Ook bijna vergeten om geen vlees te eten?quote:Op dinsdag 7 april 2015 12:17 schreef FANN het volgende:
bijna vergeten dit topic, het stond ineens bovenin mijn AT
Nee, dat niet, maar ik had geen inspiratie meer om er over te postenquote:Op dinsdag 7 april 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ook bijna vergeten om geen vlees te eten?
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.quote:
Klinkt goed allemaalquote:Op dinsdag 7 april 2015 12:08 schreef Farenji het volgende:
Gisteren een heel lekkere linzensalade gemaakt, met dupuis linzen, gepofte bieten, radijskiemen en geraspte gemberwortel gebakken in olijfolie met dressing van balsamico azijn en mosterd. Mijn diepvries staat vol met zelfgemaakte groentebouillon waarmee ik allerlei soepen maak en verder maak ik vaak allerlei groentecurries, bijv met geroosterde aubergine. En natuurlijk paneer-kaas. Kaas heb ik sowieso weer helemaal opnieuw ontdekt. Onbegrijpelijk dat ik eerst schimmelkaas niet lekker vond.
op de blog van vegetus stonden hier negerzoenen vanquote:Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues!![]()
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat!Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!
Zie bijv.
http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/
Wow dit ga ik aan mijn vegan vrienden laten zienquote:Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues!![]()
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat!Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!
Zie bijv.
http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/
Nah, mij lukt het prima met supermarkt melk. Het gaat vooral om het vetgehalte, dus magere melk is niet aan te raden. (al lukt het sommigen zelfs met magere melk) Het leuke is dat als je het zelf maakt je nog smaakjes toe kunt voegen. Dus ik zou zeggen, toch eens proberen! Recept: zelf paneer makenquote:Op dinsdag 7 april 2015 13:25 schreef Farenji het volgende:
[..]
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.
Ik ben geen vega. Kook wel met enige regelmaat vegetarisch. Vriend eet alles wat ik voor hem kook. Hij is ookal de nodige kilo's aangekomen de 3 maanden dat we samenwonenquote:Op woensdag 8 april 2015 11:08 schreef douche-eendje het volgende:
Geniaal die meringues!
Medevega's, ik heb sinds een paar weken het allerliefste vriendje van de hele wereld. Hij kookt gerust vega voor mij en maakt er ook geen probleem van. Hoe doen jullie dat met eten e.d.?
Ik heb net het kookboek van Ottolenghi mezelf kado gedaan door al die enthousiaste verhalen van jouquote:Op woensdag 8 april 2015 12:51 schreef minilot het volgende:
Mijn vriend is een enthousiaste carnivoor, maar lust gelukkig heel veel en wil altijd wel alles proberen. Ik ben vrijwel altijd degene die kookt en dat is dus een paar keer per week veganistisch. Ik hoor zelden gemopper. En als er bij hoge uitzondering eens iets bij zit dat -ie niet blijkt te lusten dan fietst -ie gewoon naar de snackbar.
Awww, jammer!quote:Op woensdag 8 april 2015 13:55 schreef mascara-klodder het volgende:
Ontopic: ik vergeet kikkererwten te halen
quote:Op woensdag 8 april 2015 13:20 schreef Farenji het volgende:
Bij mij thuis wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft! En als je het niet lust dan ga je maar met honger naar bed of maak je je eigen maaltje maar klaar!
Nu scheelt het wel dat ik alleen woon.
Ik ben niet eens Vegan, maar dat ziet er serieus lekker uitquote:Op woensdag 8 april 2015 15:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Awww, jammer!
Ik kon het door dit topic vanmiddag zelf niet laten!![]()
Tadaa:
CUL / Fok-Foodgawkers #22 - post hier foto's van je kookkunsten!
quote:Op woensdag 8 april 2015 14:08 schreef minilot het volgende:
Beste lunch in tijden!
![]()
Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker.
Min of meer dit recept aangehouden:
http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html
Dikke aanrader!
Gewoon zelf weken en 1,5 koken: het is goedkoper, het is lekkerder, het is waarschijlijk gezonder en het kost totaal geen moeite. Het is nu niet dat je 1,5 uur bij het fornuis moet blijven staan terwijl het kookt. Bij een fatsoenlijk AH-filiaal verkopen ze zakken kikkererwten en andere peulvruchten: ongeveer 2 Euro voor 900 gram (na bereiding ongeveer 200 gram water per 150 gram droge massa).quote:Op woensdag 8 april 2015 17:17 schreef sirdanilot het volgende:
Het gebruik van het vocht uit een blik kikkerwten lijkt me best wel goor. Wat zit daar allemaal wel niet in?
Leuk ! Heb dat al een tijdje niet gegeten, zoete aardappel. Net als Roti overigens.quote:Op vrijdag 24 april 2015 14:33 schreef minilot het volgende:
Dikke aanrader: deze supersimpele roti's van bloem en zoete aardappel.
http://www.veganlovlie.co(...)ad-no-added-oil.html
Staat niet in het recept, maar een piepkleine snuf zout door het deeg vond ik zelf lekkerder.
looking gooodquote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Yep. Ook bij reformwinkels enzo.quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:16 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
looking gooodrijststroop vind je bij de toko neem ik aan?
oeh!quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Doen!quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:55 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oeh!ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken.
Dat ziet er goed uitquote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
nog geen idee! ik zag je foto voorbij komen en dacht yum, dat is stap één. heb je toevallig 'n goeie suggestie?quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Doen!
Waar eet je het bij?
Wel opletten bij de laatste stap! Ik kreeg een telefoontje en was afgeleid en daardoor zijn mijn piepers een tikkie donkerder uitgevallen dan de bedoeling was
Ha, dank voor de inspiratie! Hier vanavond ook Mexicaanse lasagna, maar dan met eigen kruiden en specerijen en geroosterde zwarte zwarte bonen in plaats van 'vegetarisch gehakt'.quote:Op woensdag 6 mei 2015 20:33 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag 'Mexican lasagna' gemaakt. Holy f*cking h*ll!
- 1 bakje vego gehakt + 3 aardappels + 1 courgette + 1 ui + teentje knoflook -> kleine stukjes, bakken in olie & fajitamix (luiheid) tot aardappels gaar zijn
- 2 Avocados + 1 tomaat + 1 ui + 1 teentje knoflook + peper & zout -> Klein gechopt en geplet met vork
- 6 bloem tortillas, in vieren/strookjes/whatever
- Kaas naar smaak
- Een potje salsasaus
Beleg een ovenschaal met een laag tortillas zodat alle hoeken en kieren bedekt zijn;
schep hier de helft van de vego-gehaktmix op;
een laag tortillas;
een laag guacamole;
een laag tortillas;
een laag salsa;
een laag tortillas;
een laag vego-gehaktmix;
een laag kaas
20 minuutjes in de oven op 200. Fenomenaal!
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Ik heb het gisteren gemaakt en ik kan je zeggen: Jaquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:55 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?
Zwarte bonen.. klinkt interessant.quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:35 schreef minilot het volgende:
Klaar om vanmiddag op te stijven in de koelkast:
[ afbeelding ]
Vegan chocolademousse (gemaakt met het opgeklopte nat uit een blikje zwarte bonen) met cayennepeper en vanille
Leuk idee! Was het een succes?quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:27 schreef blessed19 het volgende:
Onder het mom van, meer zielen, des te meer vreugd, wil ik hier een bericht plaatsen voor mijn vriendin.
Aanstaande zaterdag houdt ze een vegan high tea, in Apeldoorn. Het zal zijn in klein berlijn (retro lunchroom), 5 minuten lopen van het station. Zelf zal ze een 5 a 6 gerechten maken, maar ze moedigt ook anderen aan om iets te maken en mee te nemen. Als je niet iets kan maken, maar toch benieuwd bent, ben je ook van harte welkom.
Toegang is gratis, alleen het drinken zelf gaat via klein berlijn (dat was de enige mogelijkheid om het daar te kunnen/mogen houden.)
https://www.facebook.com/(...)33/1424215577894597/
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!quote:
Ben benieuwd!quote:Op zondag 17 mei 2015 11:43 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!
Ik zal morgen eens kijken of ik wat foto's kan posten hier.
Ik ben helemaal fan geworden van soep. Zo lekker en veelzijdig. Ik maak een grote hoeveelheid groentebouillon (recept uit de "dikke vegetarier") die ik dan per portie in de diepvries gooi. Dan heb je met een paar extra ingredienten zo een lekkere vullende soep op tafel. Je kunt er ook makkelijk groenterestjes in kwijt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 14:48 schreef maniack28 het volgende:
Sinds 2 weken vegetarier, tweede keer in mijn leven. De eerste keer begonnen de worstjes te roepen en had ik geen goede reden. Nu wel..... Uiteindelijk hoop ik ooit ook veganistisch te worden, maar moet ergens beginnen.
Vegetarische bijbel is een zegenIemand nog andere tips? Behalve zo veel mogelijk uit proberen en een standaard arsenaal van recepten maken die je lust.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |