abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 5 juli 2005 @ 09:44:21 #1
92655 Ferdi81
omdat............
pi_28503114
ik wil vanavond "iets" met witlof gaan eten, liefs uit de oven, iemand nog een receptje over ???
pi_28503195
Gatverdamme

Maar even ontopic http://www.webchef.nl/recept/groenten/witlof/ staat wel wat
Edgar Davids over Danny Buijs na Ajax-Feyenoord (4-1, 4/2/07): Luister eens, het is niet de eerste keer dat jongetjes zich willen bewijzen en zeker ook niet de laatste keer.
pi_28503205
quote:
Witlof met geitenkaas en honing uit de oven
1 flink struikje witlof
50 gram zachte verse geitenkaas
peper, zout
1/2 eetlepel vloeibare honing
boter
vuurvast schaaltje

Verwijder de lelijke blaadjes van de witlof. Was de witlof en snij het struikje in de lengte doormidden, maar zorg dat de blaadjes aan elkaar blijven zitten.
Kook de witlof beetgaar in water met zout en laat deze dan in een vergiet heel goed uitlekken. Beboter het vuurvaste schaaltje.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de halve struikjes witlof met de snijkant naar boven in de schaal. Verkruimel de geitenkaas over de witlof en verdeel de honing erover. Strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen.
Zet het schaaltje ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.
quote:
Witlof- kip schotel
Omschrijving:
Een heerlijke en makkelijk voor te bereiden ovenschotel. Voor 4 personen.

Bereidingstijd:
bereiding: 20 minuten vooraf klaar te maken. hierna 20 minuten in de oven

Ingredienten:
* 4 stronken witlof
* 4 enkele kipfilet
* 1 ui
* bekertje creme fraise
* scheutje witte wijn
* enkele druppels citroensap
* peper/zout/kipkruiden/nootmuskaat
* geraspte kaas.

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze circa 10 minuten met de kruiden tot ze bruin gebakken zijn, bak ook het uitje mee.
2. Blus de kip dan af met een scheutje witte wijn en laat het nog even pruttelen.
3. Vet een ovenschaal in en leg hierin de gesneden rauwe witlof.
4. Meng in een kom de creme fraise met de witte wijn en nootmuskaat en scheutje citoensap en doe hier de geraspte kaas doorheen.( hoeveelheid kaas naar eigen smaak).
5. Doe in de kom over de witlof de kipfiletblokjes en hierover het kaasmengsel.
6. Zet de schotel circa 20 minuten in een voorverwarmde oven.
7. Serveren met rosti aardappels uit de oven.
pi_28505268
Wat érg simpel is maar ook lekker : witlof koken en inrollen in plakjes ham, in een ovenschaal mikken en aardappelpuree en kaas eroverheen.

Ik ben van de makkelijke gerechten
  dinsdag 5 juli 2005 @ 20:18:08 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28523920
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:23 schreef Serinde het volgende:
Wat érg simpel is maar ook lekker : witlof koken en inrollen in plakjes ham, in een ovenschaal mikken en aardappelpuree en kaas eroverheen.

Ik ben van de makkelijke gerechten
Meestal rol ik de gekookte witlof in de kaas en ham en eet ik de aardappels of aardappel puree er los bij. Maar dit is misschien wel een lekker allernatief een soort witlof lasagna
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28524765
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 20:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Meestal rol ik de gekookte witlof in de kaas en ham en eet ik de aardappels of aardappel puree er los bij. Maar dit is misschien wel een lekker allernatief een soort witlof lasagna
Mijn moeder maakte het altijd zo, gewoon alles in één schaal pleuren
pi_28576252
koken in een marinade van bruine basterd suiker met balsamico azijn....mmmmm heerlijk
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_28587963
Witlof uit de oven

De witlof koken (gewoon de hele struikjes) en in een ovenschaal leggen.
In een bakje een bekertje sour cream met 2 eieren loskloppen en wat zout en peper erbij. Dit mengsel over de witlof gieten en daarna de schaal in de oven. Net zolang in de oven tot het mengsel gestold is. En dan geraspte kaas erbij doen.

Mjammie!
  donderdag 7 juli 2005 @ 14:47:05 #9
92655 Ferdi81
omdat............
pi_28589073
sour cream is dit soort room ??
  donderdag 7 juli 2005 @ 15:28:37 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28590094
Sour cream is is zure room, in bakjes verkrijgbaar in de supermarkt, staat naast de slagroom en de creme fraiche
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 7 juli 2005 @ 15:47:11 #11
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28590517
roerbakken, met smaakjeslikeur. Geeft leuk effect en lekkere smaak!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_28590606
Rauw, als salade.
Fijnsnijden, en mengen met druiven, fèta, olijven, zilveruitjes, stukjes augurk, mandarijntjes en evt een dressing eroverheen.
Some weasel took the cork out of my lunch...
  maandag 11 juli 2005 @ 22:58:52 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28721961
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 15:51 schreef Adfundum het volgende:
Rauw, als salade.
Fijnsnijden, en mengen met druiven, fèta, olijven, zilveruitjes, stukjes augurk, mandarijntjes en evt een dressing eroverheen.
Wat voor dressing gebruik je dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 11 juli 2005 @ 23:32:54 #14
11682 Moonah
Jolie femme
pi_28723043
quote:
Op maandag 11 juli 2005 22:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor dressing gebruik je dan?
Mayo, yoghurt, kerrie, gember, beetje peper en zout.
Maar mijn salade is anders: witlof, sinaasappel, banaan, evt rozijnen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_29102687
Ik heb wel eens gehoord dta mensen witlof inde oven doen in combinatie met kaas en ham...
Heb het zelf nog nooit geproeft (eet witlof meestal gekookt met aardapepls en vlees; ook lekker)

Heeft iemand een kan en klaar recept voor de ovenvariant? Wat zijn de ingredienten, en hoe veel, hoe lang/watt in de oven? Etc. etc.? kom maar met een draaiboek...
  maandag 25 juli 2005 @ 05:53:19 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29103677
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 25 juli 2005 @ 06:05:19 #18
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_29103694
Nog nooit gehad?

Dat is nou juist zo lekker.

Meteen proberen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_29103695
Gezellig topic.
"Twenty-six times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. That is why I succeed." Michael Jordan
pi_29103775
Witlf vind ik opzich best lekker maar niet uit de oven. Ik weet niet hoe het komt maar die smaak vind ik dan toch te fauw op een of andere manier.
  maandag 25 juli 2005 @ 07:33:34 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29103844
ik vind witlof smerig.
maar zoals de kok op werk m maakt lekker.
hoeveelheden heb ik niet. wel een zinnig recept.
witlof koken. doe ze in een pan en leg er een stuk of 2 borden op, zodat de witlof helemaal onder water is, en je niet van die ranzige half grijze stronkjes hebt. ohja, doe er een scheutje sinaasappelsap bij.
laten afkoelen, afspeoelen onder de koude kraan tot half lauw.
de bittere kern eruit snijden, witlof in stukjes snijden
in een ovenschaal doen.
heel veel [ ] in stukjes gesneden p-lakjes ham en kaas erbij, en in de oven maar
hij gooit er altijd zoveel ham en kaas in, dat je de witlof niet meer proeft, vandaar dat ik het lekker vind
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 25 juli 2005 @ 07:34:16 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29103850
en dus gewoon in de oven tot de kaas gesmolten is en t liefst lekker laagje heeftz eg maar.
want de witlof is toch al gekookt.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 25 juli 2005 @ 07:39:47 #23
122805 user-x
the insignificant other
pi_29103872
voor twee personen:
4 stronkjes witlof
1 pakje ham (grote plakken)
1 zakje geraspte kaas

witlof schoonmaken en de harde kern ( ) eruit halen
dan witlof een beetje voorkoken (ongeveer 5 minuten)
witlof uit laten lekken op een theedoek/keukenrolpapiertje.
pak een ovenschaal waar de 4 stronkjes naast elkaar in passen.
rol de witlof per stronkje in een plak (1 of 2) ham en leg deze in de schaal.
strooi er de kaas overheen (lekker dik)
zet de schaal in de voorverwarmde oven (200 graden, gasstand 5 à 6) voor zo'n 20 à 30 minuten.

smullen maar!!
uhm....
post alleen maar kwaliteitspolls.
pi_29103912
Ja, witlof uit de oven met ham & kaas. Heeeeeerlijk!
The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.
  maandag 25 juli 2005 @ 08:47:57 #25
38624 Flierp
A.S of U.
pi_29104208
ouwewijven schotel. . .
Religion : Mankind's worst invention !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')