abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 7 mei 2009 @ 16:44:01 #201
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_68777247
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_68782922
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Hier staat eigenlijk alles wat je wil weten, maar 1 waarschuwing: de man gaat erg ver.
Valt iig niet onder pizza maken voor beginner, maar er is wel een hoop info uit te peuren.
De suas kan op 1001 manieren, als het maar lekker is. Heston Blumenthal doet het bijvoorbeeld vrij ingewikkeld. Staat wel op youtube. Wat ik ook wel lekker vind zijn tomaten uit blik met basilicum erin. Ook te koop bij de aldi voor weinig. Misschien de tomaten even door de zeef en het vocht een beetje inkoken.Daarna tomaten er terug in en pureren. Dit om nog iets van de basilicumsmaak te behouden. Voorts wat je lekker vind, peper, zout, knoflook, oregano, beetje suiker als hij zuur is. Als je lui bent kun je ook een fles grand italia sugocasa halen, die heeft ook wel de juiste consistentie. Na openen beperkt houdbaar, maar gewoon in een bakje in de vriezer doen. met 1 zo'n fles kun je een hoop pizza's beleggen.
  vrijdag 8 mei 2009 @ 18:07:23 #203
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_68817206
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...

Deze zit nu in mijn buik.

Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_68841783
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...

Deze zit nu in mijn buik.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. Welk recept?
  zaterdag 9 mei 2009 @ 17:45:44 #205
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68846338
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 9 mei 2009 @ 18:08:37 #206
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_68846958
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 14:34 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Welk recept?
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm

Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_68849561
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:08 schreef JeOma het volgende:

[..]

http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm

Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
Haha beter.
pi_68884168
Hoe pittig moet de tomatensaus dan? Je zou er bij wijze van experiment wat rawit pepertjes of zelfs een Mme jeanette doorheen kunnen gooien, of gewoon cayennepeper, maar persoonlijk trekt dit mij niet zo. Misschien bij een of andere giros variant, maar bij de true pizza margarita een beetje teveel van het goeie.
Dit weekend nog 2 gemaakt, en deze receptuur is toch wel heel lekker. Tomaten, mozzarella, basilicum that is. Beetje zeezout misschien. Zoals ik eerder schreef kun je een hete olie maken, besprenkel je pizza daarmee en hij wordt zo heet dat zelfs de lokale roti-boer interesse krijgt. Nog een tip voor wat voor tomatensaus dan ook: even lekker de staafmixer erin, dan wordt de saus lekker consistent en egaal.
pi_68933323
Leuk en lekkere bezigheid!
  zaterdag 16 mei 2009 @ 17:30:29 #210
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69090937
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 17:45 schreef The_Hives het volgende:
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.

Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.

Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 16 mei 2009 @ 21:08:56 #211
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69097017
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 17:30 schreef The_Hives het volgende:

[..]

was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.

Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.

Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
Dit wat?. Ik heb alleen geen idee van de afmeting, maar wel speciaal voor combimagnetrons.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 17 mei 2009 @ 08:49:20 #212
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69109955
thnx voor de tip, zal eens kijken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69114091
Ik heb gisteren een superpeel besteld, een soort pizzaschep, om pizza's beter op mijn steen te krijgen. Kennen jullie dit? http://www.superpeel.com/ Ik heb ook een gewone pizzaschep, maar niet de echte handigheid, dus steeds gescheurde pizza's en een enorme kledderboel.

Ik bak mijn pizza in mijn gasbbq, op 300 graden, op een pizzasteen. In 5 minuten klaar. Ik probeer wel zo authentiek mogelijk te blijven met recept, dus simpel deeg, simpel tomatensauce en dun beleg.
Vanavond gaat er provolone op, italiaanse salami en buffelmozarella. Na het bakken even de randjes besmeren met olijfolie met knoflook.
pi_69235297
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon de pizza-boer bellen. Dan doe je helemaal niets en komt de pizza je vanzelf tegemoet. Wat een gedoe zeg

Het telefoonnummer staat zelfs gewoon op de folder!! whaha. amateurs
  Moderator woensdag 20 mei 2009 @ 21:45:32 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69241563
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 16:44 schreef djkoelkast het volgende:
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 21 mei 2009 @ 07:42:20 #216
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69251582
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 21:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
en italiaanse kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 22 mei 2009 @ 22:36:24 #217
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_69308397
Tvp, ik heb eindelijk een goede oven. We hebben nu al een paar keer met zo'n danonesetje pizza gemaakt, maar ik wil wel een keer proberen zelf deeg te maken.
Ik lees hier ook dat je de gewone ovenstand moet gebruiken, en niet de heteluchtstand?
En tegen het soppige moet je'm even van de plaat halen en op het rooster bakken. Binnenkort maar eens proberen.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
pi_69316892
Als je lui bent of de bodem wil nog steeds niet lukken snij je gewoon een turks brood doormidden. Wel even de onderkant een beetje vochtig maken anders wordt hij té knapperig.
pi_69319053
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

  Moderator zaterdag 23 mei 2009 @ 11:00:03 #220
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69319707
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 07:42 schreef The_Hives het volgende:

[..]

en italiaanse kruiden
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_69321721
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

[ link | afbeelding ]
Hoe warm?
pi_69321840
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

[ link | afbeelding ]
Hij ziet er wel lekker uit
  zondag 24 mei 2009 @ 11:42:45 #223
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346218
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 11:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
maakt mij niet uit hoe het officieel hoort . Gaf alleen mijn voorkeur aan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69363814
Morgen ga ik de pizzaoven van Bestron kopen..Ga dan ook de recepten uit dit topic gebruiken.Heb er al zin in.
pi_69465956
Even een tvp. Wil binnenkort zelf ook een keer een pizza maken. Werk trouwens bij een bakker (bolleninpakker ) dus kan misschien wel wat deeg en gist van daar meenemen.
pi_69466249
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
  Moderator woensdag 27 mei 2009 @ 20:51:00 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69467608
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_69467686
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Welke dan?
  donderdag 28 mei 2009 @ 12:56:28 #229
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69487911
vanavond weer

Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht

Heb nu ook een ronde pizzavorm dus hoeft het ook niet meer in en rechthoekig bakblik
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 17:56:33 #230
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69498313
Ik ook vanavond weer. Ik ben toch ook op zoek naar een zo makkelijk/snel mogelijke manier. Mijn huidige recept:

Oven (heb helaas combi) + pizzasteen aanzetten op 250 graden en minstens half uur laten opwarmen.

150 gram bloem
3 gram gist
1 eetlepel olie
8 cc lauw water
klein beetje zout

...kneden tot een bal, half uurtje laten liggen onder een vochtige doek, dan:

deegbal platdrukken tot een rondje
1/3e pot pasta-saus (el cheapo, 1 euro per pot ofzo) erover kieperen
1/2e salami in plakjes eroverheen
klein beetje strooikaas

10 minuten in de oven.

En dan krijg je... (foto volgt straks, nu staat het deeg nog te gisten) :-)
Als er iemand tips heeft om het merkbaar/proefbaar te verbeteren hoor ik het graag. Meestal ligt de nadruk voor mij toch wel op snel. Is het zelf maken van die pasta-saus bijvoorbeeld echt zoveel lekkerder?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:07 #231
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499392

Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:34 #232
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_69499407
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:44:38 #233
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499734
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garen

3x is scheepsrecht

Hij was trouwens erg lekker. Alleen jammer dat de raden er niet erg bruin uitzagen (je ogen bepalen ook voor een groot deel de smaak natuurlijk) maar mijn oven kan niet warmer dan 230 graden . Ik kon nu in ieder geval wel mijn pizzasnijder gebruiken terwijl ik de vorige keer alleen alles maar vooruit duwde ipv snijden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:45:20 #234
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499758
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:51:13 #235
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499911
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 19:09:53 #236
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69500513
Ik had een bakvorm van 26cm maar ik kreeg het niet volledig uitgedrukt. Ik had mijn deeg wel uit de vriezer (200 gram) wat ik van de vorige keer over had. Misschien volgende keer mn deegroller maar gebruiken

Maar een dikkere bodem vind ik inderdaad niet verkeerd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69707657
Hmm.. Mijn pizza (hele bakplaat) zit nu in de oven ben benieuwd! Zal straks wel een foto maken als hij klaar is
pi_69707723
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:

[..]

Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordt
pi_69709806
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!


pi_69726443
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
  zondag 7 juni 2009 @ 08:16:30 #241
165237 Leef
Sunny side up!
pi_69787365
tvp
  zondag 7 juni 2009 @ 10:33:34 #242
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69788287
tvp
wrom? ja weet ik ook nie ..
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  Moderator maandag 8 juni 2009 @ 10:14:37 #243
5428 crew  miss_sly
pi_69818734
Wij hebben gisteren een zakje verse buffelmozzarella rechtstreeks uit Napels gekregen
Ik denk dat we een lekkere pizza gaan maken een deze dagen, wan thet is maar een paar dagen goed natuurlijk. Straks thuis het topic nog even goed doorkijken of er iets tussen zit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 8 juni 2009 @ 10:23:40 #244
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_69818962
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69822422
quote:
Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizza
pi_69838220
@Captain_Fabulous : Die zure lucht aan je pizzadeeg is precies wat je wil, dat is op conto van de gisten.
Meeste mensen ontdekken dit per ongeluk, maar vinden hun pizza lekkerder als ooit tevoren. Dus vergeet die snelle warme rijs, liever de lange koude van 24h of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de gebruikte gist. Wat ik ook wel doe is een snelle warme rijs, en daarna nog 1 of 2 dagen in de koelkast. Ik heb ook begrepen dat de experts graag biergist gebruiken ipv bakkersgist. Elke gist geeft weer een heel andere smaak- en geurontwikkeling, sommige gisten kun je 3 dagen hun werk laten gaan, andere weer 1 dag. Zelf nog niet mee geexperimenteerd, maar ga dit wel binnenkort doen. Die bierbrouwgisten kun je halen in een drogisterij die hobbybierbrouwspullen verkoopt, of anders een gedroogde variant via een webwinkel zoals deze: http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105&osCsid=e606e1debdd7cee7654bf58f121f9f92
  donderdag 11 juni 2009 @ 19:57:37 #247
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69948859
we verkopen wel biergist pillen, maar of we ook gewone gist verkopen weet ik eigenlijk niet eens

Maar misschien een keer proberen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69969658
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
pi_69971707
Wij hebben een Ferrari pizzaoven en die is echt geweldig!



En in dit boek staan leuke recepten en een prima pizzadeegrecept:



Meestal maak ik veel deeg tegelijk en vries ik het in.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_69980865
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')