abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_155806000
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 10:38 schreef 0000 het volgende:

[..]

ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees at

ik ging toen een beetje googlen en zag dat meerdere mensen hier last van hebben

ik zal meer eieren en kaas toevoegen bij mijn volgende poging thx
Tja, je moet wel voldoende eiwitten eten. Inderdaad, meer eieren en kaas eten, dagelijks een pot kwark eten, kikkererwten gebruiken voor op je brood, noten eten etc.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155806022
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 16:36 schreef Erasmo het volgende:
Voor de liefhebbers, alles van Vivera is 1+1 gratis bij de plus.
Eens even kijken dan. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155806509
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
kikkererwten gebruiken voor op je brood
brrrrrrrrrrrrr

wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen :D

mag het ook pindakaas zijn? :')
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_155808021
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:

[..]

brrrrrrrrrrrrr

wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen :D

mag het ook pindakaas zijn? :')
Wat dacht je van hummus?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_155808494
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 06:44 schreef mjan het volgende:

[..]

Wat dacht je van hummus?
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mik :D

ik zag erwten op brood voor me :') ja hummus kan ook, al vind ik dat weer
meer iets voor op een toastje of op een stukje stokbrood bij de borrel, maar oké,
het kán wel als broodbeleg :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_155809004
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 08:24 schreef FANN het volgende:

[..]

ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mik :D

ik zag erwten op brood voor me :') ja hummus kan ook, al vind ik dat weer
meer iets voor op een toastje of op een stukje stokbrood bij de borrel, maar oké,
het kán wel als broodbeleg :P
:D
Lijkt me in ieder geval lekkerder dan losse kikkererwten op brood ;)
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_155809145
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:05 schreef mjan het volgende:

[..]

:D
Lijkt me in ieder geval lekkerder dan losse kikkererwten op brood ;)
:D ja....

weet je wat ook lekker is op brood? Vegetarische paté van Tartex en dan de variant met
champignons :P

http://www.ah.nl/producte(...)vega-pate-champignon

AHI_434d50313639363733_1_200x200_JPG.JPG
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_155811574
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:13 schreef FANN het volgende:

[..]

:D ja....

weet je wat ook lekker is op brood? Vegetarische paté van Tartex en dan de variant met
champignons :P

http://www.ah.nl/producte(...)vega-pate-champignon

[ afbeelding ]
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken. :D

Later wees iemand me erop dat het naar kattenvoer rook, en sindsdien kan ik de associatie niet meer ongedaan maken! :|W
And the druids turn to stone...
pi_155812806
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:24 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken. :D

Later wees iemand me erop dat het naar kattenvoer rook, en sindsdien kan ik de associatie niet meer ongedaan maken! :|W
Heb je weleens aan kattenvoer geroken :D ik had ooit twee katten en geloof me, het ruikt
niet naar kattenvoer :+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_155812848
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:

[..]

brrrrrrrrrrrrr

wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen :D

mag het ook pindakaas zijn? :')
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti. ;)
pi_155812882
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:

[..]

Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti. ;)
Dat geloof ik direct! Recept zal ik bewaren :D
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_155817846
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:

[..]

brrrrrrrrrrrrr

wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen :D
Simpel, zelfgemaakte humus.

quote:
mag het ook pindakaas zijn? :')
Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155817893
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:

[..]

Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti. ;)
Lovely, dat kan ik ook eens een keer proberen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155818046
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 16:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Simpel, zelfgemaakte humus.

[..]

Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet door :+

Ik heb een tijdje Krekeltje Pindakaas gebruikt, maar die vond ik zo droog...
en duur ook trouwens, maar goed als ik iets lekker vind dan vind ik dat niet erg,
maar die vond ik dus niet echt lekker, dus voor die ene keer dat ik eens een
cracker of boterham met pindakaas eet neem ik weer gewoon lekker Calvé :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  vrijdag 4 september 2015 @ 16:11:04 #165
388243 Indiany
In real-life a whity.
pi_155818110
Hé! Wat een leuk topic.
Ben sinds een jaar ´´pescotariër´´ en sinds januari een vegetariër.

Vind het vegetarisch koken niet zozeer een uitdaging want vind het heerlijk in de keuken te staan. Wel leuk om te lezen dat de uitdaging meestal tijd is in plaats van ingrediënten.

Ik eet echter nooit vleesvervangers omdat ik daar weer een persoonlijke mening over heb en eet zo min mogelijk verwerkt voedsel. Maak graag alles zelf, net als een vegetarische burger. :)
Eet wel eieren van een boer hier dicht in de buurt, die kippen rennen het hele jaar rond.
Verder drink ik wel geitenmelk en gebruik het in gerechten, werkt voor mij qua moraal en maaggevoeligheid beter als koe, zelfde met yoghurt.

Misschien leuk om een dag schets achter te laten van wat iedereen op een dag eet?(vandaag)
Ik trap af:

O: Omelet van twee eieren met spinazie, twee sneeën speltbrood geroosterd met avocado.
L: 400 ML geitenyoghurt met verse nectarines en chia zaad.
T: Pink lady appel (favoriet) O+
D: Gegrilde rolletjes aubergine gevuld met rucola, spinazie, zelfgemaakte pesto en Chavroux in een pikante tomatensaus met wat peccorino eroverheen uit de oven, met wat sla.
T: Twee kleine blokjes pure chocola van zo'n hip raar bio merkje dat ik op de markt had gevonden. O+
pi_155818216
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 16:11 schreef Indiany het volgende:
Misschien leuk om een dag schets achter te laten van wat iedereen op een dag eet?(vandaag)
oh... nah effe denken...

Vanmorgen vroeg een halve liter Smoothie met véél aarbeien want die moesten op en een
avocado en havermelk.

Paar uurtjes later koffie met een verzelrijke cracker besmeerd met Calvé pindakaas dus :+

Net na mijn wandelingetje een klein omeletje van 1 ei met kaas en tomaat en 1 volkorenboterham
en een groot glas verse jus d'orange.

Wat ik vanavond nog ga eten...... géén idee :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  vrijdag 4 september 2015 @ 16:27:17 #167
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155818531
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Eens even kijken dan. :)
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.

Alleen wel jammer is dat het buiten de aanbiedingen om duurder is als biologisch vlees.
pi_155818769
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 16:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.

Alleen wel jammer is dat het buiten de aanbiedingen om duurder is als biologisch vlees.
Ik eet normaal gesproken altijd kale soja of gekruide en gedroogde soja, dat scheelt iets in de kosten en het is waarschijnlijk ook gezonder. Af en toe als het in de aanbieding is dan koop ik graag balletjes en zo. Daarnaast koop ik graag af en toe quorn als het in de aanbieding is. Ik eet dagelijks een ei, 500 gram magere kwark, minstens 100 gram kaas en daarnaast dus nog wat kikkererwten en pindakaas, hopelijk is 100 gram per dag soja genoeg voor mij.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155818880
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 16:08 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet door :+

Ik heb een tijdje Krekeltje Pindakaas gebruikt, maar die vond ik zo droog...
en duur ook trouwens, maar goed als ik iets lekker vind dan vind ik dat niet erg,
maar die vond ik dus niet echt lekker, dus voor die ene keer dat ik eens een
cracker of boterham met pindakaas eet neem ik weer gewoon lekker Calvé :P
Het is een kwestie van wennen. Ik moest er ook even aan wennen maar nu moet ik er niet aan denken om pindakaas met toegevoegde olieën te eten (dat is wat ze doen om de olie van de pinda's te mengen). Het liefst zou ik dagelijks pasta van amandelen en hazelnoten eten maar dat is helaas niet haalbaar voor mij, dat is veel te duur. Pinda's zijn prima voor de eiwitten en het is beter dan zoet beleg maar die noten zijn beter.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155821469
Ik eet als veganist meestal ongeveer zoiets op een dag;

Ontbijt:
Havermout met verse vruchten of golden syrup, kaneel en rozijnen en een kop thee

Tussendoor;
Meestal een banaan of een paar dadels of soms een koek of fruitreep

Lunch:
Iets van volkoren/rogge/of zuurdesembrood met hummus of een andere peulvruchtenpuree voor de eiwitten, soms een handje noten of chips erbij en vaak weer een stuk fruit

Avond;
Varieert heel erg maar mijn voorkeur is iets van een goed gevulde salade met een gepofte aardappel erbij ofzo voor de vulling. Gado Gado is wel een favoriet vegan gerecht bijvoorbeeld :9

Snoeperijen enzo:
Doe ik niet zoveel, maar als ik snoep doe ik het meestal goed en maak ik lekkere vegan brownies ofzo :)

Helpt dit je aan wat ideeën?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_155825960
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:

[..]

Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti. ;)
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_155830388
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Ik kook best vaak Indiaas, tenminste, ik experimenteer erop los. Ik heb ooit in India een workshopje gedaan waar ik de basis van curries heb geleerd. Die is simpel maar de vele kruiden, specerijen, ingrediënten en sauzen maken het interessant en lekker. Vanavond heb ik chana masala met rijst gemaakt, kreeg er zin in ;) maar mijn all time favoriete curries blijven palak paneer en paneer tikka masala. Met lekker garlic nan brood van de indiase toko om de hoek. :9
pi_156085766
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Hou ik ook erg van! :-)

Overigens niet Indiaas, maar wel superlekker: groene appelcurry uit Sri Lanka http://www.theflavorbende(...)eet-spicy-vegan.html

Als je een keer wat anders wil... De kruidenmix is een hoop werk, maar die zwarte kardamom maakt het wel geweldig.
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159368823
Ik ga deze topics eens doorspitten :)
sinds september 2015 volledig vegetarisch, maar zit er nu aan te denken om richting vegan te gaan, of eigenlijk dan plant based eten want ik heb nog wel leer enzo.. maar vind dat nog best een grote stap! Van normaal naar vegetarisch is ons heel erg meegevallen :)
pi_159368871
Ik eet juist weer af en toe Vlees :+

Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_159369097
vriend en ik besloten in december dat we met de aanwezige kennis over de voedselindustrie het eigenlijk echt niet tegenover onszelf en de wereld kunnen verantwoorden om (veel) vlees te eten. aldus; we zijn niet volledig vega gegaan, maar eten sindsdien in ieder geval vaker dan voorheen vegetarisch (nu 5 / 6 dagen p/w ipv 2 a 3 dagen p/w of zo). we houden wel allebei ontzettend van een goed stuk vlees, als we uit eten gaan of zo laten we dat dan ook niet staan.

anyhow, bevalt prima, we koken allebei graag en vooral ons geweten voelt zich er iets beter bij. :')

ik lees iig mee!
  zondag 24 januari 2016 @ 23:03:47 #177
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159369479
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 22:36 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik ga deze topics eens doorspitten :)
sinds september 2015 volledig vegetarisch, maar zit er nu aan te denken om richting vegan te gaan, of eigenlijk dan plant based eten want ik heb nog wel leer enzo.. maar vind dat nog best een grote stap! Van normaal naar vegetarisch is ons heel erg meegevallen :)
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.

En al mijn leerproducten en overige niet dierproefvrije producten heb ik in 1x in een vuilniszak gedonderd, dat was dan ook het makkelijkst :+
  zondag 24 januari 2016 @ 23:07:47 #178
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159369845
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees :+

Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Waarom in vredesnaam?
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159370137
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:03 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.

En al mijn leerproducten en overige niet dierproefvrije producten heb ik in 1x in een vuilniszak gedonderd, dat was dan ook het makkelijkst :+
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.

Er is tegenwoordig ook vegan kaas die echt naar kaas smaakt, van Charly's all is fair. Vooral de geitenkaas en cheddar zijn erg goed.

Het enige wat veganisme moeilijk maakt is dat je goed moet zoeken naar producten die je wel mag eten en dat je meer zelf moet doen, maar in principe is alles er en valt alles aan te passen. Shoarma, tonijnsalade, allerlei kazen, roomboter, taart, bijna alles is te koop.
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
  zondag 24 januari 2016 @ 23:38:40 #181
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159370590
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:25 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.

Er is tegenwoordig ook vegan kaas die echt naar kaas smaakt, van Charly's all is fair. Vooral de geitenkaas en cheddar zijn erg goed.

Het enige wat veganisme moeilijk maakt is dat je goed moet zoeken naar producten die je wel mag eten en dat je meer zelf moet doen, maar in principe is alles er en valt alles aan te passen. Shoarma, tonijnsalade, allerlei kazen, roomboter, taart, bijna alles is te koop.
Nee, wist niet eens dat er eentje was :P

Ja, er is inderdaad genoeg keus tegenwoordig... maar ik heb wel nog steeds een schurfthekel aan koken. Het gaat me ook steeds makkelijker af en ik ben veel minder geld kwijt dan in het begin. Je moet er gewoonweg 'handig' in worden.

Maar die nep geitenkaas... ekoplaza gewoon? dan kan ik mijn rucola/pijnboompitjes en geitenkaas pizza weer maken.
pi_159370818
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:15 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Waarom in vredesnaam?
Omdat ik daar soms trek in heb :+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_159371068
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:38 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Nee, wist niet eens dat er eentje was :P

Ja, er is inderdaad genoeg keus tegenwoordig... maar ik heb wel nog steeds een schurfthekel aan koken. Het gaat me ook steeds makkelijker af en ik ben veel minder geld kwijt dan in het begin. Je moet er gewoonweg 'handig' in worden.

Maar die nep geitenkaas... ekoplaza gewoon? dan kan ik mijn rucola/pijnboompitjes en geitenkaas pizza weer maken.
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.

FB is handig om bij te houden wat er aan producten beschikbaar is. Alles bestaat, maar het zijn vaak kleine ondernemers die dingen maken of importeren, en dan is het lastig te vinden. Via FB kun je alles vragen of evt kunnen mensen dingen naar je opsturen.

Er zijn veel groepen. Vegan supermarkt en Super vegans vind ik leuk. Maar Vegan Nederland is ook handig (al ben ik eruit omdat ik geen zin in discussies heb). En verder lokale groepen.

Overigens kun je ook zat kaas bestellen via Veggiedeli.nl en veggie4u.nl. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar de meeste vind ik nogal nep. Ok voor op pizza, maar verder niet. De kaas van Charly is de enige waar ik van onder de indruk van tot nu toe. En Violife vind ik goed genoeg voor op brood.
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159371113
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Omdat ik daar soms trek in heb :+
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159371311
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goed :+

Ik zei toch VET BIOLOGISCH :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  maandag 25 januari 2016 @ 00:16:50 #186
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159371502
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:53 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.

FB is handig om bij te houden wat er aan producten beschikbaar is. Alles bestaat, maar het zijn vaak kleine ondernemers die dingen maken of importeren, en dan is het lastig te vinden. Via FB kun je alles vragen of evt kunnen mensen dingen naar je opsturen.

Er zijn veel groepen. Vegan supermarkt en Super vegans vind ik leuk. Maar Vegan Nederland is ook handig (al ben ik eruit omdat ik geen zin in discussies heb). En verder lokale groepen.

Overigens kun je ook zat kaas bestellen via Veggiedeli.nl en veggie4u.nl. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar de meeste vind ik nogal nep. Ok voor op pizza, maar verder niet. De kaas van Charly is de enige waar ik van onder de indruk van tot nu toe. En Violife vind ik goed genoeg voor op brood.
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!

Ik heb afgelopen week deze gemaakt (alleen de margarita kant)


de combinatie van cashew en edelgist (met kruiden) gaf echt de perfecte nep mozzarella structuur/smaak.
pi_159371510
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:04 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goed :+

Ik zei toch VET BIOLOGISCH :P
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159371564
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:16 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!

Ik heb afgelopen week deze gemaakt (alleen de margarita kant)


de combinatie van cashew en edelgist (met kruiden) gaf echt de perfecte nep mozzarella structuur/smaak.
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn. :)
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
  maandag 25 januari 2016 @ 00:26:35 #189
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159371695
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:19 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn. :)
Ik ben bij nader inzien toch niet zo'n kikkererwten fan :+
Probeer het overigens wel elke keer en dan kan ik het weggooien.

Ik ben meer een avocado gekkie :D
pi_159371773
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:17 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?
dood is dood, daar zit weinig verschil in, maar het gaat natuurlijk om het leven daarvoor...

Nah... zal ik het topic maar ontvolgen dan :*
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_159372168
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159372605
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:

[..]

Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
Dit ja!
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_159373384
Ik eet sinds augustus 80 % vegan en dat is goed te doen voor mij.

Ik eet dus buiten de deur vegetarisch en soms maak ik een pizza met kaas; ik vind het zo een goede balans en ik voel me er lichamelijk ook prettig bij.

Er is tegenwoordig zo veel vegan aanbod te krijgen; dat was vroeger echt moeilijker. Ik heb al makkelijk toegang tot vegan kaas; yoghurt en slagroom. Je hoeft niets meer echt te missen.

En vegan cashew cheesecake is lekkerder dan gewone :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159373394
Voor degene die nu misschien wil zeggen " ja maar ik zag je vorige week posten over vlees eten " ..

Dat klopt; ik heb een ernstige vorm van de ziekte van Crohn en mijn arts vond dat ik vlees moet eten dus ik heb het even geprobeerd. Maar nee; daar voel ik me niet beter door dus dat was heel snel over :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159375141
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Tja, ik eet ook zuivel en eieren. Kippen gaan ook naar de slacht als ze geen eieren meer leggen. In de kaas die ik eet zit dierlijk stremsel en daar moeten toch ook koeien voor dood. Sowieso voor melk moeten koeien aan de lopende band zwanger zijn, ook niet echt ethisch, en deel van de bio-industrie. Je moet ergens de grens leggen. Iedereen legt die grens ergens anders en die grens kan natuurlijk ook verschuiven. Daar denk ik pragmatisch over en ik ga ook mensen niet veroordelen als ze wel (weer) vlees (gaan) eten. Sluit ook niet uit dat ik zelf ooit nog een keer vlees ga eten...
pi_159375571
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:

[..]

Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees.

Am de ene kant snap ik jullie punt hoor, met grens trekken en persoonlijke keuze. Maar je maakt wel een levend wezen dood dat geen keuze heeft. Dat doe je bij mensen ook niet, ook niet als ze je lekker lijken op een broodje, ook niet als je buurman toevallig een eikel is. Waarom is 'zin in' of 'lekker' of 'persoonlijke vrijheid' bij dieren opeens wel een goed argument? Ik snap dat oprecht niet.
“I planned my death carefully, unlike my life, which meandered along from one thing to another, despite my feeble attempts to control it.”
― Margaret Atwood, Lady Oracle
pi_159375589
Maar ik ga dit topic niet ontvolgen hoor omdat er één gekkie bijzit :+

Ik zei al, héél soms en ik kan het beter eerlijk zeggen vind ik dan, ik eet over het
algemeen Vegetarisch en als toevallig er toevallig iets langs komt dan lekker is en
Veganistisch, nou dan ben ik daar ook niet vies van

Er zijn trouwens ook nog 10 delen Vegetarisch eten voor de liefhebbers :P

CUL / [Vegetarisch eten #10]

Ook flexitariërs zijn hier welkom O+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  maandag 25 januari 2016 @ 10:31:09 #198
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_159375642
Kadavers eten :') _O- Godverdomme zeg. Laat iemand toch lekker zelf bepalen of hij/zij af en toe vlees eet of niet zonder daar zo verbolgen over te gaan doen zeg.

Ik at gisteren een heerlijke vegetarische soep die ik even snel in elkaar geklust had.

een zoete aardappel
halve flespompoen
lading wortels
uitje
knoflook
groentenbouillon
lading kruiden (milde currypoeder, garam massala, chilli, wat komijn)

Blender

Kokosmelk

eten. Nom!
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_159375664
kiek aan het eerste dat ik tegenkom is al een Veganistisch recept van mij,
ja ja toen was ik nog Fanvanhetlaatsteur...

quote:
12s.gif Op zaterdag 7 september 2013 16:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuin :D

Man had vandaag gekookt en die is dol op gebakken aubergine en van die grote groene pepers in
tomatensaus dus die heeft grote schalen vol gemaakt, er zal wel een deel in de vriezer belanden :+

De saus is weer net als hier CUL / [Vegetarisch eten #9]

[..]

Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.

Ik vind het erg machtig eten altijd dus ik eet er meestal maar een beetje van :% , maar het is wel lekker, met een stukje stokbrood of ander brood.

2i8hqp4.jpg

Ik heb liever de paprika's die daar staan, maar dat komt volgende keer, als ik weer kook :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_159375670
Is Grieks B-)
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')