat niet zeggen ivm mogelijk nationalisatie. Bovendien bewegen mijnbouwers ook goed mee als de beurs weer stijgt.
wat is er mis dan?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:32 schreef M.Melandri het volgende:
Gaat binck nog wat aan die site doen?
Traag? Vind je?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:32 schreef M.Melandri het volgende:
Gaat binck nog wat aan die site doen?
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:35 schreef edwinh het volgende:
[..]
wat is er mis dan?
Ik denk dat het PPT in de file staat en wat later komt.
sinds 2u ofzoquote:Het is op dit moment niet mogelijk om Geavanceerde orders via de website op te geven. Onze excuses voor het ongema
Zie het al voor me dat zo'n PPTer fluitend het kantoor in loopt, kopje koffie erbij, blik op de Dow Jones en de koffie uitspuugt. BUY BUY BUYquote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:35 schreef edwinh het volgende:
[..]
wat is er mis dan?
Ik denk dat het PPT in de file staat en wat later komt.
Bij Fortis dachten ze ook dat het haast niet erger kon. The fundamentals are fucked.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:22 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die financials zijn ook zeer volatiel. Bovendien is de berichtgeving en het sentiment wel zo dramatisch slecht daar, dat het haast niet erger kan. Ik beleg in principe altijd contrair.
Als je kijkt naar de kapitaalstromen, dan is de huidige marktcap van financials echt een schijntje. Money for the win!
quote:238,80
Jep, het komt hier vandaan (na googlen gevonden): http://tips2trades.blogspot.com/quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:50 schreef Lassekjus het volgende:
edwinh, aub wel de bron vermelden. Dit is paniek zaaien eerste klas.
Hoop dat willem vrijdag nog een xtje komt...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:58 schreef pberends het volgende:
http://www.rtl.nl/compone(...)s_hans.avi_plain.xml
Hans de Geus en Ronald Koopman grappen over de jaren 80.
Krimp 2009 op depressie-niveau:
[ afbeelding ]
Waar stap je in? De financials zijn echt levensgevaarlijk nu. Ahold is de enige veilige keuze denk ikquote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:17 schreef LXIV het volgende:
Eind van de week stap ik wel weer in hoor! Heb nu 40% verkocht, en ga einde van de week weer 120% long. Na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.
Geen last van storing bij Binck?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:02 schreef lammegiraf het volgende:
zo shortjes gedropt...kijken wat we om 17:28 gaan doen
Het zijn altijd handelaren die long in goud zijn gegaan die dit soort berichtjes schrijven.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:50 schreef Lassekjus het volgende:
edwinh, aub wel de bron vermelden. Dit is paniek zaaien eerste klas.
De markt is altidj efficient. Ook vandaag zijn er net zoveel aandelen gekocht als verkocht.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:03 schreef star_gazer het volgende:
[..]
Waar stap je in? De financials zijn echt levensgevaarlijk nu. Ahold is de enige veilige keuze denk ik
Dan doe je dus precies hetgeen de schrijver van het bericht beoogt.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:04 schreef BlaZ het volgende:
Nu ja kom op maar met die crisis in Polen.
flink ingekocht net
AAB Zilver Turbo Long 12.5
AAB Goud Turbo Long 924
Nja zonder dat artikel had ik ze ook wel gekocht.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:12 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan doe je dus precies hetgeen de schrijver van het bericht beoogt.
zon beetje hetzelfde gedaan met sprintersquote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:12 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan doe je dus precies hetgeen de schrijver van het bericht beoogt.
kwam er nog net even door...gedoe bij Binck heeft me wel zo'n 50 euro gekost. moet zeggen dat ik ook wel eens geluk heb gehad n.a.v. een storing door Binck.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:03 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Geen last van storing bij Binck?
ik heb totaal geen last gehad vandaag......quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:16 schreef lammegiraf het volgende:
[..]
kwam er nog net even door...gedoe bij Binck heeft me wel zo'n 50 euro gekost. moet zeggen dat ik ook wel eens geluk heb gehad n.a.v. een storing door Binck.
Welke heb je precies?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:15 schreef edwinh het volgende:
[..]
zon beetje hetzelfde gedaan met sprinters
Dow is niet betrouwbaar, de S&P staat er vooralsnog beter voor.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:18 schreef ItaloDancer het volgende:
Zozo, Dow op 2% van z'n intraday-kredietcrisislow
Eindelijk, het wordt tijd voor een 7k testquote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:18 schreef ItaloDancer het volgende:
Zozo, Dow op 2% van z'n intraday-kredietcrisislow
Wat bedoel je met betrouwbaarquote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:19 schreef pberends het volgende:
[..]
Dow is niet betrouwbaar, de S&P staat er vooralsnog beter voor.
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:27 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Wat bedoel je met betrouwbaar
Durf je hem geen geld te lenen (zou ik ook niet doen).
Bron?quote:
quote:Wall Street: autowaarden en banken in vrije val
17-2-2009 16:26:18
Brussel (tijd) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag met forse verliezen geëindigd. Beleggers lijken steeds meer te vrezen dat het economische herstelplan van president Obama onvoldoende zal zijn om een zware recessie af te wenden. Bovendien wakkeren de berichten over de steeds zwaarder wordende crisis in Oost-Europa de vrees voor een wereldwijde inzinking aan. Vooral de auto- en de bankwaarden moeten het ontgelden.
Na een klein uur handel staat de Dow Jones 3,5 procent lager op 7.585,78 punten terwijl de Nasdaq 3,6 procent moet prijsgeven op 1.478,44 punten.
Alle ogen zijn gericht op de autobouwers General Motors en Chrysler, die tot 17 uur plaatselijke tijd hebben om hun herstelplannen in te dienen bij het Amerikaanse ministerie van Financiën. Die plannen zijn een voorwaarde om beroep te kunnen doen op miljarden dollars aan Amerikaanse staatssteun.
General Motors, dat momenteel met 16 procent terugvalt tot 4,98 dollar, had vorige week nog aangegeven meer overheidssteun dan voorzien nodig te hebben om een bankroet te vermijden. De nervositeit over de sector duwt ook de andere autowaarden in het rood. Ford zakt bijvoorbeeld met 7,5 procent tot 1,63 dollar.
Net als op de andere Europese beurzen gaan ook in New York de bankwaarden zwaar gebukt onder de toenemende vrees voor ratingverlagingen en nieuwe verliezen. Bank of America moet een verlies slikken van 10,59 procent op 4,98 dollar, terwijl Citigroup met 8,9 procent terugvalt tot 3,18 dollar.
Beter dan verwachte cijfers van Wal-Mart bleken onvoldoend om beleggers van hun doemdenken af te helpen. De grootste winkelgroep ter wereld bleek in het vierde kwartaal immers een iets kleiner dan verwachte winstdaling te hebben geboekt. De winst per aandeel over de laatste drie maanden van het jaar kwam uit op 1,02 dollar, terwijl waarnemers hadden gemikt op een winst van 99 dollarcent per aandeel. Wal-Mart noteert 3,5 procent hoger op 48,14 dollar.
Pieter Suy
pieter.suy@tijd.be
Jij ook al..quote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:15 schreef pberends het volgende:
Ik word echt simpel van die shitload aan economen op RTL Z die zeggen dat ze deze cijfers niet verwacht hadden![]()
.
?quote:zijn dinsdag met forse verliezen geëindigd
Goudspecialisten zijn natuurlijk ook lekker voor eigen parochie aan het preken, die adviseren natuurlijk om in goud te stappen en een betere motivatie dan ineenstorting van het financiële stelsel is er niet.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:49 schreef edwinh het volgende:
Acuut implosiegevaar wereld geldsysteem
'Polen dreigt vonk te ontsteken' - Westerse financiële systeem wankelt
Instorten wereldwijde Financiële systeem kan nog uitgesteld worden, maar niet meer afgesteld.
'Er hoeft nog maar één vonkje af te gaan in de Eurozone, en de hele wereld zal binnen enkele dagen tijd in een enorme systeem crisis worden gestort', was de slotzin van het artikel van gisteren 'Naderend bankroet Oekraïne brengt ING aan het wankelen'. Dat vonkje dreigt nu elk moment ontstoken te worden door Polen.
In Polen heeft het steeds verder uit elkaar vallen van de FOREX markt (internationale valutamarkt) opnieuw een slachtoffer geeist: het vlees verpakking concern Miesny Duda, dat aan het eind van vorig jaar een verlies van $ 7,8 miljoen noteerde op haar open-valuta derivaten (uitleg derivaten: zie dit artikel). De koers van het bedrijf zakte na het nieuws als een baksteen (min 33%) tot een record diepte.
In Polen is de munteenheid, de zloty, 33% in waarde gedaald sinds beleggers na het uitbreken van de financiële crisis hun geld zijn gaan terugtrekken uit de opkomende economieën in Oost Europa. Als gevolg hiervan zijn steeds meer bedrijven in enorme problemen gekomen en/of failliet gegaan. In Polen is men inmiddels bijna de wanhoop nabij, en gaf de zakenkrant Puls Biznesu zelfs de schuld aan een artikel in de Engelse Telegraph (zie artikel gisteren) voor het steeds verder wegzakken van de Poolse munteenheid.
Zelfs een eventuele snelle interventie van de internationale Centrale Banken betekent alleen maar uitstel van executie voor het financiële systeem van Polen en Centraal Europa, en daarmee van de hele wereld. Want als de implosie in Centraal en Oost Europa plaatsvindt, dan valt het banken systeem in West Europa om (zie dit artikel). En als dat gebeurt, volgt binnen enkele dagen de rest van de wereld.
De BIS (Bank for International Settlement), de enige bank die tot nu toe de werkelijke cijfers omtrent de financiële situatie van de wereldeconomie durfde te publiceren, deelt ineens in de paniek, en heeft de nominale waarde van de uitstaande derivaten (ruim 1 BILJARD dollar, oftewel: $ 1.140.000.000.000.000) plotseling met 80% verlaagd. Overigens is het gemanipuleerde bedrag wat 'overblijft', ca. 230 triljoen dollar, nog altijd ongeveer 4x zo hoog als de totale waarde van de hele wereldeconomie.
Goudspecialist Jim Sinclair concludeert: 'Er zijn zó veel risico's die ons nu bedreigen, dat het overleven van de monetaire status quo twijfelachtig is. Bescherm uzelf. Het (instorten) is op dit moment in gang gezet, en dat allemaal dankzij de derivaten fabrikanten en - distributeurs'.
Je hebt ingezet op daling?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 17:07 schreef sitting_elfling het volgende:
Hihi, olie op -6.5% en heb mn turbo's nog op 65% winst staan : )
Straks was er zelfs een speciale arbeidsmarkteconoom, die kwam vertellen dat dit toch wel schokkende cijfers waren en dat de vooruitzichten wat betreft de werkloosheid somber zijn als er niets gebeurd. Johquote:Op dinsdag 17 februari 2009 16:15 schreef pberends het volgende:
Ik word echt simpel van die shitload aan economen op RTL Z die zeggen dat ze deze cijfers niet verwacht hadden![]()
.
Jep. En heb nog 17 minuten om mn gedachten te veranderenquote:
Ik heb ook alleen nog maar puts en shorts op goud long na dan.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 17:14 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Jep. En heb nog 17 minuten om mn gedachten te veranderenMaar ik zit al een paar dagen short, in wezen in alles. Grondstof / index / valuta
quote:Best Of The Podcasts: Marc Faber Interviewed By Jim Puplava
FinancialSense had a really excellent interview today(click here for the web page or here for the MP3 download).
Jim Puplava interviews Marc Faber. In contrast to most of the interviews you see where Faber (e.g. CNBC, Bloomberg), Jim Puplava "gets it" and really helps Faber get his own ideas out rather than the usual "don't you think" rebuttals that keep things from really getting going. I've been critical of Puplava in the past, but he was really great here.
Here's my notes, but I recommend actually listening to the pocast:
* Second Half Of 2009 Recovery - the same guys who were predicting a goldilocks economy and then a soft landing and then a 2nd half of 2008 recovery are the guys predicting a 2nd half 09 recovery. They have been wrong all along; why should they be right now? The economic downturn is going to be long, much longer than folks think.
* US Government Debt - the government is falling into the same mistake as all those "exotic" mortgage buyers who got into debt with short-term teaser rates. The government is financing its deficits with short term debt when it should be making use of the lowest rates ever by locking in long-term rates. Interest rates hit there lows in Dec 08 and are moving up.
* What's Up With The Economy - Falling assets are making consumers shift from spending to saving. This is normal and desirable (given that they don't have enough savings anymore), but the government is fighting it. They are printing more and more money and cutting interest rates to dissaude folks from saving. Eventually this will be highly inflationary. Not now. The longer we stay in the recession the more money will get printed up and the bigger the inflation will eventually be. This week's stimulus package is not the last. There will be about five stimulas packages and none of them will work. Faber expects staglation eventually. Weak economies have high inflation because deficits are big and central banks print money.
* US Dollar - won't all these deficits and dollar printing trigger a dollar downturn? In the long-term yes, but not now. US trade is shrinking. When US trade shrinks, global liquidity shrinks and that is good for the dollar. This is what has been happening since last summer. When US trade increases global liquidity increases and the the dollar falls. That is what happened from 2002 to the summer of 2008. Right now, (while trade is shrinking) the dollar is ok against all other currencies except gold. The US is different from Argentina. Its foreign debt is in its own currency. Don't worry about the supply of treasuries or inflation. One day, when the global economy recovers the dollar will fall and inflation will be a big problem. This could occur suddenly, but its not for now.
* Gold - negative inflation adjusted interest rates are good for gold and that is what we will have for a while. Gold is a preferred asset. Gold seizure may happen when US lenders demand it (and gold) to service US government debt. One should store one's gold in Dubai or Singapore.
* US Stock Market - still overvalued despite the worst-ever 10 year performance and despite previous situations of bad 10-year performance preceding good performance. The stock market cap as a fraction of GDP is still higher than previous major stock market tops (73, 63, 29). You can't trust P/E ratios because US corporations lie and cheat to make earnings look better than they really are.
* China - emerging markets are more cyclical than the US economy, especially the Asia producers. The Chinese have learned from the Americans how to lie and cheat on economic statistics. The Chinese economy is not growing by 7%. It is actually contracting. 40% of the Chinese economy is export related and another big chunk is capital spending to support exports. Exports are way down (look at Taiwan and Korea for example) and will continue to go down. Their stimulus package won't help their overcapacity problem and isn't big enough to make up for the export-related hit the economy will take.
* Resource Stocks - Mining companies bottomed in November 08. Thinks mining exploration and oil exploration stocks might be good at this point just because they have been so brutally taken down.
* War - War goes in long-term cycles just like the economy. The War cycles are ramping up, but it won't be traditional war like WW 2. It will be guerilla war and terrorist attacks. This US military is clearly unprepared for this kind of war.
Bron: Inveztorquote:Paradoxale crisis
De huidige crisis is anders dan voorgaande crises en valt niet te vergelijken met die van 1929.
De crisis die we beleven op dagelijkse basis blijft verbazingwekkend.
MF: Het is historisch, het is bij iedereen bekend. We krijgen het ook de gehele dag voorgeschoteld. Het is ook paradoxaal. Voor het eerst in de geschiedenis van crises, het Amerikaanse tijdschrift Fortune grijpt zelfs terug tot bijbelse tijden, is het gedrag van huishoudens veranderd. Traditioneel wordt in goede tijden gespaard en wordt in magere tijden dat geld uitgegeven. Echter, in alle landen stijgen de besparingen juist in deze barre economisch tijden.
En dit geldt ook in de VS.
MF: In een land waar het woord spaargelden bijna een belediging was tijdens de jaren van euforie, zijn de besparingen razendsnel omgeslagen van -3% tot +3% en dit stijgt dagelijks verder. We zijn nog wel verre verwijderd van 15% sparen zoals in Europa of Japan gebruikelijk is. Dit is een essentieel gegeven, maar geeft tevens de diverse overheden kopzorgen. Die proberen juist wanhopig de consumptie aan te zwengelen.
Hoe kunnen we deze paradox verklaren?
MF: Er zijn verschillende verklaringen. Ten eerste treft de crisis voor het moment alleen degenen die hun baan verloren. Degenen die werk hebben, zien hun inkomen niet danwel marginaal dalen. Aan de andere kant, hoe meer regeringen proberen om de consumptie aan te zwengelen door de crisis te dramatiseren, hoe meer angst daarmee gecreëerd wordt en hoe meer daarmee de paniek in huishoudens wordt aangewakkerd en er dus nog meer wordt gespaard.
Wanneer u elke dag te horen krijgt dat het einde van de wereld nabij is, is het normaal dat er niet meer gewinkeld wordt. Nee, deze crisis is echt anders dan andere crises, en vooral minder ernstig dan die van 1929. Op het moment is de rij voor de gaarkeukens niet langer dan die bij de ski resorts.
je moet ook tevreden kunnen zijn met minder, 50 / 60% per dag winst op volatiele dagen zoals vandaag is meer dan netjes.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 17:22 schreef TeringHenkie het volgende:
Short op de indexen, long op de edemetalen, beter kun je niet zitten lijkt me.
Owja:
[ afbeelding ]
quote:Allen Stanford Accused of ‘Massive, Ongoing’ Fraud
Feb. 17 (Bloomberg) -- U.S. regulators accused R. Allen Stanford of running a “massive, ongoing fraud” while selling about $8 billion in certificates of deposit through Antigua- based Stanford International Bank Ltd.
The bank made “improbable and unsubstantiated” claims about its ability to generate “safe” returns of more than 10 percent, and it misled investors about exposure to Bernard Madoff’s alleged Ponzi scheme, the Securities and Exchange Commission said today in a complaint against Stanford, firms he controls and two colleagues. The agency asked the Dallas federal court to freeze assets and appoint a receiver to return money to investors.
The SEC has been investigating Stanford’s Houston-based investment firm, Stanford Group, since at least last summer over sales of certificates by the Antigua-based affiliate. The inquiry intensified after the December arrest of New York money manager Madoff, who allegedly confessed to masterminding a $50 billion fraud in which early investors were promised steady returns and paid with money from later participants.
“We are alleging a fraud of shocking magnitude that has spread its tentacles throughout the world,” Rose Romero, director of the SEC’s Fort Worth office, said today in a statement. Stanford spokesman Brian Bertsch did not immediately return a call seeking comment.
The SEC has asked former employees about the bank’s stated returns on investment, between 10.3 and 15.1 percent every year from 1995 until last year, according to documents and annual reports on the bank’s Web site. SIB says it has $7.2 billion in assets and 30,000 clients, according to the SEC.
‘Routine Examinations’
Investigators from the Financial Industry Regulatory Authority visited six Stanford Group offices in January, downloaded information from computer hard drives and looked through files, people familiar with the events said. The people declined to be identified because they didn’t want to put their current jobs at risk.
“Regulatory officers have conveyed to us these visits are part of their routine examinations,” Allen Stanford said in a Feb. 11 letter to clients and an e-mail message to the company’s employees obtained by Bloomberg.
Stanford said in a Feb. 12 e-mail to his employees that he’d “fight with every breath to continue to uphold our good name” in the face of the investigations.
Bloomberg
quote:AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -3,6%; lichte paniek
17-02-2009 18:11:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten door slechte cijfers van Aegon en Daimler en een tegenvallende productie-index van New York. Maar de indicaties voor de beweging van deze week tekende zich dit weekend al af.
De AEX-index sloot dinsdag 3,6% lager op 238,17 punten, de Midkap verloor 3,4% op 308,00 punten en de Smallcap eindigde 1,7% lager op 310,27 punten.
Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager. De Dow Jones Industrial Average noteerde kort na 17.30 uur 3,3% lager.
Handelaar Cees Smit van Today's Beheer wijst op het plan tot nationalisering van Hypo Vereins Estate. "Dat was al een eerste aanwijzing dat de rust in de financiele wereld nog ver weg is. De sfeer op de Europese aandelenmarkten bleek maandag al niet goed en dinsdag kwamen daar slechte cijfers van Aegon en Daimler bij. Bovendien treedt de slechte staat van Californie weer meer op de voorgrond", aldus Smit.
Smit spreekt dinsdag van een "rommelig" handelsverloop, die zelfs licht paniekerig oogde en waarop de omzetten, tegen de trend in, zelfs aardig op niveau lagen.
De handelaar verklaart de opening en de beweging van de AEX voor woensdag afhankelijk van de beweging op Wall Street. "Niettemin denk ik dat de ingezette trend van de AEX nog wel even kan aanhouden.
Aegon stelde dinsdag teleur met een groter dan verwacht verlies. Het aandeel Aegon stond maandag al onder druk en verloor dinsdag 11,4%. ING dat woensdag de cijfers op tafel legt, die overigens al grotendeels bekend zijn, zakte dinsdag 8,5%. DSM , ook voor woensdag met cijfers op de agenda, verloor 8,0%. Nummer drie met cijfers is Heineken en dat verloor dinsdag 1,9%.
Alle AEX-componenten verloren dinsdag terrein, met uitzondering van Ahold dat 0,1% hoger sloot.
De macro-economische agenda bevat voor de VS woensdag de hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 13 februari. Dit cijfer komt om 13.00 uur naar buiten.
Om 14.30 uur worden de importprijzen over januari van dit jaar verwacht. De algemene verwachting is dat deze met 1,3% zijn gedaald tegen een afname met 4,2% een maand eerder.
Ook om 14.30 uur worden de in aanbouw genomen huizen over januari gepubliceerd. Dat cijfer is naar verwachting gedaald met 3,5%. Een maand eerder bedroeg de afname 10,7%.
Om 15.15 uur is het de beurt aan de industriele productie, eveneens over januari en daarvoor staat in de projecties een daling van 1,7% tegen een krimp met 2% een maand eerder. De capaciteitsbezetting komt in de prognoses uit op 72,3% tegen 73,6% een maand eerder.
Om 20.00 verschijnen de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve en die kunnen een licht werpen op de details achter de motieven van het rentebeleid van de Fed.
De wekelijkse olievoorraden en voorraden benzine en distillaten volgen donderdag, omdat afgelopen maandag de markten in de VS gesloten waren in verband met President's Day.
Staatsobligaties sloten dinsdag hoger.
De euro noteerde dinsdag rond 18.00 uur $1,2567 tegen $1,2631.
quote:Aegon ratings verlaagd door Moody's
17-02-2009 18:14:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De rating op Aegon nv's senior debt, de schulden die het eerste moeten worden afgelost, wordt door Moody's Investor Services verlaagd naar A3 van A2. Dit maakt de kredietbeoordelaar dinsdag, na de voorlopige cijfers van Aegon over het vierde kwartaal van 2008, nabeurs bekend.
De kredietbeoordelaar verlaagt ook de rating op de Amerikaanse levensverzekeringactiviteiten naar A1 van Aa3. De outlook op alle activiteiten van Aegon is negatief.
"We verwachten op de middellange termijn aanhoudende financiele druk als gevolg van verliezen op beleggingen, de recessie en de dalende aandelenbeurzen", aldus een senior analist van Moody's.
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 17:42 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Volume: 28 stuks
Zeker een paar hooligans die hun gratis transactiekosten aan't opsouperen zijn...
Ze kregen elk 7aandelen als salaris....quote:Ajax contracteert vier jeugdspelers
Ik zit eigenlijk nog knetterhard short, al wou ik een gedeelte voor sluitingstijd verkopen maar de pc's werkten niet erg meequote:Op dinsdag 17 februari 2009 18:50 schreef M.Melandri het volgende:
Zit nu zelf nog klein beetje short door al die storingen van binck...
was de site van binck onbereikbaar ofzo dan want ik heb totaal nergens last van gehad en was de hele dag online.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zit eigenlijk nog knetterhard short, al wou ik een gedeelte voor sluitingstijd verkopen maar de pc's werkten niet erg mee
Binck was wel online, alleen geavanceerde orders werkten niet...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:18 schreef edwinh het volgende:
[..]
was de site van binck onbereikbaar ofzo dan want ik heb totaal nergens last van gehad en was de hele dag online.
Correctie: Binck is een schijtbroker waar je zsm weg moet zijn.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:20 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Binck was wel online, alleen geavanceerde orders werkten niet...
Kul, als je het via een 'normale' bank doet, zoals postbank/rabobank is het niet veel beter.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:39 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Correctie: Binck is een schijtbroker waar je zsm weg moet zijn.
alternatieven?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:39 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Correctie: Binck is een schijtbroker waar je zsm weg moet zijn.
De site van binck was wel bereikbaar maar de computer waar ik achter zat op uni werkt niet altijd even goed.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:18 schreef edwinh het volgende:
[..]
was de site van binck onbereikbaar ofzo dan want ik heb totaal nergens last van gehad en was de hele dag online.
8 miljard dollar, wat een kruimeldievenquote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:54 schreef edwinh het volgende:
here we go again........
U.S. Accuses Texas Financial Firm of ‘Massive’ Fraud
http://www.cnbc.com/id/29238554
Zit er al onder hoor.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:59 schreef Zero2Nine het volgende:
De Dow lijkt nu vastgelijmd op 7600, zal daar nog iets spannends gaan gebeuren?
Handig om dat stukje video ook even te zien, van die dude die 50 biljoen beheert en dat mooie verhaaltje verteld dat zij de 'economic crisis' ontweken hebben hahaquote:Op dinsdag 17 februari 2009 19:54 schreef edwinh het volgende:
here we go again........
U.S. Accuses Texas Financial Firm of ‘Massive’ Fraud
http://www.cnbc.com/id/29238554
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 17:22 schreef TeringHenkie het volgende:
Short op de indexen, long op de edemetalen, beter kun je niet zitten lijkt me.
Owja:
[ afbeelding ]
Nah, PPT houdt zich juist het laatste half uur meestal koestquote:Op dinsdag 17 februari 2009 20:08 schreef edwinh het volgende:
Je kan er haast vanuit gaan dat de DJ vandaag maar 1% verliest, ik vermoed dat het PPT in de laatste 30 min nog flink gaat kopen.
Ik stem voor de AEX 24/7 open, net zoals de FOREX.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 21:49 schreef M.Melandri het volgende:
Beter gaat de AEX ook tot 22:00 open, zou het veel leuker maken.
Ben ik in et weekend kapotquote:Op dinsdag 17 februari 2009 21:53 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Ik stem voor de AEX 24/7 open, net zoals de FOREX.
Wie gewönlich tegenwoordig...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 21:55 schreef venomsnake het volgende:
Nog snel even alles verkopen vlak voor het sluiten van de markt.
De daylow is ook het laagste slot van de kredietcrisis tot nu toe. Dus een emotioneel grensjequote:Op dinsdag 17 februari 2009 21:55 schreef Dr.Daggla het volgende:
Jezus, hij zit nog dicht bij het laagste punt van de dag ook.
7,552.29 op 20 nov was net een heel klein beetje lager.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 21:59 schreef superworm het volgende:
[..]
De daylow is ook het laagste slot van de kredietcrisis tot nu toe. Dus een emotioneel grensje
In de nahandel stond-ie net precies gelijk, nu weer iets hogerquote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:05 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
7.552.29 op 20 nov was net een heel klein beetje lager.
Daylow is 10 minuten geleden met 2 punten verbroken, dus da's zeg maar 'de nieuwe'quote:
Zal je zien dat dit wordt aangegrepen om morgen een keiharde rally te beginnen, want boven de low...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:05 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
7.552.29 op 20 nov was net een heel klein beetje lager.
De after-market cijfers van CNN zijn al negatiefquote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:09 schreef Dave7 het volgende:
[..]
Zal je zien dat dit wordt aangegrepen om morgen een keiharde rally te beginnen, want boven de low...
Hoe dan ook, elke optimist die vorige maand riep dat het allemaal al een stuk beter ging kan weer wijselijk zijn mond houden.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:07 schreef superworm het volgende:
[..]
In de nahandel stond-ie net precies gelijk, nu weer iets hoger
Hetzelfde geldt voor dat rare mens uit die docu "slapend rijk"quote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:11 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Hoe dan ook, elke optimist die vorige maand riep dat het allemaal al een stuk beter ging kan weer wijselijk zijn mond houden.
quote:Aegon 3,182 (-3,34); Arcelor mittal 17,84 (-3,04); ASML 12,95 (-1,60); ING 5,341 (+3,29); Kon. Olie 19,15 (-0,47); Philips 14,08 (-0,28); Unilever 15,71 (-0,25)
Geen idee waarom iedereen op de Dow let, S&P is veel betrouwbaarder. S&P moet nog 5 procent lager om het dieptepunt op te zoeken.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:18 schreef Dr.Daggla het volgende:
Ben benieuwd of ze morgen onder de 7,449.38 gaan, het laagste punt in deze crisis.
quote:Op korte termijn is een herstelfase mogelijk (245) om daarna nieuwe bodems te vormen richting de bodems van dit jaar (230). Ook in die zone is een herstel waarschijnlijk, maar dit is van korte duur. Het zwakke lange termijn scenario loert: Het uitnemen van de 230 / 220 en ultiem 200 grens zal zorgen voor een snelle daling met targets 150 / 175.
We staan aan het begin van een uitdagend jaar: enerzijds is het van belang om staande te blijven in de daling, anderzijds om klaar te zijn voor het instapmoment. HET instapmoment. Want vanaf 150/175 is een verdubbeling mogelijk.
Dow bestaat uit een te klein aantal "reuzen" waardoor het geen representatief beeld geeft. Daarintegen, in nederland kijkt ook iedereen naar de aex ipv midcap...quote:Op dinsdag 17 februari 2009 23:07 schreef pberends het volgende:
[..]
Geen idee waarom iedereen op de Dow let, S&P is veel betrouwbaarder. S&P moet nog 5 procent lager om het dieptepunt op te zoeken.
[..]
Elke financieel analist in Nederland heeft ook heus wel door dat de AEX een beurs van lik me vestje is. Daarom is het altijd handig te weten hoe de verschillende sectoren met elkaar in verhouding staan. Bij de AEX is de weging arcelor / shell veel te groot. De S&P 500 is in die zin veel representatiefer.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 23:35 schreef Dave7 het volgende:
[..]
Dow bestaat uit een te klein aantal "reuzen" waardoor het geen representatief beeld geeft. Daarintegen, in nederland kijkt ook iedereen naar de aex ipv midcap...
zou je denken?quote:Op woensdag 18 februari 2009 00:50 schreef massachusetts_avenue het volgende:
15k diep short zitten is altijd een moment van vreugde voordat we weer richting bed gaan en onze nachtrust gaan opzoeken.
We beginnen al met zakken... ben benieuwd wat voor een punt we vandaag bereiken..quote:Op woensdag 18 februari 2009 09:05 schreef Lemans24 het volgende:
Dag van de koopjesjagers of zakken we straks alsnog verder weg?
Het nieuws volgens beurs.nl:quote:Op woensdag 18 februari 2009 09:11 schreef appelsientje het volgende:
[..]
We beginnen al met zakken... ben benieuwd wat voor een punt we vandaag bereiken..
Komen er nog cijfers vandaag?
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=KN26K20H&kanaalid=206quote:Aandeel zinkt weer weg
woensdag 18 februari 2009
BRUSSEL - Een negatief analistenrapport en economisch pessimisme duwden Nyrstar gisteren 16% lager.
Het aandeel van de zinkverwerker was sinds begin 2009 al meer dan 40% gestegen. Maar gisteren verlaagde Exane BNP Paribas zijn advies naar 'afbouwen' en dat kreeg extra momentum door een nieuwe golf van angst voor economisch onheil en zware verkoopdruk op de beurzen.
Bovendien blijft het ook wat rommelen bij en rond Nyrstar. Maandag kondigde topman Paul Fowler plots aan om 'persoonlijke redenen' op te stappen. Hij wordt onmiddellijk vervangen door Roland Junck, vroegere topman van staalgroep Arcelor en bestuurder bij Nyrstar. Fowler was de operationele topman bij Zinifex, het bedrijf waaruit Nyrstar, samen met de zinkdivisie van Umicore, ontstond.
Toeval of niet, maar tegelijk werd ook bekend dat de overblijvende mijnbouwactiviteiten van Zinifex, voortwerkend onder de naam OZMinerals, zijn overgenomen door het Chinese Minmetals. OZMinerals kende zware problemen met onder meer een hoge te herfinancieren schuld. OZMinerals levert bijna 50% van de zinkconcentraatbehoeften van Nyrstar. Of de Chinezen een goede partner zullen zijn, is niet duidelijk.
Analist Kristof De Graeve van SG Private Banking lijkt niet heel erg rouwig om het opstappen van Fowler. 'Nyrstar maakte heel wat communicatieblunders en achteraf bleek ook dat ze toch heel wat activa tegen agressieve prijzen in de boeken hebben opgenomen', zegt De Graeve.
Natuurlijk zaten ook de omstandigheden tegen met het in mekaar klappen van de zinkprijs (van meer dan 4.000 dollar per ton naar 1.000 ton nu). Uiteindelijk viel alles tegen: ook de dollar en de onderhandelingen over de verwerkingslonen. Die duurden ongewoon lang en uiteindelijk kwamen de partijen er zelfs niet uit. Dat OZMinerals zware financiële problemen had, werd hier pas later duidelijk.
Terwijl Nyrstar zijn resultaten over 2008 pas op 27februari bekendmaakt, was het wellicht de voorspelling van het analistenrapport over het resultaat van 2009 dat tot onrust aanzette. De analist verwacht dan een verlies van 161 miljoen euro en een lagere kasstroom dan verwacht, zodat Nyrstar tegen begin 2010 zijn schulden zou moeten herfinancieren.
Dat komt vreemd over, want eind 2008 zou Nyrstar normaal schuldenvrij moeten zijn. Kristof De Graeve rekent voor 2008 toch nog op winst. '2009 en 2010 zullen verliesjaren worden, maar het is een bijzonder hachelijke job om die te kwantificeren', vertelt de analist. Tenzij je de zinkprijs en de dollar kan voorspellen. Voor dit jaar rekent De Graeve op een vrije kasstroom van 250 tot 300 miljoen euro. Hij adviseert de aandelen te houden. Ruw gerekend schommelen diepcyclische aandelen zoals Nyrstar tussen een halve en twee keer de boekwaarde. Vandaag noteert Nyrstar daar al onder. (jre)
Dat zit de DJ al een maandquote:Op woensdag 18 februari 2009 10:02 schreef M.Melandri het volgende:
Vandag ff een rust dagje, morgen DJ onder 8500...
Gewoon terug naar het oude systeem van openingskoers en slotveilingquote:Stoorzender
17 februari 2009, 14:24 uur | FD.nl
Door: Frits Conijn
De verwachtingen bij beursbedrijf NYSE Euronext zijn hooggespannen. Het nieuwe Universal Trading Platform (UTP) zorgt voor een snellere verwerking van de orders, voor meer transparantie en voor een grote kostenreductie. Uiteraard moet dit alles uiteindelijk resulteren in meer klanten en een hogere omzet.
Toch staat niet iedereen te juichen bij het nieuwe initiatief. Vooral daghandelaren zien de nodige problemen met UTP. ‘Het wordt nu veel moeilijker om de openingskoersen van de fondsen te voorspellen’, zegt Diede van den Ouden van website http://www.marktgevoel.nl.
Zijn kritiek richt zich op de nieuwe opzet van het orderboek van de beurs. Vroeger werden daarin alleen de relevante biedingen en latingen opgenomen, tegenwoordig worden alle ingelegde prijzen vermeld.
Neem Fortis. Als voorbeeld legde Van den Ouden gisteren voor de opening van de beurs een kooporder in waarbij hij twee aandelen wilde kopen voor slechts één cent per stuk. Deze bieding verscheen direct op het scherm en voor serieuze orders met een veel groter volume was daardoor geen plaats meer. Die waren niet langer zichtbaar.
De openingskoers wordt gevormd op de prijs waarbij vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Onwaarschijnlijke prijzen zijn volgens Van den Ouden slechts verstorende elementen die voor de koersvorming en dus voor de handel geen rol van betekenis spelen. Want zelfs in het geval van Fortis zijn weinig beleggers bereid hun aandelen voor slechts één cent van de hand te doen.
‘Dit komt de transparantie absoluut niet ten goede’, aldus de daghandelaar. ‘Door deze chaos moet ik maar gissen naar de openingskoers van een fonds. Vroeger had ik daar een veel duidelijker beeld van. Meer informatie leidt niet automatisch tot een betere koersvorming.’ In een beurscommentaar vergelijkt hij de beurs voor de opening met een casino.
Roland Bellegarde van NYSE Euronext heeft begrip voor de de droefenis bij de Nederlandse daghandelaar. ‘Inderdaad worden tegenwoordig alle prijzen opgenomen. Dat is ook een vereiste van de Europese richtlijn Mifid.’
Bovendien overheersen volgens Bellegarde de voordelen van het nieuwe orderboek. ‘Nu de volledige diepte van het boek zichtbaar is, wordt de prijsvorming geheel transparant. Beleggers krijgen een zogenoemd level playing field.’
Sommigen ervaren de vermelding van de bieding van één cent bij Fortis als een stoorzender en kunnen door de bomen het bos niet meer ontdekken. Maar volgens anderen dient de volledigheid de transparantie. Deze laatsten zijn van mening dat ook onwaarschijnlijke biedingen iets zeggen over de stemming op de markt. Zeker nu op de beurs het onmogelijke maar al te vaak realiteit blijkt.
Frits Conijn
u vraagt, wij draaien.quote:
Futures weer terug naar 0quote:Op woensdag 18 februari 2009 10:35 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
u vraagt, wij draaien.
Iemand enig idee vanwaar die afstorting in ene komt?
voor 1uur pak ik ff mijn winst...je weet maar nooit wat de futures gaan doen vanmiddagquote:Op woensdag 18 februari 2009 10:51 schreef sitting_elfling het volgende:
Heb mn shorts nog, zit inmiddels op 82% winst. Hihi
quote:Mortgage Bankers Association - Hypotheek Aanvragen - 01:00
The Census Bureau of the Department of Commerce - Bouwvergunningen - 02:30
The Census Bureau and the Bureau of Economic Analysis of the Department of Commerce - Exportprijzen ex agr. sector - 02:30
Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor - Verdiensten per uur - 02:30
The Census Bureau and the Bureau of Economic Analysis of the Department of Commerce - Importprijzen ex olie - 02:30
Kunnen ze Tom Muller niet eens uitnodigen? Misschien heeft ie nog een paar tips...quote:Op woensdag 18 februari 2009 10:52 schreef pberends het volgende:
http://www.rtl.nl/compone(...)esprek.avi_plain.xml
Hoogleraar Bas Jacobs: ik heb nog nooit zoiets gezien.
ik heb ze ook nog , hoogste is 150,91% 4,14quote:Op woensdag 18 februari 2009 10:51 schreef sitting_elfling het volgende:
Heb mn shorts nog, zit inmiddels op 82% winst. Hihi
Van wanneer zijn deze?quote:Op woensdag 18 februari 2009 11:02 schreef edwinh het volgende:
[..]
ik heb ze ook nog , hoogste is 150,91% 4,14
06-02-2009 Effecten koop 200 Limiet L: 1,66 Dag 06-02-2009 200 à 1,65quote:
ING gaat KPN Qwest achterna!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |