abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 19:56:42 #1
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61147499
Hello,
Ik heb wel gegoogled, maar morgen is het zover, dan ga ik pizza maken. Gewoon helemaal zelf. :-) Maar als ik Google vind ik nogal wat afwijkende recepten en her en der lees ik ook dat het moeilijk is. Heeft iemand hier een tip hoe ik op een makkelijke manier zelf pizza kan maken? En klopt het dat je dat deeg eigenlijk een dag van te voren moet maken?

Thnx!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61147614
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).

Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.

Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.

Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
pi_61147634
Trek in zure vla?
Trek in zure vla?
Trek in zure vla?
pi_61147647
TVPizza
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_61147823
Tomatensaus voor pizza maak ik overigens altijd door knoflook te fruiten in olie, af te blussen met witte wijn, en vervolgens een paar blikken tomaten erbij te doen en in te laten koken tot het een dikke saus is. Dit kost best wat tijd!
pi_61147909
Deeg maken zoals ColdFeet beschrijft. Reken op 150gr bloem pp, dan heb je ruim genoeg. Met verse gist kan ook: in dat geval voor 500gr bloem ongeveer 1cm3 gist nemen, tien minuten wegzetten in lauwwarm water met een paar kruimeltjes suiker alvorens het in de bloem te gieten (even roeren voordat je uitgiet).

Niet (niet!) deeg uitrollen met een deegroller! Met de hand pletten & vormen!

Basislaag: meest basis is een blikje tomatenpuree vermengen met wat pesto-uit-potje. Eventueel op te leuken met knoflook.
Je kan ook echt zelf tomatensaus maken; extra laten indikken en deze met verse basilicum op je pizza smeren.

Beleg: niet teveel en niet teveel verschillende dingen!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 20:13:22 #7
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_61148035
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:01 schreef insanergy het volgende:
Pizza in 15 minuten
heb je die zelf ooit gemaakt? Is dat lekker, gewoon wit brood als bodem?
pi_61148038
Oh ja, oven goed heet. Bakblik eventueel heel licht invetten en dan bebloemen en dan deegbodem erin en dan de rest erop.

Als je geen goed (schoon & glad, geen ingebakken troep) bakblik hebt kan je heel goed op een blik een laagje bakpapier leggen - is je pizza altijd mooi los en 't scheelt afwas.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61148567
je kunt toch ook een kant en klare pizzabodem halen bij de super en dan zelf de topping erop doen
pi_61148635
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:30 schreef liefhart het volgende:
je kunt toch ook een kant en klare pizzabodem halen bij de super en dan zelf de topping erop doen
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61148639
In een ver verleden heb ik ook eens zelf deeg willen maken, maar ik kon toen zo gauw geen gist vinden. Waar koop je dat?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_61148704
Droge gist in de supermarkt, bij de taartbakdingen. In van die zakjes waar ook vanillesuiker in zit, 5 zakjes in een plasticje.

Verse gist: Jumbo, natuurvoedingswinkel en een enkele bakker.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61148747
Verse gist ga ik me nog niet aan wagen, maar als ik dadelijk verhuisd ben (ooit, als het af is ) wil ik ook weer gaan koken en zelf pizza maken staat ook op het lijstje!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_61148782
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?

Ik heb mijn topping nu gemaakt met tomatensaus, tomaat, serano ham, chorizo, feta, kaas, knoflook, beetje chilipoeder, en ui
pi_61148806
Verse gist is niet moeilijker of makkelijker dan droge .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61148820
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:09 schreef sigme het volgende:
Deeg maken zoals ColdFeet beschrijft. Reken op 150gr bloem pp, dan heb je ruim genoeg. Met verse gist kan ook: in dat geval voor 500gr bloem ongeveer 1cm3 gist nemen, tien minuten wegzetten in lauwwarm water met een paar kruimeltjes suiker alvorens het in de bloem te gieten (even roeren voordat je uitgiet).

Niet (niet!) deeg uitrollen met een deegroller! Met de hand pletten & vormen!

Basislaag: meest basis is een blikje tomatenpuree vermengen met wat pesto-uit-potje. Eventueel op te leuken met knoflook.
Je kan ook echt zelf tomatensaus maken; extra laten indikken en deze met verse basilicum op je pizza smeren.

Beleg: niet teveel en niet teveel verschillende dingen!
Ik maak altijd 500 gram, zodat ik niet met een half zakje gist blijf zitten
Melk door het pizzadeeg (die tip kreeg ik ooit op fok!, nota bene) geeft een wat compactere bodem met een volle(re) smaak.

Overigens: je hebt geheel gelijk over het beleg! Max 1 'laag', geen ingredienten stapelen. behalve de kaas (mozzarelle is lekker!)
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 20:39:20 #17
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_61148832
Je kunt bij de AH een kant-en-klaar deegje kopen (ligt in de koeling bij het gebak). Krijg je er meteen een potje saus bij.

Ook zijn er wel pizza-bodem pakjes van koopmans. Je kunt ook brooddeeg nemen, heb je ook pakjes van.

Wat ik altijd wel even doe - de groenten die ik erop smijt eventjes aanbakken. Dan is de meeste vocht er even uit en krimpen je ingredienten niet naar de binnenkant van je pizza zodat je aan de rand alleen maar deeg zit te eten.

Als saus kun je willkeurige kant-en-klaar tomatensaus voor spaghetti gebruiken, dan heb je tomatensaus met kruiden en basilicum etcetc. (niet het hele potje, dat is wat veel). Ik kies dan meestal een pittige variant.

Ik bak altijd een knofje, een uitje, een preitje en een paprikaatje even op met wat olijfolie en oregano. Peper en zout naar smaak. Ik beleg de pizza verder met een italiaanse vleeswarenschotel en geraspte mozarella. Olijfjes op de ene helft, mais op de andere voor .
“There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”
― Warren Buffett
pi_61148847
Zo'n pizza-pakket van danerolle is ook goed te doen en dan kan je prima zelf wat dingetjes toevoegen.
pi_61148984
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?

Ik heb mijn topping nu gemaakt met tomatensaus, tomaat, serano ham, chorizo, feta, kaas, knoflook, beetje chilipoeder, en ui
Na basislaag tomaat/basilicum/goudse kaas is hier een favoriet beleg:
Zacht gefruite ui (met thijm), gebakken champions of oesterzwam (met knoflook), tonijn-uit-blik (in water, goed uit laten lekken) en asperges (uit blik/glas).

Pizza met gehakt is ook erg lekker (eet ik nooit meer, lamsgehakt op pizza is zelfs mij te dol). Gehakt naar smaak kruiden en rauw over pizza verspeiden. Pizza moet een stief kwartiertje in de oven (afhankelijk van hoe heet 'ie kan), gehakt moet dan goed gaar zijn. Niet te vet gehakt nemen.

Doodeenvoudige pizza is bijna onovertroffen: tomatenpuree, verse basilicum, plakken mozzarella, peper.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61149045
Sigme, dat 'ganselijk onbekwaam'... Is dat uit de Heidelberger Catechismus?
pi_61149367
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Sigme, dat 'ganselijk onbekwaam'... Is dat uit de Heidelberger Catechismus?
Nou en of!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61149435
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Sorry maar dat is gelul , je kunt zelf (verse) ingredienten erop doen tomatensaus is vers en dan meer kaas erop lijkt me niet echt een standaard oetker pizza dan
pi_61151211


Deze is heerlijk hoor!! Zeker als je de rand even licht insmeert met wat olijfolie.
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 22:08:07 #24
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61151850
Het recept van CF is een knaller, absoluut foolproof.
Deegroller aversie snap ik niet helemaal; want die werkt prima als starter. Ik snijd het deeg van de homp af in gelijke stukken. Elke stuk krijgt een paar rollen met de deegroller ( of in mijn geval een lege fles wijn )
Dan leg ik 'm over mijn knokkels en laat ik 'm lichtjes veren zodat het deeg uit zichzelf uithangt.
Beetje egaal verhangen en dan met de hand bijwerken.

Voor in de oven heb ik een stuk leisteen, wat ik er ruim van tevoren in flikker zodat het gloeiend heet is.
Mijn persoonlijke ervaring is dat een bodem nooit echt lekker wordt zonder goede hitte en voor mij werkt de steen perfect.
Ben je motorisch gestoord, zoals ik, let er dan wel op dat je de steen laat afkoelen voor je'm uit de oven haalt. Het ding blijft wat lang heet

Ik beleg het liefst met wat buffelmozzarella, anjovis, sardines, tonijn, inktvis, mosselen en kruiden
Voor mijn meneer gaat er meestal een mozzarella, ui, ventricina piccante, pancetta en peperoncini in.
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 22:11:30 #25
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_61151978
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 21:51 schreef Dropvetertje20 het volgende:
[ afbeelding ]

Deze is heerlijk hoor!! Zeker als je de rand even licht insmeert met wat olijfolie.
Absoluut een acceptabel alternatief, heb 'm een keer geprobeerd. Wel nog zelf saus toevoegen want die is nauwelijks aanwezig.

Ik maak mijn saus met:

2 kg tomaten
2 uien
5 spaanse pepers
vegeta
salie
oregano ( pietsie, is snel overheersend )
1 bol knof
basilicum
rode wijn

De hele bende laten inkoken tot prut, invriezen for future purpose.
pi_61152041
Salie ook bescheiden houden!

En idd, een flinke snuf vegeta gaat bij mij ook standaard door de pizzasaus. Lekker

Oh en die pizzabodem van de Appie ziet er idd goed uit! Beter dan die bleke, bladerdeegachtige prefabdingen.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 00:43:06 #27
3869 David
Drum the drums
pi_61156470
je kunt ook een 'koude' tomatensaus maken. In feite gewoon gepureerde zuiderse tomaten (kan perfect uit blik) met wat olijfolie en zout en eventueel verse basilicum. Zonder dit te laten koken dus! Is uiteraard veel gemakkelijker, en smaakt wat frisser en minder 'dominant' dan ingekookte tomatensaus.
pi_61159507
Wat ik qua beleg echt heel lekker vindt (bovenop de basis van tomatensaus en kaas enzo) :

-beetje mozzarella (buffel smaakt 't lekkerst, maar dan moet 't niet een te zachte zijn anders wordt je pizza zompig)
-gemengde paddestoelen.
-vlees uit lekkere italiaanse worstjes erover verkruimeld (gewoon uitknijpen en verdelen)
-beetje tijm


mmmmmmmmm
pi_61163013
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 12:42:33 #30
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61163497
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Waar haal je zoiets? Blokker?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61163534
Je kan toch ook gewoon deeg halen uit een pak? Das toch veel makkelijker
pi_61163709
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).

Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.

Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.

Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
pi_61165024
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:42 schreef JeOma het volgende:

[..]

Waar haal je zoiets? Blokker?
Nee, vuurvaste stenen haal je bij een kachel-winkel. Een pizza-steen bij een zeer selectief aantal (gespecialiseerde) kookwinkels die ik zelf nog niet heb kunnen vinden bij mij in de buurt. Ik leg 6 vuurvaste stenen a 2,50 per stuk in de oven.

Als je je hieraan waagt kom je echter wel 1 probleem tegen: hoe krijg je die verse (en dus slappe) pizza op de gloeiend hete stenen. Pizza-scheppen zijn ook erg moeilijk te krijgen, dus ik heb zelf 2 manieren 'ontdekt' die wel redelijk werken:
-vlak voordat hij de oven in gaat, de pizza maken op een houten plank met veel meel eronder
-of een aluminium plaatje halen bij de gamma, die schoonmaken en randjes gladschuren en als schep gebruiken
Maar je moet in ieder geval altijd veel meel gebruiken cq onder je pizza strooien voordat je begint.
pi_61165092
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:

[..]

Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Nee, gewoon ordinaire bloem, soms een deel volkorenmeel.
De avond vantevoren kan denk ik wel; stomp dan 's ochtends voor je naar je werk gaat nog even de lucht uit het deeg en zorg dat de theedoek goedvochtig is, anders droogt je deeg uit.
pi_61165131
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:

[..]

Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Type 00, volgens mij hebben ze die van De Cecco bij de Jumbo. En je kan het deeg inderdaad al de avond van te voren maken. Dan zou ik het wel na een uurtje of wat in de koelkast zetten.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 14:48:05 #36
3869 David
Drum the drums
pi_61166380
Je kunt ook de pizza laten rijzen in de oven, als je zo'n steen hebt werkt dat heel goed. Moet je wel instantgist in plaats van biergist gebruiken. Gewoon deeg maken kneden, uitrollen en beleggen, en hups de oven (die zo heet mogelijk is) in. Door de warmte rijst het deeg vanzelf. Krijg je (als het goed is) van de lekker luchtige bellen in je deeg.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 15:41:13 #37
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61167643
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden. Wat gebeurt er als ik het in een grote ovenschaal doe? Afgezien van het feit dat het er niet UIT ziet als pizza... gaat dat mis? Wie gokt?

edit: OF kan ik beter een gewone bakplaat (zo'n ijzeren ding) gebruiken?

[ Bericht 18% gewijzigd door JeOma op 27-08-2008 15:52:54 ]
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61168260
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  woensdag 27 augustus 2008 @ 16:14:02 #39
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61168489
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
He cool. Goeie link! Thanks. Ik ga er wat bestellen. Maarrrrr... dat komt morgen. Straks komt m'n meissie en dan moet ik natuurlijk wel even superslick een pizza uit de oven weten te trekken. ;-) Dussss: hoe? In ovenschaal? Of toch maar gewoon op de bakplaat?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61169027
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
  woensdag 27 augustus 2008 @ 16:34:22 #41
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61169092
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:31 schreef ColdFeet het volgende:
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
Oke dan. Als 'n vrouw het zegt...
Ik ben nu bezig met jouw recept (thanks nog trouwens), ik zal later/morgen nog effe laten weten of 't gelukt is, of dat we uiteindelijk TOCH bij de cafetaria hebben gegeten...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61169574
Vergeet het bakpapier niet
pi_61169759
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 15:41 schreef JeOma het volgende:
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden.
Die ga je offline ook niet vinden. Je hebt vuurvaste stenen nodig, uit de kachelwinkel zoals ik al eerder schreef.
  donderdag 28 augustus 2008 @ 08:40:51 #44
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61184424
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik. Maar hij was wel ERG lekker! Ben helemaal enthousiast en ik ga dit echt veel vaker doen (en effe zo'n steen proberen te scoren). Had nu een combo: stukje met salami/kaas, stukje ui/gehakt/kaas (die was 't minst), stukje tomaat/mozarella/basillicum, echt lollig dat je er gewoon op kunt gooien waar je zin in hebt.

Ik ben helemaal blij. (en m'n date ook, dus everybody wins).
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61184947
Als je m niet dun uitgerold krijgt, is het deeg waarschijnlijk te droog... Volgende keer wat meer water gebruiken, de deegbol mag best een beetje plakken! Gluten (die zorgen voor een mooi elastisch deeg) hebben water nodig!
  donderdag 28 augustus 2008 @ 10:36:35 #46
3869 David
Drum the drums
pi_61186579
en je moet ook geen 500 gram bloem PER pizza rekenen natuurlijk .
pi_61188114
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
pi_61188139
-edit-

[ Bericht 99% gewijzigd door MissHobje op 28-08-2008 18:52:57 (sex is verderop) ]
pi_61188174
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 28 augustus 2008 @ 12:13:11 #50
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61188913
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:45 schreef Logitik het volgende:

[..]

-knip-
Ja, 3x (of 4x, maar dat is een kwestie van definitie). Verder nog vragen? Laten we het culinair houden hier.

Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....

[ Bericht 1% gewijzigd door MissHobje op 28-08-2008 18:53:36 (quote aangepast) ]
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61189212
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:46 schreef Jarno het volgende:

[..]

Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
Ja hoor, waarom denk je dat ik deze woordspeling niet ken?
pi_61192078
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 12:13 schreef JeOma het volgende:
Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
  donderdag 28 augustus 2008 @ 14:52:49 #53
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61193088
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 14:15 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
Cool. Waar woon je?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61193567
Waar ze met de niet krokante G spreken.
pi_61198803
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 08:40 schreef JeOma het volgende:
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik.
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.

Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61201232
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 18:25 schreef sigme het volgende:

[..]

125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.

Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
  donderdag 28 augustus 2008 @ 19:57:36 #57
3869 David
Drum the drums
pi_61201303
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 19:55 schreef Haijo het volgende:

[..]

Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
in een afgesloten plastic zak invriezen, en bij het uitrollen wat extra bloem op je werkvlak gebruiken, en dat komt wel goed
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:10:46 #58
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61201600
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61210063
Je kan ook een koekenpan gebruiken. Eerst dan een tijdje op hoogste vuur op het gas zetten, zodat de onderkant goed heet wordt, en dan pan pakken, omdraaien, pizza erop schuiven, en in de oven zetten op het bovenste ovenrekje, met de oven op de heetste en bovenste grill stand.
Dan krijg je de onderkant dus goed vanwege de gloeiend hete koekenpan, en de bovenkant omdat ie zo'n 3 cm van de hitteplaten af zit. En middenin zit het ook wel goed

Binnen 4 minuten is je pizza klaar
pi_61210157
tvp
Ik weet het ook niet
pi_61227646
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.

Bedankt voor deze geweldige tip. Ik heb een pizzasteen, maar heb hem dus nooit goed gebruikt.
Gisteravond voor de eerste x dus wel .
De pizza nog nooit zooooo lekker gegeten.
Keep the faith!!
pi_61236485
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 00:20:56 #63
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61236809
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 00:06 schreef chriztiaan het volgende:
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
Hij is best duur voor een kerstpakket. En zwaar. Moest toch 5 tientjes overmaken (oke, krijg er wel een schep en zo'n pizzasnijder bij, maar toch).
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 01:51:40 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61238369
Ik heb net een huis gekocht mt pizzaoven erin, helemaal te gek.
Van de verkopende partij prijgen we er een cursus pizzabakken bij, erg stoer. Als de overdracht is geweest en we de eerste pizza's gebakken hebben zet ik wel wat foto's online, ben erg benieuwd!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61239925
Over foto's gesproken, zo komen de pizza's bij mij van de steen:

pi_61239978
Ik heb het idee dat we het beginnersniveau uit de topictitel wat ontstegen zijn .

Vraagje aan de experts. Ik ben een oven aan het bouwen, geheel en al van chamotte, dus ook een chamotte onderplaat. Maar die onderplaat zit wel muurvast natuurlijk. Aan de achterzijde is de oven open en zit er een peilloze diepte naar de stookruimte eronder.

Nu had ik mij zo gedacht dat het misschien wel handig zou zijn een op maat gemaakte stenen plaat erin te schuiven voor pizza's, maar dan met wat vormen. Een opstaand randje achterop (zodat een enthousiast ingeworpen pizza niet in de kachel flikkert) en een uitgediept randje rondom (zodat wat ruimbelegde pizza's geen vocht druipen op de vaste onderplaat). Iemand een idee wat daarvoor een goede steensoort zou zijn? Voor de hitte hoeft 't niet - dat doet de chamotte-oven wel.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61301237
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 20:10 schreef JeOma het volgende:

[..]

Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trek heb er zelf alleen geen n van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit .

[ Bericht 16% gewijzigd door MarcoD op 01-09-2008 20:19:11 ]
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  maandag 1 september 2008 @ 21:04:49 #68
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61303186
quote:
Op maandag 1 september 2008 20:09 schreef MarcoD het volgende:

[..]

Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trek heb er zelf alleen geen n van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit .
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61304394
@SHE, ben je niet bang dat je leisteen knapt?
Zie Bron
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61304487
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
  maandag 1 september 2008 @ 22:11:46 #71
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61306184
quote:
Op maandag 1 september 2008 21:35 schreef verita het volgende:
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
Nou ja, ik heb niet gelijk argwaan, maar ik vind het wel altijd su-per-slordig als dit soort bedrijfjes niet adequaat reageren. Hoeft niet a la minuut. En desnoods zeggen ze "Sorry gast, duurt nog 2 weken, we zijn druk.". Maar geen-reactie is wel erg fout ja. Ze zitten ook in Duitsland, dus als ik ga bellen moet ik waarschijnlijk in 't Duits gaan lullen.

Nou ja, misschien is zo'n Europese betaling gewoon niet zo vlot. Ik geef ze een paar dagen voordeel vd twijfel.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61306323
quote:
Op maandag 1 september 2008 21:04 schreef JeOma het volgende:

[..]

Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Het is zeker vervelend als je niks hoor, ook wel paar keer meegemaakt dat er dan opeens een halve week later een pakketje werd gebracht terwijl je geen enkel benul heb van wat er in zit.
Ik hoop dat het goedkomt!

Edit:
Europese betaling duurt soms wel even iets langer ook omdat er een weekend tussen zit (volgens mij)
Topic gevonden met iemand die zo´n steen heeft besteld. Recept voor pizza's zoals bij de italiaan

[ Bericht 10% gewijzigd door MarcoD op 01-09-2008 22:22:08 ]
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  dinsdag 2 september 2008 @ 09:18:15 #73
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61314186
Nou, ik heb in elk geval reactie op mijn vraag of ze 't geld al hadden ontvangen. Een mailtje met lettergrootte 72 ofzo:

NEIN - NOCH NICHT !

Haha, mooi. Nou ja, ik wacht wel ff af. Thnx voor die topic. Leuk!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61316641
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61320198
even een tvp

nu we weer een goede oven hebben wil ik dit zeker eens gaan proberen
Ja doei.
pi_61321196
Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
Sweet and innocent...
pi_61340706
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 11:26 schreef verita het volgende:
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
Inderdaad. Erg onbeleefd en ze zijn ook nog eens veel te duur. Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 14:54 schreef Innocence het volgende:
Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
Als je de goede steen hebt kan het schijnbaar ook op een BBQ met deksel (Weber bijvoorbeeld).

Ik heb gisteren overigens voor de eerste keer zelf pasta gemaakt. Het is wel even klooien met zo'n apparaat maar de pasta was erg lekker!
  donderdag 4 september 2008 @ 06:22:12 #78
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_61367062
tvp
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
  donderdag 4 september 2008 @ 10:08:29 #79
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61369516
quote:
Geachte heer / mevrouw,

nogmaals hartelijk dank voor uw aanschaf
en voor uw snelle betaling, die wij gisteren hebben ontvangen !

De door u bestelde artikelen zijn gisteren verstuurd.

Met vriendelijke groeten
YEAH!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 4 september 2008 @ 10:22:28 #80
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_61369871
quote:
Op woensdag 3 september 2008 09:41 schreef NutKees het volgende:

Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
pi_61371772
quote:
Op donderdag 4 september 2008 10:22 schreef JaZekerZ het volgende:
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
  donderdag 4 september 2008 @ 13:26:02 #82
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_61374002
quote:
Op donderdag 4 september 2008 11:42 schreef NutKees het volgende:

[..]

Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
Mja dat snap ik
Ik dacht je kent een specifieke kachelwinkel waar ze die pizzastenen en zulks verkopen.
pi_61374507
Niks specifieks nodig. Gewoon vuurvaste stenen vragen en eventueel zeggen dat je er pizza's op wil bakken. Dan krijg je als het goed is een geel achtige platte baksteen van ongeveer 2,50 euro. Je hebt er een stuk of 6 nodig.
  donderdag 4 september 2008 @ 20:50:56 #84
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61384795
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??

Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61385421
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder

Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
  donderdag 4 september 2008 @ 21:19:14 #86
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61385596
quote:
Op donderdag 4 september 2008 21:13 schreef verita het volgende:
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder
[ link | afbeelding ]
Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
Thanks. Dat ziet er duidelijk uit. Die schep die ik heb is wel iets dikker (van hout), maar oefening baart kunst denk ik. Ik had de pizza sowieso veel te vol gedaan (again), da's wel een nadeel. Heb je allemaal dingen bedacht (gehakt/ui/knoflook, geitenkaas, paprika, kaas, tomaat, mozarella, salami) voor allemaal verschillende stukjes. Met als gevolg dat je een torenhoge pizza hebt. :-)

Maar goed, ondanks dat het er niet uitzag was hij erg goed te eten. Nu nog proberen die steen een beetje schoon te krijgen.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61385678
Volgens mij moet je hem niet wassen met zeep, gaat je pizza daarna naar zeep smaken bij het volgende baksel...
Ik smijt ook standaard teveel op een pizza, hihi
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61387810
quote:
Op donderdag 4 september 2008 20:50 schreef JeOma het volgende:
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??

Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Je werkblad goed bestuiven met meel... heel veel meel. Je pizza niet zo vol maken en er vooral voor zorgen dat er niets aan de zijkant vanaf loopt tijdens het beleggen. Als de hele onderkant en randen van je pizza goed 'droog' blijven en flink bestoven zijn met meel, dan schep je die pizza er makkelijk op. Het is inderdaad even oefenen, mijn eerste pizza was ook een drama.
pi_61392183
Tip van mijn favopizzabakker

-strooi wat zout en peper op je uitrolplaat.
-Gebruik als kaas: Jong belegen met ook weer wat zout en peper erdoor.

I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_61392228
Door dit topic krijg ik weer ontzettend trek in pizza. Zelf maken is nog steeds het leukste en vooral de pizzasteen lijkt me erg gaaf.
  vrijdag 5 september 2008 @ 09:37:26 #91
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61394228
Hehe, leuk dat om kwart voor vijf 's nachts mensen honger krijgen van dit topic. :-)
Ik heb die steen niet heel goed schoon gekregen, maar volgens de site mochten er ook rustig van die donkere vlekken op achterblijven, toch? Als deze steen echt een keer verrot is ga ik de truck van NutKees van die losse stenen wel doen.
Maar bedankt voor die tips. Ik ga de volgende keer OVERAL meel strooien. En niet van die dikke pizza's maken.

Blijft erg leuk dit. NutKees: bak jij ook wel 's brood op deze manier? Stond bij de "handleiding" van die steen, dat je er ook brood op kunt bakken, maar dat klinkt mij te moeilijk eigenlijk.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61396653
Zelf brood bakken? Nog nooit geprobeerd eigenlijk, ik weet ook niet of ik me daar ooit aan ga wagen. Ik ben zowiezo niet zo'n brood-eter.
  vrijdag 5 september 2008 @ 11:48:27 #93
3869 David
Drum the drums
pi_61397593
De beste pizza's zijn eigenlijk de simpelste.

bodem, tomaat, (buffel)mozzarella, evt. wat basilicum, wat olijfolie en dan eventueel nog n extra ingredint. Vanaf het moment dat je die extra dingen bij elkaar gaat gooien heb ik het idee dat er een beetje een overdaad komt, plus het feit dat je pizza dan inderdaad wat te hoog wordt, en dus minder handelbaar.
pi_61403379
Het begint allemaal bij de bodem, qua recept voor de bodem experimenteer met soorten meel, soorten gist en soorten water en gebruik gewoon wat je het lekkerste vind. Ik zelf gebruik 400 gram Doppio 0 en 200 gram Semolina met ong. 350 ml evian, broodgist, 10 gram zout, 10 gram suiker.

Denk echter niet dat je je huisgemaakte pizza in 15 min klaar hebt, aangezien het kneden van het deeg al 20 min dient te duren, het is een chemisch proces niet te versnellen en niet te vermijden. Je hebt die glutenvorming gewoon nodig voor een goed deeg. Daarna minstens een uur laten rijzen op een plekje met een temperatuur van rond de 38 graden iets kouder mag, maar zeker niet warmer, want dan gaat je gist dood.

En voor de tomatensaus gebruik goede rijpe tomaten in het seizoen als je ze kan krijgen (nu kan het nog net), en anders goede tomaten uit blik die zijn tenminste rijp.

En dan idd zo simpel mogelijk houden als het de oven in gaat buffel mozzarella en basilicum en wat oregano.

En wat ik zelf dan doe als ie klaar is een lading rucola en goede olijfolie er overheen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_61403948
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
  vrijdag 5 september 2008 @ 15:58:00 #96
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61404695
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61406525
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Een goede oven, ergens in de buurt van een kachel of droger, of je computerkast bij de tv. etc etc. Der is zoveel.
Desnoods pak je een grotere bak met water en zet je daar de kom in daarin.
pak een thermometer en ga zoeken.

De mogelijkheden zijn eindeloos
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 5 september 2008 @ 19:54:23 #98
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61411077
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:58 schreef JeOma het volgende:

[..]

Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.
Inclusief of exclusief remsporen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 5 september 2008 @ 19:54:58 #99
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61411099
Pizza's moet je zo simpel mogelijk maken, da's echt veel lekkerder, pizza hmmmmm
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61445239
Wat ik persoonlijk een goede deegverhouding vind voor 2 mooie pizza's is:

- 350g bloem (Tipo 00)
- 2,5dl lauw water
- 1 theelepel zout
- 7g instant gist

Gooi de droge dingen op een hoopje (in een grote bak of op aanrecht) maak een een kuil in het midden en giet langzaam steeds een beetje water op de hoop en kneed dit tot een deeg. In het begin lijkt het of je te veel water hebt gebuikt, wordt erg nat en kleverig. Maar als je lang blijf kneden (10min.) wordt het vanzelf een erg mooi soepel deeg. Het deeg verdeel ik vervolgens in tween en laat dit 2 tot 4 uur rijzen in 2 bakjes met folie afgedekt op een warme plaats. Je kunt de deeg na het rijzen ook in de koelkast 24 uur bewaren of invriezen voor langere periode.

Mijn pizza's bak ik zelf af in een Bestron pizzamaker, dit is een soort (hete) oven met een pizzasteen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')