abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28229457
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:51 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen .
pi_28229499
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:52 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen .
Lang koken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229510
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lang koken!
Shit .
pi_28229592
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:55 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Shit .
Ja, echt....
Eergisteren nog gedaan...
Meer dan een half uur, en dan nog.... zo zo, net aan....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229770
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:55 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Shit .
Nou, mijn antisjok moet ook lang!
pi_28229906
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:04 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Nou, mijn antisjok moet ook lang!
Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus .

.
pi_28230005
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:09 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus .

.
Wat dacht je van een blik met mais
pi_28230065
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Wat dacht je van een blik met mais
Is minder uitdagend .
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:17:32 #159
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230095
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Wat dacht je van een blik met mais
Wat dacht jij van een blik artisjokken
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230527
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:17 schreef snijder het volgende:

[..]

Wat dacht jij van een blik artisjokken
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:33:33 #161
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230552
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:32 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
Dat zei ik toch!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230710
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:33 schreef snijder het volgende:

[..]

Dat zei ik toch!
Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:40:27 #163
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230760
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:39 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
Hier is de supermarkt nog ruim een uur open
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230839
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:45:24 #165
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230926
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:42 schreef the_disheaver het volgende:
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
OK ik heb wel het voordeel dat de supermarkt op 25 meter ligt. kan ik makkelijk onder het koken nog even wat ingrediënten halen....
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  zondag 3 juli 2005 @ 20:21:50 #166
93474 Sasandra
Mary Poppins
pi_28453698
Gisteren heb ik in een wilde bui verse rode bieten gekocht i.p.v. rode bietjes uit een potje. Ik weet alleen niet hoe ik ze klaar moet maken. Snijden en dan gewoon koken in water met een beetje zout?
Iemand?
A spoonful of sugar...
  zondag 3 juli 2005 @ 20:26:22 #167
30488 coolbabe
My little pwny
pi_28453856
De bieten heel in het water doen, dan koken. Een half uur zeker wel. Als je er in kunt prikken zijn ze gaar. Dan de schil er af trekken (gaat vrij simpel) en raspen, in plakken snijden of ik dobbelsteentjes (net wat je wil) Peper, zout, eventueel wat suiker erbij en klaar
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_28454023
Nooit zelf gekookt, maar ff gezocht: (bron)
quote:
Schoonmaken (ongekookte bieten):

Draai het loof van de bieten af en snijd de worteltjes er af.
Boen de bietjes onder de stromende kraan met een borsteltje goed schoon, anders smaken de bieten gronderig.

Basisrecept (bieten koken):
Doe de schoongemaakte bieten in een pan en vul af met water tot de bieten net onder staan.
Doe er 3 laurierbladeren per kilogram bieten bij. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over.
Leg een deksel op de pan en kook de bieten gaar, dit kan afhankelijk van de oogsttijd en grootte van de bieten 40 minuten - 1 uur duren (zie: Tip links hiernaast)
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn.
Giet de gare bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.
Pel het vel van de bieten af (knijp er in - ze horen zo 'uit de jas te floepen').
Dusse: heb je ook Laurierblad gekocht? En zeker niet snijden voor het koken...
  zondag 3 juli 2005 @ 22:07:46 #169
93474 Sasandra
Mary Poppins
pi_28457413
Thanx, morgen 'ns proberen
A spoonful of sugar...
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:13:11 #170
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28732771
Oké... het is misschien een domme vraag maar bij mij worden de aardappels altijd zo waterig als ik ze gekookt heb en lijken ze wel uit elkaar te vallen. . Dus voor vanavond wou ik gewoon van die niet te zachte aardappels hebben die niet te zout, te waterig of te zacht zijn. Weet iemand hoe ik dat het beste kan aanpakken? De tijden van het koken, hoeveelheid zout dat jullie erin doen, of doen jullie dat helemaal niet juist? *Schaamt zich dood*
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:16:47 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28732880
Heb je een magnetron? Ik zweer bij aardappels koken in de magnetron.

Als ik ze op het vuur kook, gebruik ik een stoommandje onderin, zodat de aardappels helemaal niet in het water staan. Ik doe er nooit zout bij voor/tijdens het koken.

Zo'n stoommandje: kost maar een paar euro bij de Blokker.


Het kan ook nog liggen aan het type aardappel dat je gebruikt. Als je houdt van steviger aardappels zou ik vastkokers nemen.

The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:21:42 #172
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28733004
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_28733112
Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

Aardappels schillen, schoonspoelen, in pan met warm water gooien (of water in pan met aardappels gooien ) (bovenkant van aardappels staat net wel/net niet droog)

En koken maar. Geen zout. En minuut of 15 (hangt van type en vooral grootte af, dus ff met vork inprikken).

Kook je op Gas?
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:26:44 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28733134
Zet de aardappels in ieder geval niet onder water: een flinke bodem is genoeg. Let er ook op dat alle aardappels ongeveer even groot zijn: dus grote exemplaren halveren.

Als het water kookt, deksel op de pan, gas iets omlaag draaien, water moet wel goed blijven koken maar niet over de rand gaan.

Ik zou - ook weer afhankelijk van de grootte van de aardappels - na ongeveer 15 minuten eens gaan prikken hoe gaar ze zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28733214
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 12:21 schreef Little_Angel het volgende:
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
Aardappels in de pan mikken, water erbij zodat de onderste aardappels onder water staan (dus niet alle aardappels onder water). Laten koken tot ze gaar zijn (tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken), dit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens de aardappels afgieten en dan weer heel even terug op het vuur zetten en een paar keer door elkaar schudden, dan kook je ze droog en is dus het laatste water eruit (echt heel even en dus niet weglopen, want dan branden ze aan ). Als het goed is heb je nu hherlijke kruimige, droge aardappels.

Of je er zout bij wilt doen hangt af van je smaak, persoonlijk gooi ik er altijd een beetje zout bij, maar m'n moeder bijvoorbeeld niet. Die eet nauwelijks zout. Net wat je lekker vindt.
A mind with a heart of it's own
  dinsdag 12 juli 2005 @ 13:02:15 #176
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28734224
Dank jullie wel! .
Dus iedereen was het eigenlijk eens over dat ik niet teveel water erbij moet doen.
Hmm, vanavond maar eens uitproberen. Ik ga er iig geen zout bij doen, en de droogkookmethode van DrMarten ga ik ook uitproberen! Bedankt allemaal .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_28734639
Succes!
  dinsdag 12 juli 2005 @ 15:50:08 #178
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_28740046
Vraag:

Ik heb net visfilet gekocht, met mosterd/dille dressing.

Nu wilde ik deze in de oven klaarmaken, in een ovenschaaltje. Om de vis niet helemaal uit te laten drogen wilde ik over de vis zelf olijfolie sprenkelen en in het schaaltje ook nog wat.

Is dit een net zo'n goede manier als bakken in de koekenpan?
pi_28740459
Ehhh, in aluminiumfolie wikkelen? En eventueel op het einde kort bakken zonder folie.

(lijkt mij 'logisch', weet niet of het echt werkt!)
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:20:57 #180
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28746295
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:39:49 #181
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28746778
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:20 schreef Little_Angel het volgende:
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
En weet je nou ook wat je anders fout deed?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:15:48 #182
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28749516
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En weet je nou ook wat je anders fout deed?
Ik heb er te veel water bij gedaan en ze te lang laten koken.
Nu heb ik er echter een stuk minder water bij gedaan en ze zo eerst 5 min. laten koken op hoog vuur, en daarna heb ik dat ding op een lager vuurtje gezet en liet het geheel zo'n 15 minuten staan.

Resultaat was precies wat ik wilde; geen zachte, waterige aardappels die te zout zijn.
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:19:16 #183
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749598
In een gerecht moet ik een kruidenbuiltje maken. Hoe doe ik dat, zonder dat alle kruiden door het gerecht vliegen. Kan het met een theezakje? Of kan je zulke dingen standaard kopen. Het gaat dus om hetgeen wat alles bij elkaar moet houden. Niet om de kruiden zelf
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:25:27 #184
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28749784


Bind het bij elkaar met ongeverfd touw, bijv. sisaltouw.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lienekien op 12-07-2005 21:32:02 ]
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:30:55 #185
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749964
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:35:02 #186
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28750120
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:36:23 #187
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28750175
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
Rijst
pi_28750733
Hmm. Gewoon wat kruiden in een stukje schoon stof doen, de uiteinden van de stof bijelkaar doen en dan met een touwtje / elastiekje vastbinden. Tenminste, zo heb ik het wel eens op tv gezien .
pi_28750784
En dan dat kruidenbuiltje in de pan doen als je de rijst gaat koken, natuurlijk !
pi_28750820
Hmm, nu ik er bij nadenk moet het natuurlijk wel een bepaald soort stof zijn. Volgens mij een soort kaasdoekstof.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 22:13:10 #191
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28751333
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
pi_28751663
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Hmm denk het niet eigenlijk .
  dinsdag 12 juli 2005 @ 23:05:02 #193
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28753519
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Je kunt in een kookwinkel of in sommige supermarkten ook speciaal touw halen om het bij elkaar te binden. En als je een gaasje zou gebruiken zou ik een steriel gaasje pakken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 13 juli 2005 @ 00:48:32 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28756911
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Theezakje openvouwen, legen, vullen, weer dichtnieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:44:33 #195
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793596
Ik wil lekkere scampi's gaan maken

Nu heb ik dit eerder gedaan met vooral knoflook en citroen met olijfolie. Maar ze waren toch niet helemaal super. Hebben jullie nog tips?
Trotse mamma :)
pi_28793747
Wat was er dan niet super aan?

Hmmm, scampi's

Rauw en gepeld in een ovenschaal leggen.

Dan uitje, vele tenen knoflook ook gesneden en een spaans pepertje snijden, bakken in veel roomboter.
Dan room erbij even door laten garen.
Over de scampi's doen, en dan op 180 graden lekker bakken in de oven...
Minuut of 10 denk ik...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:52:48 #197
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793840
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.
Trotse mamma :)
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:57:09 #198
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793986
Maken jullie trouwens ooit stoofpeertjes?

Stoofpeertjes van oma's recept:

Voor 2 personen:
1 blik peertjes van de lidl
Beetje bruine suiker
Kaneel
Bakboter (geen croma )

De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak).

Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje (ik gebruik net niet de laagste stand) 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren.

Trotse mamma :)
pi_28794158
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:52 schreef Faithz het volgende:
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.


Euhm, room die voor warme sauzen is... Euhm
Koksroom! Of Kookroom. Van Campina.

EN nog even voor je gesnuffeld, in dit Tapas! topic staan ook nog wel lekkere scampi dingen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28794225
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:57 schreef Faithz het volgende:
-kanip-
Hier...

Recepten voor stoofperen?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')