abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25607597
Om de wildgroei van losse vragen en topics die snel doodbloeden een beetje te beperken, dit topic.

Niks is gek, en niks is logisch aan koken.
En niks is zo vervelend als je al in de keuken staat, en je twijfelt wat te doen...
Dus vraag raak, wellicht zijn er mensen online die je gelijk kunnen helpen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25608382
Ja, klein vraagje. Kan jij koken?
To see or not to see. That's my answer.
pi_25608401
Ja, en vele met mij hier in CUL...
Dus als we allemaal een beetje helpen, moet het met jou ook nog goed komen..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25609898
Hoe kook ik een ei ?
bakken gaat me prima af maar koken lukt me niet .
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_25610077
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen.

Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei.
9 minuten voor een hard ei.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25610151
Ok, hoe bak ik in hemelsnaam fatsoenlijk een biefstuk? Zo af en toe lukt het me om een mooie medium te bakken, maar dat is meer geluk dan wijsheid...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_25610178
Biefstukkie bakken.

Kijk deze maar even door, staan goede tips in!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 14:23:17 #8
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25610208
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:16 schreef Oblivion het volgende:
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen.

Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei.
9 minuten voor een hard ei.
Wel in de stompe kant prikken hè? Daar zit het luchtbelletje...

9 minuten? Dan heb je volgens mij een betonei.

Als ik het goed weet is het 3 minuten voor een zacht eitje en 6 minuten voor een hardgekookt ei.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25610436
Ow dear, ik ben er ook niet zo heel best in...
Klinkt wel logischer jouw verhaal.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25610473
Nou ik doe mijn ei altijd 9-10 minuten en dan is het een perfect hard gekookt ei hoor.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_25610491
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
  zondag 20 maart 2005 @ 14:34:19 #12
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25610505
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Daar heb je speciale eierprikkers voor. Dat kan gewoon niet mis gaan.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25610614
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Gewoon een naald beetje doorduwen. Evt. eerst paar rondjes draaien met die naald, dan kan ie niet wegschieten.
pi_25610667
Beetje groot vandaar de link...

http://www.kooktoppers.nl/images/1310272800.jpg

Een eierprikker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 14:40:53 #15
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_25610675
Ei koken ;

Het verschilt een beetje of het ei uit de koelkast komt of niet. Ja ik weet dat eieren niet in de koelkast horen maar veel mensen doen het toch. Zelf weten.

Een 'warm' ei :
Zacht, 4 minuten
Normaal, 5 minuten
Hard, 6 minuten

Koude eieren hebben een dikke minuut langer nodig.

Om te voorkomen dat het ei barst, prik je inderdaad een gaatje (dat kan al met het puntje van een aardappelschilmesje) in de bolle kant, als je er daarnaast nog wat zout bij doet, kan er helemaal niets mis meer gaan.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_25610781
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt...

Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven?
En wat is het verschil?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 15:07:27 #17
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25611250
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:44 schreef Oblivion het volgende:
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt...

Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven?
En wat is het verschil?
Als je hem in d magnetron opwarmt, loop je het risico dat je deeg wat slap wordt. Verdewr is er geen verschil dacht ik, afgezien van de tijd die er voor nodig is om op te warmen.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25611343
huh, ik gooi altijd het ei in een pan met koud water en dan op het vuur zetten tot het water kookt...
en 6 min. later issie klaar.
nooit een gaatje in geprikt en ook nooit een gebarst ei gehad
Zet `s nachts je prostaat op tenminste 16 graden, dan bevriezen je leidingen niet.
  zondag 20 maart 2005 @ 16:02:05 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25612353
Hoe krijg ik een perfecte omelet?

Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 20 maart 2005 @ 16:11:10 #20
72710 whispers
verbally copulating
pi_25612554
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg ik een perfecte omelet?

Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
3 mogelijkheden:

1. Je vuur staat te hard
2. Je gebruikt te weinig vetstof
3. Je pan is te klein
  zondag 20 maart 2005 @ 16:15:43 #21
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25612650
zie boven, hij was me voor

O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:12:08 #22
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25613952
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:11 schreef whispers het volgende:

[..]

3 mogelijkheden:

1. Je vuur staat te hard
2. Je gebruikt te weinig vetstof
3. Je pan is te klein
vetstof?


Ohja...een belangrijk onderdeel van koken is nog altijd je gevoel.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 20 maart 2005 @ 17:15:02 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614018
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:12 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

vetstof?
Is een normaal woord in de keuken hoor

(Geklaarde) boter, olijf/zonnebloem olie etc.

Trouwens bij boter: gebruik of geklaarde boter of doe je vlees pas in de pan nadat je klontje boter UITGEBRUIST IS.

Anders is je boter namelijk niet heet genoeg en schroeit je vlees niet dicht. Hij is niet heet genoeg doordat een belangrijk bestandsdeel van boter water is, water kan maar maximaal 100 graden worden terwijl boter veel hoger kan. Wanneer de boter uitgebruist is is al het water eruit, en kan je boter dus veel heter worden.

Beetje achtergrond informatie kan nooit kwaad, daarbij zie ik keer op keer weer eikels die als de boter net gesmolten is en niet eens begint te bruisen hun dure varkenshaasje erin mikken.

[ Bericht 19% gewijzigd door Euc- op 20-03-2005 17:20:16 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25614337
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst? )
Doei.
  zondag 20 maart 2005 @ 17:33:51 #25
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614533
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:26 schreef Faithy het volgende:
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst? )
Je neemt:
bladerdeeg
blauwe kaas (Danablu)
1 ei
room
tomaten

Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik (met een vork) gaatjes in het bladerdeeg (dit zorgt voor lucht). Prak de blauwe kaas, met het met het ei en roer er dan room door. Doe dit mengsel in de vorm en bekleed het met plakjes tomaat. Zet in de oven op 180 graden, als de tomaat begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is is het klaar. Eet het lauw of koud.

Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 18:02:56 #26
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25615357
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:15 schreef Euc- het volgende:

[..]

Is een normaal woord in de keuken hoor

(Geklaarde) boter, olijf/zonnebloem olie etc.
Ik weet wel wat vetstof is, ik heb het alleen nog nooit iemand daadwerkelijk horen gebruiken.
Vooral niet in deze context.

Zoals het Van Dale meldt: Vetstof: Uit vet bestaande stof.
Daar valt boter dus buiten en olie ook

Maargoed, de tip over het uitbruisen sta ik achter
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_25615488
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:33 schreef Euc- het volgende:

[..]
Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
*Gil*

pi_25615587
Mensen leuk al die recepten, maar daar is dit topic niet echt voor bedoeld.

Ik leg het nog een keer uit.


Je staat lekker te brietselen, en je bent een ingredient vergeten te kopen, wat dus ook wel eens gebeurd, dan kan je in dit topic een vervangend ingredient vragen, of als je vlees op hebt staan en je hebt geen idee hoe lang zoiets op het vuur moet staan...

Daar is dit topic voor.

En dat is handig, want zolang de search het niet doet...
Moeten we roeien met de riemen die we hebben.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 18:12:53 #29
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25615609
-edit- Neergezet in het goede topic..

Lekkerste hartige quiche?



[ Bericht 39% gewijzigd door Oblivion op 20-03-2005 18:15:23 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 18:15:41 #30
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25615682
quote:
Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Oblivion het volgende:
Mensen leuk al die recepten, maar daar is dit topic niet echt voor bedoeld.

Ik leg het nog een keer uit.


Je staat lekker te brietselen, en je bent een ingredient vergeten te kopen, wat dus ook wel eens gebeurd, dan kan je in dit topic een vervangend ingredient vragen, of als je vlees op hebt staan en je hebt geen idee hoe lang zoiets op het vuur moet staan...

Daar is dit topic voor.

En dat is handig, want zolang de search het niet doet...
Moeten we roeien met de riemen die we hebben.
Hun zijn gewoon vergeten wat er ookalweer allemaal in moet en in welke volgorde ze het klaar moeten maken. Dus leg ik het ze even uit
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25616155
quote:
Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Euc- het volgende:
-edit- Neergezet in het goede topic..

Lekkerste hartige quiche?

Dankje!

En sorry Oblivion, ik zal er niet meer om vragen!
pi_25616756
quote:
Op zondag 20 maart 2005 18:38 schreef sa-sa het volgende:

[..]

Dankje!

En sorry Oblivion, ik zal er niet meer om vragen!
Euc- had je niet mogen laten gillen...

Is al okay, goed opgelost zo toch?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25638414
Ik ga zometeen veldsla maken, ik heb hem ooit zelf bij iemand gegeten met azijn, uitje en suiker.
Ik heb alleen geen ideeeee hoeveel azijn erin moet?? Ik vind teveel azijn in elk geval smerig, maar ik heb geen idee hoeveel teveel is

Iemand overigens nog andere tips met veldsla?
pi_25638503
Is het niet zo als je het te azijnerig vind, je meer suiker erbij kan doen?
Ik deed het trouwens met poedersuiker, lost eerder op.

Gewoon in een apart bakje klaarmaken, wil ook wel eens helpen, als het verkeerd gaat heb je je sla nog...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 21 maart 2005 @ 19:10:54 #35
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25641861
quote:
Op maandag 21 maart 2005 16:55 schreef inkie1010 het volgende:
Ik ga zometeen veldsla maken, ik heb hem ooit zelf bij iemand gegeten met azijn, uitje en suiker.
Ik heb alleen geen ideeeee hoeveel azijn erin moet?? Ik vind teveel azijn in elk geval smerig, maar ik heb geen idee hoeveel teveel is

Iemand overigens nog andere tips met veldsla?
Voor een vinaigraitte is de verhouding 1 op 4 voor azijn - olie. Vervolgens mosterd, zout en peper toevoegen.

Maar suiker..... bah niet doen. Neem dan een frambozenazijn of een appelazijn, die zijn minder zuur.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  maandag 21 maart 2005 @ 19:27:36 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25642225
't Is helemaal niet zo gek om ook iets zoets door je vinaigrette te doen. Ik doe meestal honing erdoor.

Voor veldsla zou ik doen: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, beetje honing, versgemalen zwarte peper.

En je mengt het altijd eerst door elkaar in een bakje of een shakertje, anders mengen de ingrediënten niet goed.

The love you take is equal to the love you make.
pi_25642300
Bedankt voor de tips! Ik vind dat zoete in de dressing juist lekker

En Oblivion thx voor de "aparte bakjes" tip!! Zo kon het niet mis gaan!
pi_25720905
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg ik een perfecte omelet?

Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
Eh, hem omdraaien?
Idd, je vuur moet niet te hoog staan maar ook zeker niet te laag. Als je dan zorgt dat er genoeg boter/olie in je pan zit, kun je hem rustig laten liggen totdat de bovenkant enigszins droog begint te worden. Af en toe al wat schuiven zodat de omelet los komt van de bodem, dan kun je hem fatsoenlijk omdraaien zodat de andere kant ook gaar wordt.
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 25 maart 2005 @ 02:21:01 #39
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25723534
de tip voor de perfecte omelet.

roomboter in de pan en tijdens het verhitte uit smeren met een papiertje keukenrol.
werkt echt geniaal goed.
  vrijdag 25 maart 2005 @ 09:49:03 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25725424
Ik moet toch eens een plaatjes server gaan uitzoeken, heb hier perfect duidelijke illustratie´s hoe je een omelet bakken moet.
Voor de filmfreaks, er is een japanse film over eten, Tampopo, daar wordt ook een perfecte omelet in gebakken,.
Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet.
Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen.
Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2005 @ 09:54:37 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25725501
quote:
Op vrijdag 25 maart 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
(...)
Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet.
Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen.
Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is.
Ik zou hier een apart topic over openen in een ander forum!
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 25 maart 2005 @ 10:05:12 #42
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_25725693
quote:
Op vrijdag 25 maart 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet toch eens een plaatjes server gaan uitzoeken, heb hier perfect duidelijke illustratie´s hoe je een omelet bakken moet.
Voor de filmfreaks, er is een japanse film over eten, Tampopo, daar wordt ook een perfecte omelet in gebakken,.
Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet.
Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen.
Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is.
www.imageshack.us, www.picserver.nl www.putfile.com www.radipshare.com etc.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_25756434
Okay, ik heb 13 eieren op staan...
En wil gevulde eieren gaan maken....
Ik heb al 1 recept van klonk, maar wil wel eens weten wat er allemaal meer mee te doen is.

Recept van Klonk.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25757759
Wat jammer dat julle me niet konden helpen.

Ik heb gedaan:

5 eieren, doormidden snijden eigeel apart in bakje doen.
eigeel, zout, peper, mayo, gemberpoeder, garam masala en verse bieslook.
Oh ja vergeten....Een stukje boursin.
Lag er nog, dus ik dacht dat kan er wel in!

Geslaagd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:10:08 #45
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25757850
Er was ooit een heel topic over eiersalade...
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:10:10 #46
90061 coz
laat een bericht achter na de
pi_25757852
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 15:06 schreef Oblivion het volgende:
5 eieren
toch geen
?
Leesen verrry carefully, I weel zay zis only once
Ill quit thinking w my dick when u quit fucking with my head
pi_25758114
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 15:10 schreef Lienekien het volgende:
Er was ooit een heel topic over eiersalade...
Ooit ja, maar de search staat uit, tot die tijd zullen we moeten roeien...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:24:20 #48
90061 coz
laat een bericht achter na de
pi_25758163
Leesen verrry carefully, I weel zay zis only once
Ill quit thinking w my dick when u quit fucking with my head
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:25:05 #49
90061 coz
laat een bericht achter na de
pi_25758181
Leesen verrry carefully, I weel zay zis only once
Ill quit thinking w my dick when u quit fucking with my head
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:26:17 #50
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25758206
The love you take is equal to the love you make.
pi_25758223
Dank je wel. Te laat... Heb het al gemaakt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25758294
Trouwens er is toch wel een verschil..
Eiersalade en gevulde eieren?
Maar goed.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:47:47 #53
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25758634
idd, zullen wel blond zijn :]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:50:32 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25758692
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 15:47 schreef Euc- het volgende:
idd, zullen wel blond zijn :]
Blond?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:52:02 #55
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25758711
Het was een grapje, rustig, denk aan je hart..

Adem diep in, houd je adem 2 seconden in en adem dan in een lange zucht weer uit, herhaal dit 10 keer.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25758743
Verder nog iemand eerste hulp nodig?

Heb ze nu wel bij elkaar laten voegen, lieneke en coz dus het niet voor niets...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:53:45 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25758745
quote:
Op zaterdag 26 maart 2005 15:52 schreef Euc- het volgende:
Het was een grapje, rustig, denk aan je hart..

Adem diep in, houd je adem 2 seconden in en adem dan in een lange zucht weer uit, herhaal dit 10 keer.
Ik kan nog niet tot 10 tellen...
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 26 maart 2005 @ 15:54:25 #58
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_25758758
-edit- Het was genoeg zo.
Ontopic graag!

[ Bericht 71% gewijzigd door Oblivion op 26-03-2005 16:01:55 ]
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 27 maart 2005 @ 17:52:51 #59
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_25784653
Ok, ik heb voor vanavond een gekruide varkenshaas gekocht . Maar: nu staat er op de verpakking: in de oven: 30 minuten op 160 graden. Maar, wat hoe waarin? Ik heb niet zoveel ervaring met vlees klaarmaken muv gehakt enzo .
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_25784704
In een braadslee?
In een ovenschaal?


Zou 'm eerst even rondom bakken in de pan, en dan nagaren in de oven.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 maart 2005 @ 17:58:07 #61
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_25784781
quote:
Op zondag 27 maart 2005 17:54 schreef Oblivion het volgende:
In een braadslee?
In een ovenschaal?


Zou 'm eerst even rondom bakken in de pan, en dan nagaren in de oven.
De braadslee/ovenschaal had ik ook al wel bedacht, maar moet er nog boter of olie in ofzo? Ik heb werkelijk geen idee. Dat rondom bakken is wel een goed idee, thnx!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_25784886
quote:
Op zondag 27 maart 2005 17:58 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

De braadslee/ovenschaal had ik ook al wel bedacht, maar moet er nog boter of olie in ofzo? Ik heb werkelijk geen idee. Dat rondom bakken is wel een goed idee, thnx!
Hmmmm, ik weet niet of je van ui houd?
Maar je kan ;m garen op uienringen en dergelijke....
Champignons.

Als je rondom bakt, kan je de boter waar je de varkenshaas in hebt gebakken overgieten.
Halve uien erin, en varkenshaas er boven op.

Moet je wel bekennen dat ik nog nooit dit gedaan heb, maar lijkt mij het meest logisch.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 maart 2005 @ 18:04:57 #63
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_25784920
quote:
Op zondag 27 maart 2005 18:03 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmmmm, ik weet niet of je van ui houd?
Maar je kan ;m garen op uienringen en dergelijke....
Champignons.

Als je rondom bakt, kan je de boter waar je de varkenshaas in hebt gebakken overgieten.
Halve uien erin, en varkenshaas er boven op.

Moet je wel bekennen dat ik nog nooit dit gedaan heb, maar lijkt mij het meest logisch.
't Ding is al gekruid/gemarineerd, dus ik ga verder geen dingetjes toevoegen, misschien niet zo handig. Dat boterovergieten klinkt wel logisch, dat ga ik proberen! Thnx!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_25785056
quote:
Op zondag 27 maart 2005 18:04 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

't Ding is al gekruid/gemarineerd, dus ik ga verder geen dingetjes toevoegen, misschien niet zo handig. Dat boterovergieten klinkt wel logisch, dat ga ik proberen! Thnx!
Good luck!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 28 maart 2005 @ 11:29:45 #65
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_25801323
De varkenshaas was erg lekker!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_25806096
quote:
Op vrijdag 25 maart 2005 02:21 schreef karper het volgende:
de tip voor de perfecte omelet.

roomboter in de pan en tijdens het verhitte uit smeren met een papiertje keukenrol.
werkt echt geniaal goed.
Dat doe ik dus ook altijd met de olijfolie, zo heb je er ook veel minder van nodig.
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 28 maart 2005 @ 18:49:35 #67
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25811750
quote:
Op maandag 28 maart 2005 14:52 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Dat doe ik dus ook altijd met de olijfolie, zo heb je er ook veel minder van nodig.
Klopt, maar het geeft ook smaak. Ik moet er niet aan denken aardappelpuree te maken zonder boter....
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_26030202
VRAAG! :

Hoe krijg je nou lekkere jus?

Eerst de bloem dan het water? Eerst het water dan de bloem?
Zout, peper? what?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 6 april 2005 @ 18:59:03 #69
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26030313
Je moet geen bloem door de jus doen, dat gaat gaar worden en dan krijg je een soort vettige saus en dat wordt niet lekker. Het is geen jus in ieder geval.
Vleessap, klein beetje water erbij, goed roeren, beetje in laten koken en dan wanneer nodig nog wat zout en peper en een klontje boter erdoor laten "rollen" om het af te maken.

Zo maak ik het altijd en mijn opa maakte het ook altijd zo en die was slager
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26030406
Vleessap?
Jij kookt in vleessap? Wat is dat?

Ik maak het ook nooit met bloem, dus ik zal zo manlief even een kets voor zijn heufd geven...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26030420
Wel even bij vermelden, het gaat hier over biefstuk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 6 april 2005 @ 19:07:29 #72
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26030479
Het sap wat uit het vlees komt gemengd met de boter waarin je het vlees hebt bereid dus Dat maakt het zo lekker, dus ook goed de randjes in de pan meenemen bij het roeren.
Jus hoort dun te zijn en donkerbruin, maar wel nog net helder, dus geen bloem erdoor poeren.
Geef hem maar een flinke pets

En bij biefstuk is het hetzelfde als bij ander vlees.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26057813
quote:
Op maandag 28 maart 2005 11:29 schreef Duvel het volgende:
De varkenshaas was erg lekker!
tis heel lekker als je varkenshaas Rose blijft van binnen, dus niet al te lang bakken
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  vrijdag 8 april 2005 @ 00:44:12 #74
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_26062719
quote:
Op donderdag 7 april 2005 21:47 schreef Talietje het volgende:

[..]

tis heel lekker als je varkenshaas Rose blijft van binnen, dus niet al te lang bakken
Olie in de pan en heet laten worden, HEEL kort aanbakken, zodat je net dat knapperige randje om je haas heen krijgt, in een ovenschaal en in de oven op ongeveer 130 graden. Heer-lijk! Dan is hij helemaal donkerrood van binnen en niet een alleen precies in het midden
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_26062885
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 00:44 schreef Euc- het volgende:

[..]

Olie in de pan en heet laten worden, HEEL kort aanbakken, zodat je net dat knapperige randje om je haas heen krijgt, in een ovenschaal en in de oven op ongeveer 130 graden. Heer-lijk! Dan is hij helemaal donkerrood van binnen en niet een alleen precies in het midden
Das mooi, want ik heb net weer varkenshaasje in geslagen.
Overigens niet voor mezelf, ik eet geen varkensvlees...

Nog meer lekkere dingen die je kunt met varkenshaas?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 01:03:46 #76
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_26063018
Wat wij thuis vaker doen is vullen met zongedroogde tomaatjes en dan omwikkelen met gedroogde ham of spek. Jummie
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_26063103
Vullen? Moet ik 'm dan opensnijden?
En dan ook weer snel bakken in olie, en dan de oven in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 01:13:39 #78
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_26063194
nouja, half insnijden en daarinn die tomaatjes proppen. Die kun je het beste gewoon sauteren, niet de oven in dus.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_26063238
Okay, nu de vraag: Wat is sauteren precies...?

Jajajajajaja, ik ben eigenlijk een gochem-mod...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 01:21:24 #80
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_26063317
in de koekenpan bakken. (koekenpan heet officieel een sauteuze, dus sauteren doe je in een sauteuze, verrassing! )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_26063386
Okay dan!

Maar dan kan je ook zelf gemaakte pesto erin duwen?
Echt wel..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 19:50:22 #82
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_26080193
Ik ben op zoek naar tips en recepten voor iemand met een veel te hoog cholesterol-gehalte, iemand ideeen? Alvast bedankt!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 8 april 2005 @ 20:26:00 #83
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26081239
Bij een veel te hoge cholesterolwaarde in het bloed kun je het beste echt naar de huisarts gaan en door hem een behandelplan laten uistippelen, met voeding alleen kun je dat niet genoeg omlaag brengen om weer op een gezonde waarde uit te komen. Vaak zul je echt met medicatie moeten gaan werken.

Over gezond eten en cholesterolverlagende dieten zijn de meningen nogal sterk verdeeld.
Ik kan je daar niet zo bij helpen, maar op de volgende site staan wat informatie van het Voedingscentrum, http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=1192
Ik wil er wel bijzeggen dat dit niet iedereen achter de ideeën van het Voedingscentrum staat en dat het dus niet dé waarheid is.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26081422
Obli, na het vlees bakken, kan je de aanbaksels losmaken door wat water of wijn in de braadpan te doen en op hoog vuur op te lossen. Het vocht verdampt en je houdt jus over.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26081699
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 20:32 schreef krakkemieke het volgende:
Obli, na het vlees bakken, kan je de aanbaksels losmaken door wat water of wijn in de braadpan te doen en op hoog vuur op te lossen. Het vocht verdampt en je houdt jus over.
Dat werkt dus niet echt....
Kijk met stoofvlees zit het lang in pan en dan wil het werken...
Maar met biefstuk... Vette bende, de boel schift...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26081737
Nee, je haalt het vlees uit de pan, vocht toevoegen, roeren, verdampen, jus.
Melk of room schift, dan wordt het kaas. Boter kan hooguit stollen door koude vloeistof, maar dat komt goed.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26081885
En hoe lang moet dat? Je vlees ligt dan koud te worden...
Maar ik geloof dat je biefstuk een tijdje moet laten rusten he?
ik zal het de volgende keer met wijn afblussen. Maar eens een keer proberen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26082083
Duurt maar even, vlees kan je afdekken met aluminiumfolie. Het gaat maar om een scheutje vocht. Met stoofvlees is het meer vocht, omdat het vlees er dan gaat sudderen. Maar in het geval van jus, is het maar net dat scheutje om de aanbaksels op te lossen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 9 april 2005 @ 14:41:34 #89
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_26096916
BBQ-kip, bedankt voor je link!! De vraag was voor een kennis, en ik dacht wel dat ze bij de huisarts zijn geweest. Ik heb iig jouw link doorgegeven!! Thanks
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_26097665
hm..

denken jullie dat er iets te maken valt met gehakt, bladerdeeg en wokgroenten?

ik denk dat 't wel te doen moet zijn, maar kan even niets bedenken.. iemand ideeen?

*crea-bea-heb-geen-geld-dag*
Doei.
pi_26100532
Hartig taartje?

Bakvormpje bekleden met het bladerdeeg, roergebakken gehakt + groenten er door en een losgeklopt ei of saus zoals bijvoorbeeld kerriesaus.

Als je geen bakvorm hebt, kan je ook flapjes maken en die in de over bakken.

Of je wist dit zelf ook wel, en je bedoelde iets ingewikkelders??

Op smulweb kun je heel trouwens heel leuk zoeken naar een recept door de ingredïenten in te vullen bij "zoeken" heel verrassend soms!
Zolang er was is, is er leven.
pi_26210344
let wel op als je een lekker krokante bodem wil hebben moet je effe alleen de bladerdeeg in de vorm in de oven bakken en om extreem reizen te voorkomen kan je er een bakpapiertje in leggen en dan vullen met spliterwten....of gewoon een passen bakje of schaaltje op het pepier plaatsen...daarna is het erg lekker om een sausje te maken met room en een paar eierdooiers kaas en dat allemaal in de mixer en op smaak brengen met peper en zout en dat over de vulling gieten.... en langzaam bij 160 graden laten garen een beetje kaas er over strooien en effe de oven op 200 graden en een lekker kleurtje geven en klaar en smullen maar.............
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_26210440
Wat hierboven gezegd wordt. Ik zou wel de groenten gaar maken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26210589
lijkt me indd handig.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zaterdag 16 april 2005 @ 12:42:24 #95
30488 coolbabe
My little pwny
pi_26268140
Ik was hummus aan het maken maar ben een uitgeschoten met citroensap en de knoflook overheerst ook gigantisch. Is er nog wat aan te doen??
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  zaterdag 16 april 2005 @ 13:39:03 #96
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26269593
Ook meer van de andere ingrediënten toevoegen. Dan maak je gewoon een grotere portie.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 16 april 2005 @ 15:04:50 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26271882
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 13:39 schreef Lienekien het volgende:
Ook meer van de andere ingrediënten toevoegen. Dan maak je gewoon een grotere portie.
En mocht je te veel hebben dan mag je de rest wel aan mij geven
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 16 april 2005 @ 16:42:04 #98
30488 coolbabe
My little pwny
pi_26274148
ff een blikje kopen dan, ik heb alleen nog gedroogde in huis.
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  zaterdag 16 april 2005 @ 16:46:58 #99
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26274261
Mogen wij je recept weten? Hoe ga je het eten, dippen of ergens bij...?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 16 april 2005 @ 22:23:09 #100
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_26283033
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 12:42 schreef coolbabe het volgende:
Ik was hummus aan het maken maar ben een uitgeschoten met citroensap en de knoflook overheerst ook gigantisch. Is er nog wat aan te doen??
Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schieten
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_26288386
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')