Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 20:46 |
In het vorige deel werd weer lekker gebakken! DevilsAndDust: ![]() Goitske: ![]() ![]() Miss_sly: ![]() Hupje: ![]() ![]() Arvenis: ![]() Zo-is-dat: ![]() Seven.: ![]() ![]() Blues: ![]() ![]() AnneX: ![]() Mascara-klodder: ![]() ![]() Mijn dochter maakte de Dubai chocolade na ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | maandag 17 juni 2024 @ 20:56 |
Dat is knap @Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇 | |
Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 21:01 |
Zelf gemaakt. 150 gr pistache met 80 gr suiker Klein beetje zonnebloemolie In de keukenmachine helemaal fijn draaien tot het een crème wordt. Ze heeft Kadayif gekocht bij een Turkse supermarkt (in het koelschap). Blokje boter smelten in een pan. 100 gr Kadayif in de pan erbij, gaar roosteren tot het knapperig is en dan bij de pistache crème. | |
AnneX | maandag 17 juni 2024 @ 21:17 |
![]() Zag leuke prijzen voorbij komen…not. | |
Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 21:20 |
10 euro voor alle ingrediënten. 7 repen van rond de 90 gram. Reep van 100 gram kost rond de ¤ 14,95 volgens mij | |
AnneX | maandag 17 juni 2024 @ 21:21 |
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt. Dat wil ik wel proeven. En ik ben de eerste hoor! ![]() Anders groeien jullie dicht.😇 | |
arvensis | maandag 17 juni 2024 @ 23:26 |
De Dubai chocola lijkt me heerlijk ![]() | |
Vicky | maandag 17 juni 2024 @ 23:30 |
Hihi als ze ze volgende keer weer maakt zal ik je een berichtje sturen. Onze buren genieten altijd met ons mee | |
FlippingCoin | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:18 |
Ziet er goed uit. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:22 |
Wow @Vicky haar dochter ![]() | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:11 |
Ziet er echt heel mooi uit die Dubai reep.. en zal zeker ook goed hebben gesmaakt ![]() | |
Molo | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:52 |
Oe die reep klinkt heerlijk en ziet er ook prachtig uit! | |
Debsterr | vrijdag 26 juli 2024 @ 15:03 |
Ik wil een funfetti cake maken, maar ben even zoekende welke sprinkles hiervoor geschikt zijn. Wat denken jullie van deze? https://www.baktotaal.nl/brandnewcake-sugar-strands-mix-700gr | |
SV-tje | vrijdag 26 juli 2024 @ 15:26 |
@Vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is. En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk. | |
Vicky | vrijdag 26 juli 2024 @ 15:29 |
Die is van Chocolate world Mal nummer 1645 https://www.chocolateworld.be/winkel/vormen/kadervormen/CW1645 | |
AnneX | zondag 28 juli 2024 @ 14:20 |
Niks ingewikkelds…gewoon een simpele sinasappelcake volgens recept https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-sinaasappelcake/ Er stond zelfs nog een ongeopend flesje Rozenwater. Met een flinke scheut daarvan is de lemoncurd losser geroerd. Nog even overwogen om rozenwater met een spuitje te injecteren. ![]() In een vierkant bakblik en rees er een bult.Met een groot mes bult verwijderd en de cake omgedraaid.
[ Bericht 3% gewijzigd door AnneX op 28-07-2024 14:25:52 ] | |
AnneX | zaterdag 3 augustus 2024 @ 17:56 |
Een week later en al weer gebakken Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen. De aardbei kweker had de laatste aardbeien. En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand. Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/ Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even. Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap. Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳 Tada:
[ Bericht 1% gewijzigd door AnneX op 03-08-2024 19:51:03 ] | |
Lucky_Strike | zaterdag 3 augustus 2024 @ 22:12 |
![]() | |
AnneX | zondag 4 augustus 2024 @ 00:03 |
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂 ![]()
| |
AnneX | zondag 25 augustus 2024 @ 14:48 |
Van de molen een zakje citroen-yoghurt cake gekocht, want citroen. En bij Xenos eindelijk een omgekeerd ‘taartmandje’ 😎 Kon die met het kantje niet laten liggen. ![]()
| |
Hupje | zondag 25 augustus 2024 @ 16:26 |
Had ook wel wat, toen! | |
Parelhoofd | zondag 1 september 2024 @ 00:05 |
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede. Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm. Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen? Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept. Gaat hierom | |
SV-tje | zondag 1 september 2024 @ 09:24 |
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan. | |
Parelhoofd | zondag 1 september 2024 @ 12:59 |
Oké dank! Ik dacht ook altijd dat het uitging van de onderkant… had ze besteld via baktotaal Verwarrend dat ze hier de bovenkant gebruiken, had hem destijds besteld afgaande op de maataanduiding. Had de taart eerder gemaakt maar toen in een rechte springvorm van dus wel 24cm. Zelfde recept maar dikke kliederboel in de oven vanwege overstromende appareil, garing deeg onderkant helaas niet super. Maar dat deed weinig af aan de smaak | |
AnneX | dinsdag 3 september 2024 @ 12:13 |
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin. Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow. Iets voor @Vicky ‘s dochter😇 Astronomie: ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 15 september 2024 @ 11:16 |
Feestje, dus reden om weer iets te bakken ![]() Helaas was ik gisteravond afgeleid en gehaast, waardoor er wat mis ging met de zandbodem. On the go nog wel een beetje kunnen redden gelukkig. Ik had geen tijd voor een nieuw deeg en geen backup plan. Zo ziet het er best oke uit, toch? ![]() ![]()
| |
Hupje | zondag 22 september 2024 @ 18:54 |
Tweede weekend met bezoek, dus weer gebakken ![]() Nieuw experimentje, Mississippi mudpie maar dan koemelkvrij. ![]() ![]()
| |
Hupje | zondag 29 september 2024 @ 13:55 |
Ennn drie op een rij! Appelperziktaart vandaag ![]() ![]() ![]() | |
Lienekien | zondag 29 september 2024 @ 15:45 |
Ziet er heel AI uit. | |
AnneX | zondag 29 september 2024 @ 16:48 |
Djie…zou het? 😳 | |
Parelhoofd | maandag 30 september 2024 @ 22:07 |
Twee vragen; -Ik gebruik een vlaaivorm op appeltaart te bakken. Bodem fonceerdeeg vaak. Hoe krijg ik de taart uit de pan? Wil hem graag zo warm mogelijk laten uitharden ivm knapperige bodem. Las al tips om bakpapier te gebruiken of om er na het bakken een taartkarton onder te schuiven? -ik heb bij de notenboer lekkere rozijnen en blanke amandelen gekocht 10 maanden terug. Verpakt in een simpel bakje. Nog houdbaar? Ruikt nog goed.. | |
AnneX | dinsdag 1 oktober 2024 @ 11:26 |
Noten en rozijnen liggen hier wel eens langer. En worden ‘gewoon’ gebruikt. Evt. een amandel proeven of het muf smaakt? Wat bodem betreft…weet iemand anders misschien. De appeltaart gaat in een springvorm of als plaattaart op bakpapier. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 oktober 2024 @ 12:25 |
Kijken of ze niet ranzig geworden zijn, de noten. Met amandelen zelf nooit gehad, walnoten worden ranzig zodra je er een kwartier niet naar kijkt. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 oktober 2024 @ 12:26 |
Er verscheen in mijn tijdlijn pas een AI key lime pie met oa fijngehakte bieslook of lente ui er overheen. En rare vloeibare lagen die niet uit zakken. | |
Hupje | zaterdag 5 oktober 2024 @ 17:49 |
Dit in deze post is duidelijk geen AI, hoor ![]() Dan zag het er wel netter uit ![]() Neefje was jarig, is allergisch en weet dat deze tante tompoezen kan maken die hij wel mag eten ![]() "Tante Hupje, wil je tompoezen voor mij bakken?" Natuurlijk. Het is wel een eindje rijden, dus ik nam ze mee als bouwpakket en heb ze daar in elkaar gezet. ![]() En mijn eigen allergische kind had al tijden zin in eierkoek. En ach, als de oven dan toch aan staat... ![]() | |
AnneX | maandag 7 oktober 2024 @ 09:05 |
Wat lief van tante Hupje 🥰 | |
AnneX | zaterdag 19 oktober 2024 @ 18:21 |
😂 gossie
| |
Smart_ass | woensdag 23 oktober 2024 @ 17:50 |
Ik bak de laatste tijd regelmatig zelf brood (deeg maak ik in de keukenmachine, afbakken in de oven). Vind ‘m heerlijk van smaak, maar het snijden.. dat lukt dus eigenlijk haast niet. Niet stevig genoeg. Wat doe ik fout? Niet strak genoeg opgerold? Heeft iemand hier überhaupt een goede methode voor want dat vind ik best lastig. | |
Burdie | woensdag 23 oktober 2024 @ 19:36 |
Je moet brood echt goed laten afkoelen voor je het snijdt. | |
Smart_ass | woensdag 23 oktober 2024 @ 21:12 |
Haha oke dan zou dat het ook weleens kunnen zijn ja ![]() | |
Blues | zondag 27 oktober 2024 @ 13:34 |
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!![]() ![]() ![]() | |
het-is-mij | dinsdag 29 oktober 2024 @ 11:39 |
Ziet er goed en makkelijk uit. Was het gelukt en lekker? Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅 | |
Blues | dinsdag 29 oktober 2024 @ 13:05 |
Zoals je ziet is het gelukt en lekker en luchtig volgens mijn collega's en mijzelf. @golfer vond het net iets lekkerderder met een druppie honing ![]() | |
golfer | zaterdag 9 november 2024 @ 15:58 |
Hoewel het niet in ons dieet past, maak ik vandaag via een recept van Yvette van Boven uit het Volkskrant Magazine een boterige speculaaskoek met chocolade, karamel en pistache. Recept: Voordat het de oven in gaat ziet het er zo uit: ![]() | |
golfer | zaterdag 9 november 2024 @ 16:57 |
Gebakken, uit de oven en met boterige karamel bedropen, voordat ik de afgekoelde koek in brokken ga snijden:![]() | |
Hupje | zondag 10 november 2024 @ 15:45 |
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood ![]() ![]() | |
Vicky | maandag 11 november 2024 @ 21:05 |
Wow die ziet er mooi uit! | |
Vicky | dinsdag 12 november 2024 @ 20:05 |
Absoluut geen bakwerk maar te mooi om niet te showen ![]() Dochter maakte gisteren haar chocolade showstuk af. ![]() | |
AnneX | dinsdag 12 november 2024 @ 20:48 |
Goed zeg! Een tien👍🏼 [ Bericht 58% gewijzigd door AnneX op 13-11-2024 09:55:12 ] | |
AnneX | zaterdag 23 november 2024 @ 16:18 |
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel. https://www.facebook.com/reel/549645127986140 Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom. Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al. Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan. I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade. Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto. ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 23 november 2024 @ 22:08 |
Wat een leuk idee | |
Blues | zondag 24 november 2024 @ 15:33 |
Suikervrije appel-walnotencake #project gezond ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Blues op 26-11-2024 12:59:43 ] | |
AnneX | zondag 24 november 2024 @ 18:40 |
Hoe is de cake mix nu gezoet? En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen? | |
Blues | zondag 24 november 2024 @ 18:45 |
De rozijnen maken het zoetig. Het is de maandag- en woensdagavond snack ![]() Rest gaat morgen mee naar werk. Vriezer is vol ![]() Recept: https://www.projectgezond(...)e-appel-walnotencake | |
Molo | zondag 24 november 2024 @ 19:43 |
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels. Combinatie met walnoten en appel is heerlijk, klinkt goed Is ie ook beetje luchtig en vettig? | |
Blues | zondag 24 november 2024 @ 21:01 |
Nee ![]() | |
stavromulabeta | zondag 24 november 2024 @ 21:01 |
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie). Echt gezond zijn ze beide niet. Wel anders. | |
stavromulabeta | maandag 2 december 2024 @ 17:34 |
![]() Niet zo fotogeniek maar wel lekker: twee kerststollen. Met zuurbessen in plaats van krenten omdat daar nog een zakje van lag. | |
Blues | dinsdag 3 december 2024 @ 16:56 |
Kaneelbroodjes van Project Gezond ![]() Recept: https://www.projectgezond.nl/recepten/kaneelbroodjes-met-pistache ![]() ![]() | |
golfer | woensdag 4 december 2024 @ 14:36 |
Nadat Blues ![]() ![]() | |
Blues | dinsdag 10 december 2024 @ 14:17 |
Ontbijtcake met perzik gemaakt. Lekker! Niet te zoet ook. https://www.projectgezond.nl/recepten/ontbijtcake-met-perzik ![]() | |
Hupje | zaterdag 14 december 2024 @ 16:55 |
Ik ben kaneelbroodjes aan het maken met een nieuw recept. Vergat ik om de schaal in de koelkast te zetten aan het eind van de tweede rijs. Dus de boel heeft lekker 4,5 uur staan rijzen tot ik weer thuis was ![]() Ik ben benieuwd wat dit nog wordt. ![]() | |
Hupje | donderdag 26 december 2024 @ 11:54 |
Ik maakte medovik. Leuk voor een keer, maar qua smaak (koemelkvrij) voor mij niet per se voor herhaling vatbaar.![]() ![]() | |
Molo | donderdag 26 december 2024 @ 12:26 |
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten. Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt? Ziet er wel prachtig uit trouwens. Ik heb een enorme liefde voor Medovik maar nog nooit gedurfd te maken gezien ik een vreselijk slechte bakker ben ![]() | |
Hupje | donderdag 26 december 2024 @ 17:22 |
Ik ken het origineel niet verder, was geïnspireerd door HHB ![]() Ik gebruikte margarine ipv roomboter en kokoskwark en Blue Band Finesse plantaardige slagroom ipv zure room en slagroom. Ik had wat vegan sites bekeken voor alternatieve medoviks en dit leek me de handigste keuze. Ach, het was grappig voor een keer en prima om te eten. Maar alleen baksels in de categorie 'superlekker' of 'heel eenvoudig en lekker' maak ik vaker ![]() | |
Seven. | maandag 30 december 2024 @ 21:04 |
Ik ga kniepertjes bakken morgen of overmorgen ![]() | |
RobertoCarlos | vrijdag 3 januari 2025 @ 12:13 |
Misschien aardig voor mensen hier, een aantal leuke lezingen/ workshops van bekende bakkers, helemaal onderaan de pagina ![]() https://www.kunstmuseum.n(...)denis-van-het-toetje | |
Blues | zaterdag 4 januari 2025 @ 13:17 |
Worteltaartmuffins van Project Gezond. Niet online te vinden dus ook foto van recept uit het boek ![]() Straks pas eten, dus weet nog niet hoe het smaakt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 4 januari 2025 @ 15:33 |
Zijn lekker, goed op smaak ![]() ![]() | |
AnneX | zaterdag 4 januari 2025 @ 15:39 |
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎 Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇 Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor. | |
Blues | zaterdag 4 januari 2025 @ 17:35 |
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje. Ik had geen muffinpapiertjes, dus bakpapier geknipt ![]() | |
Parelhoofd | zaterdag 25 januari 2025 @ 09:28 |
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed? | |
arvensis | zaterdag 25 januari 2025 @ 10:32 |
Zit er ei in? | |
Parelhoofd | zaterdag 25 januari 2025 @ 14:42 |
Nee geen ei! Wel beetje melk | |
Blues | zondag 26 januari 2025 @ 20:37 |
Uit het 2e boek van Project Gezond: bananencake met pindakaasglazuur.![]() | |
AnneX | zondag 26 januari 2025 @ 20:50 |
Met pindakaasglazuur is ook bijzonder! Vrijdag ook gebakken..uit een pakje ( uit het kerstpakket). Nog toegevoegd water 😂 3 x banaan stukjes duh en walnoten en hazelnoten voor een bite. Bijna op ![]() | |
Blues | zondag 26 januari 2025 @ 23:25 |
Helft neem ik morgen mee naar werk. 2x2 plakjes voor ons voor 2 dagen, 2 plakkies voor 2 woensdag coll. ![]() Niks in de vriezer voor ons dit keer ![]() | |
Vicky | maandag 27 januari 2025 @ 17:00 |
Dochter had vandaag masterclass suiker trekken ![]() | |
Hupje | woensdag 29 januari 2025 @ 16:27 |
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik. Dus ik las die verpakking eens goed ![]() Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. ![]() En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag. Dus, ik ben benieuwd ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 29-01-2025 16:35:46 ] | |
#ANONIEM | woensdag 29 januari 2025 @ 16:29 |
Post je een foto van het resultaat? ![]() | |
RobertoCarlos | woensdag 29 januari 2025 @ 18:09 |
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd! | |
AnneX | donderdag 30 januari 2025 @ 20:41 |
@Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet. Wat weet Janny van der Heijden er veel van. En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten. Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
| |
RobertoCarlos | donderdag 30 januari 2025 @ 21:21 |
Fijn om te lezen! ![]() | |
AnneX | donderdag 30 januari 2025 @ 21:35 |
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt. De gesprekken met Nadia …? over Midden Oosterse desserts, en met de Suikerwerk (jonge) mevrouw waren oa. ook verhelderend. Er zijn meerdere filmpjes en interviews tijdens de rondwandeling. Iemand heeft tientallen - honderdtallen verschillende bakvormen verzameld! en een wereld gilde van bakvorm verzamelaars opgericht. 😂 Haar verzameling nagelaten. | |
Vicky | donderdag 30 januari 2025 @ 23:37 |
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi. Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam. | |
RobertoCarlos | donderdag 30 januari 2025 @ 23:48 |
Goed om te lezen!! ![]() | |
Books1 | vrijdag 31 januari 2025 @ 01:26 |
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa. | |
AnneX | vrijdag 31 januari 2025 @ 03:36 |
Ja! | |
AnneX | zondag 2 februari 2025 @ 14:32 |
Gister koekjes gebakken met een pak van de molen. Tja, in de combi oven kwamen de plakjes té dicht bij elkaar. Dan had ik er een hele plak van kunnen maken. Op alle koekjes een stukje noot of wat extra choco rasp opgelegd. Direct uit de oven leken het lage muffins: knapperig van buiten en zacht van binnen. Affijn, nu hebben we chocolade koekjes in de trommel.
| |
Blues | donderdag 6 februari 2025 @ 12:25 |
Hamkaas koekjes gebakken ![]() ![]() | |
Hupje | donderdag 6 februari 2025 @ 17:19 |
Die zien er goed uit! ![]() | |
RobertoCarlos | donderdag 6 februari 2025 @ 18:33 |
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakken ![]() | |
Blues | donderdag 6 februari 2025 @ 18:36 |
![]() | |
Blues | dinsdag 11 februari 2025 @ 15:37 |
![]() Cookies! (Hazel-) notenkoekjes met chocoladechip uit het 2e boek, week 7 van Project Gezond. | |
RobertoCarlos | zondag 6 april 2025 @ 22:30 |
Tadaaa!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Omdat ik een oven heb die maar tot 220 graden gaat was het best improviseren om de onderkant goed warm te krijgen. Omdat ze eigenlijk op 250 graden moeten bakken heb ik ze eerst maar eens 30 minuten laten garen op 220. Bovendien had ik een plaat met muffin-vormpjes gebruikt, maar zat er bij deze oven alleen maar een rooster dat ronddraaide. En de hele muffinplaat was daar te groot voor ... ![]() Dus ik heb ze in de muffin-vorm-plaat (met bladerdeeg) gevuld en de hele muffinplaat op een bakplaat gezet. Maar ja, daardoor werden de bodempjes natuurlijk niet gaar terwijl de custard en het deeg bovenop bijna aanbrandde.. ![]() ![]() Dus nu een liggend, breed rooster kopen zodat het deeg de volgende keer aan de onderkant in 1 keer kan garen. Leuk en lekker projectje! ![]() | |
AnneX | zondag 6 april 2025 @ 23:32 |
Met al die dingen, die tegenzaten, zien ze er smakelijk uit👍🏼 ( heb je zelf de custard gemaakt?) want ik smokkel met kk. Sssst.😉 Goed, dat je dat zegt van de oventemp. Nu ik verhuisd ben, ook een ander merk combimagnetron. Hiervoor een combi oven. Toch eens een manual opduikelen. | |
RobertoCarlos | maandag 7 april 2025 @ 00:14 |
Thanks ![]() Het schijnt dat die oventemperatuur eigenlijk op 250 graden moet, als je ze binnen 10-15 minuten wilt bakken. In sommige 'pasteis de nata'-recepten staat een temperatuur van 200 of 220 graden met 10 a 20 minuten bakken, maar dat werkte iig bij mij echt niet... [ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 07-04-2025 09:58:04 ] | |
Hupje | zaterdag 12 april 2025 @ 22:10 |
Klein Oreo taartje gemaakt voor een kinderfeestje. Was snel op ![]() ![]() | |
RobertoCarlos | zondag 13 april 2025 @ 00:27 |
Oef, dat is echt een goeie kindertaart! Was het niet een zware taart? En is dat nou sucade bovenop? Dat zie ik eigenlijk nooit in een baksels (behalve oliebollen dan..) | |
Hupje | zondag 13 april 2025 @ 07:26 |
Ja, deze taart is best machtig. Daarom geen grote gemaakt ![]() De afwerking aan de bovenkant lukte niet zo goed ![]() ![]() | |
RobertoCarlos | zondag 13 april 2025 @ 13:45 |
Ja, snap ik! Mooi dat ie in de smaak viel! ![]() | |
Seven. | zondag 13 april 2025 @ 16:13 |
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan ![]() | |
AnneX | zondag 13 april 2025 @ 16:18 |
Tja, dat gaat op mijn ochtend cracker ![]() Met het oog op Pasen: met kerstmis wil ‘men’ lemon curd tiramisu. Limoncello op de Lange vingers en Een hele pot door de mascarpone ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door AnneX op 13-04-2025 16:28:09 ] | |
Lienekien | zondag 13 april 2025 @ 16:25 |
Appeltaart met lemon curd. Kan je geen recept geven, maar kan het wel aanbevelen. We eten het wel eens buiten de deur. | |
Kaatje1 | zondag 13 april 2025 @ 16:36 |
Plaats hier nooit iets want bak maar zelden, maar vandaag zin om te bakken maar weinig in huis. Het werd citroen shortbread, makkelijk en weinig nodig. Erg lekker geworden ![]() | |
Seven. | zondag 13 april 2025 @ 17:36 |
En ik ben toevallig gek op limoncello ook ![]() | |
laziness | zondag 13 april 2025 @ 18:27 |
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen ![]() https://www.laurasbakery.(...)n-curd-en-frambozen/ | |
Seven. | zondag 13 april 2025 @ 19:01 |
![]() | |
BillDauterive | zondag 13 april 2025 @ 19:50 |
Dat klinkt lekker ![]() Vorig jaar had ik mini-monchou taartjes met lemon curd gemaakt. Het lijkt een beetje op dit recept, maar ik had alle bastognekoek bedekt, waardoor het nog net iets meer op een eitje leek ![]() | |
Hupje | zondag 13 april 2025 @ 19:51 |
En hier de baksels van dit verjaardags weekend: Appeltaart ![]() Crompouce ![]() | |
Seven. | zondag 13 april 2025 @ 19:55 |
Crompouce ![]() | |
SV-tje | zondag 13 april 2025 @ 20:15 |
Vorige week voor de verjaardag van mijn man op het werk pecan pie en vegan worteltaart gemaakt. Er werd van gesmuld en ik heb meerdere malen mensen aan mijn bureau (we werken bij hetzelfde bedrijf) gehad om te zeggen dat het zo lekker was. ![]() | |
Debsterr | maandag 14 april 2025 @ 08:30 |
Oeh, die pecan pie, heb je een recept ![]() | |
laziness | dinsdag 15 april 2025 @ 19:57 |
Nadat ik de pubers vorig jaar een baksel met dubbele oreo had meegegeven op hun excursie dag kwam er vanuit de vrienden van zoonlief het verzoek voor weer iets lekkers ![]() Deze keer ieder een eigen dip doosje gevuld met paasei brownies, oreo blondies en havermout koekjes met witte chocolade en dragee eitjes en natuurlijk zelfgemaakte chocoladesaus om in te dippen. ![]() | |
Goitske | dinsdag 15 april 2025 @ 20:45 |
Onze jongste was afgelopen weekend jarig![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | dinsdag 15 april 2025 @ 21:37 |
Feli ![]() | |
RobertoCarlos | dinsdag 15 april 2025 @ 22:01 |
And 'The Laziness Bakery' is born! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 15-04-2025 23:51:58 ] | |
Goitske | woensdag 16 april 2025 @ 09:35 |
De pecan repen van Rutger bakt kan ik je ook enorm aanraden https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/pecan-repen/ | |
Debsterr | woensdag 16 april 2025 @ 10:25 |
Die zien er wel lekker uit ja! | |
SV-tje | woensdag 16 april 2025 @ 19:53 |
Bij deze: 250 gram patent tarwebloem 100 gram poedersuiker 250 gram ongezouten roomboter 0.5 theelepel zout 280 gram ongebrande pecannoten 300 gram keukenstroop 150 gram lichtbruine basterdsuiker 150 ml verse slagroom Verwarm de oven op 180 ºC. Mix bloem, poedersuiker, boter en zout tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet een bakblik van 25cm in en leg er een bakpapiertje in, druk het deeg uit op de bodem. Zet 20 min in de oven. Doe de noten in een ovenschaaltje en bak 10 min mee in de oven. Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen. | |
arvensis | vrijdag 18 april 2025 @ 18:49 |
![]() ![]() Niks bijzonders maar blij met m’n bakvorm. ![]() | |
RobertoCarlos | vrijdag 18 april 2025 @ 23:47 |
Er moet wel iets in het midden komen met zo'n bakvorm... fruit, merengue, slagroom, maakt nie uit... in ieder geval iets ![]() | |
arvensis | zaterdag 19 april 2025 @ 10:43 |
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠 Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee. ![]() | |
RobertoCarlos | zaterdag 19 april 2025 @ 10:48 |
Mooi! ![]() ![]() ![]() Ik gebruik trouwens altijd bakspray voor het invetten, gaat tot nu toe goed... [ Bericht 3% gewijzigd door RobertoCarlos op 19-04-2025 11:59:12 ] | |
Goitske | zaterdag 19 april 2025 @ 19:37 |
Wat voor mij werkt bij dit soort vormen is panko spray. Ik koop het meestal bij de zuidmolen als ik meel bestel https://www.debakwinkel.nl/panko-bakspray-600ml | |
laziness | zondag 20 april 2025 @ 13:09 |
Paas ontbijt met stol en hot cross buns met pastry cream filling. Foto vergeten na het bakken helaas.![]() ![]() En om weg te geven maakte ik een chocolade cake met room en chocoladesaus en paas versiering. ![]() | |
AnneX | zondag 20 april 2025 @ 13:25 |
Oei….alles en mn het laatste baksel ![]() | |
Hupje | zondag 20 april 2025 @ 13:40 |
@laziness ![]() Ik maakte brioche brood. ![]() ![]() | |
AnneX | zaterdag 17 mei 2025 @ 18:56 |
A l’improviste ![]() Tot mijn verbazing waren ze groot - liever heb ik kleine - en zoet! De koelkast ruikt heerlijk naar aardbeien. Toen deed ik er twee goede lepels lemon curd onder n de aardbeien erop. Met slagroom. Echt bakken gebeurt nog niet: er zijn nog wat dozen met o.a. keukenspullen om uit te pakken na de verhuizing. ![]() | |
Blues | zaterdag 17 mei 2025 @ 20:22 |
Mmm zalig 🍓🍓 Ik bakte een cake met koffiesmaak met meel vd molen de Zandhaas, boter en eieren erdoor en klaar. Helft mee naar vrienden vanmiddag andere helft in plakjes in de vriezer ![]() Foto vergeten, zag er wel goed uit ![]() | |
Hupje | zondag 25 mei 2025 @ 13:29 |
Ik maakte kaneelbroodjes.![]() | |
Blues | dinsdag 10 juni 2025 @ 18:49 |
Ik was jarig op vakantie en ga morgen weer voor t eerst naar werk. Dus trakteren! Met meel vd molen maakte ik een citroen-mascarpone cake en een appel-kaneel cake. De 1e is anderhalf keer zo zwaar. ![]() ![]() | |
Goitske | woensdag 11 juni 2025 @ 09:58 |
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur![]() ![]() | |
Vicky | woensdag 11 juni 2025 @ 10:41 |
Oehh goddelijk! | |
Vicky | woensdag 11 juni 2025 @ 10:43 |
Jongste dochter was jarig en oudste en ik maakten de taarten![]() Spongebiscuit met o.a. aardbeien, mascarpone ![]() Mangokwarktaart (beetje valsgespeeld want van Dr. Oetker). Dochter heeft wel zelf de chocolade decoraties gemaakt. | |
Goitske | woensdag 11 juni 2025 @ 13:13 |
Ontzettend leuk! En vals spelen is soms ontzettend fijn en nodig! | |
H_T | woensdag 11 juni 2025 @ 15:29 |
Is dat moeilijk, sûkerlatten? | |
Goitske | woensdag 11 juni 2025 @ 21:39 |
Nee ontzettend makkelijk! Voor 2 ( ik verdubbel het recept altijd want maak dan beide soorten) 250 gram zelfrijzend bakmeel 130 gram witte basterdsuiker 25 gram zachte boter 1 theelepel gemalen anijszaad 50 ml melk Half ei Alles mengen en een bal van maken kan gewoon met de hand, ik doe het vaak met een deeghaak even in de machine Verdeel in tweeën, rol van allebei een een lange plak van anderhalve cm dik Op een bakplaat met bakpapier 20 mij op 180 graden. Als hij lichtbruin kleurt bovenop is het goed, onderkant is dan al donkerder Af laten koelen. Als je ze luchtdicht verpakt blijven ze redelijk zacht, als je van de drogere versie houdt dan verpak je ze niet En de smulkoeke is zelfde recept maar dan maak je een glazuur er op en gebruik je aardbei of framboos sap om het glazuur te kleuren (poedersuiker, klein beetje water en dan wat sap maak het niet te dun een dikker glazuur want het gaat anders te veel lopen) Voor mij is het ook een stuk jeugd sentiment, ik kom uit het noorden en mis dit zo nu en dan echt nu ik in Apeldoorn woon, oranjekoek wat ze hier verkopen als oranjekoek is geen oranjekoek dus maak ik ook 1x in de paar jaar maar dat vind ik wat meer werk maar is het ook waard ![]() ![]() ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Goitske op 11-06-2025 21:44:52 ] | |
H_T | donderdag 12 juni 2025 @ 12:24 |
Supertof, dank je wel! Ik koop vaak sükerlatten als ik weer eens in Friesland ben (want lekker) maar zelf maken scheelt een hoop reistijd. Dit recept moet ook relatief makkelijk even tussendoor kunnen op een regenachtige middag | |
Goitske | donderdag 12 juni 2025 @ 17:51 |
Ja dit draai je even snel savonds bijvoorbeeld nog |