Ik betwijfel of het veel impact heeft op het AH publiekquote:Op donderdag 29 september 2022 20:48 schreef NoCigar het volgende:
Dit is toch ook wel een p.r.-blunder. Natuurlijk gaat journalistiek op zulke greenwashing reageren. Althans, dat risico is best groot, maar blijkbaar niet groot genoeg.
quote:Op donderdag 29 september 2022 22:46 schreef golfer het volgende:
Zo herken je greenwashing:
https://www.npo3.nl/keuri(...)e-deze-marketingtruc
Oh die sojarommel moet verplicht aangeboden worden en het echte vlees moet minder aangeboden worden. Kwalijke zaak.quote:Supermarkten hebben daarom afspraken gemaakt over het stimuleren van duurzaam voedsel. Naast de verscheidene logo’s en keurmerken ondernemen ze allerlei initiatieven, maar deze initiatieven richten zich vaak maar op een deel van het probleem. Zo zie je steeds meer vleesvervangers in de schappen liggen, maar het vleesaanbod neemt niet af.
Wat is de kwalijke zaak? Je noemt het rommel maar het slaat niet aan en dat is rommel?quote:Op vrijdag 30 september 2022 17:39 schreef Nober het volgende:
[..]
[..]
Oh die sojarommel moet verplicht aangeboden worden en het echte vlees moet minder aangeboden worden. Kwalijke zaak.
Ik hoop wel 1 lange reis met meerdere onderzoeken/bezoeken voor meerdere afleveringen, gezien het aantal keren dat Thailand weer aan bod komt?quote:Op donderdag 6 oktober 2022 20:45 schreef golfer het volgende:
En ja hoor, Marijn mocht weer naar Thailand om het oogjesknipverhaal te onderzoeken.
Daar komt het met zoveel dingen in de Keuringsdienst gewoon op neer.quote:Op donderdag 13 oktober 2022 20:43 schreef golfer het volgende:
Ecologisch is geen beschermde term.Dus iedereen mag het overal op zetten.
Het begint vaak met Sodium Laureth Sulfaat (SLS), dan weet je al dat het niet natuurlijk is.quote:Op donderdag 13 oktober 2022 20:43 schreef golfer het volgende:
Ecologisch is geen beschermde term.Dus iedereen mag het overal op zetten.
Natuurlijk wil weer niet zeggen dat het goed is. Asbest is natuurlijk, Botox ook.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 14:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het begint vaak met Sodium Laureth Sulfaat (SLS), dan weet je al dat het niet natuurlijk is.
Uitzending verder niet gezien, paar seizoenen geleden afgehaakt.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. SLS is niet natuurlijk maar zit wel in "eco" wasmiddelen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Natuurlijk wil weer niet zeggen dat het goed is. Asbest is natuurlijk, Botox ook.
Wat maakt hun "goed"?quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo kunnen we nog wel even doorgaan. SLS is niet natuurlijk maar zit wel in "eco" wasmiddelen.
Het zit niet in echt goede wasmiddelen/afwasmiddelen/zeep/doucheschuim etc.
Wie was dat? Een van die twee producenten? Op zich dapper dat ze verschenen, hoewel ik die ene man iets te vlot vond .Uiteindelijk kwam het neer op het gebruik van aardolieproducten in het middel begreep ik.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:47 schreef Soldier2000 het volgende:
lol je weet zelf toch ook wel dat je geen ecologische zeep in de natuur kunt deponeren zonder enige schade aan te richten, je gaat het zelf ook niet opdrinken.
Die Marcel heeft hier een mooie flater begaan.
Hangt van het product af natuurlijk, maar vaak kokosolie en suikertenside.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 15:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat maakt hun "goed"?
Er waar zijn die uit gemaakt?
Suikertensidesquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 16:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hangt van het product af natuurlijk, maar vaak kokosolie en suikertenside.
Ik gebruik al jaren echt natuurlijke zeep/(af)wasmiddelen omdat mijn huid niet tegen die kunstmatige varianten kan (om nog maar te zwijgen over synthetische parfums)
Heel natuurlijk :-)quote:Synthese
De productie gebeurt door de reactie van het vetalcohol met een monosacharide (bijvoorbeeld glucose) of polysacharide (bijvoorbeeld lactose), met als katalysator een zuur, gewoonlijk zwavelzuur. De reactie gebeurt bij hoge temperatuur. Na de reactie wordt het zuur geneutraliseerd en de overmaat alcohol verwijderd door destillatie of verdamping.
De verhouding vetalcohol/sacharide bepaalt de gemiddelde graad van polyglycosidatie van het reactieproduct; hoe hoger deze verhouding (dus met een overmaat vetalcohol), hoe lager de polyglycosidatie (men zal meer monoglycoside verkrijgen), en hoe minder hydrofiel het product. Samen met de keuze van het vetalcohol, kan men zo de hydrofiel-lipofiel-balans (HLB-waarde) en de wateroplosbaarheid van het product beïnvloeden.[
De APG's die in wasmiddelen e.d. gebruikt worden, hebben een HLB-waarde van meer dan 10, hetgeen betekent dat ze wateroplosbaar zijn en goede detergenteigenschappen bezitten. Ze zijn ook hydrotroop, dat wil zeggen dat ze de oplosbaarheid van minder oplosbare ingrediënten verhogen. Ze zijn niet schadelijk voor de huid en kunnen in afwasmiddelen voor de manuele afwas gebruikt worden evenals in shampoos of hairconditioners.
APG's met lange alkylketens (16 of meer koolstofatomen) zijn het meest hydrofoob en zijn bruikbaar als schuimonderdrukkende stof.
Cognis (voorheen behorend tot Henkel KGaA) is een producent van APG's en verkoopt verschillende APG's onder de merknamen Glucopon en Plantaren.
Stuk natuurlijker dan al het andere. Suikertenside zit over het algemeen alleen in schoonmaakmiddelen, niet in zeep voor je handen. Maar koop jij lekker Palmolive of Fa ofzo.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Suikertensides
[..]
Heel natuurlijk :-)
LOLquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:16 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Stuk natuurlijker dan al het andere. Suikertenside zit over het algemeen alleen in schoonmaakmiddelen, niet in zeep voor je handen. Maar koop jij lekker Palmolive of Fa ofzo.
Ik kreeg pas zo'n Seepje handzeep, het is dat ik niet van het weggooien ben, dus ik heb hem maar bij het fonteintje op de WC neergezet, de WC die ik zelf nooit gebruikquote:Op vrijdag 14 oktober 2022 16:44 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Wie was dat? Een van die twee producenten? Op zich dapper dat ze verschenen, hoewel ik die ene man iets te vlot vond .Uiteindelijk kwam het neer op het gebruik van aardolieproducten in het middel begreep ik.
Hoe is Seepje verpakt, toch ook in plastic?
Het is vreselijk hoe van die (vloeibare)zeepjes vaak ruiken, hoe verzinnen ze het denk ik dan.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:25 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik kreeg pas zo'n Seepje handzeep, het is dat ik niet van het weggooien ben, dus ik heb hem maar bij het fonteintje op de WC neergezet, de WC die ik zelf nooit gebruik
Wat stonk dat spul verschrikkelijk, als ik het weggegeven had dan zou de ander denken dat ik een hekel aan hem/haar had, zo smerig.
Ik ben niet beledigd hoor. Je haalt ook echt gewoon 1 component er uit om er op te gaan trollen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
LOL
Een beledigde leverworst.
Ik trol niet, je "natuurlijk" is gewoon onzin. Dat jij niet tegen kritiek is niet mijn probleem. Zaken natuurlijk noemen om de illusie te wekken dat het dan "goed" is, of niet natuurlijk en dus slecht, is net zulke onzin als waar KVW het over heeft met ambachtelijk of ecologisch.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ben niet beledigd hoor. Je haalt ook echt gewoon 1 component er uit om er op te gaan trollen.
Ik kan heel goed tegen kritiek hoor, je zoekt gewoon iets om op te trollen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik trol niet, je "natuurlijk" is gewoon onzin. Dat jij niet tegen kritiek is niet mijn probleem. Zaken natuurlijk noemen om de illusie te wekken dat het dan "goed" is, of niet natuurlijk en dus slecht, is net zulke onzin als waar KVW het over heeft met ambachtelijk of ecologisch.
Waarom ga je geheel niet in op wat ik schrijf?quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik kan heel goed tegen kritiek hoor, je zoekt gewoon iets om op te trollen.
Ik heb het ook niet over merken die hier in NL verkrijgbaar zijn trouwens, daar zit allemaal stiekem toch bende in.
Don't feed the troll. Nu maar weer ontopic.quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom ga je geheel niet in op wat ik schrijf?
quote:Op vrijdag 14 oktober 2022 17:48 schreef djkoelkast het volgende:
Don't feed the troll. Nu maar weer ontopic.
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.quote:Op donderdag 20 oktober 2022 20:46 schreef golfer het volgende:
Die vrouw van die Italiaanse winkel weet er niks van en verzint allerlei antwoorden.
Dat is een eigenschap die heel veel mensen hebben, eager to please.quote:Op donderdag 20 oktober 2022 20:46 schreef golfer het volgende:
Die vrouw van die Italiaanse winkel weet er niks van en verzint allerlei antwoorden.
Typisch voor journalistiek, lekker editen, soundbites, mensen niet tegen zich beschermen..quote:Op donderdag 20 oktober 2022 21:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.
Ik moest wel lachen om die man die zich er mee bemoeide. Die noemde precies wat zij niet wilde zeggen had ik het ideequote:Op donderdag 20 oktober 2022 21:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die andere dame eigenlijk ook niet. Tamelijk ontluisterend weer om zo op TV te komen, denk ik.
Ik merk dat ik dit zieliger vond dan anders, als iemand van de Albert Heijn oid dat overkomt. Misschien omdat het vrouwen zijn of omdat ze beiden kleinschaliger overkwamen. Niet heel rationele redenen en het blijft gewoon desinformatie en al dan niet bewuste misleiding.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 09:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Typisch voor journalistiek, lekker editen, soundbites, mensen niet tegen zich beschermen..
De formule van vragen stellen aan mensen waar je van te voren al weet dat ze waarschijnlijk helemaal niets weten en ze op hun bek laten gaan omdat ze graag een antwoord willen geven is een deel van de formule van KvW. Zou goed zijn als ze daar eens mee ophielden. Het is inmiddels al erg moe.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 10:43 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik merk dat ik dit zieliger vond dan anders, als iemand van de Albert Heijn oid dat overkomt. Misschien omdat het vrouwen zijn of omdat ze beiden kleinschaliger overkwamen. Niet heel rationele redenen en het blijft gewoon desinformatie en al dan niet bewuste misleiding.
Voorlichters aan de telefoon ok, maar importeurs en/of verkopers die beweren alles er van af te weten?quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 10:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De formule van vragen stellen aan mensen waar je van te voren al weet dat ze waarschijnlijk helemaal niets weten en ze op hun bek laten gaan omdat ze graag een antwoord willen geven is een deel van de formule van KvW. Zou goed zijn als ze daar eens mee ophielden. Het is inmiddels al erg moe.
Maar Hilliwood wil vette tv, maar eigenlijk is het niets anders dan afzeiken.
Gros van de telefoongesprekken zijn met klantenservice of de supermarkt medewerkers bij de weg.quote:
Maar ook die komen intelligenter over als ze gewoon erkennen dat ze het niet weten in plaats van maar iets te gokken.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 12:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gros van de telefoongesprekken zijn met klantenservice of de supermarkt medewerkers bij de weg.
Ja, die klinken ook vaak als een willekeurige vakkenvuller die er ook maar een slag maar slaan.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 13:24 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Maar ook die komen intelligenter over als ze gewoon erkennen dat ze het niet weten in plaats van maar iets te gokken.
Blijkbaar wel oude of oudere rijst.quote:Op donderdag 8 september 2022 12:26 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Netjes van de plus als huismerk
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 19:59 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Blijkbaar wel oude of oudere rijst.
Misschien bij de toko verser en wel meer jasmijnrijst. (Eerlijke rijst.)
Die vrouw daar in Thailand zei dat... oude rijst... rijst waar de geur vanaf is...quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 20:09 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?
Ik heb sinds die uitzending trouwens altijd Tilda rijst gekocht, prima rijst verder
Dat zijn het volgens mij ook vaak.quote:Op vrijdag 21 oktober 2022 13:43 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ja, die klinken ook vaak als een willekeurige vakkenvuller die er ook maar een slag maar slaan.
Verliest zijn aroma. Net als Thee of Koffie, kruiden, etc.quote:Op zaterdag 22 oktober 2022 20:09 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Maakt dat bij jasmijnrijst uit? De gemiddelde rijst is toch zo goed als onbeperkt houdbaar?
Ik heb sinds die uitzending trouwens altijd Tilda rijst gekocht, prima rijst verder
China. Maar geen toegang tot de verwerkers daar.quote:Op donderdag 27 oktober 2022 17:24 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah, de bamboe zelf is lekker natuurlijk maar het bewerkingsproces vrij chemisch.
Grote vraag is, was Marijn hiervoor ook naar Thailand?
De nieuwe medewerkster uitmaken voor zwarte piet was niet genoeg?quote:Op donderdag 27 oktober 2022 21:00 schreef golfer het volgende:
Bamigomeneer heeft bamboe boter op zijn hoofd.
Wat maakt het uit. Gewoon terug een leuke door de omroep betaalde trip ...quote:Op donderdag 27 oktober 2022 20:50 schreef golfer het volgende:
[..]
China. Maar geen toegang tot de verwerkers daar.
Niet naar China. Naar België en Portugal.quote:Op zaterdag 29 oktober 2022 11:40 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat maakt het uit. Gewoon terug een leuke door de omroep betaalde trip ...
Zwanenberg Oss, waar ooit Jan Marijnissen van de SP heeft gewerkt en waar volgens mij ook de Hemaworsten worden gemaakt.quote:Op donderdag 3 november 2022 22:55 schreef Dutch_view het volgende:
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt.
Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt.
Het is vrij normaal productiecapaciteit te verkopen, niet alleen in de levensmiddelen industrie.quote:Op vrijdag 4 november 2022 08:48 schreef qajariaq het volgende:
Theoretisch staat zelfde fabriek niet garant voor zelfde recept. Maar wonderlijk dat ie dat niet wilde zeggen met zoveel woorden.
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.quote:Op donderdag 3 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Ach, Keuken schoffeert weer eens een gastvrije medewerker van een bedrijf. Ik zou hem gewoon weigeren.
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.quote:Op vrijdag 4 november 2022 17:29 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Gastvrij ? Als je geen dergelijke vragen wil beantwoorden moet je ze niet binnen laten natuurlijk ... Als het "op de verpakking staat" kun je het gewoon op TV zeggen ook ... Wat een onzin.
Ja logisch, achter de camera staat gewoon een legertje persmedewerkers te monitoren wat meneer wel een niet mag zeggen.quote:Op donderdag 3 november 2022 22:55 schreef Dutch_view het volgende:
Werknemer wilde niet vertellen of er ook 'verse' rookworsten in dezelfde fabriek worden gemaakt.
Als het goed is staat er op de verpakking een NL ... EG nummer, zo kun je gewoon zien waar de worst is gemaakt.
Ja ok, maar als het toch op je verpakking staat kun je het evengoed zeggen. Of iets zeggen dat het veel beter maakt dan wat je nu kreeg. Dit was echt héél slecht. Het is niet alsof hij fabrieksgeheimen moest verklappen ofzo hé ...quote:Op vrijdag 4 november 2022 18:07 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Daaromadviseer ik dus om van der Keuken nergens meer binnen te laten Ik zou er trouwens, net als die man, ook voor bedanken om een kunstje uit te voeren. Iets voorlezen kan iedereen.
De helft van het spul zit braadpoeder op zodat t mooi bruin kleurtquote:Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
Voor mij ook.quote:Op donderdag 10 november 2022 21:07 schreef Tourniquet het volgende:
Wel interessant met die triploïde oesters, dat was nieuw voor mij.
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.quote:
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...quote:Op vrijdag 11 november 2022 12:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Het is een genetisch veranderd product, daar hebben sommige mensen moeite mee.
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?quote:Op zaterdag 12 november 2022 13:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Alles verandert genetisch. Dat is net de evolutie. Het is niet dat ze kunstmatig het gen veranderen hé. Ze kruisen gewoon oestersoorten ...
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...quote:Op zondag 13 november 2022 16:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt de rest van mijn post ook gelezen wat het probleem is met nieuwe soorten in het wild te introduceren?
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalmquote:Op zondag 13 november 2022 17:42 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Er is toch nog een wezenlijk verschil met een bestaande inheemse soort kruisen met een andere bestaande inheemse soort (wat theoretisch in de natuur ook gewoon zou kunnen gebeuren) en het invoeren van uitheemse soorten ...
Het feit dat die oesters niet vruchtbaar zijn is in feite gewoon een correctie van de natuur.
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).quote:Op maandag 14 november 2022 15:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Of een gekweekte soort, zoals de Plofzalm
Maar die kweekzalm is wel bio ...quote:Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Alleen als Kippen ontsnappen uit de stal, zijn ze niet schadelijk voor de biotoop, en ontsnapte kweekzalmen verdringen wel de inheemse zalmpopulatie.quote:Op maandag 14 november 2022 15:48 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Het is een beetje off topic maar die kweekzalm is gewoon vergelijkbaar met een kippenschuur. De beesten zwemmen met zeer grote hoeveelheden in een net. Allemaal dezelfde kant uit achter de voerautomaat aan. Was niet fijn om te zien daar in die Schotse lochs (= fjorden).
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zienquote:Op donderdag 10 november 2022 13:41 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het viel de Keuringsdienst van waarde op dat er steeds meer kip, ham en spek te koop is met een donkerbruin randje. Soms komt het product ‘vers van de grill’, soms is het ‘ovengebakken’ en soms heet het ‘geroosterd’ of nog hipper: ‘roasted’. De aanprijzingen zijn allemaal anders, maar wat is het verschil? En is er eigenlijk wel verschil in de bereidingswijze? De hoogste tijd voor een belrondje en een fabrieksbezoek.
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is?quote:Op donderdag 17 november 2022 12:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Als de gids het nu wel goed heeft is deze aflevering dus vandaag te zien
Deze is nieuw.quote:Op donderdag 17 november 2022 13:07 schreef qajariaq het volgende:
Is dat niet al een keer geweest of ging dat alleen over paté wat eigenlijk leverworst is?
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.quote:Op donderdag 24 november 2022 11:48 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Ooit was wijn een simpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de simpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met zo min mogelijk bemoeienis van de mens. Wijn, zo uit de natuur. Maar wanneer is wijn natuur en wanneer niet? 'Keuringsdienst van waarde' neemt een duik in natuurlijk druivennat en komt met een kater thuis.
Ik zie de baarden en de tatoeages al weer voor me: 'stoer, eigenwijs' .quote:Op donderdag 24 november 2022 14:36 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ergens heb ik wel respect voor de marketing, ze verzinnen weer een mooie term en kassa.
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's inquote:Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haat 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver .
Lekker dansen. Maar ik had wel gelijk in dit geval. Biodynamische telers vertellen zelden over de maanstand en de koeienhoorns etc.quote:Op donderdag 24 november 2022 20:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
* Jan_Onderwater Euritmiet NoCigar de Sharka's in
Teun geilt op dames die naar okselzweet en Patchoeli ruikenquote:Op donderdag 24 november 2022 20:45 schreef NoCigar het volgende:
Nou van der Keuken, waarom ben je niet meer zo irritant en kritisch bij deze flauwekul?
Ja maar die mensen hebben zo'n druk leven in de stad en die vinden dat dus heerlijk .quote:Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Nuanceringquote:Op donderdag 24 november 2022 23:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Wat voor idee ook dat die hipsters hebben over de stal ruiken ed.
Alsof een wijnboer een stal met dieren zou hebben ... Denken ze dat je wijn uit een koe kunt tappen ofzo?
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerdequote:Op vrijdag 25 november 2022 09:20 schreef Isabeau het volgende:
Wat weet je ook altijd fijn veel, Jan Leuke details!
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bijquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Alleen als het om eten en drinken gaat, en met wijn ben ik zeker geen expert. Wel vriendje gehad die wijnexpert is waar ik veel van leerde
Ben blij dat het gewaardeerd wordtquote:Op vrijdag 25 november 2022 09:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, je weet hoe dan ook heel veel meer dan ik en zo leer ik ook elke keer iets bij
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.quote:Op vrijdag 25 november 2022 09:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nuancering
Wijn uit Bordeaux had vroegah veel gas, en rook een beetje naar mestvaalt direct na het openen, dit verdween als de wijn een tijdje van de voren werd geopend en gedecanteerd, dan verdween de geur. Dit is de reden waarom traditioneel gasrijke wijnen als Bordeaux geopend werden een tijd voordat ze gedronken werden. Dit is in de jaren 80 met de opkomst van de Japanse en Amerikaanse markt verdwenen. Men wilde een wijn die plop & slurp was. Ik denk dat mensen die jonger zijn dan, pak hem beet, 55, dit nooit hebben meegemaakt.
Een wijn die echter sterk naar stal ruikt en dat blijft doen, of naar rotte eieren, is gewoon fout geproduceerd wat men in de uitzending ook zei.
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijnquote:Op donderdag 24 november 2022 20:30 schreef NoCigar het volgende:
Ik stoorde me al aan die dame in het intro met haar 'menselijk contact'. Klinkt al als antroposofische bullshit van een mesthoornbegraver .
Had men er een glas Natuurwijnazijn tussen gestopt, ze hadden het nooit gemerktquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOLquote:Op vrijdag 25 november 2022 20:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Idiote hipsters, ook op dir wijn beurs, typische provincialen die als student naar de grote stad gekomen zijn en daar uber hipster geworden zijn
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.quote:Op zaterdag 26 november 2022 08:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hipsters die in de grote stad zijn opgegroeid zijn anders? LOL
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komenquote:Op vrijdag 25 november 2022 16:45 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Kan me wel herinneren dat indertijd budget wijnen beter werden als je een dag later de rest op dronk. Dat zal dan wel de zelfde reden hebben gehad. Tegenwoordig valt me dat niet meer op.
surequote:Op zaterdag 26 november 2022 12:46 schreef 111210 het volgende:
[..]
Die heb je niet zo veel, meeste die uit de grote stad komen trekken juist weg of zijn gewoon geen hipster.
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.quote:Op zaterdag 26 november 2022 12:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is met veel wijnen zo, als je ze direct drinkt smaken ze totaal anders dan als je even wacht en zuurstof bij de wijn laat komen
Ja bedoel wachten met drinken alshet ingeschonken is.quote:Op zondag 27 november 2022 23:03 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Bij het gewoon inschenken in een glas komt er echt meer zuurstof bij de wijn dan door dat flessenhalsje.
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..quote:Op maandag 28 november 2022 09:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De aflevering over Bamboekleding gekeken, fabrieken in China gooien alle chemie van het bamboe naar Viscose proces gewoon in de rivieren. Regering daar is zeker te druk bezig Oeigoeren te vervolgen, Journalisten te arresteren en bevolking sociale punten te geven om zich daar mee bezig te houden.
We hebben het over Koolstof Dioxide Cautische Soda en zwavelzuur.
Op zich is Bamboeviscose een prima alternatief voor katoen, maar dan wel in een gesloten proces gemaakt, en daar kan je dus duidelijk in China niet van op aan
Net als met gereedschap, zonnecellen en nog veel meer zaken heeft China de Maakindustrie in Europa en Noord Amerika kapot geconcurreerd met dumpingprijzen. Industrie in Europa moet ook voldoen (en terecht) aan milieueisen die in china niet geldenquote:Op zondag 11 december 2022 19:53 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Maar ej het is wel spotgoedkoop om dit in China te doen..
De laurierplant in het tuincentra zou ik heel erg mee oppassen, de zo geliefde Kerslaurier is namelijk erg giftig, de bladeren ook, en zijn erg bitterquote:Op donderdag 15 december 2022 14:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Wereldwijd geldt laurier als een geliefde smaakmaker. Het gedroogde blad is een onmisbaar onderdeel van een bouquet garni en in poedervorm is het kruid populair in de Turkse en mediterrane keuken. Niet voor niets verklaarden de oude Grieken de snelgroeiende, eeuwig groene struik al heilig.
De makers van Keuringsdienst van Waarde stuiten echter op een wonderlijke situatie. In de supermarkt is het niet ongewoon om voor een paar blaadjes laurier enkele euro's af te rekenen. Die prijs ligt in natuurwinkels nog een stuk hoger. Dat is best een opmerkelijke situatie, want in menig tuincentrum is een levende laurierplant voor een prikkie te koop. Een mogelijke verklaring voor het prijsverschil ligt in de claim dat biologisch laurierblad handgeplukt zou zijn.
Bij de turk ookquote:Op donderdag 15 december 2022 14:04 schreef derLudolf het volgende:
Bij Sligro haal je voor een paar euro een zak waar je de rest van je leven mee zou kunnen doen.
Wat een smeerlapperij toch eigenlijk he.quote:Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
In België en Frankrijk ligt een pakje laurier gewoon aan 90 a 100¤/kg in de supermarkt ...quote:Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html
het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoperquote:Op donderdag 15 december 2022 23:16 schreef fespo het volgende:
150 euro aan Verstegen?
waarom is het hier te koop voor 30 euro?
https://www.dekruidenbaron.nl/laurierblad-handpicked-heel.html
het is in de supermarkt gewoon achterlijk deur.
al zie ik meer prijzen van rond de 500 euro, 800 koop je ook wel hele kleine potjes waarschijnlijk.
kruiden kan je beter in bulk kopen.
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.quote:Op donderdag 15 december 2022 21:29 schreef golfer het volgende:
De Turken krijgen dus 33 cent per kilo geplukte bladeren. De exporteur verkoopt het voor 15 dollar per kilo. De importeur hier verkoopt het aan de groothandel voor 150 euro aan Verstegen. En dat wordt hier dus in de winkel verkocht voor 850 per kilo.
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.quote:Op maandag 19 december 2022 10:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En ook even ter aanvulling, de kostprijs van een artikel is meer dan wat de blaadjes inkoop kosten. Verpakking, distributie, kosten van de schapruimte in de supermarkt zijn bij zo een artikel natuurlijk veel meer dan wat er in de verpakking zit.
Neemt niet weg dat je erg veel betaald voor wat dorre blaadjes die waarschijnlijk al heel lang in het schap hangen.
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.quote:Op maandag 19 december 2022 11:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Alleen zijn die verpakkingskosten bij producten die véél minder kosten gewoon even groot.
De verpakkingskosten van de laurier die in België aan 90 ¤ / kg in elke supermarkt ligt zijn trouwens even groot dan degene die in Nederland aan 500 ¤ / kg liggen ... Het is maar wat de zot ervoor wil geven natuurlijk ...
Net als met ongeveer alle kruiden en specerijen. Desondanks hebben de meeste mensen gewoon geen zin om voor een paar eurocenten nog eens naar de toko te gaan als ze toch in de supermarkt zijn en ineens laurier nodig blijken te hebben. Laat staan dat ze een kilozak online gaan bestellen waar hun kleinkinderen ook nog van kunnen genieten.quote:Op maandag 19 december 2022 10:20 schreef ESF1Gamer het volgende:
[..]
Kruiden kopen bij een toko. Krijg je meer en is goedkoper
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kiloquote:Op maandag 19 december 2022 11:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik had het niet alleen over verpakkingskosten.
Ik had het over kostprijs, de prijs van de laurierbladeren is een verwaarloosbaar klein deel daarvan. En ja, de prijs van die Silvo zakjes is verhoudingsgewijs hoog, maar dit alleen af te zetten tegen de blaadjes is onzin.quote:Op maandag 19 december 2022 20:54 schreef fespo het volgende:
[..]
jaja, precies daarom is die laurier 800 euro per kilo
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komenquote:Op zondag 1 januari 2023 20:49 schreef Iemand91 het volgende:
TEUN VAN DE KEUKEN - Hierom stop ik met de Keuringsdienst van Waarde
"Met een beetje pijn en veel angst"quote:Op zondag 1 januari 2023 20:49 schreef Iemand91 het volgende:
TEUN VAN DE KEUKEN - Hierom stop ik met de Keuringsdienst van Waarde
Niemand kon zo goed 'Oh?' zeggen om zijn grote verbazing uit te drukken. Merijn komt in de buurt. Op zich wel inzichtelijk hij zijn methode beschrijft: mensen dodelijk vermoeien met zijn eeuwige ge-'oh?quote:Op maandag 2 januari 2023 17:52 schreef BasEnAad het volgende:
Tja, maakt voor het programma niet gek veel uit. Nou ja Teun sprak nog wel een beetje Duits, dat wel.
Je had hier al eerder over gejuicht:quote:Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]
Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
quote:Op maandag 2 januari 2023 16:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Goddank, Prof Suurbekje van Zuigen tot Sneren houd er mee op. Gaat het programma ten goede komen
En dat zal ik nog wel een paar keer doen.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]
Zo blij is hijquote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Je had hier al eerder over gejuicht:
[..]
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Teun weg.
[ afbeelding ]
Beste nieuws sinds Mart Smeets met pensioen ging.
Geen idee, kijk nooit TV, muv series als deze via uitzending gemist.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 17:06 schreef tong80 het volgende:
[..]
Die is sindsdien niet van de buis te slaan.
Ammoniak. Stikstof.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:
Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Doorgefokt om koeien te krijgen die zoveel mogelijk melk geven, wat niet meteen verkeerd hoeft te zijn. Maar idd gewoon eerlijk verhaal.. Al zullen bepaalde partijen zeggen dat het beeld te rooskleurig was (Wakker Dier enzo).quote:Op dinsdag 14 februari 2023 21:26 schreef Kickinalfa het volgende:
Leuke aflevering, niet per se een moraal verhaal maar feitelijk vertellen hoe het zit.
Enige wat ik me dan wel afvraag of er niks is verzonnen ondertussen om een koe melk te laten geven zonder te kalveren.
Of is het economisch juist interessant voor de boer om een zwangere koe te hebben.
Welwillende Spanjaarden zorgden voor een soort van dialoog.quote:Op dinsdag 21 februari 2023 20:45 schreef golfer het volgende:
Antonio de la Cocina spreekt dus een beetje Spaans.
4 bij 4,5 kilometer, dat zou in NL een giga boerderij zijn, maar dit is bebost bergachtig gebied waar buiten dat die varkens er scharrelen niet zoveel activiteit is.quote:Op woensdag 22 februari 2023 10:05 schreef qajariaq het volgende:
Die boer had het over een boerderij (in Spanje) van 1800 Ha, dat is echt waanzinnig groot.
Ik kijk het nu pas terug en die geacteerde verbazing stoorde me weer behoorlijk. Snel hier gekeken of ik niet de enige was .quote:Op woensdag 22 februari 2023 09:37 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Opvallend trouwens dat ze het niet eten. Er wordt allereerst *OOOOOH wat is dat duuuuuur* geroepen door marijn in haar kinderstemmetje, en vervolgens het verschil uitgelegd tussen het tier 1 en tier 2 product.
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 11:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Vleesleveranciers bieden op internet hun producten voor de horeca vaak aan in grote hoeveelheden tegen scherpe prijzen. De Keuringsdienst van Waarde shopt online een grote partij diepgevroren kipfilet. Bij het nader bestuderen blijkt dat het product maar voor 70 procent uit kippenvlees bestaat. De overige 30 procent is water.
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:42 schreef NoCigar het volgende:
De varkenshaas 'culinair' van AH is in ieder geval met water ingespoten. Ik kocht het ooit met extra 35 % korting zonder ergens en het viel me wel op dat het extra mals was, best lekker eigenlijk. Vrij kort daarna zag ik bij de kVW hoe dat werkte.
Zie hier:
https://www.24kitchen.nl/(...)d-aan-culinair-vlees
Waarom zou het impact moeten hebben? Ik kijk vooral met intresse naar het legal en technische spel dat gespeeld wordt. En nu en dan verassen ze me.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Mensen willen bedrogen worden, het merk en het label is belangrijker dan het eten zelf. Ik zei het hier al weken geleden, ze maken dit programma nu al jaren en onthullen met enige regelmaat het enige boerenbedrog na het ander. Van plakvlees tot waterkip, analoog kaas en leidingwater als chique water in flesjes. Maar heeft het enige impact? Heeft het iets veranderd? Nee, gros van NL rent nog steeds naar AH, want AH is goed, AH is kwaliteit.
Als ik soms Supermarkt vlees eet, dan begrijp ik vegetariers weer.
Omdat mensen belazerd worden?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 17:11 schreef MatthijsDJ het volgende:
[..]
Waarom zou het impact moeten hebben?
Je bezoekt regelmatig crematoria?quote:
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 16:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Is dat niet al vaker langsgekomen, ook hier op FOK?
Is trouwens niet alleen kip, ook bv gerookte noorse zalm heb ik wel eens water op de ingredienten zien staan.
Kan me herinneren dat om dat water te binden bepaalde dierlijke eiwitten werden gebruikt, ook van varken, en dat het inmiddels zo bewerkt wordt dat je ook in DNA test niet meer kan zien dat het varken is. Was dat echter bij KvW of was dat bij dat (veel betere) programma van Wouter Klootwijk
Bij ham hoef je helemaal geen water toe te voegen, sterker nog, het is beter als je dat niet doet. Ouderwets pekelen door een ham in een pekelbad te leggen onttrekt water aan de ham, de warenwet staat toe dat je pekelwater toevoegt door het in te spuiten.Daar krijgt gekookte ham de glibberige structuur van. Als je een ham eet die klassiek gepekeld is, en niet geïnjecteerd, heeft ie een veel meer uitgesproken vezelstructuur.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hmmm voor sommige vleesproducten moet je ook water toevoegen, bv ham. En wordt bij het maken van bv boterhamworst of leverworst ijs toegevoegd?
Niet dat ik geen in "onbewerkt" spul water goed keur. Maar water is slecht is ook iets te kort door de bocht.
Mja, maar een goede klassieke gekookte ham is een witte raaf, ik had er tijd terug nog een adres voor, maar die hebben het ook niet meer.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:04 schreef JanGroen het volgende:
Niks nieuws m.i.: in een eerdere uitzending lieten ze ook al zien hoe ham ingespoten werd met pekelwater. Zelfde machine, zelfde doel.
Ik zeg altijd maar zo: als je besodemieterd wil worden dan kan dat. Koop je vlees voor een prijs waarvan je denkt “dat is goedkoop”, dan moeten de alarmbellen afgaan. Is iets te mooi om waar te zijn dan is het dat vaak ook.
F*ck ik maak die fout elke keer..quote:
Maar 9 van de 10 mensen weten dat ook wel. Tenminste de mensen die ik ken. Ik vind het vooral leuk om te zien wat ze allemaal bedenken..quote:Op dinsdag 28 februari 2023 17:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Omdat mensen belazerd worden?
Zo’n figuur zou je toch gelijk van de beurs trappen (figuurlijk)? Sta je er dan om eerlijk zaken te doen of om de klant naar de mond te praten?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:18 schreef Kickinalfa het volgende:
Moest wel lachen om de verkoper op de beurs, nee wij verkopen gaan waterkip?
Oh wacht staat het op de site, ja wel als klanten erom vragen.
En daar staat de 10% waterkip overigens.
Zei ik dat we het niet verkopen, nee dat heb ik niet gezegd.
Ja, die was wel geweldig... onvoorstelbaar dat iemand van zo'n bedrijf dat uit z'n strot weet te krijgen.quote:Op dinsdag 28 februari 2023 21:37 schreef NoCigar het volgende:
'Ja, het is eigenlijk heel normaal. Mensen bestaan ook voor 70 % uit water'.
Laat wel goed zien wat voor een bedrijf het is en wie er werkt. Herinnerd mij aan "Only fools and horses".quote:Op dinsdag 28 februari 2023 22:18 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ja, die was wel geweldig... onvoorstelbaar dat iemand van zo'n bedrijf dat uit z'n strot weet te krijgen.
Wat denk je zelf?quote:Op dinsdag 28 februari 2023 22:15 schreef JanGroen het volgende:
Sta je er dan om eerlijk zaken te doen of om de klant naar de mond te praten?
mja, das een probleem, ik koop mijn vlees het liefst van een horecaslager, supermarktvlees, en dan vooral varkensvlees is zo belabberd dat ik vegetariërs begrijpquote:Op woensdag 1 maart 2023 16:20 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Wat denk je zelf?
Vraag me trouwens af waar je tegenwoordig wel eerlijk vlees kan kopen...Gewoon direct bij de boer? Mijn ouders doen dat nog wel eens met een rund maar kip....?
Jij ziet Teun tegenwoordig overal. Oppassen.quote:Op woensdag 1 maart 2023 16:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Trouwens opvallend dat Teun en die schattige grillkok
quote:Op woensdag 1 maart 2023 16:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Trouwens opvallend dat Teun en die schattige grillkok allebei verbaasd zijn over het resultaat, maar er niet gezegd wordt over de waterkip, "hij is malser" of "hij is taaier" "hij is sappiger" "Lekkerder"
Is niet alleen de Kippenprikkers die niet alles vertellen.
Ik zie idd Ersin met die Surinamer (waar ik zo kip zou van kopen) dan Teun!quote:Op woensdag 1 maart 2023 17:03 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Jij ziet Teun tegenwoordig overal. Oppassen.
Tja er waren ook leerfabrieken in Nederland, die werden (terecht) gedwongen tot milieumaatregelen, maar konden dan niet meer concurreren met het leer uit oa China, waar geheel niet aan de vervuiling wordt gedacht.quote:Op dinsdag 7 maart 2023 14:58 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Leren jassen, schoenen, portemonnees of bankstellen. De vele producten die van leer worden gemaakt, hebben vaak gemeen dat we niet weten van welk dier het leer afkomstig is, alleen dat het om ‘echt leder’ gaat.
Keuringsdienst van waarde wil hier deze week meer over weten. Er is namelijk nog veel onduidelijkheid over. Zo komt 70 procent van het geïmporteerde leer in Nederland uit China. De leerindustrie daar meldt niet welke dierenhuid ervoor gebruikt is.
De slager hier verkoopt ze, die drogen zelf zwijneoren, long-weetikveel en luchtpijp en dergelijk.quote:Op dinsdag 7 maart 2023 18:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Oh en niet alleen leer uit China, maar ook huid, de gedroogde honden kauwsnacks uit gedroogde runderhuid uit de supermarkt komen vaak uit China, ik vertrouw die voor geen meter. Koop ze hier liever lokaal bij een bedrijfje dat bij het slachthuis inkoopt en dat droogt. Sympatiek familie bedrijfje met vriendelijk personeel.
Ja, runderkophuid, kippenekken, etc etcquote:Op dinsdag 7 maart 2023 22:12 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De slager hier verkoopt ze, die drogen zelf zwijneoren, long-weetikveel en luchtpijp en dergelijk.
Volgens mij is dat Ricardo’s in Amsterdam. Schijnt idd een van de betere Surinaamse eethuizen te zijn.quote:Op vrijdag 3 maart 2023 12:52 schreef Bocaj het volgende:
[..]
[..]
Ik zie idd Ersin met die Surinamer (waar ik zo kip zou van kopen) dan Teun!
quote:Op woensdag 8 maart 2023 12:41 schreef Kickinalfa het volgende:
Enige waar ik nu we benieuwd naar was is of de diersoort nog effect heeft op de kwaliteit van het leer.
Verder een beetje overdreven ophef, het is een restproduct van de slacht.
Het is niet alsof de dieren speciaal worden gefokked of gehouden voor het leer.
Die kruidenmix is al lang achterhaald...quote:Op dinsdag 21 maart 2023 11:24 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Kip piri-piri met rijst is een populair gerecht, maar piri-piri is ook los te verkrijgen als kruidenmix, saus en in allerlei andere varianten. De makers van de Keuringsdienst van Waarde komen het overal tegen en willen wel eens weten wat piri-piri nou precies is, waar het vandaan komt en wanneer je het zo mag noemen.
Heb je de uitzending bekeken?quote:Op donderdag 30 maart 2023 10:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarom is gesneden kaas een issue, en gesneden vleeswaren niet?
En hoe gaat dat bij een Ham denk je?quote:Op donderdag 30 maart 2023 11:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je de uitzending bekeken?
Want het ging niet over het snijden op zich, maar over hoe ze het voor elkaar krijgen om alle plakjes gelijk te krijgen.
Het is meer dat de vorm van de kaas invloed heeft op de smaak.quote:Op donderdag 30 maart 2023 12:37 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En hoe gaat dat bij een Ham denk je?
Vierkante ham ook?quote:Op donderdag 30 maart 2023 12:37 schreef Jan_Onderwater het volgende:
En hoe gaat dat bij een Ham denk je?
Kan je inderdaad in een rechthoekige vorm doen, dan koken en dan grillenquote:
grillen is niet meer nodig, zie een eerdere aflevering van dit seizoenquote:Op vrijdag 31 maart 2023 20:16 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Kan je inderdaad in een rechthoekige vorm doen, dan koken en dan grillen
Osso Buco en Vitello Tonato, mmmmmmmquote:Op dinsdag 4 april 2023 14:30 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Nederland produceert jaarlijks miljarden liters zuivel en daarvoor worden miljoenen kalveren geboren. Vele van hen worden nooit melkkoe en eindigen als vlees. De Keuringsdienst van Waarde zoekt in deze aflevering uit hoe dat proces werkt.
En kalfsschnitzels.quote:Op dinsdag 4 april 2023 15:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Osso Buco en Vitello Tonato, mmmmmmm
'hoe dat proces werkt'quote:Op dinsdag 4 april 2023 14:30 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Nederland produceert jaarlijks miljarden liters zuivel en daarvoor worden miljoenen kalveren geboren. Vele van hen worden nooit melkkoe en eindigen als vlees. De Keuringsdienst van Waarde zoekt in deze aflevering uit hoe dat proces werkt.
Kalfstong met Maderasaus.quote:
Ja, en? PvdD is nogal verbonden met Wakker Dier en Radar. Hoor je ook nooit iemand over.quote:Op dinsdag 4 april 2023 21:51 schreef golfer het volgende:
Van Drie is ook nogal verbonden aan de BBB van Caroline vd Plas.
Ja hoor, jij bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 5 april 2023 06:45 schreef derLudolf het volgende:
Ja, en? PvdD is nogal verbonden met Wakker Dier en Radar. Hoor je ook nooit iemand over.
Ik eet hier in Nederland regelmatig een kalfsschnitzel en zwezerik hoor.quote:Op dinsdag 11 april 2023 01:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik vind het als Belg wel bijzonder dat Nederland geen kalfsvlees eet. Bij ons in de supermarkt, maar ook in Frankrijk bijvoorbeeld ligt het er vol van ...
Zit ook heel vaak in gehakt ...
Aan het zuigen eerder, volgens de methode van der Keuken. Maar nu zit ie te liegen dat het niet zijn bedoeling was.quote:
Gek dat ze in Nederland geen fabriek meer in komenquote:Op dinsdag 11 april 2023 20:57 schreef golfer het volgende:
Teun houdt zich niet aan de afspraken die met die Duitser gemaakt zijn.
Het is allemaal logisch en voor de hand liggend, maar het verbaast me altijd ook wel dat de bloemensector buiten schot blijft in de hele milieu discussie.quote:Op dinsdag 18 april 2023 15:27 schreef Molo het volgende:
Jezus wat een non-issue
De interessante onderwerpen zijn zeker totaal op
Ik mis Wouter
Heb ze al meermaals leuke onderwerpen gestuurd (kan via de website)quote:Op dinsdag 18 april 2023 15:27 schreef Molo het volgende:
Jezus wat een non-issue
De interessante onderwerpen zijn zeker totaal op
Ik mis Wouter
Daar hebben ze al eens een aflevering over gemaakt:quote:Op dinsdag 18 april 2023 22:21 schreef 111210 het volgende:
[..]
Heb ze al meermaals leuke onderwerpen gestuurd (kan via de website)
Laatst dacht ik aan tuin aarde/potgrond uit het tuincentrum.
wat voor zooi zou daar allemaal in verstopt zitten. Benieuwd of ze er iets mee gaan doen.
Dus als je leuke onderwerpen weet, gewoon insturen
Ah bijna 10 jaar terug alweer, ga m eens bekijken!quote:Op dinsdag 18 april 2023 22:53 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Daar hebben ze al eens een aflevering over gemaakt:
https://www.npostart.nl/k(...)6-01-2014/KN_1655556
Niet meer kijken dus. Scheelt je heel wat ergenis.quote:Op woensdag 19 april 2023 18:21 schreef NoCigar het volgende:
Weer die gespeelde argeloosheid die me nog steeds tegenstaat:
'wat raar, de bloemen die ik zelf net ergens op een veld heb geplukt in de winter zijn heel anders dan wat ik in de winkel koop.'
'Ik dacht dus dat jij elke ochtend in het veld ging huppelen.'
'De bloemen komen van de veiling, daar ligt het veld?'
Zeker als al duidelijk is dat het gewoon gaat om een manier van presenteren.
Bemoei je er gewoon eens niet mee .quote:Op woensdag 19 april 2023 18:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet meer kijken dus. Scheelt je heel wat ergenis.
Hoe zou je het vinden als mensen zo reageren op je restaurant reviews?quote:Op woensdag 19 april 2023 18:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet meer kijken dus. Scheelt je heel wat ergenis.
Zou mij niks uitmaken en wat heeft dat met de uitzendingen van KvW te maken?quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hoe zou je het vinden als mensen zo reageren op je restaurant reviews?
Je manier van omgaan met inhoudelijke kritiek is nogal kleuterig met je opmerkingen van dan kijk je toch niet.quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Zou mij niks uitmaken en wat heeft dat met de uitzendingen van KvW te maken?
Ik snap gewoon niet waarom mensen die constant een programma afkraken en er dan toch naar blijven kijken.quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je manier van omgaan met inhoudelijke kritiek is nogal kleuterig met je opmerkingen van dan kijk je toch niet.
Programma wordt niet afgekraakt, er wordt kritiek geleverd op de manier van presenteren als deel van het programma. Als jij dit vind zoals je dat schrijft, kan je volgens je eigen logica ook wegblijven uit dit topic.quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik snap gewoon niet waarom mensen die constant een programma afkraken en er dan toch naar blijven kijken.
Als ik mij heel erg erger aan een programma, kijk er ik gewoon niet meer naar.
Jouw logica is de mijne duidelijk niet en ik bepaal zelf wel waar ik wel of niet post.quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Programma wordt niet afgekraakt, er wordt kritiek geleverd op de manier van presenteren als deel van het programma. Als jij dit vind zoals je dat schrijft, kan je volgens je eigen logica ook wegblijven uit dit topic.
En dat doen anderen dus ook, net als wat ze kijken,quote:Op dinsdag 25 april 2023 16:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Jouw logica is de mijne duidelijk niet en ik bepaal zelf wel waar ik wel of niet post.
Gatver, denk niet dat ik dit terugkijk.quote:Op dinsdag 25 april 2023 23:25 schreef Dutch_view het volgende:
lieve beestjes vond t wel zielig hoe zo'n octopus zich vastklampte aan een visser
Die vervolgens de hersenen eruit drukte
Gelukkig hebben ze nog in elk tentakelquote:Op dinsdag 25 april 2023 23:25 schreef Dutch_view het volgende:
lieve beestjes vond t wel zielig hoe zo'n octopus zich vastklampte aan een visser
Die vervolgens de hersenen eruit drukte
Helaas niet alleen met het vissen op (slip)tong.quote:Op woensdag 3 mei 2023 17:40 schreef Irri-tante het volgende:
Ik eet geen vis, maar ben wel verbaasd hoeveel bijvangst er bij het vissen op tong is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |