Wel in de stompe kant prikken hè? Daar zit het luchtbelletje...quote:Op zondag 20 maart 2005 14:16 schreef Oblivion het volgende:
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen.![]()
Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei.
9 minuten voor een hard ei.
Daar heb je speciale eierprikkers voor. Dat kan gewoon niet mis gaan.quote:Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Gewoon een naald beetje doorduwen. Evt. eerst paar rondjes draaien met die naald, dan kan ie niet wegschieten.quote:Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Als je hem in d magnetron opwarmt, loop je het risico dat je deeg wat slap wordt. Verdewr is er geen verschil dacht ik, afgezien van de tijd die er voor nodig is om op te warmen.quote:Op zondag 20 maart 2005 14:44 schreef Oblivion het volgende:
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt...![]()
Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven?
En wat is het verschil?
3 mogelijkheden:quote:Op zondag 20 maart 2005 16:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg ik een perfecte omelet?
Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
vetstof?quote:Op zondag 20 maart 2005 16:11 schreef whispers het volgende:
[..]
3 mogelijkheden:
1. Je vuur staat te hard
2. Je gebruikt te weinig vetstof
3. Je pan is te klein
Is een normaal woord in de keuken hoorquote:
Je neemt:quote:Op zondag 20 maart 2005 17:26 schreef Faithy het volgende:
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst?)
Ik weet wel wat vetstof is, ik heb het alleen nog nooit iemand daadwerkelijk horen gebruiken.quote:Op zondag 20 maart 2005 17:15 schreef Euc- het volgende:
[..]
Is een normaal woord in de keuken hoor
(Geklaarde) boter, olijf/zonnebloem olie etc.
*Gil*quote:Op zondag 20 maart 2005 17:33 schreef Euc- het volgende:
[..]
Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
Hun zijn gewoon vergeten wat er ookalweer allemaal in moet en in welke volgorde ze het klaar moeten maken. Dus leg ik het ze even uitquote:Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Oblivion het volgende:Mensen leuk al die recepten, maar daar is dit topic niet echt voor bedoeld.
Ik leg het nog een keer uit.![]()
Je staat lekker te brietselen, en je bent een ingredient vergeten te kopen, wat dus ook wel eens gebeurd, dan kan je in dit topic een vervangend ingredient vragen, of als je vlees op hebt staan en je hebt geen idee hoe lang zoiets op het vuur moet staan...
Daar is dit topic voor.
En dat is handig, want zolang de search het niet doet...
Moeten we roeien met de riemen die we hebben.![]()
Dankje!quote:Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Euc- het volgende:
-edit- Neergezet in het goede topic..![]()
Lekkerste hartige quiche?![]()
Euc- had je niet mogen laten gillen...quote:Op zondag 20 maart 2005 18:38 schreef sa-sa het volgende:
[..]
Dankje!
En sorry Oblivion, ik zal er niet meer om vragen!![]()
Voor een vinaigraitte is de verhouding 1 op 4 voor azijn - olie. Vervolgens mosterd, zout en peper toevoegen.quote:Op maandag 21 maart 2005 16:55 schreef inkie1010 het volgende:
Ik ga zometeen veldsla maken, ik heb hem ooit zelf bij iemand gegeten met azijn, uitje en suiker.
Ik heb alleen geen ideeeee hoeveel azijn erin moet?? Ik vind teveel azijn in elk geval smerig, maar ik heb geen idee hoeveel teveel is
Iemand overigens nog andere tips met veldsla?
Eh, hem omdraaien?quote:Op zondag 20 maart 2005 16:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg ik een perfecte omelet?
Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
Ik zou hier een apart topic over openen in een ander forum!quote:Op vrijdag 25 maart 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
(...)
Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet.
Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen.
Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is.
www.imageshack.us, www.picserver.nl www.putfile.com www.radipshare.com etc.quote:Op vrijdag 25 maart 2005 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet toch eens een plaatjes server gaan uitzoeken, heb hier perfect duidelijke illustratie´s hoe je een omelet bakken moet.
Voor de filmfreaks, er is een japanse film over eten, Tampopo, daar wordt ook een perfecte omelet in gebakken,.
Vraag me trouwens af waarom het Omelet is en niet Ommelet, je zegt immers Ommelet, of in het frans Omelette wat uitgesproken wordt als Omlet.
Vermoed dat men over een paar jaar dan de spelling weer eens kan vernieuwen met als doel weer lekker veel schoolboeken en woordenboeken te verkopen.
Net als het absurde Pannenkoek, ding wordt niet in meerdere pannen gebakken. Alsof NL niet lastig genoeg is.
Ooit ja, maar de search staat uit, tot die tijd zullen we moeten roeien...quote:Op zaterdag 26 maart 2005 15:10 schreef Lienekien het volgende:
Er was ooit een heel topic over eiersalade...
Blond?quote:Op zaterdag 26 maart 2005 15:47 schreef Euc- het volgende:
idd, zullen wel blond zijn :]
Ik kan nog niet tot 10 tellen...quote:Op zaterdag 26 maart 2005 15:52 schreef Euc- het volgende:
Het was een grapje, rustig, denk aan je hart..
Adem diep in, houd je adem 2 seconden in en adem dan in een lange zucht weer uit, herhaal dit 10 keer.
De braadslee/ovenschaal had ik ook al wel bedacht, maar moet er nog boter of olie in ofzo? Ik heb werkelijk geen idee. Dat rondom bakken is wel een goed idee, thnx!quote:Op zondag 27 maart 2005 17:54 schreef Oblivion het volgende:
In een braadslee?
In een ovenschaal?
Zou 'm eerst even rondom bakken in de pan, en dan nagaren in de oven.
Hmmmm, ik weet niet of je van ui houd?quote:Op zondag 27 maart 2005 17:58 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
De braadslee/ovenschaal had ik ook al wel bedacht, maar moet er nog boter of olie in ofzo? Ik heb werkelijk geen idee. Dat rondom bakken is wel een goed idee, thnx!
't Ding is al gekruid/gemarineerd, dus ik ga verder geen dingetjes toevoegen, misschien niet zo handig. Dat boterovergieten klinkt wel logisch, dat ga ik proberen! Thnx!quote:Op zondag 27 maart 2005 18:03 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Hmmmm, ik weet niet of je van ui houd?
Maar je kan ;m garen op uienringen en dergelijke....
Champignons.
Als je rondom bakt, kan je de boter waar je de varkenshaas in hebt gebakken overgieten.
Halve uien erin, en varkenshaas er boven op.
Moet je wel bekennen dat ik nog nooit dit gedaan heb, maar lijkt mij het meest logisch.![]()
Good luck!quote:Op zondag 27 maart 2005 18:04 schreef XcUZ_Me het volgende:
[..]
't Ding is al gekruid/gemarineerd, dus ik ga verder geen dingetjes toevoegen, misschien niet zo handig. Dat boterovergieten klinkt wel logisch, dat ga ik proberen! Thnx!
Dat doe ik dus ook altijd met de olijfolie, zo heb je er ook veel minder van nodig.quote:Op vrijdag 25 maart 2005 02:21 schreef karper het volgende:
de tip voor de perfecte omelet.
roomboter in de pan en tijdens het verhitte uit smeren met een papiertje keukenrol.
werkt echt geniaal goed.
Klopt, maar het geeft ook smaak. Ik moet er niet aan denken aardappelpuree te maken zonder boter....quote:Op maandag 28 maart 2005 14:52 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Dat doe ik dus ook altijd met de olijfolie, zo heb je er ook veel minder van nodig.
tis heel lekker als je varkenshaas Rose blijft van binnen, dus niet al te lang bakkenquote:
Olie in de pan en heet laten worden, HEEL kort aanbakken, zodat je net dat knapperige randje om je haas heen krijgt, in een ovenschaal en in de oven op ongeveer 130 graden. Heer-lijk! Dan is hij helemaal donkerrood van binnen en niet een alleen precies in het middenquote:Op donderdag 7 april 2005 21:47 schreef Talietje het volgende:
[..]
tis heel lekker als je varkenshaas Rose blijft van binnen, dus niet al te lang bakken![]()
Das mooi, want ik heb net weer varkenshaasje in geslagen.quote:Op vrijdag 8 april 2005 00:44 schreef Euc- het volgende:
[..]
Olie in de pan en heet laten worden, HEEL kort aanbakken, zodat je net dat knapperige randje om je haas heen krijgt, in een ovenschaal en in de oven op ongeveer 130 graden. Heer-lijk! Dan is hij helemaal donkerrood van binnen en niet een alleen precies in het midden![]()
Dat werkt dus niet echt....quote:Op vrijdag 8 april 2005 20:32 schreef krakkemieke het volgende:
Obli, na het vlees bakken, kan je de aanbaksels losmaken door wat water of wijn in de braadpan te doen en op hoog vuur op te lossen. Het vocht verdampt en je houdt jus over.
En mocht je te veel hebben dan mag je de rest wel aan mij gevenquote:Op zaterdag 16 april 2005 13:39 schreef Lienekien het volgende:
Ook meer van de andere ingrediënten toevoegen. Dan maak je gewoon een grotere portie.
Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schietenquote:Op zaterdag 16 april 2005 12:42 schreef coolbabe het volgende:
Ik was hummus aan het maken maar ben een uitgeschoten met citroensap en de knoflook overheerst ook gigantisch. Is er nog wat aan te doen??
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |