FOK!forum / Culinesse à gogo / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #40
Vickymaandag 17 juni 2024 @ 20:46
In het vorige deel werd weer lekker gebakken!

DevilsAndDust:

DSC05584.jpg

Goitske:

MzAKIbW.jpg

k6nNMzS.jpg

Miss_sly:

WdCZ0lw.jpg

Hupje:

45sdokN.jpg

sq9vVUv.jpg

Arvenis:

pG6xFPX.jpg

Zo-is-dat:

U0AVSY8_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Seven.:

0MRwHjc.jpg

PJdVXuE.jpg

Blues:

byrSyGC.jpg

Ji855U4.jpg

AnneX:

A4-F8-D790-EAE5-4927-B301-E7048-B5-D5-D40.jpg

Mascara-klodder:

20220821-143958.jpg

20220904-161400.jpg

Mijn dochter maakte de Dubai chocolade na
FDQFwhq.jpeg
IbL9oDX.jpeg
97MN2Eu.jpeg
AnneXmaandag 17 juni 2024 @ 20:56
Dat is knap @Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇
Vickymaandag 17 juni 2024 @ 21:01
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 20:56 schreef AnneX het volgende:
Dat is knap @:Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇
Zelf gemaakt.
150 gr pistache met 80 gr suiker
Klein beetje zonnebloemolie
In de keukenmachine helemaal fijn draaien tot het een crème wordt.
Ze heeft Kadayif gekocht bij een Turkse supermarkt (in het koelschap).
Blokje boter smelten in een pan. 100 gr Kadayif in de pan erbij, gaar roosteren tot het knapperig is en dan bij de pistache crème.
AnneXmaandag 17 juni 2024 @ 21:17
_O_ En was zij nu goedkoper uit?
Zag leuke prijzen voorbij komen…not.
Vickymaandag 17 juni 2024 @ 21:20
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 21:17 schreef AnneX het volgende:
_O_ En was zij nu goedkoper uit?
Zag leuke prijzen voorbij komen…not.
10 euro voor alle ingrediënten.
7 repen van rond de 90 gram.
Reep van 100 gram kost rond de ¤ 14,95 volgens mij
AnneXmaandag 17 juni 2024 @ 21:21
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt.
Dat wil ik wel proeven.

En ik ben de eerste hoor! w/

Anders groeien jullie dicht.😇
arvensismaandag 17 juni 2024 @ 23:26
De Dubai chocola lijkt me heerlijk _O_
Vickymaandag 17 juni 2024 @ 23:30
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 21:21 schreef AnneX het volgende:
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt.
Dat wil ik wel proeven.

En ik ben de eerste hoor! w/

Anders groeien jullie dicht.😇
Hihi als ze ze volgende keer weer maakt zal ik je een berichtje sturen.
Onze buren genieten altijd met ons mee
FlippingCoinvrijdag 19 juli 2024 @ 20:18
Ziet er goed uit. :Y)
#ANONIEMvrijdag 19 juli 2024 @ 20:22
Wow @Vicky haar dochter _O_
lojandavrijdag 19 juli 2024 @ 21:11
Ziet er echt heel mooi uit die Dubai reep.. en zal zeker ook goed hebben gesmaakt :9
Molovrijdag 19 juli 2024 @ 21:52
Oe die reep klinkt heerlijk en ziet er ook prachtig uit!
Debsterrvrijdag 26 juli 2024 @ 15:03
Ik wil een funfetti cake maken, maar ben even zoekende welke sprinkles hiervoor geschikt zijn. Wat denken jullie van deze?

https://www.baktotaal.nl/brandnewcake-sugar-strands-mix-700gr
SV-tjevrijdag 26 juli 2024 @ 15:26
@Vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is.
En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk.
Vickyvrijdag 26 juli 2024 @ 15:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2024 15:26 schreef SV-tje het volgende:
@:vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is.
En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk.
Die is van Chocolate world
Mal nummer 1645
https://www.chocolateworld.be/winkel/vormen/kadervormen/CW1645
AnneXzondag 28 juli 2024 @ 14:20
Niks ingewikkelds…gewoon een simpele sinasappelcake volgens recept
https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-sinaasappelcake/

Er stond zelfs nog een ongeopend flesje Rozenwater. Met een flinke scheut daarvan is de lemoncurd losser geroerd.
Nog even overwogen om rozenwater met een spuitje te injecteren. |:( daarvan afgezien: overdaad schaadt. Nu is het subtiel merkbaar.
In een vierkant bakblik en rees er een bult.Met een groot mes bult verwijderd en de cake omgedraaid.
SPOILER
639-CBAD7-988-F-483-C-9630-7-CEE88-B3-FD04.jpg
7-DCFD5-F9-D591-41-E4-A30-C-9-E8-E1-D54-C514.jpg
82-BBC455-AE64-4775-B02-C-8-CEA1818-D542.jpg


[ Bericht 3% gewijzigd door AnneX op 28-07-2024 14:25:52 ]
AnneXzaterdag 3 augustus 2024 @ 17:56
Een week later en al weer gebakken
Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen.
De aardbei kweker had de laatste aardbeien.
En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand.
Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/
Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even.
Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap.
Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳
Tada:
SPOILER
1-E6-BF089-61-FF-4-D7-D-9-AE4-491-BD040777-C.jpg
0-C8-AA19-A-E142-41-D5-ACEB-A9-E269197-D1-E.jpg
0-F250-C75-8252-4093-BA39-892-D5-C475001.jpg
20-D32-B20-5-AD0-4-E50-9-A61-096-CB060-CD68.jpg
417-D7-FE7-DB66-42-E6-BD49-5501-BD7661-A3.jpg
Edit: de gebruikelijke foto van een punt.
Het hele dunne laagje chocolade heeft gewerkt. De bodem is intakt en je proeft het ook nog!

F757-A4-EC-899-C-4143-BE14-2-FCDAA1-B5-DB9.jpg



[ Bericht 1% gewijzigd door AnneX op 03-08-2024 19:51:03 ]
Lucky_Strikezaterdag 3 augustus 2024 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2024 17:56 schreef AnneX het volgende:
Een week later en al weer gebakken
Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen.
De aardbei kweker had de laatste aardbeien.
En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand.
Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/
Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even.
Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap.
Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳
Tada:
SPOILER
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Edit: de gebruikelijke foto van een punt.
Het hele dunne laagje chocolade heeft gewerkt. De bodem is intakt en je proeft het ook nog!

[ link | afbeelding ]

:9~
AnneXzondag 4 augustus 2024 @ 00:03
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂 :Y)
SPOILER
Vandaag nog steeds wel barre corona tijden en om bezig te blijven, had de digitale kookclub vandaag tot ‘cake-dag’ gemaakt.
Kwam goed uit, want ik wilde weer eens een poundcake maken.
Recept https://sallysbakingaddic(...)#tasty-recipes-69597 en dan met limoenen.

Er kwamen nog meer smakelijke exemplaren voorbij.
https://piesandplots.net/ottolenghis-flourless-coconut-cake/
https://smittenkitchen.com/2017/09/marbled-banana-bread/
https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/chocolade-mug-cake-recept/

Aantekeningen voor mijzelve: - eiwitten apart opgeklopt en door het beslag gevouwen, kijken of het luchtiger werd.
Maakte niks uit.🤪
- i.p.v.zure room is griekse yoghurt gebruikt. Prima.
- na het bakken, nog eens 2 eetlepels limoensap in de cake gespoten...volgend x wat limoncello bij het sap doen...🙃

BE515-EE3-28-DA-4618-812-C-97-AB2-B7-E7043.jpg
F8298-D30-9-C04-4-C61-BE2-A-190-A5-DF478-D5.jpg


AnneXzondag 25 augustus 2024 @ 14:48
Van de molen een zakje citroen-yoghurt cake gekocht, want citroen.
SPOILER
D971-F400-AA1-E-4-ABB-892-A-3503-FF9-F655-C.jpg
2-A9453-A7-FC9-E-480-C-9-A86-8-DB928-DA5-C5-A.jpg
En bij Xenos eindelijk een omgekeerd ‘taartmandje’ 😎
Kon die met het kantje niet laten liggen. O+ Heeft ook makkelijker opgevouwen een plekje in de kast.
SPOILER
2-B0-BCA9-D-166-A-4-D7-F-B70-E-F19228-AE3752.jpg
22496267-C525-4649-9-A1-C-2-D0966-AAB9-C4.jpg

A2-F0-FB85-A31-C-48-B1-A751-D3-E1-A3-A8-F4-C0.jpg

Hupjezondag 25 augustus 2024 @ 16:26
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2024 00:03 schreef AnneX het volgende:
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂 :Y)
SPOILER
Vandaag nog steeds wel barre corona tijden en om bezig te blijven, had de digitale kookclub vandaag tot ‘cake-dag’ gemaakt.
Kwam goed uit, want ik wilde weer eens een poundcake maken.
Recept https://sallysbakingaddic(...)#tasty-recipes-69597 en dan met limoenen.

Er kwamen nog meer smakelijke exemplaren voorbij.
https://piesandplots.net/ottolenghis-flourless-coconut-cake/
https://smittenkitchen.com/2017/09/marbled-banana-bread/
https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/chocolade-mug-cake-recept/

Aantekeningen voor mijzelve: - eiwitten apart opgeklopt en door het beslag gevouwen, kijken of het luchtiger werd.
Maakte niks uit.🤪
- i.p.v.zure room is griekse yoghurt gebruikt. Prima.
- na het bakken, nog eens 2 eetlepels limoensap in de cake gespoten...volgend x wat limoncello bij het sap doen...🙃

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]


Had ook wel wat, toen!
Parelhoofdzondag 1 september 2024 @ 00:05
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede.

Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm.

Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen?

Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept.

Gaat hierom
SV-tjezondag 1 september 2024 @ 09:24
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2024 00:05 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede.

Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm.

Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen?

Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept.

Gaat hierom
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.
Parelhoofdzondag 1 september 2024 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2024 09:24 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.
Oké dank! Ik dacht ook altijd dat het uitging van de onderkant… had ze besteld via baktotaal

Verwarrend dat ze hier de bovenkant gebruiken, had hem destijds besteld afgaande op de maataanduiding.

Had de taart eerder gemaakt maar toen in een rechte springvorm van dus wel 24cm. Zelfde recept maar dikke kliederboel in de oven vanwege overstromende appareil, garing deeg onderkant helaas niet super. Maar dat deed weinig af aan de smaak
AnneXdinsdag 3 september 2024 @ 12:13
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin.

Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow.
Iets voor @Vicky ‘s dochter😇

Astronomie:
84450-AC6-04-D7-4-FCA-8188-3011-A8-F6-DAAE.jpg
0676-CDAF-9745-407-E-92-E8-E273-DDE8-BC0-A.jpg
Hupjezondag 15 september 2024 @ 11:16
Feestje, dus reden om weer iets te bakken *O* aardbeien zandtaart.
Helaas was ik gisteravond afgeleid en gehaast, waardoor er wat mis ging met de zandbodem. On the go nog wel een beetje kunnen redden gelukkig. Ik had geen tijd voor een nieuw deeg en geen backup plan.
Zo ziet het er best oke uit, toch? O-)
m9X6vjn.jpeg
SPOILER
FcEGFk5.jpeg
De bodem na de fix poging en bakken
XuSahy6.jpeg
Banketbakkersroom erop.
6skDc1r.jpeg
En aardbeien.
Hupjezondag 22 september 2024 @ 18:54
Tweede weekend met bezoek, dus weer gebakken O+
Nieuw experimentje, Mississippi mudpie maar dan koemelkvrij. :9
OUnvBLH.jpeg
SPOILER
Of het nou kwam doordat ik dus geen 'echte' slagroom heb gebruikt in de vulling weet ik niet, maar die was behoorlijk ingestort. Maar met toefjes sojaroom erop zie je daar niks meer van ;)
DwL9x7I.jpeg
Hupjezondag 29 september 2024 @ 13:55
Ennn drie op een rij!

Appelperziktaart vandaag :9
wI92rW0.jpeg
dyB8X0D.jpeg
Lienekienzondag 29 september 2024 @ 15:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2024 12:13 schreef AnneX het volgende:
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin.

Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow.
Iets voor @:Vicky ‘s dochter😇

Astronomie:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er heel AI uit.
AnneXzondag 29 september 2024 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2024 15:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ziet er heel AI uit.
Djie…zou het? 😳
Parelhoofdmaandag 30 september 2024 @ 22:07
Twee vragen;

-Ik gebruik een vlaaivorm op appeltaart te bakken. Bodem fonceerdeeg vaak. Hoe krijg ik de taart uit de pan? Wil hem graag zo warm mogelijk laten uitharden ivm knapperige bodem. Las al tips om bakpapier te gebruiken of om er na het bakken een taartkarton onder te schuiven?

-ik heb bij de notenboer lekkere rozijnen en blanke amandelen gekocht 10 maanden terug. Verpakt in een simpel bakje. Nog houdbaar? Ruikt nog goed..
AnneXdinsdag 1 oktober 2024 @ 11:26
Noten en rozijnen liggen hier wel eens langer. En worden ‘gewoon’ gebruikt.
Evt. een amandel proeven of het muf smaakt?

Wat bodem betreft…weet iemand anders misschien.
De appeltaart gaat in een springvorm of als plaattaart op bakpapier.
LeeHarveyOswalddinsdag 1 oktober 2024 @ 12:25
Kijken of ze niet ranzig geworden zijn, de noten. Met amandelen zelf nooit gehad, walnoten worden ranzig zodra je er een kwartier niet naar kijkt.
LeeHarveyOswalddinsdag 1 oktober 2024 @ 12:26
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2024 15:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ziet er heel AI uit.
Er verscheen in mijn tijdlijn pas een AI key lime pie met oa fijngehakte bieslook of lente ui er overheen. En rare vloeibare lagen die niet uit zakken.
Hupjezaterdag 5 oktober 2024 @ 17:49
Dit in deze post is duidelijk geen AI, hoor :o
Dan zag het er wel netter uit :P

Neefje was jarig, is allergisch en weet dat deze tante tompoezen kan maken die hij wel mag eten :D
"Tante Hupje, wil je tompoezen voor mij bakken?" Natuurlijk.
Het is wel een eindje rijden, dus ik nam ze mee als bouwpakket en heb ze daar in elkaar gezet.
uD0QYXP.jpeg

En mijn eigen allergische kind had al tijden zin in eierkoek. En ach, als de oven dan toch aan staat...
cZZW8v8.jpeg
AnneXmaandag 7 oktober 2024 @ 09:05
Wat lief van tante Hupje 🥰
AnneXzaterdag 19 oktober 2024 @ 18:21
😂 gossie

SPOILER
twitter

Smart_asswoensdag 23 oktober 2024 @ 17:50
Ik bak de laatste tijd regelmatig zelf brood (deeg maak ik in de keukenmachine, afbakken in de oven). Vind ‘m heerlijk van smaak, maar het snijden.. dat lukt dus eigenlijk haast niet. Niet stevig genoeg. Wat doe ik fout? Niet strak genoeg opgerold? Heeft iemand hier überhaupt een goede methode voor want dat vind ik best lastig.
Burdiewoensdag 23 oktober 2024 @ 19:36
Je moet brood echt goed laten afkoelen voor je het snijdt.
Smart_asswoensdag 23 oktober 2024 @ 21:12
Haha oke dan zou dat het ook weleens kunnen zijn ja :+ . De keren dat ik het wel goed heb laten afkoelen sneed ie beduidend makkelijker ja.
Blueszondag 27 oktober 2024 @ 13:34
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!

20241027-114601.jpg
20241027-132947.jpg
20241027-132924.jpg
het-is-mijdinsdag 29 oktober 2024 @ 11:39
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2024 13:34 schreef Blues het volgende:
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er goed en makkelijk uit.
Was het gelukt en lekker?
Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅
Bluesdinsdag 29 oktober 2024 @ 13:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2024 11:39 schreef het-is-mij het volgende:

[..]
Ziet er goed en makkelijk uit.
Was het gelukt en lekker?
Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅
Zoals je ziet is het gelukt en lekker en luchtig volgens mijn collega's en mijzelf. @golfer vond het net iets lekkerderder met een druppie honing ;)
golferzaterdag 9 november 2024 @ 15:58
Hoewel het niet in ons dieet past, maak ik vandaag via een recept van Yvette van Boven uit het Volkskrant Magazine een boterige speculaaskoek met chocolade, karamel en pistache.

Recept:
SPOILER
200 gram boter, op kamertemperatuur

150 gram bruine basterdsuiker

1 theel. vanille-extract

1 eetl. speculaaskruiden

snuf zeezout

1 ei, gesplitst: in dooier en wit

250 gram bloem

100 gram pure chocolade (in kleine stukjes), of rozijnen

voor de karamel

150 gram suiker

50 gram roomboter

voor erop

50 gram gehakte pistachenoten

Maldon zoutvlokken (optioneel)

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm (rond of vierkant) met bakpapier, ik vet dat ook altijd even in.

Klop de boter en suiker romig met de mixer en voeg het vanille-extract, speculaaskruiden, zout en de eidooier toe, klop nog even door tot een luchtig mengsel. Meng daarna met een spatel de bloem en de chocoladestukjes erdoor tot een steviger deeg ontstaat.

Druk het beslag gelijkmatig in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Kwast het deeg met losgeklopt eiwit in en bestrooi met tweederde van de pistachenoten en eventueel wat zeezoutvlokken.

Bak de koek 25-30 minuten, tot hij net gaar en goudbruin is. Hij is nog wat zacht, dat klopt, het wordt harder bij het afkoelen. Haal uit de oven en laat licht afkoelen. Til hem dan aan het bakpapier uit de vorm en laat op een rooster verder koelen.

Maak intussen de karamel.

Giet de suiker op de bodem van een pan met zware bodem en laat op middelhoog vuur zachtjes smelten. Roer niet, maar schud de pan pas zachtjes als de randen van de suiker gaan kleuren. Laat de karamel diep goudkleurig worden, roer van het vuur de boter en een piets zout erdoor (pas op, dat kan gaan spatten en het is echt gloeiend heet!) en klop met een garde tot een egale karamel. Laat de hete karamel boven de koek in draden van de garde aflopen, en beweeg de garde daarbij van links naar rechts zodat u mooie strepen krijgt. Bestrooi eventueel met meer pistache en druk de noten ietwat in de karamel.
Laat alles afkoelen en snij de koek in kleinere koeken. Zet lekkere thee voor erbij.

Opmaaktip:
Bewaar de koeken in een luchtdichte doos. Ze blijven nog dagen goed, maar zullen wel iets zachter worden.
Voordat het de oven in gaat ziet het er zo uit:
speculaaskoek-1.jpg
golferzaterdag 9 november 2024 @ 16:57
Gebakken, uit de oven en met boterige karamel bedropen, voordat ik de afgekoelde koek in brokken ga snijden:

speculaaskoek-2.jpg
Hupjezondag 10 november 2024 @ 15:45
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood :9
4FtL9yU.jpeg
Vickymaandag 11 november 2024 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2024 15:45 schreef Hupje het volgende:
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood :9
[ afbeelding ]
Wow die ziet er mooi uit!
Vickydinsdag 12 november 2024 @ 20:05
Absoluut geen bakwerk maar te mooi om niet te showen ;)

Dochter maakte gisteren haar chocolade showstuk af.

n7NkCZq.jpeg
AnneXdinsdag 12 november 2024 @ 20:48
Goed zeg! Een tien👍🏼

[ Bericht 58% gewijzigd door AnneX op 13-11-2024 09:55:12 ]
AnneXzaterdag 23 november 2024 @ 16:18
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
3795-F3-B5-4-BD7-47-FF-9-C74-CA6204583-DE4.jpg
Kaatje1zaterdag 23 november 2024 @ 22:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 november 2024 16:18 schreef AnneX het volgende:
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
[ link | afbeelding ]
Wat een leuk idee
Blueszondag 24 november 2024 @ 15:33
Suikervrije appel-walnotencake
#project gezond

20241124-152525.jpg

[ Bericht 7% gewijzigd door Blues op 26-11-2024 12:59:43 ]
AnneXzondag 24 november 2024 @ 18:40
quote:
88s.gif Op zondag 24 november 2024 15:33 schreef Blues het volgende:
Suikerarme appel-walnotencake
#project gezond

[ link | afbeelding ]
Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
Blueszondag 24 november 2024 @ 18:45
quote:
1s.gif Op zondag 24 november 2024 18:40 schreef AnneX het volgende:


Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
De rozijnen maken het zoetig.
Het is de maandag- en woensdagavond snack :9 Dus we eten samen 4 plakken.
Rest gaat morgen mee naar werk.
Vriezer is vol :D

Recept:
https://www.projectgezond(...)e-appel-walnotencake
Molozondag 24 november 2024 @ 19:43
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.

Combinatie met walnoten en appel is heerlijk, klinkt goed
Is ie ook beetje luchtig en vettig?
Blueszondag 24 november 2024 @ 21:01
Nee :D
stavromulabetazondag 24 november 2024 @ 21:01
quote:
10s.gif Op zondag 24 november 2024 19:43 schreef Molo het volgende:
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie).

Echt gezond zijn ze beide niet. Wel anders.
stavromulabetamaandag 2 december 2024 @ 17:34
FhLsPKh.jpeg
Niet zo fotogeniek maar wel lekker: twee kerststollen. Met zuurbessen in plaats van krenten omdat daar nog een zakje van lag.
Bluesdinsdag 3 december 2024 @ 16:56
Kaneelbroodjes van Project Gezond :+
Recept: https://www.projectgezond.nl/recepten/kaneelbroodjes-met-pistache

DSC05850.jpg
DSC05853.jpg
golferwoensdag 4 december 2024 @ 14:36
Nadat Blues O+ gisteren kaneelbroodjes had gemaakt, heb ik vandaag dit recept voor kanelbullar gemaakt:
kanelbullar.jpg
Bluesdinsdag 10 december 2024 @ 14:17
Ontbijtcake met perzik gemaakt.
Lekker! Niet te zoet ook.

https://www.projectgezond.nl/recepten/ontbijtcake-met-perzik

20241210-141359.jpg
Hupjezaterdag 14 december 2024 @ 16:55
Ik ben kaneelbroodjes aan het maken met een nieuw recept. Vergat ik om de schaal in de koelkast te zetten aan het eind van de tweede rijs. Dus de boel heeft lekker 4,5 uur staan rijzen tot ik weer thuis was }:|
Ik ben benieuwd wat dit nog wordt. _O-
Hupjedonderdag 26 december 2024 @ 11:54
Ik maakte medovik. Leuk voor een keer, maar qua smaak (koemelkvrij) voor mij niet per se voor herhaling vatbaar.
kazVeu4.jpeg
4ZLbyrh.jpeg
Molodonderdag 26 december 2024 @ 12:26
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?

Ziet er wel prachtig uit trouwens. Ik heb een enorme liefde voor Medovik maar nog nooit gedurfd te maken gezien ik een vreselijk slechte bakker ben :')
Hupjedonderdag 26 december 2024 @ 17:22
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2024 12:26 schreef Molo het volgende:
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?
Ik ken het origineel niet verder, was geïnspireerd door HHB ;)
Ik gebruikte margarine ipv roomboter en kokoskwark en Blue Band Finesse plantaardige slagroom ipv zure room en slagroom. Ik had wat vegan sites bekeken voor alternatieve medoviks en dit leek me de handigste keuze.

Ach, het was grappig voor een keer en prima om te eten. Maar alleen baksels in de categorie 'superlekker' of 'heel eenvoudig en lekker' maak ik vaker ;)
Seven.maandag 30 december 2024 @ 21:04
Ik ga kniepertjes bakken morgen of overmorgen :9~ .
RobertoCarlosvrijdag 3 januari 2025 @ 12:13
Misschien aardig voor mensen hier, een aantal leuke lezingen/ workshops van bekende bakkers, helemaal onderaan de pagina :)

https://www.kunstmuseum.n(...)denis-van-het-toetje
Blueszaterdag 4 januari 2025 @ 13:17
Worteltaartmuffins van Project Gezond.
Niet online te vinden dus ook foto van recept uit het boek *)
Straks pas eten, dus weet nog niet hoe het smaakt :D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

recept.jpg
Blueszaterdag 4 januari 2025 @ 15:33
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
AnneXzaterdag 4 januari 2025 @ 15:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:33 schreef Blues het volgende:
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
Blueszaterdag 4 januari 2025 @ 17:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:39 schreef AnneX het volgende:


Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje.
Ik had geen muffinpapiertjes, dus bakpapier geknipt :D
Parelhoofdzaterdag 25 januari 2025 @ 09:28
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
arvensiszaterdag 25 januari 2025 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 09:28 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
Zit er ei in?
Parelhoofdzaterdag 25 januari 2025 @ 14:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 10:32 schreef arvensis het volgende:

[..]
Zit er ei in?
Nee geen ei! Wel beetje melk
Blueszondag 26 januari 2025 @ 20:37
Uit het 2e boek van Project Gezond: bananencake met pindakaasglazuur.

20250126-200358.jpg
AnneXzondag 26 januari 2025 @ 20:50
Met pindakaasglazuur is ook bijzonder!

Vrijdag ook gebakken..uit een pakje ( uit het kerstpakket).
Nog toegevoegd water 😂 3 x banaan stukjes duh en walnoten en hazelnoten voor een bite.
Bijna op :Y)
Blueszondag 26 januari 2025 @ 23:25
Helft neem ik morgen mee naar werk.
2x2 plakjes voor ons voor 2 dagen, 2 plakkies voor 2 woensdag coll. :D
Niks in de vriezer voor ons dit keer :D
Vickymaandag 27 januari 2025 @ 17:00
Dochter had vandaag masterclass suiker trekken

HOJPQ9b.jpeg
Hupjewoensdag 29 januari 2025 @ 16:27
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D

[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 29-01-2025 16:35:46 ]
#ANONIEMwoensdag 29 januari 2025 @ 16:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaat wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Post je een foto van het resultaat? :D
RobertoCarloswoensdag 29 januari 2025 @ 18:09
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd!
AnneXdonderdag 30 januari 2025 @ 20:41
@Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
0-CAEDC4-E-6-B2-C-4459-B7-C0-16-D4-DBAACF92.jpg
FAB59-BA6-58-B2-48-CD-98-EE-065435063852.jpg
62-A0-C3-CE-6-F05-4507-A703-FE4-CD7321-E1-C.jpg
RobertoCarlosdonderdag 30 januari 2025 @ 21:21
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
AnneXdonderdag 30 januari 2025 @ 21:35
quote:
2s.gif Op donderdag 30 januari 2025 21:21 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt.
De gesprekken met Nadia …? over Midden Oosterse desserts, en met de Suikerwerk (jonge) mevrouw waren oa. ook verhelderend. Er zijn meerdere filmpjes en interviews tijdens de rondwandeling.
Iemand heeft tientallen - honderdtallen verschillende bakvormen verzameld! en een wereld gilde van bakvorm verzamelaars opgericht. 😂 Haar verzameling nagelaten.
Vickydonderdag 30 januari 2025 @ 23:37
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.
Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam.
RobertoCarlosdonderdag 30 januari 2025 @ 23:48
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 23:37 schreef Vicky het volgende:

[..]
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.

Goed om te lezen!! ^O^
Books1vrijdag 31 januari 2025 @ 01:26
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
AnneXvrijdag 31 januari 2025 @ 03:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2025 01:26 schreef Books1 het volgende:

[..]
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
Ja!
AnneXzondag 2 februari 2025 @ 14:32
Gister koekjes gebakken met een pak van de molen.
Tja, in de combi oven kwamen de plakjes té dicht bij elkaar. Dan had ik er een hele plak van kunnen maken. Op alle koekjes een stukje noot of wat extra choco rasp opgelegd.
Direct uit de oven leken het lage muffins: knapperig van buiten en zacht van binnen.
Affijn, nu hebben we chocolade koekjes in de trommel.
SPOILER
D3-B71234-1-B9-F-4347-8-B2-B-26-E8-B8-E17-B6-A.jpg
FAB85-DEC-A047-4-A9-A-92-C6-11-C192-E4-DFD4.jpg
Half uurtje in de koelkast om snijden makkelijker te maken.
4-B217-E43-ACE0-4-AEE-8210-840018-B1-B629.jpg
E59-E48-F7-9-DEE-443-E-A2-B4-93-FDE1-FE7-AA5.jpg
5-FCF2-B28-C570-4395-B867-B82-F69-EAB602.jpg
30-EA14-AB-62-C5-41-AF-92-A0-D977-E077-F705.jpg
738571-E3-E1-C5-44-C1-AC64-2-E77-EBBE6-BB8.jpg
Bluesdonderdag 6 februari 2025 @ 12:25
Hamkaas koekjes gebakken :9

20250206-122128.jpg
Hupjedonderdag 6 februari 2025 @ 17:19
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Die zien er goed uit! :9
RobertoCarlosdonderdag 6 februari 2025 @ 18:33
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakken ;)
Bluesdonderdag 6 februari 2025 @ 18:36
:D
Bluesdinsdag 11 februari 2025 @ 15:37
20250211-153209.jpg

Cookies!
(Hazel-) notenkoekjes met chocoladechip uit het 2e boek, week 7 van Project Gezond.
RobertoCarloszondag 6 april 2025 @ 22:30
Tadaaa!! *O* *O*, Mijn Pasteis de Nata (portugese roomtaartjes)


20250406-214102.jpg

20250406-214143.jpg

20250406-214017.jpg

Omdat ik een oven heb die maar tot 220 graden gaat was het best improviseren om de onderkant goed warm te krijgen. Omdat ze eigenlijk op 250 graden moeten bakken heb ik ze eerst maar eens 30 minuten laten garen op 220.

Bovendien had ik een plaat met muffin-vormpjes gebruikt, maar zat er bij deze oven alleen maar een rooster dat ronddraaide. En de hele muffinplaat was daar te groot voor ... :{

Dus ik heb ze in de muffin-vorm-plaat (met bladerdeeg) gevuld en de hele muffinplaat op een bakplaat gezet. Maar ja, daardoor werden de bodempjes natuurlijk niet gaar terwijl de custard en het deeg bovenop bijna aanbrandde.. 8)7 Dus na 30 minuten de al wat gevormde, niet-garen vormpjes eruit gehaald en op een (hoog) draaiend rooster 10 minuten laten bakken. Dat werkte gelukkig wel :Y

Dus nu een liggend, breed rooster kopen zodat het deeg de volgende keer aan de onderkant in 1 keer kan garen.
Leuk en lekker projectje! :s)
AnneXzondag 6 april 2025 @ 23:32
Met al die dingen, die tegenzaten, zien ze er smakelijk uit👍🏼

( heb je zelf de custard gemaakt?) want ik smokkel met kk. Sssst.😉

Goed, dat je dat zegt van de oventemp. Nu ik verhuisd ben, ook een ander merk combimagnetron. Hiervoor een combi oven.
Toch eens een manual opduikelen.
RobertoCarlosmaandag 7 april 2025 @ 00:14
Thanks :) Ja, de custard heb ik zelf gemaakt, is ook niet zo heel moeilijk hoor. Het bladerdeeg dan weer niet, dat komt een volgende keer

Het schijnt dat die oventemperatuur eigenlijk op 250 graden moet, als je ze binnen 10-15 minuten wilt bakken. In sommige 'pasteis de nata'-recepten staat een temperatuur van 200 of 220 graden met 10 a 20 minuten bakken, maar dat werkte iig bij mij echt niet...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 07-04-2025 09:58:04 ]
Hupjezaterdag 12 april 2025 @ 22:10
Klein Oreo taartje gemaakt voor een kinderfeestje. Was snel op ;)
8w8AsJY.jpeg
RobertoCarloszondag 13 april 2025 @ 00:27
Oef, dat is echt een goeie kindertaart! Was het niet een zware taart?
En is dat nou sucade bovenop? Dat zie ik eigenlijk nooit in een baksels (behalve oliebollen dan..)
Hupjezondag 13 april 2025 @ 07:26
Ja, deze taart is best machtig. Daarom geen grote gemaakt ;)
De afwerking aan de bovenkant lukte niet zo goed :@ daar wilde ik eigenlijk toefjes botercrème op hebben, maar de stukjes oreo waren te groot om goed uit de spuitzak te komen. Dus toen maar afgesmeerd en er paas suiker decoratie op gedaan. Het was tenslotte een kinderfeestje, zó kieskeurig zijn de eters dan toch niet :D
RobertoCarloszondag 13 april 2025 @ 13:45
Ja, snap ik! Mooi dat ie in de smaak viel! ^O^
Seven.zondag 13 april 2025 @ 16:13
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan :9~ . Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
AnneXzondag 13 april 2025 @ 16:18
Tja, dat gaat op mijn ochtend cracker :9

Met het oog op Pasen: met kerstmis wil ‘men’ lemon curd tiramisu.
Limoncello op de Lange vingers en
Een hele pot door de mascarpone *;

[ Bericht 5% gewijzigd door AnneX op 13-04-2025 16:28:09 ]
Lienekienzondag 13 april 2025 @ 16:25
quote:
7s.gif Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan :9~ . Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
Appeltaart met lemon curd. Kan je geen recept geven, maar kan het wel aanbevelen. We eten het wel eens buiten de deur.
Kaatje1zondag 13 april 2025 @ 16:36
Plaats hier nooit iets want bak maar zelden, maar vandaag zin om te bakken maar weinig in huis. Het werd citroen shortbread, makkelijk en weinig nodig. Erg lekker geworden
490705035_3125904400905313_2710008730103120339_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=soyuNfFNf7IQ7kNvwE50PZO&_nc_oc=Adk9A9bvAoo28gFy1yHG8T2Y8SsCywpOD3zAOypkCYLm5IjHl5ngm_tk-Lo6l20vfDavraBMqe4cHhLrAH_5eFWe&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&_nc_gid=qUDM1deuPqcbDzDpy7cM8Q&oh=00_AfFSJrcp6cp2PcQc4tQ76QQNNJglptxTgDYMg5rN0Hd6Pw&oe=68019E40
Seven.zondag 13 april 2025 @ 17:36
quote:
1s.gif Op zondag 13 april 2025 16:18 schreef AnneX het volgende:
Tja, dat gaat op mijn ochtend cracker :9

Met het oog op Pasen: met kerstmis wil ‘men’ lemon curd tiramisu.
Limoncello op de Lange vingers en
Een hele pot door de mascarpone *;
En ik ben toevallig gek op limoncello ook :9~
lazinesszondag 13 april 2025 @ 18:27
quote:
7s.gif Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan :9~ . Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen :Y)

https://www.laurasbakery.(...)n-curd-en-frambozen/
Seven.zondag 13 april 2025 @ 19:01
quote:
1s.gif Op zondag 13 april 2025 18:27 schreef laziness het volgende:

[..]
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen :Y)

https://www.laurasbakery.(...)n-curd-en-frambozen/
:9~
BillDauterivezondag 13 april 2025 @ 19:50
quote:
7s.gif Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan :9~ . Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
Dat klinkt lekker :D

Vorig jaar had ik mini-monchou taartjes met lemon curd gemaakt. Het lijkt een beetje op dit recept, maar ik had alle bastognekoek bedekt, waardoor het nog net iets meer op een eitje leek :)
Hupjezondag 13 april 2025 @ 19:51
En hier de baksels van dit verjaardags weekend:
Appeltaart
8wNNEso.jpeg
Crompouce
2z2LJ9A.jpeg
Seven.zondag 13 april 2025 @ 19:55
Crompouce _O_
SV-tjezondag 13 april 2025 @ 20:15
Vorige week voor de verjaardag van mijn man op het werk pecan pie en vegan worteltaart gemaakt.
Er werd van gesmuld en ik heb meerdere malen mensen aan mijn bureau (we werken bij hetzelfde bedrijf) gehad om te zeggen dat het zo lekker was.
a4jUe42.jpg
Debsterrmaandag 14 april 2025 @ 08:30
Oeh, die pecan pie, heb je een recept :)?
lazinessdinsdag 15 april 2025 @ 19:57
Nadat ik de pubers vorig jaar een baksel met dubbele oreo had meegegeven op hun excursie dag kwam er vanuit de vrienden van zoonlief het verzoek voor weer iets lekkers :D

Deze keer ieder een eigen dip doosje gevuld met paasei brownies, oreo blondies en havermout koekjes met witte chocolade en dragee eitjes en natuurlijk zelfgemaakte chocoladesaus om in te dippen.

IMG-6249.jpg
Goitskedinsdag 15 april 2025 @ 20:45
Onze jongste was afgelopen weekend jarig

IMG-20250412-182851-977.webpIMG-20250412-182851-914.webpIMG-20250412-183036-203.webpIMG-20250412-183036-167.webpIMG-20250413-195615-482.webpIMG-20250413-203245-892.webpIMG-20250413-203245-840.webp
PXL-20250413-093556640.jpg
AnneXdinsdag 15 april 2025 @ 21:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2025 20:45 schreef Goitske het volgende:
Onze jongste was afgelopen weekend jarig

[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Feli w/
RobertoCarlosdinsdag 15 april 2025 @ 22:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2025 19:57 schreef laziness het volgende:
Nadat ik de pubers vorig jaar een baksel met dubbele oreo had meegegeven op hun excursie dag kwam er vanuit de vrienden van zoonlief het verzoek voor weer iets lekkers :D

Deze keer ieder een eigen dip doosje gevuld met paasei brownies, oreo blondies en havermout koekjes met witte chocolade en dragee eitjes en natuurlijk zelfgemaakte chocoladesaus om in te dippen.

[ link | afbeelding ]
And 'The Laziness Bakery' is born! *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 15-04-2025 23:51:58 ]
Goitskewoensdag 16 april 2025 @ 09:35
quote:
17s.gif Op maandag 14 april 2025 08:30 schreef Debsterr het volgende:
Oeh, die pecan pie, heb je een recept :)?
De pecan repen van Rutger bakt kan ik je ook enorm aanraden

https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/pecan-repen/
Debsterrwoensdag 16 april 2025 @ 10:25
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2025 09:35 schreef Goitske het volgende:

[..]
De pecan repen van Rutger bakt kan ik je ook enorm aanraden

https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/pecan-repen/
Die zien er wel lekker uit ja!
SV-tjewoensdag 16 april 2025 @ 19:53
quote:
17s.gif Op maandag 14 april 2025 08:30 schreef Debsterr het volgende:
Oeh, die pecan pie, heb je een recept :)?
Bij deze:

250 gram patent tarwebloem
100 gram poedersuiker
250 gram ongezouten roomboter
0.5 theelepel zout
280 gram ongebrande pecannoten
300 gram keukenstroop
150 gram lichtbruine basterdsuiker
150 ml verse slagroom

Verwarm de oven op 180 ºC. Mix bloem, poedersuiker, boter en zout tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet een bakblik van 25cm in en leg er een bakpapiertje in, druk het deeg uit op de bodem. Zet 20 min in de oven. Doe de noten in een ovenschaaltje en bak 10 min mee in de oven.

Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.
arvensisvrijdag 18 april 2025 @ 18:49
IMG-2902.jpg
IMG-2903.jpg
Niks bijzonders maar blij met m’n bakvorm. O+
RobertoCarlosvrijdag 18 april 2025 @ 23:47
Er moet wel iets in het midden komen met zo'n bakvorm... fruit, merengue, slagroom, maakt nie uit... in ieder geval iets ;)
arvensiszaterdag 19 april 2025 @ 10:43
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2025 23:47 schreef RobertoCarlos het volgende:
Er moet wel iets in het midden komen met zo'n bakvorm... fruit, merengue, slagroom, maakt nie uit... in ieder geval iets ;)
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠
Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee. ;)
RobertoCarloszaterdag 19 april 2025 @ 10:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2025 10:43 schreef arvensis het volgende:

[..]
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠
Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee. ;)
Mooi! :D ^O^ Ja, het blijft experimenteren, maar het wordt uiteindelijk steeds beter! :Y

Ik gebruik trouwens altijd bakspray voor het invetten, gaat tot nu toe goed...

[ Bericht 3% gewijzigd door RobertoCarlos op 19-04-2025 11:59:12 ]
Goitskezaterdag 19 april 2025 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2025 10:43 schreef arvensis het volgende:

[..]
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠
Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee. ;)
Wat voor mij werkt bij dit soort vormen is panko spray. Ik koop het meestal bij de zuidmolen als ik meel bestel

https://www.debakwinkel.nl/panko-bakspray-600ml
lazinesszondag 20 april 2025 @ 13:09
Paas ontbijt met stol en hot cross buns met pastry cream filling. Foto vergeten na het bakken helaas.

IMG-6275.jpg

IMG-6272.jpg

En om weg te geven maakte ik een chocolade cake met room en chocoladesaus en paas versiering.

IMG-6259.jpg
AnneXzondag 20 april 2025 @ 13:25
Oei….alles en mn het laatste baksel O+
Hupjezondag 20 april 2025 @ 13:40
@laziness :9

Ik maakte brioche brood.
whWI3k6.jpeg
IKl2c8K.jpeg
AnneXzaterdag 17 mei 2025 @ 18:56
A l’improviste O+ De spar had Nederlandse aardbeien, ws. nog uit de kas en slim daarbij de schuitjes ernaast gelegd.
Tot mijn verbazing waren ze groot - liever heb ik kleine - en zoet!
De koelkast ruikt heerlijk naar aardbeien.
Toen deed ik er twee goede lepels lemon curd onder n de aardbeien erop.
Met slagroom.
Echt bakken gebeurt nog niet: er zijn nog wat dozen met o.a. keukenspullen om uit te pakken na de verhuizing.
IMG-2916.jpg
Blueszaterdag 17 mei 2025 @ 20:22
Mmm zalig 🍓🍓

Ik bakte een cake met koffiesmaak met meel vd molen de Zandhaas, boter en eieren erdoor en klaar.
Helft mee naar vrienden vanmiddag andere helft in plakjes in de vriezer :9

Foto vergeten, zag er wel goed uit :Y)
Hupjezondag 25 mei 2025 @ 13:29
Ik maakte kaneelbroodjes.
ahHFWmA.jpeg
Bluesdinsdag 10 juni 2025 @ 18:49
Ik was jarig op vakantie en ga morgen weer voor t eerst naar werk.
Dus trakteren!
Met meel vd molen maakte ik een citroen-mascarpone cake en een appel-kaneel cake.

De 1e is anderhalf keer zo zwaar.

20250610-122526.jpg
20250610-132937.jpg
Goitskewoensdag 11 juni 2025 @ 09:58
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur

Screenshot-20250611-095609.png
Screenshot-20250611-095558-2.png
Vickywoensdag 11 juni 2025 @ 10:41
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2025 09:58 schreef Goitske het volgende:
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oehh goddelijk!
Vickywoensdag 11 juni 2025 @ 10:43
Jongste dochter was jarig en oudste en ik maakten de taarten

z6aVlnj.jpeg
Spongebiscuit met o.a. aardbeien, mascarpone

N2qu3Le.jpeg
Mangokwarktaart (beetje valsgespeeld want van Dr. Oetker). Dochter heeft wel zelf de chocolade decoraties gemaakt.
Goitskewoensdag 11 juni 2025 @ 13:13
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2025 10:43 schreef Vicky het volgende:
Jongste dochter was jarig en oudste en ik maakten de taarten

[ afbeelding ]
Spongebiscuit met o.a. aardbeien, mascarpone

[ afbeelding ]
Mangokwarktaart (beetje valsgespeeld want van Dr. Oetker). Dochter heeft wel zelf de chocolade decoraties gemaakt.
Ontzettend leuk! En vals spelen is soms ontzettend fijn en nodig!
H_Twoensdag 11 juni 2025 @ 15:29
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2025 09:58 schreef Goitske het volgende:
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is dat moeilijk, sûkerlatten?
Goitskewoensdag 11 juni 2025 @ 21:39
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2025 15:29 schreef H_T het volgende:

[..]
Is dat moeilijk, sûkerlatten?
Nee ontzettend makkelijk!

Voor 2 ( ik verdubbel het recept altijd want maak dan beide soorten)

250 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram witte basterdsuiker
25 gram zachte boter
1 theelepel gemalen anijszaad
50 ml melk
Half ei

Alles mengen en een bal van maken kan gewoon met de hand, ik doe het vaak met een deeghaak even in de machine

Verdeel in tweeën, rol van allebei een een lange plak van anderhalve cm dik
Op een bakplaat met bakpapier 20 mij op 180 graden. Als hij lichtbruin kleurt bovenop is het goed, onderkant is dan al donkerder

Af laten koelen.
Als je ze luchtdicht verpakt blijven ze redelijk zacht, als je van de drogere versie houdt dan verpak je ze niet

En de smulkoeke is zelfde recept maar dan maak je een glazuur er op en gebruik je aardbei of framboos sap om het glazuur te kleuren (poedersuiker, klein beetje water en dan wat sap maak het niet te dun een dikker glazuur want het gaat anders te veel lopen)

Voor mij is het ook een stuk jeugd sentiment, ik kom uit het noorden en mis dit zo nu en dan echt nu ik in Apeldoorn woon, oranjekoek wat ze hier verkopen als oranjekoek is geen oranjekoek dus maak ik ook 1x in de paar jaar maar dat vind ik wat meer werk maar is het ook waard

IMG-20250608-WA0019.jpgIMG-20250608-WA0021.jpgIMG-20250608-WA0031.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door Goitske op 11-06-2025 21:44:52 ]
H_Tdonderdag 12 juni 2025 @ 12:24
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2025 21:39 schreef Goitske het volgende:

[..]
Nee ontzettend makkelijk!

Supertof, dank je wel! Ik koop vaak sükerlatten als ik weer eens in Friesland ben (want lekker) maar zelf maken scheelt een hoop reistijd. Dit recept moet ook relatief makkelijk even tussendoor kunnen op een regenachtige middag
Goitskedonderdag 12 juni 2025 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juni 2025 12:24 schreef H_T het volgende:

[..]
Supertof, dank je wel! Ik koop vaak sükerlatten als ik weer eens in Friesland ben (want lekker) maar zelf maken scheelt een hoop reistijd. Dit recept moet ook relatief makkelijk even tussendoor kunnen op een regenachtige middag
Ja dit draai je even snel savonds bijvoorbeeld nog