Achteraf gelul is altijd makkelijk. Voorhetzelfde geld had je min 30 procent en was je blij dat je maar 100 euro erin had gestopt.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:15 schreef ijsblokjes het volgende:
11% rendement in 2 uur met sprinter short aex, toch jammer dat ik het niet helemaal vertrouwde en er maar 100 euro in stopte
Hans de Geus is scherp bezig vandaag, ook over dat veilige bankenplan. Hoe doe je dat trouwens, linken naar filmpjes van RTL-Z? ik kan de URL van die filmpjes nergens vinden.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:13 schreef pberends het volgende:
11:00 Kapitaalinjectie overheid in Aegon is in 1 kwartaal opgesoupeerd
http://www.rtl.nl/compone(...)s_hans.avi_plain.xml
[ afbeelding ]
Geniaal commentaar van Hans de Geus!
Nog even en Aegon is failliet.
Alleen die berekening van het EV van hem klopt van geen kant volgens mij. Hij zegt als er nog een paar dagen zoals vandaag komen is het EV bijna helemaal weg, slaat natuurlijk nergens op..quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:13 schreef pberends het volgende:
11:00 Kapitaalinjectie overheid in Aegon is in 1 kwartaal opgesoupeerd
http://www.rtl.nl/compone(...)s_hans.avi_plain.xml
[ afbeelding ]
Geniaal commentaar van Hans de Geus!
Nog even en Aegon is failliet.
quote:MARKET COMMENT:AEX vergroot risico op daling onder 220 punten
17-02-2009 13:18:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Een slot van de AEX onder de 240 punten impliceert volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Wholesale Banking een groter risico voor de index op een daling onder de 220 punten. Dinsdag rondde de index met een daling onder 244 punten een kopschoudertoppatroon in de uurgrafiek af. "Dit betekent dat de koersen in de komende dagen het dieptepunt van 23 januari van 227 punten kunnen gaan testen", aldus Van den Akker. Na een slot onder de 240 punten is het eerstvolgende richtpunt de zone van 227 tot 220 punten. De AEX noteert dinsdag rond 13.15 uur 2,7% lager op 240,57 punten. (ANS)
TA loopt altijd achter de feiten aanquote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:34 schreef Lemans24 het volgende:
Roelof-Jan doet weer aan implicaties... Boven de 257 zou toch ook een stijging tot 272 betekenen?
Viel mij ook op. Goede cijfers en dan toch in de -quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:21 schreef M.Melandri het volgende:
Imtech enig lichtpuntje vandaag, en dan 2% onderuit![]()
Met dank aan Middelkoopquote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:15 schreef Mendeljev het volgende:
Ohja, merk even op dat de goudprijs bijna op $1000 is. De handel in baartjes zal wel weer binnenkort tot recordhoogte komen.
Dat mag misschien wel zo zijn, ik gebruik het wel bijna elke dag voor mijn eigen berekening om long / short te gaan in de indexen en grondstoffen. En het is me vrij valuable gebleken tot dusver.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 13:40 schreef pberends het volgende:
[..]
TA loopt altijd achter de feiten aan.
Ik kijk er meer naar in de zin of er een overdreven stijging of daling is.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:30 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat mag misschien wel zo zijn, ik gebruik het wel bijna elke dag voor mijn eigen berekening om long / short te gaan in de indexen en grondstoffen. En het is me vrij valuable gebleken tot dusver.
Dump die financials, beleg in Nyrstar en Arcelor. Die hebben tenminste nog toekomst. Financials niet.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:17 schreef LXIV het volgende:
Eind van de week stap ik wel weer in hoor! Heb nu 40% verkocht, en ga einde van de week weer 120% long. Na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.
http://www.telegraph.co.u(...)ldwide-meltdown.htmlquote:HET DRAMA OOST EUROPA
Oost Europese economieën zitten in een schuldencrisis die zomaar kan overslaan naar West Europa.
Ambrose Evans-Pritchard kopte vandaag in :The Telegraph "Failure to save East Europe will lead to worldwide meltdown". In dit artikel een samenvatting van zijn bevindingen.
De minister van financiën van Oostenrijk, Josef Pröll, heeft afgelopen week een reddingspakket van zo'n ¤150 miljard proberen te bewerkstelligen om de ex-Sovjet landen van de ondergang te redden. Hij moest ook wel: Oostenrijkse banken hebben ruim ¤230 miljard aan die regio geleend, ongeveer 70% van het bruto nationaal product van het land. Wanneer 10% van die schulden niet terugbetaald kunnen worden dan kan dat zomaar leiden tot de ineenstorting van de Oostenrijkse financiële sector, aldus de Weense Der Standard.
Helaas staat dat ook te gebeuren. De Europese Bank voor Reconstructie en Ontwikkeling (EBRD) schat in dat slechte schulden zullen oplopen tot tien, wellicht zelfs twintig procent. De kranten in Wenen speculeren dan ook dat Bank Austria en haar Italiaanse eigenaar Unicredit een 'monetair Stalingrad' in het Oosten te wachten staat.
Morgan Stanley's Stephen Jen schat dat Oost Europa ongeveer $1700 miljard van het buitenland heeft geleend, waarvan het merendeel leningen met korte looptijden betreft. Dit jaar zal Oost Europa $400 miljard aan schulden moeten doorrollen, ongeveer een derde van het bruto nationaal product van de regio. Dat lijkt onmogelijk nu de kredietmarkten nog steeds op slot zitten.
Rusland heeft problemen om haar $500 miljard aan dollarschulden af te betalen en is al ruim 35% van haar buitenlandse deviezenreserves kwijt sinds augustus in een poging de roebel te verdedigen. In Polen zijn 60% van de hypotheken gedenomineerd in Zwitserse francs. De zloty is zojuist gehalveerd ten opzichte van de franc. Hongarije, de Balkan, de Baltische staten en de Ukraïne zitten in een soortgelijk schuitje. Het lijkt op het Amerikaanse subprime debacle. Er is echter een cruciaal verschil: Europese banken worden op beide gebieden geraakt, de Amerikaanse banken alleen op het thuisfront.
Bijna alle leningen van Oost Europa zijn verschuldigd aan West Europa. Vooral aan Oostenrijkse, Zweedse, Griekse en Belgische banken. Europese banken zijn goed voor 74% van de totale $4900 miljard portefeuille van leningen aan emerging markets. Volgens het IMF hebben zij vijf keer meer exposure dan Amerikaanse of Japanse banken en zijn bovendien 50% meer geleveraged. Spanje zit tot over de oren in Latijns Amerika. Engeland en Zwitserland in Azië.
De hoeveelheid geld die nodig is om deze banken uit het slop te trekken gaat zelfs het IMF te boven. Het IMF heeft immers al reddingspoging gedaan in Hongarije, de Ukraïne, Letland, IJsland en Pakistan en haar $200 miljard aan reserves verdwijnt als sneeuw voor de zon. We komen dichtbij het punt waarop het IMF geld voor de wereld zal moeten gaan bijdrukken in de vorm van Special Drawing Rights.
Lars Christensen van Danske Bank: "Deze crisis is veel erger dan de Aziëcrisis van 1998. Er zijn verschillende ongelukken te verwachten in de regio, maar de Europese Unie heeft geen raamwerk om daarmee om te gaan. De dag dat ze besluiten om een van deze landen om te laten vallen, zal het beginpunt markeren van een grote crisis waardoor de rest van de EU zal worden besmet".
West Europa ligt er zelf ook niet bepaald florissant bij. De contractie in Duitsland bedroeg in het vierde kwartaal 8.4% op jaarbasis en volgens Deutsche Bank zal de economie voor het eind van dit jaar met 9% inkrimpen. De implicaties zijn voor de hand liggend: Berlijn gaat de PIGS (Portugal, Ierland, Griekenland en Spanje) niet redden en ook Oostenrijk heeft in dat opzicht weinig te verwachten. Dit natuurlijk nog afgezien van het feit dat de EU tot nu toe effectiever is gebleken in vergaderen dan in het ondernemen van actie.
Tel daarbij op dat ook Engeland en de Verenigde Staten in zeer zwaar weer verkeren en het is moeilijk om te zien wie zich als 'reddende engel' zal opwerpen. Vooralsnog lijkt het credo: 'Ieder voor zich en God voor ons allen'.
interessant gegeven. Ben benieuwd in welke sectoren je vooral wil gaan investeren.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:17 schreef LXIV het volgende:
Eind van de week stap ik wel weer in hoor! Heb nu 40% verkocht, en ga einde van de week weer 120% long. Na regen komt zonneschijn, zullen we maar zeggen.
Ik stap weer terug in in ING, PHI, ORD, en AEG.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
interessant gegeven. Ben benieuwd in welke sectoren je vooral wil gaan investeren.
Haha, TG gaf ook het koopadvies voor ING op 28euquote:'Aegon opent hoger ondanks zwaar verlies'
17 februari 2009, 8:54 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Aegon zal hoger openen op de beurs in Amsterdam ondanks het zwaarder uitgevallen verlies in het vierde kwartaal. Dat verwacht analist Paul Beijsens van Theodoor Gilissen
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:09 schreef BlaZ het volgende:
Dollar op 1,259
Euro zakt vandaag echt snel weg.
Minder handel cq minder Amerikaanse handelstekorten zorgt voor minder liquidity in het wereldsysteem, wat op zijn beurt zorgt voor een sterkere dollar.quote:The main provider of global liquidity was the U.S. current account deficit, which increased at a fast pace over the past 10 years, but this will no longer be the case.
"Next year, if the economy in the U.S. is as weak as I think it would be, the trade and the current account deficit will continue to contract," Faber said. "When global liquidity contracts, it's not a good time for financial assets."
Ik heb nog steeds geen idee waarom je in ING en Aegon zou willen beleggen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 14:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik stap weer terug in in ING, PHI, ORD, en AEG.
Ja, de vakbonden schijnen echt in een soort parallel universum te vertoeven, ondernemers hebben helemaal geen geld om te investeren anders hadden ze dat wel gedaan.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:15 schreef edwinh het volgende:
kerel van cnb op rtlz zegt tegen ondernemers,:kortom ga investeren en help mensen aan het werk, yeah right
Die financials zijn ook zeer volatiel. Bovendien is de berichtgeving en het sentiment wel zo dramatisch slecht daar, dat het haast niet erger kan. Ik beleg in principe altijd contrair.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:18 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik heb nog steeds geen idee waarom je in ING en Aegon zou willen beleggen.
Beleg dan in de mijnbouw, daar komt het vanzelf wel goed. Van die financials kan je dat niet zeggen ivm mogelijk nationalisatie. Bovendien bewegen mijnbouwers ook goed mee als de beurs weer stijgt.
wat is er mis dan?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:32 schreef M.Melandri het volgende:
Gaat binck nog wat aan die site doen?
Traag? Vind je?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:32 schreef M.Melandri het volgende:
Gaat binck nog wat aan die site doen?
quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:35 schreef edwinh het volgende:
[..]
wat is er mis dan?
Ik denk dat het PPT in de file staat en wat later komt.
sinds 2u ofzoquote:Het is op dit moment niet mogelijk om Geavanceerde orders via de website op te geven. Onze excuses voor het ongema
Zie het al voor me dat zo'n PPTer fluitend het kantoor in loopt, kopje koffie erbij, blik op de Dow Jones en de koffie uitspuugt. BUY BUY BUYquote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:35 schreef edwinh het volgende:
[..]
wat is er mis dan?
Ik denk dat het PPT in de file staat en wat later komt.
Bij Fortis dachten ze ook dat het haast niet erger kon. The fundamentals are fucked.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:22 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die financials zijn ook zeer volatiel. Bovendien is de berichtgeving en het sentiment wel zo dramatisch slecht daar, dat het haast niet erger kan. Ik beleg in principe altijd contrair.
Als je kijkt naar de kapitaalstromen, dan is de huidige marktcap van financials echt een schijntje. Money for the win!
quote:238,80
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |