Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggenquote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:51 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Lang koken!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 18:52 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen.
Ja, echt....quote:
Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dusquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:04 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Nou, mijn antisjok moet ook lang!
Wat dacht je van een blik met maisquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:09 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus.
.
Is minder uitdagendquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Wat dacht je van een blik met mais
Wat dacht jij van een blik artisjokkenquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Wat dacht je van een blik met mais
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoudquote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:17 schreef snijder het volgende:
[..]
Wat dacht jij van een blik artisjokken![]()
Dat zei ik toch!quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:32 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:39 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
OK ik heb wel het voordeel dat de supermarkt op 25 meter ligt. kan ik makkelijk onder het koken nog even wat ingrediënten halen....quote:Op zaterdag 25 juni 2005 19:42 schreef the_disheaver het volgende:
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
Dusse: heb je ook Laurierblad gekocht? En zeker niet snijden voor het koken...quote:Schoonmaken (ongekookte bieten):
Draai het loof van de bieten af en snijd de worteltjes er af.
Boen de bietjes onder de stromende kraan met een borsteltje goed schoon, anders smaken de bieten gronderig.
Basisrecept (bieten koken):
Doe de schoongemaakte bieten in een pan en vul af met water tot de bieten net onder staan.
Doe er 3 laurierbladeren per kilogram bieten bij. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over.
Leg een deksel op de pan en kook de bieten gaar, dit kan afhankelijk van de oogsttijd en grootte van de bieten 40 minuten - 1 uur duren (zie: Tip links hiernaast)
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn.
Giet de gare bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.
Pel het vel van de bieten af (knijp er in - ze horen zo 'uit de jas te floepen').
Aardappels in de pan mikken, water erbij zodat de onderste aardappels onder water staan (dus niet alle aardappels onder water). Laten koken tot ze gaar zijn (tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken), dit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens de aardappels afgieten en dan weer heel even terug op het vuur zetten en een paar keer door elkaar schudden, dan kook je ze droog en is dus het laatste water eruit (echt heel even en dus niet weglopen, want dan branden ze aanquote:Op dinsdag 12 juli 2005 12:21 schreef Little_Angel het volgende:
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
En weet je nou ook wat je anders fout deed?quote:Op dinsdag 12 juli 2005 19:20 schreef Little_Angel het volgende:
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren..
Met andere woorden; ze waren dus lekker!.
Ik heb er te veel water bij gedaan en ze te lang laten koken.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 19:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
En weet je nou ook wat je anders fout deed?
Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht
Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Rijstquote:Op dinsdag 12 juli 2005 21:35 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.
Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.![]()
Waar moet 't door?
Hmm denk het niet eigenlijkquote:Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Je kunt in een kookwinkel of in sommige supermarkten ook speciaal touw halen om het bij elkaar te binden. En als je een gaasje zou gebruiken zou ik een steriel gaasje pakken.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Theezakje openvouwen, legen, vullen, weer dichtnieten.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht
Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
quote:Op donderdag 14 juli 2005 10:52 schreef Faithz het volgende:
Ik blijf les krijgen van jou
Wat voor room?
Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.
Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.
Hier...quote:Op donderdag 14 juli 2005 10:57 schreef Faithz het volgende:
-kanip-
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |