abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 7 mei 2009 @ 16:44:01 #201
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_68777247
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_68782922
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Hier staat eigenlijk alles wat je wil weten, maar 1 waarschuwing: de man gaat erg ver.
Valt iig niet onder pizza maken voor beginner, maar er is wel een hoop info uit te peuren.
De suas kan op 1001 manieren, als het maar lekker is. Heston Blumenthal doet het bijvoorbeeld vrij ingewikkeld. Staat wel op youtube. Wat ik ook wel lekker vind zijn tomaten uit blik met basilicum erin. Ook te koop bij de aldi voor weinig. Misschien de tomaten even door de zeef en het vocht een beetje inkoken.Daarna tomaten er terug in en pureren. Dit om nog iets van de basilicumsmaak te behouden. Voorts wat je lekker vind, peper, zout, knoflook, oregano, beetje suiker als hij zuur is. Als je lui bent kun je ook een fles grand italia sugocasa halen, die heeft ook wel de juiste consistentie. Na openen beperkt houdbaar, maar gewoon in een bakje in de vriezer doen. met 1 zo'n fles kun je een hoop pizza's beleggen.
  vrijdag 8 mei 2009 @ 18:07:23 #203
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_68817206
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...

Deze zit nu in mijn buik.

Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_68841783
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...

Deze zit nu in mijn buik.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. Welk recept?
  zaterdag 9 mei 2009 @ 17:45:44 #205
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68846338
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 9 mei 2009 @ 18:08:37 #206
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_68846958
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 14:34 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Welk recept?
http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm

Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_68849561
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:08 schreef JeOma het volgende:

[..]

http://www.tantethea.net/recepten/diversen/div_pizzadeeg.htm

Er staan er nu WEER 2 klaar om in de oven te gaan... M'n vriendin is pizza-freak.
Haha beter.
pi_68884168
Hoe pittig moet de tomatensaus dan? Je zou er bij wijze van experiment wat rawit pepertjes of zelfs een Mme jeanette doorheen kunnen gooien, of gewoon cayennepeper, maar persoonlijk trekt dit mij niet zo. Misschien bij een of andere giros variant, maar bij de true pizza margarita een beetje teveel van het goeie.
Dit weekend nog 2 gemaakt, en deze receptuur is toch wel heel lekker. Tomaten, mozzarella, basilicum that is. Beetje zeezout misschien. Zoals ik eerder schreef kun je een hete olie maken, besprenkel je pizza daarmee en hij wordt zo heet dat zelfs de lokale roti-boer interesse krijgt. Nog een tip voor wat voor tomatensaus dan ook: even lekker de staafmixer erin, dan wordt de saus lekker consistent en egaal.
pi_68933323
Leuk en lekkere bezigheid!
  zaterdag 16 mei 2009 @ 17:30:29 #210
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69090937
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 17:45 schreef The_Hives het volgende:
nav dit topic is mijn deeg nu aan het rijzen . Ben benieuwd
was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.

Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.

Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator zaterdag 16 mei 2009 @ 21:08:56 #211
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69097017
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 17:30 schreef The_Hives het volgende:

[..]

was dus te veel vulling waardoor er te veel vocht vrijkwam en mn pizza vrij sompig werd. Maar wel voor herhaling (met minder vulling) vatbaar.

Ben nu op internet aan het kijken voor ronde pizza vormen (voor een schappelijk prijsje uiteraard ) maar kom niet echt veel tegen. Zo'n pizzasteen uit de eerste pagina past niet in mn combi-magnetronnetje.

Hier iemand met tips waar ik kan kijken voor een ronde pizza vorm van ca 26cm doorsnede?
Dit wat?. Ik heb alleen geen idee van de afmeting, maar wel speciaal voor combimagnetrons.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 17 mei 2009 @ 08:49:20 #212
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69109955
thnx voor de tip, zal eens kijken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69114091
Ik heb gisteren een superpeel besteld, een soort pizzaschep, om pizza's beter op mijn steen te krijgen. Kennen jullie dit? http://www.superpeel.com/ Ik heb ook een gewone pizzaschep, maar niet de echte handigheid, dus steeds gescheurde pizza's en een enorme kledderboel.

Ik bak mijn pizza in mijn gasbbq, op 300 graden, op een pizzasteen. In 5 minuten klaar. Ik probeer wel zo authentiek mogelijk te blijven met recept, dus simpel deeg, simpel tomatensauce en dun beleg.
Vanavond gaat er provolone op, italiaanse salami en buffelmozarella. Na het bakken even de randjes besmeren met olijfolie met knoflook.
pi_69235297
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon de pizza-boer bellen. Dan doe je helemaal niets en komt de pizza je vanzelf tegemoet. Wat een gedoe zeg

Het telefoonnummer staat zelfs gewoon op de folder!! whaha. amateurs
  Moderator woensdag 20 mei 2009 @ 21:45:32 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69241563
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 16:44 schreef djkoelkast het volgende:
Als het deeg niet zo lukt probeer eens pizzadeeg van Soezie (www.soezie.nl staan ook verkooppunten). Ik heb het in huis maar nog niet geprobeerd, maar het ziet er goed uit.
Voor tomaten: tomatenblokjes gebruiken met wat oregano erdoor en dan door de blender ofzo.
Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 21 mei 2009 @ 07:42:20 #216
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69251582
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 21:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Soezie deeg is helaas niet te vreten, is met rijsmiddel en dus niet met gist. Resultaat: lap karton met kaas en tomaat, géén aanrader!
Je kunt natuurlijk ook gewoon witbrood mix gebruiken en aanvullen met wat olijfolie
en italiaanse kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 22 mei 2009 @ 22:36:24 #217
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_69308397
Tvp, ik heb eindelijk een goede oven. We hebben nu al een paar keer met zo'n danonesetje pizza gemaakt, maar ik wil wel een keer proberen zelf deeg te maken.
Ik lees hier ook dat je de gewone ovenstand moet gebruiken, en niet de heteluchtstand?
En tegen het soppige moet je'm even van de plaat halen en op het rooster bakken. Binnenkort maar eens proberen.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
pi_69316892
Als je lui bent of de bodem wil nog steeds niet lukken snij je gewoon een turks brood doormidden. Wel even de onderkant een beetje vochtig maken anders wordt hij té knapperig.
pi_69319053
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

  Moderator zaterdag 23 mei 2009 @ 11:00:03 #220
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69319707
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 07:42 schreef The_Hives het volgende:

[..]

en italiaanse kruiden
Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_69321721
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

[ link | afbeelding ]
Hoe warm?
pi_69321840
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 10:18 schreef timkris82 het volgende:
Het heeft me ruim twee jaar gekost om pizza op deze manier te maken... Pizza staat exact 3 minuten in de oven.

[ link | afbeelding ]
Hij ziet er wel lekker uit
  zondag 24 mei 2009 @ 11:42:45 #223
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346218
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 11:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die horen officiëel niet in het deeg maar enkel in de tomatensaus, of eventueel over de kaas (maar dan liefst niet meebakken).
maakt mij niet uit hoe het officieel hoort . Gaf alleen mijn voorkeur aan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69363814
Morgen ga ik de pizzaoven van Bestron kopen..Ga dan ook de recepten uit dit topic gebruiken.Heb er al zin in.
pi_69465956
Even een tvp. Wil binnenkort zelf ook een keer een pizza maken. Werk trouwens bij een bakker (bolleninpakker ) dus kan misschien wel wat deeg en gist van daar meenemen.
pi_69466249
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
  Moderator woensdag 27 mei 2009 @ 20:51:00 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69467608
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_69467686
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Welke dan?
  donderdag 28 mei 2009 @ 12:56:28 #229
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69487911
vanavond weer

Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht

Heb nu ook een ronde pizzavorm dus hoeft het ook niet meer in en rechthoekig bakblik
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 17:56:33 #230
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69498313
Ik ook vanavond weer. Ik ben toch ook op zoek naar een zo makkelijk/snel mogelijke manier. Mijn huidige recept:

Oven (heb helaas combi) + pizzasteen aanzetten op 250 graden en minstens half uur laten opwarmen.

150 gram bloem
3 gram gist
1 eetlepel olie
8 cc lauw water
klein beetje zout

...kneden tot een bal, half uurtje laten liggen onder een vochtige doek, dan:

deegbal platdrukken tot een rondje
1/3e pot pasta-saus (el cheapo, 1 euro per pot ofzo) erover kieperen
1/2e salami in plakjes eroverheen
klein beetje strooikaas

10 minuten in de oven.

En dan krijg je... (foto volgt straks, nu staat het deeg nog te gisten) :-)
Als er iemand tips heeft om het merkbaar/proefbaar te verbeteren hoor ik het graag. Meestal ligt de nadruk voor mij toch wel op snel. Is het zelf maken van die pasta-saus bijvoorbeeld echt zoveel lekkerder?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:07 #231
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499392

Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:34 #232
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_69499407
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:44:38 #233
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499734
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garen

3x is scheepsrecht

Hij was trouwens erg lekker. Alleen jammer dat de raden er niet erg bruin uitzagen (je ogen bepalen ook voor een groot deel de smaak natuurlijk) maar mijn oven kan niet warmer dan 230 graden . Ik kon nu in ieder geval wel mijn pizzasnijder gebruiken terwijl ik de vorige keer alleen alles maar vooruit duwde ipv snijden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:45:20 #234
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499758
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:51:13 #235
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499911
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 19:09:53 #236
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69500513
Ik had een bakvorm van 26cm maar ik kreeg het niet volledig uitgedrukt. Ik had mijn deeg wel uit de vriezer (200 gram) wat ik van de vorige keer over had. Misschien volgende keer mn deegroller maar gebruiken

Maar een dikkere bodem vind ik inderdaad niet verkeerd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69707657
Hmm.. Mijn pizza (hele bakplaat) zit nu in de oven ben benieuwd! Zal straks wel een foto maken als hij klaar is
pi_69707723
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:

[..]

Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordt
pi_69709806
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!


pi_69726443
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
  zondag 7 juni 2009 @ 08:16:30 #241
165237 Leef
Sunny side up!
pi_69787365
tvp
  zondag 7 juni 2009 @ 10:33:34 #242
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69788287
tvp
wrom? ja weet ik ook nie ..
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  Moderator maandag 8 juni 2009 @ 10:14:37 #243
5428 crew  miss_sly
pi_69818734
Wij hebben gisteren een zakje verse buffelmozzarella rechtstreeks uit Napels gekregen
Ik denk dat we een lekkere pizza gaan maken een deze dagen, wan thet is maar een paar dagen goed natuurlijk. Straks thuis het topic nog even goed doorkijken of er iets tussen zit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 8 juni 2009 @ 10:23:40 #244
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_69818962
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69822422
quote:
Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizza
pi_69838220
@Captain_Fabulous : Die zure lucht aan je pizzadeeg is precies wat je wil, dat is op conto van de gisten.
Meeste mensen ontdekken dit per ongeluk, maar vinden hun pizza lekkerder als ooit tevoren. Dus vergeet die snelle warme rijs, liever de lange koude van 24h of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de gebruikte gist. Wat ik ook wel doe is een snelle warme rijs, en daarna nog 1 of 2 dagen in de koelkast. Ik heb ook begrepen dat de experts graag biergist gebruiken ipv bakkersgist. Elke gist geeft weer een heel andere smaak- en geurontwikkeling, sommige gisten kun je 3 dagen hun werk laten gaan, andere weer 1 dag. Zelf nog niet mee geexperimenteerd, maar ga dit wel binnenkort doen. Die bierbrouwgisten kun je halen in een drogisterij die hobbybierbrouwspullen verkoopt, of anders een gedroogde variant via een webwinkel zoals deze: http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105&osCsid=e606e1debdd7cee7654bf58f121f9f92
  donderdag 11 juni 2009 @ 19:57:37 #247
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69948859
we verkopen wel biergist pillen, maar of we ook gewone gist verkopen weet ik eigenlijk niet eens

Maar misschien een keer proberen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69969658
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
pi_69971707
Wij hebben een Ferrari pizzaoven en die is echt geweldig!



En in dit boek staan leuke recepten en een prima pizzadeegrecept:



Meestal maak ik veel deeg tegelijk en vries ik het in.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_69980865
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.
  vrijdag 12 juni 2009 @ 22:24:42 #251
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_69988081
Heb vandaag voor het eerst in tijden weer eens zelf pizza gebakken, voor de tweede keer in mn leven
Deze keer heb ik maar kant en klare deeg gebruikt, want vorige keer was ie echt te plakkerig en te dik
Maar goed, hij was lekker, ik had er kaas, mozzarella, salami, paprika en basilicum op gedaan



Tevens, TerugVindPizza
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  zaterdag 13 juni 2009 @ 07:33:46 #252
165237 Leef
Sunny side up!
pi_69993931
quote:
we verkopen wel bier
sorry hier hield ik op met lezen
  zaterdag 13 juni 2009 @ 15:16:08 #253
123497 Darkhelmet76
Strik je veter...
pi_70002333
Gaaf topic, even eentvp!
Ruim appartement met garage in centrum van Sittard te koop! PM voor meer info!
www.botergeel.nl
pi_70014706
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 15:16 schreef Darkhelmet76 het volgende:
Gaaf topic, even eentvp!
Ik doe met je mee

Al die pizza topics midden in de nacht
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_70022542
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 18:38 schreef Yvesss het volgende:

Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei.
Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.
pi_70205047
Ik ben nu ook bezitter van een pizzaoven. Heb mijn pizza tot nu toe altijd in mijn combimagnetron gebakken.Dus suboptimale omstandigheden.

Ik had me al een beetje ingelezen qua deeg en saus.Ben dan vandaag ook op pad gegaan en heb italiaans bloem ( Farina typo 00) en buffelmozzarella gekocht.

Het deeg heb ik in mijn broodbakmachine laten mengen en in de koelkast laten rijzen.Elke portie apart verpakt in een plasticzak.De saus heb ik een half uur laten koken.

Nu een paar foto's om een impressie te krijgen.

De ingrediënten:





De pizza beleggen:





De oven:



En het resultaat:







Het was echt een succes.De pizza was superlekker.Zelfs beter dan sommige restaurantpizza's die ik in mijn leven heb gegeten.Binnenkort zal ik maar andere kaas proberen.Waarschijnlijk wordt het edammer.
  Moderator zaterdag 20 juni 2009 @ 20:57:22 #257
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_70205456
quote:
Op maandag 15 juni 2009 13:07 schreef NutKees het volgende:

[..]

Dat is erg jammer, want ik heb juist een kitchenaid gekocht om van dat ellendige kneden af te zijn. Maar al met al was het toch een geslaagde pizza geworden.
Met mijn K-Mix heb ik daar absoluut geen last van, ook met brooddeeg niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 20 juni 2009 @ 20:59:16 #258
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_70205513
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 20:45 schreef Terpentin07 het volgende:

Het was echt een succes.De pizza was superlekker.Zelfs beter dan sommige restaurantpizza's die ik in mijn leven heb gegeten.Binnenkort zal ik maar andere kaas proberen.Waarschijnlijk wordt het edammer.
Ziet er goed uit, alleen edammer neh, ik vind het niet te hachelen.
Ik heb nu een mix (maak ik zelf, gewoon stukken bij de kaasboer op de markt halen) van goudse + emmentaler en die is al best goed. Afmaken met was echte oude parmazaan (zo hard dat de kaasboer hem amper doorkrijgt met dat snijdraad, niet die half zachte).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_70855764
Ik word steeds handiger met pizza maken.Ook is het een zeer groot verschil of je gewoon bloem gebruikt of italiaans bloem tipo 00.Ik gebruik nu als kaas of edammer of uiteraard mozzarella.Heb nu bij de makro een pan van blauwstaal gekocht.Handig voor calzone maar ook vandaag voor een pizza genomen.En het resultaat valt niet tegen.Bijkomend voordeel, de pizza is nu perfect rond.Dat is nog een beetje moeilijk als je het alleen met de hand vormt.

Hier het resultaat:

  vrijdag 10 juli 2009 @ 18:05:07 #260
10616 werkeend
is een lief konijntje
pi_70855984
ik ben echt een pizzamaakbarbaar. Mijn moeder maakte altijd zelf pizza met een ultra dunne bodem en msichien uit een vorm van protest maak ik ze nu zelf met ultra dikke bodem. een heel pak brooddeeg gaat erin voor een bodem van 3-4 cm Lekkerste toping vind ik voor vegetarisch met peer en gorgonzola en voor normale mensen tonijn.

mjumm
#things i do to people i love shouldn't be allowed#
pi_70857562
Ziet er lekker uit Terpetine!
pi_70872696
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 19:02 schreef GuitarJJ het volgende:
Ziet er lekker uit Terpetine!
omg zeker!
pi_70884152
hmm, net een pizza gemaakt, mr hij is niet helemaal gelukt De saus wat dingen vergeten, smaakt een beetje te tomaterig, en de bodem is te dik

Verder is ie wel lekker
pi_70885488
Aangezien ik nog deeg overhad.Deze keer met edammer ipv mozzarella.En met uien,knoflook tomaten salami en tabasco.Het was erg lekker.Binnenkort ga ik een bolognese pizza maken met parmezaanse kaas.

pi_70886361
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 20:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Aangezien ik nog deeg overhad.Deze keer met edammer ipv mozzarella.En met uien,knoflook tomaten salami en tabasco.Het was erg lekker.Binnenkort ga ik een bolognese pizza maken met parmezaanse kaas.

[ afbeelding ]
Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?
pi_70886501
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 21:16 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Ziet er erg goed uit. Hoe warm gaat je oven?
De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.

pi_70886988
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 21:22 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

De oven gaat tot 450°C.Het gaat om de Pizza Alfredo van Bestron.Hij heeft zelfs een pizzasteen en kost maar 50¤.

[ afbeelding ]
50 euro? WAAR
pi_70887020
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 21:42 schreef Flaccid het volgende:

[..]

50 euro? WAAR
http://www.kieskeurig.nl/(...)jzen/258785/#prijzen
pi_70887208
quote:
Thx
pi_70887251
Misschien binnenkort jouw pizzacreatie in dit topic.
pi_70887486
Even een onverbloemde tvp voor het terug vinden van het recept Dit gaan we zekers binnenkort eens doen! Pizza = GOED
  zondag 12 juli 2009 @ 18:44:20 #272
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_70908983
TVP, de pizze die jullie bakken lukt niet met onze combi, maar een pizza alla salvana lukt me nog wel
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_70943404
quote:
Op zondag 12 juli 2009 18:44 schreef honda1990 het volgende:
TVP, de pizze die jullie bakken lukt niet met onze combi, maar een pizza alla salvana lukt me nog wel
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenoven
  maandag 13 juli 2009 @ 20:07:20 #274
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_70943783
quote:
Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:

[..]

Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... Bestron Alfredo Pizza steenoven
Ik PM je even!
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  woensdag 15 juli 2009 @ 17:09:24 #275
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_71006511
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 18:07 schreef JeOma het volgende:
Aaaah, nieuw (vrij simpel) receptje voor de bodem geprobeerd. Zeer goed geslaagd. Ben alleen nog op zoek naar een makkelijk en lekker (pittig) receptje voor de tomatensaus. Heb nu tomatenblokjes uit 'n pakje gemixt met oregano en een rode peper, peper en zout, maar vond het nog niet helemaal scherp genoeg. Volgende keer probeer ik die hierboven staat...

Deze zit nu in mijn buik.


Is dat een pizza met salami of een salami met pizza
pi_71311156
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
pi_71311968
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
pi_71323458
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
pi_71323886
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 20:07 schreef Ditje het volgende:
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
Zelfde recept???
pi_71330236
Nu heb ik zin in pizza door het doorlezen van dit topic.

Morgen ga ik denk ik pizza proberen te maken! We hebben hier een oude gasoven staan die alleen maar aan en uit kan en dus superwarm wordt, dus dat is in ieder geval goed voor de pizza
  zondag 26 juli 2009 @ 11:45:25 #281
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71335017
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_71335159
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 13:02 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
  zondag 26 juli 2009 @ 12:28:50 #283
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71335892
quote:
Op zondag 26 juli 2009 11:45 schreef KrnKje het volgende:
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 26 juli 2009 @ 17:04:37 #284
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71342637
quote:
Op zondag 26 juli 2009 12:28 schreef The_Hives het volgende:

[..]

die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
Heb je gelijk in
Vanmiddag weer een voorraadje deeg gemaakt; 8 bollen de vriezer in en twee liggen nu in de koelkast te wachten tot ze straks gebakken gaan worden
quote:
Op zondag 26 juli 2009 11:52 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
Je kunt overwegen om de bodem eerst op een iets lagere temperatuur voor te bakken; bijvoorbeeld 7 minuten op 175 graden en daarna nog 8 minuten op 250 graden (of wat je heetste stand is)
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_71342723
quote:
Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... [TK] Bestron Alfredo Pizza steenoven
Beviel hij niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator / Miss SHO zondag 26 juli 2009 @ 17:34:43 #286
22592 crew  Ole
pi_71343305
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
\

Beetje zout erbij?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_71344058
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
  zondag 26 juli 2009 @ 18:25:52 #288
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_71344510
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
Is dit ook te gebruiken zonder pizzasteen? Heb tot nu toe eigenlijk altijd kant en klaar deeg gebruikt omdat eerdere pogingen mislukten, maar wil eigenlijk wel een keer zelf deeg en saus maken.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_71344690
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.

De saus had ik ook eerst zelf gemaakt maar ik was laatst met iemand bij de Makro en heb daar kant en klare pizzasaus gekocht.Daarbij moet ik zeggen dat die veel lekkerder was dan die sausen die ik zelf heb gemaakt.Lekker fruitig en zoals ik het van de restaurants ken.
pi_71345100
Aaaaargh, ik ben zo chagrijnig! Ik had vannochtend deeg gemaakt en de hele dag af en toe de lucht eruit gedrukt, rol ik het zonet uit om er een pizza van te maken, zitten er twee larven in van vieze vliegjes die in huis af en toe rondzwerven. Blijkbaar m'n bloem toch niet zo goed dichtgehad als ik dacht. Ik zag ook nog wat andere rare dingetjes in het deeg, dus heb t maar weggeflikkerd

Superirritant want ik was me de hele dag al op pizza aan het verheugen

Over een paar dagen poging 2.
pi_71347114
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.
Maar is zo'n oven nou even goed als een echte steenoven dan? Ik wil namelijk betere pizza's maken dan de pizzeria, door de saus en het beleg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_71349930
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
Hmm daar gaat het wsl mis
  Moderator maandag 27 juli 2009 @ 00:35:47 #293
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_71354637
Ik heb laatst deeg gemaakt van de pizzamix van een molen (online besteld bij die molen) en dat smaakte dus echt naar pizzeriadeeg! 45 min. rijzen, niet in de koelkast, gewoon warme rijs.
Uiteraard nog lekkerder als je het een dag in de koelkast zet, maar voor de snelle pizza was dit perfect, ook heb ik daar biologische pizzasaus gehaald en die was ook best goed, alleen wat te puree-achtig en te zuur naar mijn smaak, wellicht als ik hem een klein beetje verdun dat 'ie beter is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_71356028
Vandaag mijn beste pizza ooit gebakken. Receptuur hieronder, bloem en meel is hetzelfde voor mij, gebruik de woorden door elkaar. Camera zat aan t einde onder t meel, maar ik heb genoten!

  • 750 gram bloem (t mag zeker iets meer zijn, tijdens het kneden kom je er achter dat ie mss wat te plakkerig is)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 400 ml water
  • 4 tl zout
  • 2 pakjes instant gist (2x 7 gram)

    Zet de oven aan op 250 graden (het liefst nog warmer, helaas kan deze oven dat niet), luchtovenstand.


    Het bereiden:
    1. Water + Gist goed door elkaar klutsen in een grote genoege kom om dadelijk alles in te stoppen
    2. Olijfolie en zout toevoegen, weer even goed roeren
    3. Bloem erbij. Dan ga je kneden en kneden en kneden tot je een mooie bal hebt, die mss heel plakkerig is. Ik doe er dan gewoon meel bij.
    4. Vochtige theedoek over de kom en 1,5 uur laten rijzen.
    Ik kreeg deze bal (bierdopje ter aanduiding van grootte):

    5. Deze kneed ik nog eens goed, doe er naar gelang nog wat meel bij en dan rol ik hem uit tot een worst:

    6. Je hebt ongeveer 250 gram deeg per pizza nodig. Ik had zo'n 1250, dus dat zouden 5 bolletjes deeg moeten worden. Met een ikeabakje kan je eenvoudig door deeg heen snijden.

    -

    7. Uitrollen met een deegroller. Duw niet te hard, maar geleidelijk, dan kan je echt mooie ronde krijgen. Tussen het rollen door meel op de aanrecht leggen zodat hij niet gaat plakken. Een beetje meel op de deegroller is ook een slimme truc om hem niet erg te laten plakken aan je roller.

    1e poging
    2e poging
    3e poging, best netjes rond toch?

    8. Deeg klaar. Oven is 250 graden. Doe het deeg voordat je hem met iets bedekt hebt 2 minuten in de oven. Hij zal dan misschien opblazen, maar als je dit doet krijg je dadelijk een lekker krokant bodem

    9. Pizza uit de oven na 2 minuten, even laten leeglopen, zodat hij weer plat is. Beleggen met whatever you want. Ik had een simpele tomatensaus + ham + mozzerella + oregano genomen, erg lekker.


    10. Voordat je je pizza in de oven doet, kan je met een kwastje die je in olijfolie dompelt even de randjes van de pizza met een laagje olijfolie bedekken. Zo wordt het korstje nog net iets lekkerder.


    11. Doe de pizza X minuten in de oven. Gewoon kijken tot hij er goed uitziet, ik denk dat het tussen de 5 en 15 minuten zit, ik weet het echt niet.

    Resultaat (1 der pizza's):
  • pi_71358331
    Ziet er goed uit!
      maandag 27 juli 2009 @ 10:41:09 #296
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71358699
    Boretti
    pi_71362730
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 10:41 schreef Blik het volgende:
    Boretti
    Bowatti?
      maandag 27 juli 2009 @ 15:14:15 #298
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71366754
    Uiteraard gisteren dus pizza gegeten!
    Voor de verandering heb ik een keer het deeg uitgerold/gerekt terwijl ik de oven voor aan het verwarmen was, daardoor is het deeg nog een uurtje aan het rijzen geweest. Gevolg was een dunne bodem die geen last had van de hoeveelheid vocht die van de mozarella en tomaat af kwamen; onderkant lekker knapperig en het vocht aan de bovenkant had een dun zacht laagje achter gelaten. Zeer geslaagd.

    Nog een uurtje rijzen dus:


    Pizza #1 voor de oven:


    Pizza #2 uit de oven:
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      maandag 27 juli 2009 @ 15:16:34 #299
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71366845
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 13:11 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Bowatti?
    Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
    pi_71370296
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 15:16 schreef Blik het volgende:

    [..]

    Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
    Ow net even gecheckt en inderdaad, het is er een. Nooit op gelet verder.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')