heb je die zelf ooit gemaakt? Is dat lekker, gewoon wit brood als bodem?quote:
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:30 schreef liefhart het volgende:
je kunt toch ook een kant en klare pizzabodem halen bij de super en dan zelf de topping erop doen
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Ik maak altijd 500 gram, zodat ik niet met een half zakje gist blijf zittenquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:09 schreef sigme het volgende:
Deeg maken zoals ColdFeet beschrijft. Reken op 150gr bloem pp, dan heb je ruim genoeg. Met verse gist kan ook: in dat geval voor 500gr bloem ongeveer 1cm3 gist nemen, tien minuten wegzetten in lauwwarm water met een paar kruimeltjes suiker alvorens het in de bloem te gieten (even roeren voordat je uitgiet).
Niet (niet!) deeg uitrollen met een deegroller! Met de hand pletten & vormen!
Basislaag: meest basis is een blikje tomatenpuree vermengen met wat pesto-uit-potje. Eventueel op te leuken met knoflook.
Je kan ook echt zelf tomatensaus maken; extra laten indikken en deze met verse basilicum op je pizza smeren.
Beleg: niet teveel en niet teveel verschillende dingen!
Na basislaag tomaat/basilicum/goudse kaas is hier een favoriet beleg:quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?
Ik heb mijn topping nu gemaakt met tomatensaus, tomaat, serano ham, chorizo, feta, kaas, knoflook, beetje chilipoeder, en ui
Nou en of!quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Sigme, dat 'ganselijk onbekwaam'... Is dat uit de Heidelberger Catechismus?
Sorry maar dat is gelul , je kunt zelf (verse) ingredienten erop doen tomatensaus is vers en dan meer kaas erop lijkt me niet echt een standaard oetker pizza danquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Absoluut een acceptabel alternatief, heb 'm een keer geprobeerd. Wel nog zelf saus toevoegen want die is nauwelijks aanwezig.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 21:51 schreef Dropvetertje20 het volgende:
[ afbeelding ]
Deze is heerlijk hoor!! Zeker als je de rand even licht insmeert met wat olijfolie.
Waar haal je zoiets? Blokker?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).
Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.
Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.
Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Nee, vuurvaste stenen haal je bij een kachel-winkel. Een pizza-steen bij een zeer selectief aantal (gespecialiseerde) kookwinkels die ik zelf nog niet heb kunnen vinden bij mij in de buurt. Ik leg 6 vuurvaste stenen a 2,50 per stuk in de oven.quote:
Nee, gewoon ordinaire bloem, soms een deel volkorenmeel.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:
[..]
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Type 00, volgens mij hebben ze die van De Cecco bij de Jumbo. En je kan het deeg inderdaad al de avond van te voren maken. Dan zou ik het wel na een uurtje of wat in de koelkast zetten.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:
[..]
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
He cool. Goeie link! Thanks. Ik ga er wat bestellen. Maarrrrr... dat komt morgen. Straks komt m'n meissie en dan moet ik natuurlijk wel even superslick een pizza uit de oven weten te trekken. ;-) Dussss: hoe? In ovenschaal? Of toch maar gewoon op de bakplaat?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
Oke dan. Als 'n vrouw het zegt...quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:31 schreef ColdFeet het volgende:
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
Die ga je offline ook niet vinden. Je hebt vuurvaste stenen nodig, uit de kachelwinkel zoals ik al eerder schreef.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 15:41 schreef JeOma het volgende:
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden.
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.
Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg
Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Ja, 3x (of 4x, maar dat is een kwestie van definitie). Verder nog vragen? Laten we het culinair houden hier.quote:
Ja hoor, waarom denk je dat ik deze woordspeling niet ken?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:46 schreef Jarno het volgende:
[..]
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proevenquote:Op donderdag 28 augustus 2008 12:13 schreef JeOma het volgende:
Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....
Cool. Waar woon je?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 14:15 schreef NutKees het volgende:
[..]
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.quote:Op donderdag 28 augustus 2008 08:40 schreef JeOma het volgende:
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik.
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 18:25 schreef sigme het volgende:
[..]
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.
Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
in een afgesloten plastic zak invriezen, en bij het uitrollen wat extra bloem op je werkvlak gebruiken, en dat komt wel goedquote:Op donderdag 28 augustus 2008 19:55 schreef Haijo het volgende:
[..]
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Hij is best duur voor een kerstpakket. En zwaar. Moest toch 5 tientjes overmaken (oke, krijg er wel een schep en zo'n pizzasnijder bij, maar toch).quote:Op zaterdag 30 augustus 2008 00:06 schreef chriztiaan het volgende:
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .quote:Op donderdag 28 augustus 2008 20:10 schreef JeOma het volgende:
[..]
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.quote:Op maandag 1 september 2008 20:09 schreef MarcoD het volgende:
[..]
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trek heb er zelf alleen geen één van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit .
Nou ja, ik heb niet gelijk argwaan, maar ik vind het wel altijd su-per-slordig als dit soort bedrijfjes niet adequaat reageren. Hoeft niet a la minuut. En desnoods zeggen ze "Sorry gast, duurt nog 2 weken, we zijn druk.". Maar geen-reactie is wel erg fout ja. Ze zitten ook in Duitsland, dus als ik ga bellen moet ik waarschijnlijk in 't Duits gaan lullen.quote:Op maandag 1 september 2008 21:35 schreef verita het volgende:
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
Het is zeker vervelend als je niks hoor, ook wel paar keer meegemaakt dat er dan opeens een halve week later een pakketje werd gebracht terwijl je geen enkel benul heb van wat er in zit.quote:Op maandag 1 september 2008 21:04 schreef JeOma het volgende:
[..]
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Inderdaad. Erg onbeleefd en ze zijn ook nog eens veel te duur. Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.quote:Op dinsdag 2 september 2008 11:26 schreef verita het volgende:
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
Als je de goede steen hebt kan het schijnbaar ook op een BBQ met deksel (Weber bijvoorbeeld).quote:Op dinsdag 2 september 2008 14:54 schreef Innocence het volgende:
Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
YEAH!quote:Geachte heer / mevrouw,
nogmaals hartelijk dank voor uw aanschaf
en voor uw snelle betaling, die wij gisteren hebben ontvangen !
De door u bestelde artikelen zijn gisteren verstuurd.
Met vriendelijke groeten
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?quote:Op woensdag 3 september 2008 09:41 schreef NutKees het volgende:
Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?quote:Op donderdag 4 september 2008 10:22 schreef JaZekerZ het volgende:
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
Mja dat snap ikquote:Op donderdag 4 september 2008 11:42 schreef NutKees het volgende:
[..]
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
Thanks. Dat ziet er duidelijk uit. Die schep die ik heb is wel iets dikker (van hout), maar oefening baart kunst denk ik. Ik had de pizza sowieso veel te vol gedaan (again), da's wel een nadeel. Heb je allemaal dingen bedacht (gehakt/ui/knoflook, geitenkaas, paprika, kaas, tomaat, mozarella, salami) voor allemaal verschillende stukjes. Met als gevolg dat je een torenhoge pizza hebt. :-)quote:Op donderdag 4 september 2008 21:13 schreef verita het volgende:
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder
[ link | afbeelding ]
Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
Je werkblad goed bestuiven met meel... heel veel meel. Je pizza niet zo vol maken en er vooral voor zorgen dat er niets aan de zijkant vanaf loopt tijdens het beleggen. Als de hele onderkant en randen van je pizza goed 'droog' blijven en flink bestoven zijn met meel, dan schep je die pizza er makkelijk op. Het is inderdaad even oefenen, mijn eerste pizza was ook een drama.quote:Op donderdag 4 september 2008 20:50 schreef JeOma het volgende:
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??
Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Een goede oven, ergens in de buurt van een kachel of droger, of je computerkast bij de tv. etc etc. Der is zoveel.quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Inclusief of exclusief remsporen?quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:58 schreef JeOma het volgende:
[..]
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.
Mijn oven gaat ook maar tot zo'n 250 graden, maar de pizza's die er uit komen zijn wel degelijk heel lekker - totaal anders dan die van een pizzeria, dat wel, maar toch heel lekker. De variatie tussen de twee maakt het ook net interessant vind ik.quote:Op zondag 7 september 2008 15:31 schreef Weltschmerz het volgende:
In de NRC las ik laatst een stukje over deze:
http://www.italiepunt.nl/shop/product_info.php?products_id=247
Dat is ook waarom ik zelf niet zo met pizzamaken ben bezig gegaan. Mijn oven gaat niet verder dan 300 graden en korte tijd en grote hitte is wel wat bij een Pizza tot een goede Pizza maakt lijkt me. Als je dan wel steen hebt, maar een te lage temperatuur, wat wordt het dan? Ik woon ook praktisch naast een aardige pizzeria dus het moet wel echt heel erg lekkere pizza worden.
Dit schijnt dus een superding te zijn omdat hij zo heet wordt. Een vriend van me heeft er meteen eentje besteld, dus ik ben benieuwd.
Anders is niet per definitie minder inderdaad. Maar ik wil ze eigenlijk beter maken dan die van de pizzeria, met verse inktvis van de markt enzo. Dan denk ik dat de temperatuur er wel toe doet.quote:Op zondag 7 september 2008 16:26 schreef David het volgende:
[..]
Mijn oven gaat ook maar tot zo'n 250 graden, maar de pizza's die er uit komen zijn wel degelijk heel lekker - totaal anders dan die van een pizzeria, dat wel, maar toch heel lekker. De variatie tussen de twee maakt het ook net interessant vind ik.
Je mist nog een theelepel zout.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).
Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.
Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.
Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Had jij vroeger eerst ook met zelfgemaakte pizza dat hij zo slap was?quote:Op zondag 7 september 2008 21:45 schreef JeOma het volgende:
Ik heb een combi-magnetron die ook maar tot 250 graden kan. Maar zeker met die steen wordt de bodem echt zeker prima. De eerste pizza was wel beetje te dik (en dus niet helemaal gaar). De tweede had ik een stuk dunner gemaakt en die was echt heel goed te eten. Inderdaad niet zoals een pizzeria, maar 200x beter dan zo'n diepgevroren ding uit de supermarkt.
Nou, zo lang ben ik nog niet bezig, maar ik heb maar 1 pizza gebakken op een bakplaat. Die was niet echt slap. Is je tomaten/basis saus niet te dun ofzo? En verwarm je 'm wel helemaal voor? Geen idee, er zitten hier vast wel "goeie koks" die weten wat je misschien fout doet. Ik klooi maar wat.quote:Op zondag 7 september 2008 21:56 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Had jij vroeger eerst ook met zelfgemaakte pizza dat hij zo slap was?
We gebruiken hier altijd zon pakje. Misschien dat dat het is?quote:Op zondag 7 september 2008 22:01 schreef JeOma het volgende:
[..]
Nou, zo lang ben ik nog niet bezig, maar ik heb maar 1 pizza gebakken op een bakplaat. Die was niet echt slap. Is je tomaten/basis saus niet te dun of zo? En verwarm je 'm wel helemaal voor? Geen idee, er zitten hier vast wel "goeie koks" die weten wat je misschien fout doet. Ik klooi maar wat.
Na 25 minuten is hij nog niet echt lekker.quote:Op maandag 8 september 2008 09:16 schreef Innocence het volgende:
Heb ook geen steen gebruikt, maar als je 'm lang genoeg erin doet, is de bodem niet zacht meer. Wel uitkijken dat je bovenkant niet verbrand in de tussentijd.
We hebben 500 gram bloem met wat dingetjes. ik denk zon 150~200 gram deeg per pizza, Het zijn hele dunne bodems hoorquote:Op maandag 8 september 2008 18:18 schreef sigme het volgende:
Voorbakken mag niet nodig zijn. Je houdt een te slappe bodem als het deeg te nat is, niet gerezen, maar vooral als het veel te veel deeg is. Hoeveel deeg voor een hoe grote pizza gebruikt je?
Met 500 gram bloem maak ik 4 pizza's.quote:Op maandag 8 september 2008 20:14 schreef JeOma het volgende:
Ik heb vanavond weer een nieuwe poging gedaan. Dit keer 2 pizza's voor 3 personen. Was helemaal goed qua hoeveelheid. Had net geen 500 gram bloem. Dan heb je 2 prima formaat pizza's. Niet belachelijk groot, maar zeker niet klein.
Heb nu naar de tips hier geluisterd: zo weinig mogelijk. Had nog "teveel" denk ik. Heb wel zo'n Remia potje met QUICK PIZZA ofzo gebruikt als basis-saus (da's wel lekker makkelijk en die is lekker gekruid). En als "topping":
- stuk met chorizo (erg lekker!)
- stuk met salami (blijft goed)
- stuk met gehakt/ui/knoflook
- stuk met tomaatplakjes en plakjes mozarella
Meer hoeft ook niet inderdaad. Hoe simpelere hoe lekkerder. Had het idee dat dat stuk met tomaat/mozarella minder knapperig was (maar da's wel logisch met het vocht van de tomaten). Iemand daar een tip voor?
Het zelf maken van pizza is inderdaad zwaar onderschat. Het is leuk om te doen, vrij origineel en erg lekker. Ik heb ondertussen een paar maanden ervaring (met ovensteen) en het gaat steeds beter. Mijn tips/punten van aandacht:quote:Op maandag 26 januari 2009 13:11 schreef Bastard het volgende:
Tvp, water loopt me in de mond van de recepten hier!
Zijn er naast een te koude over nog andere valkuilen of kan het niet misgaan?
Ik wil alles zelf doen, ook deeg rollen met een lege fles wijn
Hebben we het nu over de dame uit de OP?quote:Op maandag 26 januari 2009 13:57 schreef JeOma het volgende:
2. Ik maak de bodem (ik vind 'm zelf zo dun mogelijk het lekkers, dat je er bijna doorheen kunt kijken, maar smaken verschillen hierin, mijn vriendin wil 'm dikker... misschien ter compensatie) vooraf en doe die zonder vulling een minuutje of 5 in de oven. Dat maakt 'm wat knapperiger, anders trekt de basissaus er sneller in. Om het mezelf makkelijk te maken doe ik die eerste 5 minuten met een (herbruikbaar) stuk bakpapier eronder. Dat schuift heel makkelijk in en uit de oven.
Is beter van wel en dan zo laag mogelijk in de oven, zo krijg je een zo lekker mogelijke bodem. Met hete lucht heb je sneller verbrande kaas en randen maar nog een slappe bodem in het midden en als er iets vies is...quote:Op maandag 26 januari 2009 15:13 schreef Bastard het volgende:
geld dat overigs voor alle homemade pizzas, geen hete lucht maar gewone stand?
Had ik het daarover in de OP? Dé vriendin is inderdaad de date waar dit topic mee begon.quote:Op maandag 26 januari 2009 15:42 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Hebben we het nu over de dame uit de OP?
Ik wil ook een pizzasteen
Worden broodjes daar ook goed gaar in btw? 260 graden is alleen niet super veel. Echte pizzaoven gaat tot 300 ofzo?quote:Op maandag 26 januari 2009 19:50 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb zelf 2 van die pizzaovens, die Bestron en een Elta, ik vind die van Elta ook erg fijn:
[ afbeelding ]
link
maar ik heb een erg kleine keuken dus uiteindelijk doe ik het toch weer gewoon in de normale oven, anders moet ik elke keer dat ding pakken, zo'n gedoe
Kheb het nog niet geprobeerd dus ik doe alleen maar een suggestie.. oven warmer zetten of deeg dunner rollen.quote:Op woensdag 28 januari 2009 09:28 schreef Innocence het volgende:
Gisteren toevallig weer gedaan. Het midden was deze keer alleen erg nattig/zacht. Dikker maken of minder nat deeg?
Heb je de pizza op een plaat gebakken?quote:Op woensdag 28 januari 2009 09:59 schreef Innocence het volgende:
Nog dunner juist?
Ik had juist het idee dat het vocht van de vulling de bodem minder zou doorweken als ie dikker zou zijn.
Oven stond op 250.
Mja dat gaat nooit ècht werken.quote:Op woensdag 28 januari 2009 10:36 schreef Innocence het volgende:
Op crust-plaat in een combimagnetron met hete lucht, dat ging echter de vorige keer wel goed. Misschien had ik 'm toen op een hoger plateautje gezet.
Oh ja, note to first user... Probeer achteraf niet met alle geweld die steen weer "mooi" of "schoon" te krijgen. Gewoon beetje grove korsten eraf raggen. Niet met zeep gaan klooien ofzo. (ik vond het ook moeilijk)quote:Op donderdag 29 januari 2009 20:32 schreef _Ophelia_ het volgende:
Dit topic moet ik even onthouden tot het weekend, ik kreeg een pizzasteen bij mijn oven en die is nog nooit gebruikt.
Dan dus in het midden van de oven, op de plaat, een minuut of 5.quote:Op donderdag 29 januari 2009 23:07 schreef Flaccid het volgende:
Ik ga binnenkort weer eens zelf pizza bakken. Ik wil een lekkere bodem die een beetje stevig is. Oven kan tot 250 graden, is hetelucht.
Slim!quote:Op vrijdag 30 januari 2009 12:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan dus in het midden van de oven, op de plaat, een minuut of 5.
Als de bodem enigszins stevig is van de plaat af en op het rooster, nog 5 minuten of langer, tot hij helemaal klaar is.
Zo voorkom je een soppige bodem.
Pak?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.Volgens de verpakking van het deeg moet hij op 190/200 graden.Maar zou het misschien helpen om de oven op de hoogste stand (230 graden) te verwarmen.Zodat het deeg beter rijst?
Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??quote:Op donderdag 29 januari 2009 21:01 schreef Yvesss het volgende:
Nee, lekker inbranden die steen. Hij moet zwart worden uiteindelijk, vergelijk het met het inbranden van een wok.
Ik heb ook wel eens een te rijk belegde pizza gefabriceerd, waarbij de olieen overlopen, dan verbrandt de olie spontaan op de steen, dikke steekvlammen uit het pizza-oventje, het hele ding stond in de hens. Gewoon de vlammen een beetje temperen, als de steen afgekoeld is met een harde borstel de koolresten verwijderen and you're ready to go. Gelieve dit buiten te doen als je rookmelders hebt. Dit gebeurt me nu niet meer, houdt toch zeker 2cm rand van de pizza vrij, door de hitte vloeien de toppings toch wel uit, eenmaal over de rand, is het mis..
Check dit topic eensquote:Op dinsdag 24 februari 2009 23:37 schreef Flaccid het volgende:
Ik ga binnenkort weer eens aan de gang. Nu wil ik eens een ander recept gebruiken dan die ik normaal gebruik. Heeft iemand een lekker deegrecept? Tomatensaus: Kan die uit een pakje?
Ik verwarm altijd voor op stand 2 en 2 minuten voordat de pizza er in gaat op stand 3, dus vol vermogen, zodat de gloeispiralen weer lekker roodgloeiend zijn. Nooit een verbrande bodem gehad, af en toe wens ik zelfs wel wat meer bruining van de bodem, dus waarschijnlijk kan ik ook wel op 2,5 voorverwarmen. Het gekke is dat toen ik het ding net had geexperimenteerd heb met een ontdooide diepvriespizza en die werd wel zwart. Dus ook de deegsamenstelling en met name het vochtgehalte kan hier iets mee van doen hebben. Ik geloof dat natter deeg beter is, maar ook moeilijker hanteerbaar omdat het heel erg plakt. Dus voldoende bloem op het werkblad gebruiken. Bij de bestrons heb ik begrepen dat er exemplarisch wel verschillen zijn in temperatuur bij bepaalde standen, dit komt door verschillende "readings" van de thermostaat. Als bij jou de bodem verbrand, zou je eens op 1 of 1,5 moeten voorverwarmen, afbakken gebeurt altijd op stand 3.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 12:40 schreef probin het volgende:
[..]
Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??
Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.
Hmm gasoven is helaas geen optie.Ik ga het misschien eens met de pizzasteen proberen.Dan laat ik de oven eerst lang voorverwarmen met die steen erin.quote:Op donderdag 26 februari 2009 04:21 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.
Apeldoruh!! :-)quote:Op donderdag 26 februari 2009 03:59 schreef sexymofo het volgende:
hmmm oma waar woonje precies, dan kom ik een puntje scoren
(klinkt beter als "TVP", of niet)
maar ugchelen is fietsbaar
Wat moet dit voorstellen?quote:Op donderdag 26 februari 2009 10:46 schreef dias het volgende:
Water
Meel
Graan
Suiker
Goed kneden en plat maken
Kant en klare verdikte tomaten puree
Cheddar kaas
Tonijn, vlees of groente
paprika uien en tomaat
emmantalerkaas
insmeren met boter
20 min in de oven op 180 graden
SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Als je z'n posthistorie doorleest zie je dat dit voor hem een enorm uitgebreide en concrete post isquote:
Ik doe het met de standaard ingredienten, meel, water en gist etc.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 07:36 schreef JeOma het volgende:
Hij is fijn, Celc1us... ziet er goed uit. Hoe maak jij je bodem? Die rand is wel mooi vind ik.
Uit welk boek?quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:26 schreef Blik het volgende:
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het pizzarecept van Jamie Oliver echt goddelijk is, met parmaham en rucola
Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)quote:
quote:Op woensdag 4 maart 2009 15:57 schreef Blik het volgende:
[..]
Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)
Naaish. Eerstvolgende pizza die ik ga bakken (next week 'n keer) zal ik ook ff op de foto zetten. Krijg je honger van, van dit soort foto's.quote:Op donderdag 5 maart 2009 08:35 schreef NutKees het volgende:
Zo komen de pizza's bij mij uit de oven:
[ afbeelding ]
Ik leg 6 vuurvaste stenen (kachelwinkel) op het rooster en laat die 3 kwartier op de hoogste stand heet worden. Dan 10 minuutjes de verse pizza er in.
Gewoon de ovenbakplaat, werkt perfectquote:Op woensdag 4 maart 2009 16:19 schreef Stansfield het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze?
Net even doorgebladerd en volgens mij is dat hem. Gebruik je dan ook zo;n pizza steen of leg je de pizza gewoon op de ovenbakplaat?
Die van de calzone pizza. (met spinazie)quote:Op zaterdag 14 maart 2009 19:33 schreef BertusG het volgende:
Welke van de recepten heb je precies aangehouden dan?
Mijn recept zo te horen. Smaakte hij een beetje?quote:Op zondag 8 maart 2009 18:36 schreef Flaccid het volgende:
Ik heb laatst een mooie pizza gemaakt met deegrecept uit een eerder wedstrijd topic voor pizza's. Ik had het deeg eerst even 5 minuutjes in de oven gelegd, en dat deed het hem: Perfecte bodem!
Had nog nooit zo'n pizza zelf gemaakt. De bodem was wel aan de knapperige kant, maar dat was lekker. Ik wil nu 2 nieuwe dingen proberen: Welke kaas moet erover?(ik had gewoon jonge kaas gedaan, we hadden niks anders). En ik wil zelf eens een sausje proberen te maken, want die uit een pakje vind ik best zoet.quote:Op zondag 15 maart 2009 10:44 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Mijn recept zo te horen. Smaakte hij een beetje?
Ik heb niet zo'n grote oven (een combi-ding), dus heb de steen van 40x30cm, past precies. En ik vind 'm groot genoeg voor zelfs een flinke pizza.quote:Op zondag 15 maart 2009 12:48 schreef Ditje het volgende:
@ JeOma, welk formaat steen heb je gekocht? Die van 40 euro lijkt me wat aan de kleine kant, maar die grotere is wel weer erg duur?
Krijg echt spontaan zin in pizza door dit topic
Damn. Die ziet er echt goed uit.quote:Op donderdag 5 maart 2009 08:35 schreef NutKees het volgende:
Zo komen de pizza's bij mij uit de oven:
[ afbeelding ]
Ik leg 6 vuurvaste stenen (kachelwinkel) op het rooster en laat die 3 kwartier op de hoogste stand heet worden. Dan 10 minuutjes de verse pizza er in.
Ik gebruik de Picante saus van de Dirk, niet zo zoet en lekker pittig.quote:Op zondag 15 maart 2009 12:06 schreef Flaccid het volgende:
[..] En ik wil zelf eens een sausje proberen te maken, want die uit een pakje vind ik best zoet.
huh?quote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:26 schreef Somesomg het volgende:
Hey even een domme vraag mijn gasoven die word niet warm ofzo als ik op 200 graden doe iets ik kan niks bakken in iedergeval
Damn zoiets heeft niet eens de naam pizza verdient.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:58 schreef Maikuuul het volgende:
Hier een heerlijke lekker pizza taco, gemaakt bij een crimineel thuis
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De bodem was van koopmans, met die die achterlijke oma in de reclame gvd
Uiers - gewoon uit de grond
Bodem - zat bij koopmans in het pak + zoeen potje voor 7 cent bij ah
Gehakt - met wormen
kaas - gewoon in een zakje, geraspte kaas
Bedankt voor de tips Ik ga het over een paar dagen weer eens proberen . Wat gebruik jij voor de tomatensaus?quote:Op woensdag 6 mei 2009 18:59 schreef Yvesss het volgende:
Ik snap wel wat je bedoelt, zo'n droge pizza is net niks. De topping moet een soort sappigheid hebben, zowel water als vet, maar weer niet zo overdreven dat de bodem nat wordt. Het maken van een vette pizza is trouwens makkelijker als het maken van een magere, probleem is dan vaak dat het vet over de rand van de pizza heengaat met als gevolg een leuke rookontwikkeling in huis.Begin eens met een goede tomatenbasissaus, niet zeiknat, maar ook zeker niet te droog. Salami is van zichzelf vet genoeg. Wat met die zakjes geraspte kaas het geval kan zijn, is dat de vetten in de kaas al enigszins uitgehard zijn. Dat smelt voor geen meter. Zelf rasp ik altijd, en het liefst van een vers blok. Een combinatie van geraspte gouda en plakjes mozzarella levert ook een lekkere vette pizza op. En je kunt vantevoren de pizza ook nog besprenkelen met een goede olie, dan heb je nog meer vet. Kan ook achteraf, zelf heb ik een vrij hete knoflook/peperolie op tafel staan.
Hij vulde anders wel goedquote:Op woensdag 6 mei 2009 20:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Damn zoiets heeft niet eens de naam pizza verdient.
Don't give up! Ik ben een aantal maanden geleden ook begonnen, maar m'n vriendin doet ondertussen werkelijk een moord voor een pizza van mij.quote:Op woensdag 6 mei 2009 18:11 schreef KingWithoutACrown het volgende:
Ik heb gisteren mijn eerste zelf gemaakte salami pizza gemaakt. Niet te vreten . De bodem had ik veel te dik gelaten, ik heb geen deegroller dus ik heb maar wat lopen slaan. Het maken van het deeg ging trouwens wel aardig. Ik had een blikje tomatenpuree gecombineerd met pesto. Het was de eerste keer dat ik pesto op heb, en tevens de laatste . Voor de kaas had ik zo´n zakje met geraspte kaas gebruikt, maar dat was ook niet zo slim denk ik.
Uiteindelijk was het allemaal veel te droog. Ik wil hem eigenlijk veel vetter hebben. Hebben jullie tips?
Ziet er goed uit. Welk recept?quote:Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...
Deze zit nu in mijn buik.
[ afbeelding ]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htmquote:
Haha beter.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 18:08 schreef JeOma het volgende:
[..]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm
Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 17:45 schreef The_Hives het volgende:
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
Dit wat?. Ik heb alleen geen idee van de afmeting, maar wel speciaal voor combimagnetrons.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 17:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.
Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.
Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
Jeetje man, wat doe je moeilijk.quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.
Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg
Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!quote:Op donderdag 7 mei 2009 16:44 schreef djkoelkast het volgende:
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
en italiaanse kruidenquote:Op woensdag 20 mei 2009 21:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).quote:
Hoe warm?quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
Hij ziet er wel lekker uitquote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
maakt mij niet uit hoe het officieel hoort . Gaf alleen mijn voorkeur aanquote:Op zaterdag 23 mei 2009 11:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeldquote:Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Welke dan?quote:Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komtquote:Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garenquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordtquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:
[..]
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizzaquote:Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.
Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
sorry hier hield ik op met lezenquote:we verkopen wel bier
Ik doe met je meequote:
Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 18:38 schreef Yvesss het volgende:
Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei.
Met mijn K-Mix heb ik daar absoluut geen last van, ook met brooddeeg niet.quote:Op maandag 15 juni 2009 13:07 schreef NutKees het volgende:
[..]
Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.
Ziet er goed uit, alleen edammer neh, ik vind het niet te hachelen.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 20:45 schreef Terpentin07 het volgende:
Het was echt een succes.De pizza was superlekker.Zelfs beter dan sommige restaurantpizza's die ik in mijn leven heb gegeten.Binnenkort zal ik maar andere kaas proberen.Waarschijnlijk wordt het edammer.
Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 20:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Aangezien ik nog deeg overhad.Deze keer met edammer ipv mozzarella.En met uien,knoflook tomaten salami en tabasco.Het was erg lekker.Binnenkort ga ik een bolognese pizza maken met parmezaanse kaas.
[ afbeelding ]
De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:16 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?
50 euro? WAARquote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:22 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.
[ afbeelding ]
Thxquote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:43 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
http://www.kieskeurig.nl/(...)jzen/258785/#prijzen
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenovenquote:Op zondag 12 juli 2009 18:44 schreef honda1990 het volgende:
TVP, de pizze die jullie bakken lukt niet met onze combi, maar een pizza alla salvana lukt me nog wel
Ik PM je even!quote:Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
[..]
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenoven
Is dat een pizza met salami of een salami met pizzaquote:Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...
Deze zit nu in mijn buik.
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Zelfde recept???quote:Op zaterdag 25 juli 2009 20:07 schreef Ditje het volgende:
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart isquote:Op zaterdag 25 juli 2009 13:02 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde opquote:Op zondag 26 juli 2009 11:45 schreef KrnKje het volgende:
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
Heb je gelijk inquote:Op zondag 26 juli 2009 12:28 schreef The_Hives het volgende:
[..]
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
Je kunt overwegen om de bodem eerst op een iets lagere temperatuur voor te bakken; bijvoorbeeld 7 minuten op 175 graden en daarna nog 8 minuten op 250 graden (of wat je heetste stand is)quote:Op zondag 26 juli 2009 11:52 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
Beviel hij niet?quote:Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... [TK] Bestron Alfredo Pizza steenoven
\quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Is dit ook te gebruiken zonder pizzasteen? Heb tot nu toe eigenlijk altijd kant en klaar deeg gebruikt omdat eerdere pogingen mislukten, maar wil eigenlijk wel een keer zelf deeg en saus maken.quote:Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.
500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.
En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.
Succes
Maar is zo'n oven nou even goed als een echte steenoven dan? Ik wil namelijk betere pizza's maken dan de pizzeria, door de saus en het beleg.quote:Op zondag 26 juli 2009 18:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.
Hmm daar gaat het wsl misquote:Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.
500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.
En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.
Succes
Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)quote:
Ow net even gecheckt en inderdaad, het is er een. Nooit op gelet verder.quote:Op maandag 27 juli 2009 15:16 schreef Blik het volgende:
[..]
Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
Nooit zo goed als een echte steenoven, dat is het summum. Maar die koop je niet voor 50,-. Pluspunt van de bestron is dat hij zeer heet kan worden, tot 470 graden. Het is even spelen met starttemperatuur en baktemperatuur, deze hoeven niet gelijk te zijn. Heeft te maken met dikte van de toppings e.d. Ik heb zelfs 2 bestron's en de weerstand van de warmteschakelaar is niet bij elk apparaat hetzelfde. Beetje experimenteren, dus. Maar er kunnen zeer smakelijke pizza's uit komen, veel sneller als uit de reguliere oven. Maar als de opzet van de pizza in eerste instantie al niet OK is, zal hij nooit super worden. Uit gewone ovens heb ik ook lekkere pizza's gegeten, die 2 hierboven zijn ig met liefde en aandacht gemaakt.quote:Op zondag 26 juli 2009 20:11 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar is zo'n oven nou even goed als een echte steenoven dan? Ik wil namelijk betere pizza's maken dan de pizzeria, door de saus en het beleg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |