ging me meer om de citroen op te heffenquote:Op zondag 17 april 2005 02:09 schreef GrotePier het volgende:
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden....
Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.quote:Op zaterdag 16 april 2005 22:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schieten
Hangt er beetje vanaf hoe dik 'ie is. Voor dunne filet is 20 a 30 minuutjes voldoende, maar heb je een dikke, dan mag ie er zeker wel 40 minuten in.quote:Op maandag 18 april 2005 12:52 schreef nectarientje het volgende:
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen?
![]()
Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?quote:Op zondag 17 april 2005 10:25 schreef Together-Alone het volgende:
[..]
Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.
mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?quote:Op maandag 18 april 2005 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek.![]()
Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker...![]()
Gootsteenontstopper? Ammoniak?quote:Op maandag 18 april 2005 13:18 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?
Maar het spek hoef je niet echt op te eten...quote:Op maandag 18 april 2005 13:45 schreef nectarientje het volgende:
[..]
mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?
Neeeeeeequote:
Daar nog een ajuintje bij en een paar chillipepers en wat drank en dan scampi's erin.quote:Op maandag 18 april 2005 18:35 schreef Aventura het volgende:
Ik heb het laten inkoken
Dank allen
(Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus).
een beetje mosterd, ketjap of ketchup doet wonderen! je kan er ook een beetje bouillonpoeder bij doen.quote:Op woensdag 11 mei 2005 12:09 schreef nicoleo het volgende:
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?
Nicole
ah zo heb ik het net gedaan! Bij de grotere stronken was dat geen probleem, de kleintjes vielen helaas uit elkaarquote:Op donderdag 2 juni 2005 19:29 schreef Lienekien het volgende:
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.
Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
Ja, met een beetje boter.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.
Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...
http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html
Het hart kan je gebruiken voor de pizza.
Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
En wat is lang?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik)
Volgens mij duurt het in de oven een eeuwigheid. Koken slechts 15 minuten.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.
Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Oh, dat is inderdaad best te doen...quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef Tristessa het volgende:
[..]
En wat is lang?.
Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
Gaat gewoon lukken!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!
Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).
En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Lees mijn berichtje dan ook nog maarquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:45 schreef Tristessa het volgende:
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken.
Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet opquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Lees mijn berichtje dan ook nog maar![]()
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Artisjokken:quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!
Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).
En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:49 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |