Ja hoor, waarom denk je dat ik deze woordspeling niet ken?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:46 schreef Jarno het volgende:
[..]
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proevenquote:Op donderdag 28 augustus 2008 12:13 schreef JeOma het volgende:
Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....
Cool. Waar woon je?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 14:15 schreef NutKees het volgende:
[..]
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.quote:Op donderdag 28 augustus 2008 08:40 schreef JeOma het volgende:
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik.
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 18:25 schreef sigme het volgende:
[..]
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.
Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
in een afgesloten plastic zak invriezen, en bij het uitrollen wat extra bloem op je werkvlak gebruiken, en dat komt wel goedquote:Op donderdag 28 augustus 2008 19:55 schreef Haijo het volgende:
[..]
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Hij is best duur voor een kerstpakket.quote:Op zaterdag 30 augustus 2008 00:06 schreef chriztiaan het volgende:
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar isquote:Op donderdag 28 augustus 2008 20:10 schreef JeOma het volgende:
[..]
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.quote:Op maandag 1 september 2008 20:09 schreef MarcoD het volgende:
[..]
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is.
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trekheb er zelf alleen geen één van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit
.
Nou ja, ik heb niet gelijk argwaan, maar ik vind het wel altijd su-per-slordig als dit soort bedrijfjes niet adequaat reageren. Hoeft niet a la minuut. En desnoods zeggen ze "Sorry gast, duurt nog 2 weken, we zijn druk.". Maar geen-reactie is wel erg fout ja.quote:Op maandag 1 september 2008 21:35 schreef verita het volgende:
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat![]()
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
Het is zeker vervelend als je niks hoor, ook wel paar keer meegemaakt dat er dan opeens een halve week later een pakketje werd gebracht terwijl je geen enkel benul heb van wat er in zit.quote:Op maandag 1 september 2008 21:04 schreef JeOma het volgende:
[..]
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Inderdaad. Erg onbeleefd en ze zijn ook nog eens veel te duur. Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.quote:Op dinsdag 2 september 2008 11:26 schreef verita het volgende:
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor.Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
Als je de goede steen hebt kan het schijnbaar ook op een BBQ met deksel (Weber bijvoorbeeld).quote:Op dinsdag 2 september 2008 14:54 schreef Innocence het volgende:Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
YEAH!quote:Geachte heer / mevrouw,
nogmaals hartelijk dank voor uw aanschaf
en voor uw snelle betaling, die wij gisteren hebben ontvangen !
De door u bestelde artikelen zijn gisteren verstuurd.
Met vriendelijke groeten
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?quote:Op woensdag 3 september 2008 09:41 schreef NutKees het volgende:
Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?quote:Op donderdag 4 september 2008 10:22 schreef JaZekerZ het volgende:
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
Mja dat snap ikquote:Op donderdag 4 september 2008 11:42 schreef NutKees het volgende:
[..]
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
Thanks. Dat ziet er duidelijk uit. Die schep die ik heb is wel iets dikker (van hout), maar oefening baart kunst denk ik. Ik had de pizza sowieso veel te vol gedaan (again), da's wel een nadeel. Heb je allemaal dingen bedacht (gehakt/ui/knoflook, geitenkaas, paprika, kaas, tomaat, mozarella, salami) voor allemaal verschillende stukjes. Met als gevolg dat je een torenhoge pizza hebt. :-)quote:Op donderdag 4 september 2008 21:13 schreef verita het volgende:
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder
[ link | afbeelding ]
Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
Je werkblad goed bestuiven met meel... heel veel meel. Je pizza niet zo vol maken en er vooral voor zorgen dat er niets aan de zijkant vanaf loopt tijdens het beleggen. Als de hele onderkant en randen van je pizza goed 'droog' blijven en flink bestoven zijn met meel, dan schep je die pizza er makkelijk op. Het is inderdaad even oefenen, mijn eerste pizza was ook een drama.quote:Op donderdag 4 september 2008 20:50 schreef JeOma het volgende:
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??
Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde?quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Een goede oven, ergens in de buurt van een kachel of droger, of je computerkast bij de tv. etc etc. Der is zoveel.quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Inclusief of exclusief remsporen?quote:Op vrijdag 5 september 2008 15:58 schreef JeOma het volgende:
[..]
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde?Lijkt me precies 38 graden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |