Spindizzy | zaterdag 16 oktober 2004 @ 12:57 |
Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom. Knorr laat je met veel plezier heel veel geld betalen voor een zakje saus en een schepje rijst. Het eindresultaat is een liefdeloos klaargemaakte hap. De Tandoori lijkt absoluut niet op Tandoori, de moussaka niet op moussaka, de roti niet op roti enz. enz. Het is allemaal dezelfde smakeloze en grauwe hap. Terwijl de oorspronkelijke gerechten helemaal niet zo moeilijk klaar te maken zijn. Als je de Knorr pakken links laat liggen en zelf aan de slag gaat is je eindresultaat niet alleen vele malen lekkerder maar ook goedkoper en gezonder. Het enige dat je nodig hebt is een goed recept. Daar is dit topic dus voor, voor het verzamelen van oorspronkelijke wereldgerechten. Ik begin wel: Roti Ter vervanging van: ![]() Snij 1 ui en een flinke teen knoflook in stukken. Gooi deze samen met 2-3 Maggi Bouillonblokjes en een flinke eetlepel masala in een vijzel en stamp fijn tot een dikke pasta. (Kan ook gerust met de staafmixer) Verhit wat olie in een pan en bak de currypasta zachtjes. Voeg nu kip toe (pootjes, vleugeltjes, filet, kijk maar) en bak deze even aan. Daarna kunnen de aardappels (geschilt en in stukken) erbij, even omroeren en een grote mok water toevoegen. Aan de kook brengen en een minuut of 5 laten pruttelen. Kousenband (gewassen en in stukjes van ongeveer 2 cm groot gesneden) toevoegen en zachtjes laten koken tot aardappeltjes gaar zijn en de jus is ingekookt. Als de jus te dun is even een aardappeltje kapot prakken en jus laten indikken. Kunt rotivellen zelfmaken of kant en klaar bij de Toko kopen (diepvries). -Voor een vego roti gewoon het kip gedeelte overslaan. Kunt er ook gekookt ei bijdoen. -Extra lekker met gele sambal Zo, nu hoef je nooit meer de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stop de Knorrterreur! Eet ze! | |
Mirjam | zaterdag 16 oktober 2004 @ 12:58 |
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan? die vind ik namelijk best wel erg lekker ![]() | |
Spindizzy | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:01 |
quote: 6 kippenbouten 60 ml citroensap 1/2 kleine ui, gesnipperd 4 tenen knoflook 1 el geraspte verse gemberwortel 3 tl korianderzaadjes 1 el komijnzaadjes 1 el citroensap, extra 1 tl zout 1/4 tl paprikapoeder snufje chilipoeder 2 1/2 dl yoghurt rode voedingsmiddelenkleurstof Bereiding: Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast. Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt. Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst. Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten. | |
kaatje65 | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:02 |
Vwb de roti heb je absoluut gelijk, maar de mousaka is best te eten (hoewel de zelfgemaakt mousaka van mijn vader zaliger het allerlekkerst was heb helaas nooit meer kunnen vragen hoe hij dat maakte). | |
Spindizzy | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:04 |
quote:Mijn recept voor Moussaka... Vegetarische Moussaka Ingredienten: Aubergine, aardappels, tomaten, ui, knoflook, Quorn Fijngehakt, melk, bloem, kaas, dille, kaneel. ![]() Fruit een gesnipperd uitje met wat knoflook en voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt. ![]() Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn: ![]() Aardappels schillen, snijden, in dikke plakken snijden en paar minuutjes voorkoken. ![]() Doe een beetje olijfolie in een koekepan en bak hierin de Quorn eventjes. Voeg dille toe en een snufje kaneel. ![]() Meng de Quorn met de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. ![]() Maak van boter, bloem, melk, wat geraspte kaas en peper een kaassaus: ![]() Vet een ovenschaal in en dan kunnen we assembleren ![]() ![]() Ongeveer 30-40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven: ![]() Eet ze! ![]() ![]() {Vleeseters kunnen natuurlijk gewoon gehakt eringooien...) | |
Insomaniac | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:08 |
Goed topic! Onbeschaamde TVP. ![]() | |
kaatje65 | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:13 |
Klinkt lekker ![]() | |
krazz | zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:28 |
die lasagne van Knor (Lasagnette) is werkelijk niet te (vr)eten! Ik maak altijd Lasagne met de saus en bladen van Honig. Die is echt super! | |
imago | zaterdag 16 oktober 2004 @ 16:45 |
Sommige gerechten zijn best wel te eten vind ik ![]() | |
shmoopy | zaterdag 16 oktober 2004 @ 21:12 |
Spindizzy, joe superbeeb joe! ![]() Knorrterreur. ![]() Het is absoluut waar, en doodzonde dat mensen werkelijk denken dat deze gerechten smaakgetrouw zijn. Een zelfgemaakte lasagna is ook al zo ontzettend makkelijk, en WEL lekker. Mocht iemand me voor zijn, ga je gang, anders zoek ik nog even naar m'n eigen recept en plaats ik 'm wel. | |
Martijn_77 | zondag 17 oktober 2004 @ 10:28 |
Heb je nog meer van die vervangende recepten? Bijvoorbeeld voor de Burrito's? | |
timmeeeh | zondag 17 oktober 2004 @ 10:32 |
Die Moussaka ga ik eens proberen! Is niet al te moeilijk volgens mij. ![]() | |
detulp050 | zondag 17 oktober 2004 @ 10:35 |
Lasagne maak ik altijd helemaal zelf (behalve de bladen ![]() ![]() ![]() Maar ik vind de Kip Tandoori van Knorr best lekker ![]() | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 10:50 |
quote:Burrito's: 750 gram rundergehakt 300 gram maïs 4 eetlepels tomatenpuree 1 scheutje tacosaus 1 eetl. komijn 500 gram Kidneybonen 150 gram Cheddar kaas 2 theel. koriander 1 theel. chilipoeder 1 theel. kaneel 450 gram tomaat 9 tortilla's 2 eetl. olie 1 ui Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten. Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe. Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork. Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden. Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten. Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe. Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is. Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen. Leg de tortilla's opengevouwen op tafel. Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op. Leg de burrito's op de bakplaat. U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas. Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt. U dient de burrito's direct uit te serveren. | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 10:54 |
ik vind die pakjes van Knorr wel handig :') | |
_Boo_ | zondag 17 oktober 2004 @ 10:54 |
Zo duur zijn die wereldgerechten nou ook weer niet, als je alles apart koopt en dingen moet gebruiken als 1 eetlepel komijn (die ik daar toch ook echt speciaal voor in huis moet halen) ben je uiteindelijk net zoveel geld en meer tijd kwijt. Voor studenten zijn wereldgerechten gewoon ideaal. | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 10:58 |
quote:ook dat nog quote:Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden. ![]() | |
_Boo_ | zondag 17 oktober 2004 @ 11:00 |
Heb ook geen flauw idee waar ik m'n gemberwortel en rode voedingsmiddelenkleurstof vandaan zou moeten halen. | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 11:02 |
TS, waarom trouwens kippenpoten, waarom niet gewoon kipfilet? | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 11:04 |
quote:Ik zou van dat lijstje alleen de kip en de kleurstof moeten kopen. Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar. Tip: koop je kruiden bij de toko. Veel goedkoper en ook verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden zodat je niet na 3 jaar nog halfvolle potjes hoeft weg te donderen. Bewaar olijvenpotjes, groentepotjes, alle potten met goed sluitende deksels zodat je daar je in grotere hoeveelheden kruiden in kunt bewaren. | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 11:05 |
quote:Albert Heijn ![]() | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 11:08 |
quote:Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor. | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 11:12 |
quote:ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen. | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 11:13 |
quote:Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignons ![]() | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 11:14 |
quote:Wie weet als ik ooit nog tijd teveel heb. Ik heb nu alles wat ik 'nodig' heb. | |
_Boo_ | zondag 17 oktober 2004 @ 11:15 |
quote:De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen: -houden niet van koken -hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden) -hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden) Daarom zijn ze zo populair. | |
D. | zondag 17 oktober 2004 @ 11:15 |
quote:Eten draait bij mij nooit om geld. Ik koop wat ik wil en betaal wat het kost. Daarbij, een kip, of welk beest dan ook, villen zal ik nooit doen ![]() | |
Spindizzy | zondag 17 oktober 2004 @ 11:55 |
quote:Tja, sommige mensen eten alleen om te leven. Ik leef om te eten, bij wijze van spreken. Eten en koken is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben eten of koken als rode draad. Bijv. op zondagochtend wakker worden van de geur van draadjesvlees dat mijn moeder de hele dag liet sudderen. Of dat ze op een gegeven moment drie keer zoveel erwtensoep moest klaarmaken omdat er steeds vrienden van mijn broers en mij wilden mee-eten omdat de erwtensoep van mijn moeder onovertroffen is. We zijn voor het huis waar we nu wonen gevallen omdat het een woonkeuken heeft. Vanuit onze keuken loop je zo de tuin in met een loeigrote tafel waar 's zomers een heleboel mensen kunnen aanschuiven. Als ik me mijn toekomst voorstel zie ik een hele kudde koters die in mijn woonkeuken aan een grote goedgevulde eettafel aanschuiven. Die me helpen met broodbakken, soep koken, groente snijden enz. enz. Ik heb elke week wel eters over de vloer en dan sta ik met veel plezier de hele dag te koken. Ik verzamel kookboeken. Ik praat, schrijf, lees en leer graag over eten. Mensen mogen van mij best elke dag Knorrmeuk eten maar ik zou er zelf doodongelukkig van worden. En ik vind het gewoon erg jammer dat veel mensen denken dat een zelfgekookte maaltijd erg veel tijd kost, of duur is terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. | |
Oceanonix | zondag 17 oktober 2004 @ 13:13 |
Lasagne bolognese 4-5 pers 20 lasagnevellen 5-6 dl bechamelsaus 2 bollen mozzarella in plakken 50-75 g geraspte parmezaanse kaas 2 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 1 wortel, fijngesneden 1 stengel bleekselderij 100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden 400 g rundergehakt 2 dl droge witte wijn zout peper 3-4 dl gezeefde tomaten 1-2 dl kippenbouillon Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is. Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt: laag bechamelsaus lasagnevellen gehaktsaus mozarella lasagnevellen gehaktsaus mozarella lasagnebladen bechamelsaus Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven. Totale bereiding 1,5 uur Bechamelsaus 40 g boter 40 g bloem 500 ml melk Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door. Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken. Als ik dit wil eten op een dag dat ik weinig tijd heb dan maak ik de lasagne een dag eerder. Nog niet in de oven doen, dat doe je vlak voor het opdienen. eet smakelijk ![]() | |
danosa | zondag 17 oktober 2004 @ 13:51 |
Spin, de volgende meeting was toch bij jouw he ![]() Wat kan je het "leven voor eten" mooi omschrijven zeg, klinkt super gezellig! | |
Erosjuhhh | zondag 17 oktober 2004 @ 15:17 |
quote:dit lijkt niet echt op de burrito's tbh v/d knorr ![]() daar zit kip in, geen mais,geen gehakt, geen bonen, dit lijkt meer op taco's ![]() | |
ChrisJX | zondag 17 oktober 2004 @ 15:38 |
Het probleem van zelf maken is idd dat je ontzettend veel nodig hebt qua kruiden, bloem enz. Als student met een klein kamertje en een nog kleinere keuken is dat, als je geen echte kookfreak bent, bijna niet te doen. Je hebt geen ruimte en je blijft met aangebroken pakken zitten die je in je eentje niet opkrijgt. Maar van die voorverpakte dingen houd ik sowieso niet. Ik heb eens zo'n magnetronpak met worst en een stamppot gekocht. Dat ding was gewoon niet te vreten. En ik kook m'n aardappeltjes wel zelf, smaakt veel beter dan diepvriesprut. | |
ߨúÐêWyN | zondag 17 oktober 2004 @ 16:12 |
klinkt leuk, alleen aubergine, dat eet ik niet ![]() | |
vdo28 | zondag 17 oktober 2004 @ 16:16 |
quote: ![]() Met die wereldgerechten kun je ook een hoop doen en aanpassen... | |
Faithy | zondag 17 oktober 2004 @ 16:54 |
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over... het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc. Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is. Verder: alles vers maken ![]() ![]() | |
Angeles | zondag 17 oktober 2004 @ 17:03 |
Ik vind het jammer dat er altijd zo smalend wordt gedaan over mensen die die Knorrpakken gebruiken. Toen ik net leerde koken vond ik ze ontzettend handig. Je leert op die manier toch de kleine basisdingetjes zoals vlees marineren en bakken, rijst koken en gewoon een recept volgen. Als je er nog niet zo goed in bent is het niet motiverend als er dan iets uitkomt wat nergens naar smaakt, als je zo'n pak gebruikt komt er in elk geval iets eetbaars uit (het is misschien niet wat je krijgt als je echt goed kan koken of uit eten gaat, maar het is onzin dat die gerechten pertinent oneetbaar zijn). Op dit moment gebruik ik die pakken helemaal niet meer, alleen heel af en toe nog zo'n klein pakje van Conimex of een saus van Patak's, verder maak ik nu vrijwel alles zelf - en de recepten hier vind ik ook zeker heel erg handig - maar ik vind het nog steeds onzin om zo hautain te doen over mensen die die pakken wel gebruiken. (Ik bedoel hiermee vooral ook oudere topics.) | |
Mayadevi | zondag 17 oktober 2004 @ 17:11 |
Aan die pakken vind ik het wel positief dat "wat anders op tafel" voor sommige mensen wel laagdrempeliger wordt. Veel mensen die alleen "traditioneel-aardappelen-vlees-&-groenten" eten zijn vaak in de veronderstelling dat dat "moeilijk" is en beginnen er dus ook nooit aan. Heeft iemand de kruiden-mix voor het gehakt van Kofta al gekraakt? Die vind in dus erg lekker ![]() | |
Mayadevi | zondag 17 oktober 2004 @ 17:13 |
Ik doe die mix trouwens door rul vegetarisch gehakt ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 oktober 2004 @ 18:35 |
Koftakruiden? Kaneel Kummel ui knoflook gember chili eventueel wat Garam masala | |
Pietverdriet | zondag 17 oktober 2004 @ 18:37 |
Of andere combi Ui Peterselie oregano koriander Ras el Hanout peper Cayenne | |
Vieske | zondag 17 oktober 2004 @ 23:50 |
Laatst de Beef Shanghai gehad. Vond ik wel erg lekker. Ben dan ook benieuwd wat er door de olie zit die over de mie moet... | |
-=BoKKiE=- | maandag 18 oktober 2004 @ 09:10 |
quote:als je al zoveel zelf doet, kan je net zo goed die laatste paar stappen ook nog nemen ![]() | |
Strolie75 | maandag 18 oktober 2004 @ 09:14 |
tvp ![]() | |
I_PANDA_I | maandag 18 oktober 2004 @ 09:22 |
quote:Wat ook lekker is,.. voeg bij lasagne tussendoor ergens een laag spinasie á la creme toe,.. en bovenop een laag van zure room met kaas ofzo. Kweet niet meer precies wat ik toen heb opgepleurt maar lekker was ut iig wel ![]() | |
Bo_ | maandag 18 oktober 2004 @ 11:35 |
Weet iemand hoe ik (makkelijk) die paella kan maken? Ik heb al een paar keer dat pak van Knorr gekocht, maar de rijst blijft altijd zo hard. | |
D. | maandag 18 oktober 2004 @ 13:24 |
quote:langer koken ![]() | |
Bo_ | maandag 18 oktober 2004 @ 13:36 |
quote:Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang koken | |
Pietverdriet | maandag 18 oktober 2004 @ 13:43 |
quote:Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi. | |
Bo_ | maandag 18 oktober 2004 @ 13:50 |
quote:Er is hier geen Aldi in de buurt ![]() | |
Mayadevi | dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:24 |
Thnx! "Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden? Inderdaad, die lasagnette is zelfgemaakt eigenlijk net zo makkelijk. Lekker, met verse basilicum en oregano. Roomkaas is ook héérlijk door de saus. Om de vetrollen binnen de perken te houden ![]() ff off-topic: gheghe, die usericon van Bo ![]() | |
Againzender | dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:29 |
![]() Dat Knorrige eten is allemaal dezelfde zoute hap! | |
Pietverdriet | dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:31 |
quote:http://sinkel.com/kweken/mengsels/rec8.html (eerste hit in google) Ras El Hanout uit Marokko Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen. U kunt het echter ook zelf maken! 2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels 1 eetlepel gemalen cardamom 1 eetlepel gemalen foelie 1 eetlepel gemalen gember 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel gekneusde venkelzaadjes 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel gemalen allspice (piment) 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gedroogde rode pepertjes (heet!), in schilfers 2 theelepels gemberpoeder 4 gekneusde kruidnagels 1 eetlepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit) 2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel 2 eetlepels gedroogde en gekneusde rozenknoppen | |
Mayadevi | dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:41 |
Getver, dat klinkt best lekker ![]() ![]() ![]() | |
miss_dynastie | dinsdag 19 oktober 2004 @ 10:36 |
Oeh, hier toch even een onbeschaamde tvp. Knorr komt er hier maar heeeeeeeel zelden in, vind alleen de lasagnette en burrito lekker en het is wel lekker makkelijk. Twee vriendinnen van me eten bijna elke dag knorr omdat ze niet kunnen koken. Gelukkig is er veel keus ![]() | |
rvrb_ke | dinsdag 19 oktober 2004 @ 10:44 |
Ik vind niet dat er smalend gedaan wordt over mensen die Knorr-pakketten of andere voorgefabriceerde maaltijddingen gebruiken... Maar het is gewoon een feit dat zelfgemaakt honderd keer lekkerder is dan als je met zo'n pak gaat aanmodderen. Het is handig om te leren koken... Maar je moet er niet op blijven teren en ook eens proberen zelf dingen te proberen... Koken is veel meer dan rap iets uit een pakje bijeengooien en opwarmen... Ik ga hierin volledig mee met Spindizzy... Ik vind koken het heerlijkste wat er is om te doen en kan er ook echt van genieten om een volledige maaltijd in elkaar te knutselen. En hier zal je echt niet snel zulke pakken in de kast terugvinden... Ik ga voor vers!! | |
Unihoc_ACE | dinsdag 19 oktober 2004 @ 11:49 |
Mmmm, wacht even, dan moet ik ook nog even het recept van de bobotie opzoeken die we altijd maakten voordat Knorr het op de markt bracht. Ik weet nog dat er gedroogde abrikoos en veel kerrie in ging... Wat was dat altijd lekker zoet zeg! | |
wendy-tje | dinsdag 19 oktober 2004 @ 12:01 |
Goed topic ![]() Vooral in studentenhuizen zijn dit soort pakken natuurlijk handig, maar toen ik wat meer ging koken, verbaasde ik me er over hoe makkelijk het eigenlijk is om het zelf te maken! En lekkerder ook ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 9 november 2004 @ 22:50 |
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita? Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit. | |
miss_sly | dinsdag 9 november 2004 @ 23:03 |
wat goed dat deze omhooggeschopt wordt ![]() dit topic was me vanwege mijn vakantie helemaal ontgaan, maar er staan echt lekkere recepten in ![]() aka tvp ![]() | |
De_Hertog | dinsdag 9 november 2004 @ 23:04 |
tvp Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor | |
Martijn_77 | dinsdag 9 november 2004 @ 23:07 |
quote:Ja, dat wel maar die yogurtsaus is zo lekker dat ik hem een keer ergens anders ook bij wil maken. | |
Underdoggy | dinsdag 9 november 2004 @ 23:38 |
quote:Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p | |
BlackOrchid | dinsdag 9 november 2004 @ 23:42 |
tvp | |
Againzender | dinsdag 9 november 2004 @ 23:45 |
quote:Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak? Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote. | |
SuperRembo | dinsdag 9 november 2004 @ 23:46 |
quote:Zoek je zoiets als dit? 250 gr yoghurt 100 gr komkommer, fijngesneden 3 eetl olijfolie 1 eetl azijn 1 thl munt 1 thl dille Gewoon alles door elkaar roeren. | |
Leep | woensdag 10 november 2004 @ 19:13 |
geweldig topic idd!! maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch? | |
Martijn_77 | woensdag 10 november 2004 @ 21:24 |
Heeft iemand het recept voor de yogurtsaus al gevonden? | |
Leep | woensdag 10 november 2004 @ 23:49 |
ja | |
Sorbootje | donderdag 11 november 2004 @ 17:07 |
quote:Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit. ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 11 november 2004 @ 17:56 |
quote:Niet als je alles nog los moet halen ![]() De meeste van die dingen hebben wij echter wel in huis. Ik zou alleen gemberwortel moeten halen als ik dit vanavond zou willen maken, maar als je al die andere dingen niet in huis hebt en niet vaak kookt, loont het inderdaad niet het zelf te maken. De mensen die ik ken die vaak Knorr wereldgerechten eten, koken inderdaad niet vaak uitgebreid en zonder pakje. | |
Leep | donderdag 11 november 2004 @ 17:58 |
quote:mwoah als t niet van invloed is op de smaak | |
Martijn_77 | zondag 14 november 2004 @ 12:43 |
quote:Kleurstof heeft geen invloed op de smaak. | |
KickAss | dinsdag 16 november 2004 @ 11:43 |
iemand een recept voor de kip siam?? vind de Pita van de Knorr eigenlijk wel erg lekker en ben wel erg benieuwd of deze nog lekkerder wordt als je hem zelf maakt! | |
Leep | dinsdag 23 november 2004 @ 11:54 |
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma. Tis niet van de wereld gerechten maar van knorr 1,2 enjoy. Ontdekt toen ik nog niet kon koken. Tis echt heerlijk. Maar ik zou t graag eens zelf maken. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 12:07 |
quote:4 personen, 4 kippeborstfilet of lekkerder, 8 poten, of gewoon een grote kip. 1 Grote Ui 4 Kruidnagels 4 Kardamom zaadpotten (schoongemaakt) 3 Knoflooktenen 1 EL geraspte Gember 2 EL Olie 1 TL Koriander ¼ TL Piment 1.5 TL Komijn ½ TL Kurkuma 1 TL Sambal 1 EL TomatenPüree 75 g Gemalen amandelen 250 ml Kippenboulion 200 ml room Zout en peper naar smaak Kip in stukken snijden, in de olie aanbraden, vuur lager zetten. De ui toevoegen en glazig laten worden. Specerijen in mortel fijn stampen, en toevoegen, mee laten bakken. Rest van de ingredienten toevoegen en laten smoren tot kip moddergaar. Af en toe wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen.. Verseren met rijst of Naanbrood. | |
Leep | dinsdag 23 november 2004 @ 14:15 |
quote:ziet er ook heel lekker uit. Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in. Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat? Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden: Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract. Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101). | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 14:29 |
quote:Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima. | |
Leep | dinsdag 23 november 2004 @ 14:53 |
quote:nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten? Maar bedankt, tis iig ene goede basis! | |
Martijn_77 | dinsdag 23 november 2004 @ 21:24 |
quote:Thankx, waar kun je munt eigenlijk kopen? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 21:58 |
quote:En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma? Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken. | |
Leep | dinsdag 23 november 2004 @ 22:41 |
quote:nee nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt. Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 23:18 |
quote:Boerenkoolstampot. Wil je die met rookworst of met metworst? Een hemaworst of een Unox worst Met of zonder spek? Met stukjes aardappel of met Puree? Omdat Unilever toevallig besluit er cocos in te gooien betekend dat niet dat er altijd cocos in hoort. Iedere kok maakt het anders. Ga maar eens in spanje kijken naar "het recept" voor paella, in het binnenland heb je een flinke kans dat er slakken, kip en konijn in zit, maar geen vis. | |
Axioma | woensdag 24 november 2004 @ 01:20 |
Tvptje | |
Ingridh007 | woensdag 24 november 2004 @ 15:36 |
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren. Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig.... * Ingridh007 dankt de knorr pakken op haar blote knieeën | |
Angeles | vrijdag 26 november 2004 @ 17:50 |
quote:Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden. | |
Martijn_77 | zaterdag 27 november 2004 @ 10:38 |
quote:Gebruik ze nu alleen als ik haast heb. | |
Angeles | zaterdag 27 november 2004 @ 12:16 |
Ik vind vers koken niet eens zo heel veel meer werk als je er eenmaal aan gewend bent (wel afhankelijk van wat je maakt natuurlijk). Die pakken waren gewoon lekker veilig. Dat het altijd lukt enzo. | |
mystery1980 | zaterdag 27 november 2004 @ 12:17 |
iemand al een recept gevonden ter vervanging van de kip siam??? | |
ozzietukker | zaterdag 27 november 2004 @ 12:26 |
tvp ![]() Ik moet zeggen ben dol op Aziatisch, en heb gelukkig een Thaise Stiefmoeder nu (dus leer wel het een en ander bij), maar moet zeggen dat die Knorr pakken idd niet op de echte gerechten lijken, maar ze zijn niet heel verkeerd... | |
Lexie | zaterdag 27 november 2004 @ 12:39 |
Kijk, dit is nog eens een handig topic ![]() ![]() | |
_Boo_ | zaterdag 15 januari 2005 @ 19:40 |
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn. | |
Martijn_77 | zondag 16 januari 2005 @ 12:23 |
quote:Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld | |
ߨúÐêWyN | vrijdag 18 februari 2005 @ 21:52 |
quote:ik wil dat ook heel graag weten ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 14 juni 2005 @ 03:06 |
quote:word! Trouwens, de dozen zijn zo populair omdat ze zo gemakkelijk zijn en toch goed van smaak. Iedereen weet dat dat niet 'de echte' smaak is, maar datzelfde geld voor de chinees en een berg italiaans eten... Trouwens, de Tandoori is niet 'minder lekker' dan het origineel maar 'anders'. Er staat dan de naam 'Tandoori' op maar ik zou het Tandoori 2 noemen ofso. Ik bedoel, echte Indiase Tandoori is erg lekker maar toch echt anders ![]() Vind het sowieso jammer dat er haast geen Indiase restaurants zijn in NL... | |
Karboenkeltje | dinsdag 14 juni 2005 @ 03:11 |
quote:Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen? Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook. | |
Nembrionic | dinsdag 14 juni 2005 @ 03:35 |
quote:Het opzoeken/bedenken en kopen van die juiste kruiden.....terwijl je daar bij die pakken 0,0 over na hoeft te denken. Of sterker nog: je hoeft nooit tot de ontdekking te komen dat je dat ene kruid niet in huis hebt... | |
MevrouwKoRn | dinsdag 14 juni 2005 @ 14:43 |
Toch vind ik de roti van Knorr HEEL erg lekker, en ik heb dan niet eens de kip erbij (vegetarier). Dus ben dan benieuwd hoe ik de echte roti zal vinden, ga het zeker een keer echt allemaal zelf maken. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 juni 2005 @ 16:01 |
Mmm Een goeie surinamer, das buiten Nederland, of liever, buiten de randstad niet te vinden... Lekker, Roti. | |
exile0000 | dinsdag 28 juni 2005 @ 16:34 |
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer... | |
Martijn_77 | dinsdag 28 juni 2005 @ 19:59 |
quote:Die was wel erg lekker vooral die appelmoesmix erbij ![]() ![]() | |
ߨúÐêWyN | maandag 25 juli 2005 @ 20:37 |
quote:vandaag dit recept gebruikt voor de burrito's. was lekker ![]() | |
Faithy | dinsdag 26 juli 2005 @ 13:08 |
Nu wil ik niet heel vervelend doen.. maar die kip-burrito's zijn stiekem ook wel heel erg lekker... (dat sausje met sour cream ![]() | |
g1id | dinsdag 26 juli 2005 @ 13:33 |
bron: RVU Keuringsdienst van Waarde Vreemd eten Nooit meer op vakantie. Alle ovenschotels van de wereld, alle afhaalgebak uit alle buitenlanden halen we met gemak in huis. Op reis gaan voor een bord vreemd eten hoeft niet meer. De kok van verre komt naar ons toe. En ook de boerenkoolkok van de kant-en-klaarfabriek kookt nu buitenlands. De Keuringsdienst van Waarde doet zich te goed aan Thais, Surinaams, Deens, Chinees, Hongaars, Schwarzwalders en ander souveniervoer. Smullen aan de telefoon en op een terrasje. Ober, zijn deze bananen wel halal? Het filmpje: http://portal.omroep.nl/mplayer?nav=qwvtVsHEbGcZtHjIisX (Realplayer nodig) | |
northernlight81 | zaterdag 23 september 2006 @ 02:56 |
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp. Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk! Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten. | |
Martijn_77 | zaterdag 23 september 2006 @ 10:20 |
quote:Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over. ![]() | |
northernlight81 | zaterdag 23 september 2006 @ 18:04 |
quote:Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen ![]() | |
Bubble8 | zaterdag 23 september 2006 @ 19:01 |
als we dan toch bezig zijn .. iemand ook nog en receptje voor die kip madras ![]() | |
ki_ki | zondag 24 september 2006 @ 11:23 |
quote:van http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganoffsaus Stroganoffsaus Ga naar: navigatie, zoek De Stroganoffsaus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd die rond 1890 werd gehouden in Sint Petersburg. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat graaf Pavel Aleksandrovitsj Stroganov, een lid van beroemde Stroganov-familie. De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. [bewerk] Bereiding 3-4 ons biefstuk boter een halve gesnipperde paprika een kleine gesnipperde ui een halve dunne gesnipperde prei vier kleingesneden ontvelde tomaten, of liever kant-en-klare gezeefde tomaat een flink borrelglas wodka een bekertje zure room Braad de biefstuk in 30 gram boter goed heet. Haal de biefstuk eruit als die naar smaak gebraden is, leg het vlees op een warme schotel en bestrooi het eventueel nog met zout en peper. Bak de paprika in de jus en voeg daarna uien, prei en tomaten toe. Werk daarbij snel. Schuif de groenten naar één kant en giet de wodka in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg ten slotte nog een bekertje zure room toe en laat alles warm worden. Serveer de saus met het vlees, met daarbij gebakken aardappelen, patates frites of gekookte rijst en nog een groente naar smaak. ![]() ![]() | |
xelzix | zondag 24 september 2006 @ 11:57 |
![]() ![]() Het nadeel van eigenljik alle pakjes/potjes/mixjes/zakjes is dat er ontzettend veel zout aan wordt toegevoegd, ik bepaal liever zelf hoeveel zout er in mijn eten zit. Het is ook erg makkelijk om iets lekkerder te maken met een heleboel zout omdat iedereen dat lekker vindt. Kip Palava: (is dat eigenlijk nog wel te koop??) 500 gr kipfilet 500 gr verse spinazie 2 a 3 uien 2 rode paprika's 4 teentjes knoflook 2 tomaten (of klein blije tompu) kuipje pindapasta (ongeveer 250 gr) (ik gebruik altijd pindakaas :p) bruine suiker tijm chilipoeder zwarte peper & zout water of melk arachide of zonnebloemolie sesamolie Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de helft sesam en de helft arachide-olie, twee tenen knoflook, zwarte peper, chilipoeder tijm en bruine suiker. Hak de paprika, uien, ontvel en snij de tomaten, was en snij de spinazie en laat uitlekken. Bak in de marinade-olie de kipfilet aan en voeg als dit is dichtgeschroeid de paprika, ui, tomaten en resterende knoflook toe. Naar eigen smaak nog wat peper, zout en chilipoeder toevoegen. Voeg dan de pindapasta met (niet teveel)water of melk toe en laat het geheel weer aan de kook komen. Voeg de spinazie toe en laat koken tot deze is geslonken. | |
daanski82 | maandag 25 september 2006 @ 19:06 |
Ik mis een recept. en dat is de paelia (ZONDER ERTJES) ik zie zo veel recepten er van. maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen. | |
Pietverdriet | dinsdag 26 september 2006 @ 07:53 |
quote:het is Paella En wat je daarin doet, mag je lekker zelf weten, er bestaat niet zoiets als het echte recept. Iedere spaanse mamma, en ieder spaans dorp, stad of streek heeft zijn eigen variaties die ze allemaal voor de ware Paella houden. | |
northernlight81 | dinsdag 26 september 2006 @ 14:06 |
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol. | |
Pietverdriet | dinsdag 26 september 2006 @ 14:37 |
quote:Gewoon weglaten Als je moeder trouwens absoluut geen alcohol mag, moet ze ook geen vers brood eten en geen overrijp fruit, en geen natuurlijke azijn gebruiken over de sla. | |
daanski82 | dinsdag 26 september 2006 @ 14:56 |
quote:wanneer je alchol in een hete vloeistof gooit vervliegt de alchol heel snel en houd je alleen de vodka smaak over. | |
Underdoggy | dinsdag 26 september 2006 @ 15:19 |
vodka heeft geen smaak | |
SHE | dinsdag 26 september 2006 @ 15:28 |
quote:Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu: wilde rijst saffraan olijfolie bouillonblokje soorten vis die je erin wil ( garnalen, mosselen, kabeljauw..whatever ) de vis snel omscheppen in een grote pan ( uiteraard met olie erin ) dan bouillon maken vis na snel aanbakken eruit vissen en in die olie de rijst toevoegen en deze bakken. dan de bouillon erbij gieten tot de rijst onder staat en de saffraan erbij mikken ongeveer half uurtje laten inkoken tot de rijst gaar is dan de vis erdoor scheppen...voorzichtig, want zowel kabeljauw als mosselen vermorzel je snel. Je kan er ook kip bij mikken..eigenlijk alles wat je lekker vind. Paella is net als moksi alesi; je kan er eigenlijk van alles in flikkeren | |
Chielus | dinsdag 26 september 2006 @ 15:35 |
Paella is ideaal om restjes op te maken, zeevruchten, chorizo, drumsticks. Lekker van alles doorheen doen. Ik vraag me alleen af wat normaal is in Spanje om er als groenten door heen te doen, ik gebruik meestal paprika & doperwten, al is het meer voor de kleur dan voor de smaak. | |
SHE | dinsdag 26 september 2006 @ 15:41 |
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella ![]() | |
Chielus | dinsdag 26 september 2006 @ 15:57 |
quote:daar was ik al bang voor ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 26 september 2006 @ 16:38 |
Grappig trouwens dat al die "echte" recepten voor paella altijd vertellen dat het a) Histories gezien arme mensen eten is, uit restjes, (net als bv pizza is ontstaan) b) Iedereen zegt dat er Saffraan doorheen moet (wat zeker lekker is) c) Saffraan gewoon erg duur is, wat arme mensen eten weer tegenspreekt. In Valentia wordt trouwens de Paella waar zeevruchten en vlees in zitten (Paella mixta op de kaart)een Paella de turistas genoemt (een scheldwoord eigenlijk) Variaties van Paella: Paella de marisco/Paella de marisc Met zeevruchten en vis Paella mixta/Paella de carn i peix Zeevruchten, vis en vlees Paella de verdura Vegetarische paella, ofwel groenten paella Fideuà (fi-deua): Hier worden kleine knoedels gebruikt ipv rijst Arroz al horno/Arròs al forn: In de oven gebakken Arroz con costra/Arròs amb costra : Zelfde als boven maar met ei eroverheen Arroz en la olla/Arròs d'olla in de pan op het fornuis gemaakt Arroz negro/Arròs negre Zwarte rijst letterlijk, met inktvisinkt geverfd en op smaak gebracht Arroz de marisco: Portugese variant met rijst, zeevruchten en kummel bereid | |
SHE | dinsdag 26 september 2006 @ 16:40 |
ach, een beetje culi-klojo weet ook wel dat je er ipv saffraan koenjit doorheen kan flikkeren en je dan ook prima gele rijst hebt ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 26 september 2006 @ 17:38 |
quote:Men gebruikt ook vaak paprika poeder | |
Innocence | dinsdag 26 september 2006 @ 18:45 |
Vind Knorr-wereldgerechten vooral snel, makkelijk en goedkoop, zeker als je alleen voor jezelf kookt. Maar inderdaad vaak niet echt lekker. Wie heeft er dus een recept dat aan de zelfde voorwaarden voldoet voor Russische Stroganoff? Alleen het vleesgerecht en liefst met varkensvlees. | |
SHE | dinsdag 26 september 2006 @ 18:52 |
stroganoff maak je met rund, maar goed..je moet natuurlijk lekker zelf weten wat voor vlees je gebruikt; anyway, basissaus maak je als volgt; paprika ui tomatenpuree/gezeefde tomaten zure room of creme fraiche borrelglaasje wodka uien en paprika bakken ( liefst in de pan waar je je vlees in hebt gebraden ), tomaten bijgooien. wodka bij gieten, en laten verdampen zure room bij doen klaar stroganoff saus er daar doe je dan je vlees in | |
sieske | dinsdag 26 september 2006 @ 19:48 |
heeft er misschien iemand een recept voor de kip madras? | |
daanski82 | dinsdag 26 september 2006 @ 21:33 |
quote:je hebt het over blouillonblokjes. misschien een gekke vraag maar welke blokjes zijn het beste (schaam me een beetje) | |
FranticDJ | dinsdag 26 september 2006 @ 22:43 |
Die stroganoff ga ik proberen! | |
Mini_rulez | woensdag 27 september 2006 @ 00:05 |
Vanavond weer de burrito's gehad, met Valess in plaats van kip. Het is totaal niet culinair verantwoord, maar die dingen zijn gewoon heel erg lekker! Dat recept hierboven is inderdaad heel anders dan wat je krijgt met het Knorr-pak. Weet iemand hoe je zelf zo'n kruidenmix in elkaar draait, en zo'n sausje maakt? Iets wat er op lijkt? Er zitten zoveel verschillende kruiden in die mixen van Knorr, gewoon namaken wat op de verpakking staat lijkt me niet echt een optie. ![]() Zolang ik geen beter recept heb, blijf ik gewoon het pakket van Knorr gebruiken. Een echte student mag best een keer iets niet helemaal zelfgemaakts eten. | |
Richie_Rich | woensdag 27 september 2006 @ 00:11 |
quote:Deze heb ik vanavond gemaakt inclusief zelfgemaakt lasagne 'bladen', was erg lekker ![]() | |
SHE | woensdag 27 september 2006 @ 11:59 |
quote:het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf. Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind. | |
Pietverdriet | woensdag 27 september 2006 @ 12:18 |
quote: Vegeta is een merk van een Kroatisch bedrijf. is iig in de hele balkan en zuidoosteuropa een veel gebruikt product | |
SHE | woensdag 27 september 2006 @ 13:57 |
Het zal me jeuken welk bedrijf het maakt. Ik ken het vanuit de hongaarse keuken, aangezien ik half hongaars en half roemeens ben, en ze dit bijv in de roemeense keuken helemaal niet gebruiken. ( behalve dan de transylvanische, die weer hongaars is ) Het is in elk geval geniaal spul en ik kook niets zonder het goedje | |
Nembrionic | woensdag 27 september 2006 @ 14:09 |
quote:Als het dan geen flaus ausmacht..waarom heb jij dan liever die van Vegeta? | |
SHE | woensdag 27 september 2006 @ 15:15 |
quote:vegeta is geen bouillon, vwb bouiilonblokjes, geef ik aan dat je elk merk kan gebruiken. althans, mij boeit het weinig. Vegeta is een kruidenmengsel, wat een smaakversterker/maker is. En die vind ik alleen van dat merk te pruimen. Sterker nog, het is geniaal. | |
Nembrionic | woensdag 27 september 2006 @ 15:32 |
quote:Ah ok. Het kwam op mij over als een bouillonproduct ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 27 september 2006 @ 15:35 |
quote:Vandaar dat temperament. ![]() | |
Acathla | woensdag 27 september 2006 @ 15:42 |
Geweldig initiatief en absoluut een schaamteloze tvp. ![]() | |
sieske | woensdag 27 september 2006 @ 16:52 |
kip madras iemand??? | |
TheEgoHasLanded | woensdag 27 september 2006 @ 17:04 |
Goed topic! ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 27 september 2006 @ 17:14 |
1 Dose Kokosmelk 4 grote uien 200 g wortelen 1 flink kip aan stukken 2 kleine Bananen 250 Ml boulion 200 g Crème fraiche 200 g Ananas, Stukjes 100 g Cashews 2 EL Olie 3 tenen knof 2 Chilies Zout en Peper Perriekoeder van goede kwaliteit (hindoestaanse ) Kip aanbraden tot bruin, en uit de pan nemen. In het vet de groenten aanzweten en kruiden toevoegen, kip toevoegen, rest van de ingredienten toevoegen en smoren. Kort voor het serveren het fruit erdoor, en ff mee laten koken Moet moddergaar zijn, het lekkerst als je het een dag van te voren klaar maakt | |
_Arual_ | woensdag 27 september 2006 @ 18:01 |
Iemand een recept voor bobotie? Dat is namelijk mijn favoriet! | |
Heufje | woensdag 27 september 2006 @ 19:54 |
quote:In Spanje verkopen ze in de supermarkt potjes met kruidenmixen waar alle benodigde kruiden voor paella inzitten. Heb dit jaar zelf twee potjes meegenomen. Weet ff de namen niet uit mijn hoofd, maar ik heb kruiden voor een rode en een gele paella meegenomen. Heb trouwens zelden groenten in de paella kunnen ontdekken in Spanje. | |
Oblivion | woensdag 27 september 2006 @ 20:13 |
quote:Toevallig vanavond nog gemaakt naar een recept van 2 Indiaase mannen: Olie in de pan, uitje fruiten, knofje fruiten, blik tomaten erin en kapot knippen, madras pasta van patak, gember, coconut poeder, amadelen poeder. Kip aanbraden, erbij doen en laten smoren. Ik heb alleen kokosmelk uit het blikje genomen.... ![]() En als het te zurig is, bruine basterd suiker erbij. Echt heerlijk! Toen deze twee mannen zagen dat ik patak in de koelkast had staan, kreeg ik een dikke ![]() Dus dat is wel goed... ![]() Oh en de rijst gaat zo: Uienringen hard frituren, als in donkerbruin. En dan, erwten, paar cadamon pitten en een snufje gemalen komijn mee laten koken Als afgegoten de uien er bij , doorroeren. Damn! ![]() En kijk even hier----> Indiaas Topic. | |
Mariposa | woensdag 27 september 2006 @ 20:52 |
quote:Deze kruiden kun je ook hier kopen. In Delft heb je een winkeltje Casa Roberto in de Choorstraat, die allerlei kookspullen uit Spanje en Italië importeren. Erg leuk en lekker! (zij hebben hier zo'n compleet kruidenrek staan van een of andere merk, die ook in de spaanse supermarkten staat) | |
djkoelkast | woensdag 27 september 2006 @ 21:26 |
Heeft iemand een goed tacokruiden recept? Altijd maar die zakjes is ook niks (Knorr haal ik sowieso niet vanwege de smaakversterker, maar ook die andere zakjes lijken op elkaar)... | |
Oblivion | woensdag 27 september 2006 @ 21:33 |
Even van het internet geplukt: quote: Bron En: Kruidenmengels... | |
djkoelkast | woensdag 27 september 2006 @ 23:42 |
merci! | |
corc | donderdag 28 september 2006 @ 00:04 |
Ik grijp af en toe nog naar een pakje voor de Honig Roerbakmie. Waar vind ik van die hele dunne korte noodels? Alle dunne mie die ik tot nog toe gevonden heb smaakt heel anders, en heeft een veel steviger bite. En wat voor kruidenmix? | |
sieske | donderdag 28 september 2006 @ 19:35 |
als ik van die dunne noedels wil, pak ik vaak gewoon vermicelli en dat breek ik dan. Klinkt misschien abnormaal, maar het is praktisch hetzelfde en het kost minder. Of je pakt van die glasnoedels, ook dun, maar wel doorzichtig en ze zullen ook wel anders smaken, dat weet ik niet. Ik heb ze nog nooit gehad. De kruidenmix weet ik niets voor. Misschien dat iemand anders je daarmee kan helpen. | |
Heufje | donderdag 28 september 2006 @ 22:02 |
quote:Goeie tip, hoef ik niet helemaal naar Spanje als het op is. Ik heb mix voor gele paella (Valenciana) van het merk Ducros. Deze bevat (in het spaans): - ajo - curcuma - pimienta blanca - hinojo - laurel - especias De rode mix is van Carmencita. Deze bevat (ook in het spaans): - ajo - sal - pimenton - harina de maz - pimienta y clavo - e-102 (colorante) | |
djkoelkast | vrijdag 29 september 2006 @ 08:36 |
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeper ![]() | |
sieske | vrijdag 6 oktober 2006 @ 10:42 |
ik heb de kip madras gemaakt, echt heerlijk en ik vind het heel leuk om te kunnen zeggen dat ik echt alles zelf gemaakt heb. Geweldig recept.!!!!!!!!! | |
FloggingMolly | vrijdag 6 oktober 2006 @ 10:56 |
Goed topic! Ik heb zo'n hekel aan dat voer uit die pakjes ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 6 oktober 2006 @ 11:03 |
Echt niemand de bobotie? ![]() | |
FloggingMolly | vrijdag 6 oktober 2006 @ 11:06 |
quote:Ik heb het wel eens zelf gemaakt, was erg lekker. Ik zal even kijken of ik het recept voor je kan vinden. | |
FloggingMolly | vrijdag 6 oktober 2006 @ 11:25 |
Bobotie Ingrediënten: - 2 sneetjes oud witbrood zonder korst - 2 dl melk - 1 grote ui - 2 knoflookteentjes - 2 appels (granny) - 4 gedroogde abrikozen- - 2 el olie - 400 gr lams- of rundergehakt - 1,5 el chilipoeder - zout - cayennepeper - 50 gr geschaafde amandelen - 1 klein blikje tomatenpuree - 3 eieren - 1/8 L slagroom - 1 tl koenjit - 100 gram geraspte belegen kaas Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein. Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door. Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken. Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over. Stap 6: Ong. 45 min op 180. Eet smakelijk! ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 6 oktober 2006 @ 11:31 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
borisz | maandag 9 oktober 2006 @ 21:45 |
bobotie is lekker ![]() | |
Poedel | dinsdag 17 oktober 2006 @ 09:53 |
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben. Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden. Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen. | |
Stansfield | dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:17 |
Op zich vind ik het ook altijd wel te eten maar dat is denk ik gewoon door dat ik de echte gerechten niet ken. Nu las ik in de nieuwe revu van flink wat weken geleden dat die kale kok (wind toch) echt elk knorr gerecht een vette onvoldoende gaf. | |
Zij-en-Hij | zaterdag 21 oktober 2006 @ 13:43 |
quote:Z: Ja, ik was eerst Poedel.. ![]() Ontopic: Vanaaf aan de Burrito's.. Van Knorr! Lekker groen paprikaatje, uien, kidneybonen, rundergehakt ipv kip, veel chilipepertjes, crème fraîche ipv zure room en een dikke laag geraspte kaas erover.. Mmmmmmm!!! ![]() ![]() | |
MoChe | woensdag 25 oktober 2006 @ 10:56 |
briljant topic! ik mis echter nog 1 gerecht ... Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker | |
Stansfield | woensdag 25 oktober 2006 @ 11:01 |
quote:Dat heb ik ook 1 x gegeten. Was wel lekker ja, alleen heb nu het kookboek van jamie oliver gekocht daar staan ook wat risotto recepten in. Die eens proberen. | |
Pietverdriet | woensdag 25 oktober 2006 @ 11:30 |
quote:Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line. | |
Martijn_77 | woensdag 25 oktober 2006 @ 21:05 |
quote:Risotto recepten met groente gezocht! | |
MoChe | donderdag 26 oktober 2006 @ 01:35 |
quote:jah maar dan iets met vlees he... ben toch geen schaap dat ik alleen maar groente eet ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:07 |
quote:Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto [Centraal] Italiaans eten Fan Topic! | |
BliksemSchigt | vrijdag 3 november 2006 @ 11:02 |
Dit topic ga ik eens rustig doorlezen van het weekend/ | |
Serendips | zaterdag 4 november 2006 @ 09:34 |
Leuk topic! Keiharde tvp! | |
Cheiron | zaterdag 4 november 2006 @ 09:48 |
Grappig topic. Dit ga ik eens doorlezen. Al moet ik zeggen dat ik de knorr wereldgerechten wel kan waarderen. Met name de simpele bereiding is handig | |
Zij-en-Hij | zaterdag 4 november 2006 @ 09:59 |
Vanavond deze eten:![]() ![]() | |
Kaatje_1406 | zaterdag 4 november 2006 @ 10:20 |
quote:Taco mix? Lekker!! Waar heb je het recept? Want ik zit het hele topic 2x door te lezen, maar kan hem niet vinden.... ![]() Iemand ook al het recept van Beef Shanghai gevonden? | |
Martijn_77 | zaterdag 4 november 2006 @ 10:26 |
quote:En heb je hier ook het echte recept van? Want daar gaat het namelijk over in dit topic ![]() | |
BloodyLotte | zaterdag 4 november 2006 @ 15:38 |
Bring on the Kip Siam. ![]() ![]() | |
Nembrionic | zaterdag 4 november 2006 @ 15:50 |
quote:Die is écht ranzig ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 9 november 2006 @ 18:44 |
Uit Onbekende saus bij Burritopakkettenquote: quote: quote: | |
seeya_40 | donderdag 9 november 2006 @ 21:51 |
Onverkapte TVP. Gebruik de pakken van Knorr eigenlijk nooit, vind de prijs-kwaliteit verhouding maar niks. Heb wel eens de namaak van de Edah gekocht. Dat vond ik erg meevallen!! Maar toch vind ik het veeeeeel leuker en lekkerder om zelf te koken. | |
Haijo | vrijdag 10 november 2006 @ 10:38 |
Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept? (vorig topic van me is gesloten ivm de hoop bagger die er naar binnen kwam - alsjeblieft maak niet de standaard opmerkingen) | |
rudedeltadude | vrijdag 10 november 2006 @ 10:44 |
erg goed topic! jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen! een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten! | |
seeya_40 | vrijdag 10 november 2006 @ 11:44 |
quote:Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!! | |
De_Hertog | vrijdag 10 november 2006 @ 12:14 |
quote:Die is lekker, ja. Heb je het echte recept ook toevallig? ![]() ![]() | |
rudedeltadude | vrijdag 10 november 2006 @ 12:40 |
quote:erover heen gelezen idd | |
mariannemarie | maandag 13 november 2006 @ 14:39 |
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen? | |
Brembo | maandag 13 november 2006 @ 15:09 |
Sommige wereldgerechten hebben zo'n heerlijke stevige rijst, dus niet zo'n rijst die al in de pan kapot gaat ![]() | |
Oblivion | maandag 13 november 2006 @ 15:26 |
quote:Die is er wel, zal zo even zoeken. En bij een toko in het vriesvak. ![]() | |
Oblivion | maandag 13 november 2006 @ 15:33 |
[Surinaams] Roti... Even op klikken dan kom je bij een recept van Rewimo. | |
mariannemarie | maandag 13 november 2006 @ 22:55 |
thanx, ga het zo snel mogelijk proberen. ![]() | |
XL | zondag 3 december 2006 @ 11:55 |
quote:Dank u vriendelijk ![]() | |
mrSPLIFFY | zondag 3 december 2006 @ 12:03 |
zo wat een relax topic zeg!! eet die wereld gerechten al jaaaren, maar dit is ook wel eensch leuk! hulde! | |
MoChe | woensdag 6 december 2006 @ 01:09 |
quote:hmm idd ze lijken ook niet echt heel moeillijk gelukkig ![]() echter, via de search kon ik geen reeks van risotto vinden ![]() | |
Mariekamr | dinsdag 12 december 2006 @ 16:53 |
Wat een geweldig topic! ![]() Ik ga zeker het een en ander binnenkort een keer maken! Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek ben naar een recept voor Turkse Pita: die hebben ze volgens mij uit de schappen gehaald en ik vond m erg lekker ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Mariekamr op 12-12-2006 17:29:50 ] | |
GlimVlinder | zaterdag 16 december 2006 @ 16:46 |
receptjes die ik nog eens wil proberen ![]() | |
sieske | woensdag 20 december 2006 @ 16:24 |
ik zoek nog het recept van kip pesto ofzoiets. Ik doe er altijd broccoli in, kan ook andere groene groente in. Ik vind dat wel een lekker recept, maar zie het nergens meer en ik wil het trouwens ook wel eens zelf proberen. Trouwens, die andere recepten die hier staan, ga ik echt wel proberen binnenkort! | |
Serendips | donderdag 21 december 2006 @ 12:05 |
Zuid-Afrikaanse Bobotie Voor 4 personen: 2 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 grote ui (fijngesneden), 2 tenen knoflook (fijngesneden), 2 eetlepels masalakerrie, 1 theelepeltje koenjit, 1 theelepeltje ketoembar, 1/2 thelepeltje djinten 5 citroenblaadjes of 1 citroen mangochutney Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een rechthoekige ovenschaal met een inhoud van circa 2 liter in. Week het witbrood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen en chutney. Druk het gehakt uit in de ovenschaal Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de Bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn. Serveren met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten. Het gehakt wordt ook wel eerst rul gebakken en vervolgens worden alle ingrediënten toegevoegd. Naar eigen inzicht kan er goed gevarieerd worden met dit gerecht. De citroenblaadjes kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door geraspte citroenschil. En i.p.v. gehakt kan ook Quorn (vegetarische vleesvervanger) gebruikt worden. Bron Dit recept heb ik van de week uitgeprobeerd. Ik heb er de volgende opmerkingen bij; 1. Die twee sneden witbrood vond ik niks toevoegen. Daar blijft bijna niks meer van over als je ze in melk weekt. 2. Ik heb geen gehakt gebruikt, maar tofu vanwege een vega eter. Dit pakte goed uit, maar ik denk dat de bobotie aanzienlijk lekkerder is met gehakt. 3. Ik miste groente in deze schotel, dus ik heb er een paar honderd gram sperziebonen doorheen gedaan. (Eerst gaar gekookt!). 4. Ik heb bij dit gerecht pandanrijst geserveerd. Chutney erbij is heerlijk! | |
sieske | maandag 19 februari 2007 @ 14:30 |
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder | |
Erosjuhhh | maandag 19 februari 2007 @ 14:39 |
quote:van die maggie of die andere concurrent. ik heb hem wel eens gezien in de super. lijkt me niet echt iets tbh. | |
Laakie | maandag 19 februari 2007 @ 16:29 |
Ik heb het recept van de Beef Shanghai nog niet gezien, iemand? ![]() | |
Vava | maandag 19 februari 2007 @ 23:31 |
quote:Die heb ik vandaag gegeten, recept is welkom ![]() | |
Janena | vrijdag 29 juni 2007 @ 21:59 |
Kan iemand me helpen aan het echte recept van Beef chimi churri, die argentijnse van de knorr wereldrecepten? | |
Biancavia | vrijdag 29 juni 2007 @ 22:19 |
Dit is een onvervalste en tevens ordinaire, doch zeer noodzakelijke, TVP. | |
zwemmerseczeem | zaterdag 30 juni 2007 @ 17:43 |
Opvallend dat er in de meeste nationale gerechten kipfilet of gehakt zit.. toevallig ook de makkelijkst verkrijgbare/klaar te maken vleessoorten in de Nederlandse keuken.. | |
marcb1974 | zondag 8 juli 2007 @ 20:53 |
Dit topic moet heel duidelijk richting MyAT. Hier ga ik zeker het e.e.a. van maken ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 juli 2007 @ 21:16 |
quote:Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng. | |
Pau100 | maandag 9 juli 2007 @ 10:19 |
Ik vind de Knorrpakken wel lekker, verander het naar iegen smaak zo hier en daar. En dat terwijl ik koken wél leuk vind! Ik vind de mixen van Knorr lekker, dat heb ik zelf ng niet zo kunnen krigjen (wel geprobeerd), dus daarom hier bij ons regelmatig de Knorr pakketten. Vooral de Beef Shanghai, de Burritos (vooral de saus hierbij is top) en die pita yoghurt saus... | |
Pau100 | maandag 9 juli 2007 @ 10:21 |
quote:Dat sausje inderdaad is gewoon niet na te maken!! ![]() | |
mien-moeke | zaterdag 14 juli 2007 @ 18:29 |
Terug Vind recePten. | |
PeRi | zondag 15 juli 2007 @ 08:56 |
Ik gebruik de paketten ook graag en pas ze naar wens aan. Beetje extra knoflook hier, beetje paprika daar, extra tomaatje daar, extra kruiden. | |
mistermaniac | zondag 15 juli 2007 @ 10:37 |
TVr Wie heeft er nog een goed recept voor cilli con carne (en sin carne voor de liefhebbers)? Zit nu constant met die zakjes te knoeien, en is naar mijn mening niet pittig genoeg... | |
Leef | zondag 15 juli 2007 @ 15:35 |
praise and appreciation aan de ts en de posters in dit topic! | |
AtheistArmy | zaterdag 21 juli 2007 @ 16:02 |
Ik vind de wereldgerechten van Knorr goed te eten(behalve de Beef Sjanghai). Maar je moet er gewoon wel een paar flinke scheppen sambal en wat zout en andere kruiden aan toevoegen want de gerechten zijn een beetje aan de flauwe kant. En 2 euro en dubbeltje noem ik nou niet echt veel geld. | |
BloodyLotte | zaterdag 21 juli 2007 @ 16:15 |
Ik heb gisteren de burrito's gemaakt met rundergehakt ipv kip. Echt lekker gegeten. ![]() | |
Triangeljosti | vrijdag 10 augustus 2007 @ 16:40 |
Wie heeft er Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati in huis en wil voor mij even op de doos kijken? Wat moet ik daar zelf aan toevoegen? Ik heb thuis zo'n pak en ga zo vanuit mijn werk boodschappen doen. Nu hebben ze bij die winkel die Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati niet. Dus ik wil weten wat ik daar moet halen zonder dat ik eerst langs huis moet ![]() Iemand? ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:09 |
quote:500 gr kipfilet 450 gr sperziebonen 1 ijsbergsla(ca 400gr) 200 ml halfvolle creme fraiche | |
Kos | vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:12 |
quote:Kusje op je voorhoofd! ![]() Toevallig ook die voor de Stroganof van Knorr? ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:15 |
quote:Even kijken hoor. Denk het niet. Triangeljosti is je kloon? ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:20 |
Nee, geen Stroganoff-versie in huis. | |
Kos | vrijdag 10 augustus 2007 @ 17:22 |
quote:Zoiets ja ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 10 augustus 2007 @ 20:58 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arme Ziel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 10 augustus 2007 @ 21:53 |
quote:Ja, getver... Ik dacht laatst, ik kan het weleens proberen, miinder calorieen eten is soms een goed idee. Maar toen ik zal dat er gelatine en zetmeel doorheen zat, was mijn slanke bui snel over en heb ik maar gewone gekocht. Als je per se slankig wilt doen, kun je beter dikke yoghurt nemen en dat, als het van de kook af is, toevoegen. | |
Nembrionic | zaterdag 11 augustus 2007 @ 01:11 |
quote:Ja wat? Dat staat toch op dat pak man ![]() En ik heb het ook bij de winkel zien staan ![]() Ik koop natuurlijk gewoon "normale" ![]() | |
Leef | zaterdag 11 augustus 2007 @ 01:54 |
quote:ja TYFES! ja, dat bestaat!!!! wat vreselijk. Met veel gore onnatuurlijke troep toegevoegd natuurlijk. Ik ben er nog kwaad om dat een paar van mijn koopslaven daar pas mee terugkwamen en er was geen tijd meer om gewone te kopen ... en nog amper hun schuld ook, omdat de pakjes sprekend op elkaar lijken. Halfvolle creme fraiche... welke TYFES EETGESTOORDE VIVA LEZERES VERZINT DAT!!!! Weg ermee.. drink dan maar water en eet gewoon helemaal geen room. | |
Zij-en-Hij | zondag 12 augustus 2007 @ 10:22 |
quote:Wij eten de burrito's altijd met rundergehakt. En dan nog kidneybonen toevoegen, mais, paprika etc.. Vanavond eten we trouwens de moussaka.. Misschien niet culinair verantwoord in deze topic, maar wel errug lekker.. ![]() | |
Isegrim | zondag 12 augustus 2007 @ 11:51 |
Ik heb ze nog nooit gebruikt, die Wereldgerechten. Ik gebruik wel eens pakjes, maar dan echt alleen doordeweeks als er weinig of geen tijd is. In het weekend vind ik niks heerlijker dan een groot deel van de dag in de keuken doorbrengen en dan mijn lief en/of gasten verwennen met een heerlijke (meestal Indiase) maaltijd. ![]() Staan leuke recepten in dit topic, zal eens iets ervan proberen. | |
Muck | woensdag 3 oktober 2007 @ 13:07 |
Even een cross-post uit een gesloten topicquote: | |
maartenducrot | woensdag 3 oktober 2007 @ 13:53 |
quote:Ben ik ook naar op zoek ja. | |
Underdoggy | woensdag 3 oktober 2007 @ 14:12 |
Beef Shanghai is dan ook een compleet verzonnen gerecht | |
k_i_m | woensdag 3 oktober 2007 @ 14:33 |
Mag een Conimex gerecht ook? ![]() Als ik op internet ga zoeken naar een vergelijkbaar recept voor die komkommer raita krijg ik er een heleboel die volgens mij ook allemaal anders smaken ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 3 oktober 2007 @ 17:24 |
is er nou in al die jaren niemand die het geheim van de Burrito-Sour-Cream-saus heeft ontdekt? ![]() ![]() overigens maandag de burrito's gemaakt met gehakt, broccoli en paprika ![]() ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 3 oktober 2007 @ 17:27 |
http://www.rtl.nl/(/huist(...)cepten/wk18_vrij.xml![]() als je erop googlet krijg je dus oa. deze link, met onderstaand recept van RTL4 ![]() quote: ![]() ![]() ![]() | |
Muck | woensdag 3 oktober 2007 @ 17:30 |
quote: ![]() ![]() "zie het pak van Knorr" | |
motorbloempje | woensdag 3 oktober 2007 @ 17:37 |
uh huh ![]() dat was wat ik ook dacht ![]() als ze er nou nog wat extra ingrediënten hadden bijgetieft ofzo, ok.. maar dan nog.. dan kun je nog zeggen: doe als variatie ook wat mais met de paprika en de kip meebakken ![]() ![]() | |
hassanjassan | donderdag 4 oktober 2007 @ 15:30 |
quote:oeh...tong gebakken in boter met witte rijst en gestoomde groenten...yammie !!! enne, je moet es gebakken darmen vragen bij de echte cantonese chinees. Met zoetzuursaus is het heerlijk. Zelfs mijn verstokte hollandse boerenvrienden vinden het heerlijk. Bij mij werd het als hard vlees verkocht door mijn ouders...en smullen maar ! | |
David | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:44 |
quote:Dat vind ik ook het voordeel van ovengerechten: je kunt ze echt van te voren maken, als je even zin of tijd hebt, en dan gewoon op het moment zelf alleen ff de oven opzetten en aperitieven terwijl het gerecht opstaat. Bijna zo comfortabel als uit eten gaan. Alleen een stuk goedkoper en misschien zelfs gezelliger... | |
Jarno | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:46 |
quote:Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen... | |
Nembrionic | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:49 |
quote:Lijkt me ook niet handig inderdaad ![]() Vooral de taco's zijn verschrikkelijk zout. | |
Jarno | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:52 |
Volgens mij zijn die zgn. 'kruidenmixen' die erbij zitten ook gewoon 90% zout. Dat het niet pittig genoeg voor je is, a la, maar als je zout mist dan is er al redelijk wat mis met je smaakpapillen. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:53 |
quote:Dan moet je wel 2 pakjes per dag zware shag ketting roken. | |
ColdFeet | donderdag 4 oktober 2007 @ 16:59 |
quote:Ja hoor. Probeer eens iets met komijn, korianderzaad en papikapoeder, snufje chilivlokken... Of kijk eens bij de ingredienten op het pak ![]() Nee, ik maak het nooit, maar ik eet nog weleens bij mensen die dat wel doen. | |
MoChe | zondag 25 november 2007 @ 17:59 |
Oke Kickje! ![]() Vandaag van Knorr de indiase preischotel gemaakt (is geen wereldgerecht maar ach ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 5 december 2007 @ 22:20 |
Ik ben een student, heb weinig geld tot mn beschikking, een kleine keuken, meestal weinig tijd/ geen zin om uitgebreid in de keuken te staan, weinig keukengerei tot mn beschikking, dus ik vind de Knorr gerechten en Conimex pakketten echt een uitkomst. Eet zowat elke avond wel een pak, en ik vind het prima smaken. Als ik al die ingredienten apart moet kopen, gaat het me veel meer geld kosten, veel meer tijd, en kan ik het meeste na een tijd weer weggooien omdat het overdatum is. Misschien later, als ik "groot" ben dat ik wat minder met pakjes ga koken, maar voorlopig zweer ik erbij ![]() | |
Paul | maandag 25 februari 2008 @ 23:56 |
Ik hoor net van missbaggerbeeb dat ik dit moet eten dus ga ik dat maar doen binnenkort ![]() ![]() | |
floko | woensdag 16 april 2008 @ 17:51 |
hia met sean ehh nou ja ik weet niet precies wat het was maar kip van e bone is malser het had iets met de bot te maken waarschijnlijk omdat de bot warm word en van 2 kanten tegelijk word verwarmd ![]() ik zal binnen kort nog wat speciale gerechten die ik in een echte indische keuken heb leren maken waar jullie denk ik ook wel van zullen smullen en wat doen we met knor knor knor knor is gewoon iets wat eigelijk een image is het vald allemaal mee we kunnen samen er voor zorgen dat we het goed koper leuker en gezonder kunnen maken het is bewezen dat het koken van voedsel goed is voor je geest die bereideng met echte kruidens doet iets met je iets wat je wel gaat merken als je tijd en liefde in het voedsel gooit dank u | |
Underdoggy | woensdag 16 april 2008 @ 23:47 |
floko is volgens mij buitenlander die geweldige recepten hier kan komen posten! ik ben benieuwd! | |
skadhd | dinsdag 10 juni 2008 @ 13:41 |
Het is al een tijdje uit het assortiment maar hoop dat iemand het recept kent... Fornello. Het is een ovengerecht met kip, rijst en cherry-tomaatjes. Thanks! | |
Karrel_Laaglawaai | dinsdag 10 juni 2008 @ 14:51 |
Iemand dat Turkse gerecht? | |
TheEgoHasLanded | vrijdag 20 juni 2008 @ 15:03 |
Altijd leuk hier af en toe eens te kijken ![]() | |
CyclingGirl | vrijdag 20 juni 2008 @ 15:15 |
Klinkt super allemaal tevens verkapte TVP | |
TheEgoHasLanded | vrijdag 20 juni 2008 @ 15:24 |
quote:Weet jij nog een lekker receptje? | |
Underdoggy | vrijdag 20 juni 2008 @ 15:56 |
quote:Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet | |
TheEgoHasLanded | donderdag 26 juni 2008 @ 17:04 |
quote:Goed, maar kent iemand het recept voor de mensen die het wel zelf willen maken? | |
Technoviking | dinsdag 14 oktober 2008 @ 17:12 |
TVP | |
Raissa | woensdag 15 oktober 2008 @ 16:33 |
Ik maak zelf ook wel eens de wereldgerechten van knorr, maar dan gewoon uit het pakkie ![]() | |
northernlight81 | woensdag 15 oktober 2008 @ 16:42 |
quote:De smaak misschien niet nee, maar ik hecht persoonlijk ook nog enige waarde aan hygiëne en kwaliteit naast smaak. Er zullen best goede Turkse restaurants zijn in Nederland, maar over het algemeen is het 1 grote gore onhygiënische boel daar. Herinner ook berichten van sperma etc in gerechten door handen niet wassen. ![]() Geef mij maar een receptje dan, want ik weiger nog van een Turk te gaan eten. /edit: Ik bedoel dus lauter turkse restaurants (shoarmatenten). Ik heb bij Turkse mensen gegeten en daat leek het gewoon helemaal perfect mbt hygiene enzo. [ Bericht 9% gewijzigd door northernlight81 op 15-10-2008 17:41:41 ] | |
MinderMutsig | woensdag 15 oktober 2008 @ 17:29 |
Goed topic. ![]() Vaak is het inderdaad net zo makkelijk om het gerecht zelf te maken en ook nog eens veel lekkerder. | |
motorbloempje | woensdag 15 oktober 2008 @ 17:41 |
net zo makkelijk... ik ben nog steeds naarstig opzoek naar een kruidenmengelmoes die het zakje van de burritomix (dat je door de sour cream moet roeren) na te maken ![]() die vind ik écht té lekker ![]() ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 15 oktober 2008 @ 19:12 |
quote:Ik heb zo het vermoeden dat je dat niet gaat lukken met verse ingrediënten maar je zou het eens kunnen proberen met bv. uienpoeder en knoflookpoeder? Ik begreep dat het daar ongeveer naar smaakte. | |
ColdFeet | woensdag 15 oktober 2008 @ 19:16 |
Met paprikapoeder en een snufje komijn. Want dat zit er sowieso in. | |
motorbloempje | woensdag 15 oktober 2008 @ 19:16 |
ja, maar heb nog nooit bereikt wat ik wilde bereiken ![]() ![]() ![]() | |
ColdFeet | woensdag 15 oktober 2008 @ 19:18 |
quote:Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmix ![]() | |
motorbloempje | woensdag 15 oktober 2008 @ 19:22 |
als je dat doet en lukt ben je voor eeuwig mijn heldin ![]() ![]() | |
peterfan | donderdag 23 oktober 2008 @ 16:19 |
de mijne ook! Ik koop die pakken alleen maar voor die saus. ![]() ![]() | |
Naamah | donderdag 23 oktober 2008 @ 16:42 |
En de mijne ook! | |
Innocence | donderdag 23 oktober 2008 @ 16:59 |
Ik ben ook nog steeds op zoek naar iets dat smaakt en net zo snel is als de russische stroganoff van Knorr. Ik weet dat het origineel anders hoort enz.maar ik vind die erg lekker! | |
sigme | donderdag 23 oktober 2008 @ 18:02 |
Verdomd, zijn die rare knorrpakken toch nog ergens goed voor! Leuke verzameling recepten, hop, in mijn AT. | |
littledrummergirl | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:15 |
dit topic kon ik niet meer vinden met de search en nu heb ik em weer ![]() | |
D_A | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:40 |
De Dürúm is echt lekker ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:55 |
quote:Dat breekt zo lekker de week! ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:58 |
Ik ben ook wel benieuwd naar die Dürüm, in de reclame ziet het er wel lekker uit maar ik vertrouw het niet helemaal want bijv. de roti is ook heel slecht gekruid. Lijkt het wel enigszins op echte (Turkse) dürüm? | |
littledrummergirl | donderdag 23 oktober 2008 @ 23:59 |
quote:het is wel vrij vlak, niet smerig ofzo, maar het sausje erbij bijvoorbeeld heeft niet echt wat weg van een lekker gekruid turks dipje | |
Mini_rulez | vrijdag 24 oktober 2008 @ 00:02 |
Hm, misschien kan ik het wat opleuken met de kruiden die ik van de zomer uit Griekenland heb meegenomen. Ok, niet helemaal Turks, maar Kos is toch heel dichtbij. ![]() Het is wel lekker makkelijk natuurlijk. Oja, ik hou me ook nog steeds aanbevolen voor het sausje van de Burritos. Kunnen we niet iemand laten infiltreren bij Knorr ofzo? ![]() | |
Curiosity | vrijdag 24 oktober 2008 @ 10:59 |
Durum ( gekregen van turkse collega) 1 kg bloem 1 pakje boter van 250 gram +/- 50 gram gist ( oplossen met melk) 3 eieren 400 ml yoghurt zakje vanille suiker Alles mengen en even laten rijzen en dan een soort van ovale platte broodjes van maken. Afbakken in de oven. De tijd en temp. heb ik helaas niet meegekregen, maar ik denk zo'n 15 min op 200 graden. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect. | |
FutureFairytale | vrijdag 24 oktober 2008 @ 11:07 |
quote:Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denk ![]() | |
Curiosity | vrijdag 24 oktober 2008 @ 11:16 |
quote:Mijn collega had ze zo gemaakt, als jij een platte pannekoek wil is ook goed. Is naar eigen idee. Als ze ovaal zijn kan je ze vullen, krijg je een soort grote pita. | |
P.F | dinsdag 10 februari 2009 @ 15:33 |
tvp en tevens schop ![]() | |
Mini_rulez | dinsdag 10 februari 2009 @ 15:38 |
quote:Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten? Die durum wil ik ook wel een keer proberen. ![]() PF: nu is het niet meer voor niks omhooggeschopt. ![]() | |
Captain_Fabulous | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:06 |
quote:Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat? | |
Curiosity | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:40 |
quote:Turkse pizza voor het deeg 1 pak bloem melk verse gist (30 gram) zonnebloemolie 2 el suiker zout Bereiding: Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink). Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout. Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem. Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt. Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen. laat het deeg rusten. Voor het gehaktmengsel half kilo gehakt halve bos peterselie 1 kilo uien +/- 4 teentjes knoflook 2 kleine blikjes tomatenpuree 2 rode paprika's 2 á 3 tomaten beetje zwarte peper 2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd) 1 el turkse sambal zout naar smaak ong 1 kopje zonnebloemolie Bereiding: Doe het gehakt in een grote kom. De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt. Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg. Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn) Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop. In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar. Tip: je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken. [ Bericht 0% gewijzigd door Curiosity op 10-02-2009 17:47:00 ] | |
Curiosity | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:43 |
quote:Kipfilet marineren met olie en kebabkruiden of pita kruiden. Bakken met rode paprika en rode ui. Naar smaak knoflooksaus erbij. | |
Curiosity | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:45 |
quote:verse gist deel je door 2 als je gedroogde gebruikt. | |
Jojogirl | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:47 |
quote:Heb je dat ooit nog gedaan ColdFeet? * Jojogirl vindt die saus ook briljant nl. | |
Pandorah | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:29 |
Het plaatje op die pakjes ziet er altijd lekker uit maar als je het klaarmaakt smaakt de boel nou netniet ofzo. Weet iemand een goed recept voor de Japanse Teriyaki? Liefst met niet te veel ui en knoflook? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Pandorah op 10-02-2009 23:04:51 ] | |
Sorella | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:16 |
tvp | |
The_Hives | dinsdag 10 februari 2009 @ 21:00 |
quote:ja inderdaad. Hier ook ooit eens een paar van die pakken gekocht. Lekker makkelijk voor tussendoor. Maar het zegt denk ik al genoeg dat ik me nu bedenk of de datum op het laatste pak misschien al een paar maandjes verlopen is ![]() | |
Liejannuh | zaterdag 14 februari 2009 @ 10:48 |
quote:Ik wil dit gerecht dit weekend gaan maken, maar als ik dit gerecht aanhoud, voor hoeveel turkse pizza's heb ik dan wel niet? ![]() | |
Curiosity | zaterdag 14 februari 2009 @ 15:08 |
Gauw zo'n stuk of 15. | |
Liejannuh | zondag 15 februari 2009 @ 12:42 |
quote:Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt. ![]() | |
z80 | zondag 15 februari 2009 @ 14:30 |
quote:mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaar ![]() tevens tvp | |
Liejannuh | zondag 15 februari 2009 @ 16:51 |
quote:Ik heb het recept gehalveerd. ![]() ![]() Was erg lekker! | |
Curiosity | zondag 15 februari 2009 @ 17:07 |
quote:Fijn dat je het recept geslaagd vind. | |
Silaz | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:49 |
Geen zin om heel het topic door te lezen duss, heeft iemand nog een 'echt' recept voor de durum ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:52 |
Ja, maar geen zin om te posten. | |
The_Hives | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:54 |
staat al ergens in het topic. Succes met lezen. | |
Soolman | dinsdag 24 februari 2009 @ 14:55 |
TVP ![]() | |
Mini_rulez | dinsdag 24 februari 2009 @ 15:23 |
quote:Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave? ![]() Ik heb hem nog steeds niet geprobeerd trouwens. Denk dat ik dat van het weekend eens ga doen! ![]() | |
Silaz | dinsdag 24 februari 2009 @ 15:45 |
quote:Kon die nog nites vinden ![]() | |
Curiosity | dinsdag 24 februari 2009 @ 15:47 |
quote:staat bijna bovenaan deze blz. | |
coltje87 | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:28 |
Recept voor teriyaki heb ik thuis liggen, lijkt in mijn beleving wel een beetje op die uit het pak. Vanavond krijg ik Beef Shanghai, het zal mij benieuwen. | |
darisblue | zaterdag 28 februari 2009 @ 22:14 |
Heeft iemand het recept voor saigon sticks? het is al een tijdje uit de handel maar wel erg lekker. ik zoek zowel de marinade en de saus | |
Leef | dinsdag 3 maart 2009 @ 09:48 |
http://www.nu.nl/economie(...)oor-knorr-tacos.html Ze hebben kennelijk slecht karma, die "wereldgerechten".. | |
Leef | dinsdag 3 maart 2009 @ 09:57 |
Trouwens er wordt op diverse plaatsen gesproken van borrelglaasjes wodka voor door de stroganoff saus, maar wat heeft het voor zin om wodka door een warm gerecht te koken, waarbij het de bedoeling is dat de alcohol verdampt? Wodka, jenever en dergelijke zijn 99,99% water en alcohol, voegt die 0,01% dan zoveel toe dat er wodka door moet? Volgens mij gaat het alleen maar om het idee.. | |
Sabinee | dinsdag 3 maart 2009 @ 11:35 |
Wat een fantastisch topic. Ik kook vaak met deze pakjes (student, weinig geld, makkelijk e.d.) maar ik vind de smaak zo ontzettend hetzelfde worden na een aantal keer. De Turkse Durum beviel mij dan juist wel weer heel goed, vooral het mixje voor de saus.. Ik hou deze even in de gaten ![]() |