heb je die zelf ooit gemaakt? Is dat lekker, gewoon wit brood als bodem?quote:
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:30 schreef liefhart het volgende:
je kunt toch ook een kant en klare pizzabodem halen bij de super en dan zelf de topping erop doen
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Ik maak altijd 500 gram, zodat ik niet met een half zakje gist blijf zittenquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:09 schreef sigme het volgende:
Deeg maken zoals ColdFeet beschrijft. Reken op 150gr bloem pp, dan heb je ruim genoeg. Met verse gist kan ook: in dat geval voor 500gr bloem ongeveer 1cm3 gist nemen, tien minuten wegzetten in lauwwarm water met een paar kruimeltjes suiker alvorens het in de bloem te gieten (even roeren voordat je uitgiet).
Niet (niet!) deeg uitrollen met een deegroller! Met de hand pletten & vormen!
Basislaag: meest basis is een blikje tomatenpuree vermengen met wat pesto-uit-potje. Eventueel op te leuken met knoflook.
Je kan ook echt zelf tomatensaus maken; extra laten indikken en deze met verse basilicum op je pizza smeren.
Beleg: niet teveel en niet teveel verschillende dingen!
Na basislaag tomaat/basilicum/goudse kaas is hier een favoriet beleg:quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?
Ik heb mijn topping nu gemaakt met tomatensaus, tomaat, serano ham, chorizo, feta, kaas, knoflook, beetje chilipoeder, en ui
Nou en of!quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Sigme, dat 'ganselijk onbekwaam'... Is dat uit de Heidelberger Catechismus?
Sorry maar dat is gelul , je kunt zelf (verse) ingredienten erop doen tomatensaus is vers en dan meer kaas erop lijkt me niet echt een standaard oetker pizza danquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Absoluut een acceptabel alternatief, heb 'm een keer geprobeerd. Wel nog zelf saus toevoegen want die is nauwelijks aanwezig.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 21:51 schreef Dropvetertje20 het volgende:
[ afbeelding ]
Deze is heerlijk hoor!! Zeker als je de rand even licht insmeert met wat olijfolie.
Waar haal je zoiets? Blokker?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).
Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.
Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.
Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Nee, vuurvaste stenen haal je bij een kachel-winkel. Een pizza-steen bij een zeer selectief aantal (gespecialiseerde) kookwinkels die ik zelf nog niet heb kunnen vinden bij mij in de buurt. Ik leg 6 vuurvaste stenen a 2,50 per stuk in de oven.quote:
Nee, gewoon ordinaire bloem, soms een deel volkorenmeel.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:
[..]
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Type 00, volgens mij hebben ze die van De Cecco bij de Jumbo. En je kan het deeg inderdaad al de avond van te voren maken. Dan zou ik het wel na een uurtje of wat in de koelkast zetten.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:
[..]
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
He cool. Goeie link! Thanks. Ik ga er wat bestellen. Maarrrrr... dat komt morgen. Straks komt m'n meissie en dan moet ik natuurlijk wel even superslick een pizza uit de oven weten te trekken. ;-) Dussss: hoe? In ovenschaal? Of toch maar gewoon op de bakplaat?quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
Oke dan. Als 'n vrouw het zegt...quote:Op woensdag 27 augustus 2008 16:31 schreef ColdFeet het volgende:
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
Die ga je offline ook niet vinden. Je hebt vuurvaste stenen nodig, uit de kachelwinkel zoals ik al eerder schreef.quote:Op woensdag 27 augustus 2008 15:41 schreef JeOma het volgende:
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden.
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.
Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg
Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Ja, 3x (of 4x, maar dat is een kwestie van definitie). Verder nog vragen? Laten we het culinair houden hier.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |