Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 12:41 |
Om de wildgroei van losse vragen en topics die snel doodbloeden een beetje te beperken, dit topic. Niks is gek, en niks is logisch aan koken. ![]() En niks is zo vervelend als je al in de keuken staat, en je twijfelt wat te doen... Dus vraag raak, wellicht zijn er mensen online die je gelijk kunnen helpen. | |
Guyver2 | zondag 20 maart 2005 @ 13:17 |
Ja, klein vraagje. Kan jij koken? ![]() | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 13:18 |
Ja, en vele met mij hier in CUL... ![]() Dus als we allemaal een beetje helpen, moet het met jou ook nog goed komen.. ![]() | |
Steve-O | zondag 20 maart 2005 @ 14:09 |
Hoe kook ik een ei ![]() bakken gaat me prima af maar koken lukt me niet . | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 14:16 |
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen. ![]() Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei. 9 minuten voor een hard ei. | |
Grrrrrrrr | zondag 20 maart 2005 @ 14:20 |
Ok, hoe bak ik in hemelsnaam fatsoenlijk een biefstuk? Zo af en toe lukt het me om een mooie medium te bakken, maar dat is meer geluk dan wijsheid... | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 14:21 |
Biefstukkie bakken. Kijk deze maar even door, staan goede tips in! | |
snijder | zondag 20 maart 2005 @ 14:23 |
quote:Wel in de stompe kant prikken hè? Daar zit het luchtbelletje... 9 minuten? Dan heb je volgens mij een betonei. Als ik het goed weet is het 3 minuten voor een zacht eitje en 6 minuten voor een hardgekookt ei. | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 14:31 |
Ow dear, ik ben er ook niet zo heel best in... ![]() Klinkt wel logischer jouw verhaal. | |
DancingPhoebe | zondag 20 maart 2005 @ 14:32 |
Nou ik doe mijn ei altijd 9-10 minuten en dan is het een perfect hard gekookt ei hoor. | |
Stranger | zondag 20 maart 2005 @ 14:33 |
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor. | |
snijder | zondag 20 maart 2005 @ 14:34 |
quote:Daar heb je speciale eierprikkers voor. Dat kan gewoon niet mis gaan. | |
jpzegthallo | zondag 20 maart 2005 @ 14:38 |
quote:Gewoon een naald beetje doorduwen. Evt. eerst paar rondjes draaien met die naald, dan kan ie niet wegschieten. | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 14:40 |
Beetje groot vandaar de link... http://www.kooktoppers.nl/images/1310272800.jpg Een eierprikker! | |
ondeugend | zondag 20 maart 2005 @ 14:40 |
Ei koken ; Het verschilt een beetje of het ei uit de koelkast komt of niet. Ja ik weet dat eieren niet in de koelkast horen maar veel mensen doen het toch. Zelf weten. ![]() Een 'warm' ei : Zacht, 4 minuten Normaal, 5 minuten Hard, 6 minuten Koude eieren hebben een dikke minuut langer nodig. Om te voorkomen dat het ei barst, prik je inderdaad een gaatje (dat kan al met het puntje van een aardappelschilmesje) in de bolle kant, als je er daarnaast nog wat zout bij doet, kan er helemaal niets mis meer gaan. ![]() | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 14:44 |
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt... ![]() Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven? En wat is het verschil? | |
snijder | zondag 20 maart 2005 @ 15:07 |
quote:Als je hem in d magnetron opwarmt, loop je het risico dat je deeg wat slap wordt. Verdewr is er geen verschil dacht ik, afgezien van de tijd die er voor nodig is om op te warmen. | |
laffer | zondag 20 maart 2005 @ 15:13 |
huh, ik gooi altijd het ei in een pan met koud water en dan op het vuur zetten tot het water kookt... en 6 min. later issie klaar. nooit een gaatje in geprikt en ook nooit een gebarst ei gehad ![]() | |
Martijn_77 | zondag 20 maart 2005 @ 16:02 |
Hoe krijg ik een perfecte omelet? Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart | |
whispers | zondag 20 maart 2005 @ 16:11 |
quote:3 mogelijkheden: 1. Je vuur staat te hard 2. Je gebruikt te weinig vetstof 3. Je pan is te klein | |
Euc- | zondag 20 maart 2005 @ 16:15 |
zie boven, hij was me voor ![]() ![]() ![]() | |
Nembrionic | zondag 20 maart 2005 @ 17:12 |
quote:vetstof? ![]() ![]() Ohja...een belangrijk onderdeel van koken is nog altijd je gevoel. | |
Euc- | zondag 20 maart 2005 @ 17:15 |
quote:Is een normaal woord in de keuken hoor ![]() (Geklaarde) boter, olijf/zonnebloem olie etc. Trouwens bij boter: gebruik of geklaarde boter of doe je vlees pas in de pan nadat je klontje boter UITGEBRUIST IS. Anders is je boter namelijk niet heet genoeg en schroeit je vlees niet dicht. Hij is niet heet genoeg doordat een belangrijk bestandsdeel van boter water is, water kan maar maximaal 100 graden worden terwijl boter veel hoger kan. Wanneer de boter uitgebruist is is al het water eruit, en kan je boter dus veel heter worden. Beetje achtergrond informatie kan nooit kwaad, daarbij zie ik keer op keer weer eikels die als de boter net gesmolten is en niet eens begint te bruisen hun dure varkenshaasje erin mikken. [ Bericht 19% gewijzigd door Euc- op 20-03-2005 17:20:16 ] | |
Faithy | zondag 20 maart 2005 @ 17:26 |
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst? ![]() | |
Euc- | zondag 20 maart 2005 @ 17:33 |
quote:Je neemt: bladerdeeg blauwe kaas (Danablu) 1 ei room tomaten Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik (met een vork) gaatjes in het bladerdeeg (dit zorgt voor lucht). Prak de blauwe kaas, met het met het ei en roer er dan room door. Doe dit mengsel in de vorm en bekleed het met plakjes tomaat. Zet in de oven op 180 graden, als de tomaat begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is is het klaar. Eet het lauw of koud. Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven ![]() | |
Nembrionic | zondag 20 maart 2005 @ 18:02 |
quote:Ik weet wel wat vetstof is, ik heb het alleen nog nooit iemand daadwerkelijk horen gebruiken. Vooral niet in deze context. Zoals het Van Dale meldt: Vetstof: Uit vet bestaande stof. Daar valt boter dus buiten en olie ook ![]() Maargoed, de tip over het uitbruisen sta ik achter ![]() | |
sa-sa | zondag 20 maart 2005 @ 18:08 |
quote:*Gil* ![]() | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 18:12 |
![]() Ik leg het nog een keer uit. ![]() Je staat lekker te brietselen, en je bent een ingredient vergeten te kopen, wat dus ook wel eens gebeurd, dan kan je in dit topic een vervangend ingredient vragen, of als je vlees op hebt staan en je hebt geen idee hoe lang zoiets op het vuur moet staan... Daar is dit topic voor. En dat is handig, want zolang de search het niet doet... Moeten we roeien met de riemen die we hebben. ![]() | |
Euc- | zondag 20 maart 2005 @ 18:12 |
-edit- Neergezet in het goede topic.. ![]() Lekkerste hartige quiche? ![]() [ Bericht 39% gewijzigd door Oblivion op 20-03-2005 18:15:23 ] | |
Euc- | zondag 20 maart 2005 @ 18:15 |
quote:Hun zijn gewoon vergeten wat er ookalweer allemaal in moet en in welke volgorde ze het klaar moeten maken. Dus leg ik het ze even uit ![]() | |
sa-sa | zondag 20 maart 2005 @ 18:38 |
quote:Dankje! En sorry Oblivion, ik zal er niet meer om vragen! ![]() | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 19:08 |
quote:Euc- had je niet mogen laten gillen... ![]() Is al okay, goed opgelost zo toch? ![]() | |
inkie1010 | maandag 21 maart 2005 @ 16:55 |
Ik ga zometeen veldsla maken, ik heb hem ooit zelf bij iemand gegeten met azijn, uitje en suiker. Ik heb alleen geen ideeeee hoeveel azijn erin moet?? Ik vind teveel azijn in elk geval smerig, maar ik heb geen idee hoeveel teveel is ![]() Iemand overigens nog andere tips met veldsla? | |
Oblivion | maandag 21 maart 2005 @ 16:59 |
Is het niet zo als je het te azijnerig vind, je meer suiker erbij kan doen? Ik deed het trouwens met poedersuiker, lost eerder op. Gewoon in een apart bakje klaarmaken, wil ook wel eens helpen, als het verkeerd gaat heb je je sla nog... ![]() | |
snijder | maandag 21 maart 2005 @ 19:10 |
quote:Voor een vinaigraitte is de verhouding 1 op 4 voor azijn - olie. Vervolgens mosterd, zout en peper toevoegen. Maar suiker..... bah niet doen. Neem dan een frambozenazijn of een appelazijn, die zijn minder zuur. | |
Lienekien | maandag 21 maart 2005 @ 19:27 |
't Is helemaal niet zo gek om ook iets zoets door je vinaigrette te doen. Ik doe meestal honing erdoor. Voor veldsla zou ik doen: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, beetje honing, versgemalen zwarte peper. En je mengt het altijd eerst door elkaar in een bakje of een shakertje, anders mengen de ingrediënten niet goed. ![]() | |
inkie1010 | maandag 21 maart 2005 @ 19:30 |
Bedankt voor de tips! Ik vind dat zoete in de dressing juist lekker ![]() En Oblivion thx voor de "aparte bakjes" tip!! Zo kon het niet mis gaan! | |
Mini_rulez | donderdag 24 maart 2005 @ 23:45 |
quote:Eh, hem omdraaien? ![]() Idd, je vuur moet niet te hoog staan maar ook zeker niet te laag. Als je dan zorgt dat er genoeg boter/olie in je pan zit, kun je hem rustig laten liggen totdat de bovenkant enigszins droog begint te worden. Af en toe al wat schuiven zodat de omelet los komt van de bodem, dan kun je hem fatsoenlijk omdraaien zodat de andere kant ook gaar wordt. ![]() | |
karper | vrijdag 25 maart 2005 @ 02:21 |
de tip voor de perfecte omelet. roomboter in de pan en tijdens het verhitte uit smeren met een papiertje keukenrol. werkt echt geniaal goed. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 maart 2005 @ 09:49 |
Ik moet toch eens een plaatjes server gaan uitzoeken, heb hier perfect duidelijke illustratie´s hoe je een omelet bakken moet. Voor de filmfreaks, er is een japanse film over eten, Tampopo, daar wordt ook een perfecte omelet in gebakken,. Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet. Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen. Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is. | |
Lienekien | vrijdag 25 maart 2005 @ 09:54 |
quote:Ik zou hier een apart topic over openen in een ander forum! ![]() | |
Christiaan | vrijdag 25 maart 2005 @ 10:05 |
quote:www.imageshack.us, www.picserver.nl www.putfile.com www.radipshare.com etc. | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 13:57 |
Okay, ik heb 13 eieren op staan... ![]() En wil gevulde eieren gaan maken.... Ik heb al 1 recept van klonk, maar wil wel eens weten wat er allemaal meer mee te doen is. ![]() Recept van Klonk. | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:06 |
Wat jammer dat julle me niet konden helpen. ![]() Ik heb gedaan: 5 eieren, doormidden snijden eigeel apart in bakje doen. eigeel, zout, peper, mayo, gemberpoeder, garam masala en verse bieslook. ![]() Oh ja vergeten....Een stukje boursin. ![]() Lag er nog, dus ik dacht dat kan er wel in! Geslaagd! ![]() | |
Lienekien | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:10 |
Er was ooit een heel topic over eiersalade... | |
coz | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:10 |
quote:toch geen ![]() | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:21 |
quote:Ooit ja, maar de search staat uit, tot die tijd zullen we moeten roeien... ![]() | |
coz | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:24 |
http://google.fok.nl | |
coz | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:25 |
eiersalade ? | |
Lienekien | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:26 |
Eiersalade | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:26 |
Dank je wel. Te laat... ![]() ![]() | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:30 |
Trouwens er is toch wel een verschil.. ![]() Eiersalade en gevulde eieren? Maar goed. | |
Euc- | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:47 |
idd, zullen wel blond zijn :] | |
Lienekien | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:50 |
quote:Blond? ![]() | |
Euc- | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:52 |
Het was een grapje, rustig, denk aan je hart.. Adem diep in, houd je adem 2 seconden in en adem dan in een lange zucht weer uit, herhaal dit 10 keer. | |
Oblivion | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:53 |
Verder nog iemand eerste hulp nodig? Heb ze nu wel bij elkaar laten voegen, lieneke en coz dus het niet voor niets... ![]() | |
Lienekien | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:53 |
quote:Ik kan nog niet tot 10 tellen... ![]() | |
Lienekien | zaterdag 26 maart 2005 @ 15:54 |
-edit- Het was genoeg zo. ![]() Ontopic graag! [ Bericht 71% gewijzigd door Oblivion op 26-03-2005 16:01:55 ] | |
XcUZ_Me | zondag 27 maart 2005 @ 17:52 |
Ok, ik heb voor vanavond een gekruide varkenshaas gekocht ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | zondag 27 maart 2005 @ 17:54 |
In een braadslee? In een ovenschaal? Zou 'm eerst even rondom bakken in de pan, en dan nagaren in de oven. | |
XcUZ_Me | zondag 27 maart 2005 @ 17:58 |
quote:De braadslee/ovenschaal had ik ook al wel bedacht, maar moet er nog boter of olie in ofzo? Ik heb werkelijk geen idee. Dat rondom bakken is wel een goed idee, thnx! | |
Oblivion | zondag 27 maart 2005 @ 18:03 |
quote:Hmmmm, ik weet niet of je van ui houd? Maar je kan ;m garen op uienringen en dergelijke.... Champignons. Als je rondom bakt, kan je de boter waar je de varkenshaas in hebt gebakken overgieten. Halve uien erin, en varkenshaas er boven op. Moet je wel bekennen dat ik nog nooit dit gedaan heb, maar lijkt mij het meest logisch. ![]() | |
XcUZ_Me | zondag 27 maart 2005 @ 18:04 |
quote:'t Ding is al gekruid/gemarineerd, dus ik ga verder geen dingetjes toevoegen, misschien niet zo handig. Dat boterovergieten klinkt wel logisch, dat ga ik proberen! Thnx! ![]() | |
Oblivion | zondag 27 maart 2005 @ 18:10 |
quote:Good luck! ![]() | |
Duvel | maandag 28 maart 2005 @ 11:29 |
De varkenshaas was erg lekker! ![]() | |
Mini_rulez | maandag 28 maart 2005 @ 14:52 |
quote:Dat doe ik dus ook altijd met de olijfolie, zo heb je er ook veel minder van nodig. ![]() | |
snijder | maandag 28 maart 2005 @ 18:49 |
quote:Klopt, maar het geeft ook smaak. Ik moet er niet aan denken aardappelpuree te maken zonder boter.... | |
Oblivion | woensdag 6 april 2005 @ 18:54 |
VRAAG! : Hoe krijg je nou lekkere jus? Eerst de bloem dan het water? Eerst het water dan de bloem? Zout, peper? what? | |
BBQ-kip | woensdag 6 april 2005 @ 18:59 |
Je moet geen bloem door de jus doen, dat gaat gaar worden en dan krijg je een soort vettige saus en dat wordt niet lekker. Het is geen jus in ieder geval. Vleessap, klein beetje water erbij, goed roeren, beetje in laten koken en dan wanneer nodig nog wat zout en peper en een klontje boter erdoor laten "rollen" om het af te maken. Zo maak ik het altijd en mijn opa maakte het ook altijd zo en die was slager ![]() | |
Oblivion | woensdag 6 april 2005 @ 19:04 |
Vleessap? Jij kookt in vleessap? Wat is dat? Ik maak het ook nooit met bloem, dus ik zal zo manlief even een kets voor zijn heufd geven... ![]() | |
Oblivion | woensdag 6 april 2005 @ 19:04 |
Wel even bij vermelden, het gaat hier over biefstuk... ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 6 april 2005 @ 19:07 |
Het sap wat uit het vlees komt gemengd met de boter waarin je het vlees hebt bereid dus ![]() Jus hoort dun te zijn en donkerbruin, maar wel nog net helder, dus geen bloem erdoor poeren. Geef hem maar een flinke pets ![]() En bij biefstuk is het hetzelfde als bij ander vlees. | |
Talietje | donderdag 7 april 2005 @ 21:47 |
quote:tis heel lekker als je varkenshaas Rose blijft van binnen, dus niet al te lang bakken ![]() | |
Euc- | vrijdag 8 april 2005 @ 00:44 |
quote:Olie in de pan en heet laten worden, HEEL kort aanbakken, zodat je net dat knapperige randje om je haas heen krijgt, in een ovenschaal en in de oven op ongeveer 130 graden. Heer-lijk! Dan is hij helemaal donkerrood van binnen en niet een alleen precies in het midden ![]() | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 00:54 |
quote:Das mooi, want ik heb net weer varkenshaasje in geslagen. ![]() Overigens niet voor mezelf, ik eet geen varkensvlees... ![]() Nog meer lekkere dingen die je kunt met varkenshaas? | |
Euc- | vrijdag 8 april 2005 @ 01:03 |
Wat wij thuis vaker doen is vullen met zongedroogde tomaatjes en dan omwikkelen met gedroogde ham of spek. Jummie ![]() | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 01:08 |
Vullen? Moet ik 'm dan opensnijden? ![]() En dan ook weer snel bakken in olie, en dan de oven in? | |
Euc- | vrijdag 8 april 2005 @ 01:13 |
nouja, half insnijden en daarinn die tomaatjes proppen. Die kun je het beste gewoon sauteren, niet de oven in dus. | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 01:16 |
Okay, nu de vraag: Wat is sauteren precies...? ![]() Jajajajajaja, ik ben eigenlijk een gochem-mod... ![]() | |
Euc- | vrijdag 8 april 2005 @ 01:21 |
in de koekenpan bakken. (koekenpan heet officieel een sauteuze, dus sauteren doe je in een sauteuze, verrassing! ![]() | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 01:26 |
Okay dan! ![]() Maar dan kan je ook zelf gemaakte pesto erin duwen? Echt wel.. ![]() | |
Saffier | vrijdag 8 april 2005 @ 19:50 |
Ik ben op zoek naar tips en recepten voor iemand met een veel te hoog cholesterol-gehalte, iemand ideeen? Alvast bedankt! | |
BBQ-kip | vrijdag 8 april 2005 @ 20:26 |
Bij een veel te hoge cholesterolwaarde in het bloed kun je het beste echt naar de huisarts gaan en door hem een behandelplan laten uistippelen, met voeding alleen kun je dat niet genoeg omlaag brengen om weer op een gezonde waarde uit te komen. Vaak zul je echt met medicatie moeten gaan werken. Over gezond eten en cholesterolverlagende dieten zijn de meningen nogal sterk verdeeld. Ik kan je daar niet zo bij helpen, maar op de volgende site staan wat informatie van het Voedingscentrum, http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=1192 Ik wil er wel bijzeggen dat dit niet iedereen achter de ideeën van het Voedingscentrum staat en dat het dus niet dé waarheid is. | |
krakkemieke | vrijdag 8 april 2005 @ 20:32 |
Obli, na het vlees bakken, kan je de aanbaksels losmaken door wat water of wijn in de braadpan te doen en op hoog vuur op te lossen. Het vocht verdampt en je houdt jus over. | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 20:42 |
quote:Dat werkt dus niet echt.... Kijk met stoofvlees zit het lang in pan en dan wil het werken... ![]() Maar met biefstuk... Vette bende, de boel schift... ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 8 april 2005 @ 20:43 |
Nee, je haalt het vlees uit de pan, vocht toevoegen, roeren, verdampen, jus. Melk of room schift, dan wordt het kaas. Boter kan hooguit stollen door koude vloeistof, maar dat komt goed. | |
Oblivion | vrijdag 8 april 2005 @ 20:48 |
En hoe lang moet dat? Je vlees ligt dan koud te worden... ![]() Maar ik geloof dat je biefstuk een tijdje moet laten rusten he? ik zal het de volgende keer met wijn afblussen. Maar eens een keer proberen. | |
krakkemieke | vrijdag 8 april 2005 @ 20:56 |
Duurt maar even, vlees kan je afdekken met aluminiumfolie. Het gaat maar om een scheutje vocht. Met stoofvlees is het meer vocht, omdat het vlees er dan gaat sudderen. Maar in het geval van jus, is het maar net dat scheutje om de aanbaksels op te lossen. | |
Saffier | zaterdag 9 april 2005 @ 14:41 |
BBQ-kip, bedankt voor je link!! De vraag was voor een kennis, en ik dacht wel dat ze bij de huisarts zijn geweest. Ik heb iig jouw link doorgegeven!! Thanks | |
Faithy | zaterdag 9 april 2005 @ 15:15 |
hm.. denken jullie dat er iets te maken valt met gehakt, bladerdeeg en wokgroenten? ik denk dat 't wel te doen moet zijn, maar kan even niets bedenken.. iemand ideeen? *crea-bea-heb-geen-geld-dag* ![]() | |
Dinus | zaterdag 9 april 2005 @ 16:50 |
Hartig taartje? Bakvormpje bekleden met het bladerdeeg, roergebakken gehakt + groenten er door en een losgeklopt ei of saus zoals bijvoorbeeld kerriesaus. Als je geen bakvorm hebt, kan je ook flapjes maken en die in de over bakken. Of je wist dit zelf ook wel, en je bedoelde iets ingewikkelders?? Op smulweb kun je heel trouwens heel leuk zoeken naar een recept door de ingredïenten in te vullen bij "zoeken" heel verrassend soms! | |
GrotePier | woensdag 13 april 2005 @ 23:41 |
let wel op als je een lekker krokante bodem wil hebben moet je effe alleen de bladerdeeg in de vorm in de oven bakken en om extreem reizen te voorkomen kan je er een bakpapiertje in leggen en dan vullen met spliterwten....of gewoon een passen bakje of schaaltje op het pepier plaatsen...daarna is het erg lekker om een sausje te maken met room en een paar eierdooiers kaas en dat allemaal in de mixer en op smaak brengen met peper en zout en dat over de vulling gieten.... en langzaam bij 160 graden laten garen een beetje kaas er over strooien en effe de oven op 200 graden en een lekker kleurtje geven en klaar en smullen maar............. | |
krakkemieke | woensdag 13 april 2005 @ 23:44 |
Wat hierboven gezegd wordt. Ik zou wel de groenten gaar maken. | |
GrotePier | woensdag 13 april 2005 @ 23:49 |
lijkt me indd handig..... | |
coolbabe | zaterdag 16 april 2005 @ 12:42 |
Ik was hummus aan het maken maar ben een uitgeschoten met citroensap en de knoflook overheerst ook gigantisch. Is er nog wat aan te doen??![]() | |
Lienekien | zaterdag 16 april 2005 @ 13:39 |
Ook meer van de andere ingrediënten toevoegen. Dan maak je gewoon een grotere portie. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 16 april 2005 @ 15:04 |
quote:En mocht je te veel hebben dan mag je de rest wel aan mij geven | |
coolbabe | zaterdag 16 april 2005 @ 16:42 |
ff een blikje kopen dan, ik heb alleen nog gedroogde in huis. | |
Lienekien | zaterdag 16 april 2005 @ 16:46 |
Mogen wij je recept weten? Hoe ga je het eten, dippen of ergens bij...? | |
Nembrionic | zaterdag 16 april 2005 @ 22:23 |
quote:Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schieten ![]() | |
GrotePier | zondag 17 april 2005 @ 02:09 |
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden.... | |
Nembrionic | zondag 17 april 2005 @ 02:57 |
quote:ging me meer om de citroen op te heffen ![]() | |
Together-Alone | zondag 17 april 2005 @ 10:25 |
quote:Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch. | |
GrotePier | zondag 17 april 2005 @ 13:45 |
ja indd niet al het zure zal wegtrekken met die suiker maar een gedeelte van de zurigheid zal worden omgezet in het zoete....ja zal niet alles met suiker kunnen maskeren nee..... | |
nectarientje | maandag 18 april 2005 @ 12:52 |
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen? ![]() | |
XcUZ_Me | maandag 18 april 2005 @ 13:00 |
quote:Hangt er beetje vanaf hoe dik 'ie is. Voor dunne filet is 20 a 30 minuutjes voldoende, maar heb je een dikke, dan mag ie er zeker wel 40 minuten in. Lekker is trouwens: kipfilet opensnijden en vullen met een mengsel van mon chou en mosterd. Daar dan een lekker pittige ham omheen (coburger ofzo), inpakken in alufolie en 40 minuutjes in de oven. Heeerlijk ![]() | |
Oblivion | maandag 18 april 2005 @ 13:04 |
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek. ![]() Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker... ![]() | |
Martijn_77 | maandag 18 april 2005 @ 13:18 |
quote:Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken? | |
nectarientje | maandag 18 april 2005 @ 13:45 |
quote:mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep? | |
BBQ-kip | maandag 18 april 2005 @ 14:24 |
quote:Gootsteenontstopper? Ammoniak? ![]() Maar beter zou zijn een klein schepje kalk, dat neutraliseert het zuur, misschien bij de apotheek te halen (???) | |
Bass-Miss | maandag 18 april 2005 @ 14:27 |
Zout helpt ook wel tegen te zuur. | |
Oblivion | maandag 18 april 2005 @ 14:32 |
quote:Maar het spek hoef je niet echt op te eten... Lust je ook geen ham? Zoals hierboven genoemd is? Misschien kan je een zak kopen waar je in kan bakken? Hoe heet zo'n ding ook alweer... Ovenzak? En dan lekker boter kruiden erbij doen, en hup de oven in. Hoef je eigenlijk alleen maar de zak om te draaien. | |
Aventura | maandag 18 april 2005 @ 17:36 |
Help! Ik ben tomatensaus aan het maken, heb 5 pomodori ontveld, in stukken gesneden en nu zijn ze aan het pruttelen in een pan. Maar het blijft zo waterig. Wat te doen? | |
Oblivion | maandag 18 april 2005 @ 17:54 |
Afgieten? In een fijne zeef. | |
BBQ-kip | maandag 18 april 2005 @ 18:09 |
quote:Neeeeeee Gewoon zachtjes laten inkoken ![]() | |
Oblivion | maandag 18 april 2005 @ 18:22 |
![]() Als het acuut is, dan gaat ie bij toch echt door een vergiet heen... ![]() Maar snap wel wat je bedoeld, het dikt vanzelf in. | |
Bass-Miss | maandag 18 april 2005 @ 18:28 |
Ja, gewoon laten doorkoken, ofwel op heel hoog vuur zetten maar dan moet je er wel bij blijven en roeren. | |
Aventura | maandag 18 april 2005 @ 18:35 |
Ik heb het laten inkoken ![]() Dank allen ![]() (Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus). | |
Bass-Miss | maandag 18 april 2005 @ 18:37 |
quote:Daar nog een ajuintje bij en een paar chillipepers en wat drank en dan scampi's erin. ![]() Heb honger... | |
_Hestia_ | dinsdag 19 april 2005 @ 14:03 |
Handig topic, moet nog leren koken voor als ik over een paar maanden op kamers ga, in de meivakantie zijn me ouders een week weg, dus dan zal ik es gaan kijken of het me lukt wat eetbaars in elkaar te flansen ![]() | |
Rooligan | donderdag 21 april 2005 @ 12:34 |
tvp enzo! | |
the_disheaver | dinsdag 3 mei 2005 @ 18:12 |
Heb eindelijk een oven, dus ik dacht: laat ik eens een cake bakken! Daar ging alles goed, en hij smaakt ook nog eens goed (beetje zoet alleen...) maar nu mijn vraag: hoe kan ik m bewaren (om nou direct alles op te eten...) Gewoon als een normale cake verpakt droog en donker bewaren? Of toch de koelkast in? | |
BBQ-kip | dinsdag 3 mei 2005 @ 21:47 |
Ik zette mijn cakes altijd op een houten broodplank met over de cake een stuk aluminiumfolie, tegen het uitdrogen. Maar nu heb ik een echte (bling bling) Tupperware-cake-meeneem-en-bewaar-doos ![]() Maar niet in de koelkast zetten hoor, dat hoeft echt niet. | |
Oblivion | maandag 9 mei 2005 @ 15:46 |
Okay, heb hier kipfilet. Nu kan ik 'm in meel, en ei en paneer slaan, maar ja, is zo doorsnee.... En ik kan er ook ham en kaas tussen frutten, is ook al wel eens gedaan. Iemand een fris idee met de kip? | |
Lienekien | maandag 9 mei 2005 @ 15:49 |
KIP MET KOKOS EN ANANAS (Vleesgerecht voor 2 personen) Nodig: · 2 kipfilets · peper, zout · ketjap · 1 ei · gemalen kokos · boter of margarine · 2 schijven ananas + sap uit het blik * De filet met wat peper en zout bestrooien en met de ketjap bestrijken. In een diep bord het ei loskloppen. Op een ander bord de kokos strooien. De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen. * In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden. Hierin op een zacht vuurtje de filets aan iedere kant 4-5 minuten bakken. De filets op een bord leggen. * De ananas op een hoog vuur in de boter 1 minuut om en om bakken. Het ananassap toevoegen. De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren. * Lekker met rijst en toemis van boontjes. ![]() | |
Oblivion | maandag 9 mei 2005 @ 15:54 |
Ziet er wel goed uit, Lienekien. Maar helaas geen kokos voor handen. ![]() Nu weet ik dat je dat wel weg kan laten, maar dan krijg je weer een doorsnee recept. | |
BBQ-kip | maandag 9 mei 2005 @ 16:33 |
Kipfiletrepen paneren met ei, flink peper en wat zout en cornflakes. In de frituurpan mikken en even laten pruttelen. Wrap vullen met sla en slasaus (tuinkruiden/yoghurt/naturel) en met de repen kipfilet. Oprollen en naar binnen proppen op een zo fatsoenlijk mogelijke manier. Echt heel erg lekker ![]() | |
Oblivion | maandag 9 mei 2005 @ 16:39 |
Klinkt ook heel lekker.. Maar...gisteren ook al uit de frituur gegeten... ![]() Ik had een ander idee.... Beetje van lienekien: Gewoon aardappels, brocolli en ananas in kleine partjes, kip ook, bakken in soja en ananassap. Gedeelte eraf halen voor zoonlief. Zodat moeders nog even met de eagle chilisaus kan strooien... ![]() Ik ben inspiratieloos, en heb eigenlijk helemaal geen zin in uitgebereid koken... ![]() Morgen maar weer... ![]() | |
Oblivion | maandag 9 mei 2005 @ 16:42 |
Shoot vergeet de uitjes en de gembersaus... ![]() Oh en de knoflook... ![]() | |
nicoleo | woensdag 11 mei 2005 @ 12:09 |
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips? Nicole | |
Fratz | woensdag 11 mei 2005 @ 12:11 |
quote:een beetje mosterd, ketjap of ketchup doet wonderen! je kan er ook een beetje bouillonpoeder bij doen. | |
krakkemieke | woensdag 11 mei 2005 @ 22:09 |
Bak- en braadzooi gebruiken, dat is zout. | |
nectarientje | donderdag 2 juni 2005 @ 19:27 |
en even weer omhoog ![]() Hoe haal je snel en simpel het hart uit een witlof? En hoeveel moet eruit? Moet dat hele witte hardere stuk eruit of alleen het onderste stukje? | |
Lienekien | donderdag 2 juni 2005 @ 19:29 |
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit. Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen. | |
nectarientje | donderdag 2 juni 2005 @ 19:51 |
quote:ah zo heb ik het net gedaan! Bij de grotere stronken was dat geen probleem, de kleintjes vielen helaas uit elkaar ![]() Maar alles ligt nu in de oven dus we kunnen bijna gaan eten ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 17:46 |
*kick!* Ik wil een (zelfgemaakte) pizza met Artisjokken maken, maar hoe bereid je die verse Artisjok? ik heb hier wel een goede bereidingswijze gevonden volgens mij, maar is het anders wanneer je het voor pizza gebruikt? (minder lange kooktijd door het gebruik van oven voor pizza?). En als je niet het hele antisjok gebruikt: kun je het gekookte een dag bewaren? (of kun je de helft van de antisjok koken??) bvd! | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:16 |
iemand? | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:22 |
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok. Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo? | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:35 |
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken... http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html Het hart kan je gebruiken voor de pizza. Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit! | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:35 |
quote:Ja, met een beetje boter. Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:42 |
quote:Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn! ![]() Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel). En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken! | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:42 |
quote:En wat is lang? ![]() Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort... | |
Lienekien | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:44 |
quote:Volgens mij duurt het in de oven een eeuwigheid. Koken slechts 15 minuten. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:45 |
quote:Oh, dat is inderdaad best te doen... ![]() Koken is iets langer, 5 minuten, alhoewel ik 'm laatst wel meer dan aan half uur heb gekookt, en nog niet echt lekker gaar was. | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:45 |
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken. | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:45 |
quote:Gaat gewoon lukken! ![]() | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:46 |
quote:Lees mijn berichtje dan ook nog maar ![]() Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten... | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:49 |
quote:Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op ![]() | |
snijder | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:50 |
quote:Artisjokken: Eerst in ruim water met een beetje azijn koken tot dat ze gaar zijn (iets van 20 minuten geloof ik). Daarna kun je de blaadjes er 1 voor 1 afhalen en de onderkant uitzuigen (eerst in een azijn- of mayonnaise sausje dippen). Na het laatste blaade het "haar" verwijderen en dan kun je het hart eten. Voor de pizza zou ik je echter ingeblikte aanraden, 1 artisjokhart lijkt me wat weinig voor 1 pizza. Eet ze! | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:51 |
quote:Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje? | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:52 |
quote:Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen ![]() | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:54 |
quote:Lang koken! ![]() | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:55 |
quote:Shit ![]() | |
Oblivion | zaterdag 25 juni 2005 @ 18:58 |
quote:Ja, echt.... Eergisteren nog gedaan... ![]() Meer dan een half uur, en dan nog.... zo zo, net aan.... ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:04 |
quote:Nou, mijn antisjok moet ook lang! ![]() | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:09 |
quote:Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus ![]() ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:14 |
quote:Wat dacht je van een blik met mais ![]() | |
Tristessa | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:16 |
quote:Is minder uitdagend ![]() | |
snijder | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:17 |
quote:Wat dacht jij van een blik artisjokken ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:32 |
quote:Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud ![]() | |
snijder | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:33 |
quote:Dat zei ik toch! ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:39 |
quote:Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat... | |
snijder | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:40 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:42 |
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken... | |
snijder | zaterdag 25 juni 2005 @ 19:45 |
quote:OK ik heb wel het voordeel dat de supermarkt op 25 meter ligt. kan ik makkelijk onder het koken nog even wat ingrediënten halen.... ![]() | |
Sasandra | zondag 3 juli 2005 @ 20:21 |
Gisteren heb ik in een wilde bui verse rode bieten gekocht i.p.v. rode bietjes uit een potje. Ik weet alleen niet hoe ik ze klaar moet maken. Snijden en dan gewoon koken in water met een beetje zout? Iemand? | |
coolbabe | zondag 3 juli 2005 @ 20:26 |
De bieten heel in het water doen, dan koken. Een half uur zeker wel. Als je er in kunt prikken zijn ze gaar. Dan de schil er af trekken (gaat vrij simpel) en raspen, in plakken snijden of ik dobbelsteentjes (net wat je wil) Peper, zout, eventueel wat suiker erbij en klaar ![]() | |
the_disheaver | zondag 3 juli 2005 @ 20:30 |
Nooit zelf gekookt, maar ff gezocht: (bron)quote:Dusse: heb je ook Laurierblad gekocht? En zeker niet snijden voor het koken... | |
Sasandra | zondag 3 juli 2005 @ 22:07 |
Thanx, morgen 'ns proberen ![]() | |
Little_Angel | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:13 |
Oké... het is misschien een domme vraag maar bij mij worden de aardappels altijd zo waterig als ik ze gekookt heb en lijken ze wel uit elkaar te vallen. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:16 |
Heb je een magnetron? Ik zweer bij aardappels koken in de magnetron. Als ik ze op het vuur kook, gebruik ik een stoommandje onderin, zodat de aardappels helemaal niet in het water staan. Ik doe er nooit zout bij voor/tijdens het koken. Zo'n stoommandje: kost maar een paar euro bij de Blokker. Het kan ook nog liggen aan het type aardappel dat je gebruikt. Als je houdt van steviger aardappels zou ik vastkokers nemen. ![]() | |
Little_Angel | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:21 |
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze? | |
the_disheaver | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:25 |
Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Aardappels schillen, schoonspoelen, in pan met warm water gooien (of water in pan met aardappels gooien ![]() En koken maar. Geen zout. En minuut of 15 (hangt van type en vooral grootte af, dus ff met vork inprikken). Kook je op Gas? | |
Lienekien | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:26 |
Zet de aardappels in ieder geval niet onder water: een flinke bodem is genoeg. Let er ook op dat alle aardappels ongeveer even groot zijn: dus grote exemplaren halveren. Als het water kookt, deksel op de pan, gas iets omlaag draaien, water moet wel goed blijven koken maar niet over de rand gaan. Ik zou - ook weer afhankelijk van de grootte van de aardappels - na ongeveer 15 minuten eens gaan prikken hoe gaar ze zijn. | |
DrMarten | dinsdag 12 juli 2005 @ 12:29 |
quote:Aardappels in de pan mikken, water erbij zodat de onderste aardappels onder water staan (dus niet alle aardappels onder water). Laten koken tot ze gaar zijn (tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken), dit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens de aardappels afgieten en dan weer heel even terug op het vuur zetten en een paar keer door elkaar schudden, dan kook je ze droog en is dus het laatste water eruit (echt heel even en dus niet weglopen, want dan branden ze aan ![]() Of je er zout bij wilt doen hangt af van je smaak, persoonlijk gooi ik er altijd een beetje zout bij, maar m'n moeder bijvoorbeeld niet. Die eet nauwelijks zout. Net wat je lekker vindt. | |
Little_Angel | dinsdag 12 juli 2005 @ 13:02 |
Dank jullie wel! ![]() Dus iedereen was het eigenlijk eens over dat ik niet teveel water erbij moet doen. Hmm, vanavond maar eens uitproberen. Ik ga er iig geen zout bij doen, en de droogkookmethode van DrMarten ga ik ook uitproberen! Bedankt allemaal ![]() | |
the_disheaver | dinsdag 12 juli 2005 @ 13:14 |
Succes! ![]() | |
Nordic_Blue | dinsdag 12 juli 2005 @ 15:50 |
Vraag: Ik heb net visfilet gekocht, met mosterd/dille dressing. Nu wilde ik deze in de oven klaarmaken, in een ovenschaaltje. Om de vis niet helemaal uit te laten drogen wilde ik over de vis zelf olijfolie sprenkelen en in het schaaltje ook nog wat. Is dit een net zo'n goede manier als bakken in de koekenpan? | |
the_disheaver | dinsdag 12 juli 2005 @ 16:03 |
Ehhh, in aluminiumfolie wikkelen? En eventueel op het einde kort bakken zonder folie. (lijkt mij 'logisch', weet niet of het echt werkt!) | |
Little_Angel | dinsdag 12 juli 2005 @ 19:20 |
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. ![]() Met andere woorden; ze waren dus lekker! ![]() | |
Lienekien | dinsdag 12 juli 2005 @ 19:39 |
quote:En weet je nou ook wat je anders fout deed? ![]() | |
Little_Angel | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:15 |
quote:Ik heb er te veel water bij gedaan en ze te lang laten koken. Nu heb ik er echter een stuk minder water bij gedaan en ze zo eerst 5 min. laten koken op hoog vuur, en daarna heb ik dat ding op een lager vuurtje gezet en liet het geheel zo'n 15 minuten staan. Resultaat was precies wat ik wilde; geen zachte, waterige aardappels die te zout zijn. | |
Anthraxx | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:19 |
In een gerecht moet ik een kruidenbuiltje maken. Hoe doe ik dat, zonder dat alle kruiden door het gerecht vliegen. Kan het met een theezakje? Of kan je zulke dingen standaard kopen. Het gaat dus om hetgeen wat alles bij elkaar moet houden. Niet om de kruiden zelf ![]() | |
Lienekien | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:25 |
![]() Bind het bij elkaar met ongeverfd touw, bijv. sisaltouw. [ Bericht 1% gewijzigd door Lienekien op 12-07-2005 21:32:02 ] | |
Anthraxx | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:30 |
Origineel bedacht ![]() Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie ![]() | |
Lienekien | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:35 |
quote:Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni. Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel. ![]() Waar moet 't door? | |
Anthraxx | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:36 |
quote:Rijst ![]() | |
Tristessa | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:54 |
Hmm. Gewoon wat kruiden in een stukje schoon stof doen, de uiteinden van de stof bijelkaar doen en dan met een touwtje / elastiekje vastbinden. Tenminste, zo heb ik het wel eens op tv gezien ![]() | |
Tristessa | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:56 |
En dan dat kruidenbuiltje in de pan doen als je de rijst gaat koken, natuurlijk ![]() | |
Tristessa | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:57 |
Hmm, nu ik er bij nadenk moet het natuurlijk wel een bepaald soort stof zijn. Volgens mij een soort kaasdoekstof. | |
Anthraxx | dinsdag 12 juli 2005 @ 22:13 |
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo? | |
Tristessa | dinsdag 12 juli 2005 @ 22:21 |
quote:Hmm denk het niet eigenlijk ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 12 juli 2005 @ 23:05 |
quote:Je kunt in een kookwinkel of in sommige supermarkten ook speciaal touw halen om het bij elkaar te binden. En als je een gaasje zou gebruiken zou ik een steriel gaasje pakken. | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2005 @ 00:48 |
quote:Theezakje openvouwen, legen, vullen, weer dichtnieten. | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 10:44 |
Ik wil lekkere scampi's gaan maken ![]() Nu heb ik dit eerder gedaan met vooral knoflook en citroen met olijfolie. Maar ze waren toch niet helemaal super. Hebben jullie nog tips? | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 10:49 |
Wat was er dan niet super aan? ![]() Hmmm, scampi's ![]() Rauw en gepeld in een ovenschaal leggen. Dan uitje, vele tenen knoflook ook gesneden en een spaans pepertje snijden, bakken in veel roomboter. Dan room erbij even door laten garen. Over de scampi's doen, en dan op 180 graden lekker bakken in de oven... ![]() Minuut of 10 denk ik... ![]() | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 10:52 |
Ik blijf les krijgen van jou ![]() Wat voor room? Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in. Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild. | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 10:57 |
Maken jullie trouwens ooit stoofpeertjes? Stoofpeertjes van oma's recept: Voor 2 personen: 1 blik peertjes van de lidl Beetje bruine suiker Kaneel Bakboter (geen croma ![]() De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak). Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje (ik gebruik net niet de laagste stand) 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren. ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 11:03 |
quote: ![]() Euhm, room die voor warme sauzen is... Euhm Koksroom! Of Kookroom. Van Campina. EN nog even voor je gesnuffeld, in dit Tapas! topic staan ook nog wel lekkere scampi dingen... ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 11:05 |
quote:Hier... ![]() Recepten voor stoofperen? ![]() | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 11:09 |
Die staat nu bij mijn favorieten! Ik vind het leuk om lekkere dingen te koken maar ik ben zelf niet zo creatief, ik moet het echt hebben van recepten. | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 11:12 |
quote:Die van mij is net iets simpeler ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 11:17 |
quote:Jij moet ook je recept daar bij knallen! ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 11:19 |
quote:Ik ook! Maar als ik eenmaal een recept gemaakt heb, kan ik er wel mee varieren. Maar eerst maak ik altijd het recept zoals het geschreven staat... ![]() | |
Faithz | donderdag 14 juli 2005 @ 11:19 |
![]() done | |
Oblivion | donderdag 14 juli 2005 @ 11:19 |
quote:Ik ga 'm keer proberen! | |
Ingrid19 | zaterdag 16 juli 2005 @ 17:36 |
Wat is beter/lekkerder? Maiskolf (suikermais) koken of in de oven? | |
Oblivion | zaterdag 16 juli 2005 @ 17:43 |
Ik zou voor koken gaan. Heb vaak het idee dat de kolf flink uitdroogt in de oven. ![]() | |
Anthraxx | zaterdag 16 juli 2005 @ 17:46 |
Koken vind ik hem het lekkerst trouwens. Even het blad en het 'stro' eraf en in een flinke pan met water ruim 20 minuten laten koken. ![]() | |
Faithy | zaterdag 16 juli 2005 @ 17:50 |
Zal ik vanavond een Indische of een Chinese Rijsttafel halen? ik kom er niet uit ![]() | |
snijder | zaterdag 16 juli 2005 @ 17:53 |
quote:De Indische! | |
Ingrid19 | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:22 |
Dan ga ik ze koken! Tnx! | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:45 |
Ik heb bevroren zalm. Ik wil ze in de pan gaan bakken, hoe lang moet dat ongeveer? | |
Faithy | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:47 |
tot het gaar is ![]() euhm.. eerst heel rustig bakken lijkt mij het verstandigst, want anders is de buitenkant gaar, en de binnenkant rauw.. dus tsja.. tijdsindicatie ligt aan de dikte van de zalm denk ik ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:49 |
1 à 2 cm, niet dikker ![]() | |
Faithy | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:51 |
ik neem aan dattie nu al buiten de vriezer ligt? laat dat nog even een half uurtje liggen zou ik zo zeggen, dan is de buitenkant al wat zachter.. maar ben zelf niet zo'n vis expert, doe het meestal op gevoel, en dat komt meestal wel goed, maarjah, ik heb hier die zalmfilet van jou niet liggen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:53 |
Ik probeer wel wat, als 'ie mislukt heb ik nog altijd een frietpan ![]() | |
Anthraxx | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:54 |
Zalm frituren is misschien ook een optie? ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 18:58 |
quote:Nu je 't zegt ![]() | |
Oblivion | zaterdag 16 juli 2005 @ 19:06 |
Als de zalm geheel ondooit is, dan gril je 'm aan 1 kant totdat de zijkanten bijna gaar zijn, dan omdraaien, nog een paar minuutjes issie mooi roze van binnen! ![]() | |
snijder | zaterdag 16 juli 2005 @ 19:15 |
quote:Een ander lekker idee is om de moot maar op 1 kant te bakken en niet om te draaien. Of als je een filet met aan 1 kant vel, alleen op de velkant bakken. Gewoon wachten totdat de bovenkant glazig wordt en op een niet al te hoog vuur. Is erg lekker, krokant van onderen en boterzacht van boven. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 19:23 |
Jullie zijn al te laat ![]() | |
Oblivion | zaterdag 16 juli 2005 @ 20:35 |
quote:Joa, of jij te vroeg... ![]() Wat heb je uiteindelijk gedaan? | |
the_disheaver | zaterdag 16 juli 2005 @ 22:51 |
quote:Ja ik ben te laat! Maar stomen. Of met zo'n paninzet-stoomdinges ( ![]() ![]() Deksel op de pan, en op erg zacht vuur. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2005 @ 23:40 |
quote:Ik de koekenpan gebakken. 't Smaakte best aardig ![]() | |
Faithz | dinsdag 19 juli 2005 @ 12:35 |
Na een tip uit dit topic: Post van mij in "wat eten we vandaag" quote:Ben benieuw op dit smaakt. | |
RayMania | dinsdag 19 juli 2005 @ 12:37 |
Hoe kook je witlof? Ik ben echt een n00b op kookgebied ![]() Mijn moeder mompelde wel iets over zout, nootmuskaat, allesbinder...maar ja...die zit nu in Tsjechië dus hulp is nodig! | |
Ingrid19 | dinsdag 19 juli 2005 @ 12:55 |
quote:En klopt het dat het middelste gedeelte het bittere gedeelte is? dus dat je die moet wegsnijden? En hoe lang moet je bloemkool koken? | |
Faithz | dinsdag 19 juli 2005 @ 13:32 |
Kijk eens hier ![]() Witlof | |
Faithz | dinsdag 19 juli 2005 @ 13:35 |
En bloemkool: De traditionele bloemkool bereidingswijze. De bloemkool ontdoen van bladeren en de kool in kleinere stukken (bloemkool roosjes) snijden. Zet deze stukken een uurtje in water met wat zout om ze van eventueel ongedierte te ontdoen. Als je hem in de winkel heb gekocht is er trouwens bijna nooit ongedierte te vinden in de kool. (Maar ik krijg die dingen altijd uit een volkstuin.) Vis de stukken uit het water en doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat de kool niet droogkookt. (200 cl of plastic beker) Zet de kool op het vuur en draai het laag als het water kookt. Laat het 10 tot 20 minuten koken op laag vuur. Neem de bloemkool van het vuur, afgieten en warm houden. Bewaar het kookvocht om volgens een van de onderstaande recepten een saus te maken. De moderne bereiding van bloemkool. De bloemkool ontdoen van de bladeren en in roosjes verdelen. Zet de stukken een uurtje in water met zout om ze van het ongedierte te ontdoen. Ondertussen 1 ui schoonmaken, in ringen snijden en deze ringen fijn snipperen (of gebruik een blitzhakker of zo iets). Doe een eetlepel boter in een (gewone kook)pan en doe hier de ui in met een halve eetlepel kerrie. Laat dit even fruiten en als de ui wat gelig wordt voeg je de uitgelekte bloemkoolroosjes er aan toe. De bloemkoolroosjes met een houten spatel af en toe voorzichtig omscheppen en in 8 tot 15 minuten op laag vuur gaar laten smoren. (zie voetnoot 1) Indien nodig een heel klein beetje water toevoegen tijdens het smoren. Als de bloemkool gaar is deze afgieten en het kookvocht opvangen om er een van de onderstaande sauzen van te maken. -------------------------------------------------------------------------------- KAASSAUS Smelt 50 gram boter in een steelpannetje met anti-aanbakbodem en roer hier 50 gram bloem doorheen. Als het goed doorgeroerd is en een gladde saus vormt moet je deze nog eventjes goed warm laten worden, tot het pruttelt, en oppassen dat het niet bruin gaat kleuren. Van het vuur nemen en er 3 dl kookvocht (als je te weinig hebt aanvullen met melk) doorroeren. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als de saus te dik is kan je hem nog verdunnen met kookvocht/melk tot de goede dikte. Laat de saus goed aan de kook komen en roer er 100 gram in dunne plakken gesneden oude kaas door en eventueel een klein beetje zout. -------------------------------------------------------------------------------- BLOEMKOOLSAUS Maak een roux door 50 gram boter te smelten en hier 50 gram bloem door te roeren. Goed warm laten worden en van het vuur afhalen. Voeg nu 3 dl melk en/of kookvocht toe. Goed door elkaar roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Weer op het vuur zetten en onder voortdurend, voorzichtig, roeren warm laten worden en laten binden. Eventueel kan je er nog wat meer vocht doorroeren. Op smaak brengen met peper, zout en veel nootmuskaat. -------------------------------------------------------------------------------- TOMATENSAUS (deze saus kost wat meer tijd, dus direct beginnen als je de bloemkool in zout water zet) Smelt 10 gram boter in een pan en fruit hierin een gesnipperde ui. Voeg 500 gram in vieren gesneden tomaten, 1 takje lavas of maggiplant, een mespuntje oregano, 3 takjes bladselderie en 3 takjes peterselie toe. Smoor het geheel in 10 minuten gaar. Los bouillontablet op in 2 dl heet water en roer dit door de saus. Laat dit 20 minuten op laag vuur, liefst met een vlamverdeler, sudderen. Wrijf het tomatenmengsel door een zeef. Vang het vocht op. Smelt 35 gram boter in een pan en roer er 35 gram bloem door. Schenk een deel van de tomatenbouillon erbij en blijf roeren tot er een gladde massa onstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen door de roux. Laat de saus 3 minuten pruttelen. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker. Haal de saus van het vuur en roer er nog wat koffieroom door. De saus warm houden, maar beslist niet meer koken. -------------------------------------------------------------------------------- Voetnoot 1: Smoren: Dit is een bereidingswijze voor harde groente. De groente wordt op een lage warmtebron, in een gesloten pan onder nu en dan omschudden gaar gemaakt in gesmolten boter, vet of olie. Aan de boter, het vet of de olie kan men indien gewenst kruiden, specerijen of aromatische produkten toevoegen (b.v. ui, paprikapoeder, kerrie, e.d.). Het vetlaagje met de geurige stoffen omhult het gerecht. Zo nodig overgebleven vocht binden met aangemengde maïzena. De bereidingstijd is evenlang als de kooktijd van de groente. ![]() ![]() | |
snijder | dinsdag 19 juli 2005 @ 14:18 |
quote:Witlof halveren en het harde middenstuk verwijderen. In ruim water gaar koken (minuutje of 15 schat ik) Uit laten lekken in het vergiet. De stronkjes in ham rollen en in een platte overschaal leggen. Geraspte kaas er overheen strooien. Kwartiertje in de oven (niet te warm, 150) Smullen maar, vergeet niet het kookvocht uit de overschaal op te drinken. | |
Ingrid19 | dinsdag 19 juli 2005 @ 15:06 |
quote:Zonder ham en de oven ga ik het proberen. En de bloemkool binnenkort ook! Thuis aten we het regelmatig, zelf nog nooit gemaakt! Mn man durft het niet aan, want hij kreeg het thuis te eten, maar dan erg bitter en tot snot gekookt. En de bloemkool te hard en met een vies sausje. Hopelijk kan ik het beter! ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 19 juli 2005 @ 15:07 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Faithz | dinsdag 19 juli 2005 @ 15:29 |
quote:Ik hoef het dus ook niet ![]() ![]() Nee mijn moeder kon niet koken ![]() | |
jpzegthallo | dinsdag 19 juli 2005 @ 16:02 |
quote:Is dat heul speciale yoghurt, of kan ik daar ook gewone (magere?) voor gebruiken? | |
Ingrid19 | dinsdag 19 juli 2005 @ 16:07 |
quote:Ik heb alleen een afkeer van spruiten. En ham, spek, bacon enzo. Gelukkig kan mijn vader goed koken, daarom vind ik veel groenten wel lekker. ![]() | |
Faithz | dinsdag 19 juli 2005 @ 16:08 |
Dat probleem ga ik ook tegenaan lopen. Ik eet het gewoon echt niet. Hoe moet ik dan het goede voorbeeld geven? ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 19 juli 2005 @ 16:09 |
quote:Dat is van die hele dikke yoghurt, smaakvoller dan die dunne drab (magere yoghurt genoemd) | |
jpzegthallo | dinsdag 19 juli 2005 @ 16:25 |
quote:Nou heb ik dat niet in huis, maar kan ik dat redden met wat boter + yoghurt ofzo? ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 19 juli 2005 @ 17:32 |
Nee, dan gewoon alleen de dunne yoghurt gebruiken, maar dikke yoghurt is altijd lekkerder in gerechten ![]() Gewoon eens proberen, wedden dat je nooit meer dunne smakeloze yoghurt wil ![]() | |
jpzegthallo | dinsdag 19 juli 2005 @ 18:39 |
quote:Maar mijn moeder heeft liever wat dunnere 'drab'. Maar het is gelukt. Ik heb nog wat kwark gevonden, en dat vermengd met yoghurt. Beetje zurig ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 19 juli 2005 @ 18:41 |
ik ga binnenkort op kamers dus alvast bedankt voor dit meesterlijke topic ![]() | |
Faithz | woensdag 20 juli 2005 @ 11:20 |
quote:Dit was LEKKER!!!!! ![]() Hebben we gisteren goed van gegeten!! Dat is nog eens leuk om met kipfilet te doen. Anders is het ook maar een droog stuk vlees. | |
Oblivion | vrijdag 22 juli 2005 @ 15:54 |
Als je nou champignonnetjes in je pasta saus wil verwerken, moet je die flink laten mee koken? Of pas een paar minuten voor het einde erin gooien? | |
Faithz | vrijdag 22 juli 2005 @ 16:01 |
Ik werk het altijd af van hard naar zacht. Dus Champinons als een van de laatste. Even pruttelen en dan de saus erbij. Het is nogal snel prut ![]() | |
Oblivion | vrijdag 22 juli 2005 @ 16:03 |
Ja he, dacht al dat ik dan tot snot zou koken... ![]() Bedankt! | |
BBQ-kip | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:26 |
Ik bak mijn champignons het liefst even en anders laat ik ze lang meestoven ![]() * BBQ-kip houdt niet van niet gare champignons ![]() | |
Oblivion | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:34 |
Nee, ik heb ze er nu al een kwartiertje erin zitten... ![]() Ze waren nog een beetje te hard... ![]() Das niet lekker nee. | |
Faithz | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:38 |
Met 20 minuutjes moet het wel lukken toch ![]() Even pruttelen is betrekkelijk natuurlijk ![]() | |
Oblivion | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:40 |
quote: ![]() Smaakt anders voortreffelijk.... | |
Faithz | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:41 |
Wat heb je nu precies gemaakt? | |
Ingrid19 | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:44 |
Als ik nou een bladerdeeg taartje wil maken met van alles wat nog in de kast staat zeg maar. Hoeveel ei/melk/room/ oid zal ik er dan doorheen doen? Voor 2 personen. | |
Lienekien | vrijdag 22 juli 2005 @ 17:49 |
quote:Hoeveel bladerdeeg heb je en wat wil je er als vulling in doen? Bij bladerdeegtaartjes is het altijd een kwestie om te zorgen dat er niet te veel vocht aan te pas komt, omdat de bodem anders niet gaar wordt. | |
Oblivion | vrijdag 22 juli 2005 @ 18:00 |
quote:Een pastasaus.... En lekker... ![]() Gedaan: Gehakt gerult in basilicum olie, daarna uitjes in basilicum olie gefruit, tomaatjes erbij (in blik) En daarna nog even stoven in witte wijn... ![]() Gehakt erbij gedaan. Beetje ketchup, oregano, bieslook, peterselie etc etc.. Peper en een boullion blokje. Toen toch maar een half groot blikje tomatenpuree, beetje water, zwarte olijven zonder pit en daarna de kastagne champignons. ![]() Daarna nog even een kwartiertje laten sudderen. Smaakte heel erg goed! | |
Ingrid19 | vrijdag 22 juli 2005 @ 20:41 |
quote:Ehm, geen idee. Vulling met groenten. Gewoon maar wat op de gok erbij doen dan? En kun je het beste ei en room doen, of kan het ook met iets anders? | |
Faithz | zaterdag 23 juli 2005 @ 11:34 |
quote:Klinkt goed!! Mijn vriendin houdt niet van wijn dus daar kook ik nooit mee, vind ik wel jammer ![]() | |
Oblivion | zaterdag 23 juli 2005 @ 13:36 |
quote:Proef je helemaal niks van... ![]() Als jij het niet zegt, zal zij het nooit weten. Was meer om de uitjes een beetje te smoren... | |
Lienekien | zaterdag 23 juli 2005 @ 13:57 |
quote:Laten we uitgaan van 5 à 6 plakjes bladerdeeg. Laat die goed ontdooien. Bekleed daarmee een ingevette taartvorm of ovenschaal. Zorg dat de randjes wat overlappen en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Maak een groentenvulling op het vuur. Gebruik niet al te veel natte groenten (champignons, tomaten zijn erg nat) en giet het vocht van de vulling voordat je deze in de schaal doet. Ik zou er dan een zakje geraspte kaas over verdelen. Kluts 3 eieren met een bekertje crème fraîche (of slagroom) en doe dat er overheen. Ongeveer een half uur à 40 minuten in een oven van 180 graden. | |
Ingrid19 | zaterdag 23 juli 2005 @ 18:33 |
quote:Dat ga ik proberen! Tnx! | |
Faithz | maandag 1 augustus 2005 @ 13:11 |
Help ![]() Vanavond krijg ik 2 eters. Eentje lust geen vis dus helaas geen lekker visje of garnaal ![]() Wat ik al heb: Salade met Galia meloen, ijsbergsla en kipfilet. Stokbroodje met kruidenboter en tapenade. Misschien een soepje vooraf? Ik wil er nog iets warms bij ![]() Geen idee eigenlijk. Iets met gebakken aardappeltjes? Heb suggesties nodig!! ![]() | |
DrMarten | maandag 1 augustus 2005 @ 13:17 |
Met die salade en brood heb je al een behoorlijke maaltijd denk ik, is dat soepje dan niet genoeg warms? Desnoods serveer je het niet vooraf, maar gewoon tegelijkertijd. | |
Faithz | maandag 1 augustus 2005 @ 13:35 |
Teveel is niet erg, ik hou van afwisselend ![]() | |
Nembrionic | maandag 1 augustus 2005 @ 13:43 |
quote:Aardappeltjes Biefstukkie... Wat ik gisteren gedaan heb is een oveschaal pakken, olijfolie erin. Kilo aardappeltjes(niet al te grote) in 4-en gesneden, goed gewassen en in de schaal gegooid. (Ongeschilt) 4 tenen uitgeperste knoflook erover. Eetlepel Rozemarijn erover. Uit de losse hand wat zeezout. Vers gemalen zwarte peper erover. Even lekker door elkaar scheppen en een uurtje in de oven op 200C. Daar kun je natuurlijk nog een jus-tje bij doen ofso bij het opdienen. Of liever: de onderverdunde biefstukjus... | |
Allan24 | woensdag 3 augustus 2005 @ 23:45 |
Oké, question! Ik hoop dat ik het hier goed zet, trouwens. Een poosje geleden heb ik ergens een salade op met o.a. pijnboompitten en een soort van pakketje crèmige geitenkaas gehuld in spekreepjes (of zoiets). Nu gaat het me heus wel lukken om een salade te maken en met geroosterde pijnboompitten aan de gang te gaan, maar hoe doe ik dat met die geitenkaas? Het had, qua uiterlijk, nog wel het meest weg van ontbijtspek of iets dergelijks, en dan in de vorm en grootte van Babybel kaasjes. Dat wil ik dus ook gaan maken, als toevoeging aan de salade, maar: hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is ervoor nodig.. spek, ham, of iets anders? En hoe maak ik daar een mooi pakketje van, zonder dat alles onder zit? Help! ![]() | |
snijder | donderdag 4 augustus 2005 @ 08:13 |
quote:Dan maak je toch pakketjes van filodeeg? Die kun je dan afbakken in de oven. | |
coolbabe | donderdag 4 augustus 2005 @ 09:59 |
Rij naar je dichtsbijzijnde AH of Den Besten en pluk het daar uit de vitrine. Succes ![]() ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 4 augustus 2005 @ 12:22 |
Dat is heel makkelijk hoor Allan24 ![]() Koop een rol zachte geitenkaas, ook wel aangeduid als verse geitenkaas, het is wit en heel korrelig. Kun je gewoon kopen bij de AH, Plusmarkt, KonMar, etc. Je kunt het ook bij de kaasboer kopen, die kan het dan alvast in mooie plakjes snijden (1 pakketje per persoon is 1 plak geitenkaas), aangezien dit normaal weleens lastig is, omdat de kaas zo zacht en plakkerig is, het breekt snel en plakt dan aan je mes vast. Als het gebroken is is het ook niet zo erg, gewoon een mooi "babybelletje" van vormen. Dan van die lange plakken ontbijtspek er omheen vouwen, niet te dik, maar wel alles moet bedekt zijn, ik zou zeggen 3 plakjes ontbijtspek per plak kaas. Dan in een ovenschoteltje leggen met de uiteinden van het ontbijtspek omlaag. Oven voorverwarmen op 200/220 graden, kwartiertje in de oven, kijken of het spek lekker knapperig is en de kaas zacht is (even voorzichtig voelen), zo nodig nog langer doen. Dan uit de oven halen en warm op je salade leggen ![]() Heerlijk! En vergeet niet de pijnboompitjes te roosteren zonder boter/olie, en maar heel kort, ze hoeven niet zwart/donkerbruin, dan krijgen ze zo'n ranzige vetsmaak ![]() | |
Faithz | donderdag 4 augustus 2005 @ 14:38 |
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier? | |
Lienekien | donderdag 4 augustus 2005 @ 14:43 |
quote:Als je een beetje handig bent, dan doe je het door de dooier boven een kopje heen en weer te doen van de ene dop naar de andere. Het eiwit valt dan in het kopje. ![]() Maar als je dat niet goed kunt, dan kun je bij Blokker een heel simpel dingetje kopen. Dat past over een kopje en daar gooi je de inhoud van het ei in. Het eiwit loopt eruit door sleufjes en de dooier blijft erin liggen. ![]() | |
Allan24 | donderdag 4 augustus 2005 @ 14:50 |
Mijn dank is groot! Ik ga het binnenkort eens proberen. ![]() | |
snijder | vrijdag 5 augustus 2005 @ 18:32 |
quote:Inderdaad zoals hierboven beschreven, maar het beste lukt het m.i met een eierscheider. Kost overigens 3x niks. | |
Nembrionic | vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:22 |
quote:Die staat er toch ook bij? ![]() | |
snijder | vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:39 |
quote:Zo bedoel ik het ook. Met eierdopjes prima, maar met eierscheider (wat een scrabble woord) werkt het net iets makkelijker. En of Blokker goedkoper is, laat ik in het midden, | |
Ingrid19 | zaterdag 13 augustus 2005 @ 16:15 |
Ik heb een spitskool gekocht, maar weet eik niet goed wat ik ermee moet doen. Gewoon koken en hoe lang moet dat? Of kan je het ook roerbakken? En moet je het dan van tevoren nog een paar minuten koken? Wie kan mij helpen? | |
BBQ-kip | zaterdag 13 augustus 2005 @ 16:58 |
Ik doe spitskool meestal eerst fijn snijden en koken in weinig water, moet best lang tot het gaar wordt, gewoon tussendoor steeds checken of het al gaar is. En daarna afgieten, klont boter erbij, wat bloem en nootmuscaat en dan goed roeren ![]() Da's de ouderwetse manier tenminste, die ik soms wel heel lekker vind ![]() Je kunt er ook kerriekool van maken, maar daarvan weet ik niet hoe het moet. | |
Martijn_77 | zaterdag 13 augustus 2005 @ 19:59 |
quote:Wat ik er van weet is koken met veel kerrie poeder in het water (zo doen wij het ook wel eens). Maar of er verder iets bij moet zou ik niet weten | |
Lienekien | zaterdag 13 augustus 2005 @ 20:20 |
Spitskool kun je best roerbakken. Bij de boter wat kerrie doen voor 'kerriekool'. Is binnen een paar minuten klaar, dus voorkoken hoeft niet. Ook lekker met wat gewelde rozijnen erdoor. | |
Ingrid19 | zaterdag 13 augustus 2005 @ 21:06 |
quote:Vandaag toch wat anders gegeten. Dit ga ik maandag maken! | |
Lienekien | zaterdag 13 augustus 2005 @ 21:07 |
quote:Als je er ook nog ham doordoet, heb je met rijst een complete maaltijd! ![]() | |
Ingrid19 | zaterdag 13 augustus 2005 @ 21:26 |
quote:Ik lust geen ham, maar wel rijst! ![]() | |
Lienekien | zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:01 |
quote:Spekjes? ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:06 |
Cashewnoten of pinda's erdoor! | |
Lienekien | zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:16 |
quote: ![]() | |
Ingrid19 | zondag 14 augustus 2005 @ 00:36 |
Spekjes ookal niet! En pinda's op zich wel. Maar mn man is daar allergisch voor. Salami zou misschien ook wel kunnen. En anders verzin ik wel wat. | |
dutch-mamma | zondag 14 augustus 2005 @ 00:40 |
quote:Neem dan chorizo! ![]() | |
the_disheaver | dinsdag 30 augustus 2005 @ 13:16 |
hmm... om de een of andere reden is hier het gas afgesloten, en heb ik geen fornuis... Maar toch wil ik graag nu wat warms gaan eten, en ik heb wel een oven. Maar wordt het eten er wel goed gaar in? Zit te denken aan lasagne, maar champions, kan dat zonder voor te bakken in een lasagne? | |
the_disheaver | dinsdag 30 augustus 2005 @ 13:39 |
Hij zit er al in... Paprika's (rauw ook lekker), champis, en (tros)tomatenplakjes. En kaas/olijven/kruiden enzo. Hopelijk wordt het wat... | |
BBQ-kip | dinsdag 30 augustus 2005 @ 13:47 |
Oe da's vervelend... Ben benieuwd of het gelukt is ![]() | |
the_disheaver | dinsdag 30 augustus 2005 @ 14:26 |
De groente zijn wel goed gaar, alleen de lasagnebladen niet... Dus nog ff erin, en hopen dat het beter wordt! (lijkt overigens niet echt op een lasagne... | |
Nembrionic | dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:05 |
quote:Nee..gaat niet lukken. Ovens zijn niet sterk genoeg om je eten gaar te maken. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:14 |
quote:Ik lees niet dat je een saus hebt gebruikt. Kan je oven nog zo hard zijn best doen om de boel te garen... | |
BBQ-kip | dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:56 |
Lasagnebladen hebben dus vocht uit de saus nodig om gaar te worden he, anders worden ze keihard en vies... | |
the_disheaver | woensdag 31 augustus 2005 @ 02:39 |
hihi, was best lekker hoor! ![]() de bladen hebben inderdaad vocht nodig, maar gelukkig hebben die trostomaten voldoende vocht. Wel even afdenken met alumi-folie, en wat langer in de oven houden, maar is best lekker. Al is het geen lasagne te noemen. 1/2 grote paprika, 4 trostomaten, 3 lasagnebladen, 100 (?ongeveer) gram champions, kaas, olijfolie, kruiden. Benodigdheden: oven, aluminiumfolie, en GEEN fornuis ![]() Alles in een ovenschaal gooien (trostomaten in dunne plakjes snijden), en ik heb ze 50 minuten in oven op 200-250 graden gezet. | |
Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:01 |
Help ![]() Ik wil vanavond iets maken, wat ik morgen alleen nog maar op hoef te warmen (en dan moet het ook nog lekker zijn). Maar ik ben helemaal inspiratieloos! Het liefste snij ik het vanavond klaar, kruid ik het wat en schuif het dan de koelkast in. Zodat het morgen ekel nog de oven in hoeft. | |
BBQ-kip | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:23 |
Lasagna is de volgende dag een stuk lekkerder ![]() | |
Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:34 |
quote:Klopt maar heb even geen pasta/lasange/pizza zin. Lastig ![]() Dacht ook al aan overschotel... maar ook geen zin in. Om moe van te worden, ik weet het. Ik wordt ook moe van mezelf ![]() | |
Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:35 |
Om even voort te breiden op het feit dat sommige gerechten de volgende dag lekkerder zijn: dat klopt! Ik zat er al aan te denken om vanavond alvast knoflooksoep te maken en dat morgen als voorgerecht te nemen. | |
Mirjam | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:36 |
hm, knoflooksoep. dat wil ik al zo lang maken, nooit aan toegekomen. heb je toevballig een lekker recept? | |
BBQ-kip | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:45 |
Gehakt gaarbakken in een pan met een mini-beetje of geen boter. In de pan laten en preiringen erop leggen. Dan eieren klutsen met wat melk, paprikapoeder, flink peper en wat zout en dit over de preiringen gieten. Daarover plakjes belegen kaas leggen en een minuut of 30 op zacht vuur de preiringen gaar laten worden. Dan gewoon in de pan laten afkoelen en de volgende dag in de magnetron of in de pan opwarmen ![]() Lekker met aardappelpuree. | |
Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:54 |
Hmm dat ga ik een andere keer proberen! Waar ik net aan dacht: gehakt met feta erin! Gehakt lekker pittig kruiden, vervolgens vullen met feta en braden maar! Bewaren in de koelkast en de volgende dag de oven in! Dat kan wel he? Heb van bewaren geen kaas gegeten.. | |
Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:58 |
quote:Ik maak er altijd een heel licht soepje van: Bouilon maken, kan uit een potje. Daarna knoflookteentjes (naar smaak) en een uit in kleine stukjes snijden. Dit even samen fruiten en vervolgens toevoegen aan de bouilon. Je kunt het even laten trekken en bij kruiden naar smaak. Verder lekker kaasje (geraspt of in kleine stukjes) erin en opdienen. |