quote:Op dinsdag 22 januari 2008 09:22 schreef SeLang het volgende:
[..]
Goud is cyclisch (zoals de meeste commodities).
De vraag neemt af als de economie terugloopt.
In plaats van een ring van $1000 koop je er nu een van $750 (met minder goud content).
Daarnaast noteert goud in US$ dus bij een stijgende $ (zoals nu) daalt de goudprijs in $
Dat 'vluchten in goud' is eigenlijk een beetje achterhaald. Dat stamt nog uit de tijd dat de waarde van het geld gekoppeld was aan goud. Zo konden bijvoorbeeld $35 worden ingewisseld tegen 1 troy ounce goud. Als er een crisis was (economisch, oorlog, etc) begonnen mensen te twijfelen of de waarde van het geld wel gewaarborgd was en wisselden ze massaal om in goud. Nadat de goudstandaard was afgeschaft heeft in de praktijk de US$ die rol min of meer overgenomen. Daarom zie je bij oorlogsdreiging e.d. meestal de dollar stijgen.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:35 schreef merry77 het volgende:
Als de vraag afneemt bij afzwakkende economie waarom wordt dan gezegd dat beleggers vluchten in goud (veilige haven etc).
De goudprijs en de turbo's zijn de afgelopen maanden explosief gestegen terwijl de economie afzwakt.
De dollar is wel iets zwakker geworden maar hangt al een aantal maanden tussen 1,45 en 1,50 in, dus dat effect is ook weer niet zo groot dat het de stijging van de goudprijs van afgelopen maanden kan verklaren.
Dus ik kan het toch nog niet daarmee volledig verklaren.
[..]
Nee daar heb ik helemaal NIETS mee te maken.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 20:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Even offtopic, Selang heb jij trouwens iets te maken met een bedrijf hier in nederland genaamd beleggingsinstelling Selang management B.V. lol ?
Wat betekent het dan?quote:Op dinsdag 22 januari 2008 20:48 schreef SeLang het volgende:
[..]
Nee daar heb ik helemaal NIETS mee te maken.
Dat bedrijf kan trouwens beter hun naam veranderen als ze ooit zaken in China willen gaan doen
Letterlijk betekent het "gekleurde wolf". Het is eigenlijk een scheldwoord dat de betekenis heeft van iemand die vrouwen lastig valt. Niet bepaald positief dus. Maar voor mij zit er een andere asociatie aan. Toen ik in China woonde noemde mijn (Chinese) vriendin mij voor de grap altijd 'Selang' als ik het waagde om naar een ander meisje te kijken. Ik heb erg fijne herinneringen aan die tijd, dus toen ik op een bepaald moment op Fok om een kloon verlegen zat heb ik dus "Selang" aangemaakt. Inmiddels heb ik zoveel postgeschiedenis dat ik deze kloon maar ben blijven gebruiken. Hopelijk zitten er niet teveel Chinezen op Fok die deze naam letterlijk nemen zonder de context te kennenquote:
Dat is inderdaad een lastige vraag.quote:Op woensdag 23 januari 2008 00:17 schreef merry77 het volgende:
Okay een lastige vraag:
Wat zou trouwens een veilige, solide belegging voor grondstoffenstijging zijn met een horizon van zo'n 15 tot 20 jaar?
Ik verwacht namelijk dat olie zeer schaars wordt en de 500 dollar per vat wel kan halen in 20 jaar. Andere grondstoffen zullen ook gaan opraken. Welk product of belegging zou ik het beste kunnen doen om daar over een periode van twintig jaar van te kunnen profiteren?
Deze staan beide op mijn kooplijstje.quote:Op woensdag 23 januari 2008 01:40 schreef Richie_Rich het volgende:
General Electric of toch Berkshire Hathaway
ING stijgt weer met 3%, ongelooflijkquote:Op woensdag 23 januari 2008 09:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
Deze staan beide op mijn kooplijstje.
Maar nu nog even niet.
Ik volg je. Ik wacht op mijn Alex account echterquote:Op woensdag 23 januari 2008 01:40 schreef Lente_ninja het volgende:
Wat een paniek vandaag weer. Echt een geval van 'the sky is falling!'... Ik verwacht zelf een herstel en dan een genadeloze vrije val. Een kaars brand altijd nog even heel fel voor 'ie uitgaat
Ik wacht geduldig op mijn Binck account en stap in als de AEX zo rond de 350 noteerd. Volgens mij halen we dat wel dit jaar. Ik wilde eerst een Europese tracker, maar nou neig ik toch weer naar de AEX... hmm, nog maar eens goed over nadenken.
Microsoftquote:Op woensdag 23 januari 2008 01:14 schreef SeLang het volgende:
Raadsel voor de groep (zonder te Googlen): welk Amerikaans aandeel is in de laatste halve eeuw de beste belegging geweest?
Alex stalkt me sinds ik een keer meedeed aan een prijsvraag...quote:Op woensdag 23 januari 2008 09:22 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik volg je. Ik wacht op mijn Alex account echter
En de put is nog lange niet bereikt, ben wel reuze benieuwd wat amerika straks laat zienquote:
Die specialisten willen op die manier nog op een redelijk niveau van hun beleggingen af komen.quote:Op woensdag 23 januari 2008 14:42 schreef Lente_ninja het volgende:
Nu roepen specialisten weer dat deze dip 'mooie kansen' bied... Dikke kans dat mensen nu gaan kopen en alles kwijtraken als er een tweede dip komt. Volgens mij zitten we in het oog van de storm.
Tis maar hoe je alles bekijkt in z'n content. Ik zelf zou denken dat het zwaarste nog moet komen, het enige waar ik mee werk a.t.m zijn turbo's. Maar das ook maar op basis van goed gevoel en vetrouwen op mezelfquote:Op woensdag 23 januari 2008 14:42 schreef Lente_ninja het volgende:
Nu roepen specialisten weer dat deze dip 'mooie kansen' bied... Dikke kans dat naïeve mensen nu gaan kopen en alles kwijtraken als er een tweede dip komt. Volgens mij zitten we in het oog van de storm.
het was meer als antwoord bedoeld voor "beste aandeel"quote:Op woensdag 23 januari 2008 09:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
Deze staan beide op mijn kooplijstje.
Maar nu nog even niet.
Als dit topic een goede voorstelling geeft van de gemiddelde Nederlandse belegger dan staat er nog aardig wat geld aan de kant te wachten op het juiste instapmoment. Juist daarom betwijfel ik of we echt lage koersen gaan zien de aankomende maanden.quote:Op woensdag 23 januari 2008 15:54 schreef Scorpie het volgende:
Lekker minnen, dan koop ik over een paar weken wel
check het dft forumquote:Op woensdag 23 januari 2008 17:44 schreef floris_ het volgende:
[..]
Als dit topic een goede voorstelling geeft van de gemiddelde Nederlandse belegger dan staat er nog aardig wat geld aan de kant te wachten op het juiste instapmoment. Juist daarom betwijfel ik of we echt lage koersen gaan zien de aankomende maanden.
Tadada..dadadaaaaa!!! *fluit A-team deuntje*quote:Op woensdag 23 januari 2008 22:25 schreef SeLang het volgende:
Nu de renteverlaging niet werkt hebben ze het Plunge Protection Team ingezet
Vergeet die transactiekosten (zowel aan als verkoop) niet mee te nemen bij je rendementquote:Op woensdag 23 januari 2008 23:20 schreef SpiceWorm het volgende:
Het AMD aandeel waar ik het telkens over heb is sinds ik wou aankopen alweer 30% gestegen. Maarja, doen en zou hebben, daar zit nog een wereld van verschil (60¤ in mijn geval) tussen.(Ik snap dat het ook -50% had kunnen zijn
)
Maandag heb ik als het goed is een effectenrekening bij de ABN-AMRO, 10¤ per opdracht. En dan maar eens opnieuw kijken...
Overal?quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:44 schreef Koewam het volgende:
Waarmee kun je tegen gunstige tarieven beleggen als beginner met EUR3000? Binck?
Uuhhhh... schandalig hoog in Nederlandquote:Op donderdag 24 januari 2008 00:20 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Overal?
Transactiekosten zijn niet zo hoog.
Binck heeft een van de laagste tarieven.quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:44 schreef Koewam het volgende:
Waarmee kun je tegen gunstige tarieven beleggen als beginner met EUR3000? Binck?
