abonnement Unibet Coolblue
pi_37469777
Hier alweer deel 21 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is niet veel intresse in, iig niet bij mij en ik heb er weinig vraag naar gezien, dus daar ga ik niet op in.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs ga ik ook niet op in, maar wil je er wat van weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak. Het is mij te veel werk om dit op voorhand allemaal te gaan zitten typen.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion en Syntus, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans, Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en per 11 december 2005 Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen. Vanaf december 2006 zullen alle treinen ten noorden van Zwolle als stoptrein gaan rijden.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Oldenzaal. En vanaf 2005 ook nog op het traject Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Vroeger NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Noordned. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus.

Interieur en exterieur.


NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

NS-Regio heeft de aanbesteding gewonnen voor Apeldoorn-Zutphen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, SM90, plan V, plan T en SGM.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en met de Spelen van nu in Turijn (waar NS sponsor van is), rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Er is ook een Olymische Thalys, maar die staat nog op reserve tot 25 februari.Aanvulling, deze thalys heeft de sporters op 26 februari terug naar Zwolle gebracht en is nu waarschijnelijk z'n bestickering al weer kwijt.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. Nu het reizigersvervoer wat terugloopt, komt NSR om in de IRM-stellen en ze weten van gekheid niet wat ze er mee moeten doen, dus ze komen de komende tijd op de gekste plaatsen in dienst, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat ze weer alle negen in Zwolle aan de kant staan, al mogen ze tegenwoordig weer als los treinstel rijden, waar vroeger altijd met twee stellen moest worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal worden gereden in verband met uitstekende stukken trein.
Tegenwoordig is de indeling (in beide klassen, net als DM’90) 2+2, en is de inzet beperkt tot Zwolle-Emmen. Als ze werken is het echter één van de fijnste treinen van het land.
Helaas worden de rumoeren omtrent het verdwijnen (op reserve, verkoop....) de laatste tijd steeds sterker, dus wil je nog zo’n technisch geavanceerd stel meemaken: grijp je kans!
Per december 2005 staan deze high-tech stellen terzijde in Onnen
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen zou moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen..
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet.
De selectieprocedure voor vervangers is al een tijd bezig, en verwacht wordt dat dit jaar toch eindelijk eens besloten wordt waarmee mat'64 vervangen gaat worden. Het zit er dik in dat het deze keer geen speciaal Nederlands product wordt, maar een kant-en-klaar trein.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
De Citypendels zijn eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. Sinds vorig jaar zijn de eerste Sprinters weer terug uit Denemarken, en daarmee voerde NS Commercie het product 'Sprinter' in, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op castellum te laten stoppen. Nu rijden er twee trams van de HTM, evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
dag
  maandag 1 mei 2006 @ 22:29:58 #2
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37469916
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 1 mei 2006 @ 22:31:59 #3
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37470041
Ik had nog een mooie pic voor het ICK interieur

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37470208
  maandag 1 mei 2006 @ 22:38:03 #5
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37470387
quote:
Op maandag 1 mei 2006 22:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik had nog een mooie pic voor het ICK interieur

[afbeelding]
Met je eigen draagbare koelbox?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 1 mei 2006 @ 22:39:02 #6
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37470446
quote:
Op maandag 1 mei 2006 22:38 schreef MREn het volgende:

Met je eigen draagbare koelbox?
Da's mijn fototas Overigens dik gevoerd, houdt bier ook lekker koel
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37470661
oh! ik weet niet als het in ALLE DH-2 / 1 stellen is, maar aan de kant van de schakelkast zit bij de deur een stopcontact? is die ook ergens goed voor?
  maandag 1 mei 2006 @ 22:43:11 #8
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37470671
quote:
Op maandag 1 mei 2006 22:39 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Da's mijn fototas Overigens dik gevoerd, houdt bier ook lekker koel




"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 1 mei 2006 @ 23:04:25 #9
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37471772
geen ICK Mren
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 1 mei 2006 @ 23:10:54 #10
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37472080
quote:
Op maandag 1 mei 2006 23:04 schreef Dr_Flash het volgende:
geen ICK Mren
Dat was er toen nog helemaal niet
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37472923
Kwam laatst een vage trein tegen, had hem gelukig gefotografeerd met me mobiel. Maar dat ding had iets van 3 werktreinen op sleep, en leek niet van Vollker en Wessel of RailInfra...

Maar goed, pluim voor de NS om een extra trein tussen Arnhem en Zutphen tijdens Konninginnedag om 01:45 s'nachts . Altijd dat gezeik op ze, het was zelfs een VI V-IRM .
  dinsdag 2 mei 2006 @ 00:02:49 #12
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37474277
van 2 uur tot 9 uur in de trein gezeten vandaag hehe heb wel leuke fotos gemaakt morgen ff posten, veel treinen ingezeten

rotterdam
zuthpen
schiphol
den haag
rotterdam
pi_37474412
Weet iemand hoe het met die stichting gaat die een wadloper wou redden
voor het nageslacht
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  dinsdag 2 mei 2006 @ 00:39:52 #14
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37475375
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 00:06 schreef verzameldirk het volgende:
Weet iemand hoe het met die stichting gaat die een wadloper wou redden
voor het nageslacht
Kansloos ten onder. Maar ze hebben nu het nog ambitieuzere plan opgevat om de lijn Leewarden-
Stiens te heropenen. Dat die lijn over het terein van de vliegbasis Leeuwarden loopt, wordt maar even vergeten.

URL ergens achterin het vorige topic.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37475940
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 00:39 schreef MREn het volgende:

[..]

Kansloos ten onder. Maar ze hebben nu het nog ambitieuzere plan opgevat om de lijn Leewarden-
Stiens te heropenen. Dat die lijn over het terein van de vliegbasis Leeuwarden loopt, wordt maar even vergeten.

URL ergens achterin het vorige topic.
Ja Ja dus de zelfde grapjassen, ik heb hun site gezien,
allemaal luchtfietserij, met een lint daar rijden zonder goede rails
en inderdaad over de vliegbasis.
Laat ze maar dromen.
Er rijd nog eerder een stoomtrein naar Stavoren
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_37476184
heb net even op de site gekeken van die luchtfietsers
maar er staat nu alleen de tekst :

Dit domein is te koop
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  dinsdag 2 mei 2006 @ 02:34:52 #17
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37477248
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 01:17 schreef verzameldirk het volgende:
Dit domein is te koop
Dat levert meer op dan daar met een Lint heen-en-weer te gaan kachelen
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 2 mei 2006 @ 08:05:34 #18
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37477940
quote:
Op maandag 1 mei 2006 22:43 schreef Ou-Tannu het volgende:
oh! ik weet niet als het in ALLE DH-2 / 1 stellen is, maar aan de kant van de schakelkast zit bij de deur een stopcontact? is die ook ergens goed voor?


Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37479821
Komend weekend inderdaad stoomtreintjes tussen Sneek en Stavoren... Wie komt allemaal? Reizen jullie mee, of gaan jullie ergens staan. Waar? MIsschien een meeting
  dinsdag 2 mei 2006 @ 10:27:21 #20
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37480125
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 08:05 schreef Duvel het volgende:

[..]

[afbeelding]



Overigens; ten tijde van de schoonmaak in den bosch van de autoslaaptreinen (ik spreek nu van lang lang geleden kleinkinderen... tot 1996) hadden we idd in de trein stopcontacten voor de stofzuigers...

Maar daar lag dan ook tapijt in... (bcm/bcvm(h))
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_37483270
quote:
Op maandag 1 mei 2006 22:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik had nog een mooie pic voor het ICK interieur

[afbeelding]
Zo lijkt het zowaar nog wat
  dinsdag 2 mei 2006 @ 12:14:29 #22
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37483454
Ik heb ook nog foto's gemaakt gister

excuus voor slechte kwaliteit

Rotterdam Lombardijen - Breda - Dubbeldekker
Breda - Zutphen - IRM

Zutphen - Apeldoorn - Buffel ?
Apeldoorn - Schiphol - Koploper

Schiphol - Den Haag Holland Spoor - IRM
Den Haag Moerwijk - Rotterdam Lombardijen - Hondekop

Was van 2 uur tot 9 uur met de trein onderweg





Schiphol
Leiden ?
  dinsdag 2 mei 2006 @ 12:28:04 #23
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37483839
Was het zo mistig gisteren of moet je even een doekje over je lens halen?
De laatste is inderdaad Leiden.
quote:
Den Haag Moerwijk - Rotterdam Lombardijen - Hondekop

Ik bedoel dus dat dit niet kan, omdat er al tien jaar geen Hondekoppen meer rijden. Zie voor meer info het vorige topic.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37486959
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 08:05 schreef Duvel het volgende:

[..]

[afbeelding]

oh stofzuigen ze die treinen dan nog?
  dinsdag 2 mei 2006 @ 16:07:14 #25
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37487909
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 15:28 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

oh stofzuigen ze die treinen dan nog?
Geen idee, 't mag ook voor de Kärcher zijn!

Ze stofzuigen de hal van Rotterdam Centraal wel trouwens. Daar zit ook ergens in een hoekje een simpel stopcontact. Wel lollig om te zien!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37488740
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 16:07 schreef Duvel het volgende:

[..]

Geen idee, 't mag ook voor de Kärcher zijn!

Ze stofzuigen de hal van Rotterdam Centraal wel trouwens. Daar zit ook ergens in een hoekje een simpel stopcontact. Wel lollig om te zien!
hmm volgende keer mn multimeter es mee :p kijken als dr ook "SAP" op staat zonder Depot voeding
  dinsdag 2 mei 2006 @ 20:48:05 #27
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37494442
Gister dus naar Den Haag gegaan, vandaag weer terug. En uiteraard ook wat foto's gemaakt, niet zo veel, mn reis had dit keer een ander doel.



Merk en type: 1200-serie
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 1 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 1251


Merk en type: onbekend
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 1 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 6703


Merk en type: Sprinter / SGMm
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Den Haag CS
Datum: 2 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 2984


Zaterdag met de lentetour naar Utrecht
  dinsdag 2 mei 2006 @ 20:56:41 #28
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37494699
Zie ook http://www.acts-nl.com/NL/liefhebbers/fotogalerij/DE6700.html
Herkomst is trouwens eerder België dan Nederland, daar hebben ze als 6300's decennia rondgereden, en nu pas een paar jaartjes voor ACTS.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 2 mei 2006 @ 21:19:02 #29
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37495284
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 20:56 schreef MREn het volgende:
Zie ook http://www.acts-nl.com/NL/liefhebbers/fotogalerij/DE6700.html
Herkomst is trouwens eerder België dan Nederland, daar hebben ze als 6300's decennia rondgereden, en nu pas een paar jaartjes voor ACTS.
Met herkomst bedoel ik het land waar de eigenaar is gevestigd, of als het een voertuig met kenteken betreft het land waar het vehikel op kenteken staat. En voor zover ik weet is ACTS een Nederlands bedrijf. En als ze internationaal zijn rijd deze trein voor de Nederlandse vestiging Desalniettemin ben ik je dankbaar voor de extra informatie. Hoe meer je van een bepaald voertuig weet, hoe interessanter het vaak word.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 21:33:47 #30
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37495615
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 21:19 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Met herkomst bedoel ik het land waar de eigenaar is gevestigd, of als het een voertuig met kenteken betreft het land waar het vehikel op kenteken staat. En voor zover ik weet is ACTS een Nederlands bedrijf. En als ze internationaal zijn rijd deze trein voor de Nederlandse vestiging Desalniettemin ben ik je dankbaar voor de extra informatie. Hoe meer je van een bepaald voertuig weet, hoe interessanter het vaak word.
Ik ken ze vooral van vroeger, toen de BBA nog in de reguliere busdienst vanuit Eindhoven op Lommel (lijn Neerpelt-Antwerpen) reed. Voor de terugrit was het altijd wachten op aankomst van de trein uit Antwerpen, die werden toentertijd met de 6300's gereden (stuurstand net 4 rode rijtuigen). Indrukwekkend gebrom, was van aardige afstand te voelen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37496073
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 20:48 schreef Alexxxxx het volgende:
Gister dus naar Den Haag gegaan, vandaag weer terug. En uiteraard ook wat foto's gemaakt, niet zo veel, mn reis had dit keer een ander doel.

[afbeelding]
[afbeelding]
Merk en type: 1200-serie
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 1 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 1251

[afbeelding]
Merk en type: onbekend
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 1 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 6703

[afbeelding]
Merk en type: Sprinter / SGMm
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Den Haag CS
Datum: 2 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 2984


Zaterdag met de lentetour naar Utrecht
Hahahahahaahah . Lig dubbel zeker een Belasting freak, wie plakt er I (L) beuweroute op een E-loc voor 1.5 Kv .
Zat vandaag in een VIRM (VI) met een goede airco... Hij deed het goed, alleen zat behoorlijk te trillen was in het gangpad bij de zesde bak. Maar je hoorde het gewoon in de "coupes".

Maar goed, voor de rest zal eff foto post van een vreemde loc voor mij of hij lijkt op die van ACTS.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 22:04:46 #32
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37496491
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 21:51 schreef Brembo het volgende:

[..]

Hahahahahaahah . Lig dubbel zeker een Belasting freak, wie plakt er I (L) beuweroute op een E-loc voor 1.5 Kv .
De sticker zit op een diesel
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37496593
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 20:48 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
Merk en type: onbekend
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 1 mei 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 6703
Er staat een koploper daar, en je fotografeert hem niet? Wat doe je!
  dinsdag 2 mei 2006 @ 22:17:49 #34
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37496872
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 22:08 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Er staat een koploper daar, en je fotografeert hem niet? Wat doe je!
Ik heb in het verleden al genoeg koplopers gefotografeerd, me dunkt.
pi_37496922
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 22:17 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik heb in het verleden al genoeg koplopers gefotografeerd, me dunkt.
Nooit genoeg!
pi_37498494
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 22:17 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik heb in het verleden al genoeg koplopers gefotografeerd, me dunkt.
ludiek omstikkeren naar NS doodloper :p
pi_37498759
23:10 uur Dordrecht<->Roosendaal Door een aangevaren spoorbrug rijden er tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch geen treinen maar bussen. Vertraging: 30-60 minuten. Reisadvies: * Doorgaande reizigers tussen Dordrecht en Roosendaal kunnen omreizen via Breda. Prognose: * De rest van de dag. * De verwachting is dat de treinen morgenvroeg kunnen rijden.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 23:46:13 #38
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37498915
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 23:39 schreef Willy84 het volgende:
23:10 uur Dordrecht<->Roosendaal Door een aangevaren spoorbrug rijden er tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch geen treinen maar bussen. Vertraging: 30-60 minuten. Reisadvies: * Doorgaande reizigers tussen Dordrecht en Roosendaal kunnen omreizen via Breda. Prognose: * De rest van de dag. * De verwachting is dat de treinen morgenvroeg kunnen rijden.
Dat is toch niets aparts?

Er zit veel impact in een aanvaring (enorme massa), en dan wil je je brug wel even controleren op (te) grote verplaatsingen en/of breuken.

Int. treinen worden omgeleid via Breda, dus geen overstappen, wel kopmaken.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  dinsdag 2 mei 2006 @ 23:49:01 #39
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37498985
Whehe, ja als er om deze tijd een spoorbrug kaduuk gaat kun je verwachten dat er de rest van de dag nog vertragingen zijn
pi_37499683
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 22:04 schreef MREn het volgende:

[..]

De sticker zit op een diesel
Daar gaat mijn lol
Maar die dingen krijgen toch geen ERMTS beveiliging, dus komen er toch niet op .

Hier BTW me vage loc,
  woensdag 3 mei 2006 @ 00:25:51 #41
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37499859
Dat is een V100 van Spitzke Spoorbouw, ze hebber er een stuk of drie geloof ik.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37500612
Ik vond het nogal opmerkelijk toch knap om als ervaren schipper tegen een brug aan te varen
  woensdag 3 mei 2006 @ 02:57:07 #43
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37501286
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 00:18 schreef Brembo het volgende:

[..]

Daar gaat mijn lol
Maar die dingen krijgen toch geen ERMTS beveiliging, dus komen er toch niet op .
Ze kunnen er prima op voor extra tractie, als er maar een andere loc bij zit voor de beveiliging. De ACTS's 6700'en hebben nu ook al geen ATB, dus daarvoor maakt het niets uit.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 3 mei 2006 @ 02:59:13 #44
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37501294
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 01:20 schreef Willy84 het volgende:
Ik vond het nogal opmerkelijk toch knap om als ervaren schipper tegen een brug aan te varen
Ach, net als autbestuurders: niet iedereen is even ervaren en je hebt soms last van ander verkeer, stromingen of gewoon moeheid.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37507474
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 21:51 schreef Brembo het volgende:
Hahahahahaahah . Lig dubbel zeker een Belasting freak, wie plakt er I (L) beuweroute op een E-loc voor 1.5 Kv .
Zie bv. www.acts-nl.com en dan ergens zoeken naar een publicatie over de Betuweroute. Die stickers zitten op zowel ACTS-, rail4chem- als ERS Railways-loccen.
pi_37507833
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 12:22 schreef Tfz het volgende:

[..]

Zie bv. www.acts-nl.com en dan ergens zoeken naar een publicatie over de Betuweroute. Die stickers zitten op zowel ACTS-, rail4chem- als ERS Railways-loccen.
Betuwe route is ook voor goederen, en die bedrijven doen voornamelijk goederen per spoor

zal wel tevens een publicatie stunt zijn om de duistere mist om de betuwe route wat te doen opdoeken :p
  woensdag 3 mei 2006 @ 12:43:08 #47
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_37508035
alexxx op je site bij station fotos heb je eigenaar NS? staan
Stations zijn eigendom van NS Vastgoed Beheer geloof ik.
pi_37508787
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 12:43 schreef blup het volgende:
alexxx op je site bij station fotos heb je eigenaar NS? staan
Stations zijn eigendom van NS Vastgoed Beheer geloof ik.
NS Realstate zal t dan wel zijn. op zn engels


doet KPN ook
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 13:10:46 #49
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37508860
quote:
Op dinsdag 2 mei 2006 22:17 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik heb in het verleden al genoeg koplopers gefotografeerd, me dunkt.


Zeg, heb jij toevallig ook een filmpje van het koppelen van de doorloopdeuren (wat tegenwoordig niet meer gebeurt dus)?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37508894
Mja, daarom heb ik dat er dus staan. Ik weet wel wie de eigenaar is, maar niet hoe ze zich noemen.
pi_37508907
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 13:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



Zeg, heb jij toevallig ook een filmpje van het koppelen van de doorloopdeuren (wat tegenwoordig niet meer gebeurt dus)?
Nee, ik film niet
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 13:14:18 #52
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37508959
oh jammer
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37516394
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 13:08 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

NS Realstate zal t dan wel zijn. op zn engels


doet KPN ook
Wat een redenering weer .
Klik 1
Klik 2
  woensdag 3 mei 2006 @ 17:35:16 #54
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37516398
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 12:43 schreef blup het volgende:
alexxx op je site bij station fotos heb je eigenaar NS? staan
Stations zijn eigendom van NS Vastgoed Beheer geloof ik.
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 13:08 schreef Ou-Tannu het volgende:
NS Realstate zal t dan wel zijn. op zn engels
NS Stations is de eigenaar: http://www.nsstations.nl/
So we just called him Fred
pi_37516916
wel een leuke kaart die ze op hebben daar!

www.xepo.nl/kaart.pdf
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 21:56:18 #56
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37525305
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 17:57 schreef Ou-Tannu het volgende:
wel een leuke kaart die ze op hebben daar!

www.xepo.nl/kaart.pdf
Mega station Vet cool!
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 21:56:53 #57
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37525333
hee maar nog ff over de OP he? er staat dat er tussen Houten en Castellum TWEE trams rijden bla bla. Ben ik toch zeer benieuwd waar die andere staat
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37525449
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 21:56 schreef Dr_Flash het volgende:
hee maar nog ff over de OP he? er staat dat er tussen Houten en Castellum TWEE trams rijden bla bla. Ben ik toch zeer benieuwd waar die andere staat
Ik gok in het tramtopic
[centraal] tram topic
  woensdag 3 mei 2006 @ 22:01:52 #59
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37525589
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 21:56 schreef Dr_Flash het volgende:
hee maar nog ff over de OP he? er staat dat er tussen Houten en Castellum TWEE trams rijden bla bla. Ben ik toch zeer benieuwd waar die andere staat
In Leidschedam... Staat daar een beetje reserve te staan. Ik ga ff opzoeken wat ze er mee doen, want ik dacht dat ze hem niet meer gebruiken

edit:
Heb het ff opgezocht:

De NS huurde voor de lijn 2 trams van Den Haag (die weer oorspronkelijk uit Hannover komen, maar das een ander verhaal). Te weten No.: 6016 en 6021. De trams zijn door NS geel geschilderd met leuke gekleurde deuren. Tram 6016 rijdt al jaren heen en weer. 6021 staat sinds 11-03 stil in Leidschendam en is in april 2005 terug naar Hannover gegaan. De downchopper (om de 1500V te verlagen naar 750V) is naar de RET gegaan en is verwerkt in een metro, zodat er testritten over de Hofplein gehouden kunnen worden voor randstadrail.

Eigenlijk moest de tram begin dit jaar al vervangen zijn door SGM-II (Spitspendel) (want die zijn straks toch niet meer nodig voor de Hofpleinlijn). Helaas hebben ze bij de aanleg van het stukje spoor nog geen ATB aangelegd. Dus mag een trein niet harder dan 40km/h. Hierdoor kan de gewenste rijtijd niet gehaald worden. De tram blijft dus tot 2010, als (eindelijk) het vierde spoor wordt aangelegd.

bron: Spoorwegen 2006 / Trams 2006 | Uitgeverij de Alk

[ Bericht 48% gewijzigd door Fred op 03-05-2006 22:11:38 ]
So we just called him Fred
pi_37525719
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:01 schreef FredvZ het volgende:

[..]

In Leidschedam... Staat daar een beetje reserve te staan. Ik ga ff opzoeken wat ze er mee doen, want ik dacht dat ze hem niet meer gebruiken
ik las ergens dat er 1 voor reserveonderdelen was gekocht...
dag
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 22:13:12 #61
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37526074
oh okee. En het is dus WEL een afgedankt Hannovers ding wat daarna nog even door de HTM afgereden is, en nu goed genoeg voor de NS

gaan er na 2007 wel *niet meer nodige* SGM2 stellen rijden naar Castellum?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 3 mei 2006 @ 22:21:56 #62
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37526434
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:13 schreef Dr_Flash het volgende:

gaan er na 2007 wel *niet meer nodige* SGM2 stellen rijden naar Castellum?
Zie boven, pas in 2010. Dan zou de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Houten Castellum klaar moeten zijn...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 22:24:53 #63
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37526557
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:21 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zie boven, pas in 2010. Dan zou de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Houten Castellum klaar moeten zijn...
dus dat uit elkaar knetterende zootje schroot, waar ook geen reserveonderdelen meer voor zijn, moet nog 4 jaar op en neer knotsen en botsen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 3 mei 2006 @ 22:25:32 #64
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37526586
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:13 schreef Dr_Flash het volgende:
oh okee. En het is dus WEL een afgedankt Hannovers ding wat daarna nog even door de HTM afgereden is, en nu goed genoeg voor de NS
De trams hebben bij de HTM ook weinig gereden...
So we just called him Fred
  woensdag 3 mei 2006 @ 22:26:30 #65
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37526630
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:24 schreef Dr_Flash het volgende:
dus dat uit elkaar knetterende zootje schroot, waar ook geen reserveonderdelen meer voor zijn, moet nog 4 jaar op en neer knotsen en botsen?
Jep... of er moet iemand ophet idee komen om toch maar even een atb-systeem neer te leggen...
So we just called him Fred
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 3 mei 2006 @ 22:36:45 #66
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37527045
anyway, de OP mag dus aangepast worden: er rijdt maar EEN trammetje naar Castellum

en mag meteen mijn plaatje van het ICK interieur er bij in dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37527146
A'dam centraal, vanmiddag


met kleur:

verschil in neuzen:



1 loc vóór de trein:

en 1 midden-in :



het was iig wel lekker weer in scheveningen

btw op de route adamCS - scheveningen(via haarlem) kom je wel vage dingen tegen zeg...
bij nedtrain haarlem hele rare combinaties van gekoppelde stellen en losstaande rijtuigen..
en ook nog een blauwe engel ( geel met zilverkleurige ramen) richting scheveningen.. net voor die kruising van sporen..
dag
  woensdag 3 mei 2006 @ 22:59:09 #68
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37527830
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:40 schreef petre86 het volgende:
1 loc vóór de trein:
[afbeelding]
en 1 midden-in :
[afbeelding]
Dat zijn 2 DD-AR4tjes aan elkaar gekoppeld en dan kan het inderdaad voorkomen dat er een lokomotief voor en eentje in het midden zit.
So we just called him Fred
  woensdag 3 mei 2006 @ 23:38:30 #69
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37529450
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:59 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat zijn 2 DD-AR4tjes aan elkaar gekoppeld en dan kan het inderdaad voorkomen dat er een lokomotief voor en eentje in het midden zit.
Veel stoerder als twee stammetjes met de loccen tegen elkaar zitten en je de hele stam mooi in beeld krijgt
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 4 mei 2006 @ 00:31:46 #70
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37531293
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 23:38 schreef MREn het volgende:

[..]

Veel stoerder als twee stammetjes met de loccen tegen elkaar zitten en je de hele stam mooi in beeld krijgt
Da's wel lastig... Ik weet nog dat toen de DD-ARs net in dienst kwamen, ik dat echt een stoer gezicht vond! Heb ook nog foto's gemaakt toen die dingen voor het eerst in Noord Holland werden ingezet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 08:40:42 #71
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37534992
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 23:38 schreef MREn het volgende:

[..]

Veel stoerder als twee stammetjes met de loccen tegen elkaar zitten en je de hele stam mooi in beeld krijgt
Dat geeft leuke mogelijkheden met een fisheye-objectief, gok ik zo
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37544082
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 22:40 schreef petre86 het volgende:
A'dam centraal, vanmiddag
[afbeelding]
[afbeelding]
met kleur:
[afbeelding]
verschil in neuzen:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
1 loc vóór de trein:
[afbeelding]
en 1 midden-in :
[afbeelding]


het was iig wel lekker weer in scheveningen

btw op de route adamCS - scheveningen(via haarlem) kom je wel vage dingen tegen zeg...
bij nedtrain haarlem hele rare combinaties van gekoppelde stellen en losstaande rijtuigen..
en ook nog een blauwe engel ( geel met zilverkleurige ramen) richting scheveningen.. net voor die kruising van sporen..
Toen de Loc's nog tussen Zwolle en Roosendaal reden, zag je soms ook vreemde combinaties. 2 Loc's achter elkaar en zooi ICK en stuurstand voor op. Ik denk dat het makkelijker en goedkoper is om de trein gewoon lekker laten mee te rijden in plaats van het loskoppelen.
pi_37547363
NS sluit toiletten in strijd tegen wildpoepers

LEEUWARDEN - Poep en plas op het spoor in het station van Leeuwarden heeft er in de afgelopen maand vier keer voor gezorgd dat treinen door een stootblok gleden. De NS hebben inmiddels besloten dat conducteurs de toiletten moeten afsluiten als de trein langer dan een paar minuten stilstaat in Leeuwarden.

Dat heeft een woordvoerder van NS woensdag laten weten in een reactie op een klacht van de conducteursvakbond VVMC. Deze bond stelde dat het station niet goed wordt schoongemaakt en deed hierover haar beklag bij spoorbeheerder ProRail.


De viezigheid is inmiddels opgeruimd. "Vannacht zijn de sporen in Leeuwarden schoongemaakt", benadrukte de NS-woordvoerder.

Gewond

Afgelopen vrijdag ging het volgens de VVMC voor het laatst mis in Leeuwarden door uitwerpselen op het spoor. De trein liep tijdens de glijpartij een beschadigde koppeling op. Bij de incidenten ligt de snelheid van de treinen erg laag en het is volgens VVMC-bestuurder Eilert daaraan te danken dat er geen machinisten of reizigers gewond zijn geraakt.

Het is niet de eerste keer dat een treinstation wordt getroffen door wildpoepers en -plassers. Eerder trof het spoorbedrijf al maatregelen tegen het fenomeen in Groningen. "Onze toiletten zijn al voorzien van stickers, waarin we klanten oproepen om er alleen gebruik van te maken als de trein rijdt", aldus de zegsman van NS.

..
..
..
..
..


Alsof dat werkt. InterCIty's staan gemiddeld zo'n 20 minuten stil. Moeten ze dus eerst alle wc's dicht doen. Om 10 minuten later ze weer open te doen... En dat gaan ze natuurlijk een keer vergeten. Zodat als de trein net rijdt, iemand naar de wc moet. Dat niet kan. En de conducteur zit dan natuurlijk op het andere treinstel, zodat iemand tot na Heerenveen moet wachten....
  donderdag 4 mei 2006 @ 16:09:16 #74
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37547855
Kwestie van tijd dat er een opvangbak onder aan de trein gaat komen voor dit soort dingen. In sommige landen gaat het binnenkort verplicht worden als ik me niet vergis.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 4 mei 2006 @ 16:19:11 #75
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37548221
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:09 schreef 456 het volgende:
Kwestie van tijd dat er een opvangbak onder aan de trein gaat komen voor dit soort dingen. In sommige landen gaat het binnenkort verplicht worden als ik me niet vergis.
Volgens mij is 't in sommige landen al verplicht. Ik dacht dat er een ook paar ICRm rijtuigen voorzien waren van een soort bioreactor zodat de stront niet op het spoor terecht kwam, maar wat er verder van die proef terecht is gekomen weet ik ook niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37549029
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:09 schreef 456 het volgende:
Kwestie van tijd dat er een opvangbak onder aan de trein gaat komen voor dit soort dingen. In sommige landen gaat het binnenkort verplicht worden als ik me niet vergis.
daarom mogen de nederlandse treinen ook niet naar t buitenland, omdat we geen tanks hebben

tenminste staat mij iets van bij
pi_37549251
Wou al zeggen, de treinen naar Berlijn hebben zo'n wegzuig-systeem op de wc. En volgens mij wordt die zooi ook niet naar buiten gegooit maar opgeslagen.
  donderdag 4 mei 2006 @ 16:53:05 #78
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37549317
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

daarom mogen de nederlandse treinen ook niet naar t buitenland, omdat we geen tanks hebben

tenminste staat mij iets van bij
Geldt vooral voor Duitsland. BNL flikkert nog gewoon alle stront tussen de rails.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37549725
We lopen gewoon weer ns achter
  donderdag 4 mei 2006 @ 17:28:33 #80
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37550317
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:53 schreef MREn het volgende:

[..]

Geldt vooral voor Duitsland. BNL flikkert nog gewoon alle stront tussen de rails.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_37550688
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:50 schreef Zug-Chef het volgende:
Wou al zeggen, de treinen naar Berlijn hebben zo'n wegzuig-systeem op de wc. En volgens mij wordt die zooi ook niet naar buiten gegooit maar opgeslagen.
ICK stammen toch ook? alleen als dat opgeslagen word?
  donderdag 4 mei 2006 @ 17:51:28 #82
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37550784
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:46 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ICK stammen toch ook? alleen als dat opgeslagen word?
ICK pleurt het ook op de rails volgens mij. Oude Duitse bakken. Aan de andere kant de urine wordt opgeslagen in de tegeltjes van de vloer aan de geur te ruiken...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37550846
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:51 schreef Duvel het volgende:

[..]

ICK pleurt het ook op de rails volgens mij. Oude Duitse bakken. Aan de andere kant de urine wordt opgeslagen in de tegeltjes van de vloer aan de geur te ruiken...
daar zit geen groot open gat in? maar wordt t netjes afgezogen dacht ik?

als t dan nog op de rail pleurt sja, ! maar met afzuiging = minimale hoeveelheid water = prima op te slaan = PROBLEM solved!

mischien een idee voor de ICM3/4tjes om een tank er in te gooien

komt toch ruimte vrij door het weghalen van de doorloopkop
  donderdag 4 mei 2006 @ 18:12:47 #84
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37551261
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:54 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

daar zit geen groot open gat in? maar wordt t netjes afgezogen dacht ik?

als t dan nog op de rail pleurt sja, ! maar met afzuiging = minimale hoeveelheid water = prima op te slaan = PROBLEM solved!

mischien een idee voor de ICM3/4tjes om een tank er in te gooien

komt toch ruimte vrij door het weghalen van de doorloopkop
In plaats van de doorloopkop een giertank, waarom ook niet!

Ik zou zeggen, bel NedTrain en stel het voor!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37551835
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

daarom mogen de nederlandse treinen ook niet naar t buitenland, omdat we geen tanks hebben

tenminste staat mij iets van bij
Nee met een Plan T maak je goeienaam in Duitsland .
  donderdag 4 mei 2006 @ 18:47:20 #86
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37551987
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 18:39 schreef Brembo het volgende:

[..]

Nee met een Plan T maak je goeienaam in Duitsland .
Gaat wel tien keer zo hard als normaal. Alleen maar heel eventjes.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37552768
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:46 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ICK stammen toch ook? alleen als dat opgeslagen word?
Net iets nieuwer Vergelijk t maar met de nederlandse ICR

Deze juweeltjes:



Kon ff niet zo snel een foto van de wc vinden
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 19:47:32 #88
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37553606
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:42 schreef Ou-Tannu het volgende:
niet naar t buitenland, omdat we geen tanks hebben
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 16:53 schreef MREn het volgende:
Geldt vooral voor Duitsland.
Het niet hebben van tanks in combinatie met Duitsland is al eens eerder behoorlijk misgegaan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37553612
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 18:47 schreef Duvel het volgende:

[..]

Gaat wel tien keer zo hard als normaal. Alleen maar heel eventjes.
Plan T:HS
8)

edit

uit de op
quote:
Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
wordt daar met de drie smaken ook de SGMm? bedoelt? hoewel dat gewoon SGM's zijn..?

dan zouden t toch 2 smaken zijn?

[ Bericht 45% gewijzigd door Ou-Tannu op 04-05-2006 20:09:18 ]
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 20:14:37 #90
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37554524
ja goed punt Ou-T de OP moet maar eens ff een mid-life revisie hebben lijkt me
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37554611
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:14 schreef Dr_Flash het volgende:
ja goed punt Ou-T de OP moet maar eens ff een mid-life revisie hebben lijkt me
viel me nu eens op
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 20:18:12 #92
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37554650
wie beheert die OP eigenlijk?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 4 mei 2006 @ 20:18:25 #93
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37554656
Eigenlijk heb je vijf soorten SGM: SGM-proto, SGM2, SGM3 uit SGM2, SGM3 vers uit fabriek, SGMm.

Mooi hè!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37554737
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:18 schreef Duvel het volgende:
Eigenlijk heb je vijf soorten SGM: SGM-proto, SGM2, SGM3 uit SGM2, SGM3 vers uit fabriek, SGMm.

Mooi hè!
ook goed, maar dan moet t wel Correct in de OP :-)
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 20:26:30 #95
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37554917
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:20 schreef Ou-Tannu het volgende:

ook goed, maar dan moet t wel Correct in de OP :-)
[SPOOR] Updates voor de centrale OP
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37554976
quote:
pi_37555669
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:18 schreef Dr_Flash het volgende:
wie beheert die OP eigenlijk?
MREn
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 20:49:07 #98
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37555728
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:47 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

MREn
ja goddomme, ik zit net te betogen dat het veel handiger is om dat ding in de wiki te knallen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37555760
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja goddomme, ik zit net te betogen dat het veel handiger is om dat ding in de wiki te knallen
mja, k zou zeggen ga je gang?
  donderdag 4 mei 2006 @ 20:50:51 #100
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37555786
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja goddomme, ik zit net te betogen dat het veel handiger is om dat ding in de wiki te knallen
Waarom heb je dat nog niet gedaan dan?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 20:52:30 #101
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37555843
ik was bezig, maar hij staat idd al wel in de wiki

ik pas ff wat dingen aan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 21:00:16 #102
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37556135
zo, aangepast, EEN tram, en het ICK interieur. onderaan de OP staat de link naar het wikitopic, daar kunnen Ou-Tannu, Duvel en MREn hun definitieve oordeel over de sprintertjes vellen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37556352
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 21:00 schreef Dr_Flash het volgende:
zo, aangepast, EEN tram, en het ICK interieur. onderaan de OP staat de link naar het wikitopic, daar kunnen Ou-Tannu, Duvel en MREn hun definitieve oordeel over de sprintertjes vellen
nja, tis gewoon dat er foutive info staat eigenlijks :p
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 21:08:21 #104
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37556419
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 21:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nja, tis gewoon dat er foutive info staat eigenlijks :p
verbeter dan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 4 mei 2006 @ 22:13:37 #105
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37558871
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:18 schreef Duvel het volgende:
Eigenlijk heb je vijf soorten SGM: SGM-proto, SGM2, SGM3 uit SGM2, SGM3 vers uit fabriek, SGMm.

Mooi hè!
Inwendig zijn er geen enorme verschillen.
Een verlengde SGM-III is het zelfde als een SGM-III af-fabriek.
Dan zou je het verschil bij IRM ook moeten maken. VIRM III->IV, VIRM IV->VI, IRM-VI en -IV nieuw.

Of de verschillende deelseries plan V1 t/m V13?

Of ICM-0 t/m ICM-4?

Lijkt mij persoonlijk wat te specifiek (en weinig relevant?) voor de OP.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 4 mei 2006 @ 22:15:41 #106
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37558951
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 21:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nja, tis gewoon dat er foutive info staat eigenlijks :p
er is niets fout aan hoor, incompleet misschien, maar niet fout.

dat een van de Houtense trams weg is, is wel een fout, dat sgm-geneuzel niet.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 4 mei 2006 @ 22:22:45 #107
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37559222
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:13 schreef MREn het volgende:

[..]

Inwendig zijn er geen enorme verschillen.
Een verlengde SGM-III is het zelfde als een SGM-III af-fabriek.
Dan zou je het verschil bij IRM ook moeten maken. VIRM III->IV, VIRM IV->VI, IRM-VI en -IV nieuw.

Of de verschillende deelseries plan V1 t/m V13?

Of ICM-0 t/m ICM-4?

Lijkt mij persoonlijk wat te specifiek (en weinig relevant?) voor de OP.
Van mij hoeft dat soort waanzin er ook niet in hoor!

Ik gaf het alleen maar aan ter illustratie. Er zit soms meer verschil in de deelseries dan je zou denken. Het is een van de redenen dat de revisie van ICR zo lang duurt (had een jaar of wat geleden al klaar moeten zijn).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 23:18:42 #108
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37561328
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:15 schreef MREn het volgende:

[..]

er is niets fout aan hoor, incompleet misschien, maar niet fout.

dat een van de Houtense trams weg is, is wel een fout, dat sgm-geneuzel niet.
Die tramfout heb ik rechtgezet, van de sprinters heb ik niet echt kaas gegeten, regelenjullie dat ff
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37561395
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:13 schreef MREn het volgende:

[..]

Inwendig zijn er geen enorme verschillen.
Een verlengde SGM-III is het zelfde als een SGM-III af-fabriek.
Dan zou je het verschil bij IRM ook moeten maken. VIRM III->IV, VIRM IV->VI, IRM-VI en -IV nieuw.

Of de verschillende deelseries plan V1 t/m V13?

Of ICM-0 t/m ICM-4?

Lijkt mij persoonlijk wat te specifiek (en weinig relevant?) voor de OP.
Dan moet in de OP ook komen, welke treinstellen een vastgeschroefde asbak hebben en welke niet .
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 23:21:13 #110
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37561437
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 23:20 schreef Brembo het volgende:

[..]

Dan moet in de OP ook komen, welke treinstellen een vastgeschroefde asbak hebben en welke niet .
nee, da's idd over de top
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 4 mei 2006 @ 23:34:17 #111
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37561948
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 23:21 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

nee, da's idd over de top
Wel joh. Ik heb ooit nog een lijst proberen bij te houden van subtiele verschillen in het DD-AR materieel: blauw of grijs linoleum op de vloer, en of er kruiskopschroeven of die andere (platkop?) waren gebruikt bij de raamkozijnen.

Ziek, dat wel, maar je moet wat als je iedere ochtend het zelfde stuk ziet. En in een DD-AR pitten kan ik niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 4 mei 2006 @ 23:46:40 #112
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37562434
DD-AR had nooit in de vaart mogen komen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 5 mei 2006 @ 00:28:48 #113
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37563704
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 23:46 schreef Dr_Flash het volgende:
DD-AR had nooit in de vaart mogen komen
Ze willen ze gaan verbouwen. Enkele suggesties:

Uiterlijk omgeschilderd:


Interieur vernieuwd:


Nieuwe kop erop:
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 5 mei 2006 @ 00:41:00 #114
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_37563960
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 15:56 schreef Zug-Chef het volgende:
NS sluit toiletten in strijd tegen wildpoepers

LEEUWARDEN - Poep en plas op het spoor in het station van Leeuwarden heeft er in de afgelopen maand vier keer voor gezorgd dat treinen door een stootblok gleden. De NS hebben inmiddels besloten dat conducteurs de toiletten moeten afsluiten als de trein langer dan een paar minuten stilstaat in Leeuwarden.

Dat heeft een woordvoerder van NS woensdag laten weten in een reactie op een klacht van de conducteursvakbond VVMC. Deze bond stelde dat het station niet goed wordt schoongemaakt en deed hierover haar beklag bij spoorbeheerder ProRail.


De viezigheid is inmiddels opgeruimd. "Vannacht zijn de sporen in Leeuwarden schoongemaakt", benadrukte de NS-woordvoerder.

Gewond

Afgelopen vrijdag ging het volgens de VVMC voor het laatst mis in Leeuwarden door uitwerpselen op het spoor. De trein liep tijdens de glijpartij een beschadigde koppeling op. Bij de incidenten ligt de snelheid van de treinen erg laag en het is volgens VVMC-bestuurder Eilert daaraan te danken dat er geen machinisten of reizigers gewond zijn geraakt.

Het is niet de eerste keer dat een treinstation wordt getroffen door wildpoepers en -plassers. Eerder trof het spoorbedrijf al maatregelen tegen het fenomeen in Groningen. "Onze toiletten zijn al voorzien van stickers, waarin we klanten oproepen om er alleen gebruik van te maken als de trein rijdt", aldus de zegsman van NS.

..
..
..
..
..


Alsof dat werkt. InterCIty's staan gemiddeld zo'n 20 minuten stil. Moeten ze dus eerst alle wc's dicht doen. Om 10 minuten later ze weer open te doen... En dat gaan ze natuurlijk een keer vergeten. Zodat als de trein net rijdt, iemand naar de wc moet. Dat niet kan. En de conducteur zit dan natuurlijk op het andere treinstel, zodat iemand tot na Heerenveen moet wachten....
Wat een zeikerds
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_37564280
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 00:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ze willen ze gaan verbouwen. Enkele suggesties:

Uiterlijk omgeschilderd:
[afbeelding]

Interieur vernieuwd:
[afbeelding]

Nieuwe kop erop:
[afbeelding]
mischien ook elk stammetje zn EIGEN moterwagen geven? ipv een 1700/1800 series eloc? want die passen er dan ECHT niet meer bij
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:00:46 #116
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_37564335
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 00:57 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mischien ook elk stammetje zn EIGEN moterwagen geven? ipv een 1700/1800 series eloc? want die passen er dan ECHT niet meer bij
Dat zijn die geel zwarte tanken die der achter/voor hangen toch ?
Spuuglelijke dingen ja
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:14:39 #117
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37564547
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:14 schreef Alexxxxx het volgende:
Frans design he?
Des te meer reden om die stammen echte moterwagens te geven ;P
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:23:56 #119
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37564642
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Des te meer reden om die stammen echte moterwagens te geven ;P
Ik ben in zo'n motorwagen verliefd geworden op mn huidige vrouw, en zij op mij. Ik ben dus voor
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:34:23 #120
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37564782
Dan zit NSR straks helemaal met een megavoorraad 1700 locs...
So we just called him Fred
pi_37564808
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:34 schreef FredvZ het volgende:
Dan zit NSR straks helemaal met een megavoorraad 1700 locs...
daar kan je ook bergen andere dingen mee doen
pi_37564820
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:23 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik ben in zo'n motorwagen verliefd geworden op mn huidige vrouw, en zij op mij. Ik ben dus voor
i knew IT!
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:42:39 #123
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37564893
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:36 schreef Ou-Tannu het volgende:
daar kan je ook bergen andere dingen mee doen
Op de watergraafsmeer neerzetten naast die grote berg ICK die als reserve staat

NSR kan er alleen maar personenrijtuigen mee trekken en daarvoor hebben ze er al genoeg.
Verkopen aan Railion heeft ook geen zin, want die hebben er ook te veel...
Verkopen aan het buitenland... beetje moeilijk met een zeldzaam =1500 (+20% 10%) Voltage.
So we just called him Fred
pi_37564949
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:42 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Op de watergraafsmeer neerzetten naast die grote berg ICK die als reserve staat

NSR kan er alleen maar personenrijtuigen mee trekken en daarvoor hebben ze er al genoeg.
Verkopen aan Railion heeft ook geen zin, want die hebben er ook te veel...
Verkopen aan het buitenland... beetje moeilijk met een zeldzaam =1500 (+20% 10%) Voltage.
nou 1700/1800 elocs voor een staartje ICK hangen en trap de 400 series van de Plan V maar weg
  vrijdag 5 mei 2006 @ 01:49:41 #125
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37564993
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:42 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Op de watergraafsmeer neerzetten naast die grote berg ICK die als reserve staat
Dat gaat mooi allemaal in dienst met DRGL2007, loccen overschot is dan ook voorbij, oa door formatie van korte (3600-serie)stammen ICR en van trek-trekstammen ICK.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37565192
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 01:49 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat gaat mooi allemaal in dienst met DRGL2007, loccen overschot is dan ook voorbij, oa door formatie van korte (3600-serie)stammen ICR en van trek-trekstammen ICK.
trek-trek stammen? hebben ze geen stuurstanden over / kunnen die niet relatief snel geproduceerd worden?
dag
  vrijdag 5 mei 2006 @ 02:53:54 #127
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37565720
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 02:05 schreef petre86 het volgende:

[..]

trek-trek stammen? hebben ze geen stuurstanden over / kunnen die niet relatief snel geproduceerd worden?
Niet voor ICK
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 5 mei 2006 @ 09:54:29 #128
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37568466
Welke 3600 serie komen ze? Ik neem aan die 'sneltrein' die van Breda naar Arnhem gaat?

Overigens, waarom zouden ze de DDAR van een nieuwe neus gaan voorzien? Ziet er allemaal wel beter uit overigens.
Grappig dat er al wel plaatjes zijn voor een evt verbouwing van DDAR (hou oud zijn die dingen nu eenmaal) en dat ik ze nog niet van ICM heb gezien...
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  vrijdag 5 mei 2006 @ 10:12:51 #129
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37568825
Zou het jammer vinden als de 1700/1800 elocs weggaan. Ik heb het niet zo op EMU's
pi_37570952
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 00:28 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ze willen ze gaan verbouwen. Enkele suggesties:

Uiterlijk omgeschilderd:
[afbeelding]

Interieur vernieuwd:
[afbeelding]

Nieuwe kop erop:
[afbeelding]
Bovenste gaat enigsinds nog wel, maar liever gewoon het huidige uiterlijk. Innerlijk . Onderste
pi_37570991
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 09:54 schreef 456 het volgende:
Grappig dat er al wel plaatjes zijn voor een evt verbouwing van DDAR (hou oud zijn die dingen nu eenmaal) en dat ik ze nog niet van ICM heb gezien...
Als ze er zouden zijn, zou ik niet eens durven kijken
Niets mis met de huidige ICMs.
pi_37571404
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 10:12 schreef Zug-Chef het volgende:
Zou het jammer vinden als de 1700/1800 elocs weggaan. Ik heb het niet zo op EMU's
ja maar ze passen dan niet echt meer bij stammetjes,

of ze moeten de locs ook omschilderen? en SCHOON houden?
pi_37571411
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 10:12 schreef Zug-Chef het volgende:
Zou het jammer vinden als de 1700/1800 elocs weggaan. Ik heb het niet zo op EMU's
Die gaan voorlopig ook niet weg; hier worden alleen weer wat absurde, niet-doordachte denkbeelden geuit.
  vrijdag 5 mei 2006 @ 11:53:41 #134
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_37571607
Die locs mogen ook wel eens door de wasserette ja..
  vrijdag 5 mei 2006 @ 12:34:01 #135
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37572810
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 11:47 schreef Tfz het volgende:

[..]

Die gaan voorlopig ook niet weg; hier worden alleen weer wat absurde, niet-doordachte denkbeelden geuit.
Die plaatjes zijn niet ondoordacht hoor, die komen van NS zelf. Zoals je weet zijn ze al een tijdje aan het onderzoeken wat ze met het DD-AR park gaan doen. De huidige 30 à 31 DD-AR 1700'en vervangen door motorwagens lijkt me gezien het locpark inderdaad onzinnig, temeer het DD-AR rijtuigpark inmiddels 13 jaar oud is, dus nu nog gloednieuwe motorwagens kopen matcht volgens mij beroerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Duvel op 05-05-2006 13:22:19 ]
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37572850
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 12:34 schreef Duvel het volgende:
[..]
Die plaatjes zijn niet ondoordacht hoor, die komen van NS zelf. Zaosl je weet zijn ze al een tijdje aan het onderzoeken wat ze met het DD-AR park gaan doen. De huidige 30 à 31 DD-AR 1700'en vervangen door motorwagens lijkt me gezien het locpark inderdaad onzinnig, temeer het DD-AR rijtuigpark inmiddels 13 jaar oud is, dus nu nog gloednieuwe motorwagens kopen matcht volgens mij beroerd.
Ik doel dan ook niet op jouw reactie.
  vrijdag 5 mei 2006 @ 13:24:04 #137
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37574308
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 11:32 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Bovenste gaat enigsinds nog wel, maar liever gewoon het huidige uiterlijk. Innerlijk . Onderste
Het huidige uiterlijk is vaal geel met donkergele postzegels, voorzien van grafittiresten en divers vuil. Het is echt net schroot.

Ze zijn trouwens ook aan het experimenteren met de luchtinlaat op de rijtuigen, zoals ik laatst zag op Utrecht Centraal:


Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 5 mei 2006 @ 13:28:28 #138
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37574445
aan het eind van de middag twee stoomlocs in Leeuwarden, voor het aankomende stoomweekend. om even over vieren ga ik er even kijken
pi_37577160
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 13:24 schreef Duvel het volgende:

[..]

Het huidige uiterlijk is vaal geel met donkergele postzegels, voorzien van grafittiresten en divers vuil. Het is echt net schroot.

Ze zijn trouwens ook aan het experimenteren met de luchtinlaat op de rijtuigen, zoals ik laatst zag op Utrecht Centraal:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Eigenlijk is het gewoon ook een jaren 80 Plan V, die raampjes bovenop de bovenkant . Ik heb geluk dat ik nooit met DD-AR hoef te reizen . Maar een keer ingezeten, maar het zit totaal niet.

Ik vind trouwens de 16/17/1800 serie juist wel mooi . De rest van Nederlandse materieel is alleemaal met motorwagen .
pi_37578681
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 20:52 schreef Dr_Flash het volgende:
ik was bezig, maar hij staat idd al wel in de wiki

ik pas ff wat dingen aan
pfff... En de link naar de wiki staat ook gewoon in de OP... Misschien kon het wel beter gewoon groter én bovenin geplaatst worden Wie leest die gigantische OP nou...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:05:03 #141
96705 mirrie1986
all you need is love
pi_37580930
er reed hier zonet gewoon een vet gave oude locomotief langs in meppel! Gaaf zeg!
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:05:23 #142
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37580934
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 13:28 schreef Alexxxxx het volgende:
aan het eind van de middag twee stoomlocs in Leeuwarden, voor het aankomende stoomweekend. om even over vieren ga ik er even kijken
Damn ik was er toen, maar heb niks gezien
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:06:07 #143
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37580950
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:05 schreef mirrie1986 het volgende:
er reed hier zonet gewoon een vet gave oude locomotief langs in meppel! Gaaf zeg!
Ja, klopt, richting Leeuwarden over een uur komt er nog 1 langs.
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:07:05 #144
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37580979
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:05 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Damn ik was er toen, maar heb niks gezien
Ik heb ook niks gezien, maar ik lees net dat de eerste nu pas in Meppel is Morgenochtend ga ik om 7:15 met de trein, dan maar wat eerder weg, wie weet kan ik dan wat foto's maken
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:10:01 #145
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581037
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:07 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik heb ook niks gezien, maar ik lees net dat de eerste nu pas in Meppel is Morgenochtend ga ik om 7:15 met de trein, dan maar wat eerder weg, wie weet kan ik dan wat foto's maken
Ga je strax nog naar Lwd... Ik misschien nu nog wel, als die dingen strax langs komen...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:18:52 #146
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581214

Leeuwarden
DH1: 3103 - 3104 - 3106 - 3108
Vrijdag 5 Mei 2006 - 15:08


Leeuwarden
Stoptrein Leeuwarden - Groningen
DH2: 3228
Vrijdag 5 Mei 2006 - 15:09


Leeuwarden
DH1: 3109
Vrijdag 5 Mei 2006 - 16:30


Leeuwarden Achter De Hoven
Stoptrein Groningen - Leeuwarden
DH1 + DH2: 3111 + 3216
Vrijdag 5 Mei 2006 - 16:41


Leeuwarden - Dokkumer Lokaaltsje
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden - Dokkumer Lokaaltsje
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden - Dokkumer Lokaaltsje
Vrijdag 5 Mei 2006


Poepincident op Lwd:


Leeuwarden
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden
Vrijdag 5 Mei 2006

[ Bericht 0% gewijzigd door Zug-Chef op 05-05-2006 17:24:12 ]
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:22:10 #147
67478 Radjesh
Dire Straits!
pi_37581273
Spoor



Maastricht:




Eindhoven

  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:23:15 #148
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581298
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:22 schreef Radjesh het volgende:
Spoor
[afbeelding]
gelukkig geen poep er tussen
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:28:25 #149
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37581407
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ga je strax nog naar Lwd... Ik misschien nu nog wel, als die dingen strax langs komen...
Denk het niet, ik hou het bij morgenochtend... Nu vanmiddag is het aangekondigd, sta je daar tussen 200 treinenfappers. En foto's maken ho maar, lopen er weer jan doedels voor je lens langs... Als ik ze morgen zie heb ik geluk, en anders zie ik het maandag of zaterdag wel op Omrop Fryslân.
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:30:02 #150
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37581435
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:23 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

gelukkig geen poep er tussen
dat je die kapotte koppelingskappen door het poepglijden die opp spoor 1 (ja toch? iig die richting Sneek/Starum) lagen niet eens op de foto hebt gezet
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:30:46 #151
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581445
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:28 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Denk het niet, ik hou het bij morgenochtend... Nu vanmiddag is het aangekondigd, sta je daar tussen 200 treinenfappers. En foto's maken ho maar, lopen er weer jan doedels voor je lens langs... Als ik ze morgen zie heb ik geluk, en anders zie ik het maandag of zaterdag wel op Omrop Fryslân.
Wel apart dat het er eigenlijik al had moeten zijn, rond 4 uur. Maar niemand gezien toen... Waar lees jij waar ze zijn eigenlijk ?

btw Waarom ontlopen we elkaar altijd op Lwd CS
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:33:34 #152
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37581502
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:30 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Wel apart dat het er eigenlijik al had moeten zijn, rond 4 uur. Maar niemand gezien toen... Waar lees jij waar ze zijn eigenlijk ?

btw Waarom ontlopen we elkaar altijd op Lwd CS
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:05 schreef mirrie1986 het volgende:
er reed hier zonet gewoon een vet gave oude locomotief langs in meppel! Gaaf zeg!
En ik heb noiot gezegd dat ze om 4 uur op CS zouden zijn.. alleen dat er aan het eind van de middag twee zouden komen, met een uur er tussenin... en dat IK er om 4 uur zou zijn
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:45:26 #153
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581708
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:33 schreef Alexxxxx het volgende:


En ik heb noiot gezegd dat ze om 4 uur op CS zouden zijn.. alleen dat er aan het eind van de middag twee zouden komen, met een uur er tussenin... en dat IK er om 4 uur zou zijn
Nee ok, maar doelde er meer op dat ik dus helemaal geen fotograven zag... Als er dus ergens deze middag stoomtreinen langs komen... zou je toch verwachten dat er al wel wat lui zijn...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:51:29 #154
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37581835
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:45 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Nee ok, maar doelde er meer op dat ik dus helemaal geen fotograven zag... Als er dus ergens deze middag stoomtreinen langs komen... zou je toch verwachten dat er al wel wat lui zijn...
Toen ik er was, was het vrij druk.. ik zie het verschil alleen niet tussen een bevrijdingsfestivalganger en een fotograaf...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 17:57:15 #155
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37581954
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:51 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Toen ik er was, was het vrij druk.. ik zie het verschil alleen niet tussen een bevrijdingsfestivalganger en een fotograaf...
Niet?

Nouja al die bevrijdingsfestivallui zijn te herkennen aan die breezah chicks die er rondlopen plus al die jonge lui. Ik denk niet dat hun interesse hebben in een stoomlok.

De wat oudere man zal over het algemeen daar meer interesse in hebben
  vrijdag 5 mei 2006 @ 18:09:23 #156
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37582187
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:30 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

dat je die kapotte koppelingskappen door het poepglijden die opp spoor 1 (ja toch? iig die richting Sneek/Starum) lagen niet eens op de foto hebt gezet
Dacht dat het op spoor 4 was Naja ik ga zo toch nog ff die kant op, dus kom er vanzelf langs
pi_37588936
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:28 schreef Alexxxxx het volgende:
Denk het niet, ik hou het bij morgenochtend... Nu vanmiddag is het aangekondigd, sta je daar tussen 200 treinenfappers. En foto's maken ho maar, lopen er weer jan doedels voor je lens langs... Als ik ze morgen zie heb ik geluk, en anders zie ik het maandag of zaterdag wel op Omrop Fryslân.
Ik wil niet zoveel zeggen, maar die "treinfappers" maken dezelfde kwaliteit kiekjes als jij dus zo denigrerend doen is een beetje triest.

Naast het spoor: Die gare beschermhoedjes (koppelkappen, zo je wilt) liggen daar regelmatig, heeft niks met doorglijden te maken. Een verzameling van die dingen zie je op alle stations waar regelmatig mat '64 gesplitst en gecombineerd wordt wel.

@Radjesh: Wanneer is de foto in Eindhoven gemaakt? Gisteren rond een uur of zes?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 22:24:43 #158
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37589356
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 22:10 schreef Tfz het volgende:

[..]

Ik wil niet zoveel zeggen, maar die "treinfappers" maken dezelfde kwaliteit kiekjes als jij dus zo denigrerend doen is een beetje triest.

Naast het spoor: Die gare beschermhoedjes (koppelkappen, zo je wilt) liggen daar regelmatig, heeft niks met doorglijden te maken. Een verzameling van die dingen zie je op alle stations waar regelmatig mat '64 gesplitst en gecombineerd wordt wel.

@Radjesh: Wanneer is de foto in Eindhoven gemaakt? Gisteren rond een uur of zes?
mwah, die ene mat '64 die per week in Lwd komt?? En treinfappers is een geuzennaam ik post zelf toch ook in dit topic?
pi_37589771
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 22:24 schreef Alexxxxx het volgende:
mwah, die ene mat '64 die per week in Lwd komt??
Lw. ICM en DH I/II heeft ze ook overigens, dus dat verklaart wel wat .
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:13:02 #160
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37590857
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 17:51 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Toen ik er was, was het vrij druk.. ik zie het verschil alleen niet tussen een bevrijdingsfestivalganger en een fotograaf...
Je hebt wat gemist joh... was moooooooiiii hier En zoveel spotters waren dr niet, viel best mee.

Een kleine selectie uit het fotoboek: (allemaal verkleind)



























  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:25:15 #161
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37591242
nah, morgenochtend om kwart voor zeven ben ik er, met een beetje geluk staan ze er dan nog
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:33:10 #162
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37591484
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 23:25 schreef Alexxxxx het volgende:
nah, morgenochtend om kwart voor zeven ben ik er, met een beetje geluk staan ze er dan nog
Juh vast wel. Rond 10en begint de show in Sneek.... Maar is t om 7 uur dan al wel licht

Oja, s avonds na de laatste rit gaan ze een dinertochtje maken richting Groningen...
pi_37592813
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 23:33 schreef Zug-Chef het volgende:
Oja, s avonds na de laatste rit gaan ze een dinertochtje maken richting Groningen...
Hoe laat is dat? (aankomst groningen)?
pi_37592981
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 00:21 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Hoe laat is dat? (aankomst groningen)?
Had het nog gevraagd aan enkele lui van de VSM, maar ze wisten het nog niet...
pi_37598083
Op de site staat dit:

Het programma zaterdag 6 mei
De trein vertrekt en komt aan op het Centraal station van Leeuwarden aan het Stationsplein. Het programma is als volgt:


18.30 – 18.50 uur. Ontvangst op het perron van het station in Leeuwarden. Persoonlijk welkom door gedeputeerde Piet Bijman, voorzitter van Farm Friends

19.00 uur. Vertrek per trein van Leeuwarden

22.30 uur. Terugkomst trein in Leeuwarden.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 20:11:03 #166
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_37610891
Hm, ik hoorde zojuist inderdaad een stoomfluit over de stad heen gillen. Dit topic verklaart dus veel.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
&lt;a href="https://regenrace.nl" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;regenrace of niet?&lt;/a&gt;
pi_37613892
Vanmiddag iemand onder een trein terecht gekomen tussen rotterdam en gouda, weet iemand meer over vertragingen, hoe lang dit geduurd heeft en waar het ongeveer was?

En kan iemand me helpen aan de naam van een website met treinspots, treinstelsamenstellingen e.d., iets met een a erin? Ik kan het niet meer vinden
pi_37616318
En hij was er ook daadwerkelijk. Rond 9 uur, geen foto's...
  zaterdag 6 mei 2006 @ 23:35:05 #169
138687 Hr-Flip
flipperderflap
pi_37617165
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 21:50 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Vanmiddag iemand onder een trein terecht gekomen tussen rotterdam en gouda, weet iemand meer over vertragingen, hoe lang dit geduurd heeft en waar het ongeveer was?

En kan iemand me helpen aan de naam van een website met treinspots, treinstelsamenstellingen e.d., iets met een a erin? Ik kan het niet meer vinden
www.somda.nl
pi_37617998
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 23:35 schreef Hr-Flip het volgende:

[..]

www.somda.nl
Super, thanks!
pi_37621773
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 21:50 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Vanmiddag iemand onder een trein terecht gekomen tussen rotterdam en gouda, weet iemand meer over vertragingen, hoe lang dit geduurd heeft en waar het ongeveer was?

En kan iemand me helpen aan de naam van een website met treinspots, treinstelsamenstellingen e.d., iets met een a erin? Ik kan het niet meer vinden
Vriend van mij zat in die trein, iemand had zelfmoord gepleegd... Vertraging duurde ongeveer 2 uur. Hij zag hoe ze bezig waren de stukjes onder de trein weg te halen, en ze moesten heel de trein van voor naar achter meerdere malen checken...

Brrrr
pi_37623499
voor veel nieuws over Openbaar vervoer met spotmeldingen "

http://groups.yahoo.com/group/ovl/
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_37625126
quote:
Op zondag 7 mei 2006 09:14 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Vriend van mij zat in die trein, iemand had zelfmoord gepleegd... Vertraging duurde ongeveer 2 uur. Hij zag hoe ze bezig waren de stukjes onder de trein weg te halen, en ze moesten heel de trein van voor naar achter meerdere malen checken...

Brrrr
Dat is echt verschrikkelijk..

Ik heb begrepen dat het een intercity naar rotterdam was? Althans, een vriend van mij moest de intercity van 7 over 1 hebben, en kreeg te horen dat die niet reed, 'omdat er iemand onder lag'.
  zondag 7 mei 2006 @ 13:34:28 #174
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37626365
quote:
Op zondag 7 mei 2006 11:32 schreef verzameldirk het volgende:
voor veel nieuws over Openbaar vervoer met spotmeldingen "

http://groups.yahoo.com/group/ovl/
Heb me er net aangemeld. Zit jij daar ook of ben jij een van de beheerders daar
pi_37626924
quote:
Op zondag 7 mei 2006 09:14 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Vriend van mij zat in die trein, iemand had zelfmoord gepleegd... Vertraging duurde ongeveer 2 uur. Hij zag hoe ze bezig waren de stukjes onder de trein weg te halen, en ze moesten heel de trein van voor naar achter meerdere malen checken...

Brrrr
he bah :/ nou is rood geen lelijke kleur maar t vloekt volgens mij enorm bij t geel
  zondag 7 mei 2006 @ 13:58:37 #176
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37626985
quote:
Op zondag 7 mei 2006 13:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

he bah :/ nou is rood geen lelijke kleur maar t vloekt volgens mij enorm bij t geel
Zo'n aanrijding is ook maar zonde van de gele treinen

pi_37628390
quote:
Op zondag 7 mei 2006 12:39 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Dat is echt verschrikkelijk..

Ik heb begrepen dat het een intercity naar rotterdam was? Althans, een vriend van mij moest de intercity van 7 over 1 hebben, en kreeg te horen dat die niet reed, 'omdat er iemand onder lag'.
Nee, was de intercity van Rotterdam naar Utrecht.
pi_37628473
quote:
Op zondag 7 mei 2006 13:58 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Zo'n aanrijding is ook maar zonde van de gele treinen

Yep, hoewel ik t bij een Wadsloper niet eens zo erg zou vinden
pi_37629574
quote:
Op zondag 7 mei 2006 15:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Yep, hoewel ik t bij een Wadsloper niet eens zo erg zou vinden
maar die zijn niet kapot te krijgen ( getuige de aanrijdingen in het verleden)
dag
pi_37629592
quote:
Op zondag 7 mei 2006 15:44 schreef petre86 het volgende:

[..]

maar die zijn niet kapot te krijgen ( getuige de aanrijdingen in het verleden)
moauw

tis dat t niet kan / mag maar anders 2 DH-2 tjes voorzien van remote controll en op een stuk afgelegen spoor met 100Km/h op elkaar laten vegen :p geheid dat ze stuk zijn?
pi_37629756
quote:
Op zondag 7 mei 2006 14:58 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Nee, was de intercity van Rotterdam naar Utrecht.
Ok, thanks.
  zondag 7 mei 2006 @ 16:49:06 #182
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37631520
quote:
Op zondag 7 mei 2006 15:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Yep, hoewel ik t bij een Wadsloper niet eens zo erg zou vinden
Ik zou het wel erg vinden
  zondag 7 mei 2006 @ 17:34:31 #183
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37632908
quote:
Op zondag 7 mei 2006 16:49 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ik zou het wel erg vinden
Ojee een kloon
  zondag 7 mei 2006 @ 17:42:00 #184
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37633138
Onder het motto pics or stfu Hier nog maar wat picca's


Leeuwarden
ICM
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden
ICM
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden
Wadlopertjes 3228 en 3111
Vrijdag 5 Mei 2006


Leeuwarden
Vrijdag 5 Mei 2006
  zondag 7 mei 2006 @ 17:42:25 #185
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37633152
quote:
Op zondag 7 mei 2006 17:34 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ojee een kloon
Of een lurkende wadloperliefhebber die zich heeft aangemeld omdat hij (of zij) het wadloperbashen niet maar aan kon zien
  zondag 7 mei 2006 @ 17:47:33 #186
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37633314
quote:
Op zondag 7 mei 2006 17:42 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Of een lurkende wadloperliefhebber die zich heeft aangemeld omdat hij (of zij) het wadloperbashen niet maar aan kon zien
Ach als je het vergelijkt met een Lint, is de wadloper opzich nog redelijk
  zondag 7 mei 2006 @ 18:00:49 #187
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37633760
Hehe, nee, ben echt een treinenliefhebber hoor, dus vandaar mijn naam (Wadloper is mijn favoriet )

Ik zal ook ff wat pics uploaden
pi_37633841
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:00 schreef Wadloper het volgende:
Hehe, nee, ben echt een treinenliefhebber hoor, dus vandaar mijn naam (Wadloper is mijn favoriet )

Ik zal ook ff wat pics uploaden
dan mag je strax een andere nick gaan uitzoeken
pi_37633917
Het zijn irritante bakken, maar wadlopers blijven lief.
  zondag 7 mei 2006 @ 18:07:06 #190
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37633941
ach welnee, ik vind de wadloper ook tof ik ben blij dat ik er niet dagelijks in hoef, maar hij hoort gewoon bij het noorden
  zondag 7 mei 2006 @ 18:07:55 #191
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37633953
Momentje...

Wat ik me ondertussen afvraag... wat hebben jullie tegen Wadlopers? Ik reis er erg vaak mee, en vind ze zo erg nog niet
  zondag 7 mei 2006 @ 18:08:09 #192
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37633960
Nog 7 maanden, dan komen eindelijk de nieuwe duitse treinen hier. Wat zal dat een verademing zijn. Trouwens Alexxxxx nog pics kunnen schieten gister ochtend ?
  zondag 7 mei 2006 @ 18:10:53 #193
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37634023
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:08 schreef Zug-Chef het volgende:
Nog 7 maanden, dan komen eindelijk de nieuwe duitse treinen hier. Wat zal dat een verademing zijn. Trouwens Alexxxxx nog pics kunnen schieten gister ochtend ?
Nope, was niks.. gisteravond bij thuiskoomst wel, maar toen was het al te donker.
  zondag 7 mei 2006 @ 18:11:31 #194
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634038
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:10 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Nope, was niks.. gisteravond bij thuiskoomst wel, maar toen was het al te donker.
Ze stonden ook een stuk verderop he. Bijna tegen over de container terminal
  zondag 7 mei 2006 @ 18:16:24 #195
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634134
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:07 schreef Wadloper het volgende:
Momentje...

Wat ik me ondertussen afvraag... wat hebben jullie tegen Wadlopers? Ik reis er erg vaak mee, en vind ze zo erg nog niet
Ik vind dat ze teveel lawaai maken. Ze roesten bijna weg. Ze worden niet schoongemaakt (al is dat logisch met het oog op dec2006). Ze zijn bijna altijd vol...

iemand anders nog wat toe te voegen
  zondag 7 mei 2006 @ 18:16:26 #196
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634136




(lukt het nu wel zo?)
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:16 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ik vind dat ze teveel lawaai maken. Ze roesten bijna weg. Ze worden niet schoongemaakt (al is dat logisch met het oog op dec2006). Ze zijn bijna altijd vol...

iemand anders nog wat toe te voegen
Lawaai vind ik ze niet echt maken (ik merk het niet echt, alleen als ze vertrekken maken ze lawaai)
Ze maken ze idd helaas niet meer schoon, wat ik persoonlijk ook erg jammer vind. Al die vliegen erop zijn echt niet mooi
  zondag 7 mei 2006 @ 18:17:34 #197
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634170
quote:
Op zondag 7 mei 2006 13:34 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Heb me er net aangemeld. Zit jij daar ook of ben jij een van de beheerders daar
Nee zit daar al jaren is heel erg informatief maar ook soms
verschrikkelijk irritant....

Als je je aanmeld dan kun je kiezen voor iedere keer als er iets
wijzigd een e-mail, let wel op dan krijg je een stuk of honderd per dag
en soms meer.
Je kunt het ook per 25 berichten krijgen.

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  zondag 7 mei 2006 @ 18:19:09 #200
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634191
Ja oke, maar Buffels vind ik ook mooi hoor evenals koplopers.
Maar mijn collectie foto's zijn 85% wadlopers
pi_37634199
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:16 schreef Wadloper het volgende:

[[url=http://img131.imagevenue.com/loc101/th_18519_IMG_3829.jpg]afbeelding][/URL][[url=http://img120.imagevenue.com/loc101/th_18529_IMG_3814.jpg]afbeelding][/URL]

[[url=http://img40.imagevenue.com/loc213/th_18541_IMG_3830.jpg]afbeelding][/URL][[url=http://img101.imagevenue.com/loc157/th_18550_IMG_3840.jpg]afbeelding][/URL]

(lukt het nu wel zo?)
[..]

Lawaai vind ik ze niet echt maken (ik merk het niet echt, alleen als ze vertrekken maken ze lawaai)
Ze maken ze idd helaas niet meer schoon, wat ik persoonlijk ook erg jammer vind. Al die vliegen erop zijn echt niet mooi
Als je het geluid in de wadloper en de buffel vergelijkt (Zelfde traject) is het geluidsverschil ernorm.
  zondag 7 mei 2006 @ 18:23:00 #202
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634267
Oja Alexxxxx, dat zooitje op spoor 1 heb ik nog voor je


  zondag 7 mei 2006 @ 18:23:22 #203
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634276
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:19 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Als je het geluid in de wadloper en de buffel vergelijkt (Zelfde traject) is het geluidsverschil ernorm.
Mja, daar geef ik je gelijk in. Maar het lawaai heeft ook weer wat. Dan weet je gewoon meteen dat het een Wadloper is

Ik moet nog een aantal wadlopers (de nummers ervan) fotograveren, maar ik zie die bijna nooit in Groningen zelf. Kan het zijn dat er ook wadlopers zijn die gewoon permanent in Friesland dienst doen?
  zondag 7 mei 2006 @ 18:24:22 #204
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634300
Welke moet je nog ?
pi_37634330
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:08 schreef Zug-Chef het volgende:
Nog 7 maanden, dan komen eindelijk de nieuwe duitse treinen hier. Wat zal dat een verademing zijn. Trouwens Alexxxxx nog pics kunnen schieten gister ochtend ?
De GTW's komen uit Zwitserland
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  zondag 7 mei 2006 @ 18:26:58 #206
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634359
Van de DH 2's:
3207 3217 3228
3209 3223 3229
3214 3224 3230
3231 (deze was er ook dacht ik)

Van de DH-1:
3103 3112
3106
3108
3111
pi_37634426
quote:
Op zondag 7 mei 2006 16:49 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Ik zou het wel erg vinden
Vraagje aan Wadloper ben jij de Wadloper uit Oet.....


Dick oet W.....
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  zondag 7 mei 2006 @ 18:30:58 #208
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634475
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:29 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

Vraagje aan Wadloper ben jij de Wadloper uit Oet.....


Dick oet W.....
Nee, ik ben degene niet
  zondag 7 mei 2006 @ 18:31:02 #209
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634477
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:26 schreef Wadloper het volgende:
Van de DH 2's:
3207 3217 3228
3209 3223 3229
3214 3224 3230
3231 (deze was er ook dacht ik)

Van de DH-1:
3103 3112
3106
3108
3111
ghe 3228 was in Lwd vrijdag. 3111 reed in ieder geval een paar keer mee naar groningen met 3216 dacht ik. Verder stonden 3103 - 3106 en 3108 allemaal in Lwd naast spoor 5. Zie mijn fotos van een paar blz terug
  zondag 7 mei 2006 @ 18:33:00 #210
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37634530
3106, 3108, 3111, 3112, 3224 en 3229 heb ik in Leeuwarden op de foto gezet, dus dat is heel goed mogelijk
pi_37634546
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:25 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

De GTW's komen uit Zwitserland
GWT's? pics?
dag
  zondag 7 mei 2006 @ 18:33:42 #212
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37634551
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:25 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

De GTW's komen uit Zwitserland
Oke, ander land, zelfde schoonheid





  zondag 7 mei 2006 @ 18:34:00 #213
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634558
Je moet soms ook net de trein denk ik 'treffen'. Bij somda (waar ik ook lid ben) kunnen ze ook niet goed voorspellen welke wadlopers ingezet worden en waar.
Ik ga wel een keertje naar Leeuwarden in het weekend. Weten jullie een plaats waar je (net zoals Groningen) dichtbij kan komen?
  zondag 7 mei 2006 @ 18:37:44 #214
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634661
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:33 schreef Alexxxxx het volgende:
3106, 3108, 3111, 3112, 3224 en 3229 heb ik in Leeuwarden op de foto gezet, dus dat is heel goed mogelijk
Mooie foto's
pi_37634734
kennen jullie de site van de 'Echte" Wadloper

http://www.wadloper.nl.tt/


en de site van de fabrikant van de Arriva GTW's

http://www.stadlerrail.com/default.asp?n=94&ms=6&h=1&id=227&s=1

ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  zondag 7 mei 2006 @ 18:44:39 #216
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37634873
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:39 schreef verzameldirk het volgende:
kennen jullie de site van de 'Echte" Wadloper

http://www.wadloper.nl.tt/
Ja die ken ik Die is echt mooi, met erg veel informatie enzo
pi_37634960
quote:
Op zondag 7 mei 2006 18:33 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Oke, ander land, zelfde schoonheid

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
welke neus neemt arriva?
-edit-

die ander is mooier
dag
  zondag 7 mei 2006 @ 18:52:08 #218
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37635052
Nog maar even een plaatje van een ICM (2 zelfs )

pi_37637515
Mischien dat ik vrijdag avond nog wat Buitenlands materiaal heb
  zondag 7 mei 2006 @ 20:09:51 #220
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37638272


Ze mistaan niet in het landschap op die foto... Maar hier ?
pi_37638376
quote:
Op zondag 7 mei 2006 20:09 schreef Zug-Chef het volgende:
[afbeelding]

Ze mistaan niet in het landschap op die foto... Maar hier ?
Een wadloper past daar beter in...

Nee, hij past idd niet echt in N-nl, maar ook daar niet in... Meer een randstad trein ofzo.
  zondag 7 mei 2006 @ 20:15:46 #222
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37638556
quote:
Op zondag 7 mei 2006 19:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
Mischien dat ik vrijdag avond nog wat Buitenlands materiaal heb
Waar gaat de reis heen
pi_37638653
quote:
Op zondag 7 mei 2006 20:15 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Waar gaat de reis heen
Londen,

via frankrijk, dus met wat geluk :p
  zondag 7 mei 2006 @ 20:18:35 #224
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37638687
quote:
Op zondag 7 mei 2006 20:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Londen,

via frankrijk, dus met wat geluk :p
Gaaf, met de kanaaltrein dus... Leuke terminal hebben ze in Parijs-Gare-Du-Nord...
pi_37639430
quote:
Op zondag 7 mei 2006 20:18 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Gaaf, met de kanaaltrein dus... Leuke terminal hebben ze in Parijs-Gare-Du-Nord...
ik hoop dat ik wat fotos kan maken, en anders wel van de underground
  zondag 7 mei 2006 @ 20:42:58 #226
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37639618
Volgende week zondag in Transportwereld (RTL5 meen ik) een stukje over die vrachttreinen, RMS ofzo? In ieder geval die geel met blauwe en wat zilver.
  zondag 7 mei 2006 @ 21:03:59 #227
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37640484
quote:
Op zondag 7 mei 2006 20:42 schreef ROG het volgende:
Volgende week zondag in Transportwereld (RTL5 meen ik) een stukje over die vrachttreinen, RMS ofzo? In ieder geval die geel met blauwe en wat zilver.
ja klopt, zag net het eindstukje op rtl7.. Interessant iig

Ook boeiend.vanavond op NGC om 22:00

Crash Scene Investigation: Train Collision

Na een Canadese treinramp waarbij 27 slachtoffers vallen, brengt een onderzoek onbegrijpelijke procedures van treinconducteurs en personeel aan het licht.
pi_37640949
Plan Utjes Bij Zuthen (6 mei 2006)









bron: http://www.railtrack.nl/PlanU.htm
  zondag 7 mei 2006 @ 21:33:34 #229
133636 Zug-Chef
Zug-Chef
pi_37641569
Zuthen als in Zutphen ?? Wat doet dat ICM daar eigenlijk ????
  zondag 7 mei 2006 @ 21:43:55 #230
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37641997
Ik had in Zwolle gezien dat (ik dacht Plan U) een soort kastje op het dak vlakbij de cabine had zien zitten. Enig idee wat dat kan zijn?
Ik heb er een plaatje van:
  zondag 7 mei 2006 @ 22:47:34 #231
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37643884
quote:
Op zondag 7 mei 2006 21:43 schreef Wadloper het volgende:
Ik had in Zwolle gezien dat (ik dacht Plan U) een soort kastje op het dak vlakbij de cabine had zien zitten. Enig idee wat dat kan zijn?
Ik heb er een plaatje van:
[[url=http://img125.imagevenue.com/loc91/th_31081_Afbeelding_191.jpg]afbeelding][/URL]
Volgens mij is dat de airco voor de machinist.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37646127
quote:
Op zondag 7 mei 2006 21:33 schreef Zug-Chef het volgende:
Zuthen als in Zutphen ?? Wat doet dat ICM daar eigenlijk ????
ja

ICM naar enschede?
pi_37646283
quote:
Op zondag 7 mei 2006 22:47 schreef Duvel het volgende:

[..]

Volgens mij is dat de airco voor de machinist.
Niet een beetje overdreven groot?

Bovendien zorgt het voor zoveel extra luchtweerstand dat je beter er een goed ventitalitesysteem in kunt zetten...
pi_37646815
quote:
Op maandag 8 mei 2006 00:10 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Niet een beetje overdreven groot?

Bovendien zorgt het voor zoveel extra luchtweerstand dat je beter er een goed ventitalitesysteem in kunt zetten...
geen roetfilter? torbofan? kachel? regenton? ( om de wc mee door te spoelen?) duiveltil? iets?
dag
  maandag 8 mei 2006 @ 00:55:04 #235
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37647128
quote:
Op maandag 8 mei 2006 00:37 schreef petre86 het volgende:
geen roetfilter? torbofan? kachel? regenton? ( om de wc mee door te spoelen?) duiveltil? iets?
airco
So we just called him Fred
  maandag 8 mei 2006 @ 02:16:56 #236
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37647840
Regenton?

Waar zit het water voor de wc in een trein eigenlijk, onderin toch? Vandaar het irritante voetpompje?
pi_37647863
quote:
Op maandag 8 mei 2006 02:16 schreef ROG het volgende:
Regenton?

Waar zit het water voor de wc in een trein eigenlijk, onderin toch? Vandaar het irritante voetpompje?
Bovenin. wat is er irritant aan?
  maandag 8 mei 2006 @ 07:10:11 #238
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37648520
Airco lijkt me idd beetje groot. Maar bij de andere plan U die hierboven staan zie je dat niet op het dak :S
  maandag 8 mei 2006 @ 08:16:42 #239
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37648845
quote:
Op maandag 8 mei 2006 07:10 schreef Wadloper het volgende:
Airco lijkt me idd beetje groot. Maar bij de andere plan U die hierboven staan zie je dat niet op het dak :S
Dan zal ie uit museaal oogpunt wel geen airco hebben!

Volgens mij hebben alleen de Plan U's die een nieuwe motor en nieuw interieur gekregen hebben, ook airco.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 8 mei 2006 @ 16:50:51 #240
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37661462
quote:
Op maandag 8 mei 2006 08:16 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dan zal ie uit museaal oogpunt wel geen airco hebben!

Volgens mij hebben alleen de Plan U's die een nieuwe motor en nieuw interieur gekregen hebben, ook airco.
Dat kan ook
pi_37661783
quote:
Op maandag 8 mei 2006 00:03 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ja

ICM naar enschede?
ICM is de nachttrein van Arnhem -> Zutphen op Zaterdagnacht. Komt uitrichting Zutphen omstreeks 01:00 en vertrekt uit Arnhem om 02:49.
  maandag 8 mei 2006 @ 17:01:37 #242
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37661901
quote:
Op maandag 8 mei 2006 02:19 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Bovenin. wat is er irritant aan?
Te klein pedaaltje, duurt altijd een tijdje voor er water uitkomt en dan is het met stoten.
pi_37672884
Voor de treinspotters: donderdag ochtend 11 mei om 8:00 uur vertrekt de SSN Jubileum Express vanuit Rotterdam CS. We gaan met de 23 023 en 65 018 met een stam rijtuigen via Utrecht, naar Arnhem en Emmerich door Duitsland naar uiteindelijk Korbach. Hou het Nederlandse spoor dus in de gaten

En ik ga mee
  maandag 8 mei 2006 @ 22:13:03 #244
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37673306
quote:
Op zondag 7 mei 2006 21:16 schreef Ou-Tannu het volgende:
Plan Utjes Bij Zuthen (6 mei 2006)

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

bron: http://www.railtrack.nl/PlanU.htm
Zonde eigenlijk van die Sprinterramen in die rode U...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37675677
quote:
Op maandag 8 mei 2006 00:55 schreef FredvZ het volgende:
[..]
airco
Heeft niks met airco te maken maar is e.o.a. iets dat verband houdt met een afvoer/filter van de motor.
  dinsdag 9 mei 2006 @ 01:05:19 #246
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_37679101
quote:
Op maandag 8 mei 2006 23:10 schreef Tfz het volgende:
Heeft niks met airco te maken maar is e.o.a. iets dat verband houdt met een afvoer/filter van de motor.
ik dacht me te herinneren dat ze kasten als airco geplaatst hebben.
edit:
mijn geheugen begint oud te worden. Ik heb het opgezocht in de boeken van R. Latten. Het is geen airco maar een lucht inlaat/uitlaat van de motor.
Je ziet ze niet op alle DE-III-en, maar alleen op de 15 die een paar jaar geleden een nieuwe motor hebben gekregen.

[ Bericht 26% gewijzigd door Fred op 09-05-2006 01:16:06 ]
So we just called him Fred
  dinsdag 9 mei 2006 @ 06:25:16 #247
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37681023
Ahh, dat verklaart het wat het is
Thanks


Wadloper (DH-2) 3227 op opstelspoor te Groningen


Eveneens Wadloper 3227 te Groningen
  dinsdag 9 mei 2006 @ 07:35:18 #248
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37681271
Ik had ook nog ergens in april in Zuidbroek een hele rits goederenwagons gespot, en heb er een aantal foto's van gemaakt:






Als jullie meer foto's willen van wadlopers en andere treinen, zeg het maar hoor

[ Bericht 6% gewijzigd door Wadloper op 09-05-2006 07:42:01 ]
  dinsdag 9 mei 2006 @ 08:42:21 #249
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37681722
quote:
Op maandag 8 mei 2006 23:10 schreef Tfz het volgende:

[..]

Heeft niks met airco te maken maar is e.o.a. iets dat verband houdt met een afvoer/filter van de motor.
Ah ok, duidelijk. Bij de Sprinters was die lelijke kast op het dak wel de airco volgens mij.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 9 mei 2006 @ 09:30:08 #250
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37682469
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 01:05 schreef FredvZ het volgende:

[..]

ik dacht me te herinneren dat ze kasten als airco geplaatst hebben.
edit:
mijn geheugen begint oud te worden. Ik heb het opgezocht in de boeken van R. Latten. Het is geen airco maar een lucht inlaat/uitlaat van de motor.
Je ziet ze niet op alle DE-III-en, maar alleen op de 15 die een paar jaar geleden een nieuwe motor hebben gekregen.
Nou okee dan. Wat is dan de reden dat het zo'n spuuglelijke kast moest worden? Als een katalysator achterop een auto zo'n vorm had, zou iemand dat geaccepteerd hebben?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37682523
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 08:42 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ah ok, duidelijk. Bij de Sprinters was die lelijke kast op het dak wel de airco volgens mij.
De kast direct boven de cabines op het dak? Dat is airco inderdaad.
  dinsdag 9 mei 2006 @ 11:34:24 #252
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37685901
www.hetgroterdamproject.nl
Veel leesstof, over geinig project. Uitgebreid iig, en ze nemen er de tijd voor!
Ook leuke aparte treinsetjes die ze zelf maken.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  dinsdag 9 mei 2006 @ 14:00:01 #253
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37689669
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 09:32 schreef Tfz het volgende:

[..]

De kast direct boven de cabines op het dak? Dat is airco inderdaad.
Joa, diej. Het ook en ventilatorke drin.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37698667


Beetje aangeklooid in paint. Lijkt ie een beetje?
pi_37699007
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 22:38 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
[afbeelding]

Beetje aangeklooid in paint. Lijkt ie een beetje?
Ik mis wieltjes...
pi_37699020
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 22:38 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
[afbeelding]

Beetje aangeklooid in paint. Lijkt ie een beetje?
hij klopt goed.. alleen mis ik iets.. wielen
( en er hangen wel wat bakken onder)
en de drukknop om de deur te openen
dag
  dinsdag 9 mei 2006 @ 22:56:27 #257
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37699138
maar 1 deur


Maar ik doe het je neit na hoor, erg mooi
pi_37699292
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 22:56 schreef Alexxxxx het volgende:
maar 1 deur


Maar ik doe het je neit na hoor, erg mooi
Op de gecropte versie bedoel je?
pi_37699388
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:00 schreef Silven het volgende:

[..]

Op de gecropte versie bedoel je?
Machinist meot nog een deur hebben...
pi_37699435
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:03 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Machinist meot nog een deur hebben...
My bad...
pi_37699566
oja, d'r staat geen

[NS-teken] | Koploper

op
dag
  dinsdag 9 mei 2006 @ 23:28:41 #262
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_37700172
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:03 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Machinist meot nog een deur hebben...
Zit die bij de Koploper niet altijd aan de rechterkant?
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
&lt;a href="https://regenrace.nl" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;regenrace of niet?&lt;/a&gt;
pi_37700463
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:28 schreef ziggyziggyziggy het volgende:

[..]

Zit die bij de Koploper niet altijd aan de rechterkant?

Klopt

Maar ik mis wel het eindstation-bordje.
  dinsdag 9 mei 2006 @ 23:44:57 #264
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_37700615
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:39 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

[afbeelding]
Klopt

Maar ik mis wel het eindstation-bordje.
En dat stomme niet-roken-pictogram.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
&lt;a href="https://regenrace.nl" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;regenrace of niet?&lt;/a&gt;
pi_37700685
Wielen ben ik nog niet aan begonnen, dit is een erg moeilijke klus.
Eindstationbordje komt erop, drukknopje ook! En de tekst koploper heb ik het juiste lettertype nog niet voor kunnen vinden, weet iemand deze?
En ik zie zelf nog dat ik de deurraampjes iets kleiner moet maken. Daarbij klopt het ventilatieroostertje boven de deuren nog niet helemaal.

Ben ook begonnen aan een IRM, maar die ziet er nog niet zo heel mooi uit

Bedankt voor de opbouwende kritiek!
pi_37700716
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:44 schreef ziggyziggyziggy het volgende:

[..]

En dat stomme niet-roken-pictogram.
Pictogrammen zoek ik ook nog naar, maar kan geen goede plaatjes ervan vinden..
  dinsdag 9 mei 2006 @ 23:51:17 #267
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37700893
Een trein op asflat is geen trein!!
pi_37700938
Update:

  dinsdag 9 mei 2006 @ 23:57:26 #270
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37700943
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:54 schreef the_disheaver het volgende:
Een trein op asflat is geen trein!!
Op mijn site zijn zulke voertuigen dan ook bij de bussen ingedeeld


het tweeling boemeltje


Stad-Tram Antwerpen
  dinsdag 9 mei 2006 @ 23:58:15 #271
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37700963
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:56 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Update:

[afbeelding]
Een beetje koploper gaat natuurlijk naar Leeuwarden he?
pi_37701026
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:58 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Een beetje koploper gaat natuurlijk naar Leeuwarden he?
Tuurlijk!
Maar dat wordt dan wel lettertype 4
  woensdag 10 mei 2006 @ 00:13:21 #273
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_37701380
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:56 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Update:

[afbeelding]
Volgens mij klopt de voorkant niet helemaal. In jouw afbeelding is de voorkant van de zijkant gezien bol, en volgens mij lopen de deuren kaarsrecht van beneden naar boven.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
&lt;a href="https://regenrace.nl" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;regenrace of niet?&lt;/a&gt;
  woensdag 10 mei 2006 @ 00:23:51 #274
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37701601
Even in mn archief naar zijaanzichten van koploeprs voor je gezocht









De laatste foto is gemaakt door Lipje btw
Al mn koploperfoto's staan hier, voor als je nog meer foto's nodig hebt
pi_37701966
wie kan mij helpen aan foto's van laadkisten.
Vervoer per auto en trein
bij van gend en loos


ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  woensdag 10 mei 2006 @ 00:51:13 #276
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_37702083
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 00:44 schreef verzameldirk het volgende:
wie kan mij helpen aan foto's van laadkisten.
Vervoer per auto en trein
bij van gend en loos


Even naar het DAF museum gaan daar staat er eentje. Kun je foto's maken wat je wilt, inclusif truck + oplegger.
  woensdag 10 mei 2006 @ 09:12:30 #277
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_37704487
Let wel op als je gaat painten, 1e klas heeft 'n lijntje.
pi_37704552
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 00:23 schreef Alexxxxx het volgende:
Even in mn archief naar zijaanzichten van koploeprs voor je gezocht

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
De laatste foto is gemaakt door Lipje btw
Al mn koploperfoto's staan hier, voor als je nog meer foto's nodig hebt
Super! Ik zie nu dat ziggy deels gelijk heeft, kaarsrecht lopen ze niet, maar ook niet zo bol als op mijn plaatje. Er zitten 2 kleine, afgeronde hoeken in. Mooi, ik zal het aanpassen
pi_37704600
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 09:12 schreef blup het volgende:
Let wel op als je gaat painten, 1e klas heeft 'n lijntje.
Hehe ja, zover was ik gelukkig zelf ook nog wel
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 10 mei 2006 @ 17:00:09 #280
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37712133
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 23:44 schreef ziggyziggyziggy het volgende:

[..]

En dat stomme niet-roken-pictogram.
is dat niet een fiets-met-asociaal-groot-bagagekaartje-eraan-pictootje dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 10 mei 2006 @ 17:15:55 #281
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37712611
Hier heb je een plaatje van dat pictogram (links op de foto)

pi_37717975
Dank je, wadloper! Dat is een mooi, duidelijk plaatje!

En super dat iedereen hier meedenkt
  woensdag 10 mei 2006 @ 21:11:15 #283
146033 ReisT
Fahrtreppenbenutzungshinweise
pi_37718717
quote:
Op maandag 8 mei 2006 22:13 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zonde eigenlijk van die Sprinterramen in die rode U...
In een Sprinter zitten Plan U / T / V -ramen, niet andersom. Plan V-ramen in het materieel-'46 museumtreinstel, dat is pas zonde...
  woensdag 10 mei 2006 @ 21:14:38 #284
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37718861
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 21:11 schreef ReisT het volgende:

[..]

In een Sprinter zitten Plan U / T / V -ramen, niet andersom. Plan V-ramen in het materieel-'46 museumtreinstel, dat is pas zonde...
Wel andersom. Die ramen zijn ontworpen voor de Sprinter. Ze zijn uiteindelijk terecht gekomen in Plan U omdat de oorspronkelijke ramen niet meer te krijgen waren o.i.d. Dat ze in de latere Plan V's zitten komt doordat deze gebouwd zijn tegelijk met de Sprinters.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 10 mei 2006 @ 21:17:26 #285
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37718973
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 20:48 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
Dank je, wadloper! Dat is een mooi, duidelijk plaatje!

En super dat iedereen hier meedenkt
Graag gedaan, als je mee foto's nodig hebt, wil ik wel ff in men archief kijken, en anders maak ik een plaatje voor je dit weekend
pi_37724295
zo even een berichtje vanuit londen van mij,

vandaag even illegaal op kings cross wezen foto's maken ! wist ik veel, was net eigenlijk klaar komt er zo`n security guard zeggen dat t niet mag zonder toesteming van de stations maneger

Foto's volgen nog wel
in de loop van zaterdag denk ik
pi_37727100
Woei, een ATB'tje vanacht! En iedereen zich (luidop) afvragen: ATB

Beetje vreemd, in amersfoort kwam de trein uit schiphol 10 tot 15 minuten later aan (gedoe met dat het verkeerde treinstel nu voorop stond). Vervolgens nog een noodstop door ATB. En toch kwam ie misschien enkele minuten later op groningen aan... Waarschijnlijk heeft hij op z'n grens gereden (en daardoor een ATB te pakken gekregen) maar toch, kunnen ze dat altijd niet doen?
pi_37729888
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 02:55 schreef the_disheaver het volgende:
Woei, een ATB'tje vanacht! En iedereen zich (luidop) afvragen: ATB

Beetje vreemd, in amersfoort kwam de trein uit schiphol 10 tot 15 minuten later aan (gedoe met dat het verkeerde treinstel nu voorop stond). Vervolgens nog een noodstop door ATB. En toch kwam ie misschien enkele minuten later op groningen aan... Waarschijnlijk heeft hij op z'n grens gereden (en daardoor een ATB te pakken gekregen) maar toch, kunnen ze dat altijd niet doen?
Rijd je continu op je grens, is de kans op een ATB noodstop veel groter. Ik denk dat het averechts zou werken. Als de trein continu tegen de limiet rijdt van het ATB vak waar hij op rijdt, en het gaat bijvoorbeeld eventjes een stukje heuvelaf, heb je zo die ATB te pakken. Bovendien, stem je de reistijden af op de grens, heb je totaal geen speelruimte meer.

Over de paintkoploper:
Ik ben ermee bezig, heb de voorkant aangepast. Heb zelf een beetje het niet-roken pictogram geïmproviseerd, het fiets-met-asociaal-groot-bagagekaartje komt er vandaag nog op. Ik kan alleen helaas niet uploaden op mijn werk , dus het zal vanavond worden voor de volgende update te zien is. Ik zal ook proberen een beginnetje te maken met de draaistellen, en de bakken aan de onderkant.
Heb ook maar even een fok!loper skin erbij gemaakt
pi_37731639
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 02:55 schreef the_disheaver het volgende:
Woei, een ATB'tje vanacht! En iedereen zich (luidop) afvragen: ATB

Beetje vreemd, in amersfoort kwam de trein uit schiphol 10 tot 15 minuten later aan (gedoe met dat het verkeerde treinstel nu voorop stond). Vervolgens nog een noodstop door ATB. En toch kwam ie misschien enkele minuten later op groningen aan... Waarschijnlijk heeft hij op z'n grens gereden (en daardoor een ATB te pakken gekregen) maar toch, kunnen ze dat altijd niet doen?
Hoor je nog wel , HC ATB . Zo schitterend, zit iedereen te kijken, wat is er nou weer gebeurd .
pi_37732026
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 11:31 schreef Brembo het volgende:

[..]

Hoor je nog wel , HC ATB . Zo schitterend, zit iedereen te kijken, wat is er nou weer gebeurd .
Hij vergat HC te zeggen. Enkel 'ATB! ..... ATB!!'
pi_37732448
Ik denk ook dat de HC zelf weet dat het voor hem bestemd is
pi_37732564
Hoe zou een machinist zich voelen als hij per ongeluk door een rood sein rijdt en vervolgens dit ziet: Activity ended, ignored red light.

En vervolgens zit hij weer in het menu
  donderdag 11 mei 2006 @ 12:26:48 #293
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37733000
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 11:47 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Hij vergat HC te zeggen. Enkel 'ATB! ..... ATB!!'
Hoeveel mensen zouden gedacht hebben dat de trein een fietser geschept had?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37733203
Het fiets-met-asociaal-groot-bagagekaartje-icoontje staat erop
  donderdag 11 mei 2006 @ 15:06:24 #295
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37737284
Wát betekent het witte stickertje met gele stip, denk aan een ei met dooier erin, in de WC's van NS treinen?
  donderdag 11 mei 2006 @ 16:00:48 #296
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37738851
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 15:06 schreef ROG het volgende:
Wát betekent het witte stickertje met gele stip, denk aan een ei met dooier erin, in de WC's van NS treinen?
Dat zit toch aan de buitenkant? Volgens mij betekent het dat daar een vulmond zit voor het waterreservoir.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37742831
update:

  donderdag 11 mei 2006 @ 18:39:03 #298
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37743105
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 18:27 schreef Fluffy_Augurk het volgende:
update:

[afbeelding]
Leuk! Nu is ie wel iets te plat aan de voorkant. Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat de bakwand een knik vertoont, net onder de ramen. Die knik loopt door over de neus, zodat ie ook in de kopdeuren zit.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37743546
Je hebt volkomen gelijk

Zo beter, of is het too much?

  donderdag 11 mei 2006 @ 19:11:51 #300
148385 Wadloper
Noorderling
pi_37743916
Hij is erg mooi al!
Ga vooral door
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')