abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 10 november 2004 @ 17:29:22 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_23221387
ik heb hier 1,5 kilo stoofperen.
hoe stoof ik die? hoeveel suiker heb ik nodig?
pi_23221598
Er wordt veel gestoofd vandaag.
  woensdag 10 november 2004 @ 17:53:16 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23221838
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23221903
Ik doe het meestal met port en een beetje water, kaneel en een vanillestokje, en inderdaad wat (basterd)suiker erbij.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:02:42 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222054
Je kan ook Port gebruiken idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222116
Als je wijn gebruikt, maakt het dan nog uit wat voor wijn je gebruikt of kun je gewoon ieder merk en iedere soort rode wijn gebruiken?
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_23222181
quote:
Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
  woensdag 10 november 2004 @ 18:30:16 #8
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222650
Schil de peertjes, laat de steeltjes zitten. Ik gebruik dan altijd Port, Kaneel, en vanillesuiker. En dan heerlijk laten stoven. Hoeveelheid suiker is erg afhankelijk van je smaak, ik gebruik meestal maar 2 zakjes vanille suiker. Maar als je geen port maar Rode wijn pakt moet je het misschien iets meer doen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 10 november 2004 @ 18:33:00 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222711
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222762
1 zakje vanille suiker
2 grote scheppen suiker (opscheplepels)
2 kaneelstokjes
scheutje citroensap
evt. rodewijn

en een uurtje zachtjes koken
pi_23222869
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:08 schreef ParanoidEv het volgende:

Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:42:06 #12
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222903
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
Idd, of als je ze echt heel lang hebt laten stoven kunje ze bijna gewoon van het steeltje afzuigen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_23223766
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
  woensdag 10 november 2004 @ 19:20:55 #14
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_23223880
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
volgens mijn oma niet hoor!
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  woensdag 10 november 2004 @ 19:34:20 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23224200
Overginds is het ook belangrijk de juiste peren te gebruiken.
Giese Wildemann zijn de enige ware stoofperen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23224286
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
Ik snijd ze ook altijd in 4 partjes, het is maar wat je zelf fijner vindt eten. Ik vind het gesneden makkelijker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 21:23:29 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227256
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja minimaal moet goed zacht en rood gestooft zijn. Liever te lang stoven dan te kort.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 15 november 2004 @ 14:47:40 #18
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_23328944
Of stoven in half port en half marsala. (en het obligate kaneelstokje). Dan kun je de suiker weglaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 15-11-2004 14:53:20 ]
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_23329597
Twee variaties op stoofpeertjes:

Stoofpeertjes gestoofd met saffraan, citroenrasp en honing
Stoofpeertjes gestoofd met kardemom ipv kaneel

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
  maandag 15 november 2004 @ 15:31:24 #20
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_23329736
quote:
Op maandag 15 november 2004 15:23 schreef uhqmby het volgende:

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
tsja, meestal als bijgerecht. Heb ze eignelijk nog nooit gehad als toetje. Vind ze lekker met spruitjes en aardappelen.

Ik had ze gister voor mezelf gekookt, met spruitjes en aardappelen. Stoofpeertjes stonden af te koelen, en ik kon het niet laten, heb ze allemaal in een keer opgegeten, zo voor het avondeten. Was wel erg lekker!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_23329793
Schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Opzetten met héél weinig water en zodra het kookt de pit laagdraaien.
Twee flinke eetlepels honing eroverheen en een flinke snuif kaneel.
Enige uren laten stoven (tot ze mooi rood zijn).

De lekkerste stoofperen zijn overigens Gieser-Wildemann
De progressief en de allochtoon vormen een symbiose.
Dat die parasiteert op de samenleving in zijn geheel, moet natuurlijk verzwegen worden.
pi_23330060
kan het ipv suiker ook met zoetstof?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  maandag 15 november 2004 @ 15:50:39 #23
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_23330103
kaneel
rode wijn port of voor kids goed limonade(ik gebruik altijd iets van de natuur-winkel sta namelijk 100% achter hun produkten en heb ze gepromoot op een beurs)
vanille stokje of 50/50 met vanille suiker en gewoone suiker
  maandag 15 november 2004 @ 15:53:10 #24
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_23330180
Pikeurtje smaakt er ook wel goed bij (een of ander vreselijk zoet goedje, zo in de supermarkt te krijgen).
Peertjes in 4-en en klokhuis eruit, veel suiker en kaneel en bodempje water erbij, uurtje of 4 laten pruttelen.

Vorige week gedaan, zo lust ik ze zelfs inmiddels! Bij m'n moeder kreeg ik ze dus echt niet naar binnen gewerkt.
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_23352978
Ik heb ze gisteren ook gemaakt met zoetstof, moet er wel flink wat ingooien hoor denk wel 2 keer zoveel als normale suiker.
Mijn peren waren na 45 minuten al flink zacht
Ik wilde meteen alles opeten, maar heb me maar netjes gehouden anders had ik vandaag niet meer.

Ik heb trouwens geen wijn of port gebruikt, alleen water, zoetstof en kaneel. Lekker light voor de lijners onder ons en heel goed voor de zoete trek
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')