Het moment om in te stappen is wanneer de prijs goed is.quote:Op donderdag 24 januari 2008 00:19 schreef JimmyJames het volgende:
instappen op de bodem is toch een mythe.
daar was ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 24 januari 2008 01:04 schreef Richie_Rich het volgende:
Wat is nou het beste aandeel geweest de afgelopen 50 jaar?
Ik zat te denken aan iets van 200¤ / 200$. Niet echt serieze bedragen dus.quote:Op woensdag 23 januari 2008 23:27 schreef Richie_Rich het volgende:
Met wat voor bedrag wil je AMD aandelen kopen?
same, ik vraag me af op basis waarvan de beurs nu weer 'lijkt' te herstellen. Mensen die eerst al hun prut verkochten omdat de koersen kelderen nu misschien denken dat het nu wel zooo verschrikkelijk laag staat dat ze maar weer moeten inkopen.quote:Op donderdag 24 januari 2008 10:56 schreef SjonLok het volgende:
ik erger me mateloos aan dat de beurzen nu weer zo hard stijgen, in navolging van de Dow gisteren. Ik hoopte op een flinke daling, zodat we daarna weer aan de weg omhoog kunnen beginnen.
Ik geloof niet dat we vandaag alweer het begin van de weg omhoog hebben gevonden.
Eens. Verder denk ik dat er ook een hoop koopjesjagers actief zijn.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
same, ik vraag me af op basis waarvan de beurs nu weer 'lijkt' te herstellen. Mensen die eerst al hun prut verkochten omdat de koersen kelderen nu misschien denken dat het nu wel zooo verschrikkelijk laag staat dat ze maar weer moeten inkopen.
op wikipedia wordt een lijst bijgehouden met de grootste verliezen. Op dit moment wordt er nogal in gerotzooidquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:52 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Société Générale SA zit ook lekker in elkaar, en dan moet de afwaardering van de nieuwe super Nick Leason er nog overheen !
Mja, dat betekent dat je alleen al 10% rendement moet pakken om de transactiekosten terug te verdienen. Ik betwijfel me of dat loont.quote:Op donderdag 24 januari 2008 08:21 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Ik zat te denken aan iets van 200¤ / 200$. Niet echt serieze bedragen dus.
Ik heb het vermoeden dat de dollar niet heel veel verder meer zakt, niet nog 15% af iig.
Bron: De Morgenquote:De Europese beurzen zijn met meer dan 4 procent winst aan de dag begonnen. De markt reageert gerustgesteld op het bericht dat de New Yorkse verzekeringswaakhond vers kapitaal wil ophalen voor geplaagde kredietverzekeraars. De financiele aandelen gaan erg fors vooruit, de technologiewaarden volgen. Enkel de farmasector valt wat uit de toon.
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.quote:Op donderdag 24 januari 2008 15:17 schreef Richie_Rich het volgende:
Mja, dat betekent dat je alleen al 10% rendement moet pakken om de transactiekosten terug te verdienen. Ik betwijfel me of dat loont.
Tja, lastig, in feite is het gewoon te weinig om leuk te beleggen. Misschien is een Indextracker iets voor je, volgt de index en beheerskosten zijn iets van 0,1%. iShares ofzo, en dan kun je gewoon bijstortenquote:Op donderdag 24 januari 2008 20:37 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.
Maar ik vind het teveel risico om met mijn beleggerskennis er meer geld in te stoppen, en ook nog eens in één aandeel. Belegginsfondsen kosten nog al eens een keer 2% aan beheerderskosten. Op een gemiddeld rendement van 7% doe je nog maar steeds 5%. Dat is 1% boven een goede spaarrente, laat staan als je het voor 5 jaar vast wil zetten (bijvoorbeeld bij DSB bank achtergesteld deposito).
Lange termijn beleggen vind ik persoonlijk vaak wat risky, probeer anders wat te kloten met Turbo's of Speeders met een lage hefboom. Dat heb ik ook gedaan omdat ik aandelen beu was gezien de langzame stijging of daling daarvan.quote:Op donderdag 24 januari 2008 20:37 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Het plan is om het er een aantal jaren in te laten zitten. Ik heb sterk de indruk dat AMD binnen 5 jaar wel weer een keer 40~50 $ waard zal worden (en daarna weer naar beneden natuurlijk). Dan wordt het alweer anders, maar je hebt gelijk, 10 euro transactiekosten is erg veel op een bedrag van 200 euro.
Maar ik vind het teveel risico om met mijn beleggerskennis er meer geld in te stoppen, en ook nog eens in één aandeel. Belegginsfondsen kosten nog al eens een keer 2% aan beheerderskosten. Op een gemiddeld rendement van 7% doe je nog maar steeds 5%. Dat is 1% boven een goede spaarrente, laat staan als je het voor 5 jaar vast wil zetten (bijvoorbeeld bij DSB bank achtergesteld deposito).
iShares ga ik ook kopen als ze laag staanquote:Op donderdag 24 januari 2008 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Tja, lastig, in feite is het gewoon te weinig om leuk te beleggen. Misschien is een Indextracker iets voor je, volgt de index en beheerskosten zijn iets van 0,1%. iShares ofzo, en dan kun je gewoon bijstorten
Ik ben begonnen met aandelen, dat ging vrij aardig, maar dat duurde me te lang voordat ik redelijke acceptabele rendementen kreeg. Ik deed het samen met een klasgenoot van mij, destijds nog middelbare school. We zijn toen overgestapt op turbo/futures. Zolang je de hefboom niet al te zwaar kiest en bijv. gaat voor een turbo op de aex ( heeft zoiezo al een lage hefboom ) valt de risico nog wel mee. Maarja, dat is mijn meningquote:Op donderdag 24 januari 2008 21:53 schreef newroz het volgende:
Hmm spreek je jezelf niet tegen sitting_elfling? Je vind lange termijn beleggen risky, maar naar mijn mening is een langzame stijging of daling juist minder risky. Turbo's of Speeders daarentegen vind ik juist wel riskant en zou ik een beginnende belegger niet aanraden.
Persoonlijk zou ik voor de huur gaan. Leuke maandelijkse extra met de zekerheid dat er iets bijkomt en niets afgaat. Bovendien kan je het huis/appartement/... achteraf nog verkopen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 00:27 schreef Noshiba het volgende:
zelf neig ik toch naar het veilige want ik heb nog een heel tijdje leven voor me en ik denk dat de huur toch leuke extra inkomsten zijn
Lange termijn risky en speeders/turbos/opties niet?!?quote:Op donderdag 24 januari 2008 21:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Lange termijn beleggen vind ik persoonlijk vaak wat risky, probeer anders wat te kloten met Turbo's of Speeders met een lage hefboom. Dat heb ik ook gedaan omdat ik aandelen beu was gezien de langzame stijging of daling daarvan.
zoals ik al zei, dat vind ik persoonlijkquote:Op vrijdag 25 januari 2008 01:02 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Lange termijn risky en speeders/turbos/opties niet?!?
Inderdaad. Consumptie is daar ook kopen op afbetaling en lagere rente -> meer leningen -> meer leningen om leningen af te betalen -> meer investeringen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
Eens. Ik ben er trouwens ook van overtuigd dat er ivm die overconsumptie hier en daar nog wel wat meer lijken uit de kast zullen komen waardoor deze maatregelen inderdaad averechts zullen werken, misschien nog wel met een sterker effect ook. Nu ben ik doorgaans geen zwartkijker, maar ik denk dat we de bodem van de put nog niet hebben bereikt.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
Is inderdaad uitstelgedrag. Een beetje als een bont-en-blauw geslagen worstelaar met drie gebroken ribben, die maar overeind blijft kruipen terwijl 'ie onmogelijk kan winnen en beter naar een ziekenhuis zou kunnen gaan. Ze kunnen beter de tandjes op elkaar bijten en het laten gebeuren, want voorkomen doe je nu toch niet meer. Je kan de rente niet eeuwig blijven verlagen en op een gegeven moment ruikt zelfs de belegger met het grootste bord voor zijn/haar kop wel onraad. Dan gaat het mis.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 12:42 schreef SjonLok het volgende:
Hoe zien jullie de stimuleringsmaatregelen die de regering Bush nu neemt? Een pakket ter waarde van 150 miljard dollar om te zorgen voor meer consumptie.
Ik had het idee dat overconsumptie juist het probleem is in de VS. Mensen leven op te grote voet, hebben schulden, kunnen hun huis niet meer betalen etc. Dat vererger je toch alleen maar met zo'n maatregel?
http://iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=28103quote:Circumstantial evidence
Er zijn wordt inmiddels volop gespeculeerd dat het nieuws van Société Générale en de rogue trader Jérôme Kerviel alles te maken had met de krankzinnige achtbaanrit van deze week op de beurzen. Bewijs dat de hele daling is terug te voeren op die ene handelsvloer in Parijs is er niet, maar circumstantial evidence is er genoeg. Iets dat Corné van Zeijl gisteren in zijn Het Jérôme Kerviel-effect ook al opviel.
* SocGen ontdekte de reusachtige posities in Europese futures vorig weekend en heeft ze in de dagen erna eerst afgebouwd, vóór ze met het nieuws naar buiten kwamen
* Europa crashte maandag op een dag dat Amerika niet open was
* Amerika heeft op geen enkel moment deze week soortgelijke uitslagen laten zien, terwijl de oorzaak vooral dáár werd gezocht
* Na de rally van de laatste dagen zijn we – althans voor wat de AEX betreft – weer terug bij af.
Het is best een onthutsend idee dat de strapatsen van een enkele trader ertoe kunnen leiden dat het hele financiële systeem op hol slaat. Maar aan de andere kant, achter het boekverlies van 5 miljard euro schuilen waarschijnlijk posities die een veelvoud daarvan hebben bedragen.
Kettingreactie
Als dat binnen twee dagen de markt in komt, kan dat een stevige daling forceren én een kettingreactie op gang brengen. Het is onmogelijk om ooit antwoord te krijgen op de vraag of het echt zo is gebeurd. Het plaatst wel de rentebeslissing van Ben Bernanke in een vreemd daglicht, zie ook het commentaar van beursblog The Big Picture.
Recessie? Misschien, maar het is net zo goed mogelijk dat de Federal Reserve deze week vooral de handelsdesk van Société Générale heeft bestreden. Tot slot, een lezer was zo vriendelijk IEX een fraaie tabel van een illustere Hall of Fame te sturen. Dank!
Dan vraag ik me af wat voor soort belegger er de laatste paar dagen juist finaal in het bootje stapt ?quote:Op vrijdag 25 januari 2008 14:03 schreef Lente_ninja het volgende:
[..]
Is inderdaad uitstelgedrag. Een beetje als een bont-en-blauw geslagen worstelaar met drie gebroken ribben, die maar overeind blijft kruipen terwijl 'ie onmogelijk kan winnen en beter naar een ziekenhuis zou kunnen gaan. Ze kunnen beter de tandjes op elkaar bijten en het laten gebeuren, want voorkomen doe je nu toch niet meer. Je kan de rente niet eeuwig blijven verlagen en op een gegeven moment ruikt zelfs de belegger met het grootste bord voor zijn/haar kop wel onraad. Dan gaat het mis.
Da's best lekker als de beurs het slecht doet, maar als ze omhoog schieten baal je wel... Het max. wat je kan krijgen bij een spaarrekening is momenteel 4.5%, dus maar 2.5% lager dan het max. van je ABN rekening, zonder het risico dat je 0% krijgt en er dus op achteruit gaat door de inflatie. Ik zou het niet doen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 15:23 schreef SpiceWorm het volgende:
Als je binnen dezelfde week wil kopen/verkopen, moet je er echt bovenop zitten. Daar wil ik niet continue mee bezig zijn.
Een soort van AEX tracker doe ik al in, via de ABN aex rekening. Rendement is hetzelfde als de AEX, maar dan gelimiteerd tussen de 0 en 7%, halfjaarlijkste tranches.
Hehe 14% op jaarbasis. Was het maar zo leuk! Nee, 7% op jaarbasis dus.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 16:31 schreef ItaloDancer het volgende:
Halfjaarlijks, dus ik neem aan max. 14% p/j?
Maar waar gaan al die adviezen over trackers dan over? Trackers kun je ook verlies op draaien! Maar ik ga ff wat berekenen of het idd wel zo leuk is als het lijkt. Als de een index 7% doet gemiddeld, zijn er natuurlijk een aantal jaren dat er 0% of zelfs negatief gedraait wordt, maar ook heel wat jaren dat er meer dan 7% stijging is. En die winst boven de 7% pak je dan weer niet mee... Hmmmmm.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 15:39 schreef Lente_ninja het volgende:
Da's best lekker als de beurs het slecht doet, maar als ze omhoog schieten baal je wel... Het max. wat je kan krijgen bij een spaarrekening is momenteel 4.5%, dus maar 2.5% lager dan het max. van je ABN rekening, zonder het risico dat je 0% krijgt en er dus op achteruit gaat door de inflatie. Ik zou het niet doen.
Oh, dat schiet niet op danquote:Op vrijdag 25 januari 2008 17:28 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Hehe 14% op jaarbasis. Was het maar zo leuk! Nee, 7% op jaarbasis dus.
Het gaat om het risico. Omdat je nu 4.5% kunt krijgen op een spaarrekening, is je max. winst 2,5%, terwijl je max. verlies 4.5% is... en dan heb ik inflatie en eventuele vermogingsheffing nog niet meegenomen. Het risico om 4,5% te verliezen in ruil voor kans op maximaal een schamele 2,5%, lijkt mij niet acceptabel. Waarom denk je dat die mensen van de ABN zo hun best doen om je zo'n rekening aan te smeren?quote:Op vrijdag 25 januari 2008 17:31 schreef SpiceWorm het volgende:
[..]
Maar waar gaan al die adviezen over trackers dan over? Trackers kun je ook verlies op draaien! Maar ik ga ff wat berekenen of het idd wel zo leuk is als het lijkt. Als de een index 7% doet gemiddeld, zijn er natuurlijk een aantal jaren dat er 0% of zelfs negatief gedraait wordt, maar ook heel wat jaren dat er meer dan 7% stijging is. En die winst boven de 7% pak je dan weer niet mee... Hmmmmm.
Het lijkt mij dat de FED met 0,5% zal verlagen, en dat daar geen positieve reactie op volgt.quote:Op zaterdag 26 januari 2008 12:48 schreef SeLang het volgende:
Woensdag is een FOMC day. Er zit een half procent FED renteverlaging al ingeprijsd voor komende week. Ik denk dus niet dat dat nog heel veel invloed gaat hebben. Aan de andere kant, als ze niet verlagen (of minder dan 0,5%) kun je een teleurstellingsreactie verwachten.
Er is dus een grote kans dat we na Woensdag op 3% zitten. Het lijkt me dat het dan voorlopig is gedaan met de FED renteverlagingen, gezien de hoge inflatie en zwakke US$. Het is een beetje koffiedik kijken, maar het heeft er alle schijn van dat de FED haar kruit grotendeels al heeft verschoten.
Het is wachten tot die buitenlandse brokers hier hun diensten gaan aanbieden en er een prijzenoorlog losbarst. Vroeger scheen beleggen nog veel duurder te zijn geweest, dus we zijn al op de goede weg.quote:Op zaterdag 26 januari 2008 16:34 schreef Koewam het volgende:
Heb het Bick informatiepakket ontvangen en zit even naar de tarieven te kijken.
0,2% pj bewaarrente voor binck
E8 + 0,1% gekochte bedrag aandelen met een minimum van E10
redelijk duur, ik vrees dat voor 3000 de winst hierdoor flink gedrukt wordt.
Ik hoorde dat in het buitenland het goedkoper is?
Het is een Duitse bank, dus normaal zijn er geen kosten. Alleen wanneer je vaker dan 1 keer per maand geld wil terughalen betaal je kosten.quote:Op zondag 27 januari 2008 15:19 schreef SeLang het volgende:
(+ evt kosten voor internationale overboeking).
Al is dat geloof ik ook niet zo'n ramp, want ik heb gehoord dat het de afgelopen volatiele week vaak urenlang niet mogelijk was om in turbo's te handelen. Lekker als je een turbo short hebt, de AEX zakt 5% en voordat je de kans hebt dat ding van de hand te doen staat ie al weer in de plus.quote:Op zondag 27 januari 2008 14:24 schreef zzzzzzz het volgende:
En bij Interactive Brokers kan je geen turbo's kopen.![]()
Dat vind ik niet zo erg, want ik ga alleen nog maar long en ook voor een langere termijn dan enkele dagen. Op langere termijn stijgt het vaker dan dat het daalt.quote:Op zondag 27 januari 2008 16:08 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Al is dat geloof ik ook niet zo'n ramp, want ik heb gehoord dat het de afgelopen volatiele week vaak urenlang niet mogelijk was om in turbo's te handelen. Lekker als je een turbo short hebt, de AEX zakt 5% en voordat je de kans hebt dat ding van de hand te doen staat ie al weer in de plus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |