abonnement Unibet Coolblue
pi_36900447
Hier alweer deeltje 18 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is niet veel intresse in, iig niet bij mij en ik heb er weinig vraag naar gezien, dus daar ga ik niet op in.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs ga ik ook niet op in, maar wil je er wat van weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak. Het is mij te veel werk om dit op voorhand allemaal te gaan zitten typen.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion en Syntus, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans, Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en per 11 december 2005 Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen. Vanaf december 2006 zullen alle treinen ten noorden van Zwolle als stoptrein gaan rijden.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Oldenzaal. En vanaf 2005 ook nog op het traject Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Vroeger NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Noordned. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus.

Interieur en exterieur.


NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

NS-Regio heeft de aanbesteding gewonnen voor Apeldoorn-Zutphen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, SM90, plan V, plan T en SGM.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en met de Spelen van nu in Turijn (waar NS sponsor van is), rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Er is ook een Olymische Thalys, maar die staat nog op reserve tot 25 februari.Aanvulling, deze thalys heeft de sporters op 26 februari terug naar Zwolle gebracht en is nu waarschijnelijk z'n bestickering al weer kwijt.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. Nu het reizigersvervoer wat terugloopt, komt NSR om in de IRM-stellen en ze weten van gekheid niet wat ze er mee moeten doen, dus ze komen de komende tijd op de gekste plaatsen in dienst, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat ze weer alle negen in Zwolle aan de kant staan, al mogen ze tegenwoordig weer als los treinstel rijden, waar vroeger altijd met twee stellen moest worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal worden gereden in verband met uitstekende stukken trein.
Tegenwoordig is de indeling (in beide klassen, net als DM’90) 2+2, en is de inzet beperkt tot Zwolle-Emmen. Als ze werken is het echter één van de fijnste treinen van het land.
Helaas worden de rumoeren omtrent het verdwijnen (op reserve, verkoop....) de laatste tijd steeds sterker, dus wil je nog zo’n technisch geavanceerd stel meemaken: grijp je kans!
Per december 2005 staan deze high-tech stellen terzijde in Onnen
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen zou moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen..
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet.
De selectieprocedure voor vervangers is al een tijd bezig, en verwacht wordt dat dit jaar toch eindelijk eens besloten wordt waarmee mat'64 vervangen gaat worden. Het zit er dik in dat het deze keer geen speciaal Nederlands product wordt, maar een kant-en-klaar trein.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
De Citypendels zijn eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. Sinds vorig jaar zijn de eerste Sprinters weer terug uit Denemarken, en daarmee voerde NS Commercie het product 'Sprinter' in, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op castellum te laten stoppen. Nu rijden er twee trams van de HTM, evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
[/quote]


in 3 dagen zo'n topic vol... nieuw record

[ Bericht 0% gewijzigd door Zug-Chef op 12-04-2006 21:21:32 ]
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:21:31 #2
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36900698
ja sorry

mijn laatste:
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:12 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

V200... toch eigenlijk wel de mooiste Diesel-Lok ever
Sorry,dan geef ik toch de voorkeur aan deze:

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 12 april 2006 @ 21:23:57 #3
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36900819
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:14 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Sorry,dan geef ik toch de voorkeur aan deze:

[afbeelding]
Die 6700's waren altijd wel stoer, voor de 4200-serie in dienst kwam reden die ook op Neerpelt-Antwerpen, en de bus naar Eindhoven wachtte altijd in Lommel op de trein uit Antwerpen, schitterend hoe die vanaf kilomters ver al aan kon horen komen!
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36901023
Deze reeks is een ICE qua snelheid.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:31:20 #5
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36901210
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:27 schreef Alexxxxx het volgende:
Deze reeks is een ICE qua snelheid.
ook pas sinds ik erbij ben
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36901295
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ook pas sinds ik erbij ben
CGSC is er niks bij
dag
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:33:41 #7
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36901356
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:32 schreef petre86 het volgende:

[..]

CGSC is er niks bij
dat ligt gewoon een UUR stil af en toe
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36901454
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:27 schreef Alexxxxx het volgende:
Deze reeks is een ICE qua snelheid.
nah HSL
  woensdag 12 april 2006 @ 21:36:20 #9
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36901504
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:21 schreef Dr_Flash het volgende:
ja sorry

mijn laatste:
[..]

Sorry,dan geef ik toch de voorkeur aan deze:

[afbeelding]
Dat is de verneukte versie, niet de originele NOHAB!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:36:39 #10
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36901519
maar Zug-chef meen je dat? 200+ euro voor een mooie ellok? Godver
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:37:03 #11
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36901542
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:36 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat is de verneukte versie, niet de originele NOHAB!
weet ik veel, ik zocht ff een plaatje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 12 april 2006 @ 21:42:34 #12
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36901824
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:27 schreef Alexxxxx het volgende:
Deze reeks is een ICE qua snelheid.
Dat krijg je ook met een antieke 300-posts-is-dicht-automatisme.

Waarom niet die grens gewoon loslaten en een softe grens voor grote reeksen van plm. 1000 afspreken? De meesten gebruiken toch 100 of 200 posts per pagina als instelling.

Op Gathering of Tweakers wordt dat ook toegepast, voor grotere topics zelfs tot 2500+ posts, heerlijk toch?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36901857
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:42 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat krijg je ook met een antieke 300-posts-is-dicht-automatisme.

Waarom niet die grens gewoon loslaten en een softe grens voor grote reeksen van plm. 1000 afspreken? De meesten gebruiken toch 100 of 200 posts per pagina als instelling.

Op Gathering of Tweakers wordt dat ook toegepast, voor grotere topics zelfs tot 2500+ posts, heerlijk toch?
Daar ga ik niet over, je zou het in Feedback voor kunnen stellen
  woensdag 12 april 2006 @ 21:46:12 #14
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36902043
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:43 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Daar ga ik niet over, je zou het in Feedback voor kunnen stellen
dat is pas 10.000 keer voorgesteld waarschijnlijk, en wordt dan hoogstwaarschijnlijk als nieuwerwetsch afgedaan (want niet zelf bedacht, dus kansloos). En dat terwijl bijna het complete forum van a tot z (muv de s van search ) gejat is van React van GoT, zelfs de naam Replique doet mij vermoeden dat ook die gejat is. Nee...leer mij FOK kennen ...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:46:16 #15
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36902050
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:42 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat krijg je ook met een antieke 300-posts-is-dicht-automatisme.

Waarom niet die grens gewoon loslaten en een softe grens voor grote reeksen van plm. 1000 afspreken? De meesten gebruiken toch 100 of 200 posts per pagina als instelling.

Op Gathering of Tweakers wordt dat ook toegepast, voor grotere topics zelfs tot 2500+ posts, heerlijk toch?
God ja, hoe vaak we die discussie al gehad hebben....
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 21:47:03 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36902099
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:46 schreef MREn het volgende:

[..]

dat is pas 10.000 keer voorgesteld waarschijnlijk, en wordt dan hoogs waarschijnlijk als nieuwerwtsch afgedaan (want niet zelf bedacht, dus kansloos). En dat terwijl bijna het complete forum van a tot z (muv de s van search ) gejat is van React van GoT, zelfs de naam Replique doet mij vermoeden dat ook die gejat is. Nee...leer mij FOK kennen ...
Nah precies, dat dus Bek houwe verder, is toch kansloos
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 12 april 2006 @ 22:11:45 #17
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36903517
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:36 schreef Dr_Flash het volgende:
maar Zug-chef meen je dat? 200+ euro voor een mooie ellok? Godver
Ja, dat is wel een beetje de prijs schat. Kan wel goedkoper, kan ook duurder.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36903665
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:23 schreef MREn het volgende:
Die 6700's waren altijd wel stoer, voor de 4200-serie in dienst kwam reden die ook op Neerpelt-Antwerpen, en de bus naar Eindhoven wachtte altijd in Lommel op de trein uit Antwerpen, schitterend hoe die vanaf kilomters ver al aan kon horen komen!
Je bedoelt vast de reeks 62 (en 63); als 6700 rijden ze bij ACTS. Akkoord, ook fraai hoor zo'n ding in ACTS-kleuren voor wat rijtuigen. Je bedoelt overigens de treinstellen reeks 41 neem ik aan?

[ Bericht 1% gewijzigd door Tfz op 12-04-2006 23:08:01 ]
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 12 april 2006 @ 22:16:09 #19
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36903731
quote:
Op woensdag 12 april 2006 22:11 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ja, dat is wel een beetje de prijs schat. Kan wel goedkoper, kan ook duurder.
Wel balen dan lieverd, dan moet ik nog flink sparen poppie
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 12 april 2006 @ 22:45:11 #20
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_36905023
Die modelspoortreinen zijn idd erg duur
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_36909117


Eindelijk weer eens een wadloper van binnen gezien (en gevoeld...)
  donderdag 13 april 2006 @ 07:59:04 #22
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36911171
quote:
Op woensdag 12 april 2006 22:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wel balen dan lieverd, dan moet ik nog flink sparen poppie
Stik, d'r had nog een "ik" tussen gemoeten...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36911210
Märklin verzamel ik
locs kosten tot zo'n 575,00 euro !
dat is dan wel een Big Boy
Nu ook reeds loc's vanaf 85,00 euro
een Nohab circa 125,00 tot 250,00 voor een set met 2/3 rijtuigen



[ Bericht 19% gewijzigd door verzameldirk op 13-04-2006 08:20:16 ]
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
  donderdag 13 april 2006 @ 08:34:57 #24
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_36911366
quote:
Op donderdag 13 april 2006 00:56 schreef the_disheaver het volgende:
[afbeelding]

Eindelijk weer eens een wadloper van binnen gezien (en gevoeld...)
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 09:18:50 #25
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36911980
quote:
Op donderdag 13 april 2006 00:56 schreef the_disheaver het volgende:
[afbeelding]

Eindelijk weer eens een wadloper van binnen gezien (en gevoeld...)
Is dit trouwens wat ze daar eerste klas noemen? Ik begreep dat alleen de kleur van de bekleding afwijkend was?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 09:19:33 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36911995
quote:
Op donderdag 13 april 2006 07:59 schreef Duvel het volgende:

[..]

Stik, d'r had nog een "ik" tussen gemoeten...
Joh
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 april 2006 @ 09:59:09 #27
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_36912936
quote:
Op donderdag 13 april 2006 09:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Is dit trouwens wat ze daar eerste klas noemen? Ik begreep dat alleen de kleur van de bekleding afwijkend was?
Dit is de 2e klasse. De 1e klasse heeft groene bekleding en is in een wadsloper door middel van een schot afgeschermd van de rest van de trein.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 13 april 2006 @ 10:03:57 #28
4921 blup
Shoarma Sin Farma
pi_36913056
quote:
Op donderdag 13 april 2006 09:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Is dit trouwens wat ze daar eerste klas noemen? Ik begreep dat alleen de kleur van de bekleding afwijkend was?
true, maar de 1e klas is ook bedoeld zodat je meer zekerheid voor een plek hebt heh..
pi_36913343
quote:
Op donderdag 13 april 2006 08:07 schreef verzameldirk het volgende:
Märklin verzamel ik
locs kosten tot zo'n 575,00 euro !
dat is dan wel een Big Boy
Nu ook reeds loc's vanaf 85,00 euro
Hey een soortgenoot

Aanrader is vooral naar lokale beurzen te gaan als je eens iets leuks op de kop wilt tikken. Daar scheelt het vaak nog aan de prijs, plus je kan meestal ook wel ergens je nieuw gekochte lokootjes testen. 2e hands markt is zeker ideaal. Kwa lokomotieven heb ik alleen maar 2e hands..
pi_36914446
quote:
Op donderdag 13 april 2006 09:59 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Dit is de 2e klasse. De 1e klasse heeft groene bekleding en is in een wadsloper door middel van een schot afgeschermd van de rest van de trein.
overigens, anders dan eerder gezegd: de aantal wadlopers met eerste klas is ongeveer 50-50. Alleen in de 'groningse' (met alle stoelen naar 1 kant wijzend) heeft eerste klas (naast dat de stoelen een andere kleur hebben zijn in de eerste klas ook de enige stoelen te vinden waar je met z'n 4 kunt zitten (2x2 tegenover elkaar)

De friesche treinen hebben zowel 2 als 4 zits, geen aparte eerste klas en de stoelen staan wat verder uitelkaar.

De groningse treinen rijden ook wel eens in friesland.
pi_36914480
Heb ook Märklin treinen, maar helaas geen ruimte om een baan op te bouwen, dus de hobby ligt inmiddels alweer 10 jaar stil. Ooit pak ik hem weer op... Blijf het mooi spul vinden.
Rallye.NL - Dé Nederlandse Peugeot Rallye Site!
Sander.Rallye.NL - Mijn Peugeot 106 1.6 Rallye
pi_36914834
quote:
Op donderdag 13 april 2006 10:53 schreef Sander_Prinsen het volgende:
Heb ook Märklin treinen, maar helaas geen ruimte om een baan op te bouwen, dus de hobby ligt inmiddels alweer 10 jaar stil. Ooit pak ik hem weer op... Blijf het mooi spul vinden.
same here, k heb t materiaal van mn pa gekregen, die was vroeger fanatiek, mooi baan op de zolder, echter door de vrij hoge kosten ( 75 PIEK voor een wissel ) vond die t mooi geweest,
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 11:10:50 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36914956
quote:
Op donderdag 13 april 2006 10:52 schreef the_disheaver het volgende:

De friesche treinen hebben zowel 2 als 4 zits, geen aparte eerste klas en de stoelen staan wat verder uitelkaar.
Friezen zijn nou eenmaal wat groter geschapen dan Groningers
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36915167
Morgen is de OV Studentenkaart in de weekversie niet geldig (zoals ieder jaar). Verspreid het nieuws, anders zijn er straks weer honderd fokkertjes aan het zeiken om het feit dat ze zelf niet kunnen lezen....
  donderdag 13 april 2006 @ 11:33:28 #35
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36915599
quote:
Op donderdag 13 april 2006 11:17 schreef Tfz het volgende:
Morgen is de OV Studentenkaart in de weekversie niet geldig (zoals ieder jaar). Verspreid het nieuws, anders zijn er straks weer honderd fokkertjes aan het zeiken om het feit dat ze zelf niet kunnen lezen....
Dat doen ze toch wel. Het werd vanmorgen zelfs tot twee keer toen in de trein omgeroepen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er morgenochtend de lul zijn. Zal eens tellen (als ik niet in slaap val).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36915600
quote:
Op donderdag 13 april 2006 11:17 schreef Tfz het volgende:
Morgen is de OV Studentenkaart in de weekversie niet geldig (zoals ieder jaar). Verspreid het nieuws, anders zijn er straks weer honderd fokkertjes aan het zeiken om het feit dat ze zelf niet kunnen lezen....
kut k wou morgen net met de trein, nja toch tijd zat dan maar een andere keer
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 12:02:12 #37
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36916485
quote:
Op donderdag 13 april 2006 11:33 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat doen ze toch wel. Het werd vanmorgen zelfs tot twee keer toen in de trein omgeroepen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er morgenochtend de lul zijn. Zal eens tellen (als ik niet in slaap val).
NS, voor al uw lamme-takken-service
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 13 april 2006 @ 12:25:33 #38
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36917209
quote:
Op donderdag 13 april 2006 11:33 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

kut k wou morgen net met de trein, nja toch tijd zat dan maar een andere keer
Heerlijk die spontane vraaguitval als het ineens geld moet kosten
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 12:26:36 #39
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36917251
Hier nog de eerste klas in de wadjes, let ook op de sfeervolle gordijnen

"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 12:28:07 #40
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36917302
quote:
Op donderdag 13 april 2006 12:26 schreef MREn het volgende:
Hier nog de eerste klas in de wadjes, let ook op de sfeervolle gordijnen

[afbeelding]
Gordijntjes!! De Oriënt Express!

Nou ja, bijna toch
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 12:35:46 #41
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36917527
wel een asobreed gangpad trouwens is die linkse rij stoeltjes enkel ipv dubbel of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36917729
Weet iemand waarom de ic z-limburg-haarlem tegenwoordig niet meer naar zandvoord door rijd? Ik heb hier een paar blaadjes van op de rails, en daar staat verzijzen ze omstreeks 1997 dat dat niet meer mag ofzo.. Weet iemand hier meer van ?
  donderdag 13 april 2006 @ 12:45:45 #43
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36917841
hmz... geen OV morgen, dan toch maar het milieu vervuilen met de auto...

Of ik ga maar met mn modelbaantje spelen... maar das ook niet echt spannend... het enige waar ik op kan rijden is de keerlus en het schaduwstation. tis overigens een Fleischmannbaantje met een verdwaalde Roco-lok en 3 Lima-wagons.
So we just called him Fred
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 april 2006 @ 12:48:09 #44
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_36917919
quote:
Op donderdag 13 april 2006 12:35 schreef Dr_Flash het volgende:
wel een asobreed gangpad trouwens is die linkse rij stoeltjes enkel ipv dubbel of zo?
Het is normaal voor de wadloper. De linker rij is gewoon dubbel uitgevoerd.
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 13 april 2006 @ 12:49:58 #45
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36917962
quote:
Op donderdag 13 april 2006 12:42 schreef Willy84 het volgende:
Weet iemand waarom de ic z-limburg-haarlem tegenwoordig niet meer naar zandvoord door rijd? Ik heb hier een paar blaadjes van op de rails, en daar staat verzijzen ze omstreeks 1997 dat dat niet meer mag ofzo.. Weet iemand hier meer van ?
uit mn hoofd:
volgensmij is het voor NS te onrendabel om dagelijks treinen naar Zandvoort door te laten rijden. Lovers rail heeft het ook nog wel geprobeerd, maar dat is zoals bekend niet veel geworden.
So we just called him Fred
pi_36917984
quote:
Op donderdag 13 april 2006 12:42 schreef Willy84 het volgende:
Weet iemand waarom de ic z-limburg-haarlem tegenwoordig niet meer naar zandvoord door rijd? Ik heb hier een paar blaadjes van op de rails, en daar staat verzijzen ze omstreeks 1997 dat dat niet meer mag ofzo.. Weet iemand hier meer van ?
En waarom "mag dat niet" volgens Op de rails? Er zal wel wat anders staan lijkt me....

Twaalf bakken naar Zandvoort is een beetje veel, een stoptreindienst daarheen is in mijn ogen een stuk verantwoorder. "Vroeger" waren die IC's een stuk korter er worden er in de spits een paar rijtuigen bijgeplaatst, nu wordt er continu met lange stammen gereden.
pi_36919290
quote:
Op donderdag 13 april 2006 12:50 schreef Tfz het volgende:

[..]

En waarom "mag dat niet" volgens Op de rails? Er zal wel wat anders staan lijkt me....

Twaalf bakken naar Zandvoort is een beetje veel, een stoptreindienst daarheen is in mijn ogen een stuk verantwoorder. "Vroeger" waren die IC's een stuk korter er worden er in de spits een paar rijtuigen bijgeplaatst, nu wordt er continu met lange stammen gereden.
Waarom dit niet mag word niet naar verwezen. Er word zijdelings over gesproken. Overigens kan ik het stukje nu ff niet vinden. Maar in de zomer zijn 12 bakken best goed te gebruiken. Met goed weer zit half Amsterdam op Zandvoort
pi_36919469
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:31 schreef Willy84 het volgende:
Waarom dit niet mag word niet naar verwezen. Er word zijdelings over gesproken. Overigens kan ik het stukje nu ff niet vinden. Maar in de zomer zijn 12 bakken best goed te gebruiken. Met goed weer zit half Amsterdam op Zandvoort
Daarom rijden er tijdens erg zonnige dagen ook extra treinen naar Zandvoort.
  donderdag 13 april 2006 @ 13:46:24 #49
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36919790
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:36 schreef Tfz het volgende:

[..]

Daarom rijden er tijdens erg zonnige dagen ook extra treinen naar Zandvoort.
En met tweede klas kaartje in de 1e klas zitten
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36919961
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:46 schreef MREn het volgende:

[..]

En met tweede klas kaartje in de 1e klas zitten
Mag je dan ook zonder kaartje in de tweede klas staan?
pi_36919995
Drie bedrijven in de race voor openbaar vervoer in Limburg


Bij de Provincie hebben zich drie bedrijven gemeld die het openbaar vervoer in Limburg willen verzorgen: LimLink, Arriva en Veolia.

LimLink is een dochter van Connexxion; het bedrijf is speciaal opgericht voor de opdracht in Limburg, waar de komende tien jaar 1,2 miljard euro mee is gemoeid. Veolia verzorgt het openbaar busvervoer in Maastricht en het Heuvelland. Arriva is vooral actief in het noorden van het land. Vandaag liep de inschrijftermijn af. Gedeputeerde Mat Vestjens had meer reacties verwacht. Het bedrijf dat de opdracht krijgt, moet álle openbaar vervoer in Limburg verzorgen, dus bus-, trein- en vraagafhankelijk vervoer. Op 16 mei wordt bekend wie de opdracht krijgt.

Bron: www.l1.nl
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 13 april 2006 @ 14:09:53 #52
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_36920562
De 3 bedrijven schrijven zich zo ongeveer voor elke concessie in, of het nu een bus of een treinconsessie is. Ik denk dat Veolia geen kans maakt. Ik denk dat het xx wordt, omdat ze met Hermes nu al goed in de regio vertegenwoordigd zijn. Het is eigenlijk kiezen tussen 3 kwaden, omdat ze op alles proberen te bezuinigen.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_36920754
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:09 schreef Peterselieman het volgende:
De 3 bedrijven schrijven zich zo ongeveer voor elke concessie in, of het nu een bus of een treinconsessie is. Ik denk dat Veolia geen kans maakt. Ik denk dat het xx wordt, omdat ze met Hermes nu al goed in de regio vertegenwoordigd zijn. Het is eigenlijk kiezen tussen 3 kwaden, omdat ze op alles proberen te bezuinigen.
Arriva doet t hier beroerd, :/ valt rustig een bus uit omdat de bus die er zou rijden een defect heeft..

staan er nog makkelijk 10 anderen op de buffer, maar NEE! die mogen we niet nemen :/
pi_36921006
Vergeet niet dat Veolia in Duitsland wel al actief is als reizigersvervoerder. De kennis is er dus wel in dat bedrijf.
  donderdag 13 april 2006 @ 14:25:25 #55
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36921135
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:22 schreef Tfz het volgende:
Vergeet niet dat Veolia in Duitsland wel al actief is als reizigersvervoerder. De kennis is er dus wel in dat bedrijf.
In Nederland is Veolia eigenaar van oa. BBA, Limex en SBM, waarbij de laatste twee nu al in Limburg actief zijn.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36921363
A la, maar ik bedoelde als spoorvervoerder. Maar je hebt wel gelijk natuurlijk.
  donderdag 13 april 2006 @ 14:34:02 #57
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36921454
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:09 schreef Peterselieman het volgende:
De 3 bedrijven schrijven zich zo ongeveer voor elke concessie in, of het nu een bus of een treinconsessie is. Ik denk dat Veolia geen kans maakt. Ik denk dat het xx wordt, omdat ze met Hermes nu al goed in de regio vertegenwoordigd zijn.
Dat wil niet zo veel zeggen hoor, bij de laatste rondes aan aanbestedingen heb je al kunnen zien dat er veel vervoerders ondanks jarenlange aanwezigheid op konden lazeren: BBA in Brabant, CXX in Waterland en Veluwe.
quote:
Het is eigenlijk kiezen tussen 3 kwaden, omdat ze op alles proberen te bezuinigen.
Dat is natuurlijk gelul. Het zijn juist de overheden die willen bezuinigen, en over het algemeen zal een DRU van CXX niet erg verschillen van die van de andere bedrijven.

Een fatsoenlijke dienst staat of valt met de kwaliteit van de aanbestedende overheid. En zo lang die primair sturen op prijs (of zoveel mogelijk DRU's voor de laatste prijs eigenlijk), krijg je daar inderdaad voor terug wat je vraagt. Noem nog een paar keer het woord lightrail en lagevloerbus en de aanbesteders krijgen al weer een bobbel in de broek.
Terwijl in mijn ogen vooral frequentie en aansluitingen belangrijk zijn, oftewel de totale netwerkperformance, met uiteraard een zo hoog mogelijk aantal reizigers en een zo laag mogelijk aantal reizigersminuten.

Leuk aanbestedingscriterium lijkt me dan ook gemiddelde snelheid van de reiziger gemeten over de hele reis A-B (rechtstreeks of via waardanook) en het aantal reizigers.
Je trekt nu eenmaal meer reizigers met een hoge frequentie dan met een lagevloerbus.

* MREn heeft zich de afgelopen week weer vermaakt met 'gemeentelijk aanbesteden' van André Dorée en 'managing construction projects' van Graham Winch, en daar is (ook) veel van toepassing op OV-aanbestedingen

[ Bericht 6% gewijzigd door MREn op 13-04-2006 14:39:42 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 14:36:05 #58
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36921539
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:31 schreef Tfz het volgende:
A la, maar ik bedoelde als spoorvervoerder. Maar je hebt wel gelijk natuurlijk.
Welbeschouwd vind ik Cxx ook (nog) geen spoorvervoerder. Een zak geld aan Syntus geven om eens per uur met een wadkwalmer op de meest onmogelijke tijden over een lijn van nergens naar nowhere te pruttelen kan iedereen wel natuurlijk
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36921835
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:36 schreef MREn het volgende:

[..]

Welbeschouwd vind ik Cxx ook (nog) geen spoorvervoerder. Een zak geld aan Syntus geven om eens per uur met een wadkwalmer op de meest onmogelijke tijden over een lijn van nergens naar nowhere te pruttelen kan iedereen wel natuurlijk
ach strax komen er meer wadkwalmers vrij kunnen ze 2x per uur
  donderdag 13 april 2006 @ 14:57:02 #60
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36922186
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:34 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat wil niet zo veel zeggen hoor, bij de laatste rondes aan aanbestedingen heb je al kunnen zien dat er veel vervoerders ondanks jarenlange aanwezigheid op konden lazeren: BBA in Brabant, CXX in Waterland en Veluwe.
[..]
De reizigers in Waterland zijn niet bepaald gelukkig met de komst van Arriva. Misschien dat het momenteel redelijk gaat, maar het was echt een drama in het begin. Mijn zusje heeft de buschauffeurs meer dan eens de weg moeten wijzen... De eerste boete voor Arriva van de opdrachtgever is dan ook al binnen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 13 april 2006 @ 14:58:27 #61
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36922219
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:44 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ach strax komen er meer wadkwalmers vrij kunnen ze 2x per uur
Dat kunnen ze nu ook wel, maar omdat de regio Twente dat schijnbaar niet belangrijk vond, komt Cxx er gewoon mee weg om maar eens per uur te rijden.

Alleen in de spitsen wordt er twee maal per uur gereden, oa vanwege de eis in de concessie dat onder normale omstandigheden alle reizigers zittend vervoerd moeten worden. En aangezien dat met twee DH-1tjes niet lukt, moet er 's ochtends een of twee extra slagen Aml-Mrb gemaakt worden met een Lint.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 15:02:37 #62
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36922324
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:57 schreef Duvel het volgende:

[..]

De reizigers in Waterland zijn niet bepaald gelukkig met de komst van Arriva. Misschien dat het momenteel redelijk gaat, maar het was echt een drama in het begin. Mijn zusje heeft de buschauffeurs meer dan eens de weg moeten wijzen... De eerste boete voor Arriva van de opdrachtgever is dan ook al binnen.
Al een hele tijd ja...dat is het risico van een enome uitbreiding van het aantal diensten en direct in verband daarmee het enorme tekort aan chauffeurs in het begin.

Maar indirect zou je dat ook aan de concessieverlener kunnen wijten, als die pas een paar maanden van te voren bekend maakt dat de concessie aan Arriva wordt gegund.

Voor concessie Veluwe heeft dat er bijvoorbeeld voor gezorgd dat BBA bij drie fabrikanten bussen heeft moeten bestellen, omdat een enkele fabrikant nooit op tijd al die bussen kon leveren. Voor de mensen in Apeldoorn en fijn, want die Volvo bussen zijn kwalitatief van een heel ander niveau dan Citaro's en Ambassadors.

In Twente werd wel maanden van te voren bekend gemaakt dat Cxx mocht blijven, waardoor ze het (bijna) voor elkaar hadden om 110 nieuwe bussen op de dag van het begin van de nieuwe concessie de weg op te sturen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36922436
En wat voor paden worden er voor de Maaslijn aangevraagd? O.a. .33 uit Rm vertrekken naar Vl, hopeloos natuurlijk.
  donderdag 13 april 2006 @ 15:13:35 #64
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36922634
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:06 schreef Tfz het volgende:
En wat voor paden worden er voor de Maaslijn aangevraagd? O.a. .33 uit Rm vertrekken naar Vl, hopeloos natuurlijk.
Als dat gewoon vanaf Mt/Hrl cross-platform gebeurt, is dat toch wel te overzien? Met bijv. op CTA 'voor Rm voor in stappen'

Van de andere kant: de stoptrein uit Mtr geeft dan toch wel prima aansluiting (10 min. overstap)?
En vanuit Ehv lijkt de aansluiting me van minder belang, die kachelen gewoon naar Vl.

Maar het blijft een gemiste kans om een paar minuten (ipv zo'n beetje op de minuut) na een IC-knoop te vertrekken. Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk niet weer of de 800/900 wat verschuiven miv drgl'07. Die zou opzich nog wel een aantal minuten eerder weg kunnen uit Ehv.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36922789
quote:
Op donderdag 13 april 2006 14:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat kunnen ze nu ook wel, maar omdat de regio Twente dat schijnbaar niet belangrijk vond, komt Cxx er gewoon mee weg om maar eens per uur te rijden.

Alleen in de spitsen wordt er twee maal per uur gereden, oa vanwege de eis in de concessie dat onder normale omstandigheden alle reizigers zittend vervoerd moeten worden. En aangezien dat met twee DH-1tjes niet lukt, moet er 's ochtends een of twee extra slagen Aml-Mrb gemaakt worden met een Lint.
nou ja dan kennen ze die Lint er uit gooien,
  donderdag 13 april 2006 @ 15:23:41 #66
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36922954
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nou ja dan kennen ze die Lint er uit gooien,
Ik denk dat zo'n Lint per kilometer een stuk goedkoper is dan een DH-1'tje
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36923160
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:13 schreef MREn het volgende:Als dat gewoon vanaf Mt/Hrl cross-platform gebeurt, is dat toch wel te overzien? Met bijv. op CTA 'voor Rm voor in stappen'
Dat staat nu ook al op de CTA's, maar helpt weinig.
quote:
Van de andere kant: de stoptrein uit Mtr geeft dan toch wel prima aansluiting (10 min. overstap)?
Ja, maar de aansluiting van de IC uit Hrl en Mt blijft krap.
quote:
En vanuit Ehv lijkt de aansluiting me van minder belang, die kachelen gewoon naar Vl.
Reizigers uit Wt zijn dan de zak. Van Ehv naar Sm kun je beter via Rm doen. Ik zou de huidige opzet handhaven, dus Sm, Tg en Vlb maar één keer per uur bedienen. Nieuw materieel bestellen dat 140 km/h kan en door ProRail de baanvaksnelheid laten verhogen. Ik heb daar een uitgebreide mail over naar die Vestjens (gedeputeerde) gestuurd, maar die reageert natuurlijk niet. Volgende week eens naar een stuk of tien van zijn collega's sturen.
quote:
Maar het blijft een gemiste kans om een paar minuten (ipv zo'n beetje op de minuut) na een IC-knoop te vertrekken. Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk niet weer of de 800/900 wat verschuiven miv drgl'07. Die zou opzich nog wel een aantal minuten eerder weg kunnen uit Ehv.
Vanuit Ehv kun je nu niet eerder weg, de 1900 en 2500 komt officieel pas om .27 en .57 binnen. Meestal is 'ie iets eerder, maar hem krapper inleggen moet je echt niet doen vanwege de grote kans op ellende tussen Ddr en Tb.
  donderdag 13 april 2006 @ 15:31:28 #68
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36923212
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:23 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik denk dat zo'n Lint per kilometer een stuk goedkoper is dan een DH-1'tje
Ja duh, het is een bus op malle wielen!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 13 april 2006 @ 15:33:09 #69
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36923273
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:30 schreef Tfz het volgende:
Reizigers uit Wt zijn dan de zak. Van Ehv naar Sm kun je beter via Rm doen. Ik zou de huidige opzet handhaven, dus Sm, Tg en Vlb maar één keer per uur bedienen. Nieuw materieel bestellen dat 140 km/h kan en door ProRail de baanvaksnelheid laten verhogen. Ik heb daar een uitgebreide mail over naar die Vestjens (gedeputeerde) gestuurd, maar die reageert natuurlijk niet. Volgende week eens naar een stuk of tien van zijn collega's sturen.
[..]
Volgens mij mogen Buffels al 140km/u, dus wat dat betreft is aan je wens reeds voldaan.
quote:
Vanuit Ehv kun je nu niet eerder weg, de 1900 en 2500 komt officieel pas om .27 en .57 binnen. Meestal is 'ie iets eerder, maar hem krapper inleggen moet je echt niet doen vanwege de grote kans op ellende tussen Ddr en Tb.
Dat moet je inderdaad niet willen versnellen, die lijn is al zo'n drama qua punctualiteit...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36923329
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:33 schreef Duvel het volgende:
[..]
Volgens mij mogen Buffels al 140km/u, dus wat dat betreft is aan je wens reeds voldaan.
Alleen verdwijnen de buffels daar en is de baanvaksnelheid op een groot deel maar 125 km/h, dus je schiet er niks mee op.
pi_36923368
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:23 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik denk dat zo'n Lint per kilometer een stuk goedkoper is dan een DH-1'tje
DH-2 dan maar in zetten? meer zitplaats
  donderdag 13 april 2006 @ 15:39:38 #72
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36923514
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:34 schreef Tfz het volgende:

[..]

Alleen verdwijnen de buffels daar en is de baanvaksnelheid op een groot deel maar 125 km/h, dus je schiet er niks mee op.
Waarom verdwijnen ze en wat komt ervoor in de plaats?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36923638
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:30 schreef Tfz het volgende:
Nieuw materieel bestellen dat 140 km/h kan en door ProRail de baanvaksnelheid laten verhogen.
Voor 140 is ATB-NG nodig. EG kan max 130. Lijkt me ook niet reeel dat ze er op staan te springen om dáár NG aan te leggen (ivm ERTMS enzo)
  donderdag 13 april 2006 @ 15:44:28 #74
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36923703
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Voor 140 is ATB-NG nodig. EG kan max 130. Lijkt me ook niet reeel dat ze er op staan te springen om dáár NG aan te leggen (ivm ERTMS enzo)
ATB-EG kan zonder problemen 140km/u aan.

Oh, BTW, de Maaslijn was de eerste in Nederland met ATB-NG.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 13 april 2006 @ 15:45:10 #75
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36923735
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Voor 140 is ATB-NG nodig. EG kan max 130. Lijkt me ook niet reeel dat ze er op staan te springen om dáár NG aan te leggen (ivm ERTMS enzo)
Er ligt toch al NG op de maaslijn?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 15:46:53 #76
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36923788
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:35 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

DH-2 dan maar in zetten? meer zitplaats
Als een Lint al goedkoper is dan een Dh-1, hoe denk je dan dat een DH-2 in zich verhoudt tot een Lint?

Meer zitplaatsen dan in een Lint heb je op dat traject niet nodig
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36923815
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:23 schreef MREn het volgende:

[..]

Ik denk dat zo'n Lint per kilometer een stuk goedkoper is dan een DH-1'tje
Weet jij wat de officiele reden is dat de ic niet meer doorrijd naar Zandvoort. Ik weet dat het al een tijdje geleden is. Maar kwam het tegen in een blad en vandaar dat ik er aan dacht
  donderdag 13 april 2006 @ 15:47:47 #78
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36923825
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:34 schreef Tfz het volgende:

[..]

Alleen verdwijnen de buffels daar en is de baanvaksnelheid op een groot deel maar 125 km/h, dus je schiet er niks mee op.
Dat ze verdwijnen is toch niet zeker?

Voor 16.000 in de maand ex. BTW zijn er nog genoeg te huur bij NSFS.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 15:49:58 #79
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36923906
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:47 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Weet jij wat de officiele reden is dat de ic niet meer doorrijd naar Zandvoort. Ik weet dat het al een tijdje geleden is. Maar kwam het tegen in een blad en vandaar dat ik er aan dacht
Lijkt me gewoon een kwestie van te weinig vraag om een lange IC te rechtvaardigen en het feit dat het gemakkelijker is om in Haarlem om te lopen dan op een kopstation als Zandvoort, wat je sowieso een extra loc zou kosten.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 13 april 2006 @ 15:51:38 #80
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36923972
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:47 schreef Willy84 het volgende:

[..]

Weet jij wat de officiele reden is dat de ic niet meer doorrijd naar Zandvoort. Ik weet dat het al een tijdje geleden is. Maar kwam het tegen in een blad en vandaar dat ik er aan dacht
Gewoon bakkilomterreductie. Met een hele sleep IC naar Zandvoort rijden was niet nuttig. Verder is het voor dat lijntje ook nog eens uitermate sloom (stop op Overveen, etc). Daarnaast konden ze hiermee een rangeerploeg op Zandvoort uitsparen. Ik denk dat ze in Haarlem sowieso al een rangeerploeg voor de werkplaats hadden, en ze het zo konden combineren.

En wellicht werkte ook de zwakke voeding op de lijn naar Zandvoort mee, maar dat kan ik me bijna niet voorstellen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 13 april 2006 @ 15:52:38 #81
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36924000
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:49 schreef MREn het volgende:

[..]

Lijkt me gewoon een kwestie van te weinig vraag om een lange IC te rechtvaardigen en het feit dat het gemakkelijker is om in Haarlem om te lopen dan op een kopstation als Zandvoort, wat je sowieso een extra loc zou kosten.
In Haarlem liep de loc ook niet om, de tweede loc stond al klaar op een kopspoortje en werd tegen de binnengelopen IC gezet. Als deze IC weer vertrokken was, liep de afgekoppelde loc naar het kopspoortje om de volgende IC af te wachten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36924112
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:47 schreef MREn het volgende:
Dat ze verdwijnen is toch niet zeker?

Voor 16.000 in de maand ex. BTW zijn er nog genoeg te huur bij NSFS.
Voor zover mij bekend wordt er nieuw materieel besteld.
pi_36924191
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:42 schreef the_disheaver het volgende:
Voor 140 is ATB-NG nodig. EG kan max 130. Lijkt me ook niet reeel dat ze er op staan te springen om dáár NG aan te leggen (ivm ERTMS enzo)
Wat heeft ERTMS ermee te maken?
  donderdag 13 april 2006 @ 15:58:17 #84
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36924227
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:57 schreef Tfz het volgende:

[..]

Wat heeft ERTMS ermee te maken?
Er worden geen nieuwe baanvakken meer met ATB-varianten beveiligd omdat ERTMS zo goed als klaar is, en de Europese standaard is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36924268
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:58 schreef Duvel het volgende:
Er worden geen nieuwe baanvakken meer met ATB-varianten beveiligd omdat ERTMS zo goed als klaar is, en de Europese standaard is.
Hoe zit het dan met de Noordelijke nevenlijnen? Die zijn vorig jaar nog voorzien van ATB NG.
pi_36924560
Ik kan het nergens op de NS site vinden... Weet iemand of het weekendretour komend weekend langer geldig is?? Bijvoorbeeld vanaf vrijdag al, en tot en met de hele maandag???
  donderdag 13 april 2006 @ 16:08:06 #87
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36924595
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:59 schreef Tfz het volgende:

[..]

Hoe zit het dan met de Noordelijke nevenlijnen? Die zijn vorig jaar nog voorzien van ATB NG.
Dat waren de laatste inderdaad. Als het goed is, wordt ook Amsterdam - Utrecht voorzien van ERTMS, net als de Betuweroute en de HSL.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:08:29 #88
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36924611
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:07 schreef Zug-Chef het volgende:
Ik kan het nergens op de NS site vinden... Weet iemand of het weekendretour komend weekend langer geldig is?? Bijvoorbeeld vanaf vrijdag al, en tot en met de hele maandag???
quote:
Valt een feestdag op vrijdag of maandag, dan is het Weekendretour zelfs langer geldig.
bron link url bla

ik kan me voorstellen dat het ff wennen is, maar de NS-site heeft WEL een goeie search
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 13 april 2006 @ 16:09:25 #89
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36924647
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]


[..]
Volgens mij moet je er wel rekening mee houden dat Goede Vrijdag geen feestdag is, volgens deze regels.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36924674




Merk en type: ICM-3
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden: station
Datum: 13-04-2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: olympische trein 4241


Merk en type: ICM-3
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden: station
Datum: 13-04-2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 4093
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:10:35 #91
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36924682
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:09 schreef Duvel het volgende:

[..]

Volgens mij moet je er wel rekening mee houden dat Goede Vrijdag geen feestdag is, volgens deze regels.
tweede paasdag toch minstens WEL
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36924796
quote:
Pasen:
Op Goede Vrijdag zijn de Vrije Reisdag 60+ en de Voordeel-urenkaart onbeperkt geldig. Weekendretours (binnenlands en Benelux) zijn geldig t/m maandag.
bron (via google

Dus weekendretour pas van vrijdag 19h
pi_36924902
Ow, ik zie hier ook dat mocht een feestdag op vrijdag vallen je al vanaf donderdag 19h mag weekendretouren
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:18:09 #94
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36924926
ja, maar Goede Vrijdag is dus geen feestdag

edit
quote:
Vraag:
Op welke feestdagen kan ik ook vóór 9.00 uur met 40% korting reizen?
Antwoord:
In 2006 krijgt u met uw Voordeelurenabonnement ook vóór 9.00 uur 's ochtends 40% korting op de volgende dagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag, 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.
bla bla
Nou begin ik toch te twijfelen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36925015
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:18 schreef Dr_Flash het volgende:
ja, maar Goede Vrijdag is dus geen feestdag

edit
[..]

Nou begin ik toch te twijfelen
klik op die bron van mij van rover.nl. En dan vooral dat pdf'je openen wat er bij staat.
pi_36925223
Heb net Rover gebeld, het is dus toch pas vanaf vrijdagavond 19h
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:28:42 #97
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36925339
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:20 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

klik op die bron van mij van rover.nl. En dan vooral dat pdf'je openen wat er bij staat.
ja, en niet op vrijdag begrijp ik, hoewel dat niet expliciet ontkend wordt Op GV zijn Vrije Reisdag en Voordeelurenkaart onbeperkt geldig, dat staat er. Er staat niet dat binnenlands weekendretour dan OOK geldig is. Er staat wel "tot en met maandag". Vanaf vrijdag 19h lijkt me dus
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36925437
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:28 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja, en niet op vrijdag begrijp ik, hoewel dat niet expliciet ontkend wordt Op GV zijn Vrije Reisdag en Voordeelurenkaart onbeperkt geldig, dat staat er. Er staat niet dat binnenlands weekendretour dan OOK geldig is. Er staat wel "tot en met maandag". Vanaf vrijdag 19h lijkt me dus
Klopt. Het wordt wel ontkend in het PDF;je.

Voor het gemak, hier de directe link http://www.rovernet.nl/wijsopreis/feestdagenregeling.pdf
pi_36925494
je mag toch ook niet harder dan 140 als er overwegen in de baanvak zitten?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:37:30 #100
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36925714
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:31 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Klopt. Het wordt wel ontkend in het PDF;je.

Voor het gemak, hier de directe link http://www.rovernet.nl/wijsopreis/feestdagenregeling.pdf
of bedoel je dat bij Pasen, Pinksteren "Vrijdag vanaf 19:00" staat? Da's wel duidelijk dan ja
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36925815
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:10 schreef Alexxxxx het volgende:
.....
mooie fotos man het is mooi weer hier
  donderdag 13 april 2006 @ 16:43:58 #102
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36925981
quote:
Op donderdag 13 april 2006 15:58 schreef Duvel het volgende:

[..]

Er worden geen nieuwe baanvakken meer met ATB-varianten beveiligd omdat ERTMS zo goed als klaar is, en de Europese standaard is.
ATB-NG is toch ook al bijna ERTMS?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:45:03 #103
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36926027
wat is ERTMS sowieso?

EuroRail Train Management System of zoiets?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36926113
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:45 schreef Dr_Flash het volgende:
wat is ERTMS sowieso?

EuroRail Train Management System of zoiets?
European Rail Traffic Management System

je zat er bijna op

zoek je op ERTMS op google krijg je meteen deze pdf
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 16:48:01 #105
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36926152
ah cool en dat gaat ATB vervangen begrijp ik?

ah die PDF is goed spul, ff lezen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36926206
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:48 schreef Dr_Flash het volgende:
ah cool en dat gaat ATB vervangen begrijp ik?
alsdus die PDF
pi_36926602
quote:
Daar heb ik vandaag van Utrecht naar Rotterdam ingezeten .
I was built to be the best, the number one and nothing less!
pi_36927113
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:43 schreef MREn het volgende:

[..]

ATB-NG is toch ook al bijna ERTMS?
Grootste verschil is dat het een europese standaard is.
pi_36927132
quote:
Op donderdag 13 april 2006 17:16 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Grootste verschil is dat het een europese standaard is.
zo als met alles wijkt nederland standaard af
  donderdag 13 april 2006 @ 18:19:03 #110
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36928834
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:32 schreef Ou-Tannu het volgende:
je mag toch ook niet harder dan 140 als er overwegen in de baanvak zitten?
Eh ja, zo'n wazige regel is er wel geloof ik. Daarom worden alle nieuwe lijnen zonder overwegen gebouwd (en de spoorverdubbelingen ook, maar dat is meer omdat een overweg over vier sporen bijzonder onveilig is).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 13 april 2006 @ 18:21:59 #111
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36928929
quote:
Op donderdag 13 april 2006 16:43 schreef MREn het volgende:

[..]

ATB-NG is toch ook al bijna ERTMS?
Functioneel gezien wel, technisch gezien niet... Jammer van al die jaren ontwikkeling die in ATB-NG zitten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 18:37:58 #112
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36929356
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:19 schreef Duvel het volgende:

[..]

Eh ja, zo'n wazige regel is er wel geloof ik. Daarom worden alle nieuwe lijnen zonder overwegen gebouwd (en de spoorverdubbelingen ook, maar dat is meer omdat een overweg over vier sporen bijzonder onveilig is).
is die in Hilversum niet over6 sporen ofzo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36929401
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:19 schreef Duvel het volgende:

[..]

Eh ja, zo'n wazige regel is er wel geloof ik. Daarom worden alle nieuwe lijnen zonder overwegen gebouwd (en de spoorverdubbelingen ook, maar dat is meer omdat een overweg over vier sporen bijzonder onveilig is).
maar dat had dan temaken dat ATB-EG/NG de spoorbomen nooit optijd kon sluiten?
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

is die in Hilversum niet over6 sporen ofzo?
meende ik ook? maar daar zit toch ook een hekwerkje aan de slagboom gebonden?
  donderdag 13 april 2006 @ 18:41:34 #114
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36929464
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

is die in Hilversum niet over6 sporen ofzo?
Jawel, maar daar wordt geen 140km/u gereden.

Ik weet niet precies wat de reden is om niet harder dan 140km/u te rijden over een baanvak met overwegen. Ik vermoed dat een risico-inschatting gedaan is, en dat 160km/u gewoon een te groot risico met zich meebrengt, ook met het oog op ontsporing van de trein bij een aanrijding. Dat overwegen niet op tijd dichtgaan kan het niet zijn. Dan moet je de zogenaamde aankondiging verplaatsen en dan gaat ie eerder dicht (dat dit wel wat voeten in de aarde heeft, is punt twee).
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36929508
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:41 schreef Duvel het volgende:

[..]

Jawel, maar daar wordt geen 140km/u gereden.

Ik weet niet precies wat de reden is om niet harder dan 140km/u te rijden over een baanvak met overwegen. Ik vermoed dat een risico-inschatting gedaan is, en dat 160km/u gewoon een te groot risico met zich meebrengt, ook met het oog op ontsporing van de trein bij een aanrijding. Dat overwegen niet op tijd dichtgaan kan het niet zijn. Dan moet je de zogenaamde aankondiging verplaatsen en dan gaat ie eerder dicht (dat dit wel wat voeten in de aarde heeft, is punt twee).
kweeniet hoe het dan met ERMTS geregeld gaat worden? aangezien het geheid ergens ONMOGELIJK zal zijn om de overweg te verwijderen?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 18:44:27 #116
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36929543
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:39 schreef Ou-Tannu het volgende:

meende ik ook? maar daar zit toch ook een hekwerkje aan de slagboom gebonden?
Ja dat hekje is wel zo ja. Ellende met 6 sporen is eigenlijk vooral dater altijd wel eentje bezetis, en die overweg dus ongeveer driekwart van de tijd dicht is
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 13 april 2006 @ 18:44:38 #117
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36929550
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:43 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

kweeniet hoe het dan met ERMTS geregeld gaat worden? aangezien het geheid ergens ONMOGELIJK zal zijn om de overweg te verwijderen?
Dan rij je dus niet harder dan 140 daar Lijkt mij dan...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36929565
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:44 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dan rij je dus niet harder dan 140 daar Lijkt mij dan...
en dan zal je net in een IC traject zitten lekker met 200 ( k noem wat ) en dan moet je remmen tot 140
  donderdag 13 april 2006 @ 18:52:54 #119
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36929822
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:45 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

en dan zal je net in een IC traject zitten lekker met 200 ( k noem wat ) en dan moet je remmen tot 140
Ja, pech. Had je de overweg maar weg moeten halen
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36929969
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:52 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ja, pech. Had je de overweg maar weg moeten halen
effectief is het niet
  donderdag 13 april 2006 @ 18:58:51 #121
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930023
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

effectief is het niet
Nee, maar er worden steeds meer overwegen opgeheven. Het ideale zou zijn een land zonder overwegen, maar dat haal je nooit.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 18:59:44 #122
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930048
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:58 schreef Duvel het volgende:

[..]

Nee, maar er worden steeds meer overwegen opgeheven. Het ideale zou zijn een land zonder overwegen, maar dat haal je nooit.
Nou waarom niet? IN Amsterdam is het aardig gelukt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36930069
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:58 schreef Duvel het volgende:

[..]

Nee, maar er worden steeds meer overwegen opgeheven. Het ideale zou zijn een land zonder overwegen, maar dat haal je nooit.
nja op dieselspoor kan je toch niet zo hard, trekken die treinen toch nooit een keer, wordt t gewicht van de trein veel te hoog
  donderdag 13 april 2006 @ 19:00:20 #124
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930074
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou waarom niet? IN Amsterdam is het aardig gelukt
Ja, maar daar heb je dan ook weinig landelijke overpaden
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36930105
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou waarom niet? IN Amsterdam is het aardig gelukt
moauw mja maar k denk dat als je in een BOEREN Gat komt waar 2x per uur een IC langs jakkert dat het wat minder prio heefT?
pi_36930139
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:00 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ja, maar daar heb je dan ook weinig landelijke overpaden
mja ach, en je kan niet overal even makkelijk ene meter of 3 de grond in graven om een tunneltje te maken
pi_36930153
quote:
Op donderdag 13 april 2006 18:43 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

kweeniet hoe het dan met ERMTS geregeld gaat worden? aangezien het geheid ergens ONMOGELIJK zal zijn om de overweg te verwijderen?
ERTMS op grote schaal invoeren is ook nog lang niet aan de orde. Tegen die tijd zal de overwegreductiejihad al wel ver gevorderd zijn.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:03:59 #128
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930201
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

moauw mja maar k denk dat als je in een BOEREN Gat komt waar 2x per uur een IC langs jakkert dat het wat minder prio heefT?
ach boeit toch geen ruk? Ze maken toch ook tunneltjes onder de snelweg door en zo? OOK in het boerenland?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36930208
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:02 schreef Tfz het volgende:

[..]

ERTMS op grote schaal invoeren is ook nog lang niet aan de orde. Tegen die tijd zal de overwegreductiejihad al wel ver gevorderd zijn.
was ERTMS vorig jaar toen de noordelijke dieselijntjes ATB-NG kregen al gereed dan?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:04:32 #130
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930220
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:02 schreef Tfz het volgende:

[..]

ERTMS op grote schaal invoeren is ook nog lang niet aan de orde. Tegen die tijd zal de overwegreductiejihad al wel ver gevorderd zijn.
Wel gaaf trouwens hee een Europese standaard, op 3 lijntjes per land
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36930229
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ach boeit toch geen ruk? Ze maken toch ook tunneltjes onder de snelweg door en zo? OOK in het boerenland?
snelweg != spoor
  donderdag 13 april 2006 @ 19:05:23 #132
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930244
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

was ERTMS vorig jaar toen de noordelijke dieselijntjes ATB-NG kregen al gereed dan?
Nee, nog niet genoeg om het in te bouwen. Verder hadden ze NoordNed dan moeten dwingen ERTMS in die Wadlopers in te bouwen, terwijl er bij de grote revisie van die dingen net ATB-NG in was gebouwd.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36930250
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:04 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wel gaaf trouwens hee een Europese standaard, op 3 lijntjes per land
pi_36930272
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:05 schreef Duvel het volgende:

[..]

Nee, nog niet genoeg om het in te bouwen. Verder hadden ze NoordNed dan moeten dwingen ERTMS in die Wadlopers in te bouwen, terwijl er bij de grote revisie van die dingen net ATB-NG in was gebouwd.
wrom moest er nou ineens zo nodig ATB op die trajecten? ze wisten toen ook al dat er NIEUWE! treinen zouden komen?
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:08:01 #135
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930329
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

snelweg != spoor
en als het er nou vlak langs ligt en ze zijn toch bezig?

Hrv - Lwd zou kunnen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:08:32 #136
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930351
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

wrom moest er nou ineens zo nodig ATB op die trajecten? ze wisten toen ook al dat er NIEUWE! treinen zouden komen?
Wat heeft ATB sowieso voor zin met die postkoetsen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36930369
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

en als het er nou vlak langs ligt en ze zijn toch bezig?

Hrv - Lwd zou kunnen?
mja, bij Grou-jirnsum maar even de overweg kwijt raken? omdat er 1x per uur een IC met 140+ langs zou komen?
pi_36930385
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat heeft ATB sowieso voor zin met die postkoetsen?
ROFL!!!!!!!
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:18:02 #139
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36930624
ja er was ooit bij Sauwerd iets mis gegaan geloof ik. In 1981? En daarom moet er in 2005 nog even ATB aangelegd worden? Omdat er in 2006 ERTMS aan komt?

Ik niet snap
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36930643
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:06 schreef Ou-Tannu het volgende:
wrom moest er nou ineens zo nodig ATB op die trajecten? ze wisten toen ook al dat er NIEUWE! treinen zouden komen?
Wat heeft de komst van nieuw materieel te maken met de implementatie van een beveiligingssysteem? Het nieuwe materieel maakt daar ook gebruik van.
  donderdag 13 april 2006 @ 19:18:55 #141
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930658
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:06 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

wrom moest er nou ineens zo nodig ATB op die trajecten? ze wisten toen ook al dat er NIEUWE! treinen zouden komen?
Toen ze begonnen met het inbouwen van ATB-NG op die Noordelijke lijnen? Nee.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36930710
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:18 schreef Tfz het volgende:

[..]

Wat heeft de komst van nieuw materieel te maken met de implementatie van een beveiligingssysteem? Het nieuwe materieel maakt daar ook gebruik van.
Dat ze dan direct op ERMTS konden ? :p
  donderdag 13 april 2006 @ 19:22:31 #143
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930782
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:18 schreef Dr_Flash het volgende:
ja er was ooit bij Sauwerd iets mis gegaan geloof ik. In 1981? En daarom moet er in 2005 nog even ATB aangelegd worden? Omdat er in 2006 ERTMS aan komt?

Ik niet snap
Dat ongeluk bij Sauwerd gebeurde op een baanvak met centrale radioverkeersleiding. De treinen kregen per radio de rijopdrachten door, er stonden geen seinen. En dat is een keer misgegaan. Verder stelt de wet dat op alle baanvakken waar harder dan 40 of 100 gereden wordt, er ATB aanwezig moet zijn in enige vorm.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36930880
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:22 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat ongeluk bij Sauwerd gebeurde op een baanvak met centrale radioverkeersleiding. De treinen kregen per radio de rijopdrachten door, er stonden geen seinen. En dat is een keer misgegaan. Verder stelt de wet dat op alle baanvakken waar harder dan 40 of 100 gereden wordt, er ATB aanwezig moet zijn in enige vorm.
Wetten zijn er om te breken *ahum*
  donderdag 13 april 2006 @ 19:26:16 #145
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36930918
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:25 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Wetten zijn er om te breken *ahum*
Nee, niet als het om dit soort veiligheidskwesties gaat.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36931248
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:20 schreef Ou-Tannu het volgende:
Dat ze dan direct op ERMTS konden ? :p
ERTMS is een volledig nieuw systeem gericht op het verhogen van de beschikbare capaciteit, veiligheid en dergelijke. Waarom zou je dat willen inbouwen op zo'n lijntje? ERTMS komt alleen op de Betuweroute, HSL en Amsterdam-Utrecht voorlopig. Nederland loopt voorop met de invoering van dat systeem, alleen in Zwitserland wordt het geloof ik ook al gebruikt, en ook maar op één of enkele drukke baanvakken.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 19:46:41 #147
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36931636
ERTMS is dus nog in de proeftuin-fase begrijp ik?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36932122
Ach, wat heet proeftuin. Het hier gebruikte "level 2" is wel uitontwikkeld geloof ik.
  donderdag 13 april 2006 @ 20:17:06 #149
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36932703
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:35 schreef Tfz het volgende:

[..]

ERTMS is een volledig nieuw systeem gericht op het verhogen van de beschikbare capaciteit, veiligheid en dergelijke. Waarom zou je dat willen inbouwen op zo'n lijntje? ERTMS komt alleen op de Betuweroute, HSL en Amsterdam-Utrecht voorlopig. Nederland loopt voorop met de invoering van dat systeem, alleen in Zwitserland wordt het geloof ik ook al gebruikt, en ook maar op één of enkele drukke baanvakken.
Het gaat al iets harder inmiddels, zie dit plaatje van http://www.ertms.com:


Oh wacht, dit is alleen nog maar de test. Er zijn in elk geval ook andere lijnen waar 't een en ander in dienst is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 13 april 2006 @ 20:23:06 #150
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36932889
heerlen-maastricht

Nou ja goed. Ik zou ook vast ATB aanleggen, want die euro shit dat duurt nog wel ff
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 13 april 2006 @ 20:34:36 #151
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36933272
quote:
Op donderdag 13 april 2006 20:23 schreef Dr_Flash het volgende:
heerlen-maastricht

Nou ja goed. Ik zou ook vast ATB aanleggen, want die euro shit dat duurt nog wel ff
Heerlen - Maastricht is echt een testtraject, net als daar bij Meppel. Allemaal aparte seinen langs de baan voor tijdens proefritten en zo!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36933283
quote:
Op donderdag 13 april 2006 20:23 schreef Dr_Flash het volgende:
heerlen-maastricht

Nou ja goed. Ik zou ook vast ATB aanleggen, want die euro shit dat duurt nog wel ff
Ach Meppel - Leeuwarden heeft t wel al in de test
  vrijdag 14 april 2006 @ 01:59:04 #153
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36942897
Ben toch benieuwd of dat ERTMS goed aan gaan sluiten op ATB op de plaatsen waar de HSL en Betuwelijn hier bij Rotterdam zijn aangesloten op het normale spoor.
So we just called him Fred
  vrijdag 14 april 2006 @ 07:56:16 #154
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36944246
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 01:59 schreef FredvZ het volgende:
Ben toch benieuwd of dat ERTMS goed aan gaan sluiten op ATB op de plaatsen waar de HSL en Betuwelijn hier bij Rotterdam zijn aangesloten op het normale spoor.
Zal wel loslopen denk ik. Er zijn ook lijnen waar ATB-NG aansluit op ATB-EG en dat werkt volgens mij ook wel aardig.

Dan nu de resultaten van de telling hoeveel studenten in de trein zaten met alleen OV: drie. Binnen mijn blikveld. Bedenk wel: de trein was behoorlijk leeg. Er was ook één iemand met een kaartje en een OV. En de naieve conducteur liet ze er mee wegkomen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 09:10:42 #155
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36944882
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 07:56 schreef Duvel het volgende:

Er was ook één iemand met een kaartje en een OV. En de naieve conducteur liet ze er mee wegkomen...
Wat is er mis met het hebben van een kaartje en een OV?

Ik hoorde trouwens in allebei mijn treinen (IC Ut-Ht en stoptrein Ht-Hto) omgeroepen worden dat de OV-weekkaart niet geldig was als vervoerbewijs, maar wel als kortingkaart, en dat je er dus nog een kaartje bij moest kopen als je een OVweek hebt. Jawel: ongeveer 7 seconden voordat de deuren dichtgingen, nadat de betreffende treinen 10 resp 12 minuten stil gestaan hadden

"Okee, we waarschuwen je Maar het kost je wel een aansluiting "
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 09:20:52 #156
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36945032
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat is er mis met het hebben van een kaartje en een OV?
Niks. Ik bedoelde dat ie de mensen zónder kaartje ermee weg liet komen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 09:23:36 #157
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36945078
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:20 schreef Duvel het volgende:

[..]

Niks. Ik bedoelde dat ie de mensen zónder kaartje ermee weg liet komen.
ja die had hij natuurlijk moeten laten afvoeren in een gereedstaand arrestantenbusje. Crimineel tuig

Studenten noemt zich dat de Intellectuele voorhoede van de maatschappij Nog te lam om de achterkant van een toch al gratis vervoerbewijs te lezen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36945123
Geen idee of het al besproken is in deze topic, ik zag bij Onnen dat alle Siemens treinen afgerangeerd zijn en aan elkaar gekoppeld. En tegenwoordig helemaal volgespoten met Graffiti. Weet iemand wat er met die treinen gaat gebeuren? Sloop?
pi_36945259
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat is er mis met het hebben van een kaartje en een OV?

Ik hoorde trouwens in allebei mijn treinen (IC Ut-Ht en stoptrein Ht-Hto) omgeroepen worden dat de OV-weekkaart niet geldig was als vervoerbewijs, maar wel als kortingkaart, en dat je er dus nog een kaartje bij moest kopen als je een OVweek hebt. Jawel: ongeveer 7 seconden voordat de deuren dichtgingen, nadat de betreffende treinen 10 resp 12 minuten stil gestaan hadden

"Okee, we waarschuwen je Maar het kost je wel een aansluiting "
Tsja, Bij de net aangekomen trein helpt het ook niet echt waarschijnlijk. De helft van de passagiers zal nog niet in de trein zitten. Stationsomroepen lijkt mij effectiever.

Was gisteravond wel druk. Dus veel zijn wel op de hoogte van goede vrijdag
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 09:37:56 #160
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36945336
ja goed punt, zal ook wel zo zijn ja

Was gisteravond achterlijk druk idd
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36945830
Wat zal het vanavond lekker rustig zijn in de IC van Lwd naar Rotterdam... Lekker weekendje 4 sterren hotel
  vrijdag 14 april 2006 @ 10:05:22 #162
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36945877
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:23 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja die had hij natuurlijk moeten laten afvoeren in een gereedstaand arrestantenbusje. Crimineel tuig

Studenten noemt zich dat de Intellectuele voorhoede van de maatschappij Nog te lam om de achterkant van een toch al gratis vervoerbewijs te lezen
De conducteur had zijn leesbril nodig om het te kunnen lezen, dus de lettertjes zijn blijkbaar vrij klein. Maar ik heb geen OV meer, dus ik zou het niet weten.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 10:09:58 #163
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36945951
de conducteur is ook geen 18 meer
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36946176
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:10 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik hoorde trouwens in allebei mijn treinen (IC Ut-Ht en stoptrein Ht-Hto) omgeroepen worden dat de OV-weekkaart niet geldig was als vervoerbewijs, maar wel als kortingkaart, en dat je er dus nog een kaartje bij moest kopen als je een OVweek hebt. Jawel: ongeveer 7 seconden voordat de deuren dichtgingen, nadat de betreffende treinen 10 resp 12 minuten stil gestaan hadden

"Okee, we waarschuwen je Maar het kost je wel een aansluiting "
De IC's Ut -> Ht staan in Ut maar drie (800/900) of vijf (3500) minuten stil, dus op dat punt klopt je verhaaltje niet. En als ik met de stopper uit Nm aan kom in Ht dan zou ik ook eerst eens rustig koffie gaan drinken en wachten totdat iedereen is overgestapt (aansluitingen uit Tb en Ehv) voordat ik ging omroepen, het heeft namelijk niet zo veel zin om te gaan roepen als er nog amper iemand in de trein zit.
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 10:23:25 #165
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36946271
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 10:18 schreef Tfz het volgende:

[..]

De IC's Ut -> Ht staan in Ut maar drie (800/900) of vijf (3500) minuten stil, dus op dat punt klopt je verhaaltje niet. En als ik met de stopper uit Nm aan kom in Ht dan zou ik ook eerst eens rustig koffie gaan drinken en wachten totdat iedereen is overgestapt (aansluitingen uit Tb en Ehv) voordat ik ging omroepen, het heeft namelijk niet zo veel zin om te gaan roepen als er nog amper iemand in de trein zit.
treinnummer zal me verder jeuken maar de IC van 7:47 (uit schiphol?) naar EIndhoven staat er om 7:39 vaak al hoor God, die paar minuten, waar hebben we het over? Lang genoeg iig

Die stopper komt altijd een hele wolk mensen uit ja, als je meteen daarna die trein in stapt dan zit die trein nog vol met waterdamp
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 10:38:04 #166
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36946591
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 10:23 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

treinnummer zal me verder jeuken maar de IC van 7:47 (uit schiphol?) naar EIndhoven staat er om 7:39 vaak al hoor God, die paar minuten, waar hebben we het over? Lang genoeg iig
Klopt, die loopt vaak tegelijk binnen met de IC van Rotterdam naar Deventer/Enschede.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36950453
misschien een domme vraag, maar met mijn 40 jarige treinspotterschap
heb ik toch geen idee wat een ===
ik zag bij Onnen dat alle Siemens treinen afgerangeerd zijn====

is........ ..

wat is een Siemenstrein
ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
pi_36951353
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 12:41 schreef verzameldirk het volgende:
misschien een domme vraag, maar met mijn 40 jarige treinspotterschap
heb ik toch geen idee wat een ===
ik zag bij Onnen dat alle Siemens treinen afgerangeerd zijn====

is........ ..

wat is een Siemenstrein
dat bedacht ik me ook net?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 14:47:28 #169
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36954256
Matjes 64 die al sinds Fred Flintstone met SIEMENS reclame rond rijden? Gokje hoor
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 14:50:44 #170
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36954364
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 12:41 schreef verzameldirk het volgende:
misschien een domme vraag, maar met mijn 40 jarige treinspotterschap
heb ik toch geen idee wat een ===
ik zag bij Onnen dat alle Siemens treinen afgerangeerd zijn====

is........ ..

wat is een Siemenstrein
Railfloppers natuurlijk!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36954394
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 14:50 schreef Duvel het volgende:

[..]

Railfloppers natuurlijk!
ow die?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 14:52:14 #172
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36954430
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:20 schreef Duvel het volgende:

[..]

Niks. Ik bedoelde dat ie de mensen zónder kaartje ermee weg liet komen.
ja hoor, op de terugweg, gastje 1 bank verderop

Nou, hij ging mooi de bietenkar op hoor

"enkeltje Ht-Ut met korting, ¤ 4,50, plus 35.... dat is... ¤ 39,50 alsjeblieft "

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 14:57:29 #173
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36954600
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 14:52 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja hoor, op de terugweg, gastje 1 bank verderop

Nou, hij ging mooi de bietenkar op hoor

"enkeltje Ht-Ut met korting, ¤ 4,50, plus 35.... dat is... ¤ 39,50 alsjeblieft "

Ja jammer dan, moet ie maar leren lezen hè!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:14:26 #174
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36955179
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 14:47 schreef Dr_Flash het volgende:
Matjes 64 die al sinds Fred Flintstone met SIEMENS reclame rond rijden? Gokje hoor
NS heeft de reclame op de blauwe banen van stoptreinmaterieel al járen geleden afgeschaft...
So we just called him Fred
pi_36955238
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:14 schreef FredvZ het volgende:

[..]

NS heeft de reclame op de blauwe banen van stoptreinmaterieel al járen geleden afgeschaft...
de banen bestaan nog wel
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 15:35:14 #176
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36955907
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:14 schreef FredvZ het volgende:

[..]

NS heeft de reclame op de blauwe banen van stoptreinmaterieel al járen geleden afgeschaft...
Kan je nagaan hoe lang die dingen al in Onnen staan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36955973
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Kan je nagaan hoe lang die dingen al in Onnen staan
Whehehehe!
pi_36956038
Van mij mogen ze de reclame meteen weer invoeren, met namen de reclamekoplopers De KLM trein Aegon trein Martinair trein Wat waren die mooi
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 15:42:26 #179
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36956114
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:39 schreef Alexxxxx het volgende:
Van mij mogen ze de reclame meteen weer invoeren, met namen de reclamekoplopers De KLM trein Aegon trein Martinair trein Wat waren die mooi


En dat de sponsoring-opbrengsten in mindering gebracht worden op de tarieven



*RINGGGGG

Kut is het al zo laat?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36956223
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:39 schreef Alexxxxx het volgende:
Van mij mogen ze de reclame meteen weer invoeren, met namen de reclamekoplopers De KLM trein Aegon trein Martinair trein Wat waren die mooi
idd!

Treinreclame is nog zo gek niet

wat zou het opleveren voor de NS om een ICM3 vol te kladden met reclame?
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:45:55 #181
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36956229
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:39 schreef Alexxxxx het volgende:
Van mij mogen ze de reclame meteen weer invoeren, met namen de reclamekoplopers De KLM trein Aegon trein Martinair trein Wat waren die mooi
De Lage Landen Koploper niet vergeten!

Hier op de achtergrond:


En hier wat dichterbij:
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36956254
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:42 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]



En dat de sponsoring-opbrengsten in mindering gebracht worden op de tarieven



*RINGGGGG

Kut is het al zo laat?
mijn icon is nu gaver
pi_36956268
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:45 schreef Duvel het volgende:

[..]

De Lage Landen Koploper niet vergeten!

Hier op de achtergrond:
[afbeelding]

En hier wat dichterbij:
[afbeelding]
replace koploper met doodloper
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 15:50:43 #184
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36956384
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:46 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mijn icon is nu gaver
ja ja de hele dag al. En af en toe hebben we dezelfde
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 15:51:12 #185
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36956403
die koeienvangers op die koplopers, die waren ook vet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36956489
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:50 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja ja de hele dag al. En af en toe hebben we dezelfde
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:51 schreef Dr_Flash het volgende:
die koeienvangers op die koplopers, die waren ook vet
tis niet meer wat het geweest is :/
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:56:58 #187
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36956608
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:51 schreef Dr_Flash het volgende:
die koeienvangers op die koplopers, die waren ook vet
Die zitten er nog steeds op. Toen ik die foto's dia's maakte, zaten ze er net op.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36956660
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:56 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die zitten er nog steeds op. Toen ik die foto's dia's maakte, zaten ze er net op.
wat zijn koeievangers?
die gele plaaten op de aansluitingen?
dag
  vrijdag 14 april 2006 @ 16:01:34 #189
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36956763
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:58 schreef petre86 het volgende:
wat zijn koeievangers?
De zwarte gebogen platen vooronder, onder de koppeling
So we just called him Fred
pi_36956790
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:01 schreef FredvZ het volgende:

[..]

De zwarte gebogen platen vooronder, onder de koppeling
zijn die weg dan?
dag
pi_36956804
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:01 schreef FredvZ het volgende:

[..]

De zwarte gebogen platen vooronder, onder de koppeling
tevens mensen vanger? voor als een idioot voor de trein gaat staan?
  vrijdag 14 april 2006 @ 16:07:43 #192
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36956951
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:03 schreef Ou-Tannu het volgende:
tevens mensen vanger? voor als een idioot voor de trein gaat staan?
Dan kunnen ze beter een groot net om het spoor zetten

Je icoon met DD-AR mist trouwens nog een Bv-tje...
So we just called him Fred
pi_36957127
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:07 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dan kunnen ze beter een groot net om het spoor zetten

Je icoon met DD-AR mist trouwens nog een Bv-tje...
klopt maar anders is die te lang
pi_36957646
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 10:23 schreef Dr_Flash het volgende:
treinnummer zal me verder jeuken maar de IC van 7:47 (uit schiphol?) naar EIndhoven staat er om 7:39 vaak al hoor God, die paar minuten, waar hebben we het over? Lang genoeg iig
Als je had opgelet zag je dat het me niet om het aantal minuten ging, maar over het feit dat je blijkbaar aan feitenverdraaiing doet om het gebeuren enigszins in het belachelijke te trekken....

En fin, in regio Zuid werd op de stations ook omgeroepen dat de week-OV niet geldig was. toch zo'n dom gastje dat dat weer niet wist, die mocht ¤35,- extra betalen. Altijd leuk om dat van een afstandje te bekijken.
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:02 schreef petre86 het volgende:
zijn die weg dan?
Nee. Ik vind het ICM er trouwens fraaier uitzien met baanruimer, dan zonder. Als die kap er vanaf is zie je gewoon het stalen profiel er onder zitten, en dat is een flinke balk.
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 16:34:37 #195
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36957779
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:02 schreef petre86 het volgende:

[..]

zijn die weg dan?
nee, zitten er nog op

ik denk dat het een soort spoilers zijn eigenlijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 16:35:33 #196
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36957805
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:30 schreef Tfz het volgende:

[..]

Als je had opgelet zag je dat het me niet om het aantal minuten ging, maar over het feit dat je blijkbaar aan feitenverdraaiing doet om het gebeuren enigszins in het belachelijke te trekken....
loop je nou toestanden te zoeken?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36957902
De Railh(fl)opper:

Maar lees in de OP dat ze sinds december daar al staan...

Maar weet iemand hun lot?
  vrijdag 14 april 2006 @ 16:43:32 #198
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36958046
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:38 schreef Dichterbijer het volgende:
De Railh(fl)opper:
[afbeelding]
Maar weet iemand hun lot?
Slopert...

Of er moet nog ergens een spoorwegbedrijf zijn die er interesse in heeft, maar de kans is klein.
Voor de NS zijn ze te duur omdat het een serie is van maar 9 stellen...
So we just called him Fred
pi_36958304
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:43 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Slopert...

Of er moet nog ergens een spoorwegbedrijf zijn die er interesse in heeft, maar de kans is klein.
Voor de NS zijn ze te duur omdat het een serie is van maar 9 stellen...
om maar te zwijgen van het onderhoud wat er bijna constand aan moet gebeuren :p
  vrijdag 14 april 2006 @ 16:56:13 #200
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_36958446
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
om maar te zwijgen van het onderhoud wat er bijna constand aan moet gebeuren :p
idd, we mogen eigenlijk blij zijn dat ze bij NS eerst een prototype serie besteld hebben.
Je moet er niet aan denken dat ze de hele plan T & V -vloot in één keer vervangen hadden deze rampenbakken...
So we just called him Fred
pi_36958550
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:56 schreef FredvZ het volgende:

[..]

idd, we mogen eigenlijk blij zijn dat ze bij NS eerst een prototype serie besteld hebben.
Je moet er niet aan denken dat ze de hele plan T & V -vloot in één keer vervangen hadden deze rampenbakken...
Sja, tis dat ze nooit ver genoeg storingsvrij geworden zijn, als ze een normaal uitval percentage hadden gehaald tov andere treinstellen hadden ze mischien nog in dienst geweest

mischien dat we ze nog eens zien rijden als er weer om wazige redenen veel materiaal aan de kant staat met defecten
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 17:05:11 #202
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36958721
got ja die krengen hebben we ook nog een blauwe maandag gehad Was ze allang weer vergeten joh
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36958791
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:05 schreef Dr_Flash het volgende:
got ja die krengen hebben we ook nog een blauwe maandag gehad Was ze allang weer vergeten joh
zalk er 1 in mn icoon verwerken? dat die uitvalt?
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 17:09:07 #204
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36958838
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

zalk er 1 in mn icoon verwerken? dat die uitvalt?
ja of datie uit mekaar dondert en alle schroot langs de rails
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36958861
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

zalk er 1 in mn icoon verwerken? dat die uitvalt?
wel stoer.. schuift de smiley iets op.. om dan kapot te gaan
dag
pi_36958862
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja of datie uit mekaar dondert en alle schroot langs de rails
nee dat die uit elkaar pleurt ipv deukt ( zie DH1 ) als die de smilie raakt?



dus
pi_36958882
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja of datie uit mekaar dondert en alle schroot langs de rails
of dattie er achter komt, deur open gaat en mr. smiley krijgt invaliedelift op de kop..
dag
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 17:49:14 #208
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36959934
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:10 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

nee dat die uit elkaar pleurt ipv deukt ( zie DH1 ) als die de smilie raakt?

[afbeelding]

dus
ja kan ook
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 17:49:26 #209
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36959941
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 16:56 schreef FredvZ het volgende:

[..]

idd, we mogen eigenlijk blij zijn dat ze bij NS eerst een prototype serie besteld hebben.
Je moet er niet aan denken dat ze de hele plan T & V -vloot in één keer vervangen hadden deze rampenbakken...
Dat was gelukkig nooit het doel. Wel hebben ze het pad geëffend voor een succesvolle introductie van IRM. Dus wat dat betreft blijf ik erbij dat het een nuttig materieelserie geweest is.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36962560
Heeft iemand eigenlijk nog wat gehoord van de ombouw van tien ICRm B's tot BDs? Gaat dat nog steeds plaatsvinden?
pi_36963282
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 17:49 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat was gelukkig nooit het doel. Wel hebben ze het pad geëffend voor een succesvolle introductie van IRM. Dus wat dat betreft blijf ik erbij dat het een nuttig materieelserie geweest is.
Zekers, alleen jammer dat de IRM ook weer geen vervolg krijgt
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:00:39 #212
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36963402
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 19:27 schreef Tfz het volgende:
Heeft iemand eigenlijk nog wat gehoord van de ombouw van tien ICRm B's tot BDs? Gaat dat nog steeds plaatsvinden?
Ik heb niet gehoord dat het niet gebeurt... dus neem aan van wel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:01:16 #213
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963423
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 19:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Zekers, alleen jammer dat de IRM ook weer geen vervolg krijgt
IRM heeft wel degelijk vervolg gehad, na IRM-1 zijn er nog twee keer extra stammen/bakken bijbesteld, IRM-2 en -3, steeds iets afwijkend van IRM-1.

Van Plan V zijn ook iets van 13 deelseries.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:01:20 #214
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36963424
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 19:56 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Zekers, alleen jammer dat de IRM ook weer geen vervolg krijgt
Gezien naar het aantal bakken is het de grootste serie ooit. Ik vind 't wel genoeg...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_36963464
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:01 schreef MREn het volgende:

[..]

IRM heeft wel degelijk vervolg gehad, na IRM-1 zijn er nog twee keer extra stammen/bakken bijbesteld, IRM-2 en -3, steeds iets afwijkend van IRM-1.

Van Plan V zijn ook iets van 13 deelseries.
mja maar volgens mij ging dat nu toch ook niet meer verder? naar de bekenwording van de cabines?
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:03:02 #216
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963481
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:58 schreef petre86 het volgende:

[..]

wat zijn koeievangers?
die gele plaaten op de aansluitingen?
nee, dat zijn bh'tjes
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:04:19 #217
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963517
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:02 schreef Ou-Tannu het volgende:
naar de bekenwording van de cabines?
Ben ik helemaal achterlijk als ik hier geen touw aan vast kan knopen?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:09:52 #218
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963674
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:37 schreef Dr_Flash het volgende:
ja goed punt, zal ook wel zo zijn ja

Was gisteravond achterlijk druk idd
Vond ik ook al, terwijl ik toch tegen de spits in rond 17:30 van Enschede naar Utrecht ben gegaan.

Maar op de weg was het ook enorm druk, erg op tijd waren de meesten niet voor die vergadering.

Op de terug weg (met die ene IC-stoptrein die na Amf op elk station tot Es stopt) nog leuk afvalspelletje gedaan: met 13 bakken ICM vetrokken uit Ut (en dat om 22:50), in Amf een drietje achter gelaten, en met een ander drietje afgesloten naar Dv gereden, aldaar afgesloten drietje+viertje achter gelaten en met een behoorlijk gevuld drietje verder naar Es.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36963731
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:04 schreef MREn het volgende:

[..]

Ben ik helemaal achterlijk als ik hier geen touw aan vast kan knopen?
neuh, ik weet ook niet wat Bd-tjes zijn..
dag
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:11:57 #220
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963739
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 07:56 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zal wel loslopen denk ik. Er zijn ook lijnen waar ATB-NG aansluit op ATB-EG en dat werkt volgens mij ook wel aardig.
Dat werkt niet alleen vrij aardig, dat werkt gewoon probleemloos. NG is namelijk backwards compatible met EG, dus een trein met NG rijdt op NG zolang er NG-bakens zijn, en als die er niet zijn, rijdt ie gewoon op EG, zoals volgens mij op Wdn-Es gebeurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door MREn op 14-04-2006 20:26:37 ]
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:14:49 #221
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963829
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:11 schreef petre86 het volgende:

[..]

neuh, ik weet ook niet war Bd-tjes zijn..
B staat voor 2e klas, D voor dienst (lees: bagageruimte). Een BD'tje is aldus een tweede klas rijtuig met bagageafdeling.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:17:44 #222
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36963936
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Kan je nagaan hoe lang die dingen al in Onnen staan
Pas een paar maanden eigenlijk
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:20:16 #223
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36964047
quote:
Op donderdag 13 april 2006 17:17 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

zo als met alles wijkt nederland standaard af
Ja, want Indusi, MEMOR, Crocodile etc. zijn wel europese standaarden...
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 14 april 2006 @ 20:22:07 #224
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36964113
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:11 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat werkt niet alleen vrij aardig, dat werkt gewoon probleemloos. NG is namelijk backwards compatible met EG, dus een trein met NG rijdt op NG zolang er NS-bakens zijn, en als die er niet zijn, rijdt ie gewoon op EG, zoals volgens mij op Wdn-Es gebeurt.
ehm...

Eerste Generatie
Nieuwe Generatie

of zo? Dat die afkortingen betekenen?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 14 april 2006 @ 20:32:26 #225
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36964506
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:22 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ehm...

Eerste Generatie
Nieuwe Generatie

of zo? Dat die afkortingen betekenen?
Inderdaad, ATB-EG is het aloude geping in de cabines enzo, en is beperkt tot max. 140km/uur.

NG kan tot 360km/uur, is niet afhankelijk van spoorstroomlopen voor detectie (van voornamelijk lichtgewicht) materieel.
NG is afhakelijk van bakens, en indien nodig kan er eenvoudig eentje bij.

In de cabine is het handig omdat NG een doelsnelheid geeft en een afstand vanaf waar die doelsnelheid behaald moet zijn, dit itt EG waarbij je direct na een sein het beeld op moet volgen en hier ook op voorbereid moet zijn. Gevolg: je kan beter anticiperen en (daarmee) gemiddeld hogere snelheden halen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36964783
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:32 schreef MREn het volgende:

[..]

Inderdaad, ATB-EG is het aloude geping in de cabines enzo, en is beperkt tot max. 140km/uur.

NG kan tot 360km/uur, is niet afhankelijk van spoorstroomlopen voor detectie (van voornamelijk lichtgewicht) materieel.
NG is afhakelijk van bakens, en indien nodig kan er eenvoudig eentje bij.

In de cabine is het handig omdat NG een doelsnelheid geeft en een afstand vanaf waar die doelsnelheid behaald moet zijn, dit itt EG waarbij je direct na een sein het beeld op moet volgen en hier ook op voorbereid moet zijn. Gevolg: je kan beter anticiperen en (daarmee) gemiddeld hogere snelheden halen.
NG werkt met assentellers?
dag
pi_36964871
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:11 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat werkt niet alleen vrij aardig, dat werkt gewoon probleemloos. NG is namelijk backwards compatible met EG, dus een trein met NG rijdt op NG zolang er NG-bakens zijn, en als die er niet zijn, rijdt ie gewoon op EG, zoals volgens mij op Wdn-Es gebeurt.
Maar het zin compleet andere systemen. Ook de 'hardware' in de trein is anders.
pi_36965112
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:40 schreef petre86 het volgende:

[..]

NG werkt met assentellers?
Het zijn bakens op het spoor die informatie door geven aan de trein over het komend stuk spoor. Of er een sein staat, hoever dat ding van de baken af staat, en in welke stand het sein staat. Moet bv de trein na dat sein afremmen naar 40 km/h (wat vooraf is gegaan door een sein wat uitsprak dat je bij het volgende sein 40 moet rijden (maar tot dat sein opzich nog 140 kunt rijden) dan leest ATBng dat je over x aantal meter naar 40 kmh terug moet gaan. Tevens weet ATBng (door invoer) wat van trein het is, kwaliteit remmen en hoe lang ie is zodat hii de remweg kan berekenen. En daardoor kun je dankzij ATB ng op tijd remmen, maar niet kilometers te vroeg, wat wel bij ATB eg moest.

Zodat je een groot deel 40 moet rijden, terwijl het sein waarachter je 40 moet rijden pas over een kilometer staat ofzo.

http://home.hetnet.nl/~marctiny/
pi_36965883
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:04 schreef MREn het volgende:

[..]

Ben ik helemaal achterlijk als ik hier geen touw aan vast kan knopen?
na dat de cabines voor de machinist zo onveilig bleken bedoelde ik
pi_36966011
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 21:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

na dat de cabines voor de machinist zo onveilig bleken bedoelde ik
daar was iets mee jah.. iets met een vrachtwagen in het dorp waar ik ben geboren
dag
pi_36966104
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 21:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

na dat de cabines voor de machinist zo onveilig bleken bedoelde ik
Die waren zeker veilig, alleen werd er weer gebruld zonder zich in de zaak te hebben verdiept.

Overigens was de aflevering van de nieuwe VIRM-stellen toen al lang en breed voltooid en sinds dat is beëindigd is er nooit meer sprake geweest van een vervolgbestelling IRM, dus ik snap eigenlijk niet wat je met je opmerking precies bedoelt.
pi_36969393
ATB-NG bestaat volgens mij al een aantal jaren. Iemand een idee wanneer de uitrol volgt over het gehele land van ATB-NG of ETCS. Want als je met een beter beveilegings systeem efficienter kunt werken (sneller rijden gem. En meer treinen p/u) Dat is wel iets dat de ns kan gebruiken geloof ik.
pi_36969691
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 23:17 schreef Willy84 het volgende:
ATB-NG bestaat volgens mij al een aantal jaren. Iemand een idee wanneer de uitrol volgt over het gehele land van ATB-NG of ETCS. Want als je met een beter beveilegings systeem efficienter kunt werken (sneller rijden gem. En meer treinen p/u) Dat is wel iets dat de ns kan gebruiken geloof ik.
ATB-NG sowieso niet, ETCS misschien over heeel veeeeel jaren. Het sneller rijden gemiddeld valt denk ik wel mee, eerder efficiënter gebruik van de infra en daar is niet alleen NS, maar zijn alle vervoerders bij gebaat.
pi_36970761
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 21:26 schreef Tfz het volgende:

[..]

Die waren zeker veilig, alleen werd er weer gebruld zonder zich in de zaak te hebben verdiept.

Overigens was de aflevering van de nieuwe VIRM-stellen toen al lang en breed voltooid en sinds dat is beëindigd is er nooit meer sprake geweest van een vervolgbestelling IRM, dus ik snap eigenlijk niet wat je met je opmerking precies bedoelt.
aah okee mijn fout, je hoort toch alleen de slechte dingen,

van mij mogen ze zo wat V-IRM bij bestellen om mat64 weg te draaien,

ICMs als stoppers? of zijn die daar nou niet geschikt voor?
pi_36972470
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 00:42 schreef Alexxxxx het volgende:
De snor in Winterswijk blijkt van de HSA te zijn
hij ziet er nu iig stukken beter uit dan voor zn opknapbeurtje !


* Ou-Tannu gaat nu BahnTV kijken
pi_36972855
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 01:08 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]
* Ou-Tannu gaat nu BahnTV kijken
Ben je te vroeg me!

Is nog niet. Helaas

pi_36973046
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 01:36 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ben je te vroeg me!

Is nog niet. Helaas

jawel

e:\download\bahntv
pi_36973205
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 01:50 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

jawel

e:\download\bahntv
grrr... downloadlinke?
pi_36973228
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:03 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

grrr... downloadlinke?
niet op het forum
pi_36973292
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:04 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

niet op het forum
Ook nie tvan bahn TV?

Hoe moet ik dan gaan slapen???
pi_36973305
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:10 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ook nie tvan bahn TV?

Hoe moet ik dan gaan slapen???
In je bed?
pi_36973363
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:11 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

In je bed?
Ehh ja. Dat zou idd kunnen. Maar helaas heb je ook motivatie nodig om je bed in te komen. Door een zeker te zijn dat je een redelijke kans hebt om snel te slapen. En zonder bahnTV is die kans laag... te laat... Dus... linkje?
pi_36973594
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:18 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ehh ja. Dat zou idd kunnen. Maar helaas heb je ook motivatie nodig om je bed in te komen. Door een zeker te zijn dat je een redelijke kans hebt om snel te slapen. En zonder bahnTV is die kans laag... te laat... Dus... linkje?
bahnTV... leuk programma
dag
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 10:47:16 #245
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36975689
Godsamme

Zo is die lint wel een ENORME kuttrein zeg



DE
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36976300
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:04 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

niet op het forum
k heb ook geen linkje :>

newsgroepen zijn geweldig

met name ***

[ Bericht 4% gewijzigd door Alexxxxx op 15-04-2006 13:42:28 (FOEI!!!!) ]
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 11:25:37 #247
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36976355
Whaah die avatar van je met die stoomtrein is ook geweldig trouwens
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36976370
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 11:25 schreef Dr_Flash het volgende:
Whaah die avatar van je met die stoomtrein is ook geweldig trouwens
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 14:01:13 #249
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36979762
quote:
[ Bericht 4% gewijzigd door Alexxxxx op 15-04-2006 13:42 (FOEI!!!!) ]
Mwoa, maakt toch niet uit hoor Ik zou bij Jupiter niet weten hoe ik iets van welke nieuwsgroep dan ook af moest halen. Ruksysteem ook
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 14:01:48 #250
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_36979778
donderdag waarschijnlijk combi naar ajax

uit welk jaar komen deze treinen, en zijn dit de 1e generatie van de dubbeldekkers ?

pi_36979862
Nee, dat is DD-AR, ook wel DDM2/3.
pi_36979875
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 14:01 schreef jorienvdherik het volgende:
donderdag waarschijnlijk combi naar ajax

uit welk jaar komen deze treinen, en zijn dit de 1e generatie van de dubbeldekkers ?

[afbeelding]
als het dubbeldekkers zijn vast wel, aangezien de supporters het toch maar slopen
pi_36979882
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 14:01 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa, maakt toch niet uit hoor Ik zou bij Jupiter niet weten hoe ik iets van welke nieuwsgroep dan ook af moest halen. Ruksysteem ook
werkt prima

bahnstracken zijn ook mooi
  zaterdag 15 april 2006 @ 15:12:26 #254
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36981273
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 21:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

na dat de cabines voor de machinist zo onveilig bleken bedoelde ik
Die zijn helemaal niet onveilig.

Als je met 130 km/uur op 35 ton staal in rijdt, zijn er verdomd weinig constructies die daar weerstand tegen kunnen bieden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  zaterdag 15 april 2006 @ 15:17:05 #255
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36981376
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 02:50 schreef petre86 het volgende:

[..]

bahnTV... leuk programma
Programma?

Het is gewoon een hele zender die 24 uur per dag niets anders uitzendt dan DB-info, ook over verkeersleiding, mensen achter het beroep en infrawerkzaamheden.

Alleen te ontvangen met Canal Digital (ook met het goedkoopste abonnement geloof ik).
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 15:18:15 #256
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36981401
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:12 schreef MREn het volgende:

[..]

Die zijn helemaal niet onveilig.

Als je met 130 km/uur op 35 ton staal in rijdt, zijn er verdomd weinig constructies die daar weerstand tegen kunnen bieden.
Mwoa, die constructies zouden op zich wel bouwbaar zijn, maar ze moeten ook nog botsingsenergie opvangen. Op zich is het wel mogelijk om een trein te maken die met een botsing van 130 km/h nog geen vervorming vertoont, maar ja, dan smak je dus zelf binnen die trein met 130 tegen de voorruit.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36981438
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:17 schreef MREn het volgende:

[..]

Programma?

Het is gewoon een hele zender die 24 uur per dag niets anders uitzendt dan DB-info, ook over verkeersleiding, mensen achter het beroep en infrawerkzaamheden.

Alleen te ontvangen met Canal Digital (ook met het goedkoopste abonnement geloof ik).
nou en ik slurp het wel binnen
  zaterdag 15 april 2006 @ 15:22:53 #258
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36981495
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 00:05 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

aah okee mijn fout, je hoort toch alleen de slechte dingen,

van mij mogen ze zo wat V-IRM bij bestellen om mat64 weg te draaien,
Er zijn al treinen besteld om mat'64 te vervangen.
Maar dat wordt ook ongeveer in elk topic egvraagd, dus ik heb het maar in de topicstart gezet ooit. Nieuwe sprinters, gemodelleerd naar BauReihe 425 van de DB. Foto: zie TS of http://home.student.utwente.nl/m.i.n.rorik/foto/trein/Br425/
quote:
ICMs als stoppers? of zijn die daar nou niet geschikt voor?
Hangt van het traject af. Op drukke trajecten, of met veel stations op korte afstand van elkaar haalt ICM de tijden van mat'64 niet. Maar als stations (vele) kilometers uit elkaar liggen zoals Aml-Dv en Zl-Gn is het prima te doen.

Practisch gezien is er niet genoeg ICM om stopdiensten te rijden, omdat ze hard nodig zijn in de noordoost-IC's en deels in de 3500-serie. M.i.v. nieuwe drgl is zelfs geen ICM 'over' om stoptreinen (Apd-)Dv-Aml te rijden, zodat daar na 2 jaar afwezigheid weer mat'64 terug komt.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 15:27:41 #259
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36981614
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:22 schreef MREn het volgende:

[..]

Er zijn al treinen besteld om mat'64 te vervangen.
Maar dat wordt ook ongeveer in elk topic egvraagd, dus ik heb het maar in de topicstart gezet ooit. Nieuwe sprinters, gemodelleerd naar BauReihe 425 van de DB. Foto: zie TS of http://home.student.utwente.nl/m.i.n.rorik/foto/trein/Br425/
hmm jammer.. Ik vond deze veel mooier eigenlijk



geen idee wat voor BR nummer dit was trouwens..
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36981736
De NS-stellen krijgen overigens een andere kop (t.o.v. BR425) en naar het zich laat aanzien ook een beter interieur.
pi_36981776
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:17 schreef MREn het volgende:

[..]

Programma?

Het is gewoon een hele zender die 24 uur per dag niets anders uitzendt dan DB-info, ook over verkeersleiding, mensen achter het beroep en infrawerkzaamheden.

Alleen te ontvangen met Canal Digital (ook met het goedkoopste abonnement geloof ik).
Oh, dat is waar ook! Heb ik ook een tijdje kunnen ontvangen...

Maar vooral het nachtprogramma op de duitse zenders is tof. En geniaal. Want overdag hoef ik zoeits niet te zien...
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 15:35:54 #262
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36981793
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:33 schreef Tfz het volgende:
De NS-stellen krijgen overigens een andere kop (t.o.v. BR425) en naar het zich laat aanzien ook een beter interieur.
Hmm dat boeit me niet echt eigenlijk Als die displays met info maar blijven
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36981884
Vast wel ja, de stellen krijgen een infosysteem aan boord als ik me niet vergis.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 15:42:17 #264
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36981916
ook zo relaxt in die NS @TV bakken van tegenwoordig. Soms rijden ze weleens op Hlm - Mt
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36981995
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:42 schreef Dr_Flash het volgende:
ook zo relaxt in die NS @TV bakken van tegenwoordig. Soms rijden ze weleens op Hlm - Mt
Ow... nog nooit in gezetten.

Waarom staan op die tekstbakken in de IRM alleen maar het eindstation, en niet het volgende station? Moet toch kunnen?
pi_36982039
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:45 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ow... nog nooit in gezetten.

Waarom staan op die tekstbakken in de IRM alleen maar het eindstation, en niet het volgende station? Moet toch kunnen?
mja net als in de Linten?
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 15:49:09 #267
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36982075
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:45 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ow... nog nooit in gezetten.


cool hoor

reisinfo afgewisseld met nieuws, weer, sport etc. En in die rijtuigen hebben ze op proef gratis wifi
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36982163
en dan de gedachte dat die trein uit mstrg (koefnoen ) ooit door zal gaan rijden naar alkmaar
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 16:20:55 #269
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36982798
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:53 schreef spectrumanalyser het volgende:
en dan de gedachte dat die trein uit mstrg (koefnoen ) ooit door zal gaan rijden naar alkmaar
mstrg?

en al zouden ze dat doen, wat is daar lollig aan dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36983070
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:42 schreef Dr_Flash het volgende:
ook zo relaxt in die NS @TV bakken van tegenwoordig. Soms rijden ze weleens op Hlm - Mt
Dat setje rijtuigen reed mee op Hlm-Mt/Hrl, is er nu echter uit t.b.v. ritten op de HSL.

Het infosysteem in IRM kan ook andere dingen tonen. Een maatje kwam er van de week eentje tegen met tekst over doorrijden als stoptrein naar Emmerich....
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:20 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

mstrg?

en al zouden ze dat doen, wat is daar lollig aan dan?
Hij zal wel bedoelen dat de 800/900 met ingang van de nieuwe dienstregeling Hrl/Mt-Amr (en in de spits door naar Sgn) gaat rijden, maar wat daar verder opmerkelijk aan is (en dan de gedachte...) snap ik ook niet....
pi_36983369
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:22 schreef MREn het volgende:

[..]

Er zijn al treinen besteld om mat'64 te vervangen.
Maar dat wordt ook ongeveer in elk topic egvraagd, dus ik heb het maar in de topicstart gezet ooit. Nieuwe sprinters, gemodelleerd naar BauReihe 425 van de DB. Foto: zie TS of http://home.student.utwente.nl/m.i.n.rorik/foto/trein/Br425/
[..]

Hangt van het traject af. Op drukke trajecten, of met veel stations op korte afstand van elkaar haalt ICM de tijden van mat'64 niet. Maar als stations (vele) kilometers uit elkaar liggen zoals Aml-Dv en Zl-Gn is het prima te doen.

Practisch gezien is er niet genoeg ICM om stopdiensten te rijden, omdat ze hard nodig zijn in de noordoost-IC's en deels in de 3500-serie. M.i.v. nieuwe drgl is zelfs geen ICM 'over' om stoptreinen (Apd-)Dv-Aml te rijden, zodat daar na 2 jaar afwezigheid weer mat'64 terug komt.
mja als je bakken met nieuw IC materiaal koopt kan je t oude IC (ICMs) mooi over op andere lijnen gebruiken
pi_36983568
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:46 schreef Ou-Tannu het volgende:
mja als je bakken met nieuw IC materiaal koopt kan je t oude IC (ICMs) mooi over op andere lijnen gebruiken
Maar wat heb je daar aan? Aan IC-materieel is op zich geen tekort (hoewel per drgl 2007 de voorraad wel op is). Wil je van Mat '64 af binnen een x-aantal jaren, dan heb je veel meer aan nieuw stoptreinmaterieel. ICM kun je, qua rijkarakteristiek, nu eenmaal niet zo goed in de diverse stoptreinseries inzetten. Zoals al gezegd kan dat op bv. Gn-Zl makkelijker.
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 16:55:16 #273
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36983639
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:33 schreef Tfz het volgende:

Dat setje rijtuigen reed mee op Hlm-Mt/Hrl, is er nu echter uit t.b.v. ritten op de HSL.
ik zag er gisteren nog 2 met een 1600/1700 loc staan afgerangeerd op het oude PTTstation in Ht
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 16:56:37 #274
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36983679
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:52 schreef Tfz het volgende:

[..]

Maar wat heb je daar aan? Aan IC-materieel is op zich geen tekort (hoewel per drgl 2007 de voorraad wel op is). Wil je van Mat '64 af binnen een x-aantal jaren, dan heb je veel meer aan nieuw stoptreinmaterieel. ICM kun je, qua rijkarakteristiek, nu eenmaal niet zo goed in de diverse stoptreinseries inzetten. Zoals al gezegd kan dat op bv. Gn-Zl makkelijker.
ja precies, ICM "afdanken" naar de stoplijntjes is zinloos. Op stoplijntjes moet je snel, licht materieel hebben. En ICM is dat bepaald niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36983827
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja precies, ICM "afdanken" naar de stoplijntjes is zinloos. Op stoplijntjes moet je snel, licht materieel hebben. En ICM is dat bepaald niet
vind een ICM toch ook best wel lekker optrekken hoor
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 17:02:53 #276
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36983844
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:02 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

vind een ICM toch ook best wel lekker optrekken hoor
tegen een sprintert of een matje 64 op bijvoorbeeld Ht-Nm? Of de zoetermeerlijn, om eens wat te noemen? Legtie DIK af
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36983876
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

tegen een sprintert of een matje 64 op bijvoorbeeld Ht-Nm? Of de zoetermeerlijn, om eens wat te noemen? Legtie DIK af
mja tov een SGM 2/3 wel
  zaterdag 15 april 2006 @ 17:07:43 #278
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36983950
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:04 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja tov een SGM 2/3 wel
tov mat '64 ook hoor, er rijdt wel eens ICM in de stopdienst Nm-Ht maar dan kan je er donder op zeggen dat je te laat bent. Maar wel comfortabel te laat
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36983997
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:22 schreef MREn het volgende:

[..]

Er zijn al treinen besteld om mat'64 te vervangen.
Maar dat wordt ook ongeveer in elk topic egvraagd, dus ik heb het maar in de topicstart gezet ooit. Nieuwe sprinters, gemodelleerd naar BauReihe 425 van de DB. Foto: zie TS of http://home.student.utwente.nl/m.i.n.rorik/foto/trein/Br425/
[..]

Hangt van het traject af. Op drukke trajecten, of met veel stations op korte afstand van elkaar haalt ICM de tijden van mat'64 niet. Maar als stations (vele) kilometers uit elkaar liggen zoals Aml-Dv en Zl-Gn is het prima te doen.

Practisch gezien is er niet genoeg ICM om stopdiensten te rijden, omdat ze hard nodig zijn in de noordoost-IC's en deels in de 3500-serie. M.i.v. nieuwe drgl is zelfs geen ICM 'over' om stoptreinen (Apd-)Dv-Aml te rijden, zodat daar na 2 jaar afwezigheid weer mat'64 terug komt.
Dus dat worden de nieuwe sprinters?
Wat een grafbakken zeg
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 17:26:19 #280
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36984489
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:07 schreef MREn het volgende:

[..]

tov mat '64 ook hoor, er rijdt wel eens ICM in de stopdienst Nm-Ht maar dan kan je er donder op zeggen dat je te laat bent. Maar wel comfortabel te laat
Precies, ook wat waard en een mooie smoes voor een biertje op Ht

Leuk meisje werkt daar bij de kiosk op spoor 3/4, vaak
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 17:29:15 #281
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_36984570
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:09 schreef MREn het volgende:

[..]

Vond ik ook al, terwijl ik toch tegen de spits in rond 17:30 van Enschede naar Utrecht ben gegaan.

Maar op de weg was het ook enorm druk, erg op tijd waren de meesten niet voor die vergadering.

Op de terug weg (met die ene IC-stoptrein die na Amf op elk station tot Es stopt) nog leuk afvalspelletje gedaan: met 13 bakken ICM vetrokken uit Ut (en dat om 22:50), in Amf een drietje achter gelaten, en met een ander drietje afgesloten naar Dv gereden, aldaar afgesloten drietje+viertje achter gelaten en met een behoorlijk gevuld drietje verder naar Es.
Volgens mij waren ze al eerder op de dag aan het kloten, want ik zag toen ik op de A1 reed (van Amf ri. Apd) een tweetal ICM langskomen waarvan het eerste stel donker was, in het tweede zaten wel mensen. En vijf minuten later in de zelfde richting twee wèl verlichte stellen, dus er ging denk ik iets mis.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zaterdag 15 april 2006 @ 18:44:35 #282
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36986380
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:29 schreef Duvel het volgende:

[..]

Volgens mij waren ze al eerder op de dag aan het kloten, want ik zag toen ik op de A1 reed (van Amf ri. Apd) een tweetal ICM langskomen waarvan het eerste stel donker was, in het tweede zaten wel mensen. En vijf minuten later in de zelfde richting twee wèl verlichte stellen, dus er ging denk ik iets mis.
Dat laatste stel afsluiten was denk ik vooral het gevolg van het feit dat we planmatig (handig dat somda-mobiel) met twee drietjes hadden moeten rijden van Amf-Es, maar dit waren 3+4+3.
Dus ik vermoed dat de ene hc dat net wat te veel vond voor zich alleen, en dus het laatste drietje af heeft gesloten.
Wel vaag dat we vanaf Dv met één stel reden ipv twee.

Op de heenweg was overigens combineren al mislukt, waardoor we ook maar met 3+4'tje verder reden naar Amf. Qua drukte niet echt een ramp, al verwacht ik dat een drietje naar Asd toch een beetje krap is geweest voor een IC van 18:57.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  zaterdag 15 april 2006 @ 18:53:38 #283
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36986577
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:09 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Dus dat worden de nieuwe sprinters?
Wat een grafbakken zeg

Zoiets wordt het, volgens Bombardier (en die zullen het wel weten hoop ik )

Stoelen zullen wel wat minder dramatisch worden, die zijn getest op Utrecht en toen konden reizigers zelf kiezen welke ze het fijnste vonden, dus het houtje-met-stofje uit de DB-treinen zullen we hier hopelijk niet terug zien.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 18:54:57 #284
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36986600
mannuh,

wie heeft er een linkje naar een beetje mooie hi-res spoorkaart van Nederland waar ALLE stations op staan?

Dus niet "Vlaardingen of -Oost of -West" maar gewoon alles apart. En niet die topografische kaart als ondergrond, die heb ik ook al. Rommelig ding

oh ja, ik heb hem nodig voor een site met foto's van stationsnaambordjes

ja ja ik ben gek, yadda yadda
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:02:28 #285
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36986762
Die topografische zoals ook op de stations hangt is toch al wel redelijk duidelijk?

Anders pak je onderstaande, moet je alleen nog even wat ontbrekende stations zelf invullen, en nieuwe stations als Lent, Ahz, Ese, Gbr, Ypenburg, Bnn enzo er in zetten.

"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:05:05 #286
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36986839
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:02 schreef MREn het volgende:
Die topografische zoals ook op de stations hangt is toch al wel redelijk duidelijk?

Anders pak je onderstaande, moet je alleen nog even wat ontbrekende stations zelf invullen, en nieuwe stations als Lent, Ahz, Ese, Gbr, Ypenburg, Bnn enzo er in zetten.

[afbeelding]
die op de stations hangt komt een heel eind idd Maar ik ga niet zo'n ruitje inbeuken voor een PDFje

de topografische die ik bedoel is gewoon een topo kaart van nederland, met alle bebouwing, waterpartijen, autowegen, bossen, natuurgebieden en nog duizend machtig interessante, maar nu even niet, dingen

Die kaart ziet er erg goed uit thx
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:12:34 #287
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36987020
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36987896
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:12 schreef MREn het volgende:
[afbeelding]
jammer dat daar nog niet alle stations er op staan
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:48:04 #289
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988067
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:12 schreef MREn het volgende:
[afbeelding]
Goed!
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:49:12 #290
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36988094
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

jammer dat daar nog niet alle stations er op staan
Dan pruts je Ypenbrug, Tilburg-Reeshof, Barneveld Noord, Arnhem Zuid en Lent er even bij, zo veel stations zijn er niet open gegaan de laatste tijd.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_36988125
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:49 schreef MREn het volgende:

[..]

Dan pruts je Ypenbrug, Tilburg-Reeshof, Barneveld Noord, Arnhem Zuid en Lent er even bij, zo veel stations zijn er niet open gegaan de laatste tijd.
amersfoort vathorst niet te vergeten!
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:50:22 #292
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988126
ik wil eigenlijk al die namen klikbaar maken en dan naar een foto van het bordje gaan
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36988150
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:50 schreef Dr_Flash het volgende:
ik wil eigenlijk al die namen klikbaar maken en dan naar een foto van het bordje gaan
Wat houdt je tegen?
pi_36988156
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:50 schreef Dr_Flash het volgende:
ik wil eigenlijk al die namen klikbaar maken en dan naar een foto van het bordje gaan
lijkt me leuk om te zien
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:56:39 #295
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988272
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:51 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Wat houdt je tegen?
dat ik geen klote weet van PHP of Macromedia of zo?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:57:02 #296
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988282
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:51 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

lijkt me leuk om te zien
ik heb pas van 60 bordjes in NL foto's
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:58:49 #297
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36988329
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:50 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

amersfoort vathorst niet te vergeten!
Die is nog niet open, net als Apeldoorn De Maten, Apeldoorn Osseveld, Twello, Voorst, Gaanderen, Groningen Europark, Almere Poort, Nootdorp, Leidschenveen, Teil Paasewaaij en zo vast nog wel een paar anderen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 19:59:09 #298
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988345
Utrecht Zuilen niet te vergeten
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:59:46 #299
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_36988364
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

dat ik geen klote weet van PHP of Macromedia of zo?
Dat hoeft ook niet, je kan gewoon (delen) van een afbeelding clickable maken.
Of je afbeelding opbouwen uit tientallen klikbare sub-afbeeldingen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 15 april 2006 @ 20:00:33 #300
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_36988388
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:59 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat hoeft ook niet, je kan gewoon (delen) van een afbeelding clickable maken.
Of je afbeelding opbouwen uit tientallen klikbare sub-afbeeldingen.
ik dacht eigenlijk aan tekstblokjes erop. Maar de meerderheid staat scheef, ook weer lastig
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_36988509
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 19:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Die is nog niet open, net als Apeldoorn De Maten, Apeldoorn Osseveld, Twello, Voorst, Gaanderen, Groningen Europark, Almere Poort, Nootdorp, Leidschenveen, Teil Paasewaaij en zo vast nog wel een paar anderen.
wel menemen is je kaart iig goed up to date
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')