Ook bijna vergeten om geen vlees te eten?quote:Op dinsdag 7 april 2015 12:17 schreef FANN het volgende:
bijna vergeten dit topic, het stond ineens bovenin mijn AT
Nee, dat niet, maar ik had geen inspiratie meer om er over te postenquote:Op dinsdag 7 april 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ook bijna vergeten om geen vlees te eten?
Gekocht of zelfgemaakt?quote:
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.quote:
Klinkt goed allemaalquote:Op dinsdag 7 april 2015 12:08 schreef Farenji het volgende:
Gisteren een heel lekkere linzensalade gemaakt, met dupuis linzen, gepofte bieten, radijskiemen en geraspte gemberwortel gebakken in olijfolie met dressing van balsamico azijn en mosterd. Mijn diepvries staat vol met zelfgemaakte groentebouillon waarmee ik allerlei soepen maak en verder maak ik vaak allerlei groentecurries, bijv met geroosterde aubergine. En natuurlijk paneer-kaas. Kaas heb ik sowieso weer helemaal opnieuw ontdekt. Onbegrijpelijk dat ik eerst schimmelkaas niet lekker vond.
op de blog van vegetus stonden hier negerzoenen van mijn blik kikkererwten staat al op me te wachtenquote:Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues!
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!
Zie bijv.
http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/
Wow dit ga ik aan mijn vegan vrienden laten zien Die gaan dat wel awesome vinden.quote:Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues!
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!
Zie bijv.
http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/
Nah, mij lukt het prima met supermarkt melk. Het gaat vooral om het vetgehalte, dus magere melk is niet aan te raden. (al lukt het sommigen zelfs met magere melk) Het leuke is dat als je het zelf maakt je nog smaakjes toe kunt voegen. Dus ik zou zeggen, toch eens proberen! Recept: zelf paneer makenquote:Op dinsdag 7 april 2015 13:25 schreef Farenji het volgende:
[..]
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.
Ik ben geen vega. Kook wel met enige regelmaat vegetarisch. Vriend eet alles wat ik voor hem kook. Hij is ookal de nodige kilo's aangekomen de 3 maanden dat we samenwonenquote:Op woensdag 8 april 2015 11:08 schreef douche-eendje het volgende:
Geniaal die meringues!
Medevega's, ik heb sinds een paar weken het allerliefste vriendje van de hele wereld. Hij kookt gerust vega voor mij en maakt er ook geen probleem van. Hoe doen jullie dat met eten e.d.?
Ik heb net het kookboek van Ottolenghi mezelf kado gedaan door al die enthousiaste verhalen van jouquote:Op woensdag 8 april 2015 12:51 schreef minilot het volgende:
Mijn vriend is een enthousiaste carnivoor, maar lust gelukkig heel veel en wil altijd wel alles proberen. Ik ben vrijwel altijd degene die kookt en dat is dus een paar keer per week veganistisch. Ik hoor zelden gemopper. En als er bij hoge uitzondering eens iets bij zit dat -ie niet blijkt te lusten dan fietst -ie gewoon naar de snackbar.
Awww, jammer!quote:Op woensdag 8 april 2015 13:55 schreef mascara-klodder het volgende:
Ontopic: ik vergeet kikkererwten te halen
quote:Op woensdag 8 april 2015 13:20 schreef Farenji het volgende:
Bij mij thuis wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft! En als je het niet lust dan ga je maar met honger naar bed of maak je je eigen maaltje maar klaar!
Nu scheelt het wel dat ik alleen woon.
Ik ben niet eens Vegan, maar dat ziet er serieus lekker uitquote:Op woensdag 8 april 2015 15:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Awww, jammer!
Ik kon het door dit topic vanmiddag zelf niet laten!
Tadaa:
CUL / Fok-Foodgawkers #22 - post hier foto's van je kookkunsten!
quote:Op woensdag 8 april 2015 14:08 schreef minilot het volgende:
Beste lunch in tijden!
Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker.
Min of meer dit recept aangehouden:
http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html
Dikke aanrader!
Gewoon zelf weken en 1,5 koken: het is goedkoper, het is lekkerder, het is waarschijlijk gezonder en het kost totaal geen moeite. Het is nu niet dat je 1,5 uur bij het fornuis moet blijven staan terwijl het kookt. Bij een fatsoenlijk AH-filiaal verkopen ze zakken kikkererwten en andere peulvruchten: ongeveer 2 Euro voor 900 gram (na bereiding ongeveer 200 gram water per 150 gram droge massa).quote:Op woensdag 8 april 2015 17:17 schreef sirdanilot het volgende:
Het gebruik van het vocht uit een blik kikkerwten lijkt me best wel goor. Wat zit daar allemaal wel niet in?
Leuk ! Heb dat al een tijdje niet gegeten, zoete aardappel. Net als Roti overigens.quote:Op vrijdag 24 april 2015 14:33 schreef minilot het volgende:
Dikke aanrader: deze supersimpele roti's van bloem en zoete aardappel.
http://www.veganlovlie.co(...)ad-no-added-oil.html
Staat niet in het recept, maar een piepkleine snuf zout door het deeg vond ik zelf lekkerder.
looking goood rijststroop vind je bij de toko neem ik aan?quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Yep. Ook bij reformwinkels enzo. Op plekken waar ze Ekoland verkopen in elk geval:quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:16 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
looking goood rijststroop vind je bij de toko neem ik aan?
oeh! ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken.quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Doen!quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:55 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oeh! ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken.
Dat ziet er goed uit . Ga ik volgende week proberen als ik meer tijd heb.quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
nog geen idee! ik zag je foto voorbij komen en dacht yum, dat is stap één. heb je toevallig 'n goeie suggestie?quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Doen!
Waar eet je het bij?
Wel opletten bij de laatste stap! Ik kreeg een telefoontje en was afgeleid en daardoor zijn mijn piepers een tikkie donkerder uitgevallen dan de bedoeling was
Ha, dank voor de inspiratie! Hier vanavond ook Mexicaanse lasagna, maar dan met eigen kruiden en specerijen en geroosterde zwarte zwarte bonen in plaats van 'vegetarisch gehakt'.quote:Op woensdag 6 mei 2015 20:33 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag 'Mexican lasagna' gemaakt. Holy f*cking h*ll!
- 1 bakje vego gehakt + 3 aardappels + 1 courgette + 1 ui + teentje knoflook -> kleine stukjes, bakken in olie & fajitamix (luiheid) tot aardappels gaar zijn
- 2 Avocados + 1 tomaat + 1 ui + 1 teentje knoflook + peper & zout -> Klein gechopt en geplet met vork
- 6 bloem tortillas, in vieren/strookjes/whatever
- Kaas naar smaak
- Een potje salsasaus
Beleg een ovenschaal met een laag tortillas zodat alle hoeken en kieren bedekt zijn;
schep hier de helft van de vego-gehaktmix op;
een laag tortillas;
een laag guacamole;
een laag tortillas;
een laag salsa;
een laag tortillas;
een laag vego-gehaktmix;
een laag kaas
20 minuutjes in de oven op 200. Fenomenaal!
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Ik heb het gisteren gemaakt en ik kan je zeggen: Jaquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:55 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?
Zwarte bonen.. klinkt interessant.quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:35 schreef minilot het volgende:
Klaar om vanmiddag op te stijven in de koelkast:
[ afbeelding ]
Vegan chocolademousse (gemaakt met het opgeklopte nat uit een blikje zwarte bonen ) met cayennepeper en vanille
Leuk idee! Was het een succes?quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:27 schreef blessed19 het volgende:
Onder het mom van, meer zielen, des te meer vreugd, wil ik hier een bericht plaatsen voor mijn vriendin.
Aanstaande zaterdag houdt ze een vegan high tea, in Apeldoorn. Het zal zijn in klein berlijn (retro lunchroom), 5 minuten lopen van het station. Zelf zal ze een 5 a 6 gerechten maken, maar ze moedigt ook anderen aan om iets te maken en mee te nemen. Als je niet iets kan maken, maar toch benieuwd bent, ben je ook van harte welkom.
Toegang is gratis, alleen het drinken zelf gaat via klein berlijn (dat was de enige mogelijkheid om het daar te kunnen/mogen houden.)
https://www.facebook.com/(...)33/1424215577894597/
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!quote:
Ben benieuwd!quote:Op zondag 17 mei 2015 11:43 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!
Ik zal morgen eens kijken of ik wat foto's kan posten hier.
Ik ben helemaal fan geworden van soep. Zo lekker en veelzijdig. Ik maak een grote hoeveelheid groentebouillon (recept uit de "dikke vegetarier") die ik dan per portie in de diepvries gooi. Dan heb je met een paar extra ingredienten zo een lekkere vullende soep op tafel. Je kunt er ook makkelijk groenterestjes in kwijt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 14:48 schreef maniack28 het volgende:
Sinds 2 weken vegetarier, tweede keer in mijn leven. De eerste keer begonnen de worstjes te roepen en had ik geen goede reden. Nu wel..... Uiteindelijk hoop ik ooit ook veganistisch te worden, maar moet ergens beginnen.
Vegetarische bijbel is een zegen Iemand nog andere tips? Behalve zo veel mogelijk uit proberen en een standaard arsenaal van recepten maken die je lust.
Ik weet er niet veel vanaf maar mijn vriendin is vegan, en die heeft er totaal geen moeite mee.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:30 schreef Farenji het volgende:
Vegetarisch leven bevalt me uitstekend, maar veganistisch gaat me nog steeds te ver. Omdat eieren, en vooral kaas.
Het lijkt me ook best een opgave (misschien wel onmogelijk) om alle benodigde stoffen binnen te krijgen als veganist, zonder supplementen te slikken. Hoe doen de veganisten hier dat? Ben je daar erg bewust mee bezig?
Wat ik vaak lees is dat een groot deel van de veganisten bepaalde tekorten heeft; bijv aan vitamine A, B12, D, cholesterol, verzadigd vet. Van die dingen die bijna alleen in vlees/vis, eieren en zuivel zitten maar die je lichaam wel absoluut nodig heeft. Je moet echt heel veel moeite doen (door bijvoorbeeld bepaalde algen te eten), of je moet er supplementen bij slikken, om alles binnen te krijgen. Ik kan me daarom niet aan de indruk onttrekken dat veganisme onnatuurlijk en uiteindelijk ongezond is.quote:Op maandag 18 mei 2015 12:24 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Ik weet er niet veel vanaf maar mijn vriendin is vegan, en die heeft er totaal geen moeite mee.
Ook mist ze niks! Ik zou het gewoon een beetje opzoeken als je er echt mee bezig bent
Het enige waar ik aan moet denken is B12, daar ligt een tekort snel van op de loer. Van de rest is gewoon een kwestie van de juiste dingen eten, iets wat een vlees-eter en een veganist moet doen.quote:Op maandag 18 mei 2015 13:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wat ik vaak lees is dat een groot deel van de veganisten bepaalde tekorten heeft; bijv aan vitamine A, B12, D, cholesterol, verzadigd vet. Van die dingen die bijna alleen in vlees/vis, eieren en zuivel zitten maar die je lichaam wel absoluut nodig heeft. Je moet echt heel veel moeite doen (door bijvoorbeeld bepaalde algen te eten), of je moet er supplementen bij slikken, om alles binnen te krijgen. Ik kan me daarom niet aan de indruk onttrekken dat veganisme onnatuurlijk en uiteindelijk ongezond is.
Daar heb je helemaal gelijk in!quote:Op maandag 18 mei 2015 13:53 schreef Farenji het volgende:
Je kan op internet alles vinden wat je wil, zowel positief als negatief, van bronnen die schreeuwen dat veganisme dom en hartstikke gevaarlijk is, tot aan bronnen die zeggen dat het de oplossing voor alles is. Maar dit: http://ajcn.nutrition.org/content/89/5/1627S.full is wel een objectief en onderbouwd verhaal. Hier komen de voordelen van veganisme naar boven (idd lagere kans op hart/vaatziektes, lagere bloeddruk, minder kans op kanker) maar ook de nadelen (kans op tekorten aan vitamines, calcium en ijzer bijv).
Iedereen moet natuurlijk datgene eten waar hij/zij zich het beste bij voelt, of dat nou straight edge veganistisch of hardcore carnivoor is of iets ertussenin. Ik denk dat geen van beide uitersten gezond zijn. Dus ik ga graag in het midden zitten: geen vlees, wel zuivel en eieren.
Haha ik schrok van de tweede zin totdat ik je derde lasquote:Op maandag 18 mei 2015 13:55 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Daar heb je helemaal gelijk in!
Ik vind zuivel en eieren ook rechtvaardiger dan vlees. Echter is het helaas net zo erg in de huidige industrie
Dat ligt toch een beetje aan waar je je vlees voor vervangt?quote:Op maandag 18 mei 2015 13:24 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Het enige waar ik aan moet denken is B12, daar ligt een tekort snel van op de loer.
Zelf ben ik ook tevreden vegetariër voor inmiddels twee jaar denk ik. Maar inderdaad, veganist zijn lijkt me erg lastig zonder supplementen te slikken.quote:Op maandag 18 mei 2015 11:30 schreef Farenji het volgende:
Vegetarisch leven bevalt me uitstekend, maar veganistisch gaat me nog steeds te ver. Omdat eieren, en vooral kaas.
Het lijkt me ook best een opgave (misschien wel onmogelijk) om alle benodigde stoffen binnen te krijgen als veganist, zonder supplementen te slikken. Hoe doen de veganisten hier dat? Ben je daar erg bewust mee bezig?
Jep, daarom in ieder geval biologische zuivel of ei.quote:Op maandag 18 mei 2015 13:55 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Daar heb je helemaal gelijk in!
Ik vind zuivel en eieren ook rechtvaardiger dan vlees. Echter is het helaas net zo erg in de huidige industrie
Biologische kaas is ook op basis van plantaardig stremsel, dus daar heeft sowieso geen dier voor moeten sterven.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 19:48 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Jep, daarom in ieder geval biologische zuivel of ei.
quote:Op zondag 31 mei 2015 09:07 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Biologische kaas is ook op basis van plantaardig stremsel, dus daar heeft sowieso geen dier voor moeten sterven.
Niet waar! Biologische kaas is beduidend vaker vegetarisch, maar het is niet automatisch vegetarisch omdat het biologisch is. Er zijn ook biologische kazen die met "gewoon" stremsel bereid zijn.quote:Op zondag 31 mei 2015 09:07 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Biologische kaas is ook op basis van plantaardig stremsel, dus daar heeft sowieso geen dier voor moeten sterven.
Dat klopt. Altijd op de ingredientenlijst kijken, dus.quote:Op maandag 1 juni 2015 23:50 schreef GimmeGore het volgende:
[..]
Niet waar! Biologische kaas is beduidend vaker vegetarisch, maar het is niet automatisch vegetarisch omdat het biologisch is. Er zijn ook biologische kazen die met "gewoon" stremsel bereid zijn.
Haha! Maar erg lekker is het wel. Heerlijk ijs!quote:Op dinsdag 2 juni 2015 20:59 schreef GimmeGore het volgende:
De AH heeft Grunschnabel ijs in het assortiment!
http://www.ah.nl/zoeken?rq=grunsch&globalsearch=true
Het kost je wel een rib uit je lijf, dus of het dan nog steeds veganistisch is weet ik niet
quote:Op dinsdag 2 juni 2015 20:59 schreef GimmeGore het volgende:
De AH heeft Grunschnabel ijs in het assortiment!
http://www.ah.nl/zoeken?rq=grunsch&globalsearch=true
Het kost je wel een rib uit je lijf, dus of het dan nog steeds veganistisch is weet ik niet
quote:Op zondag 31 mei 2015 09:07 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Biologische kaas is ook op basis van plantaardig stremsel, dus daar heeft sowieso geen dier voor moeten sterven.
quote:
http://melkjekanzonder.nl/de-melkfeiten/melkdierenleed/quote:Pasgeboren kalfjes worden meestal direct weggehaald bij hun moeder, terwijl ze in de natuur tot 8 maanden bij elkaar blijven. De scheiding geeft voor zowel moeder als kalf veel stress. De melkkoeien loeien nog wekenlang omdat ze hun jong missen.
De kalfjes worden acht weken lang eenzaam in eenlingboxen opgesloten[9][10], terwijl zij net als ieder jong dier ook erg speels zijn. Ze staan alleen, omdat ze wegens hun zuigdrang de urine van andere kalfjes op zouden drinken als ze samen in een hok zouden zitten.
Koekalfjes staat hetzelfde lot te wachten als hun moeder, stiertjes worden na zo’n 6 maanden geslacht [11]. Stiertjes zij het ‘restafval’ van de melkindustrie. De meeste van de kalveren verdwijnen naar de vleesindustrie. Kalfjes worden vaak op een ijzerarm dieet gezet[12], wat kan leiden tot bloedarmoede, en blank kalfsvlees. Dit blanke kalfsvlees wordt voornamelijk geëxporteerd naar Frankrijk, Duitsland en Italië. [13]
Ook in de biologische vee-industrie worden de jongen snel bij hun moeder weggehaald.
De (biologische) moederkoe zal, wanneer ze wordt afgeschreven vanwege dalende productie en na enkele kalfjes te hebben gekregen ook naar de slacht gaan. Het vervoer naar het slachthuis is erg stressvol voor de koeien en (stier)kalveren.
Ook de andere diersoorten die worden gebruikt voor melkproductie moeten jongen krijgen om melk te kunnen geven. Ook zij worden dus keer op keer zwanger gemaakt en leeggemolken.
http://www.veganpeace.com/animal_cruelty/dairy.htmquote:Like any other industry, the organic dairy industry has to make a profit. Even at organic dairy farms, cows are kept constantly pregnant, calves are removed from their mothers and male calves are turned into beef or veal.
Especially at larger organic farms, the treatment of the animals very much resembles that of factory farmed animals. There are very few regulations in place that deal with the amount of space the animals should be given or the amount of time they should be allowed outside.
Tragisch. Maar mijn post ging enkel over plantaardig stremsel (waarbij dus geen slacht noodzakelijk is), niet over de handelingen van de bio-industrie.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 07:44 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
[..]
[..]
http://melkjekanzonder.nl/de-melkfeiten/melkdierenleed/
[..]
http://www.veganpeace.com/animal_cruelty/dairy.htm
Stremsel is een bijproduct van de kalveren slacht dus de kalfjes worden sowieso geslacht, of je nu wel of geen plantaardig stremsel in je kaas hebt. Een melkkoe (ook die uit de biologische zuivel industrie) belandt ook gewoon in het slachthuis dus dieren doden gebeurt ook voor de productie van zuivel.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 10:43 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Tragisch. Maar mijn post ging enkel over plantaardig stremsel (waarbij dus geen slacht noodzakelijk is), niet over de handelingen van de bio-industrie.
Het verschil tussen ovo-lacto-vegetarisme en total vegetarisme of veganisme, zo je wil.
Leg eens uit waarom een kalf geslacht dient te worden voor plantaardig stremsel? Dat wordt gewonnen uit planten, niet uit dieren.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 11:49 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Stremsel is een bijproduct van de kalveren slacht dus de kalfjes worden sowieso geslacht, of je nu wel of geen plantaardig stremsel in je kaas hebt. Een melkkoe (ook die uit de biologische zuivel industrie) belandt ook gewoon in het slachthuis dus dieren doden gebeurt ook voor de productie van zuivel.
Mijn vorige post ging niet alleen over de bio-industrie.
Waar zeg ik dat? Ik geef alleen maar aan dat er voor de zuivelindustrie ook dieren gedood worden en dat de kalfjes sowieso geslacht worden en er dus niet minder dierenleed is door het eten van plantaardig stremsel.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:06 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Leg eens uit waarom een kalf geslacht dient te worden voor plantaardig stremsel? Dat wordt gewonnen uit planten, niet uit dieren.
Ik denk dat we een beetje langs elkaar heen praten.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:11 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Waar zeg ik dat? Ik geef alleen maar aan dat er voor de zuivelindustrie ook dieren gedood worden en dat de kalfjes sowieso geslacht worden en er dus niet minder dierenleed is door het eten van plantaardig stremsel.
Dat ben ik niet met je eens. Er is een andere orde van schaalgrootte waarop het gebeurt, en dat vermindert in absolute zin het dierenleed.quote:en er dus niet minder dierenleed is door het eten van plantaardig stremsel.
Ik hamer niet door, je begreep me niet dus ik probeer alleen maar duidelijk te zijn en ik haal niet de hele bio-industrie erbij. Jij zegt dat plantaardig stremsel diervriendelijker is omdat er geen dieren voor geslacht hoeven te worden waarop ik zeg dat stremsel een bijproduct is en dat er voor/door de zuivelindustrie sowieso kalfjes en koeien worden geslacht (en een kutleven hebben) en je dus sowieso bijdraagt aan dierenleed waar je dan weer geen moeite mee schijnt te hebben wat ik dus vreemd en tegenstrijdig vind. Ik vind het een beetje als bijvoorbeeld wel vlees eten maar geen gelatine. Het houdt elkaar wel allemaal in stand natuurlijk, maar je draagt sowieso bij aan dierenleed.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 16:56 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Ik denk dat we een beetje langs elkaar heen praten.
Omdat je bleef hameren op het feit dat 'er toch kalveren geslacht worden', dacht ik dat je bedoelde dat dit noodzakelijk was voor plantaardig stremsel.
Als ik kaas met plantaardig stremsel eet, hoeft daar geen kalf voor geslacht te worden. Daarom kies ik die kaas. Deze kaas wordt vaak, alhoewel niet altijd, onder de noemer 'biologische' kaas verkocht.
Jij trekt daar vervolgens de hele bio- en zuivelindustrie bij. Dat daar misstanden in zijn, ben ik van harte met je eens. Maar dat is voor de aanname over plantaardig stremsel niet van belang.
[..]
Hoe precies? Als je hier iets van info over hebt wil ik het heel graag lezen want ik wil wel meer over weten.quote:Dat ben ik niet met je eens. Er is een andere orde van schaalgrootte waarop het gebeurt, en dat vermindert in absolute zin het dierenleed.
Er zullen vast een paar kleine bedrijven zijn waar de dieren het iets beter hebben maar een koe moet nou eenmaal kalfjes blijven baren om melk te kunnen blijven geven en wordt uiteindelijk net zoals haar kalfjes geslacht.quote:Daarnaast volgt niet ieder boerenbedrijf de werkwijze die jij beschrijft.
Ik denk dat je Tante Fanny bedoelt.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 18:30 schreef applemoose het volgende:
De Hoogvliet heeft bladerdeeg, taartdeeg en croissantdeeg in de koeling. Bij ons ligt het bij de bapaos enzo. Het is allemaal veganistisch.
Het heet tante lien ofzo
Maar ook voor kaas met plantaardig stremsel is melk nodig, en daarvoor worden dus onvermijdelijk ook kalveren geslacht... Als je echt kaas zonder dierenleed wil ben je aangewezen op surrogaten als Wilmersburger (vegan 'kaas')quote:Op zaterdag 25 juli 2015 10:43 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Tragisch. Maar mijn post ging enkel over plantaardig stremsel (waarbij dus geen slacht noodzakelijk is), niet over de handelingen van de bio-industrie.
Het verschil tussen ovo-lacto-vegetarisme en total vegetarisme of veganisme, zo je wil.
Zelfs als je vegetarisch eet komen mensen met de grootst denkbare onzin.quote:Op maandag 18 mei 2015 10:09 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Ik ben nu ook een tijdje vegetarisch. Voornamelijk omdat mijn vriendin vegan is en ik nu heel vaak de achterlijke argumenten van vleeseters hoor en de daarbij horende bullshit (mensen worden boos en geirriteerd als je over veganisme begint hahaha). En ik ben nu in zo'n rare fase dat ik eigenlijk alles doe om mensen maar een beetje te dwarsbomen ofzo
plus tis best lekker
Volgens mij is alleen b12 lastig om aan te komen, en word dat zelfs in dieren gespoten zodat vleeseters het wel krijgen (of iets in die richting, heb me er weinig over ingelezen)quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Zelfs als je vegetarisch eet komen mensen met de grootst denkbare onzin.
Veganistisch eten raad ik af, je kan simpelweg niet alle voedingsstoffen binnen krijgen die je nodig hebt (tenzij je een freak of nature bent die als extreem gemakkelijk al die voedingstoffen opneemt en dergelijke), zeker niet zonder pillen te slikken. Vegetarisch eten waarbij je zoveel mogelijk van een biologische boerderij, je eigen kippen en zo haalt is een mooi compromis.
Ik zou hier graag wat meer vegetarische recepten zien, met kaas, eieren, kwark etc. naast noten.
Vraag eens aan haar wat ze wel en niet heeft laten testen, het is uiterst waarschijnlijk dat dat niet volledig is aangezien niet alles even gemakkelijk getest kan worden. Er is ook nog een verschil tussen alles binnen krijgen om niet ziek te worden (of iets in die geest) en alles binnen krijgen wat je nodig hebt om optimaal te functioneren. Ik zal niet beweren dat het onmogelijk is maar het is in ieder geval erg lastig.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 23:13 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Volgens mij is alleen b12 lastig om aan te komen, en word dat zelfs in dieren gespoten zodat vleeseters het wel krijgen (of iets in die richting, heb me er weinig over ingelezen)
iig heeft mijn vriendin zich laatst laten testen op de 'moeilijke' voedingsstoffen voor veganisten, en ze zit gewoon helemaal goed
Het oogt op mij vooral heel erg dom en ongeïnformeerd (iedereen die niet achterlijk is weet dat een mens geen carnivoor is) maar dat is hun probleem.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 23:18 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Wat mij trouwens laatst opviel, hoe ongelooflijk duidelijk de 'vlees-industrie' propageert tegen veganisten/vegetariërs.
Voorbeeld: op die Remia BBQ sauzen staat er: 'Meat is for men, vegetables are for cows'
Wat heeft Remia met de "vleesindustrie" te maken? Remia is "sausindustrie"quote:Op dinsdag 28 juli 2015 23:18 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Wat mij trouwens laatst opviel, hoe ongelooflijk duidelijk de 'vlees-industrie' propageert tegen veganisten/vegetariërs.
Voorbeeld: op die Remia BBQ sauzen staat er: 'Meat is for men, vegetables are for cows'
Het maakt weinig uit van welke 'industrie' het afkomt. Dat soort uitspraken zijn gewoon super sketchyquote:Op woensdag 29 juli 2015 08:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat heeft Remia met de "vleesindustrie" te maken? Remia is "sausindustrie"
B12quote:Op woensdag 29 juli 2015 02:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraag eens aan haar wat ze wel en niet heeft laten testen
Wind je niet op, is gewoon marketing gericht op hun doelgroep. Vergelijk het maar met Amstel, lijkt dezelfde doelgroep te hebbenquote:Op woensdag 29 juli 2015 12:55 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Het maakt weinig uit van welke 'industrie' het afkomt. Dat soort uitspraken zijn gewoon super sketchy
Gelijk heb jequote:Op woensdag 29 juli 2015 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wind je niet op, is gewoon marketing gericht op hun doelgroep. Vergelijk het maar met Amstel, lijkt dezelfde doelgroep te hebben
Onzekere vrouwtjes zijn gouden handel, of het nu dit soort testen zijn of het verkopen van cosmetica. Het is kassaquote:Op woensdag 29 juli 2015 12:57 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
B12
Ijzer
Vitamine D
'en nog een hele lijst'
'koste kk veel geld'
Zo'n test kost inderdaad belachelijk veel geld. Als ik een keer (vegan of niet-vegan) wil testen of ik ALLE voedingsstoffen 'heb', gaat dat een hoop geld kosten.quote:Op woensdag 29 juli 2015 12:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzekere vrouwtjes zijn gouden handel, of het nu dit soort testen zijn of het verkopen van cosmetica. Het is kassa
Jupiler heeft ook zo'n reclame waar de associatie wordt gelegd met een cliché stereotype van bier & bbq vol lappen vlees. "Mannen weten waarom". Blijkbaar werkt het, voor de doelgroep. Onzekere mannen die denken dat ze bier moeten zuipen en zwartgeblakerd vlees moeten vreten omdat ze anders niet mannelijk genoeg zijn. Vrijwel alle reclame is gebaseerd op het schaamteloos exploiteren van gevoelens van onzekerheid. Iemands zelfvertrouwen afpakken en met 20% winst een surrogaat terugverkopen.quote:Op woensdag 29 juli 2015 12:55 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[..]
Het maakt weinig uit van welke 'industrie' het afkomt. Dat soort uitspraken zijn gewoon super sketchy
Best sneu inderdaad. Een interessante documentaire hierover is Century of the Self.quote:Op woensdag 29 juli 2015 15:19 schreef Farenji het volgende:
[..]
Jupiler heeft ook zo'n reclame waar de associatie wordt gelegd met een cliché stereotype van bier & bbq vol lappen vlees. "Mannen weten waarom". Blijkbaar werkt het, voor de doelgroep. Onzekere mannen die denken dat ze bier moeten zuipen en zwartgeblakerd vlees moeten vreten omdat ze anders niet mannelijk genoeg zijn. Vrijwel alle reclame is gebaseerd op het schaamteloos exploiteren van gevoelens van onzekerheid. Iemands zelfvertrouwen afpakken en met 20% winst een surrogaat terugverkopen.
http://www.degroenemeisjes.nl/hotspotsindex/quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 19:35 schreef Panthera1984 het volgende:
Morgen wil ik in Amsterdam gaan uit eten, vegetarisch. Iemand aanraders?
Leuk linkjequote:Op dinsdag 18 augustus 2015 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.degroenemeisjes.nl/hotspotsindex/
Ze hebben een heleboel Amsterdamse aanraders voor je
!!!! waaah zoveel leuks in de buurt, dat wist ik helemaal niet.quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.degroenemeisjes.nl/hotspotsindex/
Ze hebben een heleboel Amsterdamse aanraders voor je
Niks bij mij.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 13:34 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
!!!! waaah zoveel leuks in de buurt, dat wist ik helemaal niet.
Super stomquote:
Ja, super stom.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 22:04 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Super stom
Ook al zit er veel in mijn omgeving zal ik toch niet vaak uiteten oid gaan, ik vind alle veganistische opties altijd zo duur. Dan kook ik liever zelf en eet daarna een bak grunschnabel
Bedankt voor de tip! Mijn vriendin had het er ook eens over.quote:Op zaterdag 22 augustus 2015 19:10 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Je kan ook nog op HappyCow kijken
Die is zo'n leuke link! Sommige dingen zijn hier om de hoek en wist ik niet eensquote:Op dinsdag 18 augustus 2015 20:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.degroenemeisjes.nl/hotspotsindex/
Ze hebben een heleboel Amsterdamse aanraders voor je
Waar koop je koriander limoen hummus! Ik heb dat ooit ergens bij gehad (Hello Fresh), maar kon het in de winkels niet meer vinden. En dat was zo ontzettend lekkerquote:Op woensdag 26 augustus 2015 05:27 schreef Aphrodyte het volgende:
Wrap met falafel, koriander limoen hummus en komkommer; olijven; geroosterde pijnboompitten en stukjes dadel is verrassend lekker.
Voor de vegetarische versie maak ik zelf de knoflooksaus en dan gaan er stukjes tomaat op ipv dadel
Bij AH XL kan je dat krijgen van het merk Mazaquote:Op woensdag 26 augustus 2015 09:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Waar koop je koriander limoen hummus! Ik heb dat ooit ergens bij gehad (Hello Fresh), maar kon het in de winkels niet meer vinden. En dat was zo ontzettend lekker
Ah dat is echt precies alles wat ik niet lustquote:Op woensdag 26 augustus 2015 05:27 schreef Aphrodyte het volgende:
Wrap met falafel, koriander limoen hummus en komkommer; olijven; geroosterde pijnboompitten en stukjes dadel is verrassend lekker.
Voor de vegetarische versie maak ik zelf de knoflooksaus en dan gaan er stukjes tomaat op ipv dadel
Je kan natuurlijk ook gewone hummus gebruikenquote:Op woensdag 26 augustus 2015 18:53 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ah dat is echt precies alles wat ik niet lust
Al lust ik wel in sommige hapjes koriander, maar op mijn broodje gefrituurde tofu neem ik echt nooit meer koriander
Ik lust geen hummus /zeikquote:Op donderdag 27 augustus 2015 10:00 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Je kan natuurlijk ook gewone hummus gebruiken
Zelf maken is een eitje en veel lekkerder dan in de winkelquote:Op donderdag 27 augustus 2015 10:11 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ik lust geen hummus /zeik
Haha ik lust wel kikkererwten, maar nog niet echt een lekkere hummus gevonden.
Moest even googlen, Tahini lijkt me wel erg lekker!quote:Op donderdag 27 augustus 2015 10:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zelf maken is een eitje en veel lekkerder dan in de winkel
Maar als je geen hummus lust is bijvoorbeeld Tahini of Baba Ghanous ook lekker
En als je dat niet blijkt te lusten kan je altijd nog vegan mayonaise mengen met knoflook en kruiden voor knoflooksausquote:Op donderdag 27 augustus 2015 10:27 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Moest even googlen, Tahini lijkt me wel erg lekker!
Ga ik straks gelijk halen
Aphrodyte noemt een paar lekkere opties . Ik ben zelf ook dol op ingrediënten als tomaat, paprika en sambal/hete salsasaus. Witte bonen in tomatensaus kun je er ook prima in doen, maar de volgende dag stink je wel je bed uit .quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 23:02 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik heb zin in een goede falafel wrap
Dus dat ga ik zo erg maken morgen, wat voor wrap combinaties maken jullie?
Ik vind het gevarieerd eten als veganist wel iets lastiger dan als vegetariër, al gaat het me best wel goed af.
quote:
Ik eet ook nog steeds ei, mits 00 of 01.quote:Op donderdag 27 augustus 2015 13:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Misschien is het best te eten, maar noem het geen mayonaise. Mayonaise maak je met eieren.
Net zo tenenkrommend als "vegetarisch vlees". Of "suikervrije suiker".
Ga lekker een topic in klaagbaak openen zou ik zeggenquote:Op donderdag 27 augustus 2015 13:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Misschien is het best te eten, maar noem het geen mayonaise. Mayonaise maak je met eieren.
Net zo tenenkrommend als "vegetarisch vlees". Of "suikervrije suiker".
wij eten het meestal met turks brood,of op n broodje falafelquote:Op donderdag 27 augustus 2015 20:16 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik lust tahini!
Morgen ga ik baba ghanous proberen, hoe kan ik dat combineren?
Dan lust je ook wel Halvaquote:
Nice.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 14:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik eet sinds een maand veganistisch, en dat gaat goed!
Ik merk dat het een gunstig effect heeft op mijn lichaam, en ben erg blij dat ik deze stap heb kunnen zetten en het nu ook vol kan houden.
Voor Tahiniquote:Op donderdag 27 augustus 2015 20:16 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik lust tahini!
Morgen ga ik baba ghanous proberen, hoe kan ik dat combineren?
Welk restaurant?quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:00 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
[ afbeelding ]
Had niet normaal lekker gegeten in amsterdam bij zo'n vegan restaurant met een rastafari.
Deze zijn ook lekker! Maar dan ook écht lekkerquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 19:11 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik heb vandaag vega balletjes van de Ikea op, was wel te doen.
Is goodbite zie ik, eeeeeewquote:Op maandag 31 augustus 2015 00:58 schreef FANN het volgende:
[..]
Deze zijn ook lekker! Maar dan ook écht lekker
[ afbeelding ]
http://www.jumbo.com/jumb(...)soja-200g/142719BAK/
eieren, kaas?quote:Op woensdag 2 september 2015 10:12 schreef 0000 het volgende:
ik heb een tijdje vegetarisch gegeten maar kreeg het gevoel alsof ik iets tekort kwam
ik at vooral noten, peulvruchten en zuivelproducten
wat zijn andere goede vervangers?
Op wat voor manier?quote:Op woensdag 2 september 2015 10:12 schreef 0000 het volgende:
ik heb een tijdje vegetarisch gegeten maar kreeg het gevoel alsof ik iets tekort kwam
ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees atquote:
Af en toe een flinke omelet van 2 eitje met kaas en tomaat erop doet wonderenquote:Op woensdag 2 september 2015 10:38 schreef 0000 het volgende:
[..]
ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees at
ik ging toen een beetje googlen en zag dat meerdere mensen hier last van hebben
ik zal meer eieren en kaas toevoegen bij mijn volgende poging thx
klinkt goedquote:Op woensdag 2 september 2015 10:49 schreef FANN het volgende:
[..]
Af en toe een flinke omelet van 2 eitje met kaas en tomaat erop doet wonderen
Soja is erg goed maar eet dat liever alleen in gefermenteerde vorm (bijv tofu). Ongefermenteerd is het minder gezond. In linzen zit ook veel eiwit en ijzer, en ze zijn superlekker vind ik (vooral le puy linzen). Broccoli is erg goed. Kikkererwten ook. Voor je vitamine b12 eet je wat extra eieren. Vergeet ook het vet niet, vet is goed en nodig. Goede olie, roomboter, vette kaas, daar kun je best wat meer van eten als je vleesloos eet.quote:Op woensdag 2 september 2015 10:12 schreef 0000 het volgende:
ik heb een tijdje vegetarisch gegeten maar kreeg het gevoel alsof ik iets tekort kwam
ik at vooral noten, peulvruchten en zuivelproducten
wat zijn andere goede vervangers?
Ik drink ook geen melk meer, maar ook geen sojamelk eigenlijk, in mijn Smoothies gebruik ikquote:Op woensdag 2 september 2015 13:35 schreef Farenji het volgende:
[..]
Soja is erg goed maar eet dat liever alleen in gefermenteerde vorm (bijv tofu). Ongefermenteerd is het minder gezond. In linzen zit ook veel eiwit en ijzer, en ze zijn superlekker vind ik (vooral le puy linzen). Broccoli is erg goed. Kikkererwten ook. Voor je vitamine b12 eet je wat extra eieren. Vergeet ook het vet niet, vet is goed en nodig. Goede olie, roomboter, vette kaas, daar kun je best wat meer van eten als je vleesloos eet.
Je camera is ook een vegetarische aardappelquote:Op donderdag 3 september 2015 19:36 schreef FANN het volgende:
[..]
Het was lekker hoor
[ afbeelding ]
Ja, geen beste foto, maar ja het gaat om het ideequote:Op donderdag 3 september 2015 19:41 schreef Soury het volgende:
[..]
Je camera is ook een vegetarische aardappel
Tja, je moet wel voldoende eiwitten eten. Inderdaad, meer eieren en kaas eten, dagelijks een pot kwark eten, kikkererwten gebruiken voor op je brood, noten eten etc.quote:Op woensdag 2 september 2015 10:38 schreef 0000 het volgende:
[..]
ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees at
ik ging toen een beetje googlen en zag dat meerdere mensen hier last van hebben
ik zal meer eieren en kaas toevoegen bij mijn volgende poging thx
Eens even kijken dan.quote:Op donderdag 3 september 2015 16:36 schreef Erasmo het volgende:
Voor de liefhebbers, alles van Vivera is 1+1 gratis bij de plus.
brrrrrrrrrrrrrquote:Op vrijdag 4 september 2015 00:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
kikkererwten gebruiken voor op je brood
Wat dacht je van hummus?quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
mag het ook pindakaas zijn?
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mikquote:
quote:Op vrijdag 4 september 2015 08:24 schreef FANN het volgende:
[..]
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mik
ik zag erwten op brood voor me ja hummus kan ook, al vind ik dat weer
meer iets voor op een toastje of op een stukje stokbrood bij de borrel, maar oké,
het kán wel als broodbeleg
ja....quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:05 schreef mjan het volgende:
[..]
Lijkt me in ieder geval lekkerder dan losse kikkererwten op brood
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken.quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:13 schreef FANN het volgende:
[..]
ja....
weet je wat ook lekker is op brood? Vegetarische paté van Tartex en dan de variant met
champignons
http://www.ah.nl/producte(...)vega-pate-champignon
[ afbeelding ]
Heb je weleens aan kattenvoer geroken ik had ooit twee katten en geloof me, het ruiktquote:Op vrijdag 4 september 2015 11:24 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken.
Later wees iemand me erop dat het naar kattenvoer rook, en sindsdien kan ik de associatie niet meer ongedaan maken!
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
mag het ook pindakaas zijn?
Dat geloof ik direct! Recept zal ik bewarenquote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Simpel, zelfgemaakte humus.quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.quote:mag het ook pindakaas zijn?
Lovely, dat kan ik ook eens een keer proberen.quote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet doorquote:Op vrijdag 4 september 2015 16:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Simpel, zelfgemaakte humus.
[..]
Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.
oh... nah effe denken...quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:11 schreef Indiany het volgende:
Misschien leuk om een dag schets achter te laten van wat iedereen op een dag eet?(vandaag)
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.quote:
Ik eet normaal gesproken altijd kale soja of gekruide en gedroogde soja, dat scheelt iets in de kosten en het is waarschijnlijk ook gezonder. Af en toe als het in de aanbieding is dan koop ik graag balletjes en zo. Daarnaast koop ik graag af en toe quorn als het in de aanbieding is. Ik eet dagelijks een ei, 500 gram magere kwark, minstens 100 gram kaas en daarnaast dus nog wat kikkererwten en pindakaas, hopelijk is 100 gram per dag soja genoeg voor mij.quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.
Alleen wel jammer is dat het buiten de aanbiedingen om duurder is als biologisch vlees.
Het is een kwestie van wennen. Ik moest er ook even aan wennen maar nu moet ik er niet aan denken om pindakaas met toegevoegde olieën te eten (dat is wat ze doen om de olie van de pinda's te mengen). Het liefst zou ik dagelijks pasta van amandelen en hazelnoten eten maar dat is helaas niet haalbaar voor mij, dat is veel te duur. Pinda's zijn prima voor de eiwitten en het is beter dan zoet beleg maar die noten zijn beter.quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet door
Ik heb een tijdje Krekeltje Pindakaas gebruikt, maar die vond ik zo droog...
en duur ook trouwens, maar goed als ik iets lekker vind dan vind ik dat niet erg,
maar die vond ik dus niet echt lekker, dus voor die ene keer dat ik eens een
cracker of boterham met pindakaas eet neem ik weer gewoon lekker Calvé
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.quote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Ik kook best vaak Indiaas, tenminste, ik experimenteer erop los. Ik heb ooit in India een workshopje gedaan waar ik de basis van curries heb geleerd. Die is simpel maar de vele kruiden, specerijen, ingrediënten en sauzen maken het interessant en lekker. Vanavond heb ik chana masala met rijst gemaakt, kreeg er zin in maar mijn all time favoriete curries blijven palak paneer en paneer tikka masala. Met lekker garlic nan brood van de indiase toko om de hoek.quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Hou ik ook erg van! :-)quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.quote:Op zondag 24 januari 2016 22:36 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik ga deze topics eens doorspitten
sinds september 2015 volledig vegetarisch, maar zit er nu aan te denken om richting vegan te gaan, of eigenlijk dan plant based eten want ik heb nog wel leer enzo.. maar vind dat nog best een grote stap! Van normaal naar vegetarisch is ons heel erg meegevallen
Waarom in vredesnaam?quote:Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees
Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.quote:Op zondag 24 januari 2016 23:03 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.
En al mijn leerproducten en overige niet dierproefvrije producten heb ik in 1x in een vuilniszak gedonderd, dat was dan ook het makkelijkst
Nee, wist niet eens dat er eentje wasquote:Op zondag 24 januari 2016 23:25 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.
Er is tegenwoordig ook vegan kaas die echt naar kaas smaakt, van Charly's all is fair. Vooral de geitenkaas en cheddar zijn erg goed.
Het enige wat veganisme moeilijk maakt is dat je goed moet zoeken naar producten die je wel mag eten en dat je meer zelf moet doen, maar in principe is alles er en valt alles aan te passen. Shoarma, tonijnsalade, allerlei kazen, roomboter, taart, bijna alles is te koop.
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.quote:Op zondag 24 januari 2016 23:38 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Nee, wist niet eens dat er eentje was
Ja, er is inderdaad genoeg keus tegenwoordig... maar ik heb wel nog steeds een schurfthekel aan koken. Het gaat me ook steeds makkelijker af en ik ben veel minder geld kwijt dan in het begin. Je moet er gewoonweg 'handig' in worden.
Maar die nep geitenkaas... ekoplaza gewoon? dan kan ik mijn rucola/pijnboompitjes en geitenkaas pizza weer maken.
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.quote:
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goedquote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!quote:Op zondag 24 januari 2016 23:53 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.
FB is handig om bij te houden wat er aan producten beschikbaar is. Alles bestaat, maar het zijn vaak kleine ondernemers die dingen maken of importeren, en dan is het lastig te vinden. Via FB kun je alles vragen of evt kunnen mensen dingen naar je opsturen.
Er zijn veel groepen. Vegan supermarkt en Super vegans vind ik leuk. Maar Vegan Nederland is ook handig (al ben ik eruit omdat ik geen zin in discussies heb). En verder lokale groepen.
Overigens kun je ook zat kaas bestellen via Veggiedeli.nl en veggie4u.nl. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar de meeste vind ik nogal nep. Ok voor op pizza, maar verder niet. De kaas van Charly is de enige waar ik van onder de indruk van tot nu toe. En Violife vind ik goed genoeg voor op brood.
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?quote:Op maandag 25 januari 2016 00:04 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goed
Ik zei toch VET BIOLOGISCH
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn.quote:Op maandag 25 januari 2016 00:16 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!
Ik heb afgelopen week deze gemaakt (alleen de margarita kant)
de combinatie van cashew en edelgist (met kruiden) gaf echt de perfecte nep mozzarella structuur/smaak.
Ik ben bij nader inzien toch niet zo'n kikkererwten fanquote:Op maandag 25 januari 2016 00:19 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn.
dood is dood, daar zit weinig verschil in, maar het gaat natuurlijk om het leven daarvoor...quote:Op maandag 25 januari 2016 00:17 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Dit ja!quote:Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:
[..]
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
Tja, ik eet ook zuivel en eieren. Kippen gaan ook naar de slacht als ze geen eieren meer leggen. In de kaas die ik eet zit dierlijk stremsel en daar moeten toch ook koeien voor dood. Sowieso voor melk moeten koeien aan de lopende band zwanger zijn, ook niet echt ethisch, en deel van de bio-industrie. Je moet ergens de grens leggen. Iedereen legt die grens ergens anders en die grens kan natuurlijk ook verschuiven. Daar denk ik pragmatisch over en ik ga ook mensen niet veroordelen als ze wel (weer) vlees (gaan) eten. Sluit ook niet uit dat ik zelf ooit nog een keer vlees ga eten...quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees.quote:Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:
[..]
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
quote:Op zaterdag 7 september 2013 16:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuin
Man had vandaag gekookt en die is dol op gebakken aubergine en van die grote groene pepers in
tomatensaus dus die heeft grote schalen vol gemaakt, er zal wel een deel in de vriezer belanden
De saus is weer net als hier CUL / [Vegetarisch eten #9]
[..]
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.
Ik vind het erg machtig eten altijd dus ik eet er meestal maar een beetje van , maar het is wel lekker, met een stukje stokbrood of ander brood.
Ik heb liever de paprika's die daar staan, maar dat komt volgende keer, als ik weer kook
Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur geblevenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:32 schreef FANN het volgende:
ja ja toen was ik nog Fanvanhetlaatsteur...
quote:Op maandag 25 januari 2016 10:33 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur gebleven
Ja. Laat mensen dan ook zelf weten of ze bejaarde omaatjes beroven of kindjes van drie betasten. Kan ook leuk of lekker zijn. Hoef je dan ook niet moeilijk over te doen. Lekker is het excuus voor alles, blijkbaar.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:31 schreef motorbloempje het volgende:
Kadavers eten Godverdomme zeg. Laat iemand toch lekker zelf bepalen of hij/zij af en toe vlees eet of niet zonder daar zo verbolgen over te gaan doen zeg.
Ik at gisteren een heerlijke vegetarische soep die ik even snel in elkaar geklust had.
een zoete aardappel
halve flespompoen
lading wortels
uitje
knoflook
groentenbouillon
lading kruiden (milde currypoeder, garam massala, chilli, wat komijn)
Blender
Kokosmelk
eten. Nom!
Lekker idd; van de bio winkelquote:
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.quote:
kali orexiquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 23:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké, dit wordt een heel verslag, want ik heb een aantal gerechten tegelijk gemaakt.
De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Een deel van de saus was al gebruikt toen ik er aan dacht om een foto te maken, maar dat ziet er dus
zo uit.
Ondertussen heb ik ook een beetje Quinioa gemaakt zoals op de video.
Niet zoveel want ik had maar 10 kleine paprika's om te vullen.
Vulling Paprika's
Fruit een uitje aan in olijfolie.
Doe de Quinoa erbij en een beetje van de tomatensaus, niet te veel want dan wordt het te klef.
Breng op smaak met eventueel nog iets zout en peper, verse peterselie, cemen, piment,oregano en
gedroogde basilicum. (vers is te overheersend van smaak).
Omdat ik niet zoveel paprika's had heb ik de rest van de bak gevuld met aardappeltjes.
Aardappeltjes
Snij de aardappeltjes als patat,doe ze in een (oven)schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder
zijn gedompeld. Naar smaak toevoegen:citroensap ,zout en, half theelepeltje cemen.
Dit is cemen, te koop in de meeste turkse winkeltjes.
Zet de schaal 10 minuten in een de oven, 250 graden.
Vul de paprika's met de vulling, zet ze bij de aardappeltjes in de schaal en laat alles nog een half uur
garen in de oven op 250 graden.
Paprika's zijn klaar!
Ik had een flinke pan met tomatensaus, genoeg voor nog een flinke portie gebakken pepers, die hele
grote dus.
Gebakken Groene Pepers in tomatensaus.
De pepers bak je in olijfolie, je doet er tomatensaus bij en dat is ook klaar.
Dan heb je een flinke portie ie je kan gebruiken als bijgerecht, maar je kan ze ook gewoon lekker zo met vers stokbrood eten.
Pepers zijn ook klaar!
Toen had ik nog een beetje tomatensaus over en toevallig had ik nog een pakje Goodbite Soja gehakt, dus daar kon ik nog mooi Spaghettisaus van maken.
Spaghettisaus
Fruit een uitje en een klein gesneden groen pepertje in olijfolie.
Verse peterselie, en op smaak afmaken met peper, zout,en kruiden naar smaak
en het restje tomatensaus.
Als jullie je afvragen wat ik met zoveel eten moet
De paprika's en aardappeltjes zijn al bijna op pepers gaan morgen wel op en de spaghettisaus heb ik
in kleine éénpersoons porties in de vriezer gedaan, da's altijd handig voor een snelle hap.
en nu heb ik een IJskofie verdient
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijstquote:Op maandag 25 januari 2016 10:41 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.
Ik vind het juist heerlijk ruiken!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijst
Dat mag van mij die man hier eet wel eens kaasfondue, ik kan ook niet tegen die lucht,quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik vind het juist heerlijk ruiken!
Bedankt ik ga die topics doorspittenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:27 schreef FANN het volgende:
Maar ik ga dit topic niet ontvolgen hoor omdat er één gekkie bijzit
Ik zei al, héél soms en ik kan het beter eerlijk zeggen vind ik dan, ik eet over het
algemeen Vegetarisch en als toevallig er toevallig iets langs komt dan lekker is en
Veganistisch, nou dan ben ik daar ook niet vies van
Er zijn trouwens ook nog 10 delen Vegetarisch eten voor de liefhebbers
CUL / [Vegetarisch eten #10]
Ook flexitariërs zijn hier welkom
Staat veel lekkers in, have fun!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:47 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Bedankt ik ga die topics doorspitten
Kijk, het is hier CUL. Het gaat in dit topic dan ook over de culinaire aspecten van vegetarisch en veganistisch eten en niet om de morele achtergrond daarvan.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:34 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik ga wel weg dan, ik heb geen zin om in topics over vega/n eten ook nog naar het geleuter over vlees te moeten luisteren. Dat moet ik al de halve dag.
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?quote:Op maandag 25 januari 2016 10:54 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik zie dat het een goed idee was om dit topic een schopje te geven want we zijn gelijk een paar pagina's verder
Wij zijn dus in september 2015 overgestapt naar vegetarisch, dit bevalt echt goed. Er zijn zoveel vleesvervangers die lekker zijn (paar zijn echt niet te kanen maargoed dat heb je met normaal vlees ook, niet alles is lekker). En ipv vlees een eitje of extra groenten doen is echt prima te doen. Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn maar eigenlijk hebben wij er allebei geen moment last van gehad ondanks dat wij echt liefhebbers van barbeque en veel vlees waren enzo. Het leed dat dieren moeten doorgaan voor mijn avondeten is het 't niet waard, en ik heb geen moment spijt, ben echt heel blij dat we overgestapt zijn.
Wij willen nu proberen om een paar dagen per week ook veganistisch te gaan eten maar dat lijkt mij echt lastig aangezien wij regelmatig gerechten hebben waar kaas in gaat of eitjes. veganistisch lijkt mij ook moeilijker in restaurants etc, voor vegetarisch vind ik dat de meeste restaurants prima opties hebben!
Als je zo redeneert moet je fruitarier worden. Maar niet vergeten om in de tuin te schijten dan, dan kunnen de zaadjes in je poep ook weer ontkiemen. Anders ontneem je een plant ook het recht op leven.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:26 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees.
Am de ene kant snap ik jullie punt hoor, met grens trekken en persoonlijke keuze. Maar je maakt wel een levend wezen dood dat geen keuze heeft. Dat doe je bij mensen ook niet, ook niet als ze je lekker lijken op een broodje, ook niet als je buurman toevallig een eikel is. Waarom is 'zin in' of 'lekker' of 'persoonlijke vrijheid' bij dieren opeens wel een goed argument? Ik snap dat oprecht niet.
Hela, ik zeg net: geen gemiep meer over de morele achtergrond van wel of geen dierlijke producten meer eten in dit topic svp. Daar is CUL niet voor.quote:Op maandag 25 januari 2016 11:04 schreef Farenji het volgende:
[..]
Als je zo redeneert moet je fruitarier worden. Maar niet vergeten om in de tuin te schijten dan, dan kunnen de zaadjes in je poep ook weer ontkiemen. Anders ontneem je een plant ook het recht op leven.
Oh ok; dit is dus eigenlijk bedoeld als een receptentopic?quote:Op maandag 25 januari 2016 11:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, ik zeg net: geen gemiep meer over de morele achtergrond van wel of geen dierlijke producten meer eten in dit topic svp. Daar is CUL niet voor.
De 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager zijn inderdaad echt idioot kip-achtig!quote:Op maandag 25 januari 2016 11:01 schreef FANN het volgende:
[..]
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Smaakt écht naar kip
[ afbeelding ]
http://www.cmo.nl/an/inde(...)-vegetarische-slager
Alle tips zijn welkom! Ik ga jouw tips zekers proberen! Van de week even halenquote:Op maandag 25 januari 2016 11:01 schreef FANN het volgende:
[..]
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Smaakt écht naar kip
[ afbeelding ]
http://www.cmo.nl/an/inde(...)-vegetarische-slager
oh... enne de braadworstjes van de Jumbo, kan je mij voor wakker maken
nou ja niet écht, maar bij wijze van spreken
Recepten ja, en allerhande tips en restaurantsuggesties en ruziemaken over welke vegan kaasvervangers wel en niet te vreten zijn en dat soort dingen..quote:Op maandag 25 januari 2016 11:08 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Oh ok; dit is dus eigenlijk bedoeld als een receptentopic?
Goed om te weten
quote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef minilot het volgende:
[..]
De 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager zijn inderdaad echt idioot kip-achtig!
Vind het wel knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen!
Ik proef het verschil zelf wel omdat ik een zeer fanatieke foodie ben, maar weet zeker dat ik gerechten met deze stuckjes erin kan voorzetten aan mijn hele familie en schoonfamilie zonder dat iemand ervan door zou hebben dat -ie geen kip eet maar een vega variant.
Ga ik die ook een keer proberen, notenburgers zijn trouwens ook lekkerquote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef HyrulePrincess het volgende:
Wij vinden die brocolli burgers van de jumbo lekker om hamburgers mee te maken en wij vinden deze van de AH erg lekker http://www.ah.nl/producte(...)a-provencaalse-carre
bij de jumbo hebben ze trouwens ook zo'n ding met spinazie erin, t lijkt een beetje op een loempia met spinazie erin op het plaatje maar dan is t net iets anders, die zijn echt smerig en droogquote:Op maandag 25 januari 2016 11:15 schreef FANN het volgende:
[..]
Ga ik die ook een keer proberen, notenburgers zijn trouwens ook lekker
Ik heb voor sinterklaas oa het kookboek van de vegetarische slager gekregen, echt superleuke recepten. Jamaica jerk (met kipstuckjes) en kip piri piri gemaakt, mn vriend is er ook erg tevreden over .quote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef Aphrodyte het volgende:
De bamischijven van de vegetarische slager zijn ook top!
Te krijgen bij de plus
Ik zal eens opletten, ik heb het in elk geval nog nooit gekocht want dan had ik het welquote:Op maandag 25 januari 2016 11:23 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
bij de jumbo hebben ze trouwens ook zo'n ding met spinazie erin, t lijkt een beetje op een loempia met spinazie erin op het plaatje maar dan is t net iets anders, die zijn echt smerig en droog
zijn het deze?quote:Op maandag 25 januari 2016 11:26 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik zal eens opletten, ik heb het in elk geval nog nooit gekocht want dan had ik het wel
onthouden, maar dat ligt dan waarschijnlijk in hetzelfde van als die heerlijke braadworstjes,
die smaken als saucijsjes maar die dingen met spinaie zal ik dan niet kopen, dat
is goed om te weten
Leuk om te weten dat er een kookboek is! *Verlanglijstje pakt*quote:Op maandag 25 januari 2016 11:25 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb voor sinterklaas oa het kookboek van de vegetarische slager gekregen, echt superleuke recepten. Jamaica jerk (met kipstuckjes) en kip piri piri gemaakt, mn vriend is er ook erg tevreden over .
JA! écht lekker, en ik bak ze gewoon even in olijfoliequote:Op maandag 25 januari 2016 11:29 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
zijn het deze?
http://www.jumbo.com/good(...)s-4-x-50g/162661STK/
Oke we hebben voor deze week al in huis maar dit weekend ga ik ze halenquote:Op maandag 25 januari 2016 11:33 schreef FANN het volgende:
[..]
JA! écht lekker, en ik bak ze gewoon even in olijfolie
Ik ben benieuwd! Ik hoop maar dat ze niet tegenvallen, maar dat kán bijna nietquote:Op maandag 25 januari 2016 11:34 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Oke we hebben voor deze week al in huis maar dit weekend ga ik ze halen
Je hebt de lat wel heel hoog gelegd nu he!! Ik ga er vanuit dat ze echt goddelijk zijn nu!!!quote:Op maandag 25 januari 2016 11:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd! Ik hoop maar dat ze niet tegenvallen, maar dat kán bijna niet
Dat vind ik ze ook ik eet er ook wel eens gewoon eentje in kleine stukjes gesneden alsquote:Op maandag 25 januari 2016 11:40 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Je hebt de lat wel heel hoog gelegd nu he!! Ik ga er vanuit dat ze echt goddelijk zijn nu!!!
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vleesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:56 schreef roos85 het volgende:
Ik heb vandaag de kipstukjes van de vegetarische slager gekocht. Van de week eens proberen. Wel aan de prijs.
Ik ookquote:Op maandag 25 januari 2016 15:19 schreef Aphrodyte het volgende:
Vandaag vegetarische bacon van DVS gekocht; gaat over een restje vegan bami. Ik ben benieuwd
Ook al liefhebber van de kipstuckjesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:44 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik eet vandaag de kipstuckjes van de vegetarische slager, haha
Hebben jullie huisdieren? (hond/kat) zo ja, zijn ze vega of niet? Ik geef mijn hond eigenlijk altijd bio kip met aloë vera, maar nu had ik afgelopen week een pakje van yarrah meegenomen en ze vond het gewoon lekker.
Bami met stukjes is dan ook echt heel goorquote:Op maandag 25 januari 2016 17:37 schreef FANN het volgende:
[..]
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees
moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's.
Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehaktquote:Op maandag 25 januari 2016 17:48 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Bami met stukjes is dan ook echt heel goor
Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doenquote:Op maandag 25 januari 2016 17:51 schreef FANN het volgende:
[..]
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt
Bij bami/nasi gaat er hier vaak tofu door We moeten hier onze draai soms nog een beetje vinden ook, vriend eet niet vegetarisch, maar sinds we samen wonen eet hij toch aanzienlijk minder vlees dan voorheen. We doen wel regelmatig een combi-gerecht met een vega en een vlees-variatie, maar voornamelijk vega.quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
deze is echt mn favo chili everquote:
Tuurlijk heb je gelijk in en soms doe ik/wij dat ook, bij deze gerechtenquote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Bij de Landmarkt in Amsterdam hebben ze ook Notenburgers die geschikt zijn voor Veganisten, maar ik weet het merk niet meer als ik het weer tegenkom zal ik het hier voor de Veganistenquote:Hebben jullie veganistische producten?
We bieden keuze uit een groot aantal producten die geheel plantaardig en dus veganistisch zijn.
Deze vegan producten herken je aan het groene ‘v’ logo rechtsonder op de verpakking.
Op dit moment is het grootste deel van ons assortiment vegan.
Het liefst maken wij ook alle producten vegan, echter kippenei-eiwit/zuivel zorgt voor een 'bite'
die voor sommige van onze producten nog onmisbaar is.
Smaakbeleving staat bij ons op één, dit is de enige manier om mensen die van vlees houden in te laten zien dat ze met onze producten niks hoeven te missen! Bovendien voorkomt de toepassing van ei en zuivel op dit moment nog de noodzaak van onplezierige E-nummers, die in veel vegan producten elders te vinden zijn.
We werken met de meest vooraanstaande wetenschappers en met bedrijven als Hampton Creek in San Francisco aan plantaardige ei-vervangers omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst plantaardig is.
Ik heb er ook een paar geprobeerd, maar nee niks voor mijquote:Op maandag 25 januari 2016 18:17 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schapquote:Op maandag 25 januari 2016 18:56 schreef FANN het volgende:
[..]
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?
Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders
Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen,
stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de
Jumbo wel héél erg dan is het ook lekker
Ga ik deze week proberen bij mijn falafelwraps!quote:Op maandag 25 januari 2016 19:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Good bite, dat is pas smerig.
Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meerquote:Op maandag 25 januari 2016 19:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap
Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker
De braadworst en gehaktbal niet
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijnquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:22 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer
De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin maar normaal eet ik nooit
bitterballen dus deze ook maar héél soms ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor.....
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:31 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn
Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon
Ik vergeet erbij te zeggen dat LDS een grapje was in 40+ en dat dat staat voor Luie Donder Syndroom anders komt het wel raar over natuurlijk, maar dat is dus een grapje, sorryquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk
ook Vega bedenk ik me nu
Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best voor de variatie.... zeg maar
[ afbeelding ]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel primaquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!
en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes
Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee
Voor Vegetariërs zijn er snacks en tussendoortjes genoeg, maar voor Veganisten ookquote:Op dinsdag 26 januari 2016 15:17 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima
Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk
Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, . Was het niet op basis van zuivel ofzo?quote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen
[ afbeelding ]
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Koelvak :quote:[b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Ja dat is het betere werkquote:Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje
Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo
Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo
Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen
Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes
Vegetarische mini loempia's
Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden
Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echtquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:
[..]
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Das waarquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.htmlquote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
dezequote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Nice dankjewel! Morgen proberenquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:
[..]
Das waar
Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.
Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen dank!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Ik heb er een aantal:quote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Dat is inderdaad een heel goed recept!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Oe, zeker doen!quote:Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. Bijv:quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakkenquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet..
Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.
Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...
6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje
Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus.
[ afbeelding ]
Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.
[ afbeelding ]
Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.
CUL / [Vegetarisch eten #9]
Dan krijg ik herrie met die Griekquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |