abonnement Unibet Coolblue
pi_65605806
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.Volgens de verpakking van het deeg moet hij op 190/200 graden.Maar zou het misschien helpen om de oven op de hoogste stand (230 graden) te verwarmen.Zodat het deeg beter rijst?
  Moderator zaterdag 31 januari 2009 @ 21:13:53 #152
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_65606709
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.Volgens de verpakking van het deeg moet hij op 190/200 graden.Maar zou het misschien helpen om de oven op de hoogste stand (230 graden) te verwarmen.Zodat het deeg beter rijst?
Pak?
Je hebt toch hopelijk geen koopmans gemak in een pak pizzadeeg gehaald he?
Dat is in feite zelfrijzend bakmeel, dat is en niet te vreten en wordt niet mooi knapperig en het rijst niet echt. Brooddeeg moet gist in, geen bakpoeder. Het is wel sneller ja, maar daar is alles mee gezegd. Mijden die troep.
En ja, hoogste stand, midden van de oven, op de plaat, na 5 min op het rooster, zie een paar posts terug, maar wel gistdeeg gebruiken dus.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_65608323
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

misschien ook leuk om bij te houden
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_65826372
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 21:01 schreef Yvesss het volgende:
Nee, lekker inbranden die steen. Hij moet zwart worden uiteindelijk, vergelijk het met het inbranden van een wok.
Ik heb ook wel eens een te rijk belegde pizza gefabriceerd, waarbij de olieen overlopen, dan verbrandt de olie spontaan op de steen, dikke steekvlammen uit het pizza-oventje, het hele ding stond in de hens. Gewoon de vlammen een beetje temperen, als de steen afgekoeld is met een harde borstel de koolresten verwijderen and you're ready to go. Gelieve dit buiten te doen als je rookmelders hebt. Dit gebeurt me nu niet meer, houdt toch zeker 2cm rand van de pizza vrij, door de hitte vloeien de toppings toch wel uit, eenmaal over de rand, is het mis..
Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??
pi_66428079
Ik ga binnenkort weer eens aan de gang. Nu wil ik eens een ander recept gebruiken dan die ik normaal gebruik. Heeft iemand een lekker deegrecept? Tomatensaus: Kan die uit een pakje?
pi_66428793
tomatensaus kan denk ik wel uit een pak maar is lekkerder om zelf te maken
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66429012
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 23:37 schreef Flaccid het volgende:
Ik ga binnenkort weer eens aan de gang. Nu wil ik eens een ander recept gebruiken dan die ik normaal gebruik. Heeft iemand een lekker deegrecept? Tomatensaus: Kan die uit een pakje?
Check dit topic eens
Life is too short not to have fun
pi_66454458
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 12:40 schreef probin het volgende:

[..]

Op welke stand en hoelang verwarm je de Bestron voor en op welke stand bak je de pizza af? Bij mij wil de bodem weleens verbranden, terwijl de bovenkant nog niet gaar is....??
Ik verwarm altijd voor op stand 2 en 2 minuten voordat de pizza er in gaat op stand 3, dus vol vermogen, zodat de gloeispiralen weer lekker roodgloeiend zijn. Nooit een verbrande bodem gehad, af en toe wens ik zelfs wel wat meer bruining van de bodem, dus waarschijnlijk kan ik ook wel op 2,5 voorverwarmen. Het gekke is dat toen ik het ding net had geexperimenteerd heb met een ontdooide diepvriespizza en die werd wel zwart. Dus ook de deegsamenstelling en met name het vochtgehalte kan hier iets mee van doen hebben. Ik geloof dat natter deeg beter is, maar ook moeilijker hanteerbaar omdat het heel erg plakt. Dus voldoende bloem op het werkblad gebruiken. Bij de bestrons heb ik begrepen dat er exemplarisch wel verschillen zijn in temperatuur bij bepaalde standen, dit komt door verschillende "readings" van de thermostaat. Als bij jou de bodem verbrand, zou je eens op 1 of 1,5 moeten voorverwarmen, afbakken gebeurt altijd op stand 3.
  woensdag 25 februari 2009 @ 19:45:00 #159
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66456559
even een tvp. Misschien ga ik binnenkort ook het eea aanschaffen om zelf pizza's te kunnen maken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66468883
hmmm oma waar woonje precies, dan kom ik een puntje scoren
(klinkt beter als "TVP", of niet)

maar ugchelen is fietsbaar
pi_66468923
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 20:41 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het probleem dat de deeg niet echt goed wordt. Ik heb een combimagnetron met heteluchfunctie.
Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.
***** Kraak.....
pi_66470430
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 04:21 schreef kraaksandaal het volgende:

[..]

Daar gaat het al fout, een gasoven gaat al stuk beter, bakplaat of steen van de steengrill erin en dan wordt de bodem wel goed. Het deeg is wat uitzoeken. Mijn mix is nog steeds zoekende voor precies de goede samenstelling.
Hmm gasoven is helaas geen optie.Ik ga het misschien eens met de pizzasteen proberen.Dan laat ik de oven eerst lang voorverwarmen met die steen erin.
  donderdag 26 februari 2009 @ 09:05:37 #163
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_66470530
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 03:59 schreef sexymofo het volgende:
hmmm oma waar woonje precies, dan kom ik een puntje scoren
(klinkt beter als "TVP", of niet)

maar ugchelen is fietsbaar
Apeldoruh!! :-)
Maar momenteel ligt er geen puntje warm...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_66472985
Water
Meel
Graan
Suiker
Goed kneden en plat maken

Kant en klare verdikte tomaten puree
Cheddar kaas
Tonijn, vlees of groente
paprika uien en tomaat
emmantalerkaas
insmeren met boter

20 min in de oven op 180 graden

SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!111
pi_66474879
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 10:46 schreef dias het volgende:
Water
Meel
Graan
Suiker
Goed kneden en plat maken

Kant en klare verdikte tomaten puree
Cheddar kaas
Tonijn, vlees of groente
paprika uien en tomaat
emmantalerkaas
insmeren met boter

20 min in de oven op 180 graden

SMULLEN MAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Wat moet dit voorstellen?
pi_66480924
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 11:47 schreef NutKees het volgende:

[..]

Wat moet dit voorstellen?
Als je z'n posthistorie doorleest zie je dat dit voor hem een enorm uitgebreide en concrete post is
pi_66625639
Hier mijn pizza met te veel shoarma en mozzarella + mozzarella in de rand! (beetje uitgelopen )


  dinsdag 3 maart 2009 @ 07:36:39 #168
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_66641295
Hij is fijn, Celc1us... ziet er goed uit. Hoe maak jij je bodem? Die rand is wel mooi vind ik.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_66641417
Pizza's mislukken altijd bij mij. Ik heb gewoon geen geduld voor het deeg en ik heb ook geen goede oven. Jammer, want eindeloze variaties mogelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 3 maart 2009 @ 08:47:14 #170
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_66642113
geduld met deeg snap ik niet zo...meel, lauw water en gist, wat oliefolie en dan even wachten...hoe moeilijk is dat?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_66654572
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 07:36 schreef JeOma het volgende:
Hij is fijn, Celc1us... ziet er goed uit. Hoe maak jij je bodem? Die rand is wel mooi vind ik.
Ik doe het met de standaard ingredienten, meel, water en gist etc.

En dan heb ik 2 bakken, 1 met lauw/warme water, de andere bak waar de deeg in zit, leg ik erboven op met huishoudfolie eroverheen plus een handdoek.

Deze laat ik rijzen totdat het deeg de dubbele grote heeft en dan kneden en rollen. De rand vouw je een beetje op, ik heb er mozzarella erin gedaan.
  woensdag 4 maart 2009 @ 14:26:39 #172
62913 Blik
The one and Only!
pi_66690212
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het pizzarecept van Jamie Oliver echt goddelijk is, met parmaham en rucola
pi_66693937
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 14:26 schreef Blik het volgende:
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het pizzarecept van Jamie Oliver echt goddelijk is, met parmaham en rucola
Uit welk boek?
  woensdag 4 maart 2009 @ 15:57:54 #174
62913 Blik
The one and Only!
pi_66694147
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 15:53 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Uit welk boek?
Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)
pi_66695117
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 15:57 schreef Blik het volgende:

[..]

Die met de 4 seizoenen volgens mij, en dan de pizza margherita (die helemaal geen margherita is overigens)


Deze?

Net even doorgebladerd en volgens mij is dat hem. Gebruik je dan ook zo;n pizza steen of leg je de pizza gewoon op de ovenbakplaat?

[ Bericht 11% gewijzigd door Stansfield op 04-03-2009 20:53:44 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')