quote:Op dinsdag 10 februari 2004 10:08 schreef Ripley het volgende:
Paddestoelen en blauwe kaas vind ik altijd erg lekker in een quiche.
en, smaakt ie?quote:Op zaterdag 6 november 2004 15:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Ik heb nu een quiche in de oven staan met spinazie, feta, rode uien, zongedroogde tomaatjes, cantharellen en knoflook...
Nog 9 minuutjes...
Rooktofu is ook een goeie vervanger voor spekjes! Beetje zelfde soort smaak.quote:Op zondag 27 februari 2005 11:52 schreef Spindizzy het volgende:
Ik kwam in een Tip Culinair het recept tegen voor Quiche Lorraine en die wilde ik maken maar dan de vegoversie. Gisteren schoot me opeens te binnen waarvoor ik de spekjes zou kunnen vervangen: zongedroogde tomaten. Ga ik dus binnenkort een keer proberen.
als ik een quiche maak doe ik er ook altijd een lekkere salade en stokbrood bij. dat is het wel een hoofdmaaltijd hoor! ik krijg echt zin in een quiche als ik dit lees. van de week maar eentje maken!quote:Op zondag 27 februari 2005 12:13 schreef Oblivion het volgende:
Maar kan je een quice als hoofgerecht maken? Doe je dan een soepje vooraf of zo?
Vind alleen een taartje eten nou niet echt een maaltijd.
En vego wil ik ook wel eens proberen, vind sowieso dat er teveel vlees gegeten wordt hier in huis...![]()
Posten die hap!![]()
quote:Op zondag 20 maart 2005 17:33 schreef Euc- het volgende:
[..]
Je neemt:
bladerdeeg
blauwe kaas (Danablu)
1 ei
room
tomaten
Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik (met een vork) gaatjes in het bladerdeeg (dit zorgt voor lucht). Prak de blauwe kaas, met het met het ei en roer er dan room door. Doe dit mengsel in de vorm en bekleed het met plakjes tomaat. Zet in de oven op 180 graden, als de tomaat begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is is het klaar. Eet het lauw of koud.
Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
Eucje...quote:Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ik had nog zo gehoopt van niet, nu kan ik alles over gaan tikken
Ingrediënten:
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram geraspte overjarige geitenkaas of parmezaan
100 gram boter
50 ml melk
voor de vulling:
250 gram feta
50 ml melk
2 eieren
Kneed van de deegingredienten een stevig deeg, en bekleed hiermee een quichevorm (eerst invetten). Verkruimel de feta, roer er de melk en losgeklopte eieren door. Giet het mengsel op het deeg. Ongeveer 3 kwartier tot een uur in een voorverwarmde oven, 200 graden. Heteluchtoven op 170 graden.
Twas ook zoveel om te typen zeg, pffffff
De dag erna was ie zelfs nog lekkerder (gewoon koud eten dan)quote:Op zondag 1 mei 2005 00:37 schreef Martijn_77 het volgende:
1 Pakje Taartbodemdeeg
1 Moot zalm (200 Gram)
1 Moot Kabeljauw (200 Gram)
2 Blikjes tonijn op water
2 Prei (Ongeveer 400 Gram)
4 Rode uien
100 Gr Roomkaas
3 eieren
1 Zakje geraspte kaas
Peper/zout naar smaak
Vis indien nodig schoonmaken en fijnsnijden / fijnmaken
Prei en uien fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met deeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met roomkaas en erover gieten.
Dit alles bestrooien met de geraspte kaas en dan de oven in.
Oven: 40 - 50 min 200 gr
Ik ben gek op paddestoelenquote:Op maandag 12 september 2005 23:28 schreef Bluezz het volgende:
Paddenstoelenquiche Echt heeeeerlijk![]()
...
Ligt een beetje aan de ingredienten maar als je een dag kunt wachten is dat beterquote:Op vrijdag 31 maart 2006 09:20 schreef Stiemie het volgende:
Even een vraagje: als ik vanavond een quiche bak, is deze dan zondag nog goed? Of kan ik dan beter nog een dagje wachten met bakken?
Dat ga ik maar eens proberen dan, want ik vind de combinatie slagroom en bladerdeeg toch een beetje veel van het goede is wanneer je dit regelmatig eet. Ben benieuwd.quote:Op donderdag 23 juni 2005 23:56 schreef Mini_rulez het volgende:
-edit- Oja, voor mensen die aan de lijn doen: het gaat ook prima met melk in plaats van room.
wat mislukt eraan? als je een quiche bakt, moet je eerst het deeg laten rusten, dan in de vorm doen, gaatjes in de bodem en dan blind bakken (bakfolie erover en dan spliterwten ofzo gebruiken. in de ovenquote:Op donderdag 22 maart 2007 15:08 schreef xxjosjex het volgende:
Wat vinden jullie nou lekkerder? Met bladerdeeg of die speciale hartigetaartdeeg?
Bij mij persoonlijk mislukt hij vaak met die hartigetaartdeeg. Bladerdeeg blijft alleen vaak wat soppig aan de onderkant in het midden? Misschien teveel vocht?
Maar vind bladerdeeg toch beter voor een quiche....
Quichequote:Op zaterdag 24 maart 2007 16:59 schreef Maerycke het volgende:
Toevallig heb ik nu een quiche in de oven staan met gehakt, champignons, brocolli en veul kaas
hoeft niet, want dat doe ik ook regelmatigquote:Op vrijdag 22 februari 2008 17:26 schreef MissyMirjaM het volgende:
té goed topic om zo ver weg te laten zakken
ik maak mijn quiches vooralsnog met een pakje
jaja, ik schaam me.,
ja hoor, ligt gewoon in de vriezerquote:dat hartige taart deeg, is dat zo in een pakje te krijgen, uit de vriezer?
Ik heb er wel zo eentje op me pc staan maar weet niet of die officieel van AH is..quote:Op zaterdag 23 februari 2008 17:19 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik heb trouwens ook ooit een erg lekkere hartige taart op met tomaten, prei en blauwe kaas. Volgens mij was het een recept uit het basiskookboek van Albert Heijn. Heeft iemand dat toevallig liggen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |