een beetje mosterd, ketjap of ketchup doet wonderen! je kan er ook een beetje bouillonpoeder bij doen.quote:Op woensdag 11 mei 2005 12:09 schreef nicoleo het volgende:
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?
Nicole
ah zo heb ik het net gedaan! Bij de grotere stronken was dat geen probleem, de kleintjes vielen helaas uit elkaarquote:Op donderdag 2 juni 2005 19:29 schreef Lienekien het volgende:
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.
Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
Ja, met een beetje boter.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.
Ik heb een vraag over maďskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...
http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html
Het hart kan je gebruiken voor de pizza.
Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
En wat is lang?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik)
Volgens mij duurt het in de oven een eeuwigheid. Koken slechts 15 minuten.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.
Ik heb een vraag over maďskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Oh, dat is inderdaad best te doen...quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef Tristessa het volgende:
[..]
En wat is lang?.
Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
Gaat gewoon lukken!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!
Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).
En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Lees mijn berichtje dan ook nog maarquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:45 schreef Tristessa het volgende:
Hmm. Dan toch maar de maďs gaan koken.
Hoe sterk hangen rijpheid van de maďs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maďskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet opquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Lees mijn berichtje dan ook nog maar![]()
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Artisjokken:quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!
Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).
En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:49 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Hoe sterk hangen rijpheid van de maďs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maďskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op.
Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggenquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:51 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Lang koken!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:52 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen.
Ja, echt....quote:
Ja maar, ik dacht dat maďskolven niet zo lang hoefden, wel dusquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:04 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Nou, mijn antisjok moet ook lang!
Wat dacht je van een blik met maisquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:09 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Ja maar, ik dacht dat maďskolven niet zo lang hoefden, wel dus.
.
Is minder uitdagendquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Wat dacht je van een blik met mais
Wat dacht jij van een blik artisjokkenquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Wat dacht je van een blik met mais
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoudquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:17 schreef snijder het volgende:
[..]
Wat dacht jij van een blik artisjokken![]()
Dat zei ik toch!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:32 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:39 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
OK ik heb wel het voordeel dat de supermarkt op 25 meter ligt. kan ik makkelijk onder het koken nog even wat ingrediënten halen....quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:42 schreef the_disheaver het volgende:
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
Dusse: heb je ook Laurierblad gekocht? En zeker niet snijden voor het koken...quote:Schoonmaken (ongekookte bieten):
Draai het loof van de bieten af en snijd de worteltjes er af.
Boen de bietjes onder de stromende kraan met een borsteltje goed schoon, anders smaken de bieten gronderig.
Basisrecept (bieten koken):
Doe de schoongemaakte bieten in een pan en vul af met water tot de bieten net onder staan.
Doe er 3 laurierbladeren per kilogram bieten bij. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over.
Leg een deksel op de pan en kook de bieten gaar, dit kan afhankelijk van de oogsttijd en grootte van de bieten 40 minuten - 1 uur duren (zie: Tip links hiernaast)
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn.
Giet de gare bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.
Pel het vel van de bieten af (knijp er in - ze horen zo 'uit de jas te floepen').
Aardappels in de pan mikken, water erbij zodat de onderste aardappels onder water staan (dus niet alle aardappels onder water). Laten koken tot ze gaar zijn (tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken), dit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens de aardappels afgieten en dan weer heel even terug op het vuur zetten en een paar keer door elkaar schudden, dan kook je ze droog en is dus het laatste water eruit (echt heel even en dus niet weglopen, want dan branden ze aanquote:Op dinsdag 12 juli 2005 12:21 schreef Little_Angel het volgende:
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |