abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26288386
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zondag 17 april 2005 @ 02:57:41 #102
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_26288818
quote:
Op zondag 17 april 2005 02:09 schreef GrotePier het volgende:
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden....
ging me meer om de citroen op te heffen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_26290486
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 22:23 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schieten
Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.
''Going mental on the Wabbu''
pi_26294688
ja indd niet al het zure zal wegtrekken met die suiker maar een gedeelte van de zurigheid zal worden omgezet in het zoete....ja zal niet alles met suiker kunnen maskeren nee.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_26320209
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  maandag 18 april 2005 @ 13:00:17 #106
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_26320383
quote:
Op maandag 18 april 2005 12:52 schreef nectarientje het volgende:
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen?
Hangt er beetje vanaf hoe dik 'ie is. Voor dunne filet is 20 a 30 minuutjes voldoende, maar heb je een dikke, dan mag ie er zeker wel 40 minuten in.

Lekker is trouwens: kipfilet opensnijden en vullen met een mengsel van mon chou en mosterd. Daar dan een lekker pittige ham omheen (coburger ofzo), inpakken in alufolie en 40 minuutjes in de oven.

Heeerlijk
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_26320497
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek.

Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 13:18:14 #108
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26320893
quote:
Op zondag 17 april 2005 10:25 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.
Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26321622
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek.

Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker...
mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  maandag 18 april 2005 @ 14:24:55 #110
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26322615
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?
Gootsteenontstopper? Ammoniak?
Maar beter zou zijn een klein schepje kalk, dat neutraliseert het zuur, misschien bij de apotheek te halen (???)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26322666
Zout helpt ook wel tegen te zuur.
pi_26322784
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:45 schreef nectarientje het volgende:

[..]

mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?
Maar het spek hoef je niet echt op te eten...
Lust je ook geen ham? Zoals hierboven genoemd is?

Misschien kan je een zak kopen waar je in kan bakken?
Hoe heet zo'n ding ook alweer...
Ovenzak?
En dan lekker boter kruiden erbij doen, en hup de oven in.

Hoef je eigenlijk alleen maar de zak om te draaien.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 17:36:43 #113
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_26327184
Help! Ik ben tomatensaus aan het maken, heb 5 pomodori ontveld, in stukken gesneden en nu zijn ze aan het pruttelen in een pan. Maar het blijft zo waterig. Wat te doen?
pi_26327686
Afgieten?
In een fijne zeef.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 18:09:12 #115
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26328035
quote:
Op maandag 18 april 2005 17:54 schreef Oblivion het volgende:
Afgieten?
In een fijne zeef.
Neeeeeee
Gewoon zachtjes laten inkoken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26328397


Als het acuut is, dan gaat ie bij toch echt door een vergiet heen...
Maar snap wel wat je bedoeld, het dikt vanzelf in.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26328561
Ja, gewoon laten doorkoken, ofwel op heel hoog vuur zetten maar dan moet je er wel bij blijven en roeren.
  maandag 18 april 2005 @ 18:35:26 #118
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_26328746
Ik heb het laten inkoken
Dank allen
(Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus).
pi_26328799
quote:
Op maandag 18 april 2005 18:35 schreef Aventura het volgende:
Ik heb het laten inkoken
Dank allen
(Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus).
Daar nog een ajuintje bij en een paar chillipepers en wat drank en dan scampi's erin.
Heb honger...
pi_26347478
Handig topic, moet nog leren koken voor als ik over een paar maanden op kamers ga, in de meivakantie zijn me ouders een week weg, dus dan zal ik es gaan kijken of het me lukt wat eetbaars in elkaar te flansen
pi_26400671
tvp enzo!
Check mijn website en mijn band: The Pink Floyd Sound.
Volgende optredens:
- 2, 3, 4 - Newcastleupon Tyne (UK)
- 14 januari 2012 - Perron55 (Venlo)
pi_26703564
Heb eindelijk een oven, dus ik dacht: laat ik eens een cake bakken!

Daar ging alles goed, en hij smaakt ook nog eens goed (beetje zoet alleen...) maar nu mijn vraag:

hoe kan ik m bewaren (om nou direct alles op te eten...) Gewoon als een normale cake verpakt droog en donker bewaren? Of toch de koelkast in?
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:47:46 #123
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26709691
Ik zette mijn cakes altijd op een houten broodplank met over de cake een stuk aluminiumfolie, tegen het uitdrogen.
Maar nu heb ik een echte (bling bling) Tupperware-cake-meeneem-en-bewaar-doos dus nu hoeft het niet meer ingepakt te worden enzo.
Maar niet in de koelkast zetten hoor, dat hoeft echt niet.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26854735
Okay, heb hier kipfilet.
Nu kan ik 'm in meel, en ei en paneer slaan, maar ja, is zo doorsnee....
En ik kan er ook ham en kaas tussen frutten, is ook al wel eens gedaan.

Iemand een fris idee met de kip?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 9 mei 2005 @ 15:49:03 #125
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26854831
KIP MET KOKOS EN ANANAS
(Vleesgerecht voor 2 personen)

Nodig:
· 2 kipfilets
· peper, zout
· ketjap
· 1 ei
· gemalen kokos
· boter of margarine
· 2 schijven ananas + sap uit het blik


* De filet met wat peper en zout bestrooien en met de ketjap bestrijken. In een diep bord het ei loskloppen. Op een ander bord de kokos strooien. De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen.

* In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden. Hierin op een zacht vuurtje de filets aan iedere kant 4-5 minuten bakken. De filets op een bord leggen.

* De ananas op een hoog vuur in de boter 1 minuut om en om bakken. Het ananassap toevoegen. De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren.


* Lekker met rijst en toemis van boontjes.

The love you take is equal to the love you make.
pi_26854957
Ziet er wel goed uit, Lienekien.
Maar helaas geen kokos voor handen.
Nu weet ik dat je dat wel weg kan laten, maar dan krijg je weer een doorsnee recept.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 9 mei 2005 @ 16:33:52 #127
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856128
Kipfiletrepen paneren met ei, flink peper en wat zout en cornflakes.
In de frituurpan mikken en even laten pruttelen.
Wrap vullen met sla en slasaus (tuinkruiden/yoghurt/naturel) en met de repen kipfilet. Oprollen en naar binnen proppen op een zo fatsoenlijk mogelijke manier.

Echt heel erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26856302
Klinkt ook heel lekker..
Maar...gisteren ook al uit de frituur gegeten...
Ik had een ander idee....
Beetje van lienekien:

Gewoon aardappels, brocolli en ananas in kleine partjes, kip ook, bakken in soja en ananassap.
Gedeelte eraf halen voor zoonlief. Zodat moeders nog even met de eagle chilisaus kan strooien...
Ik ben inspiratieloos, en heb eigenlijk helemaal geen zin in uitgebereid koken...
Morgen maar weer...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26856404
Shoot vergeet de uitjes en de gembersaus...
Oh en de knoflook...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26909114
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?

Nicole
http://www.thuisblijfmoeders.nl
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2005 @ 12:11:53 #131
34726 Fratz
Max
pi_26909199
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:09 schreef nicoleo het volgende:
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?

Nicole
een beetje mosterd, ketjap of ketchup doet wonderen! je kan er ook een beetje bouillonpoeder bij doen.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_26927955
Bak- en braadzooi gebruiken, dat is zout.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_27586027
en even weer omhoog
Hoe haal je snel en simpel het hart uit een witlof? En hoeveel moet eruit? Moet dat hele witte hardere stuk eruit of alleen het onderste stukje?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  donderdag 2 juni 2005 @ 19:29:48 #134
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_27586079
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.

Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_27586651
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 19:29 schreef Lienekien het volgende:
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.

Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
ah zo heb ik het net gedaan! Bij de grotere stronken was dat geen probleem, de kleintjes vielen helaas uit elkaar
Maar alles ligt nu in de oven dus we kunnen bijna gaan eten
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_28227149
*kick!*

Ik wil een (zelfgemaakte) pizza met Artisjokken maken, maar hoe bereid je die verse Artisjok?

ik heb hier wel een goede bereidingswijze gevonden volgens mij, maar is het anders wanneer je het voor pizza gebruikt? (minder lange kooktijd door het gebruik van oven voor pizza?).

En als je niet het hele antisjok gebruikt: kun je het gekookte een dag bewaren? (of kun je de helft van de antisjok koken??)

bvd!
pi_28228059
iemand?
pi_28228347
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
pi_28228961
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...

http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html

Het hart kan je gebruiken voor de pizza.

Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28228982
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229193
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...

http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html

Het hart kan je gebruiken voor de pizza.

Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
pi_28229197
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik )
En wat is lang? .

Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 18:44:01 #143
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28229235
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Volgens mij duurt het in de oven een eeuwigheid. Koken slechts 15 minuten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28229270
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef Tristessa het volgende:

[..]

En wat is lang? .

Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
Oh, dat is inderdaad best te doen...
Koken is iets langer, 5 minuten, alhoewel ik 'm laatst wel meer dan aan half uur heb gekookt, en nog niet echt lekker gaar was.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229283
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken.
pi_28229285
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Gaat gewoon lukken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229308
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:45 schreef Tristessa het volgende:
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken.
Lees mijn berichtje dan ook nog maar
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229371
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lees mijn berichtje dan ook nog maar
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op .
  zaterdag 25 juni 2005 @ 18:50:11 #149
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28229385
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Artisjokken:
Eerst in ruim water met een beetje azijn koken tot dat ze gaar zijn (iets van 20 minuten geloof ik).
Daarna kun je de blaadjes er 1 voor 1 afhalen en de onderkant uitzuigen (eerst in een azijn- of mayonnaise sausje dippen).
Na het laatste blaade het "haar" verwijderen en dan kun je het hart eten.
Voor de pizza zou ik je echter ingeblikte aanraden, 1 artisjokhart lijkt me wat weinig voor 1 pizza.
Eet ze!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28229418
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:49 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op .
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')