Naaish. Eerstvolgende pizza die ik ga bakken (next week 'n keer) zal ik ook ff op de foto zetten. Krijg je honger van, van dit soort foto's.quote:Op donderdag 5 maart 2009 08:35 schreef NutKees het volgende:
Zo komen de pizza's bij mij uit de oven:
[ afbeelding ]
Ik leg 6 vuurvaste stenen (kachelwinkel) op het rooster en laat die 3 kwartier op de hoogste stand heet worden. Dan 10 minuutjes de verse pizza er in.
Gewoon de ovenbakplaat, werkt perfectquote:Op woensdag 4 maart 2009 16:19 schreef Stansfield het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze?
Net even doorgebladerd en volgens mij is dat hem. Gebruik je dan ook zo;n pizza steen of leg je de pizza gewoon op de ovenbakplaat?
Die van de calzone pizza. (met spinazie)quote:Op zaterdag 14 maart 2009 19:33 schreef BertusG het volgende:
Welke van de recepten heb je precies aangehouden dan?
Mijn recept zo te horen. Smaakte hij een beetje?quote:Op zondag 8 maart 2009 18:36 schreef Flaccid het volgende:
Ik heb laatst een mooie pizza gemaakt met deegrecept uit een eerder wedstrijd topic voor pizza's. Ik had het deeg eerst even 5 minuutjes in de oven gelegd, en dat deed het hem: Perfecte bodem!
Had nog nooit zo'n pizza zelf gemaakt. De bodem was wel aan de knapperige kant, maar dat was lekker. Ik wil nu 2 nieuwe dingen proberen: Welke kaas moet erover?(ik had gewoon jonge kaas gedaan, we hadden niks anders). En ik wil zelf eens een sausje proberen te maken, want die uit een pakje vind ik best zoet.quote:Op zondag 15 maart 2009 10:44 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Mijn recept zo te horen. Smaakte hij een beetje?
Ik heb niet zo'n grote oven (een combi-ding), dus heb de steen van 40x30cm, past precies. En ik vind 'm groot genoeg voor zelfs een flinke pizza.quote:Op zondag 15 maart 2009 12:48 schreef Ditje het volgende:
@ JeOma, welk formaat steen heb je gekocht? Die van 40 euro lijkt me wat aan de kleine kant, maar die grotere is wel weer erg duur?
Krijg echt spontaan zin in pizza door dit topic
Damn. Die ziet er echt goed uit.quote:Op donderdag 5 maart 2009 08:35 schreef NutKees het volgende:
Zo komen de pizza's bij mij uit de oven:
[ afbeelding ]
Ik leg 6 vuurvaste stenen (kachelwinkel) op het rooster en laat die 3 kwartier op de hoogste stand heet worden. Dan 10 minuutjes de verse pizza er in.
Ik gebruik de Picante saus van de Dirk, niet zo zoet en lekker pittig.quote:Op zondag 15 maart 2009 12:06 schreef Flaccid het volgende:
[..] En ik wil zelf eens een sausje proberen te maken, want die uit een pakje vind ik best zoet.
huh?quote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:26 schreef Somesomg het volgende:
Hey even een domme vraag mijn gasoven die word niet warm ofzo als ik op 200 graden doe iets ik kan niks bakken in iedergeval
Damn zoiets heeft niet eens de naam pizza verdient.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 22:58 schreef Maikuuul het volgende:
Hier een heerlijke lekker pizza taco, gemaakt bij een crimineel thuis
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De bodem was van koopmans, met die die achterlijke oma in de reclame gvd
Uiers - gewoon uit de grond
Bodem - zat bij koopmans in het pak + zoeen potje voor 7 cent bij ah
Gehakt - met wormen
kaas - gewoon in een zakje, geraspte kaas
Bedankt voor de tips Ik ga het over een paar dagen weer eens proberen . Wat gebruik jij voor de tomatensaus?quote:Op woensdag 6 mei 2009 18:59 schreef Yvesss het volgende:
Ik snap wel wat je bedoelt, zo'n droge pizza is net niks. De topping moet een soort sappigheid hebben, zowel water als vet, maar weer niet zo overdreven dat de bodem nat wordt. Het maken van een vette pizza is trouwens makkelijker als het maken van een magere, probleem is dan vaak dat het vet over de rand van de pizza heengaat met als gevolg een leuke rookontwikkeling in huis.Begin eens met een goede tomatenbasissaus, niet zeiknat, maar ook zeker niet te droog. Salami is van zichzelf vet genoeg. Wat met die zakjes geraspte kaas het geval kan zijn, is dat de vetten in de kaas al enigszins uitgehard zijn. Dat smelt voor geen meter. Zelf rasp ik altijd, en het liefst van een vers blok. Een combinatie van geraspte gouda en plakjes mozzarella levert ook een lekkere vette pizza op. En je kunt vantevoren de pizza ook nog besprenkelen met een goede olie, dan heb je nog meer vet. Kan ook achteraf, zelf heb ik een vrij hete knoflook/peperolie op tafel staan.
Hij vulde anders wel goedquote:Op woensdag 6 mei 2009 20:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Damn zoiets heeft niet eens de naam pizza verdient.
Don't give up! Ik ben een aantal maanden geleden ook begonnen, maar m'n vriendin doet ondertussen werkelijk een moord voor een pizza van mij.quote:Op woensdag 6 mei 2009 18:11 schreef KingWithoutACrown het volgende:
Ik heb gisteren mijn eerste zelf gemaakte salami pizza gemaakt. Niet te vreten . De bodem had ik veel te dik gelaten, ik heb geen deegroller dus ik heb maar wat lopen slaan. Het maken van het deeg ging trouwens wel aardig. Ik had een blikje tomatenpuree gecombineerd met pesto. Het was de eerste keer dat ik pesto op heb, en tevens de laatste . Voor de kaas had ik zo´n zakje met geraspte kaas gebruikt, maar dat was ook niet zo slim denk ik.
Uiteindelijk was het allemaal veel te droog. Ik wil hem eigenlijk veel vetter hebben. Hebben jullie tips?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |