abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 11:39:21 #1
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206197938
Let's go!

omdat de statistieken het zeggen!

https://www.ladbible.com/(...)ng-to-putin-20210702
en Rusland gaat winnen -O-

https://www.thesun.co.uk/(...)e-stage-battle-plan/

China, je weet wel die afvallige provincie van Taiwan maakt zich al klaar!

https://www.express.co.uk(...)asuhide-nakayama-ont

Het is weer hoog tijd om weer lading plee papier te gaan hamsteren *O*


Gas en olie als een gek omhoog.
Sancties in Rusland, en Putin zet kernwapens op scherp!

[ twitter ]

Houd de Oekraïne dit vol?

Video link naar de sponsor van dit deel.

YouTube kanaal die de oorlog goed samenvat en dagelijks update stand van zaken foto's video's kaarten en troepen bewegingen en tactiek van beide kanten en voorspellingen.
https://youtube.com/channel/UCHqqf2BwNM4Oih-a_ikbWww

Beelden van de oorlog
https://funker530.com/
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 11:40:13 #2
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206197951
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 10:17 schreef Questular het volgende: En als je haar door Google haalt dan zijn ook bij haar weer vraagtekens over hoe subjectief ze verslag brengt. Wil natuurlijk niet zeggen dat wat ze zegt niet klopt. Maar blind varen op haar verslaggeving lijkt me ook weer te veel van het goede. Ik snap niet hoe mensen kunnen zeggen dat wat persoon A zegt nooit klopt en wat persoon B zegt de absolute waarheid is.
Dit is hoe bnw werkt, 100 verslaggevers/journalisten uit verschillende landen zeggen A met bakken met bewijs, 1 verslaggever/journalist zegt B zonder bewijs. Mooi voorbeeldje en bekend yt filmpje. Het probleem in de Donbass en Krim zit als volgt, toen Oekraïne onafhankelijk werd was in Donbass 80% voor onafhankelijkheid en 54% van de Krim was voor. In de jaren en jaren er op zijn veel meer Russen verhuisd naar deze regio en Rusland had veel meer invloed op de regio. In 2010 werd Viktor Yanukovych verkozen omdat hij zogenaamd meer naar Europa wou trekken ipv Rusland. Na een enkele poging tot toenadering tot Europa wat lastig was veel regeltjes en eisen van Europa en VS gooide hij alles over boord en ging weer met Rusland in zee. De bevolking was stom verbaasd en eind 2013 en begin 2014 ging men protesteren op het bekende maidan plein. En dit groeide en groeide. Naar mate de protesten groeide werd hem te heet onder de voeten en gaf hij aan dat er vervroegde verkiezingen gingen komen. De protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren. Yanukovych vluchte snel het land uit en verkiezingen werden ingezet. Niet vlak daarna verklaarden de regionen onafhankelijk Oekraïne bezetten meerde overheidsgebouwen Oekraïne stuurde een leger om ze te ontzetten en een burger oorlog brak uit, de regionen kregen vrijwel gelijk de steun van Rusland en ook heel snel vochten Russen zelf mee aan de kant van de regio's. Rond dezelfde tijd werd het bekende azov Bataljon geformeerd, dit waren in eerste instantie een los van het Oekraïense leger bestaande groepering die tegen Rusland vocht, een jaar later werd deze groep met behoorlijke hervormingen opgenomen in het Oekraïense leger. Rusland bezette de Krim en ook grote andere gedeeltes van Oekraïne. Daarna werd het met de jaren rustiger aan het front. Veel rustiger. Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie. Nederland zou op deze manier dus ook een beroep kunnen doen op Vlaanderen met de opmerking dat het Vlaamse deel van België word onderdrukt ondanks het feit dat België zich in 1830 van Nederland afscheiden. En nog iets anders ja de VS heeft zich met de zaken in Oekraïne bemoeid Maar niet op het niveau dat hier word doorgedrukt. De gene die dit wel heeft gedaan is dus constant Rusland, niet de VS.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206198019
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 02:35 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Ik wil je wel een een recentere tweet geven hoor, dat is geen argument :P

Reactie op jouw artikel:

[ twitter ]
Het punt is dat de NAVO nooit een juridisch bindende belofte heeft gedaan niet uit te breiden. De uitspraak van James Baker (toendertijd Minister van Buitenlandse Zaken van de VS onder Bush Sr.) is ongetwijfeld gedaan om Gorbachev tijdens de onderhandelingen na de val van de muur gerust te stellen dat de NAVO geen bedreiging was voor Rusland en dus geen obstakel vormde voor de ondertekening van het onderhandelde verdrag mbt een verenigd Duitsland en de eventuele stationering van NAVO-troepen daar.

Hij zei letterlijk dat de aanwezigheid van troepen in een (verenigd) Duitsland als deel van de NAVO ze geen bevoegdheid gaf om dat 'one inch to the east' te doen. Dat was toen ook zo want Polen was nog helemaal geen lid van de NAVO maar dat werd later anders. Nu hebben ze die bevoegdheid wel omdat Polen ze die inmiddels gegeven heeft.

[ afbeelding ]

Je moet zo'n uitspraak (en andere) ook altijd zien in context en de tijd/ het moment waarop ze gedaan werden. Putin heeft trouwens wel van alles beloofd waar hij zich niet aan gehouden heeft. Intussen zijn er decennia voorbij gegaan en is er nogal wat veranderd in de relatie met Rusland door Putin's autocratische beleid en dus de steeds grotere behoefte van landen om zich bij de NAVO aan te sluiten door de dreiging die daarvan uitgaat. In de negentiger jaren toen de muur viel was er veel optimisme dat Rusland zich ook in de richting van een democratie zou ontwikkelen. Nou dat gebeurde dus niet ;(

Oh en het allerbelangrijkste: het is absoluut geen rechtvaardiging om een onafhankelijk land binnen te vallen.
NAVO heeft altijd ontkent dat er beloftes zijn gedaan, hier op het woord van de NAVO afgaan is als: Wij van Wc-eend. De vrijgegeven documenten in mijn link spreken voor zich: De belofte is wel gedaan, en het is ook toegegeven in westerse artikelen die daarop gebaseerd zijn. Daar valt gewoon niet over te twisten.

Het eerste wat je tweet (wederom een tweet!) doet is de site waar de vrijgegeven documenten op staan (nsarchive.gwu.edu) heel slinks verdacht maakt ("that site seems a bit.. suspect") en beweert dat er veel Russische zaken op staan, wat niet waar is. De site van National Security Archive is gewoon 100% betrouwbaar zie Wikipedia en de documenten die ze lospeuteren van de Amerikaanse overheid evenzo, alles wordt onderbouwd met bronnen.

Nadat je twitteraar de NSA-site onterecht in een kwaad daglicht stelt (wat zijn onwetendheid aantoont), zegt hij ook nog eens: "Here's a link from Harvard that says NATO made no such promises." en wekt de suggestie dat het een standpunt van Harvard is, terwijl die helemaal niks beweren, Harvard haalt slechts een VS-diplomaat aan en geeft steeds zijn mening weer. En deze VS-diplomaat komt hiermee ná de inval/oorlog in Oekraïne, nu de VS op z'n vijandigst tegenover Rusland staat, waar hij zich in allerlei bochten wringt en met herinterpretaties en excuses komt om aan te tonen dat NAVO Rusland nooit iets heeft belooft, terwijl de vrijgegeven documenten (en artikelen die daarop gebaseerd zijn) zo klaar als een klontje zijn: Die belofte is wel gedaan.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 11:51:37 #4
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206198103
https://nos.nl/artikel/23(...)ingetogen-reactie-vs

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staat de deur naar de NAVO altijd open voor landen die de lat halen, maar is Oekraïne nog niet zover. "Er moeten nog hervormingen worden doorgevoerd om een meer stabiel, democratisch, welvarend en vrij land te bewerkstelligen." Het Pentagon op zijn beurt benadrukte dat de NAVO in 2018 al heeft besloten dat Oekraïne lid zal worden van het bondgenootschap, maar wijdde verder niet uit.

Zelensky belde verder met de premiers Trudeau (Canada) en Johnson (Verenigd Koninkrijk), net als de VS belangrijke NAVO-landen. Hij vroeg ook Trudeau om toegang tot het ondersteuningsprogramma van de NAVO.

De Canadees sprak later op een persconferentie zijn "onomwonden steun" uit voor Oekraïnes soevereiniteit. Hij zei verder de langdurige vriendschap met het land te willen uitbreiden, maar noemde daarbij de NAVO of het programma niet. Ook uit Londen kwamen steunbetuigingen, maar geen harde beloftes.


Laten we daarom het land maar binnen vallen want holy fuck, als ze lid worden kunnen we niet meer binnen vallen.

Beter nu dan als het straks niet meer kan.
Vanwege artikel 5.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206198365
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 11:40 schreef theguyver het volgende:

[..]
Dit is hoe bnw werkt, 100 verslaggevers/journalisten uit verschillende landen zeggen A met bakken met bewijs, 1 verslaggever/journalist zegt B zonder bewijs. Mooi voorbeeldje en bekend yt filmpje. Het probleem in de Donbass en Krim zit als volgt, toen Oekraïne onafhankelijk werd was in Donbass 80% voor onafhankelijkheid en 54% van de Krim was voor. In de jaren en jaren er op zijn veel meer Russen verhuisd naar deze regio en Rusland had veel meer invloed op de regio. In 2010 werd Viktor Yanukovych verkozen omdat hij zogenaamd meer naar Europa wou trekken ipv Rusland. Na een enkele poging tot toenadering tot Europa wat lastig was veel regeltjes en eisen van Europa en VS gooide hij alles over boord en ging weer met Rusland in zee. De bevolking was stom verbaasd en eind 2013 en begin 2014 ging men protesteren op het bekende maidan plein. En dit groeide en groeide. Naar mate de protesten groeide werd hem te heet onder de voeten en gaf hij aan dat er vervroegde verkiezingen gingen komen. De protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren. Yanukovych vluchte snel het land uit en verkiezingen werden ingezet. Niet vlak daarna verklaarden de regionen onafhankelijk Oekraïne bezetten meerde overheidsgebouwen Oekraïne stuurde een leger om ze te ontzetten en een burger oorlog brak uit, de regionen kregen vrijwel gelijk de steun van Rusland en ook heel snel vochten Russen zelf mee aan de kant van de regio's. Rond dezelfde tijd werd het bekende azov Bataljon geformeerd, dit waren in eerste instantie een los van het Oekraïense leger bestaande groepering die tegen Rusland vocht, een jaar later werd deze groep met behoorlijke hervormingen opgenomen in het Oekraïense leger. Rusland bezette de Krim en ook grote andere gedeeltes van Oekraïne. Daarna werd het met de jaren rustiger aan het front. Veel rustiger. Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie. Nederland zou op deze manier dus ook een beroep kunnen doen op Vlaanderen met de opmerking dat het Vlaamse deel van België word onderdrukt ondanks het feit dat België zich in 1830 van Nederland afscheiden. En nog iets anders ja de VS heeft zich met de zaken in Oekraïne bemoeid Maar niet op het niveau dat hier word doorgedrukt. De gene die dit wel heeft gedaan is dus constant Rusland, niet de VS.
Mooi betoog maar volgende zin past er niet in
Protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren.
Er waren sluipschutters die op protesters én politie schoten, wie ze waren is niet bekend. Evenveel kans dat het geen russen waren.
Met ballistisch onderzoek had er meer duidelijkheid kunnen zijn maar daar gaan ze zich ginds niet mee bezig houden.

Veel rustiger. Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie.
Zal wel "onbetrouwbare bron" zijn , maar toch

december 2021
quote:
Russia says Ukraine has deployed half its army to Donbass conflict zone

MOSCOW, Dec 1 (Reuters) - Russia accused Ukraine on Wednesday of deploying half of its army or 125,000 troops to Donbass, a conflict zone in eastern Ukraine, where government forces have been battling Russia-backed separatists since 2014.

The accusation was levelled by Russian foreign ministry spokeswoman Maria Zakharova during a briefing in Moscow. There was no immediate response from Kyiv.

Russia has said it is worried about Ukrainian intentions as tensions between Kyiv and Moscow spike over Western fears about a new Russian attack on Ukraine, something Russia has dismissed as fear-mongering.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206198400
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:17 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Mooi betoog maar volgende zin past er niet in
Protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren.
Er waren sluipschutters die op protesters én politie schoten, wie ze waren is niet bekend. Evenveel kans dat het geen russen waren.
Met ballistisch onderzoek had er meer duidelijkheid kunnen zijn maar daar gaan ze zich ginds niet mee bezig houden.

Veel rustiger. Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie.
Zal wel "onbetrouwbare bron" zijn , maar toch

december 2021
[..]

Dus het eerste stukje geloof je niet, want er moet ballistisch onderzoek gedaan worden en het tweede stukje wel, want dat heeft Rusland gezegd. Apart.. Dat hadden ook Russen kunnen zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2022 12:22:15 ]
pi_206198457
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 11:51 schreef theguyver het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)ingetogen-reactie-vs

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staat de deur naar de NAVO altijd open voor landen die de lat halen, maar is Oekraïne nog niet zover. "Er moeten nog hervormingen worden doorgevoerd om een meer stabiel, democratisch, welvarend en vrij land te bewerkstelligen." Het Pentagon op zijn beurt benadrukte dat de NAVO in 2018 al heeft besloten dat Oekraïne lid zal worden van het bondgenootschap, maar wijdde verder niet uit.

Zelensky belde verder met de premiers Trudeau (Canada) en Johnson (Verenigd Koninkrijk), net als de VS belangrijke NAVO-landen. Hij vroeg ook Trudeau om toegang tot het ondersteuningsprogramma van de NAVO.

De Canadees sprak later op een persconferentie zijn "onomwonden steun" uit voor Oekraïnes soevereiniteit. Hij zei verder de langdurige vriendschap met het land te willen uitbreiden, maar noemde daarbij de NAVO of het programma niet. Ook uit Londen kwamen steunbetuigingen, maar geen harde beloftes.


Laten we daarom het land maar binnen vallen want holy fuck, als ze lid worden kunnen we niet meer binnen vallen.

Beter nu dan als het straks niet meer kan.
Vanwege artikel 5.
Goh shithole country Oekraïne wordt niet toegelaten tot NAVO, wie had dat gedacht.
pi_206198509
Oekraïne wordt inderdaad niet zomaar lid van de NAVO en ook niet van de EU trouwens. Dat is een procedure die jaren in beslag gaat nemen en je gaat natuurlijk geen land toelaten dat nog in oorlog ligt. Bij de NAVO zullen er sowieso altijd wel één of meerdere landen (bijvoorbeeld Turkije) tegen gaan stemmen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206198560
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:21 schreef The_End het volgende:

[..]
Dus het eerste stukje geloof je niet, want er moet ballistisch onderzoek gedaan worden en het tweede stukje wel, want dat heeft Rusland gezegd. Apart.. Dat hadden ook Russen kunnen zijn.
Je kan nog kiezen
:Y)

[ Bericht 4% gewijzigd door Jippie op 04-10-2022 21:36:17 ]
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:45:19 #10
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206198650
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:31 schreef HowardRoark het volgende:
Oekraïne wordt inderdaad niet zomaar lid van de NAVO en ook niet van de EU trouwens. Dat is een procedure die jaren in beslag gaat nemen en je gaat natuurlijk geen land toelaten dat nog in oorlog ligt. Bij de NAVO zullen er sowieso altijd wel één of meerdere landen (bijvoorbeeld Turkije) tegen gaan stemmen.
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_206198711
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
Welke regels heb je het nu precies over? Want dat Rusland Oekraïne is binnengevallen, heeft niets te maken met toelatingsprocedures van landen tot de NAVO of de EU. Daarnaast is dit een oorlog tussen Oekraïne en Rusland, niet tussen de NAVO en Rusland. Hoe graag sommigen dit laatste vreemd genoeg ook lijken te willen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206198726
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
🤨
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:53:24 #13
5428 crew  miss_sly
pi_206198744
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
Nou, niet helemaal zoals je kinderen opvoedt, hoor :D
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206198780
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
Zet die NATO maar uit je hoofd, dat gaat niet danwel nooit gebeuren.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:04:31 #15
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206198854
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:50 schreef HowardRoark het volgende:
Welke regels heb je het nu precies over?
Weet je nog dat Ukraine zelfstandig mocht zijn? Daar begon het mee.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_206198880
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Weet je nog dat Ukraine zelfstandig mocht zijn? Daar begon het mee.
Ik zie de link nog altijd niet met de toelatingsprocedures van de NAVO of de EU.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:07:48 #17
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206198883
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:17 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Mooi betoog maar volgende zin past er niet in
Protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren.
Er waren sluipschutters die op protesters én politie schoten, wie ze waren is niet bekend. Evenveel kans dat het geen russen waren.
Met ballistisch onderzoek had er meer duidelijkheid kunnen zijn maar daar gaan ze zich ginds niet mee bezig houden.

Veel rustiger. Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie.
Zal wel "onbetrouwbare bron" zijn , maar toch

december 2021
[..]

Allereerst staat er duidelijk bij dat men vermoed dat het Russen waren.
Dit zal nooit meer duidelijk worden.

En dat aantal naar de Donbass..
Eh ja.. het is immers gewoon Oekraïne niet Rusland.

En hoeveel doden zijn er gevallen in de regio vanaf 2015??

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:27 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
Goh shithole country Oekraïne wordt niet toegelaten tot NAVO, wie had dat gedacht.
Rusland blijkbaar niet.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206198888
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:51 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]
🤨
Dat komt van users die de totale vernietiging van Rusland willen, vandaar ...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:08:31 #19
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206198892
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ik zie de link nog altijd met de toelatingsprocedures van de NAVO of de EU.
Putin maakt die link. Hij loopt te klagen over toelating.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_206198901
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 11:40 schreef theguyver het volgende:

[..]
Dit is hoe bnw werkt, 100 verslaggevers/journalisten uit verschillende landen zeggen A met bakken met bewijs, 1 verslaggever/journalist zegt B zonder bewijs. Mooi voorbeeldje en bekend yt filmpje. Het probleem in de Donbass en Krim zit als volgt, toen Oekraïne onafhankelijk werd was in Donbass 80% voor onafhankelijkheid en 54% van de Krim was voor. In de jaren en jaren er op zijn veel meer Russen verhuisd naar deze regio en Rusland had veel meer invloed op de regio. In 2010 werd Viktor Yanukovych verkozen omdat hij zogenaamd meer naar Europa wou trekken ipv Rusland. Na een enkele poging tot toenadering tot Europa wat lastig was veel regeltjes en eisen van Europa en VS gooide hij alles over boord en ging weer met Rusland in zee. De bevolking (nee: lees degenen die de coup pleegden) was stom verbaasd en eind 2013 en begin 2014 ging men protesteren op het bekende maidan plein. En dit groeide en groeide. Naar mate de protesten groeide werd hem te heet onder de voeten en gaf hij aan dat er vervroegde verkiezingen gingen komen. De protesten eindigden in een massa slachting waarbij sluipschutters het vuur opende op de protestanten. Vermoed word (niet duidelijk) dat er zelfs Russische sluipschutters bij betrokken waren. (Nee het waren ingehuurde Georgiers die hoogstwaarschijnlijk door Right Sector werden ingezet: Docu van de BBC beschikbaar)Yanukovych vluchte snel het land uit en (ILLIGALE)verkiezingen werden ingezet. Niet vlak daarna verklaarden de regionen onafhankelijk Oekraïne bezetten meerde overheidsgebouwen Oekraïne stuurde een leger om ze te ontzetten en een burger oorlog brak uit, de regionen kregen vrijwel gelijk de steun van Rusland en ook heel snel vochten Russen zelf mee aan de kant van de regio's. Rond dezelfde tijd werd het bekende NAZI azov Bataljon geformeerd, dit waren in eerste instantie een los van het Oekraïense leger bestaande groepering die tegen Rusland vocht, een jaar later werd deze groep met behoorlijke hervormingen opgenomen in het Oekraïense leger. Rusland bezette de Krim (aangezien de Krim ook geen deel wenste uit te maken van de Kiev coupplegers) en ook grote andere gedeeltes van Oekraïne. Daarna werd het met de jaren rustiger aan het front. (Voor het gemak wordt hier even het MINSK akkoord vergeten waar de Oekraine werd verplicht om politiek een oplossing te zoeken maar niets deed) Veel rustiger. (Filmpjes te over dat er flink gevochten werd)Tot dat in begin 2022 Rusland Oekraïne binnen viel of te wel 8 jaar na de val van de laatste pro Russische regering en 6 a 7 jaar na de periode waarbij er hard gevochten werd in het oosten van Oekraïne. Wil niet zeggen dat er niet zo nu en dan schermutselingen waren. (ach slechts 14.000 doden en talloze vernietigingen, kinderen die opgroeiden in de schuilkelders terwijl in Kiev de mensen lekker gingen stappen)Maar in vele maten minder als in de begin jaren. Daarom is het ook erg bijzonder dat pro Rusland supporters dit nog steeds aanhalen, als goedkeuring voor de huidige invasie.(zie boven: een volk wordt aangevallen en vermoord maar dat moet kunnen nietwaar?) Nederland zou op deze manier dus ook een beroep kunnen doen op Vlaanderen met de opmerking dat het Vlaamse deel van België word onderdrukt ondanks het feit dat België zich in 1830 van Nederland afscheiden. En nog iets anders ja de VS heeft zich met de zaken in Oekraïne bemoeid (welnee joh, coup gepleegd en land in chaos gestort + nazi beweging steunen... is helemaal niets hoor) Maar niet op het niveau dat hier word doorgedrukt. De gene die dit wel heeft gedaan is dus constant Rusland, niet de VS.
Zie mijn commentaar. Je was wat "feiten" vergeten... ^O^
pi_206198903
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:08 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Dat komt van users die de totale vernietiging van Rusland willen, vandaar ...
-Niet doen-

[ Bericht 6% gewijzigd door Jippie op 04-10-2022 21:38:29 ]
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:09:54 #22
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206198905
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Rusland houd zich niet aan de regels, dus waarom moet NATO dat wel? Zodat NATO op achterstand staat?

Putin creëert expres een conflict om toetreding tot NATO onmogelijk te maken. Ik zou dat belonen door Ukraine onmiddellijk toe te laten tot NATO. Zo voedt je kinderen op.
Misschien pas als Oekraïne weer vrij is.
Nu, niet.
Een land in oorlog mag zich niet toevoegen.

Maar goed volgens Rusland is het een militaire operatie geen oorlog.

Dus, dan wel :D
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:11:23 #23
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206198921
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:09 schreef theguyver het volgende:

[..]
Misschien pas als Oekraïne weer vrij is.
Nu, niet.
Een land in oorlog mag zich niet toevoegen.

Maar goed volgens Rusland is het een militaire operatie geen oorlog.

Dus, dan wel :D
Dan moet NATO snel het Russische Leger Ukraine uit bombarderen, dan kunnen we beginnen met toelating.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_206198926
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:09 schreef theguyver het volgende:

[..]
Misschien pas als Oekraïne weer vrij is.
Nu, niet.
Een land in oorlog mag zich niet toevoegen.

Maar goed volgens Rusland is het een militaire operatie geen oorlog.

Dus, dan wel :D
.......... OF een land wat de veiligheid van zijn partners in gevaar kan brengen.
Dus vanaf 2014 kan dit al niet meer omdat er een burgeroorlog heerste.
Hoe snijd je jezelf in de vingers. _O-
pi_206198932
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:08 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Dat komt van users die de totale vernietiging van Rusland willen, vandaar ...
Oh is dat the current thing nu? Ik hou t niet meer bij.
pi_206198933
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:11 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Dan moet NATO snel het Russische Leger Ukraine uit bombarderen, dan kunnen we beginnen met toelating.
Gaat niet gebeuren.
pi_206198935
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:09 schreef Questular het volgende:

[..]
Jij verzint ook je eigen verhaaltjes hè. Tegen de invasie van Rusland zijn is meteen voor de vernieuwing van Rusland zijn.
Ik zou een frisse wind in Rusland eigenlijk wel toejuichen. Misschien onder Navalny of zo. Dat zou denk ik prima zijn voor de bevolking en het land. Maar is dat een Derde Wereldoorlog waard? Nee, absoluut niet.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:12:30 #28
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206198937
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:09 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Zie mijn commentaar. Je was wat "feiten" vergeten... ^O^
Eh nee hoor.
- Niet doen-

[ Bericht 14% gewijzigd door Jippie op 04-10-2022 21:40:21 ]
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:12:40 #29
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206198939
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:12 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Gaat niet gebeuren.
Tot nu toe heb je altijd nog gelijk gehad, dus daar vertrouw ik op.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:15:28 #30
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206198968
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:12 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Gaat niet gebeuren.
Ligt er beetje aan.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

In noord hebben de 2 Oekraïense fronten gelinkt met elkaar.
En rukt men weer op.

In Zuid is men ook met een enorme opmars bezig en er bestaat een kans dat een hele grote groep Russen ingesloten word.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206198974
https://www.youtube.com/shorts/kIoNff4O8ZY

Die sancties helpen echt hoor!! ^O^
pi_206198984
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:12 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Gaat niet gebeuren.
Sommigen hebben een hele simplistische kijk op deze oorlog: 'Oekraïne bij de NAVO en dan pakt de NAVO vervolgens Rusland wel even'. Dat je zo een hele (en mogelijk catastrofale) Derde Wereldoorlog start laat men even buiten beschouwing.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206199018
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:17 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Sommigen hebben een hele simplistische kijk op deze oorlog: 'Oekraïne bij de NAVO en dan pakt de NAVO vervolgens Rusland wel even'. Dat je zo een hele (en mogelijk catastrofale) Derde Wereldoorlog start laat men even buiten beschouwing.
NATO brandt haar vingers hier niet aan en zelfs artikel 5 kan je als land onderuit komen.
De Oekrainiers pakken nu land terug maar dat is puur vanwege de huurlingen.
We zullen wel zien als al die versterkingen aan gaan komen uit Rusland.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 13:25:36 #34
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206199056
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:20 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
NATO brandt haar vingers hier niet aan en zelfs artikel 5 kan je als land onderuit komen.
De Oekrainiers pakken nu land terug maar dat is puur vanwege de huurlingen.
We zullen wel zien als al die versterkingen aan gaan komen uit Rusland.
Ah jah de huurlingen.
Je bedoelde de 20.000 vrijwilligers uit 52 verschillende landen.
https://fightforua.org/
https://en.wikipedia.org/(...)ttalions?wprov=sfla1

En veel van de opgeroepen zijn al in Oekraïne aangezien er al behoorlijk wat gevangen zijn genomen in Oekraïne hoeveel in totaal is niet duidelijk.

Er zijn er ook heel veel weg gerend, gaan ze die niet eerst ophalen zodat ze kunnen vechten.

En de rest is zeer gemotiveerd.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206199527
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:16 schreef Schaamlap het volgende:
https://www.youtube.com/shorts/kIoNff4O8ZY

Die sancties helpen echt hoor!! ^O^
Slava Ukraine
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 14:52:29 #36
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206199946
Rusland mag wel snel terug trekken regio Zuid anders is de kans groot dat er 5 brigades worden ingesloten, aangezien daar Oekraïne snel oprukt momenteel.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 14:55:36 #37
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206199986
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 14:45 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Goh het is toch wat.
Ik kan je tich filmpjes laten zien van klagende Oekrainiers.
Kan allemaal in scene gezet worden door beide kanten daarom post ik dat niet hier.
Jij uiteraard wel.
Vanochtend nog over gehad over deze hysterische sensatie filmpjes maar dat was voordat jij er was.. en zie hier... _O-
Ik post weinig filmpjes want begin je weer te jammeren zoals gewoonlijk.
Zoals afgelopen week toen ik een filmpje poste van een van de oorlogsmisdaden van de Russen door in begin van de militaire operatie autos van burgers te beschieten.

Kan sure.
Waarom staat er dan zo'n enorme file voor de grens als men WIL vechten?

Zoals de post hier net boven waarbij ik al aangaf dat de Russen wel mogen aanpoten met terug trekken anders raken er 5 bataljons ingesloten..
Allemaal propaganda nietwaar.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206200133
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 14:55 schreef theguyver het volgende:

[..]
Ik post weinig filmpjes want begin je weer te jammeren zoals gewoonlijk.
Zoals afgelopen week toen ik een filmpje poste van een van de oorlogsmisdaden van de Russen door in begin van de militaire operatie autos van burgers te beschieten.

Kan sure.
Waarom staat er dan zo'n enorme file voor de grens als men WIL vechten?

Zoals de post hier net boven waarbij ik al aangaf dat de Russen wel mogen aanpoten met terug trekken anders raken er 5 bataljons ingesloten..
Allemaal propaganda nietwaar.
Inderdaad.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 15:21:31 #39
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206200257
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:11 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Inderdaad.
Okidoki.
Zoek straks maar even op waar Davydiv Brid ligt en of dat dorp en de regio er omheen nog in handen is van Rusland.

Voor jou info.
Men rukt hard op van 2 kanten naar de brug bij Kozatske en bij heel rap bedoel ik echt heel rap.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  FOK!fotograaf dinsdag 4 oktober 2022 @ 15:26:38 #40
364681 over_hedge
pi_206200312
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:11 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Inderdaad.
Toch benieuwd. Stel je hebt gelijk. alles is propaganda.

Denk je dus nog steeds dat de oorlog goed gaat voor Rusland? Of moet zelf jij ondertussen toch wel bekennen dat het niet helemaal lekker gaat
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
pi_206200371
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:26 schreef over_hedge het volgende:

[..]
Toch benieuwd. Stel je hebt gelijk. alles is propaganda.

Denk je dus nog steeds dat de oorlog goed gaat voor Rusland? Of moet zelf jij ondertussen toch wel bekennen dat het niet helemaal lekker gaat
Nee die tegenaanvallen zijn een domper voor de Russen maar zoals ik al eerder vermelde er komen binnenkort heel veel troepen en materieel bij.
Dus iedereen die nu schuimbekkend en handeklappend achter zijn computer zit en denkt dat de Russen verslagen gaan worden krijgt straks nog wel wat te zien.
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 15:34:41 #42
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206200400
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:32 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Nee die tegenaanvallen zijn een domper voor de Russen maar zoals ik al eerder vermelde er komen binnenkort heel veel troepen en materieel bij.
Dus iedereen die nu schuimbekkend en handeklappend achter zijn computer zit en denkt dat de Russen verslagen gaan worden krijgt straks nog wel wat te zien.
Wanneer en waarom niet nu?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_206200470
Weinig om over te juichen.
Zoals eerder gezegd ... noch de VS noch Rusland zijn bereid een nederlaag te aanvaarden.
Wordt alleen maar spannender zo.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206200521
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:26 schreef over_hedge het volgende:

[..]
Toch benieuwd. Stel je hebt gelijk. alles is propaganda.

Denk je dus nog steeds dat de oorlog goed gaat voor Rusland? Of moet zelf jij ondertussen toch wel bekennen dat het niet helemaal lekker gaat
De Oekrainers sterven met bosjes in ieder geval, in de WP stond dat verhouding voor elke dode Rus er 5 Oekrainers sterven. Dat heeft onder andere te maken dat ze als een kip zonder kop (zonder artillerie) verdedigingslinies van de Russen proberen te doorbreken.
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
pi_206200551
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:32 schreef Schaamlap het volgende:
Nee die tegenaanvallen zijn een domper voor de Russen maar zoals ik al eerder vermelde er komen binnenkort heel veel troepen en materieel bij.
Putin en Shoigu zijn al druk aan het vissen om de nieuwe recruiten te betalen

http://static.kremlin.ru/(...)QDg5NQBMP8VkEc2.jpeg

https://theins.ru/news/255682

quote:
Families of those mobilized on Sakhalin will be given 5 kg of fish

The families of the mobilized Russians on Sakhalin will be given 5 kg of fish as part of the action. Mikhail Shuvalov, head of the regional executive committee of United Russia, told about this at a briefing, IA Sakh.com reports .
According to him, the government of the Sakhalin region agreed on this with the fishermen. In total, about 9 tons of fresh-frozen fish were allocated to the region: flounder, pollock and chum salmon. If each family is given 5-6 kg, as Shuvalov announced, it turns out that there are about 1,800 mobilized people in the region.

“In the near future, our volunteers, approximately 180 people throughout the entire territory of the Sakhalin Region, will bring about 5–6 kilograms per person to the families of the mobilized residents ... And in the near future, fish will appear in the families.”
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 16:05:56 #46
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206200744
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 15:44 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
De Oekrainers sterven met bosjes in ieder geval, in de WP stond dat verhouding voor elke dode Rus er 5 Oekrainers sterven. Dat heeft onder andere te maken dat ze als een kip zonder kop (zonder artillerie) verdedigingslinies van de Russen proberen te doorbreken.
Als dat zo is, zouden ze nu niet meer kunnen oprukken.
5 tegen 1 geschat word dat de Russen zo'n 60.000 doden hebben dat zou betekenen 300.000 Oekraïners x5 gewonden 1.500.000 Oekraïners uit de running. En dat terwijl men een leger heeft van 750.000 dit is ook geschat btw.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 17:31:06 #47
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206201473
Wanneer komt de tegenaanval van Rusland nou?
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 17:41:33 #48
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206201543
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 17:31 schreef Ulx het volgende:
Wanneer komt de tegenaanval van Rusland nou?
Goeie vraag denk dat ze momenteel te druk zijn met weg rennen.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206201844
Rusland deed een jaar over Tsjetsjenië om die onder controle te krijgen, en dat ministaatje kreeg niet eens hulp, maar men verwacht dat Rusland Oekraïne wel ff in een week tijd inneemt, zo niet dan hebben ze verloren. :D
pi_206201867
Wat vind men hier van Russische Neonazi's die Oekraïense krijgsgevangenen willen martelen?

https://m.gva.be/cnt/dmf20221002_96234351

Fight Nazis with Nazis?
pi_206201875
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:18 schreef SjonShitcoin het volgende:
Wat vind men hier van Russische Neonazi's die Oekraïense krijgsgevangenen willen martelen?

https://m.gva.be/cnt/dmf20221002_96234351
Zullen vast undercover nazi’s zijn uit de Oekraïne.
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 18:20:49 #52
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206201889
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:16 schreef Tobias19xx het volgende:
Rusland deed een jaar over Tsjetsjenië om die onder controle te krijgen, en dat ministaatje kreeg niet eens hulp, maar men verwacht dat Rusland Oekraïne wel ff in een week tijd inneemt, zo niet dan hebben ze verloren. :D
Voorlopig rukken de Russen alleen achteruit op.

Leg mij de strategie eens uit.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_206201983
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:20 schreef Ulx het volgende:

[..]
Voorlopig rukken de Russen alleen achteruit op.

Leg mij de strategie eens uit.
Verdiep je eens in de Tsjetsjeense oorlog. Wat er nu gebeurt zeg helemaal niks. Zeker nu Rusland kort geleden een deel van de reservisten heeft gemobiliseerd.
pi_206202062
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:29 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Verdiep je eens in de Tsjetsjeense oorlog. Wat er nu gebeurt zeg helemaal niks. Zeker nu Rusland kort geleden een deel van de reservisten heeft gemobiliseerd.
De eerste of de tweede?

En die mobilisatie, wat gaat dat brengen? 200k goed uitgeruste en gemotiveerde jongens?
pi_206202203
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:39 schreef SjonShitcoin het volgende:

[..]
De eerste of de tweede?

En die mobilisatie, wat gaat dat brengen? 200k goed uitgeruste en gemotiveerde jongens?
Nee 300K.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:01:52 #56
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206202308
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:52 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Nee 300K.
300.000 alcoholisten, misdadigers, daklozen, dikke buiken, bejaarden, gestoorde gekken, drugsverslaafden, ....

Maar hoe veel nieuwe soldaten komen er?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:16:53 #57
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206202488
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:29 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Verdiep je eens in de Tsjetsjeense oorlog. Wat er nu gebeurt zeg helemaal niks. Zeker nu Rusland kort geleden een deel van de reservisten heeft gemobiliseerd.
En een gedeelte vecht aan Oekraïense zijde, en kan ik best begrijpen.

De eerste oorlog zorgde voor tijdelijke onafhankelijkheid.

Tijdens de inval van Tsjetsjenië de tweede was men nog maar net bezig aan herstellen van uiteen vallen van de Sovjet Unie.
En net als bijvoorbeeld vs in Afghanistan gingen de Tsjetsjenen over tot guerilla oorlog, dit valt gewoon slecht te bestrijden daarom duurde deze ook gewoon ontzettend lang.

Een groot gedeelte zal vast nog wel een pis hekel he ben aan Rusland.
Net als Oekraïne en veel andere ex deel staten en oud regionen van Rusland.
Vandaar dat Rusland altijd order op zaken moet zetten en land bezetten.

Nu vecht men gewoon keihard terug.
Deden ze in andere landen en deel staten ook wel maar nu maakt men een kans.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:18:29 #58
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206202508
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
300.000 alcoholisten, misdadigers, daklozen, dikke buiken, bejaarden, gestoorde gekken, drugsverslaafden, ....

Maar hoe veel nieuwe soldaten komen er?
De gene met goeie motivatie zijn al de grens over.

En dan heb ik het niet over de Oekraïense grens.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:22:14 #59
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206202551
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:29 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Verdiep je eens in de Tsjetsjeense oorlog. Wat er nu gebeurt zeg helemaal niks. Zeker nu Rusland kort geleden een deel van de reservisten heeft gemobiliseerd.
Oekraïne is een soevereine staat, Tsjetsjenië was/is dat niet. Dus Oekraïne krijgt hulp vanuit het buitenland. Je hele vergelijking gaat mis.

Maar verder: leg mij de winnende strategie van superduper-niet-woke-echte-manly-man-tijger-rijdende-alpha-male Poetin nou eens uit. Want ik zie zijn troepen voornamelijk verslagen worden en vluchten als bitches. Jij beweert dat dit een strategie is. Leg maar uit.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:53:37 #60
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206203145
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:22 schreef Ulx het volgende:
en vluchten als bitches
Zou ik overigens al bij de eerste knal van een geweer doen btw.... Of ik nou Rus of Oekrainer ben.
Lach met een schone bips
pi_206203818
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
300.000 alcoholisten, misdadigers, daklozen, dikke buiken, bejaarden, gestoorde gekken, drugsverslaafden, ....

Maar hoe veel nieuwe soldaten komen er?
400K
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:53:37 #62
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206204228
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:20 schreef Ulx het volgende:

[..]
Voorlopig rukken de Russen alleen achteruit op.

Leg mij de strategie eens uit.
En ze kunnen niet verder achteruit, schijnbaar is de antonovsky brug kaduk, of te wel de enige brug in de regio.

Dat zou betekenen dat een 5tal brigades ingesloten zitten..

Als dit waar is... Big oof.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 20:58:01 #63
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206204296
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:22 schreef Ulx het volgende:

[..]
Oekraïne is een soevereine staat, Tsjetsjenië was/is dat niet. Dus Oekraïne krijgt hulp vanuit het buitenland. Je hele vergelijking gaat mis.

Maar verder: leg mij de winnende strategie van superduper-niet-woke-echte-manly-man-tijger-rijdende-alpha-male Poetin nou eens uit. Want ik zie zijn troepen voornamelijk verslagen worden en vluchten als bitches. Jij beweert dat dit een strategie is. Leg maar uit.
https://9gag.com/gag/a04PMRL?ref=android

De 205 brigade was de brigade die sinds gisteren dus al zwaar onder vuur lag, vertaling in de comments.

Maar goed zal vast wel propaganda zijn enzo.

Want ze hebben zich al +- 10km verplaatst.


Net als dat ik van de week hier hoorde dat Lyman zou ontzet worden door Wagner, terwijl die in geen velden over wegen in de buurt van Lyman waren..
Maar agh wie ben ik :)
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:15:45 #64
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206204708
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:58 schreef theguyver het volgende:
Maar agh wie ben ik :)
MacGuyver probably en met je zakmes saboteer je de hele Russiche speciale operatie.

Morgen meer in SBS6 Shownieuws over MacGuyver. You read it here first.

[ Bericht 0% gewijzigd door loveyoulongtime op 04-10-2022 21:22:45 ]
Lach met een schone bips
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:34:07 #65
485843 crew  Jippie
pi_206205134
Kunnen jullie nou eens stoppen met dat 'jijbakken'?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:35:47 #66
485843 crew  Jippie
pi_206205198
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 12:36 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Sja in een ander subforum iets verderop geloven ze het omgekeerde.
Je kan nog kiezen
:Y)
Graag focus op het onderwerp ipv op de buren }:|
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:36:07 #67
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206205208
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:15 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
MacGuyver probably en met je zakmes saboteer je de hele Russiche speciale operatie.

Morgen meer in SBS6 Shownieuws over MacGuyver. You read it here first.
Ik doe alleen wat voorspellingen, zoals dit topic een voorspelling was zie deel 1.
En voorspellingen over het front.
Tot nu toe zat ik er niet ver naast.


Off-topic.
Mac guyver?
The guyver!
Een is jaren 80 actie held
De ander een anime figuur, eigenlijk zijn er 3 maar goed ik ga verder ff niet in details.

Mocht je verder interesse hebben de serie staat ook online.
Mocht je verder interesse hebben.
https://youtube.com/playl(...)hEJe-OzCeXh0hduaTG58

En weer on-topic

Oh een ding had ik fout en dat was dat er wel degelijk versterkingen werden gestuurd naar Lyman, niet veel en zeker geen Wagner, maar een kleine eenheid die alles wat het koste de enige uitweg bewaakte die er voor kon zorgen dat de ingesloten troepen konden uitbreken.
Hoeveel verliezen de Russen daar geleden hebben of hoeveel Oekraïners is absoluut niet duidelijk, Oekraïners trokken namelijk behoorlijk snel weer verder op.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:37:51 #68
485843 crew  Jippie
pi_206205244
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:09 schreef Questular het volgende:

[..]
Jij verzint ook je eigen verhaaltjes hè. Tegen de invasie van Rusland zijn is meteen voor de vernietiging van Rusland zijn.
Graag niet persoonlijk worden!
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:39:41 #69
485843 crew  Jippie
pi_206205300
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 13:12 schreef theguyver het volgende:

[..]
Eh nee hoor.
Alles stond er al duidelijk in.

Dat jij alles als nazi ziet is jou probleem.

Maar goed ik heb vorige week een van geboorte Oekraïne (woont hier nu 15 jaar) een biertje gegeven ben ik nu ook nazi?
Stop met die onderlinge nazi-etiketten a.u.b.
pi_206205319
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:16 schreef Tobias19xx het volgende:
Rusland deed een jaar over Tsjetsjenië om die onder controle te krijgen, en dat ministaatje kreeg niet eens hulp, maar men verwacht dat Rusland Oekraïne wel ff in een week tijd inneemt, zo niet dan hebben ze verloren. :D
Dus Rusland heeft een jaar nodig om een of andere staat zonder internationale hulp te controleren, maar om de een of andere reden verwachten we wel dat ze een (gokje) 50x groter land met internationale hulp gaan verslaan?

Ok.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:41:36 #71
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206205346
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:36 schreef theguyver het volgende:

[..]
Ik doe alleen wat voorspellingen, zoals dit topic een voorspelling was zie deel 1.
En voorspellingen over het front.
Tot nu toe zat ik er niet ver naast.

Off-topic.
Mac guyver?
The guyver!
Een is jaren 80 actie held
De ander een anime figuur, eigenlijk zijn er 3 maar goed ik ga verder ff niet in details.

Mocht je verder interesse hebben de serie staat ook online.
Mocht je verder interesse hebben.
https://youtube.com/playl(...)hEJe-OzCeXh0hduaTG58

En weer on-topic

Oh een ding had ik fout en dat was dat er wel degelijk versterkingen werden gestuurd naar Lyman, niet veel en zeker geen Wagner, maar een kleine eenheid die alles wat het koste de enige uitweg bewaakte die er voor kon zorgen dat de ingesloten troepen konden uitbreken.
Hoeveel verliezen de Russen daar geleden hebben of hoeveel Oekraïners is absoluut niet duidelijk, Oekraïners trokken namelijk behoorlijk snel weer verder op.
Je weet ook dat ik het als grap noemde toch? :)
Lach met een schone bips
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:41:46 #72
485843 crew  Jippie
pi_206205351
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 14:10 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Ach ja daar heb je m weer met zn propaganda filmpjes. van de in Ukraine.
Leuk dat je het zelf allemaal geloofd.
-Focus op het onderwerp en niet op een medeuser-
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:44:28 #73
485843 crew  Jippie
pi_206205431
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:36 schreef theguyver het volgende:

[..]
Ik doe alleen wat voorspellingen, zoals dit topic een voorspelling was zie deel 1.
En voorspellingen over het front.
Tot nu toe zat ik er niet ver naast.


Off-topic.
Mac guyver?
The guyver!
Een is jaren 80 actie held
De ander een anime figuur, eigenlijk zijn er 3 maar goed ik ga verder ff niet in details.

Mocht je verder interesse hebben de serie staat ook online.
Mocht je verder interesse hebben.
https://youtube.com/playl(...)hEJe-OzCeXh0hduaTG58

En weer on-topic

Oh een ding had ik fout en dat was dat er wel degelijk versterkingen werden gestuurd naar Lyman, niet veel en zeker geen Wagner, maar een kleine eenheid die alles wat het koste de enige uitweg bewaakte die er voor kon zorgen dat de ingesloten troepen konden uitbreken.
Hoeveel verliezen de Russen daar geleden hebben of hoeveel Oekraïners is absoluut niet duidelijk, Oekraïners trokken namelijk behoorlijk snel weer verder op.
Kan dit in een SC verderop?
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:44:53 #74
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206205444
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:36 schreef theguyver het volgende:

[..]
Ik doe alleen wat voorspellingen, zoals dit topic een voorspelling was zie deel 1.
En voorspellingen over het front.
Tot nu toe zat ik er niet ver naast.

Off-topic.
Mac guyver?
The guyver!
Een is jaren 80 actie held
De ander een anime figuur, eigenlijk zijn er 3 maar goed ik ga verder ff niet in details.

Mocht je verder interesse hebben de serie staat ook online.
Mocht je verder interesse hebben.
https://youtube.com/playl(...)hEJe-OzCeXh0hduaTG58

En weer on-topic

Oh een ding had ik fout en dat was dat er wel degelijk versterkingen werden gestuurd naar Lyman, niet veel en zeker geen Wagner, maar een kleine eenheid die alles wat het koste de enige uitweg bewaakte die er voor kon zorgen dat de ingesloten troepen konden uitbreken.
Hoeveel verliezen de Russen daar geleden hebben of hoeveel Oekraïners is absoluut niet duidelijk, Oekraïners trokken namelijk behoorlijk snel weer verder op.
Was btw ook meer bedoelt om even de lading van de discussie af te halen :)
Lach met een schone bips
pi_206205514
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 18:29 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Verdiep je eens in de Tsjetsjeense oorlog. Wat er nu gebeurt zeg helemaal niks. Zeker nu Rusland kort geleden een deel van de reservisten heeft gemobiliseerd.
Weet je nog uit je tijden van verdieping wat er met slecht getrainde dienstplichtige jongens is gebeurd in Tsjetsjenië?
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:47:41 #76
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206205548
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 20:53 schreef theguyver het volgende:

[..]
En ze kunnen niet verder achteruit, schijnbaar is de antonovsky brug kaduk, of te wel de enige brug in de regio.

Dat zou betekenen dat een 5tal brigades ingesloten zitten..

Als dit waar is... Big oof.
Ze kunnen het op een lopen zetten over die brug, maar de M30A1 raketten maken dat ook geen prettig vooruitzicht voor de Russen.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 21:55:12 #77
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206205737
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:47 schreef Ulx het volgende:

[..]
Ze kunnen het op een lopen zetten over die brug, maar de M30A1 raketten maken dat ook geen prettig vooruitzicht voor de Russen.
Wat ik dan altijd pijnlijk vindt is dat hier de "russen" genoemd worden. En dat gaat beide kanten op net aan welk spectrum je staat. Maar die Russen die rennen daarvan wilde 99% er niet zijn. Dat maakt deze BS alleen maar pijnlijker. Zeg dan het Kremlin trekt zich terug of moet rennen. Niet die jonge gasten die eigenlijk veel liever met hun vriendinnetje in het hooi hadden liggen rollebollen dan nu in de Oekraine moeten zijn. En dat is hetzelfde voor veel jonge mannen uit de Oekraine die ook net als hun tegenstanders doodsangsten uitstaan bij iedere knal die ze horen.
Lach met een schone bips
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:01:56 #78
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206205857
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 21:55 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Wat ik dan altijd pijnlijk vindt is dat hier de "russen" genoemd worden. En dat gaat beide kanten op net aan welk spectrum je staat. Maar die Russen die rennen daarvan wilde 99% er niet zijn. Dat maakt deze BS alleen maar pijnlijker. Zeg dan het Kremlin trekt zich terug of moet rennen. Niet die jonge gasten die eigenlijk veel liever met hun vriendinnetje in het hooi hadden liggen rollebollen dan nu in de Oekraine moeten zijn. En dat is hetzelfde voor veel jonge mannen uit de Oekraine die ook net als hun tegenstanders doodsangsten uitstaan bij iedere knal die ze horen.
Ze willen er nu niet meer zijn omdat ze het koud hebben, honger hebben en aan flarden worden geschoten. Toen ze in het voorjaar lekker konden roven en verkrachten vonden ze het prima.
Ik hoop eerlijk gezegd dat er duizend Russen op die brug staan als er Iron Rain op klapt. Geen genade voor dat tuig.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:04:31 #79
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206205909
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:01 schreef Ulx het volgende:

[..]
Ze willen er nu niet meer zijn omdat ze het koud hebben, honger hebben en aan flarden worden geschoten. Toen ze in het voorjaar lekker konden roven en verkrachten vonden ze het prima.
Ik hoop eerlijk gezegd dat er duizend Russen op die brug staan als er Iron Rain op klapt. Geen genade voor dat tuig.
Ik hoop eerlijk gezegd dat er geen doden meer vallen, maar ja. Zal wel mijn mening zijn.
Lach met een schone bips
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:17:12 #80
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206206191
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:04 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Ik hoop eerlijk gezegd dat er geen doden meer vallen, maar ja. Zal wel mijn mening zijn.
Juist de rus moet lekker terug naar Rusland, helaas denkt men daar in Kremlin er anders over en stuurt nog meer man daar naar toe.
En veel moeten zonder winter kledij en zonder medische spullen en slaapzakken etc die kant op.
En de Russische winter komt er aan.
En ze hebben geen keuze.
Wegrennen helpt ook niet want andere landen gooien hun grens dicht voor al die Russische vluchtelingen.

Het probleem voor de Russen aan front is dat ze gewoon echt totaal genaaid zijn.
Weg rennen kan niet.
Overgeven mag niet plus door propaganda word hen er in gedrild dat de Oekraïeners ze allemaal afmaakt ( want Nazis)
Dienst weigeren betekend 10 jaar cel.
En dan nog haalt de Wagner groep je weer uit de cel om alsnog te vechten.

Tja..
Behoorlijk kak om rus te zijn daar.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Overall beste user 2022 dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:19:34 #81
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_206206232
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:04 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Ik hoop eerlijk gezegd dat er geen doden meer vallen, maar ja. Zal wel mijn mening zijn.
Dan moeten de Russen zich maar overgeven.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:22:08 #82
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206206269
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:17 schreef theguyver het volgende:

[..]
Juist de rus moet lekker terug naar Rusland, helaas denkt men daar in Kremlin er anders over en stuurt nog meer man daar naar toe.
En veel moeten zonder winter kledij en zonder medische spullen en slaapzakken etc die kant op.
En de Russische winter komt er aan.
En ze hebben geen keuze.
Wegrennen helpt ook niet want andere landen gooien hun grens dicht voor al die Russische vluchtelingen.

Het probleem voor de Russen aan front is dat ze gewoon echt totaal genaaid zijn.
Weg rennen kan niet.
Overgeven mag niet plus door propaganda word hen er in gedrild dat de Oekraïeners ze allemaal afmaakt ( want Nazis)
Dienst weigeren betekend 10 jaar cel.
En dan nog haalt de Wagner groep je weer uit de cel om alsnog te vechten.

Tja..
Behoorlijk kak om rus te zijn daar.
En daar ben ik het wel mee eens :) als Rus nu daar zijn is behoorlijk kak ja. En voor wat? Een ding van 1 iemand die een punt wil maken? En daarvoor sterven er zoveel onschuldige mensen? Ja dat is kak. En om eraan toe te voegen, die Kadyrov? beter komt hij ook onder een vrachtwagen. Ik ben compleet tegen deze waanzin, en het moet gewoon stoppen. Maar wat ik eerder ook al tegen jou zei is dat ik bang ben met de complete bevoorrading aan de Oekraine dat het Kremlin gekke dingen kan gaan doen qua wapen inzet. Er komt geen winnaar uit deze waanzin, alleen verliezers. En ik denk dat deze conclusie niet eens BNW of NWS is. Dat zal iedereen toch zien? Dit is een gevecht waar alleen maar verliezers uit gaan komen.
Lach met een schone bips
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 22:24:11 #83
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206206362
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:19 schreef Ulx het volgende:

[..]
Dan moeten de Russen zich maar overgeven.
Nee! er is er maar 1 die dat moet doen. Niet alle Russen. En ook de Navo zal zich daarin een beetje anders in moeten opstellen anders kost het meer en meer levens.
Lach met een schone bips
pi_206207084
twitter
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 23:01:39 #85
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206207213
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:22 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
En daar ben ik het wel mee eens :) als Rus nu daar zijn is behoorlijk kak ja. En voor wat? Een ding van 1 iemand die een punt wil maken? En daarvoor sterven er zoveel onschuldige mensen? Ja dat is kak. En om eraan toe te voegen, die Kadyrov? beter komt hij ook onder een vrachtwagen. Ik ben compleet tegen deze waanzin, en het moet gewoon stoppen. Maar wat ik eerder ook al tegen jou zei is dat ik bang ben met de complete bevoorrading aan de Oekraine dat het Kremlin gekke dingen kan gaan doen qua wapen inzet. Er komt geen winnaar uit deze waanzin, alleen verliezers. En ik denk dat deze conclusie niet eens BNW of NWS is. Dat zal iedereen toch zien? Dit is een gevecht waar alleen maar verliezers uit gaan komen.
Beste wat Rusland kan doen is gewoon weg gaan uit Oekraïne. (Heel Oekraïne)
wonden likken en gewoon bijltje er bij neer leggen.

En schade herstellen met zo'n beetje alles en iedereen.

Misschien hun eigen regime omver werpen. (Liefst natuurlijk zonder bloedvergieten)

En ipv elk buurland binnen te vallen en gewoon toenadering zoeken zoals wat Gorbatsjov en Jeltsin (beter deden)
Er staat nog een vraag voor u open!!
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 23:03:52 #86
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206207233
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 23:01 schreef theguyver het volgende:

[..]
Beste wat Rusland kan doen is gewoon weg gaan uit Oekraïne. (Heel Oekraïne)
wonden likken en gewoon bijltje er bij neer leggen.

En schade herstellen met zo'n beetje alles en iedereen.

Misschien hun eigen regime omver werpen. (Liefst natuurlijk zonder bloedvergieten)

En ipv elk buurland binnen te vallen en gewoon toenadering zoeken zoals wat Gorbatsjov en Jeltsin (beter deden)
Eens, - Knip- Gaat dit snel gebeuren zolang het westen wapens blijft leveren? Neh, dan gaat Putin ook door...

Vicieuze cirkel helaas....

[ Bericht 6% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 08:27:24 ]
Lach met een schone bips
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 23:06:46 #87
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206207266
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 23:03 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
-Knip- Gaat dit snel gebeuren zolang het westen wapens blijft leveren? Neh, dan gaat Putin ook door...

Vicieuze cirkel helaas....
Het gaat zeker niet gebeuren als we geen wapens sturen. Het enige dat dan gebeurd is dat Rusland Ukraine de komende 50 jaar op liederlijke wijze gaat verkrachten. En dat is dan onze schuld. Wil jij dat op je geweten hebben?

[ Bericht 7% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 08:27:56 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 23:49:45 #88
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206207735
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 23:03 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Eens, maar jij bent ook niet simpel :) Gaat dit snel gebeuren zolang het westen wapens blijft leveren? Neh, dan gaat Putin ook door...

Vicieuze cirkel helaas....
Zijn leger slaat momenteel op de vlucht en zijn backup leger staat grotendeels ergens anders aan de grens.

Oekraïne vecht voor zijn bestaan.

Poetin probeert echt alle middelen in zijn macht om te rekken.
Maar het heeft weinig tot geen effect, eerst trok men terug in het noorden, daarna ging men in het oosten in de aanval, door hun sterkste tactiek te gebruiken de hele linie bombarderen met artillerie toen kroop men vooruit.
Zoals je nu merkt heeft Oekraïne daar een antwoord op gevonden en is deze nu aan het uit buiten, zorg dat de aanvoer stopt, zorg dat de munitie word opgeblazen.
Rusland moet nu een backup leger inschakelen en wapens en munitie inkopen bij andere landen..
We hebben het over Rusland, schijnbaar is dus heel veel verkocht door de legerleiding aangezien ze van alles en nog wat kwijt zijn en steeds vaker ouder en ongetest materiaal naar het front sleept.

Ondertussen claimt Moskou een 4 tal regios het probleem daarvan is dat Oekraïne nu zo snel oprukt dat de Doema problemen heeft met de grens trekken zodat ze hun goedkeurende stempel er op kunnen zetten.

Hun backup leger is grotendeels gevlucht krijg slecht metriaal mee geen winterkleding en medische spullen en ze moeten dus zelf hun eigen shit kopen.

Poetin heeft ontzettend veel troeven verspeeld en binnekort zit hij zonder..

En dan... Tja wie weet.

Nuken is geen optie.
Chemische wapens is geen optie.

Zodra 1 van de 2 maar word gebruikt is het een einde van Rusland zelf.

Ja Europa en de vs geven veel wapens weg.. maar over het algemeen veel ouder metriaal aangezien het Oekraïense leger daar al de kennis van heeft plus ze kunnen dit goed gebruiken.

Een NATO heeft namelijk wel een enorme troef achter de hand wat Rusland al bijna niet meer heeft althans niet goed bruikbaar, en dat is een gigantische luchtvloot.
En zeevloot.

Plus er kunnen zeer vlot een behoorlijk leger opgetrommeld worden er is een standby leger van 40.000 man..

Je zal denken maar dat zijn er maar 40.000 maar dit zijn 40.000 die goed bewapend zijn en ook enorm goed materiaal beschikt dat men zowel overdag als mogelijk snachts kan vechten.

Natuurlijk hoopt iedereen natuurlijk dat dit nooit zal gebeuren maar met een ex Sovjet randdebiel die geen zak geeft om zijn eigen of andermans volk weet je het nooit.

Aangezien hij al zat dreigende taal uit slaat naar alles en iedereen die niet met hem eens is dat hij zijn buurland binnen valt.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 5 oktober 2022 @ 00:02:03 #89
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206207814
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 22:54 schreef weetjewel5 het volgende:
[ twitter ]
Yeah 8-)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206208018
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 5 oktober 2022 @ 06:50:52 #91
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206208372
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:32 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Andersom als Oekraine wint worden die 4 regio's verkracht EN uitgemoord.
Is dat wat jij wil?

Enige mogelijkheid: 4 regio's + Krim bij Rusland, flink niemandsland ertussen en herstellen.
Sure..
Probleempje Oekraïners gaan hier niet mee akkoord.

Mocht het zo door gaan zal (gok ik) de Russen en pro Russen over de grens gezet worden.


Wat je hier boven aan geeft zal de NATO ook in verkeerde keelgat schieten en kan Oekraïne eventuele samenwerking en herstel etc etc compleet vergeten.


Maar zover zijn ze nog lang niet.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 5 oktober 2022 @ 06:55:01 #92
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206208377
Kaliningrad is ondertussen ook opgesplitst de Chechen en polen hebben gestemd en land zal worden opgedeeld in een Tsjechisch gedeelten en een gedeelte van polen, ook bemoeien de Duitsers er mee maar die waren te laat om te stemmen.
https://kafkadesk.org/202(...)tion-of-kaliningrad/
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206208385
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:50 schreef theguyver het volgende:

[..]
Sure..
Probleempje Oekraïners gaan hier niet mee akkoord.

Mocht het zo door gaan zal (gok ik) de Russen en pro Russen over de grens gezet worden.

Wat je hier boven aan geeft zal de NATO ook in verkeerde keelgat schieten en kan Oekraïne eventuele samenwerking en herstel etc etc compleet vergeten.

Maar zover zijn ze nog lang niet.
NATO heeft geen reet meer in te brengen.
Degenen die de olie en gas beheren gaan dit uitspelen en opleggen en dat is de OPEC ism BRICS.
De meeste landen in de wereld hebben genoeg van bully USA en proberen onder hun invloed uit te komen.
Dus ik verwacht wel een aktie van de USA, net als die Nordstream stunt, om weer angst te zaaien.
Voor de rest gaan de Russen nooit en te nimmer meer weg uit Oekraine.
Of er moeten keiharden afspraken gemaakt worden die de Donbass mensen beschermen maar niemand gelooft dat walgelijke KIEV regime meer omdat de ultra nationalisten daar de scepter zwaaien.

pi_206208390
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:55 schreef theguyver het volgende:
Kaliningrad is ondertussen ook opgesplitst de Chechen en polen hebben gestemd en land zal worden opgedeeld in een Tsjechisch gedeelten en een gedeelte van polen, ook bemoeien de Duitsers er mee maar die waren te laat om te stemmen.
https://kafkadesk.org/202(...)tion-of-kaliningrad/
Goh wat lollig maar ondertussen zitten hun kinderen met dekentjes in de schoolbanken en vergaan van de kou.
Echt heeeeeel grappig joh...
https://www.reddit.com/r/(...)chool_is_giving_out/


[ Bericht 16% gewijzigd door Schaamlap op 05-10-2022 07:06:00 ]
  woensdag 5 oktober 2022 @ 07:31:21 #95
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206208484
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:57 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
NATO heeft geen reet meer in te brengen.
Degenen die de olie en gas beheren gaan dit uitspelen en opleggen en dat is de OPEC ism BRICS.
De meeste landen in de wereld hebben genoeg van bully USA en proberen onder hun invloed uit te komen.
Dus ik verwacht wel een aktie van de USA, net als die Nordstream stunt, om weer angst te zaaien.
Voor de rest gaan de Russen nooit en te nimmer meer weg uit Oekraine.
Of er moeten keiharden afspraken gemaakt worden die de Donbass mensen beschermen maar niemand gelooft dat walgelijke KIEV regime meer omdat de ultra nationalisten daar de scepter zwaaien.

-Knip-

Kiev heeft al even geleden dat Oekraïne met geen enkele deal vanuit Rusland akkoord gaat, ze proberen eerst de Russen er uit te knikkeren.

En dan zien ze wel verder.

En NATO kan wel degelijk dit soort afspraken maken, Oekraïne is namelijk afhankelijk van wapens en munitie van hun.
Wat denk je wat er gebeurt als alles stop gezet word.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 08:29:04 ]
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 5 oktober 2022 @ 07:35:58 #96
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206208516
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:59 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Goh wat lollig maar ondertussen zitten hun kinderen met dekentjes in de schoolbanken en vergaan van de kou.
Echt heeeeeel grappig joh...
https://www.reddit.com/r/(...)chool_is_giving_out/
Juist jah, dit filmpje laat duidelijk zien hoe heel Europa er bij dit.

Wie zegt dat de verwarming momenteel niet kapot is.

Over propaganda gesproken.

En hoe zit dat met dat enorme Russische leger.
Meerdere berichten melden dat er geen winter kleding meer is, dus hoe zit het straks met al die Russen in de kou, grote gok die gaan dit plunderen bij de bevolking.

De Russen krijgen momenteel een behoorlijk pak slaag en geen van de regionen is compleet in bezit van Rusland, en niemand wil zich er aan branden dit te erkennen.
Als je onderhandelen wil moet je eerst alles hebben waarmee je kan onderscheiden en niet een percentage er van.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206208532
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 07:31 schreef theguyver het volgende:

[..]
Tuurlijk joh, wat jij denkt/hoopt.

Kiev heeft al even geleden dat Oekraïne met geen enkele deal vanuit Rusland akkoord gaat, ze proberen eerst de Russen er uit te knikkeren.

En dan zien ze wel verder.

En NATO kan wel degelijk dit soort afspraken maken, Oekraïne is namelijk afhankelijk van wapens en munitie van hun.
Wat denk je wat er gebeurt als alles stop gezet word.
Dan is de oorlog voorbij want de Eu en de USA zullen eerst afspraken maken met Rusland en Oekraine.
pi_206208559
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 07:35 schreef theguyver het volgende:

[..]
Juist jah, dit filmpje laat duidelijk zien hoe heel Europa er bij dit.

Wie zegt dat de verwarming momenteel niet kapot is.

Over propaganda gesproken.

En hoe zit dat met dat enorme Russische leger.
Meerdere berichten melden dat er geen winter kleding meer is, dus hoe zit het straks met al die Russen in de kou, grote gok die gaan dit plunderen bij de bevolking.

De Russen krijgen momenteel een behoorlijk pak slaag en geen van de regionen is compleet in bezit van Rusland, en niemand wil zich er aan branden dit te erkennen.
Als je onderhandelen wil moet je eerst alles hebben waarmee je kan onderscheiden en niet een percentage er van.
Je kletst er weer lekker omheen.
We zullen zien wat er met de olieprijzen gebeurd na vandaag en met de benzine.
Vat olie is alweer omhoog gegaan dus ik verwacht weer dat de haaien flink hun prijzen gaan verhogen.
Dat betekent ook hogere voedselprijzen, energieprijzen etc etc.
Toch gezellig alle kindertjes in de kou? Om over de gepensioneerden maar te zwijgen.
Als ik al die alarmerende berichten hoor dan zijn er al veel mensen onder de armoede grens beland in Nederland en dit gaat nog veel erger worden.
Maar we offeren alles op hoor voor de USA en die idioten in Kiev. ^O^ ^O^ ^O^
pi_206208598
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 07:42 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Je kletst er weer lekker omheen.
We zullen zien wat er met de olieprijzen gebeurd na vandaag en met de benzine.
Vat olie is alweer omhoog gegaan dus ik verwacht weer dat de haaien flink hun prijzen gaan verhogen.
Dat betekent ook hogere voedselprijzen, energieprijzen etc etc.
Toch gezellig alle kindertjes in de kou? Om over de gepensioneerden maar te zwijgen.
Als ik al die alarmerende berichten hoor dan zijn er al veel mensen onder de armoede grens beland in Nederland en dit gaat nog veel erger worden.
Maar we offeren alles op hoor voor de USA en die idioten in Kiev. ^O^ ^O^ ^O^
Vervang USA en Kiev door Poetin. Jij wil maar niet zien wie hier de klootzak is, en dat is toch echt Poetin. Bijzonder, ik snap helemaal niks van mensen die dit niet zien.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 08:07:42 #100
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206208657
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 07:42 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Je kletst er weer lekker omheen.
We zullen zien wat er met de olieprijzen gebeurd na vandaag en met de benzine.
Vat olie is alweer omhoog gegaan dus ik verwacht weer dat de haaien flink hun prijzen gaan verhogen.
Dat betekent ook hogere voedselprijzen, energieprijzen etc etc.
Toch gezellig alle kindertjes in de kou? Om over de gepensioneerden maar te zwijgen.
Als ik al die alarmerende berichten hoor dan zijn er al veel mensen onder de armoede grens beland in Nederland en dit gaat nog veel erger worden.
Maar we offeren alles op hoor voor de USA en die idioten in Kiev. ^O^ ^O^ ^O^
Ik draai er niet omheen.

Rusland traint hun backup leger voor 2 weken en stuurt deze naar het front, vaak niet eens 2 weken aangezien ze op een aantal plekken behoorlijk klop krijgen.

Rusland offert alles op, hun geloofwaardigheid hun leger hun economie.

Denk je dat nog veel landen überhaupt nog zaken willen doen met een land wat alles aan elkaar liegt en andere landen bedreigd.

Hun leger word langzamerhand gedecimeerd, het aantal tanks is enorm geslonken hun luchtmacht en zeemacht ook, hun professionele is zwaar uitgedund en bestaat straks voor een gigantisch deel uit conscripts, en heel veel mensen vluchten het land uit.

Nee gaat prima..

Je leeft echt in een bizarre wereld.

Je hebt het over koude kinderen ergens in een school in Tsjechië Europa is groot dit is niet de enige school.

Ik heb ook wel eens in een klas gezeten omdat de verwarming er mee op hield dit is niet een compleet beeld voor de rest van Europa dit is een school.

En wat denk je van de oekrers die al poos zonder stroom zaten toen Rusland besloot om maar infrastructuur kan te leggen, lul raak mensen te vermoorden omdat leger ingepeperd is dat elke Oekraïner een nazi is.
Worden gemarteld en vermoord.
Oh nee dat is propaganda, men vind steeds meer en meer aan wandaden van terug genomen geannexeerd gebied.

Misschien is verstandig om eens een bezoekje te brengen naar een Russische uithoek en niet Moskou, want die mensen daar leven ook erbarmelijk en dat niet alleen ze moeten nu hun mannen opofferen in deze door Rusland gestarte oorlog.

En worden over algemeen met beperkte training slecht uitgerust naar het front gestuurd.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 08:21:52 #101
485843 crew  Jippie
pi_206208761
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 00:11 schreef Summers het volgende:

[..]
Knap dat jij voor de komende 50 jaar weet wat Rusland gaat doen _O_
Zou je dit gejijbak achterwege willen laten?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 08:24:30 #102
485843 crew  Jippie
pi_206208788
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 06:24 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Ik heb zelden zulk kinderlijk gebrabbel gelezen als hier.

Totaal geen besef van geo-politiek.
Vandaag (als het goed is) gaat de Opec een vergadering houden waar naar alle waarschijnlijkhied Rusland en Saoedi Arabie een flinke reducering van de olie productie gaan aankondigen.
Dat betekent gigantische verhogingen.

En voor wie het nog steeds niet door heeft: die paar doden in Oekraine is niets voor die gasten.
Er is een veel groter conflict aan de gang namelijk: wie het straks voor het zeggen heeft in deze wereld.
USA of de BRICS landen.
Ik weet wel wie gaat winnen want BRICS groeit als kool en meer landen willen aansluiting, zeker na die stunt die de USA heeft uitgehaald met Nordstream.

Dus haal je kleding en dekens maar uit de kast want deze winter wordt het een beetje kouder dan we gewend zijn.
En denk dan ook even aan onze leiders die dit voor elkaar hebben gekregen en lekker in hun warme landhuizen zitten en die soldaten die nu kapot worden geschoten voor een geo-politiek spel.

https://www.reuters.com/b(...)ply-cuts-2022-10-04/
Zou je willen stoppen om kritiek op de user te uiten?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 08:30:45 #103
485843 crew  Jippie
pi_206208843
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 07:38 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Jij bent wel een apart type, niet?
Een aparte kijk op de wereld ook. Je bent vast het zonnetje in huis.
-graag ophouden met dit soort persoonlijke aanvallen -
pi_206208934

There aren't a lot of people that truly impress me, but 13 Year Old Faina Savenkova certainly does! Her story is amazing, as she tells it in a shy and humble way. Her parents should be proud! While most 13 year old kids in America are worried about if their iPhone battery will last until the end of the school day, this 13 year old girl considers if she's going to be murdered before her school school day is over for speaking out against the Ukrainian bombings of women and Children in the Donbass.

Dus dit meisje staat op de dodenlijst met meer dan 326 kinderen omdat ze een brief aan de VN had geschreven. Fijn dat Kiev regime.
pi_206208988
quote:
Moskou waarschuwt voor directe oorlog tussen VS en Rusland

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO dichterbij brengt. Dat beklemtoonde de Russische gezant Konstantin Vorontsov van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op een vergadering van de VN in New York.

De VS leveren niet alleen wapens aan Oekraïne, maar geven volgens Vorontsov ook belangrijke inlichtingen die de strijd bloediger en langer maken. De Amerikaanse regering heeft volgens de Russische lezing direct partijen ingeschakeld die deelnemen aan de oorlog.

Dinsdag nog stelde de Amerikaanse regering nog eens 625 miljoen dollar extra beschikbaar aan de Oekraïense strijdkrachten. De bedragen die in Oekraïne worden gepompt zijn zelfs voor Amerikaanse waarnemers "historisch".

https://www.msn.com/nl-be(...)4cc49f0ecdafb1e180c3
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 08:57:02 #106
5428 crew  miss_sly
pi_206209001
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 08:54 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Het maakt de strijd niet per se bloediger en langer, maar dringt de Russen uit allerlei plaatsen die ze bezet hielden. Dat is natuurlijk vrij pijnlijk.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 5 oktober 2022 @ 08:59:12 #107
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206209026
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 08:45 schreef Schaamlap het volgende:

There aren't a lot of people that truly impress me, but 13 Year Old Faina Savenkova certainly does! Her story is amazing, as she tells it in a shy and humble way. Her parents should be proud! While most 13 year old kids in America are worried about if their iPhone battery will last until the end of the school day, this 13 year old girl considers if she's going to be murdered before her school school day is over for speaking out against the Ukrainian bombings of women and Children in the Donbass.

Dus dit meisje staat op de dodenlijst met meer dan 326 kinderen omdat ze een brief aan de VN had geschreven. Fijn dat Kiev regime.
Linkje naar de lijst?

Nevermind heb al gevonden.

[ Bericht 1% gewijzigd door theguyver op 05-10-2022 09:05:21 ]
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206209046
quote:
7s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 08:57 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Het maakt de strijd niet per se bloediger en langer, maar dringt de Russen uit allerlei plaatsen die ze bezet hielden. Dat is natuurlijk vrij pijnlijk.
Idd maar dat was te voorzien als maar een bepaald aantal troepen tot je beschikking hebt en geen rerserves kan aanvoeren.
Maar dat is nu veranderd.
Ik vermoed dat over een maand de 4 regios weer van Rusland zijn.
Denk ook dat de Russen nu behoorlijk pissed zijn (ook vanwege die Nordstrom acties) en verder zullen aanvallen maar dat is giswerk natuurlijk.
pi_206209050
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 08:59 schreef theguyver het volgende:

[..]
Linkje naar de lijst?
Als je het filmpje bekijkt dan hoor je dat vanzelf.
pi_206209060

Deze Deense marine meneer heeft heel veel achtergrondonderzoek gedaan naar de nord stream explosies en zijn conclusies zullen je verbazen.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 09:06:08 #111
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206209089
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:01 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Als je het filmpje bekijkt dan hoor je dat vanzelf.
Heb al en, kan je even aanwijzen waar ze staat?
https://myrotvorets.center/
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206209122
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:02 schreef Glazenmaker het volgende:

Deze Deense marine meneer heeft heel veel achtergrondonderzoek gedaan naar de nord stream explosies en zijn conclusies zullen je verbazen.
Zijn conclusie klopt van geen kanten.
Volgens hem denken de Russen: onze strategie om de gas toevoer te knijpen werkt niet en dus blazen ze een pijpleiding op VOL met gas en steken zichzelf nog meer in de schulden.
Nee gaat er bij mij niet in.
pi_206209149
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:12 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Zijn conclusie klopt van geen kanten.
Volgens hem denken de Russen: onze strategie om de gas toevoer te knijpen werkt niet en dus blazen ze een pijpleiding op VOL met gas en steken zichzelf nog meer in de schulden.
Nee gaat er bij mij niet in.
Dat is niet wat hij zegt :W
pi_206209152
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:06 schreef theguyver het volgende:

[..]
Heb al en, kan je even aanwijzen waar ze staat?
https://myrotvorets.center/
Ga zelf maar op onderzoek uit zou ik zeggen maar alleen al de begin pagina is walgelijk.
Geeft gelijk aan wat voor soort figuren deze site beheren.

Ook wel interessant is de rechter bovenhoek waar staat:
Langley, VA, USA
Warszawa, Polska
official@myrotvorets.center

Langley... wie zitten daar ook alweer??? En dan nog beweren dat de USA niet diep betrokken is bij dit conflict.
pi_206209183
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Dat is niet wat hij zegt :W
Zeker wel. Hij herhaalt ook steeds dat Rusland de oorlog gaat verliezen. Knap van hem om dat nu al te weten.
Dus mijn conclusie is dat deze meneer door de CIA wordt betaald om dit soort "conclusies" te verspreiden over het internet.
pi_206209216
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:16 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Ga zelf maar op onderzoek uit zou ik zeggen maar alleen al de begin pagina is walgelijk.
Geeft gelijk aan wat voor soort figuren deze site beheren.

Ook wel interessant is de rechter bovenhoek waar staat:
Langley, VA, USA
Warszawa, Polska
official@myrotvorets.center

Langley... wie zitten daar ook alweer??? En dan nog beweren dat de USA niet diep betrokken is bij dit conflict.
Wie doet dat?

quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:21 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Zeker wel. Hij herhaalt ook steeds dat Rusland de oorlog gaat verliezen. Knap van hem om dat nu al te weten.
Dus mijn conclusie is dat deze meneer door de CIA wordt betaald om dit soort "conclusies" te verspreiden over het internet.
Ook dit zegt hij niet. :|W

Als je moeite hebt met de Engelse taal, dan kan ik je ook wel de hoofdpunten geven hoor. B:)B :!
pi_206209325
https://www.aljazeera.com(...)ng-pro-russia-voices

“Peacemaker’s creators showed that violation of privacy and confidentiality of personal data, arbitrary public accusations, often of large groups of people, including journalists, of certain transgressions or crimes against the state, readiness to expose them to risks are not just tolerated by the state, but also supported by some government figures,” Maksym Butkevych, coordinator of the No Borders Project rights group in Kyiv, told Al Jazeera.
Ukraine’s then-President Petro Poroshenko called the leak a “big mistake”.
Peacemaker announced its shutdown but reopened within days – with an expanded list of journalists.
“We wrote a letter to President Poroshenko on this specific matter, but have never received a response,” Gulnoza Said of the Committee to Protect Journalists, a US-based group, told Al Jazeera. “This practice, which still persists in Ukraine, puts journalists at risk and must be stopped, their names taken off the list.”

But some of Peacemaker’s victims are hardly part of a pro-Putin crowd.

Last August, Peacemaker accused Svetlana Alexievich, a Nobel Prize-winning Belarussian writer and Kremlin critic, of “inciting inter-ethnic division” after she mentioned the ethnic Ukrainians who helped German Nazis kill Jews during World War II.

After threats from far-right groups, Alexievich cancelled her speech in the southern city of Odessa.

IT expert Andriy Munchuk was blacklisted in October as one of 500 public servants who happened to be ethnic Hungarians and received Hungarian passports.

Ukraine forbids double citizenship, and Peacemaker branded them “separatists” and “traitors”.

Minchuk said since then, border guards stop and search him every time he crosses the Ukraine-Hungary border in his home region of Transcarpathia.
pi_206209357
NIEUWS.
-----------------
Putin approved the ratification of the agreement on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into the Russian Federation.
https://t.me/intelslava/3(...)hU6J7MZCa7V0ESlPwyIM
-------------------
Putin signed laws on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into Russia (laws on the ratification of treaties on accession and federal constitutional laws on admission as subjects of the Federation)
https://t.me/intelslava/3(...)i8fcZHmORwp3iy2K3liY

Zie kaartje wat de grenzen zijn/worden van de 4 regio's.
pi_206209510
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:00 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Idd maar dat was te voorzien als maar een bepaald aantal troepen tot je beschikking hebt en geen rerserves kan aanvoeren.
Maar dat is nu veranderd.
Ik vermoed dat over een maand de 4 regios weer van Rusland zijn.
Denk ook dat de Russen nu behoorlijk pissed zijn (ook vanwege die Nordstrom acties) en verder zullen aanvallen maar dat is giswerk natuurlijk.
Zijn ze boos op zichzelf?
pi_206209527
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 08:45 schreef Schaamlap het volgende:

There aren't a lot of people that truly impress me, but 13 Year Old Faina Savenkova certainly does! Her story is amazing, as she tells it in a shy and humble way. Her parents should be proud! While most 13 year old kids in America are worried about if their iPhone battery will last until the end of the school day, this 13 year old girl considers if she's going to be murdered before her school school day is over for speaking out against the Ukrainian bombings of women and Children in the Donbass.

Dus dit meisje staat op de dodenlijst met meer dan 326 kinderen omdat ze een brief aan de VN had geschreven. Fijn dat Kiev regime.
Waar is die brief, waar is die dodenlijst?
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 5 oktober 2022 @ 10:03:17 #121
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206209597
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:56 schreef The_End het volgende:

[..]
Waar is die brief, waar is die dodenlijst?
Die sneue steek naar kinderen in de VS ook weer. Zegt alles over die drek.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:05:59 #122
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206209619
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:56 schreef The_End het volgende:

[..]
Waar is die brief, waar is die dodenlijst?
https://myrotvorets.center/

Een site die oorlogsmisdaden in Oekraïne onderzoekt.

Althans dat is wat ik er uit opmaak, maar goed ben nog bezig met vertalen.

Kan de persoon in kwestie of u überhaupt geen van de kinderen vinden.

Tenzij ik de verkeerde site heb maar naar deze werd ik doorgelinkt.
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 5 oktober 2022 @ 10:20:31 #123
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206209725
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:21 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Zeker wel. Hij herhaalt ook steeds dat Rusland de oorlog gaat verliezen. Knap van hem om dat nu al te weten.
Dus mijn conclusie is dat deze meneer door de CIA wordt betaald om dit soort "conclusies" te verspreiden over het internet.
Hey ik word weer gelinkt aan de CIA. :D

Nice doe ik dus schijnbaar fantastisch dat ik daar aan gelinkt word, CIA agent of iets word je namelijk niet zomaar.

Thx.
Plus ik sta nu 3-2 voor op mijn zeer gewaardeerde andere user A-tuinhek.

En weer on-topic.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206209757
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:42 schreef Schaamlap het volgende:
NIEUWS.
-----------------
Putin approved the ratification of the agreement on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into the Russian Federation.
https://t.me/intelslava/3(...)hU6J7MZCa7V0ESlPwyIM
-------------------
Putin signed laws on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into Russia (laws on the ratification of treaties on accession and federal constitutional laws on admission as subjects of the Federation)
https://t.me/intelslava/3(...)i8fcZHmORwp3iy2K3liY

Zie kaartje wat de grenzen zijn/worden van de 4 regio's.
Waarom post je deze linkdump? - Knip-

[ Bericht 1% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 10:42:14 ]
pi_206209819
NIEUWS
-------------
Vladimir Putin today may address the nation to change the status of the special operation - source Readovka

The President may issue a new address to the nation today. According to the source of Readovka, it will concern the change in the status of the special operation.

Security Council Secretary Patrushev said that in Crimea, due to the increased level of terrorist threats, security gaps must be immediately eliminated there. The head of the Crimea, Sergei Aksyonov, in turn, previously suggested that after the accession of new regions to Russia, a counter-terrorist operation would be carried out there.
https://t.me/intelslava/3(...)lLF7MARKzUR2HLq-sfFY
pi_206209832
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:20 schreef theguyver het volgende:

[..]
Hey ik word weer gelinkt aan de CIA. :D

Nice doe ik dus schijnbaar fantastisch dat ik daar aan gelinkt word, CIA agent of iets word je namelijk niet zomaar.

Thx.
Plus ik sta nu 3-2 voor op mijn zeer gewaardeerde andere user A-tuinhek.

En weer on-topic.
Uhhhhhhhh nee dus.
Totaal verkeerd begrepn.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 10:41:42 #127
485843 crew  Jippie
pi_206209950
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Waarom post je deze linkdump? Moet iemand het voor je vertalen?
-Deze opmerking is niet nodig-
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 10:44:19 #128
485843 crew  Jippie
pi_206209985
pi_206210106
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:41 schreef Jippie het volgende:

[..]
-Deze opmerking is niet nodig-
Beetje flauw weer hoor. Wilde na mijn ban behulpzaam terugkomen en dan is het weer niet goed. Het is niet alsof die opmerking uit het niets komt.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 10:57:26 #130
485843 crew  Jippie
pi_206210135
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Schaamlap linkt deze meneer aan de CIA op basis van dingen die hij niet eens gezegd heeft. Bijvoorbeeld dat Oekraïne de oorlog zeker weten gaat winnen, terwijl youtube meneer zegt dat de VS momenteel aan de winnende kant staat. Moeilijk te ontkennen na weken van onophoudelijk terugtrekken door Rusland en steeds harder geroep over nukes. Klein stukje nuance en totaal verschillende boodschap.

Ook in deze post lijkt hij totaal de argumentatie gemist te hebben.
[..]
Terwijl de daadwerkelijke argumentatie is: er zijn 3 positieve gevolgen voor Rusland.
- Meer onzekerheid op de energie markt, waaronder in de alternatieven voor Russisch gas
- Angst in de omringende landen
- Verrassend veel Duitsers geven de VS hier de schuld van en als dat idee gemeengoed wordt is het een gevaar voor de eenheid in het westen

Bovendien is het opblazen van zo'n pijpleiding zeker een escalatie, maar minder ver dan weer het dreigen met of inzetten van nukes, wat de laatste tijd vaker op tafel ligt.

Ook Amerika en bijvoorbeeld Oekraïne hebben volgens de youtuber en mij de mogelijkheid en zelfs belang om de boel te saboteren, maar er zijn manieren met dezelfde pluspunten, zonder de negatieve kanten hierboven. Vandaar dat het waarschijnlijk is dat het de Russen waren.

Ik snap dat Engels niet de eerste taal is voor de meesten hier, vandaar dat ik Schaamlap en de rest graag help met de nuances van een artikel hoor. Wellicht dat een wat beter begrip van de situatie iedereen helpt om in harmonie schurkenstaat Rusland te veroordelen.
[ afbeelding ]
Op houden met het voor elkaar invullen, hoewel ik de moeite om iets te posten respecteer, draagt het commentaar leveren op users geen zinvolle bijdrage tot de discussie.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 10:58:23 #131
485843 crew  Jippie
pi_206210149
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:55 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Beetje flauw weer hoor. Wilde na mijn ban behulpzaam terugkomen en dan is het weer niet goed. Het is niet alsof die opmerking uit het niets komt.
We gaan gewoon met een schone lei beginnen, ouwe koeien laten we gewoon in de sloot liggen.
pi_206210186
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:57 schreef Jippie het volgende:

[..]
Op houden met het voor elkaar invullen, hoewel ik de moeite om iets te posten respecteer, draagt het commentaar leveren op users geen zinvolle bijdrage tot de discussie.
Wat vul ik daar voor de ander in?
pi_206210197
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 10:50 schreef Glazenmaker het volgende:
Vandaar dat het waarschijnlijk is dat het de Russen waren.
Voor de rest ga ik er niet eens op in.
Allemaal gespeculeer in de ruimte dat Rusland de oorlog verliest, dat het in Russisch voordeel is om angst te zaaien bij de omliggende landen (ik denk niet dat er ook iemand in de EU wakker heeft gelegen van de opgeblazen pijplijn die de Russen miljoenen heeft gekost).
De alternatieven op de energiemarkt worden al aangegrepen door het Westen maar dat lukt allemaal niet zo best en "verrassend" geven de Duitsers de schuld aan de USA.
Nou allemaal echt verassend hoor.
Ja de alternatieven voor gas aan de EU zijn een beetje mager vandaar dat er stemmen opgingen om die pijpleidingen maar weer open te zetten en hupla... opeens knallen ze uit elkaar.
Dus wie profiteert hiervan het meeste? De USA.
Wat het nukes verhaal betreft: dat zal alleen gebruikt worden als de Russische bestaansmogelijkheid in gevaar komt, iets wat de USA ook al jaren verkondigd, dus niets nieuws onder de zon.

Voor de rest: we zullen wel zien wat het allemaal gaat opleveren voor de grootmachten.
Maar de EU is de sufferd die in het midden zit en zich niet durft te uiten omdat anders Sleepy Joe boos wordt.
En demente mensen kunnen vreemde dingen doen.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 11:03:53 #134
485843 crew  Jippie
pi_206210206
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:01 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Wat vul ik daar voor de ander in?
Schaamlap linkt deze meneer aan de CIA op basis van dingen die hij niet eens gezegd heeft.

Misschien reageer ik iets te fanatiek maar het onderling gebash moet gewoon over zijn.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 5 oktober 2022 @ 11:07:20 #135
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_206210229
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:03 schreef Jippie het volgende:

[..]
Schaamlap linkt deze meneer aan de CIA op basis van dingen die hij niet eens gezegd heeft.

Misschien reageer ik iets te fanatiek maar het onderling gebash moet gewoon over zijn.
Gaan ook weer bans voor vallen als het doorgaat.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_206210257
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:03 schreef Jippie het volgende:

[..]
Schaamlap linkt deze meneer aan de CIA op basis van dingen die hij niet eens gezegd heeft.

Misschien reageer ik iets te fanatiek maar het onderling gebash moet gewoon over zijn.
Ik quote wat hij zegt en vertaal wat er daadwerkelijk in het filmpje werd gezegd. Dat is wat anders dan voor de ander invullen. Voor de ander invullen is: oh je vindt vodka lekker, dus je moet ook wel voor de Russische invasie zijn.

Ik begin steeds meer te zien dat bnw andere regels heeft, maar je niet eens een user mag verbeteren die net heeft laten zien dat hij iets niet begrepen heeft, dan ben je niet meer bezig met waarheidsvinding. Is trouwens niet de eerste keer dat je er een nogal bijzondere manier van mijn posts omschrijven op nahoud.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 11:16:45 #137
485843 crew  Jippie
pi_206210320
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:10 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Ik quote wat hij zegt en vertaal wat er daadwerkelijk in het filmpje werd gezegd. Dat is wat anders dan voor de ander invullen. Voor de ander invullen is: oh je vindt vodka lekker, dus je moet ook wel voor de Russische invasie zijn.

Ik begin steeds meer te zien dat bnw andere regels heeft, maar je niet eens een user mag verbeteren die net heeft laten zien dat hij iets niet begrepen heeft, dan ben je niet meer bezig met waarheidsvinding. Is trouwens niet de eerste keer dat je er een nogal bijzondere manier van mijn posts omschrijven op nahoud.
Dan zullen je opmerkingen waarschijnlijk iets te persoonlijk gericht zijn naar mijn idee. Ik kan het verkeerd zien, maar probeer dan duidelijk weer te geven dat het geen bashing op een user is.

Wat betreft of iemand iets niet snapt of wil snappen, laat die invulling achterwege en de keuze aan iemand zelf.

Mensen mogen een andere mening/visie er op na houden. Niemand hoeft hier zieltjes te redden en op zendelingenwerk te gaan.

Dus voer een discussie op de inhoud maar respecteer het ook als iemand bij zijn eigen mening/visie blijft.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 11:29:11 #138
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206210458
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:16 schreef Jippie het volgende:

[..]
Dan zullen je opmerkingen waarschijnlijk iets te persoonlijk gericht zijn naar mijn idee. Ik kan het verkeerd zien, maar probeer dan duidelijk weer te geven dat het geen bashing op een user is.

Wat betreft of iemand iets niet snapt of wil snappen, laat die invulling achterwege en de keuze aan iemand zelf.

Mensen mogen een andere mening/visie er op na houden. Niemand hoeft hier zieltjes te redden en op zendelingenwerk te gaan.

Dus voer een discussie op de inhoud maar respecteer het ook als iemand bij zijn eigen mening/visie blijft.
Sure, die CIA link zag ik als een compliment hoor maar goed, back on-topic.

Interessant filmpje over de regio waar Oekraïne nu oprukt.
Gisteren gaf ik al aan dat de grote brug kaduk is.
De regio word opgesplitst door een andere rivier, dit zou dus betekenen dat 5 bataljons dus echt ingesloten zitten.
Deze gast in filmpje legt uit hoe.

Duurt maar 4min en geeft duidelijk uitleg wat de mogelijkheid is voor de ingesloten groep.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206210538
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:02 schreef Schaamlap het volgende:

[..]

Dus wie profiteert hiervan het meeste? De USA.
Correct, ik vind het wel vermakelijk dat de VS (meerdere malen) open en bloot hebben gezegd dat er geen Nord Stream meer zou zijn als Rusland Oekraïne binnen zou vallen. Een paar maanden later valt Rusland Oekraïne binnen, Nord Stream wordt opgeblazen en dan direct gaan wijzen naar Rusland, wat een grap De argumenten waarom Rusland dat gedaan zou hebben zoals meer onzekerheid op de energie markt en angst in de omringende landen zijn onlogisch want ze kunnen gewoon de kraan dichtdraaien voor hetzelfde effect.

Het was geen geheim dat Nord Stream voor de Amerikanen een doorn in het oog was en er vanaf wilde, Ze gaan nu fors profiteren doordat de EU nu nog meer afhankelijk wordt van de VS. Maar goed, als ze zichzelf graag voor de gek willen houden door te willen geloven dat de hoofdverdachte Rusland is moeten ze dat vooral doen.
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 11:37:19 #140
485843 crew  Jippie
pi_206210557
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:34 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Maar wat heeft dit te maken met mijn post? Ik post een Engels artikel waarin Pietje zegt: de aarde is rond. User 2 zegt vervolgens: Pietje is een CIA-agent want hij zegt dat de aarde plat is. Je kan alsnog hele respectvolle discussies houden over de vorm van de aarde, maar User 2 heeft het dan gewoon fout in die specifieke post over wat er gezegd is door Pietje en zijn conclusie over de CIA is op basis van dingen die Pietje niet had gezegd.
Zullen we deze discussie in FB voeren?
pi_206211056
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 11:36 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
Correct, ik vind het wel vermakelijk dat de VS (meerdere malen) open en bloot hebben gezegd dat er geen Nord Stream meer zou zijn als Rusland Oekraïne binnen zou vallen. Een paar maanden later valt Rusland Oekraïne binnen, Nord Stream wordt opgeblazen en dan direct gaan wijzen naar Rusland, wat een grap
Zoals ik eerder zei, had Putin zulke woorden gesproken op video zou het nu 2000% bewijs zijn dat de russen het gedaan hebben.
Ik vind het zelfs ineens opvallend stil geworden rond de Nord Streams. Waar blijven de media met het dagelijks herhalen wie het gedaan heeft ?Wat een uitgelezen kans om Rusland te blijven demoniseren ... en toch gebeurt het niet ?
In de VS gaat al stemmen op dat het opblazen van de Nord Streams "an opportunity" is om van energie te switchen.
Doet me denken aan Schwab die de pandemie "an opportunity" vond voor een Great Reset

quote:
De argumenten waarom Rusland dat gedaan zou hebben zoals meer onzekerheid op de energie markt en angst in de omringende landen zijn onlogisch want ze kunnen gewoon de kraan dichtdraaien voor hetzelfde effect.
Idd gewoon expliciet de kraan dicht draaien is een grote middelvinger naar EU dan deze stiekeme actie waar niemand verantwoordelijkheid voor opeist.

quote:
Het was geen geheim dat Nord Stream voor de Amerikanen een doorn in het oog was en er vanaf wilde, Ze gaan nu fors profiteren doordat de EU nu nog meer afhankelijk wordt van de VS.
VS wil er als winnaar uitkomen hé ... Europa op de knieën, en de oekrainers opofferen om Rusland te verzwakken, massaal hun IMC sponsoren met wapenleveringen enz enz

quote:
Maar goed, als ze zichzelf graag voor de gek willen houden door te willen geloven dat de hoofdverdachte Rusland is moeten ze dat vooral doen.
De mindset is al gezet ... geen argument dat daar nog tegenop kan
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 5 oktober 2022 @ 12:21:55 #142
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_206211087
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 09:42 schreef Schaamlap het volgende:
NIEUWS.
-----------------
Putin approved the ratification of the agreement on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into the Russian Federation.
https://t.me/intelslava/3(...)hU6J7MZCa7V0ESlPwyIM
-------------------
Putin signed laws on the admission of the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson regions into Russia (laws on the ratification of treaties on accession and federal constitutional laws on admission as subjects of the Federation)
https://t.me/intelslava/3(...)i8fcZHmORwp3iy2K3liY

Zie kaartje wat de grenzen zijn/worden van de 4 regio's.
welk kaartje? (ik heb geen Telegram)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_206211109
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Zoals ik eerder zei, had Putin zulke woorden gesproken op video zou het nu 2000% bewijs zijn dat de russen het gedaan hebben.
Ik vind het zelfs ineens opvallend stil geworden rond de Nord Streams. Waar blijven de media met het dagelijks herhalen wie het gedaan heeft ?Wat een uitgelezen kans om Rusland te blijven demoniseren ... en toch gebeurt het niet ?
In de VS gaat al stemmen op dat het opblazen van de Nord Streams "an opportunity" is om van energie te switchen.
Doet me denken aan Schwab die de pandemie "an opportunity" vond voor een Great Reset
[..]
Idd gewoon expliciet de kraan dicht draaien is een grote middelvinger naar EU dan deze stiekeme actie waar niemand verantwoordelijkheid voor opeist.
[..]
VS wil er als winnaar uitkomen hé ... Europa op de knieën, en de oekrainers opofferen om Rusland te verzwakken, massaal hun IMC sponsoren met wapenleveringen enz enz
[..]
De mindset is al gezet ... geen argument dat daar nog tegenop kan
Hier wordt even goed uitgelegd door middel van feiten en grafieken wie het meeste baat heeft bij de vernietiging van de pijpleidingen.
An analysis of the geopolitics behind the proxy war in Ukraine, from Russia's oil and gas exports and the Nord Stream pipelines to Washington's strategy to prevent Eurasian integration and keep Germany's economy dependent on the US.
pi_206211237

Watch what happens when someone accidentally makes sense on the mainstream media! Economist Jeffrey Sachs tells Bloomberg that it is only logical to conclude that the U.S. had something to do with the Nord Stream pipeline and the anchors lose their mind. They say that they don't want a little thing like evidence to get in the way of their narrative! Of course not!

Ja je leest er niet zo veel over in de kranten terwijl dit de grootste ecologische terreur daad van de eeuw is.
Hoe zou dat nu toch zo komen?
pi_206211283
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Ik vind het zelfs ineens opvallend stil geworden rond de Nord Streams.
Dat is mij ook opgevallen idd.
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
  woensdag 5 oktober 2022 @ 12:50:39 #146
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_206211322
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:46 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
Dat is mij ook opgevallen idd.
Misschien zijn ze stuk?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_206211335
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:46 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
Dat is mij ook opgevallen idd.
Er zal toch geen censuur worden gepleegd in het Westen????!!!! Nee toch!!! Dat kan toch helemaal niet in Democratische landen??!!! (sarcasme knop uit) _O- _O- _O-
pi_206211439
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:52 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Er zal toch geen censuur worden gepleegd in het Westen????!!!! Nee toch!!! Dat kan toch helemaal niet in Democratische landen??!!! (sarcasme knop uit) _O- _O- _O-
Ah ja het is vast CENSUUR!!! :D
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_206211488
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:52 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Er zal toch geen censuur worden gepleegd in het Westen????!!!! Nee toch!!! Dat kan toch helemaal niet in Democratische landen??!!! (sarcasme knop uit) _O- _O- _O-
Aangezien Rusland hier wordt gezien als een echte democratie zal niemand hier ontkennen dat er geen censuur bestaat in democratische landen.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 13:17:47 #150
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206211585
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:46 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
Dat is mij ook opgevallen idd.
Lastig verhaal als een pijpleiding onder een lading plomp ligt speculeren over en weer.

Wat voor nieuws kan er nog naar buiten gebracht worden dan dat de gas nu op is althans de buizen zullen nu vol met water gelopen zijn.

Ik verwacht dat men nu pas met geavanceerde dui apparaat naar toe kan worden gegaan om spul mogelijk te fixen.

En nogmaals het ligt relatief diep onder water word heel lastig om bewijs materiaal naar boven te halen.
https://fd.nl/bedrijfslev(...)r-lekken-nord-stream

Veel belangrijker is dat Tsjechië een bierleiding aan het aanleggen is naar hun net geannexeerde stuk land
https://9gag.com/gag/armerOy?ref=android
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206211613
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:17 schreef theguyver het volgende:

[..]
Lastig verhaal als een pijpleiding onder een lading plomp ligt speculeren over en weer.

Wat voor nieuws kan er nog naar buiten gebracht worden dan dat de gas nu op is althans de buizen zullen nu vol met water gelopen zijn.

Ik verwacht dat men nu pas met geavanceerde dui apparaat naar toe kan worden gegaan om spul mogelijk te fixen.

En nogmaals het ligt relatief diep onder water word heel lastig om bewijs materiaal naar boven te halen.
https://fd.nl/bedrijfslev(...)r-lekken-nord-stream
Sinds wanneer is er bewijs nodig om de schuld bij Rusland te leggen ?
Die is nieuw ...
Daarom verbaast het mij dat zo stil is rond de Nord Streams. Is toch buitenkansje om weer vingertje te wijzen ? En nu gebeurt er niets :?
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211636
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:20 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Daarom verbaast het mij dat zo stil is rond de Nord Streams. Is toch buitenkansje om weer vingertje te wijzen ? En nu gebeurt er niets :?
Goed punt. Normaalgesproken zou dit uit den treuren dagelijks herhaald worden in de media, nu weinig. Dit is verdacht.
pi_206211681
Maar waar leiden jullie dan uit af dat er niet over geschreven wordt? Er is dagenlang uitgebreid over geschreven en het wachten is nu op de uitslag van het onderzoek daarnaar? Of moet er iedere dag gespeculeerd blijven worden of zo?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_206211720
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:18 schreef UncleScorp het volgende:
quote:

Op woensdag 5 oktober 2022 11:36 schreef CryptoPunk het volgende:
-------------------------------------
De argumenten waarom Rusland dat gedaan zou hebben zoals meer onzekerheid op de energie markt en angst in de omringende landen zijn onlogisch want ze kunnen gewoon de kraan dichtdraaien voor hetzelfde effect.
-------------------------------------

Idd gewoon expliciet de kraan dicht draaien is een grote middelvinger naar EU dan deze stiekeme actie waar niemand verantwoordelijkheid voor opeist.
Ik wil er graag nog aan toevoegen dat de VS en de EU aan het begin van deze oorlog elk apart met Rusland aan het onderhandelen was. En dat dat op een gegeven moment veranderde, de EU ging zich meer achter de VS scharen. Vervolgens had Rusland gezegd dat ze niet meer met de EU zullen praten, maar alleen nog rechtstreeks met de VS.

De EU is door de VS aan de leiband gezet, en Rusland had besloten om de EU niet te gebruiken als middel om de VS te dwarsbomen.

En sindsdien is Rusland alles wat de EU doet telkens weer aan het vergoelijken, nooit een rechtstreekse aanval. Rechtstreekse aanvallen gaan alleen naar de VS, of naar 'het Westen', waar Poetin ook de VS mee bedoelt, met de EU aan de leiband.

Rusland zoekt geen ruzie met de EU, dat is 100% duidelijk. Rusland doet er werkelijk alles aan om de deur met de EU open te houden, zelfs als het risico bestaat dat de VS er een voordeeltje uit sleept.

En met die houding van Rusland ten opzichte van de EU, is het heel, heel onwaarschijnlijk dat Rusland dit gedaan heeft. ALS Rusland het werkelijk gedaan heeft, dan is dit het allereerste ding in deze oorlog dat Rusland expliciet heeft gedaan om de EU te beschadigen.

Daarom vind ik het onwaarschijnlijk. Als beschadiging schaadt het de EU amper, nadat de EU zichzelf al de schade van het niet kopen van Russisch gas had aangedaan. Voor een 'statement' vanuit Rusland is het gewoon erg mager.

Dan zou het misschien nog een waarschuwing kunnen zijn voor de EU, terrorisme dus. Maar een waarschuwing waartegen? Wat voor ding dat de EU planned om te gaan doen, is zo schadelijk voor Rusland dat het zijn voornemens om de EU niet al te hard aan te pakken uit de deur gooit, en naar terrorisme zou grijpen? En welke halfgare terrorist blaast iets op en vertelt dan niet dat hij het was en waarom hij het gedaan heeft?

[ Bericht 1% gewijzigd door RetepV op 05-10-2022 13:37:04 ]
pi_206211726
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:26 schreef Kijkertje het volgende:
Maar waar leiden jullie dan uit af dat er niet over geschreven wordt? Er is dagenlang uitgebreid over geschreven en het wachten is nu op de uitslag van het onderzoek daarnaar? Of moet er iedere dag gespeculeerd blijven worden of zo?
Dan zouden er wel dagelijks verdachtmakingen of iets dergelijks gedaan worden.
pi_206211760
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:28 schreef RetepV het volgende:

[..]
Ik wil er graag nog aan toevoegen dat de VS en de EU aan het begin van deze oorlog elk apart met Rusland aan het onderhandelen was. En dat dat op een gegeven moment veranderde, de EU ging zich meer achter de VS scharen. Vervolgens had Rusland gezegd dat ze niet meer met de EU zullen praten, maar alleen nog rechtstreeks met de VS.

De EU is door de VS aan de leiband gezet, en Rusland had besloten om de EU niet te gebruiken als middel om de VS te dwarsbomen.

En sindsdien is Rusland alles wat de EU doet telkens weer aan het vergoelijken, nooit een rechtstreekse aanval. Rechtstreekse aanvallen gaan alleen naar de VS, of naar 'het Westen', waar Poetin ook de VS mee bedoelt, met de EU aan de leiband.

Rusland zoekt geen ruzie met de EU, dat is 100% duidelijk. Rusland doet er werkelijk alles aan om de deur met de EU open te houden, zelfs als het risico bestaat dat de VS er een voordeeltje uit sleept.

En met die houding van Rusland ten opzichte van de EU, is het heel, heel onwaarschijnlijk dat Rusland dit gedaan heeft. ALS Rusland het werkelijk gedaan heeft, dan is dit het allereerste ding in deze oorlog dat Rusland expliciet heeft gedaan om de EU te beschadigen.

Daarom vind ik het onwaarschijnlijk. Als beschadiging schaadt het de EU amper, nadat de EU zichzelf al de schade van het niet kopen van Russisch gas had aangedaan.

Dan zou het misschien nog een waarschuwing kunnen zijn voor de EU, terrorisme dus. Maar een waarschuwing waartegen? Wat voor ding dat de EU planned om te gaan doen, is zo schadelijk voor Rusland dat het zijn voornemens om de EU niet al te hard aan te pakken uit de deur gooit, en naar terrorisme zou grijpen? En welke halfgare terrorist blaast iets op en vertelt dan niet dat hij het was en waarom hij het gedaan heeft?
Dank voor -- een gemotiveerd antwoord :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:33:49 ]
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211804
twitter
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
pi_206211810
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:29 schreef weetjewel5 het volgende:

[..]
Dan zouden er wel dagelijks verdachtmakingen of iets dergelijks gedaan worden.
Dus omdat er niet dagelijks verdachtmakingen gepubliceerd worden bekennen ze schuld? Logisch!

Je hebt wel een vreemd beeld van goede journalistiek.

Nee neem dan Clayton Morris! Die heeft zijn oordeel al geveld! :D
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_206211853
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:34 schreef CryptoPunk het volgende:
[ twitter ]
Meer oorlog *O*
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211879
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:35 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Dus omdat er niet dagelijks verdachtmakingen gepubliceerd worden bekennen ze schuld? Logisch!

Je hebt wel een vreemd beeld van goede journalistiek.

Nee neem dan Clayton Morris! Die heeft zijn oordeel al geveld! :D
Ze bekennen niet per se schuld, het is verdacht. Elke aanslag, zeker op EU grondgebied, is normaalgesproken dagelijks nieuws.
pi_206211901
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:34 schreef CryptoPunk het volgende:
[ twitter ]
Oorlogshitsers. Iedereen die dat niet is is een poetinpijper.
pi_206211907
quote:
10s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:35 schreef Kijkertje het volgende:

[..]
Dus omdat er niet dagelijks verdachtmakingen gepubliceerd worden bekennen ze schuld? Logisch!

Je hebt wel een vreemd beeld van goede journalistiek.

Sja is es iets anders dan journalistiek met gewoon direct vingertje Rusland wijzen zondermeer.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211912
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:34 schreef CryptoPunk het volgende:
[ twitter ]
Ik vraag me af wie de Britten dan willen meenemen, om er voor te zorgen dat Oekraïne zal winnen?

Het laatste nieuws dat ik over Britland hoorde is dat ze geen vrienden meer hebben. :D

Overigens ben ik nog nooit zo snel klaar geweest met een nieuwe Britse premier. Wat een wetsvoorstel had die Truss ingediend, zeg. :+ Ze had beter meteen al het spaargeld van de gewone mensen naar de rijken over kunnen maken. Net als een pleister is het beter om hem er meteen in één ruk van af te trekken, dan is het snel over voor iedereen. :D
pi_206211913
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:38 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Meer oorlog *O*
Klein fapje gedaan! *O*
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/7s.gif[/img] Op dinsdag 11 oktober 2022 12:04 schreef Straatcommando. het volgende:
[..]
wat ben je toch ook een zielig figuur :')
  woensdag 5 oktober 2022 @ 13:44:53 #165
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_206211940
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:34 schreef CryptoPunk het volgende:
[ twitter ]
Niks over onderhandelingen , de-escaleren , niks . En daar krijgt ze dan een staande ovatie voor :N
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_206211946
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:42 schreef RetepV het volgende:

[..]
Ik vraag me af wie de Britten dan willen meenemen, om er voor te zorgen dat Oekraïne zal winnen?

Het laatste nieuws dat ik over Britland hoorde is dat ze geen vrienden meer hebben. :D
Eerst de oekrainers opofferen tot de laatste man, daarna zien we wel ...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211953
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:44 schreef Summers het volgende:

[..]
Niks over onderhandelingen , de-escaleren , niks . En daar krijgt ze dan een staande ovatie voor :N
Daarom :
MEER OORLOG *O*
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206211994
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:45 schreef UncleScorp het volgende:

[..]

Eerst de oekrainers opofferen tot de laatste man, daarna zien we wel ...
Precies. Vrijheid moet je winnen. En des te hoger de kosten van je vrijheid, des te meer iedereen die vrijheid zal waarderen. En des te minder kans dat het snel weer opnieuw mis zal gaan. Vrijheid moet eigenlijk nooit cadeau gegeven worden.
pi_206212043
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 12:52 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Er zal toch geen censuur worden gepleegd in het Westen????!!!! Nee toch!!! Dat kan toch helemaal niet in Democratische landen??!!! (sarcasme knop uit) _O- _O- _O-
Ik lees anders elke dag in de MSM over NS1 en 2. Daarnaast komt het op fora zoals Fok zeer vaak voorbij.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:34:46 ]
  woensdag 5 oktober 2022 @ 14:04:48 #170
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206212173
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:20 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Sinds wanneer is er bewijs nodig om de schuld bij Rusland te leggen ?
Die is nieuw ...
Daarom verbaast het mij dat zo stil is rond de Nord Streams. Is toch buitenkansje om weer vingertje te wijzen ? En nu gebeurt er niets :?
Sure wat moet men nu in het nieuws brengen dan?

Behalve speculatie?
Enige nieuws is dat Zweden en Denemarken er mee bezig zijn en Rusland word geweerd.

Oki dan gooi ik het volgende maar op.
Wit Rusland, misschien wel schuldig.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206212268

Ik volg dit kanaal sinds het begin van de oorlog.
Interessante geopolitieke analyses over de huidige stand van zaken met gemiddeld 3 updates per week.
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
  woensdag 5 oktober 2022 @ 14:16:09 #172
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206212295
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 13:44 schreef Summers het volgende:

[..]
Niks over onderhandelingen , de-escaleren , niks . En daar krijgt ze dan een staande ovatie voor :N
Hoe zie je dat gezien de situatie voor je dan?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206212305
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:13 schreef CryptoPunk het volgende:

Ik volg dit kanaal sinds het begin van de oorlog.
Interessante geopolitieke analyses over de huidige stand van zaken met gemiddeld 3 updates per week.
Brian ^O^
The Duran
Alexander Mercouris
Alex Christoforou
Gonzalo Lira II
c_/
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206212315
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:16 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Hoe zie je dat gezien de situatie voor je dan?
Er is dus geen alternatief dan voortzetting van de oorlog tot de laatste man voor jou ?
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206212417
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:17 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Er is dus geen alternatief dan voortzetting van de oorlog tot de laatste man voor jou ?
Rusland kan zich terugtrekken uit bezet gebied en de soevereiniteit van Oekraine respecteren. Enige andere optie (waar het nu op uit draait) is dat het Russische leger in Oekraine gedecimeerd wordt. 'tot de laatste man'.
pi_206212484
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:24 schreef The_End het volgende:

[..]
Rusland kan zich terugtrekken uit bezet gebied en de soevereiniteit van Oekraine respecteren. Enige andere optie (waar het nu op uit draait) is dat het Russische leger in Oekraine gedecimeerd wordt. 'tot de laatste man'.
yea right :')

Succes :Y)
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206212492
twitter
  woensdag 5 oktober 2022 @ 14:47:33 #178
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206212675
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:17 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Er is dus geen alternatief dan voortzetting van de oorlog tot de laatste man voor jou ?
Tuurlijk wel, Rusland kan er bijvoorbeeld voor kiezen de troepen terug te trekken.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 14:50:53 #179
485843 crew  Jippie
pi_206212715
Ook op de FP is er nieuws omtrent de Nord-Stream gasleidingen te vinden.

Estland eist 'onderwaterbewaking' door NAVO
pi_206212764
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:47 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Tuurlijk wel, Rusland kan er bijvoorbeeld voor kiezen de troepen terug te trekken.
Rusland gaat zich niet terugtrekken uit zijn eigen grondgebied.
pi_206212773
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:16 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Hoe zie je dat gezien de situatie voor je dan?
Rusland z’n zin geven, dat is redelijk duidelijk.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 14:58:14 #182
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206212783
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:55 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Rusland gaat zich niet terugtrekken uit zijn eigen grondgebied.
En wat maakt het volgens jou Russisch grondgebied?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206212789
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:55 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Rusland gaat zich niet terugtrekken uit zijn eigen grondgebied.
Waarom moeten andere landen oplossen dat Poetin zichzelf in een hoek heeft gemanoeuvreerd?

Als we ook maar iets geven om onze veiligheid of een wereld die veilig is van nucleaire oorlog, dan is wel het laatste wat we moeten doen schurkenstaten het idee geven dat chantage met die wapens werkt.
pi_206212814
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:58 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
En wat maakt het volgens jou Russisch grondgebied?
Dat Oekraïne de etnische Russen daar al jarenlang loopt te onderdrukken en af te slachten en de overgrote meerderheid zich heeft uitgesproken voor aansluiting bij Rusland.
pi_206212849
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:58 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Waarom moeten andere landen oplossen dat Poetin zichzelf in een hoek heeft gemanoeuvreerd?

Als we ook maar iets geven om onze veiligheid of een wereld die veilig is van nucleaire oorlog, dan is wel het laatste wat we moeten doen schurkenstaten het idee geven dat chantage met die wapens werkt.
Het enige werelddeel dat constant van de ene oorlog in de andere rolt is het westen. Het enige land dat kernwapens heeft ontwikkeld en daadwerkelijk heeft ingezet, niet 1x, maar 2x, is de VS. Zolang dit werelddeel aan de macht is zal er nooit zoiets als "veiligheid" en "vrede" in de wereld zijn. Wij zijn het probleem. Altijd al geweest. VS en haar bondgenoten zijn de schurken en het as van het kwaad.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2022 15:06:06 ]
pi_206212876
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:02 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Dat Oekraïne de etnische Russen daar al jarenlang loopt te onderdrukken en af te slachten en de overgrote meerderheid zich heeft uitgesproken voor aansluiting bij Rusland.
Rusland heeft momenteel een slecht verdedigde noordgrens. Wat als Oekraïne daar wat regio's overneemt en referenda gaat organiseren voor het niet gevluchte deel van de bevolking. Geloof je dan ook uitslagen zoals 98%? In de huidige bevrijdingsfilmpjes zie je Russisch sprekende Oekraïners die dolblij zijn dat Russisch sprekende Oekraïense soldaten langskomen.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 15:08:37 #187
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206212887
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:02 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Dat Oekraïne de etnische Russen daar al jarenlang loopt te onderdrukken en af te slachten en de overgrote meerderheid zich heeft uitgesproken voor aansluiting bij Rusland.
Vanwege het referendum?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206212934
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:04 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Het enige werelddeel dat constant van de ene oorlog in de andere rolt is het westen. Het enige land dat kernwapens heeft ontwikkeld en daadwerkelijk heeft ingezet, niet 1x, maar 2x, is de VS. Zolang dit werelddeel aan de macht is zal er nooit zoiets als "veiligheid" en "vrede" in de wereld zijn. Wij zijn het probleem. Altijd al geweest. VS en haar bondgenoten zijn de schurken en het as van het kwaad.
Rusland is de tweede wereldoorlog begonnen als bondgenoot van Duitsland en in de decennia daarna hebben ze zich niet veel beter gedragen tegenover de buren. Bovendien kun je Rusland van precies alle stoute dingen beschuldigen als de VS in de jaren erna + nog wel wat extra's.
pi_206212942
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:04 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Het enige werelddeel dat constant van de ene oorlog in de andere rolt is het westen. Het enige land dat kernwapens heeft ontwikkeld en daadwerkelijk heeft ingezet, niet 1x, maar 2x, is de VS. Zolang dit werelddeel aan de macht is zal er nooit zoiets als "veiligheid" en "vrede" in de wereld zijn. Wij zijn het probleem. Altijd al geweest.
Sorry maar wat een bekrompen gedachte. De rest van de wereld laat zien prima in staat te zijn voor ellende te kunnen zorgen zonder het westen.
pi_206213069
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:07 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Rusland heeft momenteel een slecht verdedigde noordgrens. Wat als Oekraïne daar wat regio's overneemt en referenda gaat organiseren voor het niet gevluchte deel van de bevolking. Geloof je dan ook uitslagen zoals 98%? In de huidige bevrijdingsfilmpjes zie je Russisch sprekende Oekraïners die dolblij zijn dat Russisch sprekende Oekraïense soldaten langskomen.
-Knip-
Want Russen zitten in het noorden van hun land een etnische Oekraïense minderheid jarenlang te onderdrukken en af te slachten?

Lieverd, burgers zijn altijd "dolblij" met het leger dat hun stad overneemt: overleven noemen ze dat. Toen Rusland die steden overnam zag je ook filmpjes van burgers die dolblij waren met de Russen. Zo gaan burgers die van het leven houden om met soldaten in het algemeen die wapens dragen.

quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:13 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Rusland is de tweede wereldoorlog begonnen als bondgenoot van Duitsland en in de decennia daarna hebben ze zich niet veel beter gedragen tegenover de buren. Bovendien kun je Rusland van precies alle stoute dingen beschuldigen als de VS in de jaren erna + nog wel wat extra's.
-Knip-

[ Bericht 3% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:41:00 ]
pi_206213173
Doe eens wat achtergrond onderzoek naar operat
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:24 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
-Knip-. Want Russen zitten in het noorden van hun land een etnische Oekraïense minderheid jarenlang te onderdrukken en af te slachten?

Lieverd, burgers zijn altijd "dolblij" met het leger dat hun stad overneemt: overleven noemen ze dat. Toen Rusland die steden overnam zag je ook filmpjes van burgers die dolblij waren met de Russen. Zo gaan burgers die van het leven houden om met soldaten in het algemeen die wapens dragen.
[..]
_O- :')
-Knip-
-Knip-

Bondgenoot van nazi Duitsland? Zie gezamenlijke invasie van Polen.

Heeft de VS schietende tanks door de straten van Parijs gestuurd toen ze de navo uit wilden stappen? Nee. Een van de Russische voorbeelden is Praag.

Heeft de VS na onrust in België aangeboden om te helpen en vervolgens de premier en zijn gezin overhoop geschoten om de macht over te nemen? Nee. Russisch voorbeeld: operatie storm 333.

[ Bericht 5% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:40:26 ]
  woensdag 5 oktober 2022 @ 15:39:44 #192
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213287
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:24 schreef The_End het volgende:

[..]
Rusland kan zich terugtrekken uit bezet gebied en de soevereiniteit van Oekraine respecteren. Enige andere optie (waar het nu op uit draait) is dat het Russische leger in Oekraine gedecimeerd wordt. 'tot de laatste man'.
Wat ook kan is dat Oekraïne en Rusland kunnen toewerken naar een diplomatieke oplossing, maar dan zal Oekraïne water bij de wijn moeten doen, iets dat het Westen niet wil. Dus blijft het conflict voortduren.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 14:33 schreef weetjewel5 het volgende:
[ twitter ]
Het is inderdaad bijzonder dat Westerse media zich nog altijd volop inlaten met deze controversiële militie.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213325
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat ook kan is dat Oekraïne en Rusland kunnen toewerken naar een diplomatieke oplossing, maar dan zal Oekraïne water bij de wijn moeten doen, iets dat het Westen niet wil. Dus blijft het conflict voortduren.
Nee, Oekraïne wil dat zelf niet. Zeker na de recente reeks overwinningen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_206213367
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat ook kan is dat Oekraïne en Rusland kunnen toewerken naar een diplomatieke oplossing, maar dan zal Oekraïne water bij de wijn moeten doen, iets dat het Westen niet wil. Dus blijft het conflict voortduren.
[..]
Het is inderdaad bijzonder dat Westerse media zich nog altijd volop inlaten met deze controversiële militie.
Rusland valt zo maar een land binnen en daarna moet Oekraïne op een diplomatieke manier wat water bij de wijn doen om tot een oplossing te komen. Iets klopt daar niet aan.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 15:46:02 #195
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213372
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Nee, Oekraïne wil dat zelf niet. Zeker na de recente reeks overwinningen.
In Oekraïne heeft men door de constante steun en ophitserij vanuit het Westen het idee gekregen onoverwinnelijk te zijn. Daar offeren ze liever elke burger op dan ooit een compromis te sluiten.
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:45 schreef Questular het volgende:

[..]
Rusland valt zo maar een land binnen en daarna moet Oekraïne op een diplomatieke manier wat water bij de wijn doen om tot een oplossing te komen. Iets klopt daar niet aan.
Wat zou daar niet aan kloppen dan?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213386
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat ook kan is dat Oekraïne en Rusland kunnen toewerken naar een diplomatieke oplossing, maar dan zal Oekraïne water bij de wijn moeten doen, iets dat het Westen niet wil. Dus blijft het conflict voortduren.
[..]
Het is inderdaad bijzonder dat Westerse media zich nog altijd volop inlaten met deze controversiële militie.
En waarom zou Oekraine dat zelf wel willen?

Altijd leuk dit soort krantenberichten, maar de VS is nooit bondgenoot van Nazi Duitsland geweest. Onze Russische vrienden wel.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 15:48:12 #197
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213402
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:46 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
En waarom zou Oekraine dat zelf wel willen?

Altijd leuk dit soort krantenberichten, maar de VS is nooit bondgenoot van Nazi Duitsland geweest. Onze Russische vrienden wel.
Als ik mij niet vergis hebben ze dat zelf meermaals aangegeven.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213409
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:48 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Als ik mij niet vergis hebben ze dat zelf meermaals aangegeven.
Je vergist je.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:03:10 #199
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213524
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Je vergist je.
Dat is vreemd, Zelenskyy zei letterlijk dat het inmiddels onmogelijk is om meer te onderhandelen met Rusland.

Maar dit klopt dus niet volgens jou begrijp ik?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213526
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
In Oekraïne heeft men door de constante steun en ophitserij vanuit het Westen het idee gekregen onoverwinnelijk te zijn. Daar offeren ze liever elke burger op dan ooit een compromis te sluiten.
[..]
Wat zou daar niet aan kloppen dan?
Jij vind het logisch dat je iemand eerst in je voortuin laat schijten en vervolgens samen gaat kijken hoe je de stront op kunt ruimen?
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:07:45 #201
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213551
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:03 schreef Questular het volgende:

[..]
Jij vind het logisch dat je iemand eerst in je voortuin laat schijten en vervolgens samen gaat kijken hoe je de stront op kunt ruimen?
Dat is een bijzonder smerige vergelijking. Ik neem bij deze situatie verscheidene factoren in overweging. En ik zit niet in een Oekraine shirtje al schuimbekkend achter mijn beeldscherm in te steken op de overgave van Rusland.

En als je dan deze hele oorlog vanuit een wat breder perspectief bekijkt kun je concluderen dat A) Rusland een kutland is en Poetin een megalomane dictator en B) dat het belangrijk is om zo min mogelijk verdere slachtoffers of escalatie te willen en dat het daarbij belangrijk is voor beide partijen om water bij de wijn te doen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213557
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:03 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat is vreemd, Zelenskyy zei letterlijk dat het inmiddels onmogelijk is om meer te onderhandelen met Rusland.

Maar dit klopt dus niet volgens jou begrijp ik?
Je zei net dat Oekraïne best wel wat water bij de wijn wil doen en nu kom je met een bron dat er momenteel niet onderhandeld kan worden volgens Oekraïne. Ikke niet snappen. En als je goed kijkt hebben ze daar ook best een redelijke reden voor. Ik verwacht namelijk ook niet van Rusland dat ze serieus met ons gaan onderhandelen als we morgen verklaren dat Moskou voortaan van Nederland is.
pi_206213561
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:45 schreef Questular het volgende:

Rusland valt zo maar een land binnen
Heb je eigenlijk een reden voor deze oorlog ?
of is het gewoon "zomaar" ?

Dat is niet altijd duidelijk bij de meeste tegen-argumenteerders hier
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:09:45 #204
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213565
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:39 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Wat ook kan is dat Oekraïne en Rusland kunnen toewerken naar een diplomatieke oplossing, maar dan zal Oekraïne water bij de wijn moeten doen, iets dat het Westen niet wil. Dus blijft het conflict voortduren.
[..]
Het is inderdaad bijzonder dat Westerse media zich nog altijd volop inlaten met deze controversiële militie.
Laat Rusland gewoon terug naar huis gaan, dan is het ook over.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:10:58 #205
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213578
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:08 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Je zei net dat Oekraïne best wel wat water bij de wijn wil doen en nu kom je met een bron dat er momenteel niet onderhandeld kan worden volgens Oekraïne. Ikke niet snappen. En als je goed kijkt hebben ze daar ook best een redelijke reden voor. Ik verwacht namelijk ook niet van Rusland dat ze serieus met ons gaan onderhandelen als we morgen verklaren dat Moskou voortaan van Nederland is.
Nee, mijn punt is juist dat Oekraïne (door constante ophitserij en wapenlevering vanuit het Westen) geen water bij de wijn wil doen. Oekraïne wil deze strijd tot het bittere eind gaan doorvoeren, en die zal voor hun ook heel bitter worden op die manier.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Laat Rusland gewoon terug naar huis gaan, dan is het ook over.
Dit acht jij realistisch met Poetin aan de macht?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213603
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
In Oekraïne heeft men door de constante steun en ophitserij vanuit het Westen het idee gekregen onoverwinnelijk te zijn. Daar offeren ze liever elke burger op dan ooit een compromis te sluiten.
Oekraïne vroeg om steun en die heeft het gekregen. Of het land elke burger op wil offeren, durf ik niet te zeggen. Vooralsnog wil Oekraïne echter geen concessies doen, en dat recht heeft het. Het is immers hun land dat op het spel staat.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_206213621
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:08 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Heb je eigenlijk een reden voor deze oorlog ?
of is het gewoon "zomaar" ?

Dat is niet altijd duidelijk bij de meeste tegen-argumenteerders hier
Poetin dacht met een operatie van 3 dagen in de geschiedenisboeken te komen als de president die de in de jaren 90 verloren prestige van Rusland zou herstellen. Het liep anders, maar door zijn grote bek aan de start kon hij ook niet meer terug.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:14:42 #208
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213636
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Oekraïne vroeg om steun en die heeft het gekregen. Of het land elke burger op wil offeren, durf ik niet te zeggen. Vooralsnog wil Oekraïne echter geen concessies doen, en dat recht heeft het. Het is immers hun land dat op het spel staat.
Staat het hele land op het spel of slechts een paar rebellerende provincies, waar het al jaren kommer en kwel is, met een groot deel van de bevolking daar die niet pro-Oekraïne maar pro-Rusland is?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:15:49 #209
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213652
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:46 schreef HowardRoark het volgende:

Wat zou daar niet aan kloppen dan?
Stel jouw buurman neemt met geweld de helft van jouw tuin over. Vervolgens is de compromis dat je een kwart van de oorspronkelijke tuin weer terug krijgt, en de buurman de rest houd. Klinkt dat kloppend?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206213656
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Laat Rusland gewoon terug naar huis gaan, dan is het ook over.
Goh zou best nog kunnen
Gewenste gebieden zijn geannexeerd, dus zelenski denkt nu beter 2x na voor hij deze burgers terug begint te beschieten.
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206213663
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:10 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nee, mijn punt is juist dat Oekraïne (door constante ophitserij en wapenlevering vanuit het Westen) geen water bij de wijn wil doen. Oekraïne wil deze strijd tot het bittere eind gaan doorvoeren, en die zal voor hun ook heel bitter worden op die manier.
[..]
Welke ophitserij? Wat kunnen wij doen dat beter ophitst dan plunderend, moordend en verkrachtend door het land te trekken zoals Rusland heeft gedaan?
pi_206213688
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Staat het hele land op het spel of slechts een paar rebellerende provincies, waar het al jaren kommer en kwel is, met een groot deel van de bevolking daar die niet pro-Oekraïne maar pro-Rusland is?
Weet je nog waar de eerste grote Russische nederlaag was?

Hint: dat was geen rebellerende provincie.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:20:02 #213
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206213702
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:15 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Stel jouw buurman neemt met geweld de helft van jouw tuin over. Vervolgens is de compromis dat je een kwart van de oorspronkelijke tuin weer terug krijgt, en de buurman de rest houd. Klinkt dat kloppend?
Weer zo'n vreemde vergelijking. Het is me wel wat met die fantasie op FOK!.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Welke ophitserij? Wat kunnen wij doen dat beter ophitst dan plunderend, moordend en verkrachtend door het land te trekken zoals Rusland heeft gedaan?
Minder mee bemoeien, geen wapens leveren en een iets meer neutrale positie innemen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206213704
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:08 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Heb je eigenlijk een reden voor deze oorlog ?
of is het gewoon "zomaar" ?

Dat is niet altijd duidelijk bij de meeste tegen-argumenteerders hier
Ik zal net zo inhoudelijk reageren zoals jij meestal doet.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:20:30 #215
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213707
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:10 schreef HowardRoark het volgende:

Dit acht jij realistisch met Poetin aan de macht?
Helaas niet nee.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:21:28 #216
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213722
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:16 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Goh zou best nog kunnen
Gewenste gebieden zijn geannexeerd, dus zelenski denkt nu beter 2x na voor hij deze burgers terug begint te beschieten.
Neem je die annexatie serieus? Een deel van die gebieden zijn op het moment niet eens in handen van Rusland.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:21:53 #217
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213727
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:20 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Weer zo'n vreemde vergelijking. Het is me wel wat met die fantasie op FOK!.
[..]
Minder mee bemoeien, geen wapens leveren en een iets meer neutrale positie innemen.
Waarom is het een vreemde vergelijking? :?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206213751
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:20 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

[..]
Minder mee bemoeien, geen wapens leveren en een iets meer neutrale positie innemen.
Dat is geen antwoord op mijn vraag.

Bovendien zitten we in een situatie waarin een van de partijen overduidelijk veel fouter is dan de andere kant. Waarom moet je dan neutraal blijven? Rusland trekt beestachtig door een buurland heen met een casus belli die ook op een behoorlijk aantal EU landen van toepassing is. Rusland heeft ons er zelf bij betrokken.
pi_206213754
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:21 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Waarom is het een vreemde vergelijking? :?
je vergeet ergens te benoemen waarom die buurman je tuin binnenvalt
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:26:08 #220
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_206213785
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:23 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
je vergeet ergens te benoemen waarom die buurman je tuin binnenvalt
Omdat die de tuin voor zichzelf wil hebben.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_206213795
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Staat het hele land op het spel of slechts een paar rebellerende provincies, waar het al jaren kommer en kwel is, met een groot deel van de bevolking daar die niet pro-Oekraïne maar pro-Rusland is?
Doet dat ertoe?

Het is Oekraïne zelf dat bepaalt in welke mate het door wil vechten. Natuurlijk kan het westen Kiev onder druk zetten en dwingen grondgebied op te geven, door alle steun in te trekken. Maar daarmee steek je Oekraïne een mes in de rug met het bijkomende risico dat er meer (militaire) slachtoffers vallen.

De bal ligt bij Oekraïne en Rusland. Maar ik kan mij goed voorstellen dat Kiev geen trek heeft in een compromis met een agressief buurland dat even doodleuk meerdere van jouw provincies opeist.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_206213860
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:14 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Staat het hele land op het spel of slechts een paar rebellerende provincies, waar het al jaren kommer en kwel is, met een groot deel van de bevolking daar die niet pro-Oekraïne maar pro-Rusland is?
Die colonne bij Kiev alweer vergeten?

Daarbij is de bevolking in Donbass helemaal niet pro-rusland. Er zijn een aantal onafhankelijkheidsgroeperingen. Die zijn zeer zeker niet per definitie pro-russisch. En die groeperingen vertegenwoordigen ook zeer zeker niet het grootste gedeelte van die bevolking.
pi_206213893
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Nee, Oekraïne wil dat zelf niet.
Oekraïne was wel bereid te onderhandelen hoor, Johnson vond dat alleen niet zo'n goed plan en is persoonlijk naar Kiev gevlogen om dat te voorkomen.
The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it
pi_206213927
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:36 schreef CryptoPunk het volgende:

[..]
Oekraïne was wel bereid te onderhandelen hoor, Johnson vond dat alleen niet zo'n goed plan en is persoonlijk naar Kiev gevlogen om dat te voorkomen.
Uit datzelfde stuk:

quote:
The newspaper suggests that "the Western countries, which in February called on Zelensky to surrender and flee, has now felt that Putin is actually as omnipotent as everyone believed."
Wat is het nou?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:39:42 #225
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206213942
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:32 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Die colonne bij Kiev alweer vergeten?

Daarbij is de bevolking in Donbass helemaal niet pro-rusland. Er zijn een aantal onafhankelijkheidsgroeperingen. Die zijn zeer zeker niet per definitie pro-russisch. En die groeperingen vertegenwoordigen ook zeer zeker niet het grootste gedeelte van die bevolking.
Russisch sprekende bevolking wou regio voor zichzelf, werd daarmee geholpen door Rusland.
Nu is gebied geannexeerd en worden ze zelfs verplicht om te vechten voor Rusland.

Dat hele stemmen was een grote farce.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206214045
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:39 schreef theguyver het volgende:

[..]
Russisch sprekende bevolking wou regio voor zichzelf, werd daarmee geholpen door Rusland.
Nu is gebied geannexeerd en worden ze zelfs verplicht om te vechten voor Rusland.

Dat hele stemmen was een grote farce.
Zelfs daarvan weten we niet of het klopt, omdat het land toen al vol groene mannetjes zat die ook toen al massaal sneuvelden.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 16:57:36 #227
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206214140
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zelfs daarvan weten we niet of het klopt, omdat het land toen al vol groene mannetjes zat die ook toen al massaal sneuvelden.
Jup, mijn vraag is dan ook echt wie heeft er gestemd het Russische leger wat er zit??

Ik probeer al poosje uit te zoeken hoeveel er hebben gestemd.

Want mensen die in Oekraïns gecontroleerd gebied zitten maar volgens Rusland dus op hun grondgebied kunnen natuurlijk niet stemmen..

Even de frontline overlopen stemmen en weer naar huis...
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206214219
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:57 schreef theguyver het volgende:

[..]
Jup, mijn vraag is dan ook echt wie heeft er gestemd het Russische leger wat er zit??

Ik probeer al poosje uit te zoeken hoeveel er hebben gestemd.

Want mensen die in Oekraïns gecontroleerd gebied zitten maar volgens Rusland dus op hun grondgebied kunnen natuurlijk niet stemmen..

Even de frontline overlopen stemmen en weer naar huis...
Er zullen vast wel wat mensen hebben gestemd die ook daadwerkelijk iets zien in de annexatie. Dat zullen voornamelijk wat plukjes mensen zijn die echt denken dat Rusland hen meer brengt dan Oekraïne en daarom ook het gebied niet uit vluchten.
Dan heb je nog een aantal oekraieners die met een geweer op hun hoofd hebben moeten stemmen. En de rest van de stemmers en filmpjes zijn gewoon Russen die voor 2 tientjes op TV hun stem uitbrengen.

Als je die hele show in Moskou ziet en hoe de beelden op TV gebracht worden in vergelijking met de werkelijke desinteresse van het aanwezige publiek, dan kun je onmogelijk concluderen dat er ook maar iets aan die referenda echt is geweest.
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 17:05:35 #229
236264 crew  capricia
pi_206214230
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:23 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
je vergeet ergens te benoemen waarom die buurman je tuin binnenvalt
Ze wilden toch naar Transnistrië? En Oekraïne afsluiten van de Zwarte Zee.
Dat zei Solovyev zelf in het begin.

twitter
Definitely not CIA
  woensdag 5 oktober 2022 @ 17:06:46 #230
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206214246
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:21 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
Waarom is het een vreemde vergelijking? :?
Houdt Oekraïne maar een kwart van het oorspronkelijke land over? Nee.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:23 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Dat is geen antwoord op mijn vraag.

Bovendien zitten we in een situatie waarin een van de partijen overduidelijk veel fouter is dan de andere kant. Waarom moet je dan neutraal blijven? Rusland trekt beestachtig door een buurland heen met een casus belli die ook op een behoorlijk aantal EU landen van toepassing is. Rusland heeft ons er zelf bij betrokken.
Nou, met neutraal blijven bedoel ik vooral insteken op het stimuleren van een diplomatieke oplossing. Niet een oorlog verder aanwakkeren door wapenlevering en sancties. Dat doet het Westen wel. Met een andere retoriek vanaf het begin was er nu al een diplomatieke oplossing geweest.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:27 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Doet dat ertoe?

Het is Oekraïne zelf dat bepaalt in welke mate het door wil vechten. Natuurlijk kan het westen Kiev onder druk zetten en dwingen grondgebied op te geven, door alle steun in te trekken. Maar daarmee steek je Oekraïne een mes in de rug met het bijkomende risico dat er meer (militaire) slachtoffers vallen.

De bal ligt bij Oekraïne en Rusland. Maar ik kan mij goed voorstellen dat Kiev geen trek heeft in een compromis met een agressief buurland dat even doodleuk meerdere van jouw provincies opeist.
Ja, dat doet er inderdaad toe. Want wat is precies de meerwaarde van zulke regio's die alleen maar de binnenlandse stabiliteit op een negatieve manier beïnvloeden? Waarom is het zo verschrikkelijk belangrijk om die te behouden? Zonder die regio's is Oekraïne nog altijd een enorm land en hebben de mogelijkheden om met ladingen geld vanuit het Westen een stabiel land op te bouwen waar alle neuzen dezelfde kant op zullen staan.

En Oekraïne wordt trouwens geen mes in de rug gestoken. Het Westen heeft totaal geen verplichtingen tegenover Oekraïne. Men heeft zich eigenhandig opgeworpen als Oekraïne-idolaat en ladingen met geld en wapens richting het land gestuurd, zonder dat daar enige verplichting voor was. Humanitaire steun is natuurlijk prima, maar het is veel en veel verder gegaan dan enkel dat.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206214303
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:06 schreef HowardRoark het volgende:

Ja, dat doet er inderdaad toe. Want wat is precies de meerwaarde van zulke regio's die alleen maar de binnenlandse stabiliteit op een negatieve manier beïnvloeden? Waarom is het zo verschrikkelijk belangrijk om die te behouden? Zonder die regio's is Oekraïne nog altijd een enorm land en hebben de mogelijkheden om met ladingen geld vanuit het Westen een stabiel land op te bouwen waar alle neuzen dezelfde kant op zullen staan.
Ik kan niet beoordelen hoe het is gesteld met de publieke opinie in de betreffende provincies. Weet wel dat de uitslagen van de referenda geen betrouwbare graadmeter zijn.

Nogmaals, het is aan Oekraïne om te bepalen of het wil vechten voor de Donbass. Daar gaat het westen niet over.

quote:
En Oekraïne wordt trouwens geen mes in de rug gestoken. Het Westen heeft totaal geen verplichtingen tegenover Oekraïne. Men heeft zich eigenhandig opgeworpen als Oekraïne-idolaat en ladingen met geld en wapens richting het land gestuurd, zonder dat daar enige verplichting voor was. Humanitaire steun is natuurlijk prima, maar het is veel en veel verder gegaan dan enkel dat.
Je kunt in dit stadium niet plots je steun intrekken. Zo sta ik er tenminste in.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_206214322
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:06 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

[..]
Nou, met neutraal blijven bedoel ik vooral insteken op het stimuleren van een diplomatieke oplossing. Niet een oorlog verder aanwakkeren door wapenlevering en sancties. Dat doet het Westen wel. Met een andere retoriek vanaf het begin was er nu al een diplomatieke oplossing geweest.
[..]

Hoe kan een verdedigende partij precies een oorlog verder aanwakkeren?

In het verleden is er ingestoken op het stimuleren van een diplomatieke oplossing. Toen is er weer ingestoken op een diplomatieke oplossing. Toen is er weer ingestoken op een diplomatieke oplossing. Gezien Rusland nu voor de zoveelste keer toch weer aan het knokken is met een buurland heeft dat niet gewerkt.
pi_206214351
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:06 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Houdt Oekraïne maar een kwart van het oorspronkelijke land over? Nee.
[..]
Nou, met neutraal blijven bedoel ik vooral insteken op het stimuleren van een diplomatieke oplossing. Niet een oorlog verder aanwakkeren door wapenlevering en sancties. Dat doet het Westen wel. Met een andere retoriek vanaf het begin was er nu al een diplomatieke oplossing geweest.
[..]
Ja, dat doet er inderdaad toe. Want wat is precies de meerwaarde van zulke regio's die alleen maar de binnenlandse stabiliteit op een negatieve manier beïnvloeden? Waarom is het zo verschrikkelijk belangrijk om die te behouden? Zonder die regio's is Oekraïne nog altijd een enorm land en hebben de mogelijkheden om met ladingen geld vanuit het Westen een stabiel land op te bouwen waar alle neuzen dezelfde kant op zullen staan.

En Oekraïne wordt trouwens geen mes in de rug gestoken. Het Westen heeft totaal geen verplichtingen tegenover Oekraïne. Men heeft zich eigenhandig opgeworpen als Oekraïne-idolaat en ladingen met geld en wapens richting het land gestuurd, zonder dat daar enige verplichting voor was. Humanitaire steun is natuurlijk prima, maar het is veel en veel verder gegaan dan enkel dat.
Donbass is voor Oekraïne een belangrijk stuk grond vanwege de grondstoffen. Dat zomaar opgeven omdat een buurland je binnenvalt is eigenlijk al te ridicuul voor woorden. Naast het feit dat je er een precedent mee schept. "Wij vallen jullie binnen en jullie mogen niks doen want anders gaan we met kernwapens gooien". Waar houdt het dan op? Dan kun je wel een diplomatieke oplossing in willen steken maar dat zie hoe zie je dat dan voor je?

Wat Putin nu gedaan heeft is heel dom en daar moet iemand de prijs voor betalen. Helaas is dat nu Oekraïne maar het had ook Scandinavië kunnen zijn. Meer dan terecht dat we Oekraïne steunen met wapens en geld voor het bloed dat zijn verliezen ten behoeve van onze vrije waarden.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 17:35:16 #234
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206214486
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Ik kan niet beoordelen hoe het is gesteld met de publieke opinie in de betreffende provincies. Weet wel dat de uitslagen van de referenda geen betrouwbare graadmeter zijn.

Nogmaals, het is aan Oekraïne om te bepalen of het wil vechten voor de Donbass. Daar gaat het westen niet over.
[..]
Je kunt in dit stadium niet plots je steun intrekken. Zo sta ik er tenminste in.
Dat die referenda niet te vertrouwen zijn is inderdaad duidelijk. Maar dat die regio's sterk Russisch georiënteerd zijn staat ook vast. Een goede oplossing zou wellicht een eerlijk referendum zijn onder controle van een onafhankelijke instantie (VN bijvoorbeeld).

Steun afzwakken mag wel, en ook Zelenskyy stimuleren voor een diplomatieke oplossing te gaan. Het Westen kan niet tot in de eeuwigheid Oekraïne van ladingen geld en ladingen wapens voorzien. En vooral die laatste is bepalend, want als Oekraïne op een gegeven moment geen wapens meer heeft wordt die onderhandelingstafel een stuk aantrekkelijker.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206214510
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:35 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat die referenda niet te vertrouwen zijn is inderdaad duidelijk. Maar dat die regio's sterk Russisch georiënteerd zijn staat ook vast. Een goede oplossing zou wellicht een eerlijk referendum zijn onder controle van een onafhankelijke instantie (VN bijvoorbeeld).

Steun afzwakken mag wel, en ook Zelenskyy stimuleren voor een diplomatieke oplossing te gaan. Het Westen kan niet tot in de eeuwigheid Oekraïne van ladingen geld en ladingen wapens voorzien. En vooral die laatste is bepalend, want als Oekraïne op een gegeven moment geen wapens meer heeft wordt die onderhandelingstafel een stuk aantrekkelijker.
En wie zegt dat Rusland de uitkomst van de onderhandelingen accepteert?
pi_206214548
[quote]14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:35 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat die referenda niet te vertrouwen zijn is inderdaad duidelijk. Maar dat die regio's sterk Russisch georiënteerd zijn staat ook vast. Een goede oplossing zou wellicht een eerlijk referendum zijn onder controle van een onafhankelijke instantie (VN bijvoorbeeld).
[quote]

Zou daar alleen voorstander van zijn als Oekraïne daarmee instemt. Nogmaals, het is hun land.

quote:
Steun afzwakken mag wel, en ook Zelenskyy stimuleren voor een diplomatieke oplossing te gaan. Het Westen kan niet tot in de eeuwigheid Oekraïne van ladingen geld en ladingen wapens voorzien. En vooral die laatste is bepalend, want als Oekraïne op een gegeven moment geen wapens meer heeft wordt die onderhandelingstafel een stuk aantrekkelijker.
Steun inperken betekent dat de uitgangspositie van Poetin sterker wordt. Dat is nou wat we niet moeten willen. En nogmaals, in dit stadium plots geen wapens meer leveren, ben ik fel op tegen. Maar uiteraard spreek ik alleen voor mezelf.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 5 oktober 2022 @ 17:48:04 #237
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206214589
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:18 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Donbass is voor Oekraïne een belangrijk stuk grond vanwege de grondstoffen. Dat zomaar opgeven omdat een buurland je binnenvalt is eigenlijk al te ridicuul voor woorden. Naast het feit dat je er een precedent mee schept. "Wij vallen jullie binnen en jullie mogen niks doen want anders gaan we met kernwapens gooien". Waar houdt het dan op? Dan kun je wel een diplomatieke oplossing in willen steken maar dat zie hoe zie je dat dan voor je?
Mijnbouw, ja, maar gas en olie juist niet. Dat bevindt zich grotendeels buiten de Donbass. En het is geen kwestie van 'zomaar opgeven'. Conflicten in die regio spelen al jaren. En inderdaad, een grootmacht met kernwapens heeft altijd een troef achter de hand wat het een stuk sterker maakt. Dat is helaas de realiteit.

Diplomatieke oplossing heb ik hier al eerder geschetst. Namelijk de terugtrekking van Rusland uit Oekraïne, referenda over regio's in Oost-Oekraïne onder toezicht van een onafhankelijke partij.
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:18 schreef Vliegbaard het volgende:
Wat Putin nu gedaan heeft is heel dom en daar moet iemand de prijs voor betalen. Helaas is dat nu Oekraïne maar het had ook Scandinavië kunnen zijn. Meer dan terecht dat we Oekraïne steunen met wapens en geld voor het bloed dat zijn verliezen ten behoeve van onze vrije waarden.
Het had ook Scandinavië kunnen zijn? Heb je daar ook concrete aanwijzingen voor? Want dit is een vrij specifiek conflict. Het is dus niet dat de Russen zomaar even een willekeurig land wilde binnenvallen. Juist de grote getale etnische Russen in Oost-Oekraïne en de al jaren durende conflicten hebben hier een aanleiding voor gegeven.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  woensdag 5 oktober 2022 @ 17:49:41 #238
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206214611
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Steun inperken betekent dat de uitgangspositie van Poetin sterker wordt. Dat is nou wat we niet moeten willen. En nogmaals, in dit stadium plots geen wapens meer leveren, ben ik fel op tegen. Maar uiteraard spreek ik alleen voor mezelf.
Poetin wordt niet sterker, Oekraïne wordt zwakker. Of beter gezegd: de daadwerkelijke zwakte van Oekraïne wordt blootgelegd. Want Oekraïne is namelijk niet sterk, het lijkt sterk door alle wapens vanuit het Westen. Maar dit is niet de oorlog van het Westen, dit is een oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_206214823
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:13 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Rusland is de tweede wereldoorlog begonnen als bondgenoot van Duitsland en in de decennia daarna hebben ze zich niet veel beter gedragen tegenover de buren. Bovendien kun je Rusland van precies alle stoute dingen beschuldigen als de VS in de jaren erna + nog wel wat extra's.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:31 schreef Glazenmaker het volgende:
Doe eens wat achtergrond onderzoek naar operat
[..]
Noem gewoon een dingetje in die post wat niet klopt ipv dat schelden. Je kan het niet.

Bondgenoot van nazi Duitsland? Zie gezamenlijke invasie van Polen.

Heeft de VS schietende tanks door de straten van Parijs gestuurd toen ze de navo uit wilden stappen? Nee. Een van de Russische voorbeelden is Praag.

Heeft de VS na onrust in België aangeboden om te helpen en vervolgens de premier en zijn gezin overhoop geschoten om de macht over te nemen? Nee. Russisch voorbeeld: operatie storm 333.
Nope

[ Bericht 17% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:52:31 ]
pi_206214825
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:48 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Mijnbouw, ja, maar gas en olie juist niet. Dat bevindt zich grotendeels buiten de Donbass. En het is geen kwestie van 'zomaar opgeven'. Conflicten in die regio spelen al jaren. En inderdaad, een grootmacht met kernwapens heeft altijd een troef achter de hand wat het een stuk sterker maakt. Dat is helaas de realiteit.

Diplomatieke oplossing heb ik hier al eerder geschetst. Namelijk de terugtrekking van Rusland uit Oekraïne, referenda over regio's in Oost-Oekraïne onder toezicht van een onafhankelijke partij.
[..]
Het had ook Scandinavië kunnen zijn? Heb je daar ook concrete aanwijzingen voor? Want dit is een vrij specifiek conflict. Het is dus niet dat de Russen zomaar even een willekeurig land wilde binnenvallen. Juist de grote getale etnische Russen in Oost-Oekraïne en de al jaren durende conflicten hebben hier een aanleiding voor gegeven.
Rusland heeft in het conflict helemaal niks te zoeken mits zij er geen belang in zouden hebben. Die onafhankelijkheidsgroeperingen hebben helemaal niet als doel zich af te scheiden van Oekraïne maar toetreding tot Rusland. Daarmee is een referendum ook totaal kansloos te eisen bij een onderhandeling.

En etnische Russen in Donbass? Wat zin etnische Russen dan? Dat waren de Oekraïners dan ook tot 1991? Of bedoel je etnische Sovjets?

Die etnische Russen kunnen mooi in Rusland een gemeenschap op gaan bouwen als ze graag onder Russisch regime willen vallen.
pi_206214899
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:10 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Rusland heeft in het conflict helemaal niks te zoeken mits zij er geen belang in zouden hebben. Die onafhankelijkheidsgroeperingen hebben helemaal niet als doel zich af te scheiden van Oekraïne maar toetreding tot Rusland. Daarmee is een referendum ook totaal kansloos te eisen bij een onderhandeling.

En etnische Russen in Donbass? Wat zin etnische Russen dan? Dat waren de Oekraïners dan ook tot 1991? Of bedoel je etnische Sovjets?

Die etnische Russen kunnen mooi in Rusland een gemeenschap op gaan bouwen als ze graag onder Russisch regime willen vallen.

Tuuuuuuurlijk en alles wat je opgebouwd hebt, en wat je voorvaderen hebben opgebouwd, zomaar opgeven omdat er een stelletje mafketels in Kiev een coup plegen en hun wil aan jou wensen op te dringen.
Dacht het niet dus.
Ik geef de Donbassers meer dan gelijk.
Je vecht tegen een tiran die je wenst te vermoorden of te dwingelanden.
Dat is al sinds het begin van de mensheid al zo geweest.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 18:18:51 #242
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206214927
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:04 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Er zullen vast wel wat mensen hebben gestemd die ook daadwerkelijk iets zien in de annexatie. Dat zullen voornamelijk wat plukjes mensen zijn die echt denken dat Rusland hen meer brengt dan Oekraïne en daarom ook het gebied niet uit vluchten.
Dan heb je nog een aantal oekraieners die met een geweer op hun hoofd hebben moeten stemmen. En de rest van de stemmers en filmpjes zijn gewoon Russen die voor 2 tientjes op TV hun stem uitbrengen.

Als je die hele show in Moskou ziet en hoe de beelden op TV gebracht worden in vergelijking met de werkelijke desinteresse van het aanwezige publiek, dan kun je onmogelijk concluderen dat er ook maar iets aan die referenda echt is geweest.
Niet te vergeten tellen lege stembiljetten.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206214954
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 16:39 schreef theguyver het volgende:

[..]
Russisch sprekende bevolking wou regio voor zichzelf, werd daarmee geholpen door Rusland.
Nu is gebied geannexeerd en worden ze zelfs verplicht om te vechten voor Rusland.

Dat hele stemmen was een grote farce.
Er waren meer dan 130 internationale waarnemers waaronder Duitsers en in ieder geval een Nederlander.
Geen een heeft er onregelmatigehden geconstateerd.
Dus om te zeggen dat dit referendum een farce is is een gotspe.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 18:22:02 #244
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206214971
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:04 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Er zullen vast wel wat mensen hebben gestemd die ook daadwerkelijk iets zien in de annexatie. Dat zullen voornamelijk wat plukjes mensen zijn die echt denken dat Rusland hen meer brengt dan Oekraïne en daarom ook het gebied niet uit vluchten.
Dan heb je nog een aantal oekraieners die met een geweer op hun hoofd hebben moeten stemmen. En de rest van de stemmers en filmpjes zijn gewoon Russen die voor 2 tientjes op TV hun stem uitbrengen.

Als je die hele show in Moskou ziet en hoe de beelden op TV gebracht worden in vergelijking met de werkelijke desinteresse van het aanwezige publiek, dan kun je onmogelijk concluderen dat er ook maar iets aan die referenda echt is geweest.
Niet te vergeten tellen lege stembiljetten.
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 17:18 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Donbass is voor Oekraïne een belangrijk stuk grond vanwege de grondstoffen. Dat zomaar opgeven omdat een buurland je binnenvalt is eigenlijk al te ridicuul voor woorden. Naast het feit dat je er een precedent mee schept. "Wij vallen jullie binnen en jullie mogen niks doen want anders gaan we met kernwapens gooien". Waar houdt het dan op? Dan kun je wel een diplomatieke oplossing in willen steken maar dat zie hoe zie je dat dan voor je?

Wat Putin nu gedaan heeft is heel dom en daar moet iemand de prijs voor betalen. Helaas is dat nu Oekraïne maar het had ook Scandinavië kunnen zijn. Meer dan terecht dat we Oekraïne steunen met wapens en geld voor het bloed dat zijn verliezen ten behoeve van onze vrije waarden.
En stel voor men sluit nu een compromis Rusland met wat ze nu hebben, zal je zien over jaartje of zo proberen ze de rest in te nemen en weer de regering ten val te brengen en ga maar even door.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206215036
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:16 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Tuuuuuuurlijk en alles wat je opgebouwd hebt, en wat je voorvaderen hebben opgebouwd, zomaar opgeven omdat er een stelletje mafketels in Kiev een coup plegen en hun wil aan jou wensen op te dringen.
Dacht het niet dus.
Ik geef de Donbassers meer dan gelijk.
Je vecht tegen een tiran die je wenst te vermoorden of te dwingelanden.
Dat is al sinds het begin van de mensheid al zo geweest.
[ afbeelding ]
Dat wordt nu kapot gebombardeerd door het "beloofde" moederland.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 18:28:33 #246
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206215058
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:21 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Er waren meer dan 130 internationale waarnemers waaronder Duitsers en in ieder geval een Nederlander.
Geen een heeft er onregelmatigehden geconstateerd.
Dus om te zeggen dat dit referendum een farce is is een gotspe.
-Knip-

Ok, nu ff serieus.
Dus Kaliningrad is dus nu officieel van Tsjechië.
Is ook eerlijk gestemd en van de stemmers was de meerderheid eens dat Kaliningrad nu van Tsjechië is.
https://9gag.com/gag/abvqmoB?ref=android

Ja dit is net zo serieus als het bullshit referendum waar jij het over hebt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:54:03 ]
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206215077
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:10 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
[..]
-Nope-
Had het beter moeten verwoorden inderdaad. Dus bij deze.

Aan de start van WWII was Rusland een bondgenoot van Duitsland. Wat je hier over het Molotov-Ribbentroppact is namelijk maar gedeeltelijk waar. Het was inderdaad een verdrag om elkaar niet aan te vallen MAARRRR ook Polen werd tussen beide partijen opgedeeld. Als twee landen samen besluiten een ander land aan te vallen en bovendien onderling te verdelen langs vooraf opgestelde grenzen, dan noem ik dat bondgenoten.

Ik zeg trouwens nergens dat VS good guys zijn. Wat ik wel zeg is dat bij zo'n beetje iedere couppoging en oorlog waar de VS bij betrokken was, Rusland dat net zo goed was. En daar werden ook de meest ranzige figuren voor gesteund. Bovendien is Rusland op punten veel en veel verder gegaan dan de VS ooit is geweest. Storm 333 als voorbeeld Weet je trouwens wat Rusland vlak na die superboosaardige kernaanvallen heeft gedaan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 34% gewijzigd door Jippie op 05-10-2022 19:55:40 ]
pi_206215114
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:21 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Er waren meer dan 130 internationale waarnemers waaronder Duitsers en in ieder geval een Nederlander.
Geen een heeft er onregelmatigehden geconstateerd.
Dus om te zeggen dat dit referendum een farce is is een gotspe.
Ze hebben iig een referendum gehouden voor aansluiting bij Rusland, kun je niet zeggen van ons hier waar we geen referendum hielden om bij de EU te horen. Gewoon door onze strotten geduwd.
pi_206215162
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:26 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Dat wordt nu kapot gebombardeerd door het "beloofde" moederland.
Oh waar dan?
Zover ik weet geven de Russen volop humanitaire hulp en bouwen op dit moment razendsnel appartementen in Mariupol.
Ja als de Oekrainiers weer dichterbij komen krijgen de Donbassers wederom de terreur te verwerken van bombardementen op de burgerbevolking.
Dat gebeurd nu al regelmatig met behulp van Westerse artillerie.

Simpel gezegd: als die miljoenen Oekrainische Russen NIETS meer met Oekraine te maken wensen te hebben en kiezen voor eigen bestuur, dan wel bestuur oinder Rusland, dan respecteert men dat maar.
Of gaat het Westen tegenwoordig wel even bepalen wat andere volkeren/minderheden mogen doen of niet?
pi_206215223
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:32 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Ze hebben iig een referendum gehouden voor aansluiting bij Rusland, kun je niet zeggen van ons hier waar we geen referendum hielden om bij de EU te horen. Gewoon door onze strotten geduwd.
Erger, het zomaar opgeven van de contracten met Rusland, sancties die verregaande gevolgen hebben voor de economie en het in gevaar brengen van Nederland omdat je vrolijk mee wenst te doen met Brussel zegt al genoeg.
Dit soort acties worden dan zomaar even uitgevoerd door het slechtste kabinet en politici die Nederland ooit rijk zijn geweest: Rutte en Kaag.
Ja op die mafketels moet je echt vertrouwen hoor...
pi_206215316
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:36 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Oh waar dan?
Zover ik weet geven de Russen volop humanitaire hulp en bouwen op dit moment razendsnel appartementen in Mariupol.
Ja als de Oekrainiers weer dichterbij komen krijgen de Donbassers wederom de terreur te verwerken van bombardementen op de burgerbevolking.
Dat gebeurd nu al regelmatig met behulp van Westerse artillerie.

Simpel gezegd: als die miljoenen Oekrainische Russen NIETS meer met Oekraine te maken wensen te hebben en kiezen voor eigen bestuur, dan wel bestuur oinder Rusland, dan respecteert men dat maar.
Of gaat het Westen tegenwoordig wel even bepalen wat andere volkeren/minderheden mogen doen of niet?
Je hebt het over miljoenen Russen die danwel onafhankelijk danwel Russisch zouden willen zijn. Alsof iedereen in de Donbass dat zou willen maar in werkelijkheid is het maar een fractie van alle mensen die er wonen.
pi_206215431
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:47 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Je hebt het over miljoenen Russen die danwel onafhankelijk danwel Russisch zouden willen zijn. Alsof iedereen in de Donbass dat zou willen maar in werkelijkheid is het maar een fractie van alle mensen die er wonen.
Nope, klopt niet.
pi_206215449
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:18 schreef theguyver het volgende:

[..]
Niet te vergeten tellen lege stembiljetten.
Ow heeft de VS gemanipuleerd ? :+
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_206215463
https://www.nytimes.com/2(...)ssia-oil-output.html

In Rebuke to West, OPEC and Russia Aim to Raise Oil Prices With Big Supply Cut

Eens kijken wat de prijzen gaan doen.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 19:07:41 #255
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206215593
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:32 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Ze hebben iig een referendum gehouden voor aansluiting bij Rusland, kun je niet zeggen van ons hier waar we geen referendum hielden om bij de EU te horen. Gewoon door onze strotten geduwd.
En Tsjechië heeft een referendum gehouden over Kaliningrad.
Is dat nu van Tsjechië ja of nee?
Er staat nog een vraag voor u open!!
  woensdag 5 oktober 2022 @ 19:11:10 #256
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206215642
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:57 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Ow heeft de VS gemanipuleerd ? :+
Nee de vs heeft een vliegdekschip gedoneerd aan Tsjechië omdat ze nu eindelijk aan de zee liggen.
Het schip heet Karel Gott.

https://9gag.com/gag/adP6rmN?ref=android
https://9gag.com/gag/axo2nQY?ref=android
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206215932
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:30 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Had het beter moeten verwoorden inderdaad. Dus bij deze.

Aan de start van WWII was Rusland een bondgenoot van Duitsland. Wat je hier over het Molotov-Ribbentroppact is namelijk maar gedeeltelijk waar. Het was inderdaad een verdrag om elkaar niet aan te vallen MAARRRR ook Polen werd tussen beide partijen opgedeeld. Als twee landen samen besluiten een ander land aan te vallen en bovendien onderling te verdelen langs vooraf opgestelde grenzen, dan noem ik dat bondgenoten.

Ik zeg trouwens nergens dat VS good guys zijn. Wat ik wel zeg is dat bij zo'n beetje iedere couppoging en oorlog waar de VS bij betrokken was, Rusland dat net zo goed was. En daar werden ook de meest ranzige figuren voor gesteund. Bovendien is Rusland op punten veel en veel verder gegaan dan de VS ooit is geweest. Storm 333 als voorbeeld Weet je trouwens wat Rusland vlak na die superboosaardige kernaanvallen heeft gedaan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jij kan dat zo noemen, maar er was geen alliantie tussen nazi-Duitsland en de Sovjet Unie. Hitler moest sowieso niks hebben van communisten, zag ze als het kwaad en vervolgde ze in eigen land. Dat niet-aanvalsverdrag kwam Hitler wel goed uit om Polen aan te vallen, en de Sovjet Unie zag daarmee ook zijn kans schoon om een deel van Polen terug te pakken wat ze kwijtraakten in de 1ste WO. Op hetzelfde moment dat de Sovjet-Unie Polen aanviel, weken nadat Duitsland dat deed, viel Polen zelf onze geliefde Oekraïne binnen en bezette grote delen daarvan. Maar daar praten we dan niet over. ;)

De VS neemt besluiten op eigen houtje in eigen belang, de enigen die vaak bij de oorlogen en coups van de VS betrokken waren/zijn, zijn andere westerse landen.

De aanval van de Sovjet-Unie op Japan was toentertijd gewoon afgesproken met de VS en VK tijdens een conferentie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2022 19:38:38 ]
pi_206216035
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:41 schreef Schaamlap het volgende:

[..]
Erger, het zomaar opgeven van de contracten met Rusland, sancties die verregaande gevolgen hebben voor de economie en het in gevaar brengen van Nederland omdat je vrolijk mee wenst te doen met Brussel zegt al genoeg.
Dit soort acties worden dan zomaar even uitgevoerd door het slechtste kabinet en politici die Nederland ooit rijk zijn geweest: Rutte en Kaag.
Ja op die mafketels moet je echt vertrouwen hoor...
Idd. En dan praten ze hier constant over "soevereiniteit" van Oekraïne, terwijl we hier stapsgewijs onze soevereiniteit aan het inleveren zijn aan de EU, waar we niet eens voor gekozen hebben. Je ziet ook dat het leidt tot conflicten met andere lidstaten, zoals Polen en Hongarije en ws. binnenkort ook met Italië. Oekraïne gaat dus die soevereiniteit sowieso verliezen, linksom of rechtsom, zo niet aan Rusland, dan wel aan de EU.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 19:35:22 #259
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_206216045
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:10 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Rusland heeft in het conflict helemaal niks te zoeken mits zij er geen belang in zouden hebben. Die onafhankelijkheidsgroeperingen hebben helemaal niet als doel zich af te scheiden van Oekraïne maar toetreding tot Rusland. Daarmee is een referendum ook totaal kansloos te eisen bij een onderhandeling.

En etnische Russen in Donbass? Wat zin etnische Russen dan? Dat waren de Oekraïners dan ook tot 1991? Of bedoel je etnische Sovjets?

Die etnische Russen kunnen mooi in Rusland een gemeenschap op gaan bouwen als ze graag onder Russisch regime willen vallen.
Rusland voelt zich al jaren geroepen op te komen voor de Russische minderheden in Oost-Oekraïne. En inderdaad, etnische Russen. Kortom, mensen die van Russische komaf zijn, Russisch spreken en zich meer verbonden voelen met de Russische dan de Oekraïense cultuur.

En ik zou niet weten waarom die mensen naar Rusland zouden moeten verhuizen. Als meerdere regio's daar totaal niet bij Oekraïne willen horen, wekt dat bepaalde vragen op. Ik zie ook niet waarom die grenzen van Oekraïne ineens zo heilig zouden moeten zijn.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  woensdag 5 oktober 2022 @ 19:49:31 #260
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206216319
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:35 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Rusland voelt zich al jaren geroepen op te komen voor de Russische minderheden in Oost-Oekraïne. En inderdaad, etnische Russen. Kortom, mensen die van Russische komaf zijn, Russisch spreken en zich meer verbonden voelen met de Russische dan de Oekraïense cultuur.

En ik zou niet weten waarom die mensen naar Rusland zouden moeten verhuizen. Als meerdere regio's daar totaal niet bij Oekraïne willen horen, wekt dat bepaalde vragen op. Ik zie ook niet waarom die grenzen van Oekraïne ineens zo heilig zouden moeten zijn.
Simpel, dorpje hier over de grens heeft zo'n 20% aan Nederlandse inwoners deze zijn in de loop der jaren daar naar toe verhuisd ivm belasting benzine etc bepaalde dingen zijn in Duitsland gewoon goedkoper.

Nou doen we het volgende we sturen een leger over de grens verjagen de Duitsers bezetten de stad en plunderen de huizen van de duitsers en wat achter gebleven gaan we nog even vrolijk martelen.

Dan gaan die nederlanders nu een referendum gaan houden en daarbij dus het dorp bij Nederland zou laten aansluiten.
Dit doen we natuurlijk onder militair toezicht en blanco stemmen tellen we ook mee.

We verzinnen gewoon een aantal en dat dorp is nu Nederland.

Wat denk je wat Duitsland dan vind..

Ahh laat maar?
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206216335
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:29 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Jij kan dat zo noemen, maar er was geen alliantie tussen nazi-Duitsland en de Sovjet Unie. Hitler moest sowieso niks hebben van communisten, zag ze als het kwaad en vervolgde ze in eigen land. Dat niet-aanvalsverdrag kwam Hitler wel goed uit om Polen aan te vallen, en de Sovjet Unie zag daarmee ook zijn kans schoon om een deel van Polen terug te pakken wat ze kwijtraakten in de 1ste WO. Op hetzelfde moment dat de Sovjet-Unie Polen aanviel, weken nadat Duitsland dat deed, viel Polen zelf onze geliefde Oekraïne binnen en bezette grote delen daarvan. Maar daar praten we dan niet over. ;)

De VS neemt besluiten op eigen houtje in eigen belangen, de enigen die vaak bij de oorlogen en coups van de VS betrokken waren/zijn, zijn andere westerse landen.

De aanval van de Sovjet-Unie op Japan was toentertijd gewoon afgesproken met de VS en VK tijdens een conferentie.
Je bent in ieder geval consistent.

Dus een halfslachtige ontwijking, vervolgens een rant over Hitler die er niet toe doet. Als je ooit bent veroverd door een crimineel keizerrijk, dan mogen ze je ook jaren na je onafhankelijkheid weer terugpakken. We moeten dus vrezen voor de Spanjaarden in jouw wereld en de huidige oorlog tegen Oekraïne is ook wel ok. Hoe durven die Polen trouwens terug te slaan als ze worden aangevallen! Dat moeten die lui uit Oekraïne nu ook niet wagen!!!!

De lange reeks oorlogen in de koude oorlog had toch wel zijn grote aanzwengel in Korea. Waarin de VS, of GB, of misschien wel een ander land zoals Nederland allemaal T34 tanks en MIGs aan de noordkant had gegeven zodat ze de invasie konden starten. De kalashnikovs in Vietnam: rechtstreeks uit de Belgische FN fabriek. Alle marxistische bewegingen in Afrika: allemaal betaald door Frankrijk. Castro? De bitch van koningin Juliana.

De VS is superstom geweest hoor, maar om dan maar te gaan juichen voor de tegenstander die hetzelfde en meer heeft gedaan is nogal dwaas en ronduit hypocriet. Het zegt namelijk dat die misstanden je niet boeien en het een voetbalwedstrijd voor je is, waarin je bovendien tegen je thuis team bent omdat dat zo lekker uniek is ofzo.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 19:51:12 #262
485843 crew  Jippie
pi_206216350
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 18:10 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
[..]
Je gedachtegang een gekronkel noemen is geen schelden. Ik heb het daarmee samengevat en zal je uitleggen waarom.

---- dit is een verdraaiing van de feiten. - - - -

zoals je valselijk stelt---

Dat je zo ver gaat in je verdediging van Zelensky dat je zelfs aan geschiedvervalsing doet verbaast me niet, ik zie daarmee ook een lijn met al die propaganda en nepnieuws-berichten wat men hier ook voor zoete koek slikt. ---


-Kappen met dit soort persoonlijke sneren! -
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 19:56:51 #263
485843 crew  Jippie
pi_206216459
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:03 schreef Vliegbaard het volgende:

[..]
Maar goed dat je hier in BNW niet met bronnen hoeft te komen.
pi_206216532
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:50 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Je bent in ieder geval consistent.

Dus een halfslachtige ontwijking, vervolgens een rant over Hitler die er niet toe doet. Als je ooit bent veroverd door een crimineel keizerrijk, dan mogen ze je ook jaren na je onafhankelijkheid weer terugpakken. We moeten dus vrezen voor de Spanjaarden in jouw wereld en de huidige oorlog tegen Oekraïne is ook wel ok. Hoe durven die Polen trouwens terug te slaan als ze worden aangevallen! Dat moeten die lui uit Oekraïne nu ook niet wagen!!!!

De lange reeks oorlogen in de koude oorlog had toch wel zijn grote aanzwengel in Korea. Waarin de VS, of GB, of misschien wel een ander land zoals Nederland allemaal T34 tanks en MIGs aan de noordkant had gegeven zodat ze de invasie konden starten. De kalashnikovs in Vietnam: rechtstreeks uit de Belgische FN fabriek. Alle marxistische bewegingen in Afrika: allemaal betaald door Frankrijk. Castro? De bitch van koningin Juliana.

De VS is superstom geweest hoor, maar om dan maar te gaan juichen voor de tegenstander die hetzelfde en meer heeft gedaan is nogal dwaas en ronduit hypocriet. Het zegt namelijk dat die misstanden je niet boeien en het een voetbalwedstrijd voor je is, waarin je bovendien tegen je thuis team bent omdat dat zo lekker uniek is ofzo.
Met die gedachtegang kan je net zo goed Nederland in meerdere stukjes opdelen. Voor de rest een hoop stropoppen en herhaling van argumenten die ik in mijn vorige posts weerlegd heb.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 20:00:44 #265
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206216553
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_206216554
Teveel negativiteit jongens. Tijd voor een beetje feelgood: https://9gag.com/gag/a5XN97N
Hier worden weer 3 jongens gered van Poetins regime.
pi_206216596
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:51 schreef Jippie het volgende:

[..]
-Kappen met dit soort persoonlijke sneren! -
En dan ga je mijn hele post verwijderen, wat 90% inhoudelijk was, en herhaal je alleen die sneren in je post???

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2022 20:03:19 ]
pi_206216630
Iets een "verdraaiing van feiten" noemen is een sneer?
pi_206216638
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 19:59 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Met die gedachtegang kan je net zo goed Nederland in meerdere stukjes opdelen. Voor de rest een hoop stropoppen en herhaling van argumenten die ik in mijn vorige posts weerlegd heb.
Waar zie je een stropop?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:05:52 #270
485843 crew  Jippie
pi_206216653
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:02 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
En dan ga je mijn hele post verwijderen, wat 90% inhoudelijk was, en herhaal je alleen die sneren in je post???
Yep, jammer want op zich was het een goede post maar jammer van de sneren. Gewoon posten zonder sneren voortaan ^O^
pi_206216686
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:04 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Waar zie je een stropop?
Wat denk je, dat ik hier nog ga reageren met Jippie die posts compleet verwijderd omdat ze er zelf bevooroordeeld in staat?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2022 20:07:34 ]
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:09:24 #272
485843 crew  Jippie
pi_206216727
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:04 schreef Tobias19xx het volgende:
Iets een "verdraaiing van feiten" noemen is een sneer?
Ja, ieder mag hier een andere mening/visie er op na houden.

Een veilige keuze is 'Ik heb hier een andere mening over' 'Ik zie het anders' 'ik ervaar dat anders'

Zo geef je aan dat je ergens anders over denkt zonder je gesprekspartner in twijfel te stellen.
pi_206216738
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:05 schreef Jippie het volgende:

[..]
Yep, jammer want op zich was het een goede post maar jammer van de sneren. Gewoon posten zonder sneren voortaan ^O^
Denk niet dat het iets met die sneren te maken heeft, wat uitgelokt is door Glazenmaker. Wel jammer dat jij hier aan modden bent. :W
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:10:26 #274
485843 crew  Jippie
pi_206216746
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:07 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Wat denk je, dat ik hier nog ga reageren met Jippie die posts compleet verwijderd omdat ze er zelf bevooroordeeld in staat?
:{w ik veroordeel alleen 'gejijbak' voor de rest maak ik mij nergens druk om.
pi_206216770
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:09 schreef Jippie het volgende:

[..]
Ja, ieder mag hier een andere mening/visie er op na houden.

Een veilige keuze is 'Ik heb hier een andere mening over' 'Ik zie het anders' 'ik ervaar dat anders'

Zo geef je aan dat je ergens anders over denkt zonder je gesprekspartner in twijfel te stellen.
Dat is het niet. Dus als iemand zegt de aarde is plat. Dan moet ik zeggen "ik zie/ervaar het anders".
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:12:36 #276
485843 crew  Jippie
pi_206216792
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:10 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Denk niet dat het iets met die sneren te maken heeft, wat uitgelokt is door Glazenmaker. Wel jammer dat jij hier aan modden bent. :W
Klachten kun je richten aan forum@fok.nl

Het boeit mij niets wat jullie hier posten, alleen sneren, persoonlijke aanvallen en ander policyoverschrijdend gedrag gaan weg.
pi_206216799
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:07 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Wat denk je, dat ik hier nog ga reageren met Jippie die posts compleet verwijderd omdat ze er zelf bevooroordeeld in staat?
Ik hoop het wel want ik wil niet oneerlijk tegen je doen.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:13:43 #278
485843 crew  Jippie
pi_206216820
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:11 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Dat is het niet. Dus als iemand zegt de aarde is plat. Dan moet ik zeggen "ik zie/ervaar het anders".
Zie je het dan niet anders? Dan ben je het met diegene eens. Dat kan natuurlijk ook.

Motiveren is gewenst, sneren niet.
pi_206216945
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:12 schreef Jippie het volgende:

[..]
Klachten kun je richten aan forum@fok.nl

Het boeit mij niets wat jullie hier posten, alleen sneren, persoonlijke aanvallen en ander policyoverschrijdend gedrag gaan weg.
Nee, dat heeft geen zin, de crew houden elkaar de hand boven het hoofd.

Je hebt mijn hele post verwijderd, itt wat je hier stelt. Vervolgens heb je in je eigen post mijn sneren herhaalt.
pi_206216972
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:13 schreef Jippie het volgende:

[..]
Zie je het dan niet anders? Dan ben je het met diegene eens. Dat kan natuurlijk ook.

Motiveren is gewenst, sneren niet.
"Ik vind" dat het geen sneren waren. En nu?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:26:47 #281
485843 crew  Jippie
pi_206217096
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:20 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
"Ik vind" dat het geen sneren waren. En nu?
Ik heb daar een andere mening over.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:29:42 #282
485843 crew  Jippie
pi_206217150
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:19 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Nee, dat heeft geen zin, de crew houden elkaar de hand boven het hoofd.

Je hebt mijn hele post verwijderd, itt wat je hier stelt. Vervolgens heb je in je eigen post mijn sneren herhaalt.
Dat is onzin. Gewoon niet meer sneren.
pi_206217305
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:29 schreef Jippie het volgende:

[..]
Dat is onzin. Gewoon niet meer sneren.
Jij mag wel sneren? "Ik ben het daar niet mee eens" is veel vriendelijker dan "Dat is onzin."
  woensdag 5 oktober 2022 @ 20:48:05 #284
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206217424
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:11 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Dat is het niet. Dus als iemand zegt de aarde is plat. Dan moet ik zeggen "ik zie/ervaar het anders".
Bijvoorbeeld helaas zit Flat Earth topic al even dicht.
Je kan het eventueel een schopje geven.
Helaas is het aantal flat earthers zo goed als van de planeet gevallen.
Maar als het jou interesse is.
Alstu.
BNW / Flat Earth conspiracy #43 Flat Earth en zijn vriendjes
Er staat nog een vraag voor u open!!
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 20:55:17 #285
485843 crew  Jippie
pi_206217537
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:39 schreef Tobias19xx het volgende:

[..]
Jij mag wel sneren? "Ik ben het daar niet mee eens" is veel vriendelijker dan "Dat is onzin."
Andere context.

Heb je zojuist een PM gestuurd met je verwijderde tekst omdat het niet mijn bedoeling is om users op de kast te jagen. Maar voortaan zonder sneren/gejijbak posten, want ook al is je post Pulitzerwaardig, met sneren erin gaat het weg.
pi_206217576
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:12 schreef Jippie het volgende:

[..]
Klachten kun je richten aan forum@fok.nl

Het boeit mij niets wat jullie hier posten, alleen sneren, persoonlijke aanvallen en ander policyoverschrijdend gedrag gaan weg.
Belachelijk, dus je laat je gebruiken om sneertjes te ontdekken, de rest boeit je niet.
Ga jij maar weer weg, we redden het wel zonder jou. Als je dit forum niet kunt aanvoelen is dit de verkeerde plek voor je
lijkt mij.

@loveyoulongtime, jouw beurt :*
En posts verwijderen waarin iemand moeite in heeft gestoken, is erg zwak.
Ga dan de discussie aan, van mijn part de betreffende 'snerende' post waar je blijkbaar gevoelig voor bent, verplaatsen naar sc, en daar verder jammeren over sneertjes
pi_206217614
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:57 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Belachelijk, dus je laat je gebruiken om sneertjes te ontdekken, de rest boeit je niet.
Ga jij maar weer weg, we redden het wel zonder jou. Als je dit forum niet kunt aanvoelen is dit de verkeerde plek voor je
lijkt mij.

Het ontgaat je volgens mij volledig dat juist @Jippie er hier nog wat van probeert te maken voor je.
pi_206217662
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:59 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Het ontgaat je volgens mij volledig dat juist @:Jippie er hier nog wat van probeert te maken voor je.
Nee dat ontgaat me niet, ik snap dat ze het goed bedoeld, alleen begin niet meteen met alles te verwijderen als er een snerend woordje of zinnetje in een post staat
pi_206217688
Waar gaat het eigenlijk over? kan je die post nog terughalen?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 21:04:27 #290
485843 crew  Jippie
pi_206217695
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:57 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Belachelijk, dus je laat je gebruiken om sneertjes te ontdekken, de rest boeit je niet.
Ga jij maar weer weg, we redden het wel zonder jou. Als je dit forum niet kunt aanvoelen is dit de verkeerde plek voor je
lijkt mij.

@:loveyoulongtime, jouw beurt :*
En posts verwijderen waarin iemand moeite in heeft gestoken, is erg zwak.
Ga dan de discussie aan, van mijn part de betreffende 'snerende' post waar je blijkbaar gevoelig voor bent, verplaatsen naar sc, en daar verder jammeren over sneertjes
Gewoon niet sneren punt uit. Heb 'de ruis' met Tobias19xx al opgelost, hij heeft zijn tekst in PM.

Mijn uitdrukking 'boeit mij niet' slaat op de context, ik kijk hier namelijk zonder vooroordelen naar gejijbak. Natuurlijk heb ik een eigen mening over het hele gebeuren, maar dat staat 100% los van mijn moderatie hier.

Voorlopig zul je het met mij moeten doen, vind je het erg?
pi_206217736
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:04 schreef Jippie het volgende:

Voorlopig zul je het met mij moeten doen, vind je het erg?
Nee hoor, vind het misschien wel leuk. ik zeg alleen wat ik vind, mag toch?
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 21:09:04 #292
485843 crew  Jippie
pi_206217768
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:06 schreef koosbasterd het volgende:

[..]
Nee hoor, vind het misschien wel leuk, dat gaat nog blijken of niet. ik zeg alleen wat ik vind, kan toch?
Natuurlijk, hou van directe mensen ^O^
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 21:09:22 #293
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206217773
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 20:57 schreef koosbasterd het volgende:
@loveyoulongtime, jouw beurt :*
En posts verwijderen waarin iemand moeite in heeft gestoken, is erg zwak.
Ga dan de discussie aan, van mijn part de betreffende 'snerende' post waar je blijkbaar gevoelig voor bent, verplaatsen naar sc, en daar verder jammeren over sneertjes
Heb net snel de afgelopen 2 pagina's gelezen, enige wat ik zie is dat Jippie het over en weer "gesneer" zo als zij dat noemt beperkt. En misschien ook nodig wel gezien sommige mensen dingen zicht veel te persoonlijk aantrekken.

Heel eerlijk heb ik Jippie nog niet 1x op partijdigheid kunnen betrappen.. Nou is ze misschien geen BNW'er maar ze doet het wel objectief in mijn ogen. Maar nogmaals heb ook niet alles gelezen :) Maar misschien zit ik er ook naast omdat ik niet alles lees in dit topic en ik er toch niks over te vertellen heb. Alleen is BNW geen NWS en als niet BNW'er kun je hier ook niet alles goed doen, maar dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat ik Jippie echt objectief vind beide kanten op.
Lach met een schone bips
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 21:19:09 #294
485843 crew  Jippie
pi_206217976
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:09 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Heb net snel de afgelopen 2 pagina's gelezen, enige wat ik zie is dat Jippie het over en weer "gesneer" zo als zij dat noemt beperkt. En misschien ook nodig wel gezien sommige mensen dingen zicht veel te persoonlijk aantrekken.

Heel eerlijk heb ik Jippie nog niet 1x op partijdigheid kunnen betrappen.. Nou is ze misschien geen BNW'er maar ze doet het wel objectief in mijn ogen. Maar nogmaals heb ook niet alles gelezen :) Maar misschien zit ik er ook naast omdat ik niet alles lees in dit topic en ik er toch niks over te vertellen heb. Alleen is BNW geen NWS en als niet BNW'er kun je hier ook niet alles goed doen, maar dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat ik Jippie echt objectief vind beide kanten op.
Wie zegt dat ik geen affiniteit met BNW heb? Het niet deelnemen aan een discussie zegt niets over wat ik er persoonlijk over vind.

Daarnaast denk ik niet dat als je 100 BNW'ers bij elkaar zet ze het op elk 'BNW' punt volledig met elkaar eens zijn.
pi_206217992
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:09 schreef loveyoulongtime het volgende:

[..]
Heb net snel de afgelopen 2 pagina's gelezen, enige wat ik zie is dat Jippie het over en weer "gesneer" zo als zij dat noemt beperkt. En misschien ook nodig wel gezien sommige mensen dingen zicht veel te persoonlijk aantrekken.

Heel eerlijk heb ik Jippie nog niet 1x op partijdigheid kunnen betrappen.. Nou is ze misschien geen BNW'er maar ze doet het wel objectief in mijn ogen. Maar nogmaals heb ook niet alles gelezen :) Maar misschien zit ik er ook naast omdat ik niet alles lees in dit topic en ik er toch niks over te vertellen heb. Alleen is BNW geen NWS en als niet BNW'er kun je hier ook niet alles goed doen, maar dat gezegd hebbende moet ik zeggen dat ik Jippie echt objectief vind beide kanten op.
Is goed man
  Moderator woensdag 5 oktober 2022 @ 21:20:08 #296
381159 crew  loveyoulongtime
bloedpompbiscuit
pi_206217994
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:19 schreef Jippie het volgende:

[..]
Wie zegt dat ik geen affiniteit met BNW heb? Het niet deelnemen aan een discussie zegt niets over wat ik er persoonlijk over vind.

Daarnaast denk ik niet dat als je 100 BNW'ers bij elkaar zet ze het op elk 'BNW' punt volledig met elkaar eens zijn.
Klopt ook, maar je bent geen Die Hard denk ik :) Neemt nog steeds niet weg dat ik je wel objectief vind.
Lach met een schone bips
pi_206218013
quote:
2s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 21:19 schreef Jippie het volgende:

Daarnaast denk ik niet dat als je 100 BNW'ers bij elkaar zet ze het op elk 'BNW' punt volledig met elkaar eens zijn.
waarheid als een koe
pi_206218038
Oorspronkelijke post: #239
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:13 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Rusland is de tweede wereldoorlog begonnen als bondgenoot van Duitsland en in de decennia daarna hebben ze zich niet veel beter gedragen tegenover de buren. Bovendien kun je Rusland van precies alle stoute dingen beschuldigen als de VS in de jaren erna + nog wel wat extra's.
quote:
1s.gif Op woensdag 5 oktober 2022 15:31 schreef Glazenmaker het volgende:
Doe eens wat achtergrond onderzoek naar operat
[..]
Bondgenoot van nazi Duitsland? Zie gezamenlijke invasie van Polen.

Heeft de VS schietende tanks door de straten van Parijs gestuurd toen ze de navo uit wilden stappen? Nee. Een van de Russische voorbeelden is Praag.

Heeft de VS na onrust in België aangeboden om te helpen en vervolgens de premier en zijn gezin overhoop geschoten om de macht over te nemen? Nee. Russisch voorbeeld: operatie storm 333.
Rusland is de WOII niet “begonnen”, dit weet iedereen, en helemaal niet als “bondgenoot” van Duitsland.
De Sovjet-Unie en Duitsland sloten slechts een verdrag af om elkaar niet aan te vallen (Molotov-Ribbentroppact), zoals nazi-Duitsland eerder ook zo'n verdrag afsloot met Polen (Duits-Pools niet-aanvalsverdrag). De Sovjet Unie sloot ook zo’n verdrag met Frankrijk af (Sovjet-Frans niet-aanvalsverdrag). Zo’n verdrag is geen "bondgenootschap" zoals je stelt. Wat wel een bondgenootschap was, was de Brits-Sovjet verdrag (1942), dat was wel een alliantieverdrag tussen het VK en de Sovjet-Unie.

Je probeert de VS als de "the good guys" neer te zetten, waar ik het niet mee eens ben. Er is geen enkel land in de wereld dat zoveel oorlogen, coups, moordaanslagen, droneaanvallen, bombardementen, gebruik van chemische als kernwapens, enz. heeft gevoerd/gepleegd/ingezet als de VS. Het overstijgt ver de oorlogen die landen als Rusland, Iran, Noord-Korea, Venezuela, enz. samen hebben gevoerd in de afgelopen 100 jaar. De VS heeft honderden militaire basissen overal in de wereld en een defensie-uitgave van honderden miljarden dollars, die van elk ander land ver overstijgt. Het is een oorlogszuchtig land, het is bijna een traditie dat elk president zijn eigen oorlog krijgt.
  woensdag 5 oktober 2022 @ 21:23:20 #299
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_206218055

Hoe denkt de rus op straat over de strategie van weg rennen?
Er staat nog een vraag voor u open!!
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 5 oktober 2022 @ 21:27:02 #300
485843 crew  Jippie
pi_206218138
Kusjes voor @Tobias19xx

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')