Wij hadden vroeger een keramieke bakplaat die je zo in de oven kun schuiven.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 13:01 schreef NutKees het volgende:
Zijn er ergens geschikte tegels uit te halen? Het idee om meerdere 'tegeltjes van de gamma' in mijn oven te leggen vind ik niet zo geweldig. Beetje googlen leert me dat er ook komplete stenen van pizza-formaat te krijgen zijn. Maar waar?
Werkt zoiets goed? (beter dan mijn oven met steen erin?)quote:Op dinsdag 8 mei 2007 18:07 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb gewoon een Elta en een Bestron pizzaoven, met steen
Niet met sop wassen trouwens, smaakt je pizza naar sop
Weber verkoopt ronde en vierkante pizzastenen voor in de BBQ, maar die kunnen ook heel goed in de oven.quote:Op dinsdag 8 mei 2007 13:01 schreef NutKees het volgende:
Zijn er ergens geschikte tegels uit te halen? Het idee om meerdere 'tegeltjes van de gamma' in mijn oven te leggen vind ik niet zo geweldig. Beetje googlen leert me dat er ook komplete stenen van pizza-formaat te krijgen zijn. Maar waar?
het is even spelen met de temperatuur maar werkt perfect, die Elta dan, die Bestron mist een verwarmingselement in het midden waardoor de pizza in het midden een beetje slap blijft, die Elta is ook echt in de vorm van een pizza oventje, heel grappig ding en pizza's komen er super uitquote:Op woensdag 9 mei 2007 08:38 schreef NutKees het volgende:
^ Dat zou tof zijn!
[..]
Werkt zoiets goed? (beter dan mijn oven met steen erin?)
goed gedacht!quote:Op maandag 21 mei 2007 21:42 schreef reclamedoos het volgende:
Ik denk dat je beter naar een zaak kan gaan waar ze natuursteen verkopen (hint, vraag eens of een grafzerkenwinkel een reststukje heeft) en daar een op maat gemaakt stuk kan kopen. Wellicht nog wel goedkoper ook. Ik weet alleen niet of die stukken steen ook in de over kunnen.
Een italiaanse collega gaf me die tip, toen ik een stenen plank zocht om mn deeg op te kneden (glad marmer)
ben benieuwd.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 16:54 schreef Pikkebaas het volgende:
Vandaag m'n Pizzasteen van Chamotte klei binnengekregen. Binnenkort proberen.
Super service van http://www.3-2-1-pizza.eu/, dinsdag besteld, vrijdagochtend afgeleverd.
zaterdag, de steen moet eerst even in water weken en dan 24 uur drogen...quote:Op vrijdag 25 mei 2007 17:20 schreef David het volgende:
vrijdagavond = pizza-avond
ja chamotte moet dat. vergeet hem nooit mee op te warmen met de oven. en viezigheid op de steen maakt niet uit, zolang je het verbrande maar met een houten spatel er af schraapt.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 18:11 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
zaterdag, de steen moet eerst even in water weken en dan 24 uur drogen...
het is klein, voor één pizza misschien prima en ook qua temp. zeker beter dan een normale oven denk ik. zijn ze vergelijkbaar met houtovens?quote:Op vrijdag 25 mei 2007 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb dus deze:
http://www.popelectronics.nl/product.php?productid=1157
idd. en die moet houtoven zijn. dat terwijl de moderne pizza voor de armen was omdat ze op deeg alle kliekjes deden. zo uit de oven smaakte dat perfect.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 23:55 schreef Dauthi het volgende:
ik adviseer je het boek "In Search of Perfection" van Heston Blumenthal te lezen die wijdt een heel hoofdstuk aan de perfecte authentieke napolitaanse pizza. Wel erg interessant om te lezen
heston doet het zonder houtoven ok het is een beetje een overdreven manier van pizzabakken maar hij werkt wel als je het thuis wil doen en je hebt geen houtoven nodig.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 23:58 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
idd. en die moet houtoven zijn. dat terwijl de moderne pizza voor de armen was omdat ze op deeg alle kliekjes deden. zo uit de oven smaakte dat perfect.
je kan met stenen en aarde al een echte houtoven maken. welke heston bedoel je?quote:Op zaterdag 26 mei 2007 00:52 schreef Dauthi het volgende:
[..]
heston doet het zonder houtoven ok het is een beetje een overdreven manier van pizzabakken maar hij werkt wel als je het thuis wil doen en je hebt geen houtoven nodig.
maar om te slagen bij de italiaanse pizzapolice moet ie idd in een houtoven zijn bereid.
die link is idd erg goed. toen ik het een jaar geleden las dacht ik meteen aan pietverdriet.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 02:08 schreef Nembrionic het volgende:
Voor een superbolognesesaus voor op de pizza moet je even naar deze post: Pastasaus
Ik heb de saus 2 keer gemaakt en hij is geweldig
nee dat is ook zo... maar het is zoals pizza hawaii (met ananas) of spaghetti bolognese... In het buitenland (vanuit Italië bekeken) is dat de normaalste zaak, terwijl het er ter plekke eigenlijk niet bestaat, tenzij in supertoeristische restaurants.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 00:38 schreef Nembrionic het volgende:
Het hoeft ook helemaal niet italiaans te zijn om lekker te zijn. Dus of het nou wel of geen italiaanse "uitvinding" is boeit me weinig
misschien is het niet meer typisch italiaans. maar toen de bolognesesaus werd bedacht, waren er heel veel arme mensen (het volk) en was de pizza wat wij hedenten dage nog wel eens 'kliekjesdag' noemen.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 17:00 schreef David het volgende:
[..]
nee dat is ook zo... maar het is zoals pizza hawaii (met ananas) of spaghetti bolognese... In het buitenland (vanuit Italië bekeken) is dat de normaalste zaak, terwijl het er ter plekke eigenlijk niet bestaat, tenzij in supertoeristische restaurants.
Maar het blijft een kwestie van smaak, en eten is een vorm van kunst, je mag (en moet) ermee experimenteren.
edit: verder is dat recept natuurlijk heel goed, een lekker slowfood recept (zoals de echte bolognesesaus dus).
Bolognese komt uit Bologna (Emilia-Romagna, in het Noorden) en Pizza is een uitvinding uit Napels. Daar liggen heel wat honderden kilometers tussen . Dé Italiaanse keuken bestaat niet.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 17:03 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
misschien is het niet meer typisch italiaans. maar toen de bolognesesaus werd bedacht, waren er heel veel arme mensen (het volk) en was de pizza wat wij hedenten dage nog wel eens 'kliekjesdag' noemen.
zou me niks verbazen als er ook bolognesesaus op heeft gezeten. of kale pizza gedoopt in wat bolognese.
Ik zou wel de ruimte hebben voor een houtoven, maar dit lijkt me praktischer. In de winter lijkt een houtoven buiten me ook zo'n gedoe. Maar goed, ik heb natuurlijk ook een gasBBQ omdat dat zo makkelijk isquote:Op dinsdag 29 mei 2007 19:43 schreef David het volgende:
Ziet er goed uit. Voor mensen die in de stad wonen en/of geen geld/ruimte hebben voor een houtoven, en die niet met een te groot gezin zijn, lijkt me dit een mooie oplossing.
Maar een houtoven neem je o.a. omdat die dingen veel heter worden dan een normale oven.quote:Op dinsdag 29 mei 2007 19:54 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ik zou wel de ruimte hebben voor een houtoven, maar dit lijkt me praktischer. In de winter lijkt een houtoven buiten me ook zo'n gedoe. Maar goed, ik heb natuurlijk ook een gasBBQ omdat dat zo makkelijk is
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |