Ziet er goed uit. Welk recept?quote:Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...
Deze zit nu in mijn buik.
[ afbeelding ]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htmquote:
Haha beter.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 18:08 schreef JeOma het volgende:
[..]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm
Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 17:45 schreef The_Hives het volgende:
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
Dit wat?. Ik heb alleen geen idee van de afmeting, maar wel speciaal voor combimagnetrons.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 17:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.
Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.
Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
Jeetje man, wat doe je moeilijk.quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.
Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg
Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!quote:Op donderdag 7 mei 2009 16:44 schreef djkoelkast het volgende:
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
en italiaanse kruidenquote:Op woensdag 20 mei 2009 21:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).quote:
Hoe warm?quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
Hij ziet er wel lekker uitquote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
maakt mij niet uit hoe het officieel hoort . Gaf alleen mijn voorkeur aanquote:Op zaterdag 23 mei 2009 11:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeldquote:Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Welke dan?quote:Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komtquote:Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garenquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordtquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:
[..]
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizzaquote:Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.
Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |