Ziet er goed uit. Welk recept?quote:Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...
Deze zit nu in mijn buik.
[ afbeelding ]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htmquote:
Haha beter.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 18:08 schreef JeOma het volgende:
[..]
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm
Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 17:45 schreef The_Hives het volgende:
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
Dit wat?. Ik heb alleen geen idee van de afmeting, maar wel speciaal voor combimagnetrons.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 17:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.
Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.
Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
Jeetje man, wat doe je moeilijk.quote:Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.
Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg
Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!quote:Op donderdag 7 mei 2009 16:44 schreef djkoelkast het volgende:
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
en italiaanse kruidenquote:Op woensdag 20 mei 2009 21:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).quote:
Hoe warm?quote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
Hij ziet er wel lekker uitquote:Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.
[ link | afbeelding ]
maakt mij niet uit hoe het officieel hoort . Gaf alleen mijn voorkeur aanquote:Op zaterdag 23 mei 2009 11:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeldquote:Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Welke dan?quote:Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komtquote:Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garenquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!quote:Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordtquote:Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:
[..]
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.quote:Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizzaquote:Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.
Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
sorry hier hield ik op met lezenquote:we verkopen wel bier
Ik doe met je meequote:
Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 18:38 schreef Yvesss het volgende:
Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei.
Met mijn K-Mix heb ik daar absoluut geen last van, ook met brooddeeg niet.quote:Op maandag 15 juni 2009 13:07 schreef NutKees het volgende:
[..]
Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.
Ziet er goed uit, alleen edammer neh, ik vind het niet te hachelen.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 20:45 schreef Terpentin07 het volgende:
Het was echt een succes.De pizza was superlekker.Zelfs beter dan sommige restaurantpizza's die ik in mijn leven heb gegeten.Binnenkort zal ik maar andere kaas proberen.Waarschijnlijk wordt het edammer.
Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 20:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Aangezien ik nog deeg overhad.Deze keer met edammer ipv mozzarella.En met uien,knoflook tomaten salami en tabasco.Het was erg lekker.Binnenkort ga ik een bolognese pizza maken met parmezaanse kaas.
[ afbeelding ]
De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:16 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?
50 euro? WAARquote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:22 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.
[ afbeelding ]
Thxquote:Op zaterdag 11 juli 2009 21:43 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
http://www.kieskeurig.nl/(...)jzen/258785/#prijzen
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenovenquote:Op zondag 12 juli 2009 18:44 schreef honda1990 het volgende:
TVP, de pizze die jullie bakken lukt niet met onze combi, maar een pizza alla salvana lukt me nog wel
Ik PM je even!quote:Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
[..]
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenoven
Is dat een pizza met salami of een salami met pizzaquote:Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...
Deze zit nu in mijn buik.
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Zelfde recept???quote:Op zaterdag 25 juli 2009 20:07 schreef Ditje het volgende:
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart isquote:Op zaterdag 25 juli 2009 13:02 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde opquote:Op zondag 26 juli 2009 11:45 schreef KrnKje het volgende:
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
Heb je gelijk inquote:Op zondag 26 juli 2009 12:28 schreef The_Hives het volgende:
[..]
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
Je kunt overwegen om de bodem eerst op een iets lagere temperatuur voor te bakken; bijvoorbeeld 7 minuten op 175 graden en daarna nog 8 minuten op 250 graden (of wat je heetste stand is)quote:Op zondag 26 juli 2009 11:52 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
Beviel hij niet?quote:Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... [TK] Bestron Alfredo Pizza steenoven
\quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Is dit ook te gebruiken zonder pizzasteen? Heb tot nu toe eigenlijk altijd kant en klaar deeg gebruikt omdat eerdere pogingen mislukten, maar wil eigenlijk wel een keer zelf deeg en saus maken.quote:Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.
500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.
En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.
Succes
Maar is zo'n oven nou even goed als een echte steenoven dan? Ik wil namelijk betere pizza's maken dan de pizzeria, door de saus en het beleg.quote:Op zondag 26 juli 2009 18:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.
Hmm daar gaat het wsl misquote:Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.
500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.
En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.
Succes
Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)quote:
Ow net even gecheckt en inderdaad, het is er een. Nooit op gelet verder.quote:Op maandag 27 juli 2009 15:16 schreef Blik het volgende:
[..]
Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |