quote:Op donderdag 17 januari 2008 21:18 schreef SeLang het volgende:
Het kan weleens zo zijn dat een forse renteverlaging juist de impotentie van de FED gaat aantonen. En wie kan de beurs dan nog redden? Misschien gaat nu eindelijk gebeuren van volgens economische wetten zou moeten gebeuren, of gaan we een echte crisis nog één keer uitstellen? Ik zie de komende weken met veel belangstelling tegemoet.
quote:
Een afwaardering van 33,50 naar 21,00quote:Philips krijgt afwaardering Lehman
18 Jan 08, 08:41
AMSTERDAM (ANP-AFX) - Het aandeel Philips kreeg vrijdag een afwaardering van analisten van Lehman Brothers. De Amerikaanse zakenbank verlaagde het aandeel naar underweight van overweight. Dat heeft een handelaar van Eureffect vrijdag gezegd.
Lehman Brothers schroefde verder het koersdoel van Philips omlaag naar 21 euro. Ervoor stond het koersdoel op 33,50 euro. Donderdag sloot Philips op de Amsterdamse beurs op 25,50 euro.
Je geld niet kunnen terugtrekken uit de UK property bubblequote:Aegon bevriest beleggingsfondsVRIJDAG 18 JANUARI 2008, 08:56
LONDEN (ANP-AFX) - De verzekeraar Aegon belet investeerders hun geld weg te halen uit het Beleggingsfonds Scottish Equitable Property. Aegon heeft de maatregel genomen omdat een groot aantal mensen zich uit het fonds wil terugtrekken wegens de onrust over de Amerikaanse hypotheekmarkt.
Een Britse woordvoerder van Aegon bevestigde vrijdag de maatregel, naar aanleiding van een artikel in de zakenkrant Financial Times.
Het Scottish Equitable fonds is ongeveer 2,7 miljard Euro waard. Aegon heeft investeerders gezegd dat ze minstens een half jaar moeten wachten voordat ze hun geld uit het fonds kunnen terugtrekken. Reguliere uitbetalingen zoals aan gepensioneerden, of bij overlijden, blijft het fonds wel doen. Bij Aegon in Nederland was nog niemand bereikbaar voor commentaar.
Belegger.nl
Ik weet niet veel van AMD. Maar het zijn bijvoorbeeld andere tijden,quote:Op vrijdag 18 januari 2008 10:40 schreef SpiceWorm het volgende:
En dan heb ik nog m'n laatste vraag; wat is dan het verschil tussen AMD en Ahold? Waarom zijn er toen wel aandelen gekocht? Ahold had toen toch ook wel een beetje z'n kansen verspeeld.
Mijn gedachten exact. Het enige koersdoel van ze dat steeds gehaald werd was TomTom, maar de rest was pure onzin.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 09:38 schreef SeLang het volgende:
[..]
Een afwaardering van 33,50 naar 21,00. Niet dat die afwaardering boeit op zich, maar het is weer eens een mooie illustratie hoeveel waarde je moet hechten aan advies van analysten/ banken.
Al die koersdoelen en andere onzin zijn gewoon een manier voor een bank om zich te profileren. Als de koersen stijgen zie je heel vaak achter elkaar kleine bijstellingen naar boven zodat de bank zich weer even kan profileren en laten zien hoe goed ze het opwaards potentieel wel niet voorspellen. Als het de andere kant op gaat staat de bank natuurlijk voor lul dus kunnen ze beter in één keer een grote bijstelling doen en hopen dat het daarbij blijft.
Ik wou van de week instappen (ik en vele anderen) maar toch niet gedaan.. vandaag m'n kans gepakt maar ben nu al een stuk minder enthousiast.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 15:59 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik weet niet veel van AMD. Maar het zijn bijvoorbeeld andere tijden,. Er was toen geen kredietcrisis en een groot opwaarts potentieel. Voor de rest is Ahold een heel ander aandeel, zij hadden destijds bijvoorbeeld veel vastgoed in bezit volgens mij. Ik weet niet meer of de fraude heel erg meeviel, ik ben destijds pas na de emissie ingestapt, omdat ik toen veel licht aan de horizon zag, daarvoor vond ik het ook erg link. Bij KPN was ik al overtuigd dat het goed zou komen voor ze hun bodem hadden bereikt, daar ben ik echt onderin ingestapt, dat was 3 weken na 9/11.
Nb, wat er met ING aan de hand is vandaag weet ik ook niet. Onder andere omstandigheden was ik vandaag ingestapt, nah eigenlijk vorige week al,.
Hoewel ik me (nog) niet zo heb verdiept in AMD zijn het twee totaal verschillende situaties. Ik zie beide situaties als volgt. Bij Ahold speelden er voornamelijk de volgende zaken (fundamenteel en markttechnisch)quote:Op vrijdag 18 januari 2008 10:40 schreef SpiceWorm het volgende:
En dan heb ik nog m'n laatste vraag; wat is dan het verschil tussen AMD en Ahold? Waarom zijn er toen wel aandelen gekocht? Ahold had toen toch ook wel een beetje z'n kansen verspeeld.
Haha nog zat tijd.. PPT komt eraanquote:Op vrijdag 18 januari 2008 20:15 schreef SeLang het volgende:
"Bush Backs $145 Billion Economic Plan"
As we speak:
Dow Jones: -0,50%
S&P500: -0,78%
Nasdaq: -0,25%
Eerste truuk mislukt
Nu kijken of de FED nog iets voor elkaar krijgt.
Interessante tijden
Dat dus. Maandag (Wall Street dicht) en dinsdag (herstel Wall Street) fors herstel. Misschien woensdag ook.quote:Op zondag 20 januari 2008 01:02 schreef SeLang het volgende:
Puur koffiedik kijken idd.
Toch zie ik komende week wat (tijdelijk) herstel:
- Wallstreet is dicht op maandag. Meestal gaat de AEX op die dagen omhoog.
- De druk van de optie expiratie is weg
- Markt is op korte termijn oversold.
Heel verstandig om het valuta risico mee te nemen in je overwegingen. Als je toekomst in de EU ligt kun je beter beleggen in euro gedenomineerde waarden.quote:Op zondag 20 januari 2008 11:21 schreef Lente_ninja het volgende:
Ik zit al een tijdje te denken om een account bij Binckbank te openen en mijn spaarcenten (die ik de komende jaren niet nodig heb) in een tracker te steken (iShares). Zou dit een goed moment zijn, of duikelt de AEX waarschijnlijk nog wel verder naar beneden? En is een AEX tracker wel de beste keus? Een amerikaanse tracker vind ik link, omdat je dan ook valuta risico hebt e.d., maar misschien dat er andere Europese trackers zijn die het over het algemeen beter doen?
Hangt natuurlijk van je beleggingshorizon af. Op korte termijn zou dit best een goed instapmoment kunnen zijn. Als je echter aan een tracker zit te denken geeft dat al aan dat je weinig risico wil nemen. Daarom zou ik zelf nog even afwachten.quote:Op zondag 20 januari 2008 11:21 schreef Lente_ninja het volgende:
Ik zit al een tijdje te denken om een account bij Binckbank te openen en mijn spaarcenten (die ik de komende jaren niet nodig heb) in een tracker te steken (iShares). Zou dit een goed moment zijn, of duikelt de AEX waarschijnlijk nog wel verder naar beneden? En is een AEX tracker wel de beste keus? Een amerikaanse tracker vind ik link, omdat je dan ook valuta risico hebt e.d., maar misschien dat er andere Europese trackers zijn die het over het algemeen beter doen?
Als je je niet comfortabel voelt met USA aandelen, doe het dan gewoon niet en blijf bij een Europese trackerquote:Op zondag 20 januari 2008 12:14 schreef Lente_ninja het volgende:
SeLang: Tja, daar heb je ook weer een punt. Ik weet niet of ik het wel zo'n lekker idee vind om bijna al m'n geld in één of twee sectoren te stoppen. Dat deden mensen vroeger ook met internet aandelen en we weten allemaal hoe dát is afgelopen... Een europatracker is dan idd verstandiger
Amerikaanse aandelen... tja, ik weet het niet hoor. Ik denk dat ik de uitslag van de verkiezingen even afwacht. Als we met een 'Bush 2.0' te maken krijgen, heb ik niet veel hoop voor de dollar.
Btw: dat S&P500 holdings lijstje postte ik ter vergelijking van de spreiding, niet als alternatief (want US$ en dat wil jij niet).quote:Op zondag 20 januari 2008 12:50 schreef Lente_ninja het volgende:
Bijna de helft van je kapitaal in drie aandelen stoppen...Die AEX tracker laat ik maar even links liggen denk ik
Tja, de afweging is nu eigenlijk tussen twee risico's: of het risico van één sector die naar verhouding erg zwaar mee zal wegen, of het risico van beleggen in een andere valuta. Met die eerste ben ik comfortabeler, dus het word een europa tracker... en dan mezelf natuurlijk over 10 jaar voor het hoofd slaan als de dollarkoers spontaan explodeert. Maar ja, dat heb je altijd. Achteraf, hé?
Buy & hold is het planquote:Op zondag 20 januari 2008 13:47 schreef SeLang het volgende:
Ik zie net dat de IShares Europe 350 in New York staat genoteerd en niet in Amsterdam.
Misschien kun je dan beter de IShares MSCI Europe nemen. Wel lage handelsvolumes dus niet geschikt voor actief handelen (maar OK voor buy&hold).
Ik kan even geen lijst met de totale holdings vinden maar kwa sectoren % lijkt het bijna hetzelfde en de grootste holdings zijn ook maar 2%.
Gezien het feit dat de markt over het algemeen niet is te voorspellen zou ik voor optie 1 gaan. Soms koop je dan te hoog en soms juist heel laag, maar dat middelt zich dus uit. Die 1% transactiekosten kun je uitsmeren over de jaren dat je de aandelen hebt, dus voor een buy&hold scenario zou ik me er geen zorgen over maken.quote:Op zondag 20 januari 2008 14:09 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Buy & hold is het plan![]()
Vraag ik me alleen nog één ding af: wat is beter? Vijf jaar lang steeds 1000 euro investeren (wat ik nu per jaar opzij kan leggen), of alles oppotten en over vijf jaar het in een keer ertegenaan gooien? Met methode één vang ik koersschommelingen beter op en staat mijn geld langer vast, maar dan ben ik wel vijf keer transactie kosten kwijt. Als we even uitgaan voor het gemak van 50 euro totaal, dan ben ik al wel 1% van m'n inleg kwijt.
Je kan die Binck rekening trouwens via mij openen.quote:Op zondag 20 januari 2008 11:21 schreef Lente_ninja het volgende:
Ik zit al een tijdje te denken om een account bij Binckbank te openen
Nice!quote:Op zondag 20 januari 2008 14:40 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je kan die Binck rekening trouwens via mij openen.
Als je dat voor 31 januari doet dan krijgen we beiden €100 korting op onze transactiekosten
Mail me maar op andromeda2008@btinternet.com
Nopequote:Op zondag 20 januari 2008 14:46 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Nice!![]()
Maar omdat ik nog even wil wachten met instappen... moet ik ook iets betalen als ik geen gebruik maak van m'n account?
Ik op een uitstapquote:Op maandag 21 januari 2008 10:38 schreef Lente_ninja het volgende:
De koersen nemen wel een snoekduik zeg
Op zich wel gunstig voor mij, want ik wacht op een instapmoment
Ik zou nog even wachten hoor. Doe ik ook.quote:Op maandag 21 januari 2008 10:38 schreef Lente_ninja het volgende:
Op zich wel gunstig voor mij, want ik wacht op een instapmoment
same herequote:Op maandag 21 januari 2008 10:38 schreef Lente_ninja het volgende:
Op zich wel gunstig voor mij, want ik wacht op een instapmoment
Dat TA-gelul van analisten heeft de laatste tijd wel bewezen van geen enkele waarde te zijn, dacht ik zo.quote:Op maandag 21 januari 2008 13:27 schreef PietjePuk007 het volgende:
422,4 oftewel -6,1%. Parijs al -7%
.
Volgens rtlz lag op 422 zo'n beetje steun, als ie daar breekt kan het nog harder gaan.
@Lente_ninja Same here maar hopelijk blijft de echte economie wel overeind en gaan we niet terug naar de Dark Agesquote:Bedenk dat als een beurs er kans voor ziet om 6% te dalen zonder noemenswaardig slecht nieuws(PHILIPS viel mee)deze zelfde beurs in staat geacht moet worden om bij een onverwachte grote tegenvaller te gaan crashen.
Voorlopig krijgen ze gelijkquote:Op maandag 21 januari 2008 13:36 schreef JimmyJames het volgende:
Dat TA-gelul van analisten heeft de laatste tijd wel bewezen van geen enkele waarde te zijn, dacht ik zo.
100 punten lagerquote:Op maandag 21 januari 2008 13:37 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Voorlopig krijgen ze gelijk, 522.laag was 't dieptepunt en we gaan weer iets omhoog, momenteel 524
.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 | 21-11-1980 45,72 28-9-1981 35,34 -22,70% 11-8-1987 129,80 10-11-1987 69,14 -46,73% 17-8-1989 149,04 16-1-1991 98,75 -33,74% 20-7-1998 597,01 5-10-1998 376,32 -36,97% 4-9-2000 701,56 12-3-2003 218,44 -68,86% |
Als iedereen roept dat 422 een steun is zijn er vast wel wat mensen die gaan kopen als de koers toevallig er wat boven blijft hangen.quote:Op maandag 21 januari 2008 13:37 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Voorlopig krijgen ze gelijk, 522.laag was 't dieptepunt en we gaan weer iets omhoog, momenteel 524was 't maar zo'n feest 424
.
Als ik het me goed herriner heeft het bankwezen in de VS vorige week ook een stuk 'veilige' hypotheken afgeschreven, onder het mom van schone lei. Daar zat ook een deel in waar ING pittig inzit, volgens mij was dat ook de reden dat ze vrijdag al zo flink onderuit gingen.quote:Op maandag 21 januari 2008 10:13 schreef SjonLok het volgende:
Het gaat weer hard naar beneden vandaag. Ik twijfel of dit een goed instapmoment is. Ik heb een vaag gevoel dat we binnenkort te horen krijgen dat niet alleen de subprime hypothekenmartk in de VS is aangetast, maar dat het ook doorrot in de normale hypotheken.
Welke zijlijn? De groei in de EU neemt ook flink af dit jaar, oa door het gezeik met credit.quote:Op maandag 21 januari 2008 15:25 schreef elcastel het volgende:
[..]
Als ik het me goed herriner heeft het bankwezen in de VS vorige week ook een stuk 'veilige' hypotheken afgeschreven, onder het mom van schone lei. Daar zat ook een deel in waar ING pittig inzit, volgens mij was dat ook de reden dat ze vrijdag al zo flink onderuit gingen.
Maar ! Ik geniet, de zijlijn is tof.
Ik bedoel dat ik al een tijdje cash zit.quote:Op maandag 21 januari 2008 15:27 schreef NightH4wk het volgende:
Welke zijlijn? De groei in de EU neemt ook flink af dit jaar, oa door het gezeik met credit.
Goed plan.quote:Op maandag 21 januari 2008 15:35 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik bedoel dat ik al een tijdje cash zit.
Dat is niet waar.quote:Op maandag 21 januari 2008 15:24 schreef NightH4wk het volgende:
Iig, weer iemand waarom men amper TA doet op commodity en forex markten?
Hier 1/3 cash, 2/3 kortlopende staatsobligatiesquote:Op maandag 21 januari 2008 15:35 schreef elcastel het volgende:
[..]
Ik bedoel dat ik al een tijdje cash zit.
Mooi lijstje.quote:Op maandag 21 januari 2008 15:20 schreef SjonLok het volgende:
De AEX is nu ongeveer 25% gedaald t.o.v. de recente top van 561,90 op 16-7-2007.
Zo'n daling komt vaker voor. Sinds 1980 heb ik de volgende dalingen van meer dan 20% kunnen ontdekken:
(ik geef de recente top, en daarbij het diepste dal + % daling)
[ code verwijderd ]
Als het echt slecht gaat, dan is 25% blijkbaar niet eens zo'n hele grote daling, en haalt de AEX makkelijk een min van meer dan 30%.
Ik blijf voorlopig nog even aan de zijlijn staan tot de over de 30% daling zijn.
Is ook langs mij heengegaan.quote:Op maandag 21 januari 2008 19:50 schreef elcastel het volgende:
Over (geen staats) obligatie's gesproken, dat nieuws over MBIA en AMBAC (-48%, -71%) vorige week is helemaal langs mij heen gegaan. Maar ja je hoort ook wel erg veel ellende momenteel.
Nog rustig even blijven wachten.quote:Op maandag 21 januari 2008 10:38 schreef Lente_ninja het volgende:
De koersen nemen wel een snoekduik zeg
Op zich wel gunstig voor mij, want ik wacht op een instapmoment
Dat van Aegon en die K/W stata me ook nog bij ja.quote:Op maandag 21 januari 2008 20:09 schreef SeLang het volgende:
In de zomer van 1998 Aegon zat op een k/w van 40 ofzo want "de winst gaat de komende 10 jaar elk jaar met 30% stijgen". Echt serieus, er waren analisten die dat schreven. ING zat daar wat onder maar was ook zeer duur (k/w ergens in de 20). Een paar maanden later regende het winstwaarschuwingen. De koers van ING ging door de helft!
Dit zijn inderdaad de instap niveausquote:
Wallstreet is dicht, maar de futures lopen gewoon door.quote:Op maandag 21 januari 2008 20:47 schreef SnuggLe het volgende:
En nu even uitleg voor de n00bs, want ik maak weinig op uit je plaatje SeLang.
Dat is een mooie ja, vanaf de bodem der bodems 10% up (donderdag 13 maart 2003), de dag erna (vrijdag) nog eens 7% en maandag nog 4%quote:Op maandag 21 januari 2008 20:37 schreef elcastel het volgende:
Ik kwam deze trouwens nog tegen, omzetten vallen me wel tegen, maar ik moest er aan denken toen ik van het weekend las over al die mensen die dachten dat vandaag alles in 1 keer goed zou komen :
[ afbeelding ]
Zoals ik al een paar keer schreef ligt dat punt voor mij pas rond S&P500 ~1000 en AEX laag in de 300 range, dus we hebben nog even te gaan. Maar ik zal het hier zeker posten mocht het in de loop van het jaar zover komen.quote:Op maandag 21 januari 2008 23:58 schreef JimmyJames het volgende:
Meld het even hier als je instapt Selang, hebben wij er ook nog wat aan.
Goud is cyclisch (zoals de meeste commodities).quote:Op dinsdag 22 januari 2008 09:07 schreef merry77 het volgende:
Waarom gaat de AAB turbo goud long allemaal omlaag?
De goudprijs zou toch moeten stijgen als een raket met deze onzekerheid? Maar deze week gaat ie alleen maar naar beneden. Waarom? Wie kan mij dat uitleggen?
Wachten. Dit zijn nog steeds geen 'lage' koersen, ondanks de verliezen.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 09:44 schreef Koewam het volgende:
Goed. Lage koersen. Ik hou van gokken. Ik wil gaan beleggen, en heb 3000 Euro te besteden.
Willen jullie mijn mentor zijn?
Ik snap ook niet dat mensen nu bijkopen voor de veel lagere opening op wallstreet.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 10:55 schreef superworm het volgende:
Staat nu weer een procent in de min. Volgens mij wacht iedereen op het openen van Wall Street.
Omdat het verlies op Wall Street mee gaat vallenquote:Op dinsdag 22 januari 2008 13:23 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik snap ook niet dat mensen nu bijkopen voor de veel lagere opening op wallstreet.
Een lagere opening zit al ingeprijst. Pas wanneer wallstreet lager opent dan verwacht heeft dat een negatief effect.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 13:23 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Ik snap ook niet dat mensen nu bijkopen voor de veel lagere opening op wallstreet.
Hey bedankt voor je uitleg, ik heb hem met veel intresse gelezen. Zoals jij toen die overweging hebt gemaakt is het eigenlijk niet meer een risico wat je loopt, het is meer wachten totdat het gedonder over is. Ik heb iig iets om over na te denken en uit te zoeken.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 20:02 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hoewel ik me (nog) niet zo heb verdiept in AMD zijn het twee totaal verschillende situaties. Ik zie beide situaties als volgt. Bij Ahold speelden er voornamelijk de volgende zaken (fundamenteel en markttechnisch)
Ik hoop maar dat ik dit niet voor niets heb getypt. Er is natuurlijk geen hond die zo'n lange post gaat lezen
[...]
Als ik die odds zie kun je veel beter zelf beleggen als je hiermee winst maaktquote:Op dinsdag 22 januari 2008 16:08 schreef jmac het volgende:
Zo RTL nieuws brengt 't wel sensationeel
Speelt iemand trouwens dagelijks @ de financials op Betfair?
Bijvoorbeeld:
[ afbeelding ]
Maar er zijn nog tientallen andere markten (zelfs per uur voorspellen /traden).
die 'docu'quote:Op maandag 21 januari 2008 23:21 schreef Babyloniaa het volgende:
Ik welk beleggings fonds zit deze firma ;-)
http://video.google.nl/videoplay?docid=-7932485454526581006
lijklt me wel rendabel.
Jeuj !! LENEN !!!!! Uitstel van executie dus.quote:
dat dus. De hamvraag is altijd maar weer wanneer de executie plaatsvind. De put is nog lange lange niet leeg. En ik zie ook niet in waarom we nu na maandag op eens de weg weer omhoog moeten gaan bekijken.. iedereen op school ziet me aan als een dom varken dat maandag de hardste klapper was. Nou, ik mag dan wel weinig ervaring hier in hebben, geloof er alleen niks van dat dit de hardste klapper was.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:32 schreef elcastel het volgende:
[..]
Jeuj !! LENEN !!!!! Uitstel van executie dus.
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 09:22 schreef SeLang het volgende:
[..]
Goud is cyclisch (zoals de meeste commodities).
De vraag neemt af als de economie terugloopt.
In plaats van een ring van $1000 koop je er nu een van $750 (met minder goud content).
Daarnaast noteert goud in US$ dus bij een stijgende $ (zoals nu) daalt de goudprijs in $
Dat 'vluchten in goud' is eigenlijk een beetje achterhaald. Dat stamt nog uit de tijd dat de waarde van het geld gekoppeld was aan goud. Zo konden bijvoorbeeld $35 worden ingewisseld tegen 1 troy ounce goud. Als er een crisis was (economisch, oorlog, etc) begonnen mensen te twijfelen of de waarde van het geld wel gewaarborgd was en wisselden ze massaal om in goud. Nadat de goudstandaard was afgeschaft heeft in de praktijk de US$ die rol min of meer overgenomen. Daarom zie je bij oorlogsdreiging e.d. meestal de dollar stijgen.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:35 schreef merry77 het volgende:
Als de vraag afneemt bij afzwakkende economie waarom wordt dan gezegd dat beleggers vluchten in goud (veilige haven etc).
De goudprijs en de turbo's zijn de afgelopen maanden explosief gestegen terwijl de economie afzwakt.
De dollar is wel iets zwakker geworden maar hangt al een aantal maanden tussen 1,45 en 1,50 in, dus dat effect is ook weer niet zo groot dat het de stijging van de goudprijs van afgelopen maanden kan verklaren.
Dus ik kan het toch nog niet daarmee volledig verklaren.
[..]
Nee daar heb ik helemaal NIETS mee te maken.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 20:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Even offtopic, Selang heb jij trouwens iets te maken met een bedrijf hier in nederland genaamd beleggingsinstelling Selang management B.V. lol ?
Wat betekent het dan?quote:Op dinsdag 22 januari 2008 20:48 schreef SeLang het volgende:
[..]
Nee daar heb ik helemaal NIETS mee te maken.
Dat bedrijf kan trouwens beter hun naam veranderen als ze ooit zaken in China willen gaan doen
Letterlijk betekent het "gekleurde wolf". Het is eigenlijk een scheldwoord dat de betekenis heeft van iemand die vrouwen lastig valt. Niet bepaald positief dus. Maar voor mij zit er een andere asociatie aan. Toen ik in China woonde noemde mijn (Chinese) vriendin mij voor de grap altijd 'Selang' als ik het waagde om naar een ander meisje te kijken. Ik heb erg fijne herinneringen aan die tijd, dus toen ik op een bepaald moment op Fok om een kloon verlegen zat heb ik dus "Selang" aangemaakt. Inmiddels heb ik zoveel postgeschiedenis dat ik deze kloon maar ben blijven gebruiken. Hopelijk zitten er niet teveel Chinezen op Fok die deze naam letterlijk nemen zonder de context te kennenquote:
Dat is inderdaad een lastige vraag.quote:Op woensdag 23 januari 2008 00:17 schreef merry77 het volgende:
Okay een lastige vraag:
Wat zou trouwens een veilige, solide belegging voor grondstoffenstijging zijn met een horizon van zo'n 15 tot 20 jaar?
Ik verwacht namelijk dat olie zeer schaars wordt en de 500 dollar per vat wel kan halen in 20 jaar. Andere grondstoffen zullen ook gaan opraken. Welk product of belegging zou ik het beste kunnen doen om daar over een periode van twintig jaar van te kunnen profiteren?
Deze staan beide op mijn kooplijstje.quote:Op woensdag 23 januari 2008 01:40 schreef Richie_Rich het volgende:
General Electric of toch Berkshire Hathaway
ING stijgt weer met 3%, ongelooflijkquote:Op woensdag 23 januari 2008 09:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
Deze staan beide op mijn kooplijstje.
Maar nu nog even niet.
Ik volg je. Ik wacht op mijn Alex account echterquote:Op woensdag 23 januari 2008 01:40 schreef Lente_ninja het volgende:
Wat een paniek vandaag weer. Echt een geval van 'the sky is falling!'... Ik verwacht zelf een herstel en dan een genadeloze vrije val. Een kaars brand altijd nog even heel fel voor 'ie uitgaat
Ik wacht geduldig op mijn Binck account en stap in als de AEX zo rond de 350 noteerd. Volgens mij halen we dat wel dit jaar. Ik wilde eerst een Europese tracker, maar nou neig ik toch weer naar de AEX... hmm, nog maar eens goed over nadenken.
Microsoftquote:Op woensdag 23 januari 2008 01:14 schreef SeLang het volgende:
Raadsel voor de groep (zonder te Googlen): welk Amerikaans aandeel is in de laatste halve eeuw de beste belegging geweest?
Alex stalkt me sinds ik een keer meedeed aan een prijsvraag...quote:Op woensdag 23 januari 2008 09:22 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik volg je. Ik wacht op mijn Alex account echter
En de put is nog lange niet bereikt, ben wel reuze benieuwd wat amerika straks laat zienquote:
Die specialisten willen op die manier nog op een redelijk niveau van hun beleggingen af komen.quote:Op woensdag 23 januari 2008 14:42 schreef Lente_ninja het volgende:
Nu roepen specialisten weer dat deze dip 'mooie kansen' bied... Dikke kans dat mensen nu gaan kopen en alles kwijtraken als er een tweede dip komt. Volgens mij zitten we in het oog van de storm.
Tis maar hoe je alles bekijkt in z'n content. Ik zelf zou denken dat het zwaarste nog moet komen, het enige waar ik mee werk a.t.m zijn turbo's. Maar das ook maar op basis van goed gevoel en vetrouwen op mezelfquote:Op woensdag 23 januari 2008 14:42 schreef Lente_ninja het volgende:
Nu roepen specialisten weer dat deze dip 'mooie kansen' bied... Dikke kans dat naïeve mensen nu gaan kopen en alles kwijtraken als er een tweede dip komt. Volgens mij zitten we in het oog van de storm.
het was meer als antwoord bedoeld voor "beste aandeel"quote:Op woensdag 23 januari 2008 09:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
Deze staan beide op mijn kooplijstje.
Maar nu nog even niet.
Als dit topic een goede voorstelling geeft van de gemiddelde Nederlandse belegger dan staat er nog aardig wat geld aan de kant te wachten op het juiste instapmoment. Juist daarom betwijfel ik of we echt lage koersen gaan zien de aankomende maanden.quote:Op woensdag 23 januari 2008 15:54 schreef Scorpie het volgende:
Lekker minnen, dan koop ik over een paar weken wel
check het dft forumquote:Op woensdag 23 januari 2008 17:44 schreef floris_ het volgende:
[..]
Als dit topic een goede voorstelling geeft van de gemiddelde Nederlandse belegger dan staat er nog aardig wat geld aan de kant te wachten op het juiste instapmoment. Juist daarom betwijfel ik of we echt lage koersen gaan zien de aankomende maanden.
Tadada..dadadaaaaa!!! *fluit A-team deuntje*quote:Op woensdag 23 januari 2008 22:25 schreef SeLang het volgende:
Nu de renteverlaging niet werkt hebben ze het Plunge Protection Team ingezet
Vergeet die transactiekosten (zowel aan als verkoop) niet mee te nemen bij je rendementquote:Op woensdag 23 januari 2008 23:20 schreef SpiceWorm het volgende:
Het AMD aandeel waar ik het telkens over heb is sinds ik wou aankopen alweer 30% gestegen. Maarja, doen en zou hebben, daar zit nog een wereld van verschil (60¤ in mijn geval) tussen.(Ik snap dat het ook -50% had kunnen zijn
)
Maandag heb ik als het goed is een effectenrekening bij de ABN-AMRO, 10¤ per opdracht. En dan maar eens opnieuw kijken...
Overal?quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:44 schreef Koewam het volgende:
Waarmee kun je tegen gunstige tarieven beleggen als beginner met EUR3000? Binck?
Uuhhhh... schandalig hoog in Nederlandquote:Op donderdag 24 januari 2008 00:20 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Overal?
Transactiekosten zijn niet zo hoog.
Binck heeft een van de laagste tarieven.quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:44 schreef Koewam het volgende:
Waarmee kun je tegen gunstige tarieven beleggen als beginner met EUR3000? Binck?
Het moment om in te stappen is wanneer de prijs goed is.quote:Op donderdag 24 januari 2008 00:19 schreef JimmyJames het volgende:
instappen op de bodem is toch een mythe.
daar was ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 24 januari 2008 01:04 schreef Richie_Rich het volgende:
Wat is nou het beste aandeel geweest de afgelopen 50 jaar?
Ik zat te denken aan iets van 200¤ / 200$. Niet echt serieze bedragen dus.quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:27 schreef Richie_Rich het volgende:
Met wat voor bedrag wil je AMD aandelen kopen?
same, ik vraag me af op basis waarvan de beurs nu weer 'lijkt' te herstellen. Mensen die eerst al hun prut verkochten omdat de koersen kelderen nu misschien denken dat het nu wel zooo verschrikkelijk laag staat dat ze maar weer moeten inkopen.quote:Op donderdag 24 januari 2008 10:56 schreef SjonLok het volgende:
ik erger me mateloos aan dat de beurzen nu weer zo hard stijgen, in navolging van de Dow gisteren. Ik hoopte op een flinke daling, zodat we daarna weer aan de weg omhoog kunnen beginnen.
Ik geloof niet dat we vandaag alweer het begin van de weg omhoog hebben gevonden.
Eens. Verder denk ik dat er ook een hoop koopjesjagers actief zijn.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
same, ik vraag me af op basis waarvan de beurs nu weer 'lijkt' te herstellen. Mensen die eerst al hun prut verkochten omdat de koersen kelderen nu misschien denken dat het nu wel zooo verschrikkelijk laag staat dat ze maar weer moeten inkopen.
op wikipedia wordt een lijst bijgehouden met de grootste verliezen. Op dit moment wordt er nogal in gerotzooidquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:52 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Société Générale SA zit ook lekker in elkaar, en dan moet de afwaardering van de nieuwe super Nick Leason er nog overheen !
Mja, dat betekent dat je alleen al 10% rendement moet pakken om de transactiekosten terug te verdienen. Ik betwijfel me of dat loont.quote:Op donderdag 24 januari 2008 08:21 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Ik zat te denken aan iets van 200¤ / 200$. Niet echt serieze bedragen dus.
Ik heb het vermoeden dat de dollar niet heel veel verder meer zakt, niet nog 15% af iig.
Bron: De Morgenquote:De Europese beurzen zijn met meer dan 4 procent winst aan de dag begonnen. De markt reageert gerustgesteld op het bericht dat de New Yorkse verzekeringswaakhond vers kapitaal wil ophalen voor geplaagde kredietverzekeraars. De financiele aandelen gaan erg fors vooruit, de technologiewaarden volgen. Enkel de farmasector valt wat uit de toon.
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.quote:Op donderdag 24 januari 2008 15:17 schreef Richie_Rich het volgende:
Mja, dat betekent dat je alleen al 10% rendement moet pakken om de transactiekosten terug te verdienen. Ik betwijfel me of dat loont.
Tja, lastig, in feite is het gewoon te weinig om leuk te beleggen. Misschien is een Indextracker iets voor je, volgt de index en beheerskosten zijn iets van 0,1%. iShares ofzo, en dan kun je gewoon bijstortenquote:Op donderdag 24 januari 2008 20:37 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.
Maar ik vind het teveel risico om met mijn beleggerskennis er meer geld in te stoppen, en ook nog eens in één aandeel. Belegginsfondsen kosten nog al eens een keer 2% aan beheerderskosten. Op een gemiddeld rendement van 7% doe je nog maar steeds 5%. Dat is 1% boven een goede spaarrente, laat staan als je het voor 5 jaar vast wil zetten (bijvoorbeeld bij DSB bank achtergesteld deposito).
Lange termijn beleggen vind ik persoonlijk vaak wat risky, probeer anders wat te kloten met Turbo's of Speeders met een lage hefboom. Dat heb ik ook gedaan omdat ik aandelen beu was gezien de langzame stijging of daling daarvan.quote:Op donderdag 24 januari 2008 20:37 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.
Maar ik vind het teveel risico om met mijn beleggerskennis er meer geld in te stoppen, en ook nog eens in één aandeel. Belegginsfondsen kosten nog al eens een keer 2% aan beheerderskosten. Op een gemiddeld rendement van 7% doe je nog maar steeds 5%. Dat is 1% boven een goede spaarrente, laat staan als je het voor 5 jaar vast wil zetten (bijvoorbeeld bij DSB bank achtergesteld deposito).
iShares ga ik ook kopen als ze laag staanquote:Op donderdag 24 januari 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Tja, lastig, in feite is het gewoon te weinig om leuk te beleggen. Misschien is een Indextracker iets voor je, volgt de index en beheerskosten zijn iets van 0,1%. iShares ofzo, en dan kun je gewoon bijstorten
Ik ben begonnen met aandelen, dat ging vrij aardig, maar dat duurde me te lang voordat ik redelijke acceptabele rendementen kreeg. Ik deed het samen met een klasgenoot van mij, destijds nog middelbare school. We zijn toen overgestapt op turbo/futures. Zolang je de hefboom niet al te zwaar kiest en bijv. gaat voor een turbo op de aex ( heeft zoiezo al een lage hefboom ) valt de risico nog wel mee. Maarja, dat is mijn meningquote:Op donderdag 24 januari 2008 21:53 schreef newroz het volgende:
Hmm spreek je jezelf niet tegen sitting_elfling? Je vind lange termijn beleggen risky, maar naar mijn mening is een langzame stijging of daling juist minder risky. Turbo's of Speeders daarentegen vind ik juist wel riskant en zou ik een beginnende belegger niet aanraden.
Persoonlijk zou ik voor de huur gaan. Leuke maandelijkse extra met de zekerheid dat er iets bijkomt en niets afgaat. Bovendien kan je het huis/appartement/... achteraf nog verkopen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 00:27 schreef Noshiba het volgende:
zelf neig ik toch naar het veilige want ik heb nog een heel tijdje leven voor me en ik denk dat de huur toch leuke extra inkomsten zijn
Lange termijn risky en speeders/turbos/opties niet?!?quote:Op donderdag 24 januari 2008 21:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Lange termijn beleggen vind ik persoonlijk vaak wat risky, probeer anders wat te kloten met Turbo's of Speeders met een lage hefboom. Dat heb ik ook gedaan omdat ik aandelen beu was gezien de langzame stijging of daling daarvan.
zoals ik al zei, dat vind ik persoonlijkquote:Op vrijdag 25 januari 2008 01:02 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Lange termijn risky en speeders/turbos/opties niet?!?
Inderdaad. Consumptie is daar ook kopen op afbetaling en lagere rente -> meer leningen -> meer leningen om leningen af te betalen -> meer investeringen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
Eens. Ik ben er trouwens ook van overtuigd dat er ivm die overconsumptie hier en daar nog wel wat meer lijken uit de kast zullen komen waardoor deze maatregelen inderdaad averechts zullen werken, misschien nog wel met een sterker effect ook. Nu ben ik doorgaans geen zwartkijker, maar ik denk dat we de bodem van de put nog niet hebben bereikt.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
Is inderdaad uitstelgedrag. Een beetje als een bont-en-blauw geslagen worstelaar met drie gebroken ribben, die maar overeind blijft kruipen terwijl 'ie onmogelijk kan winnen en beter naar een ziekenhuis zou kunnen gaan. Ze kunnen beter de tandjes op elkaar bijten en het laten gebeuren, want voorkomen doe je nu toch niet meer. Je kan de rente niet eeuwig blijven verlagen en op een gegeven moment ruikt zelfs de belegger met het grootste bord voor zijn/haar kop wel onraad. Dan gaat het mis.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
http://iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=28103quote:Circumstantial evidence
Er zijn wordt inmiddels volop gespeculeerd dat het nieuws van Société Générale en de rogue trader Jérôme Kerviel alles te maken had met de krankzinnige achtbaanrit van deze week op de beurzen. Bewijs dat de hele daling is terug te voeren op die ene handelsvloer in Parijs is er niet, maar circumstantial evidence is er genoeg. Iets dat Corné van Zeijl gisteren in zijn Het Jérôme Kerviel-effect ook al opviel.
* SocGen ontdekte de reusachtige posities in Europese futures vorig weekend en heeft ze in de dagen erna eerst afgebouwd, vóór ze met het nieuws naar buiten kwamen
* Europa crashte maandag op een dag dat Amerika niet open was
* Amerika heeft op geen enkel moment deze week soortgelijke uitslagen laten zien, terwijl de oorzaak vooral dáár werd gezocht
* Na de rally van de laatste dagen zijn we – althans voor wat de AEX betreft – weer terug bij af.
Het is best een onthutsend idee dat de strapatsen van een enkele trader ertoe kunnen leiden dat het hele financiële systeem op hol slaat. Maar aan de andere kant, achter het boekverlies van 5 miljard euro schuilen waarschijnlijk posities die een veelvoud daarvan hebben bedragen.
Kettingreactie
Als dat binnen twee dagen de markt in komt, kan dat een stevige daling forceren én een kettingreactie op gang brengen. Het is onmogelijk om ooit antwoord te krijgen op de vraag of het echt zo is gebeurd. Het plaatst wel de rentebeslissing van Ben Bernanke in een vreemd daglicht, zie ook het commentaar van beursblog The Big Picture.
Recessie? Misschien, maar het is net zo goed mogelijk dat de Federal Reserve deze week vooral de handelsdesk van Société Générale heeft bestreden. Tot slot, een lezer was zo vriendelijk IEX een fraaie tabel van een illustere Hall of Fame te sturen. Dank!
Dan vraag ik me af wat voor soort belegger er de laatste paar dagen juist finaal in het bootje stapt ?quote:Op vrijdag 25 januari 2008 14:03 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Is inderdaad uitstelgedrag. Een beetje als een bont-en-blauw geslagen worstelaar met drie gebroken ribben, die maar overeind blijft kruipen terwijl 'ie onmogelijk kan winnen en beter naar een ziekenhuis zou kunnen gaan. Ze kunnen beter de tandjes op elkaar bijten en het laten gebeuren, want voorkomen doe je nu toch niet meer. Je kan de rente niet eeuwig blijven verlagen en op een gegeven moment ruikt zelfs de belegger met het grootste bord voor zijn/haar kop wel onraad. Dan gaat het mis.
Da's best lekker als de beurs het slecht doet, maar als ze omhoog schieten baal je wel... Het max. wat je kan krijgen bij een spaarrekening is momenteel 4.5%, dus maar 2.5% lager dan het max. van je ABN rekening, zonder het risico dat je 0% krijgt en er dus op achteruit gaat door de inflatie. Ik zou het niet doen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 15:23 schreef SpiceWorm het volgende:
Als je binnen dezelfde week wil kopen/verkopen, moet je er echt bovenop zitten. Daar wil ik niet continue mee bezig zijn.
Een soort van AEX tracker doe ik al in, via de ABN aex rekening. Rendement is hetzelfde als de AEX, maar dan gelimiteerd tussen de 0 en 7%, halfjaarlijkste tranches.
Hehe 14% op jaarbasis. Was het maar zo leuk! Nee, 7% op jaarbasis dus.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 16:31 schreef ItaloDancer het volgende:
Halfjaarlijks, dus ik neem aan max. 14% p/j?
Maar waar gaan al die adviezen over trackers dan over? Trackers kun je ook verlies op draaien! Maar ik ga ff wat berekenen of het idd wel zo leuk is als het lijkt. Als de een index 7% doet gemiddeld, zijn er natuurlijk een aantal jaren dat er 0% of zelfs negatief gedraait wordt, maar ook heel wat jaren dat er meer dan 7% stijging is. En die winst boven de 7% pak je dan weer niet mee... Hmmmmm.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 15:39 schreef Lente_ninja het volgende:
Da's best lekker als de beurs het slecht doet, maar als ze omhoog schieten baal je wel... Het max. wat je kan krijgen bij een spaarrekening is momenteel 4.5%, dus maar 2.5% lager dan het max. van je ABN rekening, zonder het risico dat je 0% krijgt en er dus op achteruit gaat door de inflatie. Ik zou het niet doen.
Oh, dat schiet niet op danquote:Op vrijdag 25 januari 2008 17:28 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Hehe 14% op jaarbasis. Was het maar zo leuk! Nee, 7% op jaarbasis dus.
Het gaat om het risico. Omdat je nu 4.5% kunt krijgen op een spaarrekening, is je max. winst 2,5%, terwijl je max. verlies 4.5% is... en dan heb ik inflatie en eventuele vermogingsheffing nog niet meegenomen. Het risico om 4,5% te verliezen in ruil voor kans op maximaal een schamele 2,5%, lijkt mij niet acceptabel. Waarom denk je dat die mensen van de ABN zo hun best doen om je zo'n rekening aan te smeren?quote:Op vrijdag 25 januari 2008 17:31 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Maar waar gaan al die adviezen over trackers dan over? Trackers kun je ook verlies op draaien! Maar ik ga ff wat berekenen of het idd wel zo leuk is als het lijkt. Als de een index 7% doet gemiddeld, zijn er natuurlijk een aantal jaren dat er 0% of zelfs negatief gedraait wordt, maar ook heel wat jaren dat er meer dan 7% stijging is. En die winst boven de 7% pak je dan weer niet mee... Hmmmmm.
Het lijkt mij dat de FED met 0,5% zal verlagen, en dat daar geen positieve reactie op volgt.quote:Op zaterdag 26 januari 2008 12:48 schreef SeLang het volgende:
Woensdag is een FOMC day. Er zit een half procent FED renteverlaging al ingeprijsd voor komende week. Ik denk dus niet dat dat nog heel veel invloed gaat hebben. Aan de andere kant, als ze niet verlagen (of minder dan 0,5%) kun je een teleurstellingsreactie verwachten.
Er is dus een grote kans dat we na Woensdag op 3% zitten. Het lijkt me dat het dan voorlopig is gedaan met de FED renteverlagingen, gezien de hoge inflatie en zwakke US$. Het is een beetje koffiedik kijken, maar het heeft er alle schijn van dat de FED haar kruit grotendeels al heeft verschoten.
Het is wachten tot die buitenlandse brokers hier hun diensten gaan aanbieden en er een prijzenoorlog losbarst. Vroeger scheen beleggen nog veel duurder te zijn geweest, dus we zijn al op de goede weg.quote:Op zaterdag 26 januari 2008 16:34 schreef Koewam het volgende:
Heb het Bick informatiepakket ontvangen en zit even naar de tarieven te kijken.
0,2% pj bewaarrente voor binck
E8 + 0,1% gekochte bedrag aandelen met een minimum van E10
redelijk duur, ik vrees dat voor 3000 de winst hierdoor flink gedrukt wordt.
Ik hoorde dat in het buitenland het goedkoper is?
Het is een Duitse bank, dus normaal zijn er geen kosten. Alleen wanneer je vaker dan 1 keer per maand geld wil terughalen betaal je kosten.quote:Op zondag 27 januari 2008 15:19 schreef SeLang het volgende:
(+ evt kosten voor internationale overboeking).
Al is dat geloof ik ook niet zo'n ramp, want ik heb gehoord dat het de afgelopen volatiele week vaak urenlang niet mogelijk was om in turbo's te handelen. Lekker als je een turbo short hebt, de AEX zakt 5% en voordat je de kans hebt dat ding van de hand te doen staat ie al weer in de plus.quote:Op zondag 27 januari 2008 14:24 schreef zzzzzzz het volgende:
En bij Interactive Brokers kan je geen turbo's kopen.![]()
Dat vind ik niet zo erg, want ik ga alleen nog maar long en ook voor een langere termijn dan enkele dagen. Op langere termijn stijgt het vaker dan dat het daalt.quote:Op zondag 27 januari 2008 16:08 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Al is dat geloof ik ook niet zo'n ramp, want ik heb gehoord dat het de afgelopen volatiele week vaak urenlang niet mogelijk was om in turbo's te handelen. Lekker als je een turbo short hebt, de AEX zakt 5% en voordat je de kans hebt dat ding van de hand te doen staat ie al weer in de plus.
hehe we zien wel, Wat de beurzen in azie afgelopen week lieten zien wou niet altijd zeggen dat europa en amerika daarop volgde. Voor mij persoonlijk zou ik het niet verkeerd vinden, een -5% vandaag.quote:Op maandag 28 januari 2008 07:30 schreef SjonLok het volgende:
Het wordt weer een bloedbad vandaag!
Nikkei 225 13,087.91 1:00AM ET Down 541.25 (-3.97%)
Shanghai Composite 4,487.96 12:57AM ET Down 273.73 (-5.75%)
Hang Seng 23,936.96 1:13AM ET Down 1,185.41 (-4.72%)
BSE 30 17,590.27 1:12AM ET Down 771.39 (-4.20%)
Jakarta Composite 2,586.86 1:28AM ET Down 33.64 (-1.28%)
KLSE Composite 1,405.40 Jan 25 Up 22.05 (-1.59%)
Straits Times 3,004.94 5:28PM ET Down 154.54 (-4.89%)
Seoul Composite 1,627.19 1:02AM ET Down 65.22 (-3.85%)
Taiwan Weighted 7,485.79 12:46AM ET Down 253.80 (-3.28%)
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
ik denk dat de klap van afgelopen vrijdag niet voldoende zal zijn geweestquote:Op maandag 28 januari 2008 07:51 schreef DIGGER het volgende:
Met name benieuwd wat Fortis gaat doen vandaag (Aan Nederlandse financials)
juist wel deze cijfers, na vrijdag, zijn allang ingeprijsd vandaar upquote:Op maandag 28 januari 2008 08:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
ik denk dat de klap van afgelopen vrijdag niet voldoende zal zijn geweest
Let maar op vind ik niet echt overtuigend. Geef dan argumenten waarom jij denkt dat we het ergste hebben gehad.quote:Op maandag 28 januari 2008 13:58 schreef JimmyJames het volgende:
We naderen de bodem, let maar op.
Verder biedt de correctie in Azie kansen om in 1 van de intereffekts te stappen (ik zou eerder voor IIW gaan die hebben een langere weg te gaan).
Hmm... denk zelf toch eerder aan een dead cat bounce.quote:Op maandag 28 januari 2008 13:58 schreef JimmyJames het volgende:
We naderen de bodem, let maar op.
Verder biedt de correctie in Azie kansen om in 1 van de intereffekts te stappen (ik zou eerder voor IIW gaan die hebben een langere weg te gaan).
Tja... ik weet niet wat ik zou doen. Als de AEX vandaag nog tussen de 400 en 500 punten zwalkt en over een week 'opeens' op 100 staat zonder echt goede reden (vanwege paniek dus), dan lijkt het me dat 'ie nog wel terugstuitert. Al is het maar omdat er vast wel ergens nog even een tijdelijk lapmiddel uit de kast wordt getrokken dat de beleggers even zoet houd. Zo'n zigzag beweging is redelijk voorspelbaarquote:Op maandag 28 januari 2008 19:42 schreef PietjePuk007 het volgende:
Er worden miljarden geïnvesteerd in systemen die "die snelle berekening" ff maken, dus nee m'n relativeringsvermogen zal dat nooit toestaan.
Die beslissing wordt een no-brainer als je aandelen ziet als wat het zijn: eigendoms certificaten van bedrijven die recht geven op een deel van de winst. Door te kijken naar de hoeveelheid winst die ze maken in relatie tot de prijs die je betaalt kun je heel objectief vaststellen dat je absoluut zonder enige twijfel de AEX moet kopen als die 100 is (gebeurt natuurlijk niet). Het maakt ook geen bal uit als de AEX daarna verder zakt. De waarde van je aandelen blijft gewoon hetzelfde.quote:Op maandag 28 januari 2008 19:52 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Tja... ik weet niet wat ik zou doen. Als de AEX vandaag nog tussen de 400 en 500 punten zwalkt en over een week 'opeens' op 100 staat zonder echt goede reden (vanwege paniek dus), dan lijkt het me dat 'ie nog wel terugstuitert. Al is het maar omdat er vast wel ergens nog even een tijdelijk lapmiddel uit de kast wordt getrokken dat de beleggers even zoet houd. Zo'n zigzag beweging is redelijk voorspelbaar![]()
Maar ja... alles inzetten...![]()
Of de kans van je leven laten lopen...![]()
Om eerlijk te zijn denk ik dat ik verlamd zou raken van shock ("o-help-wat-moet-ik-doen-zal-ik-zal-ik-niet...") als zo'n kans zich voor zou doen. Aan de ene kant zou ik als de dood zijn dat de beurs nóg verder zakt en mijn calletje dus waardeloos afloopt, maar aan de andere kant zou ik mezelf voor m'n kop slaan als de beurs inderdaad weer (even) hersteld en ik dus naar school/werk moet met de gedachte dat ik binnen had kunnen zijn. Die twijfel zou bij mij denk ik zo verlammend werken dat ik de radio uitzet en helemaal niets doe.
Ja, maar ik heb het over een call-optie op de index he?quote:Op maandag 28 januari 2008 20:06 schreef SeLang het volgende:
[..]
Die beslissing wordt een no-brainer als je aandelen ziet als wat het zijn: eigendoms certificaten van bedrijven die recht geven op een deel van de winst. Door te kijken naar de hoeveelheid winst die ze maken in relatie tot de prijs die je betaalt kun je heel objectief vaststellen dat je absoluut zonder enige twijfel de AEX moet kopen als die 100 is (gebeurt natuurlijk niet). Het maakt ook geen bal uit als de AEX daarna verder zakt. De waarde van je aandelen blijft gewoon hetzelfde.
Het rare is dat mensen heel gemakkelijk kopen als de koers hoog is maar denken dat het risicovol is als de koersen gezakt zijn.
En dan koopt SeLang jouw aandelen en wordt vervolgens stinkend rijkquote:Op maandag 28 januari 2008 20:58 schreef ItaloDancer het volgende:
Als de AEX ineens naar 100 pnt zakt dan ga ik sowieso weg van m'n werk, want dan denk ik dat het einde van de wereld nabij is (komeetinslag ofzo) en dat er alleen nog maar enkele optimisten zitten zoals SeLang
Ik zou m'n aandelen/opties verkopen en allemaal leuke dingen ervan doen. Ok dat zou op dit moment niet zoveel zijn![]()
Tja, als je met een paar muisklikken langdurig meer geld kunt verdienen dan met je huidige werk dan ga je natuurlijk naar huis.quote:Op maandag 28 januari 2008 19:39 schreef Lente_ninja het volgende:
Even voor de grap:
Stel, je zit op school/je werk en je kan *eigenlijk* niet weg. Het is een hele belangrijke les die-je-absoluut-niet-mag-missen, of er zijn al drie van de vijf werknemers ziek en krijgt al Het Boze Oog van je collegas als je even naar de wc wil. Dan hoor je opeens op de radio dat de AEX is gezakt naar 100 punten, maar alweer stijgende is. Je hebt geen sjiekuh blackberry o.i.d. bij je en er is geen computer met internettoegang in de buurt.
Wat doe je?
Ik weet niet of ik het zou durven, maar ik zie mezelf 'm nog wel smeren om thuis aandelen in te slaan![]()
Alternatief: je bent ervan overtuigt dat de koers wel weer omhoog zal gaan, al is het maar een tijdelijk herstel. Je bent niet echt een gokker, maar snelle berekening leert dat als jij NU al je geld in een call-optie stopt en deze een beetje leuk uitpakt, je in één klap met pensioen zou kunnen. Zou je zonder een woord te zeggen je jas grijpen, naar huis/internetcafe racen en het erop wagen?
Sja, dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht. Sommigen zien dat zo met beleggen, anderen met poker and so on. Mocht de beurs als een gek in elkaar storten, dan zou ik uiteraard naar huis gaan.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 12:16 schreef thabit het volgende:
[..]
Tja, als je met een paar muisklikken langdurig meer geld kunt verdienen dan met je huidige werk dan ga je natuurlijk naar huis.
Maar als het mislukt heb je wel het één en ander uit te leggen aan je baas, die door jouw roadrunner actie iedereen moest laten overwerkenquote:Op dinsdag 29 januari 2008 12:16 schreef thabit het volgende:
[..]
Tja, als je met een paar muisklikken langdurig meer geld kunt verdienen dan met je huidige werk dan ga je natuurlijk naar huis.
Dat is zo, maar de conditie van mijn uitspraak ("als je er veel geld mee kunt verdienen") sluit dit geval uit.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 16:33 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Maar als het mislukt heb je wel het één en ander uit te leggen aan je baas, die door jouw roadrunner actie iedereen moest laten overwerken![]()
Zeker, zeker... en als je een ***baas hebt, is het ook nog eens heel erg leukquote:Op dinsdag 29 januari 2008 16:38 schreef thabit het volgende:
[..]
Dat is zo, maar de conditie van mijn uitspraak ("als je er veel geld mee kunt verdienen") sluit dit geval uit.
Je moet werken gewoon definieren als het verrichten van handelingen ten einde daar geld mee te verdienen. Dat naar huis gaan moet je dus gewoon zien als een verbetering van je werksituatie, iets wat volgens mij heel gezond is om als werkende mens na te streven.
Ik denk dat we nog wel verder gaan zakken. De onderliggende reden van de recente daling is niet een Frans tradertje met een verborgen agenda, maar onder andere de kredietcrisis in Amerika. En dáár hebben we het laatste nog niet van gezien. Het zou me trouwens niets verbazen als er in februari nog wel meer financiele lijken uit de kast vallen.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 18:27 schreef tony_clifton- het volgende:
Het beste koopmoment was vorige week denk ik.
Bron?quote:Op dinsdag 29 januari 2008 19:09 schreef Weazer het volgende:
BEL20?
Dat is echt een Mickey Mouse index.
Mja, iddquote:Op dinsdag 29 januari 2008 19:15 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Ik denk dat we nog wel verder gaan zakken. De onderliggende reden van de recente daling is niet een Frans tradertje met een verborgen agenda, maar onder andere de kredietcrisis in Amerika. En dáár hebben we het laatste nog niet van gezien. Het zou me trouwens niets verbazen als er in februari nog wel meer financiele lijken uit de kast vallen.
Het beste koopmoment tot nu toe.. was waarschijnlijk vorige week. Na morgen heeft de fed zijn laatste redmiddel uitgepoept. Dit op korte termijn zo hevig de economie proberen te versterken om investeringen te gaan doen lijkt mij niet te werken.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 18:27 schreef tony_clifton- het volgende:
Het beste koopmoment was vorige week denk ik.
De fed lijkt idd een beetje aan het stuiptrekken, alsof ze eigenlijk geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn. Maar dat betekent toch juist dat het beste koopmoment nog moet komen? Vroeg of laat hebben ze al hun kruit verschoten, kelderend de koersen, en liggen de aandelen voor het oprapen.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 19:24 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het beste koopmoment tot nu toe.. was waarschijnlijk vorige week. Na morgen heeft de fed zijn laatste redmiddel uitgepoept. Dit op korte termijn zo hevig de economie proberen te versterken om investeringen te gaan doen lijkt mij niet te werken.
Trouwens, goud staat pretty high atm.
Je denkt toch niet serieus datquote:Op dinsdag 29 januari 2008 18:27 schreef tony_clifton- het volgende:
Het beste koopmoment was vorige week denk ik.
Die pipo van Société Générale dat daar 4,9 mld aan verlies veroorzaakt heeft.
Hoe? Hij heeft zwaar ingezet op een stijging van de Europese aandelen op maandag, dinsdag en woensdag, met 50 mld inzet.
Zijn bazen hebben dat natuurlijk proberen ongedaan te maken -> enorme verkoopgolf dus heel de boel is als een pudding in elkaar gezakt natuurlijk. Als ze dat niet gedaan hadden hadden ze ipv. 4,9 mld verlies misschien een ongekende winst geboekt.
Achja... zo'n dingen snap je maar als 't te laat is natuurlijk... Iemand dat er veel van kent en zo'n momenten kan herkennen slaat op zo'n moment een shitload in...
De dagen daarna kenden allemaal 'monsterstijgingen'. Naar 't schijnt is 't een van de 3 beste BEL20-dagen ooit geweest.
a) het onrustige sentiment + idd een overspoeling van de markt met 50 miljard euro aan posities (was grotendeels Eurostoxx 50), dusja ik denk dat...quote:Op dinsdag 29 januari 2008 19:32 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Je denkt toch niet serieus dat
a) SocGen in zijn geheel verantwoordelijk is geweest voor de koersdalingen van maandag/dinsdag
b) De koersexplosie van 6% ook had plaatsgevonden als de beurzen niet eerst 6% gekelderd waren
?
Ach, was theoretisch...quote:Op dinsdag 29 januari 2008 20:59 schreef ItaloDancer het volgende:
Dat laatste is wel een open deur, maar ik zie dus niet in hoe SocGen winst had kunnen behalen op die future posities door ze te behouden.
Ik ben eens benieuwd naar 't zogenaamde reddingsplan dat ze beweren klaar te hebbenquote:Op dinsdag 29 januari 2008 19:30 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
De fed lijkt idd een beetje aan het stuiptrekken, alsof ze eigenlijk geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn. Maar dat betekent toch juist dat het beste koopmoment nog moet komen? Vroeg of laat hebben ze al hun kruit verschoten, kelderend de koersen, en liggen de aandelen voor het oprapen.
Ja dat klopt wel, maar dan zijn ze echt aan het gokken...quote:Op dinsdag 29 januari 2008 22:45 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ach, was theoretisch...
Wanneer er zo'n positie gedumpt wordt is het aanbod veel hoger dan de vraag dus daalt de prijs. Misschien hadden ze minder verlies gemaakt als ze 't geleidelijker aan gedaan hadden dan gewoon alles aan marktprijs te verkopen.
Winst maken zal wel onmogelijk geweest zijn in praktijk tenzij over lange tijd (mits geluk, het huidige sentiment is ook niet alles).
Ik denk 20-30% USA.quote:Op woensdag 30 januari 2008 00:55 schreef Richie_Rich het volgende:
Mooi lijstje, wat wil je als verhouding EU/VS?
De vraag was eigenlijk: van de oorspronkelijke S&P500 index in 1957, welk aandeel had de beste 'total return'. Dwz koersstijging + dividend, waarbij dividenden worden herbelegd in het aandeel.quote:Op woensdag 30 januari 2008 01:00 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik ben trouwens nog steeds benieuwd naar het antwoord van het beste presterend aandeelfonds
Yep, dat was 0,5 zoals verwachtquote:Op woensdag 30 januari 2008 20:16 schreef sitting_elfling het volgende:
0,50 zoals verwacht lijkt me zo ?
Of TomTom bijvoorbeeld. Als je daar in het prille begin je geld in had gestopt, had je nu toch wel een érg leuk rendement gehad.quote:Op donderdag 31 januari 2008 16:57 schreef tony_clifton- het volgende:
Het probleem is dat er nog teveel kaf tussen het koren zit endat je nu onmogelijk kan weten welk bedrijf er binnen zoveel jaar nog zal zijn... Verder heb je wel gelijk, als je echt schandalig rijk wil worden heb je meer kans om dat in 'ontwikkelingseconomieën' te doen...
Aan de andere kant, in Europa zijn er ook nog veel kansen tot enorme groei. Er moest maar eens een bedrijf zijn dat een toestel 'ontwikkelt/uitvindt' dat groene energie op grote schaal goedkoop kan opwekken bijvoorbeeld.
Ik ken mijzelf, aan TomTom zou ik nooit begonnen zijn geweest (achteraf fout dus duidelijkquote:Op donderdag 31 januari 2008 17:18 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Of TomTom bijvoorbeeld. Als je daar in het prille begin je geld in had gestopt, had je nu toch wel een érg leuk rendement gehad.![]()
Ik verwacht trouwens dat de eonomie in oost Europa ook nog wel flink zal aantrekken.
Ja en waar gaan al die bedrijven met hun applicaties de kaarten vandaan halen? Juist -> Tele Atlas!quote:Op donderdag 31 januari 2008 18:34 schreef tony_clifton- het volgende:
Nah, uit TT is de groei uit, binnenkort vind je GPS in gaande van iPods tot koelkasten.
Of misschien is het wel een heel innovatief bedrijf maar ik ken er niks van dus blijf ik er af.
Als, als, alsquote:Op donderdag 31 januari 2008 17:18 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Of TomTom bijvoorbeeld. Als je daar in het prille begin je geld in had gestopt, had je nu toch wel een érg leuk rendement gehad.![]()
Dat is correct. Als je terugrekent naar euros dan zouden ze hetzelfde moeten doen.quote:Op donderdag 31 januari 2008 19:15 schreef Sigmund_Freud het volgende:
@ Selang
Ik heb een vraag over de diverse Ishare trackers.
Mochten de koersen de komende maanden wereldwijd dalen naar instap niveau dan ben ik van plan 2 trackers te kopen.
iShares S&P 500 en iShares S&P euro 350
Twee zaken zijn mijn nog onduidelijk
De iShares S&P 500 is zowel verkrijgbaar op de NYSE (113812) als op de AEX (44532). Ik snap dat er verschil is liquiditeit (al is dit verwaarloos bij een buy and hold strategy), en in aan en verkoop kosten. Maar mijn vraag is de eerste is natuurlijk genoteerd in dollars. Afgezien van dollar - euro omwissel kosten maakt dit toch geen verschil ? Ik bedoel de dollar exposure zit toch in de amerikaanse activiteiten van de bedrijven zelf en niet in de notering van deze tracker ?
Je kunt deze tracker inderdaad gewoon op de Amerikaanse beurs kopen en dat zou geen verschil moeten maken.quote:De iShares S&P euro 350 (104433) verkies ik vanwege de grotere spreiding boven de diverse iShares DJ STOXX varianten. Deze hebben zoals genoemd door Selang het nadeel dat vaak 15 % van het vermogen in slechts 4 a 5 bedrijven zit. De iShares S&P euro 350 is voor als nog nog niet genoteerd aan de AEX. Als ik heb zoek in binck valt hij onder de categorie 'aandelen' en niet onder 'trackers' (is dit een foutje van binck ?) genoteerd aan de AMEX (American Stock Exchange) . Hier dus weer hetzelfde verhaal over de notering in dollars. Dit maakt toch niets uit of ben ik nou gek ?
Hij maakt ook het punt dat gezien de superieure performance van aandelen in de afgelopen ~150 jaar deze wellicht teveel risk premium hebben bevat en daarom misschien wel terug moeten naar een lagere earnings yield (=structureel hogere P/E). Maar hier zijn de meningen over verdeeld.quote:Verder heb ik nog een vraag na het lezen van het boek "Stock on the long run". Ik weet niet welke editie jij hebt maar in versie drie wordt een hoofdstuk gewijd aan de internet hype en dergelijke. Verder schrijft de auteur in deze editie dat er verschillende factoren van de laatste 30 jaar zijn te onderkennen die waarschijnlijk een negatieve invloed hebben op het absolute rendement. Wat dus ook betekend dat de P-E niet rond de 14 - 15 moet liggen om gemiddeld te zijn maar iets daarboven, lage 20ers.
De redenen hiervoor kun je waarschijnlijk zelf wel bedenken: stabiele economie (stabiele inflatie etc.), lagere transactie kosten, gewijzigd belasting stelsel, enzo.
Er zijn veel gratis bronnen waar je P/E van aandelen kunt vinden, o.a. Yahoo Finance, Google Finance etc. Dan zijn er diverse betaalde diensten zoals Morningstar etc. Als je even googled dan vind je de informatie wel. Ook Binck heeft onder 'kerngetallen' koerswinst verhouding op hun site staan (klopt vaak geen hol van).quote:De vraag is als volgt:
Ik weet dat historische beurs informatie geld kost, maar zijn er mogelijkheden de E-P van de beurs van vandaag bepalen. De E-P van de diverse aandelen lijkt me beschikbaar, het kan dus niet meer zijn als een beetje spelen met excel. Maar goed als het zo makkelijk dan staat het ook vast wel op een of andere website. Daarnaast, hoe weet je welk beurs stand bij een bepaalde E-P hoort. In je post heb je het eens gehad over een S&P 500 van 1300 punten. Waar heb je dat uit afgeleid. Welke S&P 500 hoort bijvoorbeeld bij een E-P van 18 a 19 ?
Beleggingsresultaat wordt niet bepaald door de winstgroei maar door de winstgroei ten opzichte van de marktverwachting. Een bedrijf met een winstgroei van 1% per jaar kan een betere belegging zijn dan een bedrijf met 20% winstgroei per jaar. Het heeft allemaal te maken met de prijs die je betaalt voor deze toekomstige winsten.quote:Op donderdag 31 januari 2008 16:04 schreef JimmyJames het volgende:
Ik zie geen EM-aandelen op jullie lijstjes? Ik zou dit toch kopen voor op de zeer LT. Want als er een goede recessie komt zou de machtsbalans weleens definitief kunnen doorslaan in het voordeel van India & China. Kijk maar eens wie er lustig op los koopt bij deze koersen (de Chinesen waren wel te vroeg met fortis).
Selang heb je me al geintroduceerd bij binck?![]()
--
edit. Nog even over EM. Op sites zoals fool.com proberen je ze altijd warm te maken voor hun betaalde nieuwsbrief met teksten als "als je 30 jaar geleden 10.000 in wal-mart had gestopt was je nu miljonair". Dan moet zo'n aandeel meerdere malen verdubbelen. Zie ik Ahold, Shell, ING, Ranstad meerdere malen verdubbelen in 30 jaar? Zeker en 100% niet. Want Europa is nou eenmaal een ontwikkelde economie die niet de groeipercentages van een land in ontwikkeling kan bereiken. Kijk je naar China en India dan zie ik potentieel WEL aandelen die meerdere jaren fors kunnen stijgen: juweliers? supermarkten? telecom? automakers? You name it.
Hoe kom je aan 0.09%? De kosten zijn toch 0.40%? http://www.ishares.eu/fund/fund_overview.do?fundId=157503quote:Op dinsdag 29 januari 2008 23:53 schreef SeLang het volgende:
Voor de USA market volsta ik met één ETF. Kwa kosten (0,09%) niet te verslaan en hier heb ik geen problemen met valuta:
iShares S&P 500 Index Fund ETF
Dat is de versie met een notering op de AEX.quote:Op donderdag 31 januari 2008 21:34 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
Hoe kom je aan 0.09%? De kosten zijn toch 0.40%? http://www.ishares.eu/fund/fund_overview.do?fundId=157503
quote:Op donderdag 31 januari 2008 22:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is de versie met een notering op de AEX.
Die op de NYSE heeft 0.09% (ticker: IVV).
Ik ga toch nog eens uitzoeken of er nog ergens een addertje onder het gras zit met die ETFs die op Amerikaanse beursen staan.
http://quicktake.morningstar.com/etfnet/Fees.aspx?Country=USA&Symbol=IVVquote:Op donderdag 31 januari 2008 22:28 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
Waar vind je dan de kosten (bij bv binck)? Ik ga altijd naar de ishares site of lyxor om uit te zoeken, of is er een makkelijke algemene manier (ik kan bv die 0.09% niet terugvinden op google finance)
Geen idee hoelang je ze denkt te houden maar 't goede nieuws blijft imo niet duren hoor...quote:Op vrijdag 1 februari 2008 13:48 schreef SjonLok het volgende:
Crap, puts gekocht nadat de AEX zo'n flink sprong (na het microsoft bericht) had gemaakt, stijgt de AEX gewoon verder.
Ik zit echt te wachten op een flinke daling, die maar niet lijkt te willen komen.
Ik heb puts April gekocht, dus ik heb alle tijd.quote:Op vrijdag 1 februari 2008 17:25 schreef tony_clifton- het volgende:
Geen idee hoelang je ze denkt te houden maar 't goede nieuws blijft imo niet duren hoor...
Laat de mijnbouw er aub nog 3% bij doen zodat ik die van mij met ietsiepietsie winst weg kan doen!
Andere punten in dezelfde gedachtestroom zijn dat je niet moet shorten en van derivaten af moet blijvenquote:Op vrijdag 1 februari 2008 14:26 schreef newroz het volgende:
Dat is het risico van speculeren.
Even twee punten van Benjamin Graham:
• You must deliberately protect yourself against serious losses;
• You must aspire to “adequate,” not extraordinary, performance.
Nog niet gehad. Verstuur even opnieuwquote:Op vrijdag 1 februari 2008 20:16 schreef JimmyJames het volgende:
selang heb je mijn email ontvangen? Mijn kutmailbox had mijn eerdere email niet verstuurd. Hopelijk kun je me nog steeds introduceren.
Ik heb m'n huiswerk gedaanquote:Op donderdag 31 januari 2008 19:15 schreef Sigmund_Freud het volgende:
De iShares S&P 500 is zowel verkrijgbaar op de NYSE (113812) als op de AEX (44532).
Dit is geen retorische vraag en het antwoord is helemaal niet evident zonder er heel goed naar te kijken (en rekenen).quote:Op vrijdag 1 februari 2008 21:40 schreef JimmyJames het volgende:
Je geeft zelf al het antwoord op je retorische vraag hierboven![]()
Dit plaatje slaat m.i. de plank behoorlijk mis. Hoge groei betekent niet noodzakelijk hoge winststijgingen voor bedrijven in die landen en hoge winststijgingen betekenen niet automatisch dat het een goede belegging is. Ook veronderstelt het plaatje dat bedrijven die hun oorsprong hebben in landen met een lage groei niet profiteren van de groei in in de emerging markets (wat pertinent niet het geval is). Vergeet niet dat de westerse beursindices gedomineerd worden door grote internationaal opererende bedrijven.quote:Op vrijdag 1 februari 2008 21:26 schreef JimmyJames het volgende:
Opnieuw verstuurd.
Ik kwam nog een heel interessant plaatje tegen in mijn zoektocht naar de goedkoopste beurs (nou eigenlijk het eerste resultaat dat ik kreeg toen ik "stock markets p/e" googlede).
[ afbeelding ]
http://www.marketoracle.co.uk/Article2815.html
Kortom, in Turkije moet je wezen. Helemaal als ze worden toegelaten tot de EG (dat is overigens heeeeel moeilijk in te schatten veel te veel variabelen).
Dit is wel heel contrair tot degene die constant verkondigen hoe goedkoop de Nikkei is.
Meldtquote:Op vrijdag 1 februari 2008 20:12 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Heeft iemand misschien Security Analysis gelezen van Benjamin Graham ? Loop er over te denken deze aan te schaffen. Lijkt me interessante kost ! Of kan ik beter met The Intelligent Investor beginnen van dezelfde auteur ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 7% gewijzigd door tony_clifton- op 01-02-2008 23:42:45 ]
Ik zou eerst The Intelligent Investor lezen voor een algemene filosofie, daarna zou ik The Interpretation of Financial Statements lezen als introductie op Security Analysis, waarna ik de laatstgenoemde zou lezen.quote:Op vrijdag 1 februari 2008 20:12 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Heeft iemand misschien Security Analysis gelezen van Benjamin Graham ? Loop er over te denken deze aan te schaffen. Lijkt me interessante kost ! Of kan ik beter met The Intelligent Investor beginnen van dezelfde auteur ?
Ik wil eerst even weten wat je bedoelt met winst, heb je het over winst van het bedrijf of de return die je krijgt als aandeelhouder. Als het de winst van een bedrijf betekent, hoeft het natuurlijk niet te vertalen in winst voor de aandeelhouder. Als je met winst, de waardeverhoging van de aandelen bedoelt, dan is de keuze natuurlijk makkelijk gemaakt.quote:Op vrijdag 1 februari 2008 21:28 schreef SeLang het volgende:
Quiz
Je krijgt de keuze om in één van de volgende twee aandelen te beleggen en 10 jaar vast te houden. Nu is het leuke dat je een glazen bol hebt en dus in de toekomst kunt kijken. Daarom weet de exact wat de winstontwikkeling van deze aandelen gaat zijn.
Aandeel A:
Dit bedrijf is werkzaam in een industrie waar nauwelijks meer groei is. De komende 10 jaar zal je winst met slechts 1% per jaar gaan groeien. De koers van het aandeel is €100 en de koerswinst verhouding bedraagt 8
Aandeel B:
Dit is een top bedrijf in een zeer snel groeiende sector. Het bedrijf heeft al een indrukwekkende groei achter de rug, en in je glazen bol kun je zien dat de winst van dit bedrijf de komende 10 jaar nog steeds elk jaar met 20% zal blijven groeien. Na die 10 jaar groei vlakt de winst af naar 1% jaarlijks groei, net als aandeel A. Dit aandeel heeft een koers van €100 en een koerswinst verhouding van 30.
Beide bedrijven hebben een uitstekend management dat de winsten aanwendt in het beste belang van de aandeelhouder.
Welk aandeel kies je? Graag met onderbouwing!
Ik ga voor aandeel Bquote:Op vrijdag 1 februari 2008 21:28 schreef SeLang het volgende:
Quiz
Je krijgt de keuze om in één van de volgende twee aandelen te beleggen en 10 jaar vast te houden. Nu is het leuke dat je een glazen bol hebt en dus in de toekomst kunt kijken. Daarom weet de exact wat de winstontwikkeling van deze aandelen gaat zijn.
Aandeel A:
Dit bedrijf is werkzaam in een industrie waar nauwelijks meer groei is. De komende 10 jaar zal je winst met slechts 1% per jaar gaan groeien. De koers van het aandeel is €100 en de koerswinst verhouding bedraagt 8
Aandeel B:
Dit is een top bedrijf in een zeer snel groeiende sector. Het bedrijf heeft al een indrukwekkende groei achter de rug, en in je glazen bol kun je zien dat de winst van dit bedrijf de komende 10 jaar nog steeds elk jaar met 20% zal blijven groeien. Na die 10 jaar groei vlakt de winst af naar 1% jaarlijks groei, net als aandeel A. Dit aandeel heeft een koers van €100 en een koerswinst verhouding van 30.
Beide bedrijven hebben een uitstekend management dat de winsten aanwendt in het beste belang van de aandeelhouder.
Welk aandeel kies je? Graag met onderbouwing!
Heb je ze al verkocht dan?quote:Op dinsdag 5 februari 2008 09:32 schreef thabit het volgende:
Hoppa, Corporate Express opent op 20% winst. In 1 klap meer dan 250 pietermannetjes voor deze jongen..
Ok, eindelijk winst met die dingen.quote:Op vrijdag 1 februari 2008 13:48 schreef SjonLok het volgende:
Crap, puts gekocht nadat de AEX zo'n flink sprong (na het microsoft bericht) had gemaakt, stijgt de AEX gewoon verder.
Ik zit echt te wachten op een flinke daling, die maar niet lijkt te willen komen.
Heb je aan het dollar risico gedacht ?quote:Op donderdag 7 februari 2008 14:15 schreef Scorpie het volgende:
Toch ook maar eens wat aandelen gekocht, gewoon om te kijken hoe het gaat.
Een zooi Aholds, staan nu wel in de min, maar heb geen haast.
Yep, maar ik zit niet met zoveel geld erin dat een verlies niet te compenseren valt.quote:Op donderdag 7 februari 2008 16:12 schreef elcastel het volgende:
[..]
Heb je aan het dollar risico gedacht ?
wat is "niet zoveel"? 100, 1000, 10000?quote:Op donderdag 7 februari 2008 16:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Yep, maar ik zit niet met zoveel geld erin dat een verlies niet te compenseren valt.
Verreweg het belangrijkste doel van de ECB (en strikt door Trichet gehandhaafd) is prijsstabiliteit en dus het zo veel mogelijk beperken van de inflatie.quote:Op donderdag 7 februari 2008 18:28 schreef sitting_elfling het volgende:
wat is eigenlijk het verschil tussen de FED en de ECD?
Ik heb zo het idee dat de FED veel emotioneler reageert op ontwikkelingen in de economie dan de ECB.
Maar in het weze is het toch hetzelfde?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |